Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Haedong Yonggungsa-templet ved Busan - Risskov Rejser

Spændende nyhed!

Det bedste af Sydkorea

 9 dage fra kr. 21.995

Om rejsen

Rejsen her er en enestående mulighed for at opleve skønne Sydkorea, der byder på storslået frodig natur, spændende historie og farvestrålende traditioner. Her blander traditionel koreansk kultur sig med energisk storbyliv i en perfekt kombination, og landet er et bombardement af sanseindtryk, hvor end man vender sig. Vi starter rejsen med at se Seoul fra oven i toppen af N Seoul Tower og dykker dernæst dybere ned i hovedstadens mange forskellige sider, når vi tager på marked, besøger paladser og får indblik i historien på flere museer.

Historien bliver også nærværende, når vi kommer tæt på ingenmandsland i den demilitariserede zone mellem Syd- og Nordkorea. Og der venter et helt særegent indblik i landet, når vi bevæger os uden for storbyen og besøger templer, landsbyer og tre særlige byer, nemlig den smukt beliggende kulturby Andong, den UNESCO-fredede gamle kejserby Gyeongju og pulserende Busan med Sydkoreas mest berømte strand, Haeundae Beach.

Glæd dig fordi

 • du i Seoul bl.a. besøger det 600-år gamle kejserpalads Gyeongbokgung og det nationale folkloremuseum
 • vi er vidne til historien ved DMZ-zonen mellem Syd- og Nordkorea
 • du oplever den store kulturarv overalt i templer, paladser og gamle landsbyer
 • der venter unikke oplevelser i Andong, hvis kultur går mere end 2.000 år tilbage
 • du mærker roen sænke sig ved den UNESCO-fredede Seokguram-grotte
 • du besøger landsbyen Hahoe og får indblik i landets masketradition på et maskemuseum
 • der er ophold i Sydkoreas tidligere kejserby, Gyeongju, som er på UNESCOs verdensarvsliste
 • du besøger fiskemarkedet i Sydkoreas vigtigste havneby, Busan

Danmarks bedste rundrejse til Sydkorea fordi

Det er DK’s eneste rundrejse til Sydkorea med så indholdsrigt og unikt program

Alt er inkluderet – 4-stjernede hoteller, helpension og udflugter inkl. entