Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Sydkorea

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

I Sydkorea kan du opleve alt lige fra traditionel koreansk kulturarv til energisk storbyliv, storslået frodig natur, farvestrålende kunst og smagfulde delikatesser. Landet er et bombardement af sanseindtryk, hvor end man vender sig. Indsnus duften af kimchi-suppe og stegt blæksprutte fra gadekøkkenerne eller prøv selv at tilberede din mad ved bordet på en af de mange små barbeque-restauranter, kaldet gogi gui. Far ”vild” i de farverige markeder med traditionelt håndværk eller oplev de moderne storbyer med en rivende teknologisk udvikling. Sydkorea er også et land fyldt med storslåede naturoplevelser. Her er mange grønne nationalparker og rå bjergområder. Smukke kystlinjer med klipper og vild bevoksning blander sig med kultiverede tempelhaver, og smukke vulkanøer giver dig en fantastisk udsigt til en ildrød solnedgang over havet.

Landets unikke kultur rækker årtusinder tilbage, og den holdes i live, selv om himmelstræbende skyskrabere og moderne teknologi får et stadig fastere tag om landet. Republikken har i løbet af blot en enkelt generation udviklet sig fra at være et traditionelt landbrugssamfund til at være en moderne industristat. Selv om landet har udviklet sig med stor hast, står traditionel kultur stadig utroligt stærkt. Det ses tydeligt i Sydkoreas byer, hvor gamle træhuse blander sig med nye konstruktioner i stål og beton. Ude på landet kan man se, hvordan traditioner og skatte er blevet overleveret gennem generationer og enkelte koreanere kan stadig stolt vise deres spartanske lerhyttehjem frem.

God etikette er vigtig for sydkoreanerne: Det er vigtigt at være høflig, og ældre skal respekteres. Og sydkoreanerne sætter stor pris på besøg, når de ledsages af smil og høflighed.

Find din næste rejse til Sydkorea nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Sydkorea

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed og mindst tre måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Sydkorea, når opholdet er på under 90 dage.

  Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske won (KRW). Danske kroner veksles til en dårlig kurs. Derfor anbefales det at købe won hjemmefra, i god tid, da bankerne ikke altid har won liggende. Man kan også hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sydkorea er otte timer foran, når vi har normaltid i Danmark, og syv timer foran, når vi har sommertid.

  Transport

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Sydkorea, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Sydkorea er af samme standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Taxaerne i Sydkorea er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Drikkepenge

  I Sydkorea skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende og uhøfligt.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Sydkorea er et sikkert og fredeligt land at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Det er i Sydkorea – som alle andre steder – ikke klogt at udstille sine eventuelle rigdomme. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon, når du er i Sydkorea. Sydkorea benytter sig bl.a. af samme stikkontakt som i Danmark. Dog benytter man nogle steder 110-volts stik, der minder om de amerikanske. Her er en adapter derfor nødvendig.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikkevarer

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kød. Kimchi er Sydkoreas nationalret og serveres normalt til hvert måltid. Retten er en krydderstærk grønsagsret med rejer eller andre små havdyr.

  Postevand kan ikke drikkes i Sydkorea, til gengæld er kildevand billigt, og overalt finder man drikkefontæner, som er sikre at bruge.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Sydkoreanerne er generelt meget venlige og et gæstfrit folk. Sydkoreas kultur er meget anderledes end den kultur, vi har i Danmark. Der er stor respekt for de ældre, og at være høflig er meget vigtigt for sydkoreanerne. De vigtigste normer at huske er, at man altid skal tage skoene af, inden man træder ind i et sydkoreansk hjem eller på et traditionelt hotel. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til alle andre retter. Man må ikke pege med pindene, og man må ikke stikke pindene ned i risen, fordi det opfattes som utilfredshed med maden.

  Sydkoreanere har engelsk i skolen i mindst seks år, hvor fokus er på skrivning og grammatik frem for engelsk mundtlighed. Det medfører, at de fleste sydkoreanere slet ikke taler engelsk.

  Idéer til indkøb

  Hvis du leder efter det perfekte køb, når du er på shopping i Sydkorea, er traditionelle broderiarbejder et godt bud. Brilleetuier, forklæder og punge kan fås med alverdens farvestrålende broderede mønstre. Hanji er produkter lavet af traditionelt håndlavet koreansk papir – vær forsigtig, når du pakker det i kufferten, for det er lige så skrøbeligt, som det er smukt. Hvis du har fået smag for kimchi fra kimchiens hjemland, kan du tage nogle dåser med hjem og forlænge feriefølelsen.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Seoul med 9,9 mio. indbyggere (metropolområde 24,1 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 51 mio. indbyggere.
  • Religion: Protestanter 20 %, buddhister 16 %, katolikker 8 %. Mange sydkoreanere bruger dog også en del elementer fra konfucianismen.
  • Sprog: Koreansk.
  • Areal: 99.720 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre. Fra juni til august ligger gennemsnitstemperaturen på Jeju-øen og i Seoul gerne på omkring 30 °C.

Trustpilot