Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

NYHED!

NYHED!

Det bedste af Sydkorea

Rejsen her er en enestående mulighed for at opleve skønne Sydkorea, der byder på storslået, frodig natur, spændende historie og farvestrålende traditioner. Her blander traditionel koreansk kultur sig med energisk storbyliv i en perfekt kombination, og landet er et bombardement af sanseindtryk, hvor end man vender sig. Vi starter rejsen med at se Seoul fra oven i toppen af N Seoul Tower og dykker dernæst dybere ned i hovedstadens mange forskellige sider, når vi tager på marked, besøger paladser og får indblik i historien på flere museer.

Historien bliver også nærværende, når vi kommer tæt på ingenmandsland i den demilitariserede zone mellem Syd- og Nordkorea. Og der venter et helt særegent indblik i landet, når vi bevæger os uden for storbyen og besøger templer, landsbyer og tre særlige byer, nemlig den smukt beliggende kulturby Andong, den UNESCO-fredede gamle kejserby Gyeongju og pulserende Busan med Sydkoreas mest berømte strand, Haeundae Beach.

Glæd dig fordi

 • du i Seoul bl.a. besøger det 600 år gamle kejserpalads Gyeongbokgung
 • du er vidne til historien ved DMZ-zonen mellem Syd- og Nordkorea
 • du oplever Sydkoreas store kulturarv i templer, paladser og gamle landsbyer
 • der venter unikke oplevelser i Andong hvis kultur går mere end 2.000 år tilbage
 • du mærker roen sænke sig ved den UNESCO-fredede Seokguram-grotte
 • du besøger landsbyen Hahoe og får indblik i landets masketraditioner
 • der gøres holdt i Sydkoreas tidligere kejserby, Gyeongju, som er på UNESCOs verdensarvsliste
 • du besøger fiskemarkedet i Sydkoreas vigtigste havneby, Busa
Antal dage
9 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
København
Dansk rejseleder
Brian Hansen

Danmarks bedste rundrejse til Sydkorea fordi

Du får en helt unik og spændende rejse kun med fokus på Sydkorea og landets absolut bedste highlights

Du kommer på en rejse, der er spækket med koreansk kultur, natur og historie

Danmarks bedste rundrejse til Sydkorea fordi

Mød din rejseleder

Rejseleder Brian Hansen foran Litteraturens Tempel i Hanoi - Risskov Rejser
Oplev Sydkorea indefra med Brian

Rejseleder Brian Hansen er Asien-ekspert, og Sydkorea er et af de lande, som Brian har et særdeles indgående kendskab til. Sammen med Brian vil du opleve sider af Sydkorea, som turister sjældent ser.


Læs mere om Brian Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Seoul, hvor der venter besøg i N Seoul Tower på Namsan-bjerget

  Vi ankommer til Seoul, som er hovedstaden, hvor fortid, nutid og fremtid mødes! Historien i den pulserende metropol strækker sig langt tilbage i tiden, og det er overraskende, hvor meget af det gamle Seoul, der faktisk er “bevaret” trods japansk overherredømme og trods Koreakrigen. Størstedelen af de gamle bygninger, der blev bombet under krigen, er blevet genopbygget, og der er ikke meget af det originale tilbage i byen. Seoul havde status som hovedstad fra 1392 og indtil den japanske invasion i 1901. Efter 2. verdenskrig blev den koreanske halvø delt i to, og Seoul blev hovedstad i Sydkorea.

  En af vores første oplevelser i Seoul bliver at slentre ned ad Myeong-dong, der er en af de primære shoppinggader i Seoul. Her finder du et væld af butikker med kendte designermærker, restauranter, gadekøkkener og teatre.

  For at danne os et overblik over byen, besøger vi observatoriedækket i N Seoul Tower, der ligger på toppen af Namsan-bjerget midt i hovedstaden. Stedet er et yndet område for kærestepar at besøge, hvilket de tusindvis af “kærlighedshængelåse”, der hænger overalt ved tårnet, er bevis for. N Seoul Tower er omgivet af parken Namsan, der er den største park i Seoul med bl.a. botanisk have og mange vandrestier, og en af parkens attraktioner er den ottekantede pavillon, Unamjeong.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2, 3 & 4

  T-mark Grand Hotel Seoul

  Hotellet har en fremragende beliggenhed lige i hjertet af Seoul. Du bor tæt på det store, traditionelle Namdaemun-marked og ikke langt fra byens ...

 • Dag 3 Den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea

  Det er ingen hemmelighed, at der er et anspændt forhold mellem Sydkorea og Nordkorea. De to lande har aldrig sluttet fred, men lever med en våbenhvile fra 1953. I dag går turen til den demilitariserede zone (DMZ) ca. 50 km nord for Seoul. DMZ er et fire km bredt neutralt område, der adskiller de to lande, og som bliver skarpt bevogtet af begge lande. Vi ser flere interessante seværdigheder i grænseområdet, bl.a. mindeparken Imjingak og Dora Station, som ligger i den nordlige del af Sydkorea og som er den sidste station på en jernbane, der var bygget til at køre ind i Nordkorea. Der kører dog ikke tog over grænsen for tiden, men strækningen er klar til brug – hvis de to parter skulle blive venner!

  Derefter kommer vi til Dora Observatory, hvor vi kan kigge ud over DMZ-zonen. I horisonten kan man se nordkoreanske bygninger og verdens højeste flagstang. Der afspilles propaganda fra Nordkorea, som vi kan høre fra store højttalere. Det kommer sikkert ikke bag på nogen, at der er strenge regler for, hvordan man skal opføre sig, så en alvorsfuld attitude anbefales. Med disse interessante, tankevækkende, men også surrealistiske oplevelser, tager vi tilbage til hovedstaden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Hwaseong-fæstningen, Seouls berømte palads og sanselige oplevelser på traditionelt marked

  Efter morgenmad tager vi til Suwon, hvor vi besøger Hwaseong-fæstningen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Her oplever du fæstningens imponerende bygningsstruktur, som stammer tilbage fra den senere del af Joseon-dynastiet.

  Herefter går turen tilbage til Seoul, som byder på overvældende mange oplevelser – og vi har selvfølgelig inkluderet de mest interessante på dagens byrundtur. Vi skal bl.a. se Gyeongbokgung, der er det mest berømte palads i Seoul. Det 600 år gamle kejserpalads har været ødelagt og genopbygget utallige gange og fremstår i dag i sin originale stil. Det er en speciel oplevelse at komme direkte fra gadens larm og ind i det fredfyldte palads, hvor kejserens undersåtter – embedsmænd, soldater, tjenere, konkubiner og lærde – havde deres daglige gang i fordums tid. Vi oplever også genopførelsen af den traditionelle vagtskifte-ceremoni komplet med trommer, vajende faner, sværd og farverige gevandter.

  Dernæst går vi en tur gennem gaden Insadong, der er en gammel kunstnergade. Trods mange turister er her flotte butikker med kvalitet, når det gælder lak- og træskærerarbejder. Så er det tid til at få stimuleret sanserne, når vi besøger byens største og mest populære marked, Namdaemun. Det er i øvrigt det største i Sydkorea. Her bliver der solgt alverdens ting og sager, og duftende gadekøkkener frister med koreanske specialiteter, og vi får på den måde en introduktion til det koreanske køkken.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5 Besøg i UNESCO-landsbyen Hahoe, maskemuseum og UNESCO-anerkendt akademi

  I dag går rejsen videre til Sydkoreas midte, hvor vi bl.a. finder landsbyen Hahoe, der ud over at ligge utrolig naturskønt, også er på UNESCOs verdensarvsliste. Landsbyen ligger i et bjergrigt område, der er dækket af frodiggrønne nåletræer, og Nakdong-floden smyger sig pittoresk rundt om byen, hvilket også har været med til at give byen sit navn, da Hahoe betyder ”landsbyen omringet af vand”. I det 16. århundrede blev byen grundlagt af Ryu-klanen, og har lige siden været beboet af medlemmer af klanen, der stolt har sørget for at bevare traditionerne og arkitekturen fra Joseon-perioden, hvilket de stråtækte huse – og især de klassiske huse med smukke tegltage – vidner om. Set fra oven ligner byen en lotusblomst og er bygget op efter pungsun-principperne, der er den koreanske variant af feng shui.

  Vi går rundt i den smukke landsby og får også tid til at besøge byens maskemuseum, der fortæller historien om de mange koreanske masker, der bliver brugt i traditionelle maskedanse. For at sætte maskerne ind i en kontekst, er der også en udstilling om forskellige masketraditioner, der findes rundt omkring i verden.

  Efter en herlig frokost kører vi videre til Andong, der af mange omtales som hovedstaden for den koreanske sjæl. Byen er rig på historie og har op gennem tiden været hovedbyen for lærdom og konfucianismen, hvilket stammer helt tilbage fra Joseon-perioden. Vi besøger derfor det konfucianske akademi Byeongsan Seowon, som blev oprettet af anerkendte konfucianske lærde for at hylde mindet om Seong-nyong (1542-1607), der var respekteret for sine alternative tanker og personlighed. Omkring 1863 nød konfucianske skoler mange friheder under Joseon-reglen, der fritog studerende og lærde på skolen for beskatning og andre udgifter. Fik man sin uddannelse i Andong, var man derfor sikret anseelse og respekt, hvilket fortsat gør sig gældende.

  Det er også her, du kan gøre dig bekendt med nogle lokale delikatesser, bl.a. saltet makrel, risvinen Andong soju og Heotjesabap, der er en variant af bibimpap, der traditionelt serveres med chilipasta, men som i Andong serveres med soja. Bibimpap er en risret, der oversat betyder ”blandet ris”, og består af en skål dampende ris med stegte grøntsager, oksekødsstrimler og ofte et æg, der blandes godt og grundigt rundt, lige før man spiser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Grand hotel Andong

  I Andong ligger det flotte Grand Hotel. Her bor du i komfortable og lyse værelser med bl.a. tv, gratis Wi-Fi og badeværelse med hårtørrer og to...

 • Dag 6 Den UNESCO-fredede Seokguram-grotte, Bulguksa-templet og kejserbyen Gyeongju

  Vi tjekker ud fra hotellet og fortsætter turen til sydøstkysten og den tidligere hovedstad i Silla-dynastiet, Gyeongju, hvis historiske område er UNESCO-fredet. Byen kaldes også for ”museet uden vægge”, da der overalt, hvor man kigger, er imponerende og velbevarede vidnesbyrd om landets lange og ædle historie.

  Inden da venter et besøg ved endnu en seværdighed, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, nemlig Seokguram-grotten og Bulguksa-templet. På Tohamsan-bjerget ligger den lille Seokguram-grotte, der er en af Asiens bedst bevarede buddha-helligdomme. Seokguram er ikke en ”rigtig” grotte, altså naturskabt, men er menneskeskabt og kan dateres til år 751. Herinde sidder den smilende buddha og hviler, og det er muligt at få et kig ind til ham, der gemmer sig bag en glasrude, så ikke tidens tand og de mange besøgende får gjort ubodelig skade på statuen. Bulguksa-templet stammer helt tilbage fra 528 og er op gennem tiden blevet udbygget og finjusteret af de forskellige dynastier. Templet er især kendt for sine udsøgte stenrelieffer og træskulpturer, men er også et yndet udflugtsmål for koreanerne, når der skal hygges og holdes skovtur i naturområdet rundt om templet.

  Efter frokost koncentrerer vi os om selve Gyeongju, der ligger omkranset af Gyeongju Nationalpark. Vi besøger bl.a. museet i Gyeongju og ser de mange fine arkæologiske fund og smukke kunstværker indenfor samt udenfor i museumshaven. Vi ser også dammen Anapji – en kunstig, men utrolig smuk dam, der engang var del af det royale palads i det gamle Silla-dynasti og som i dag er fyldt med farverige fisk og er omgivet af lotusblomster.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Commodore Hotel Gyeongju

  Commodore Hotel har en god beliggenhed i hjertet af Gyeongju. Hotellet er omgivet af store haver og har en stor udendørs pool med dertilhørende s...

 • Dag 7 Gravhøje i Tumuli-parken, store indtryk ved Hwangridan-gil og juveltemplet Haeinsa

  Dagen starter med en tur i Tumuli-parken, der ud over sine mange stier og træer er fyldt med græsklædte gravhøje. Helt frem til 1970’erne lå gravhøjene og huse side om side, indtil det blev besluttet at fjerne husene og skabe en park, hvor gravhøjene kunne ligge i fred i naturskønne omgivelser. Det er højtstående personer fra Silla-dynastiet, som er stedt til hvile inde i gravhøjene, og det er muligt at se en af gravhøjene indefra, hvor en udstilling viser, hvordan en begravelse foregik, og hvad de døde fik med sig i gravhøjen.

  Efter Tumuli-parken fortsætter vi med en slentretur op ad den ”hippe” gade Hwangridan-gil, der ligger i det historiske område i Gyeongju. Her mødes fortiden og nutiden i den grad, og gadens restauranter og caféer er alle inspirerede af ”hanok”, som kendetegner den traditionelle, koreanske arkitektur, der blev designet og bygget i det 14. århundrede under Joseon-dynastiet.

  Inden vi når til Busan, besøger vi Haeinsa-templet i Hapcheon, der er et af Koreas tre ”juveltempler”. Dette hellige sted fører besøgende gennem symbolske porte og helligdomme op til hovedbygningen Janggyeonggak. Som centralt sted for Hwa-eom-buddhismen, har templet med nød og næppe undgået ødelæggelse gennem årene, senest under Koreakrigen. Haeinsa betyder ”buddhistisk skrift” og er næsten ligeså vigtigt for buddhisterne som grundlæggeren af deres religion. Templet huser et UNESCO-kulturlevn, kendt som Tripitaka Koreana, der består af tusinder af træblokke, der er udskåret under Goryeo-dynastiet (918-1392) med buddhistiske, hellige skrifter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Best Western Haeundae Busan

  Med en af de bedste beliggenheder i Busan, kun 100 m fra den populære Haeundae Strand, ligger det fine Best Western Haeundae. Her finder du en res...

 • Dag 8 Besøg i kyst-templet Haedong Yonggungsa, Yongdusan-parken og Haeundae Beach

  I dag fortsætter vi til Sydkoreas andenstørste by, Busan, som har ca. 3,6 mio. indbyggere og et energisk storbyliv. Her besøger vi det buddhistiske tempel Haedong Yonggungsa, som er placeret med en bjergtagende udsigt over havet. Templet er lidt af en sjældenhed, da den ligger ved kysten og ikke i bjergene, som de fleste buddhistiske templer gør i Korea. Templet blev bygget i 1376 under Goryeo-dynastiet, og undergik i 1970 en nænsom restaurering, der har bragt templet tilbage til sin farvestrålende pragt. Templet er velbesøgt, og koreanerne ynder især at besøge templet nytårsdagsmorgen for at ønske, imens solen går op, samt højtiden i den periode, der markerer Buddhas fødsel.

  Herefter nyder vi et besøg i Yongdusan-parken, der ligger på et af Busans tre berømte bjerge. Herfra er der en skøn udsigt over byens havn, og det er også her, man finder det 120 meter høje tårn, Busan Tower. Vi besøger også kulturlandsbyen Gamcheon, der er kendt for sine stejle trapper, snoede stræder og små, søde huse. De mange pastelfarvede huse, den kreative atmosfære og utallige caféer gør Gamcheon til et af de mest fascinerende steder i Sydkorea.

  Der bliver også tid til en tur på Jagalchi-fiskemarkedet, hvor ”ajumma” – lokale midaldrende, gifte kvinder – falbyder makrel, hvalkød og alverdens farverige skal- og bløddyr til interesserede forbipasserende. Og på byens største marked, Gukje, går vi på opdagelse blandt de mange boder, der kan tilfredsstille nærmest ethvert behov, uanset om man er sulten, har brug for ny elektronik eller vil have en sjov souvenir med hjem.

  Vi slutter dagens oplevelser af med at besøge Haeundae Beach, der med sit smukke hvide sand breder sig 1,5 km, og som om sommeren er fyldt med mennesker. Herefter er resten af dagen fri til egne oplevelser. Du kan f.eks. tilbringe nogle ekstra timer på stranden, da den koreanske sommer starter tidligere og varer længere end den danske.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 9 Afrejse fra Busan

  Efter morgenmad tjekker vi ud fra hotellet og tager rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 7 x morgenmad, 6 x frokost og 5 x aftensmad
 • Overnatning i dobbeltværelse på nøje udvalgte 3- og 4-stjernede hoteller
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Seoul bl.a. med besøg i N Seoul Tower og Gyeongbokgung-paladset
 • Besøg ved den UNESCO-fredede Hwaseong-fæstning
 • Tankevækkende udflugt til den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea
 • Besøg i den UNESCO-fredede landsby Hahoe inkl. besøg på byens maskemuseum
 • Vi tilbringer tid i den over 2.000 år gamle kulturby Andong
 • Vi ser det UNESCO-fredede Bulguksa-tempel og Seokguram-grotten
 • Byrundtur i den tidligere kejserhovedstad Gyeongju, hvor vi bl.a. ser gravhøjene i Tumuli-parken
 • Vi besøger den farverige kulturlandsby Gamcheon
 • Oplevelser i Busan med besøg i Haedong Yonggungsa-templet, som ligger smukt ud til kysten og besøg ved den berømte strand Haeundae Beach
 • Vi besøger flere spændende markeder undervejs på turen bl.a. det tradtionelle Namdaemun-marked og fiskemarkedet Jagalchi i Sydkoreas vigtigste havneby Busan
 • Dygtig og engageret engelsktalende lokalguide
 • Passioneret og erfaren dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Sydkorea

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed og mindst tre måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Sydkorea, når opholdet er på under 90 dage.

  Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske won (KRW). Danske kroner veksles til en dårlig kurs. Derfor anbefales det at købe won hjemmefra, i god tid, da bankerne ikke altid har won liggende. Man kan også hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Sydkorea er otte timer foran, når vi har normaltid i Danmark, og syv timer foran, når vi har sommertid.

  Transport

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Sydkorea, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Sydkorea er af samme standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Taxaerne i Sydkorea er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Drikkepenge

  I Sydkorea skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende og uhøfligt.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Sydkorea er et sikkert og fredeligt land at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Det er i Sydkorea – som alle andre steder – ikke klogt at udstille sine eventuelle rigdomme. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon, når du er i Sydkorea. Sydkorea benytter sig bl.a. af samme stikkontakt som i Danmark. Dog benytter man nogle steder 110-volts stik, der minder om de amerikanske. Her er en adapter derfor nødvendig.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikkevarer

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kød. Kimchi er Sydkoreas nationalret og serveres normalt til hvert måltid. Retten er en krydderstærk grønsagsret med rejer eller andre små havdyr.

  Postevand kan ikke drikkes i Sydkorea, til gengæld er kildevand billigt, og overalt finder man drikkefontæner, som er sikre at bruge.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Sydkoreanerne er generelt meget venlige og et gæstfrit folk. Sydkoreas kultur er meget anderledes end den kultur, vi har i Danmark. Der er stor respekt for de ældre, og at være høflig er meget vigtigt for sydkoreanerne. De vigtigste normer at huske er, at man altid skal tage skoene af, inden man træder ind i et sydkoreansk hjem eller på et traditionelt hotel. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til alle andre retter. Man må ikke pege med pindene, og man må ikke stikke pindene ned i risen, fordi det opfattes som utilfredshed med maden.

  Sydkoreanere har engelsk i skolen i mindst seks år, hvor fokus er på skrivning og grammatik frem for engelsk mundtlighed. Det medfører, at de fleste sydkoreanere slet ikke taler engelsk.

  Idéer til indkøb

  Hvis du leder efter det perfekte køb, når du er på shopping i Sydkorea, er traditionelle broderiarbejder et godt bud. Brilleetuier, forklæder og punge kan fås med alverdens farvestrålende broderede mønstre. Hanji er produkter lavet af traditionelt håndlavet koreansk papir – vær forsigtig, når du pakker det i kufferten, for det er lige så skrøbeligt, som det er smukt. Hvis du har fået smag for kimchi fra kimchiens hjemland, kan du tage nogle dåser med hjem og forlænge feriefølelsen.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Seoul med 9,9 mio. indbyggere (metropolområde 24,1 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 51 mio. indbyggere.
  • Religion: Protestanter 20 %, buddhister 16 %, katolikker 8 %. Mange sydkoreanere bruger dog også en del elementer fra konfucianismen.
  • Sprog: Koreansk.
  • Areal: 99.720 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre. Fra juni til august ligger gennemsnitstemperaturen på Jeju-øen og i Seoul gerne på omkring 30 °C.

Trustpilot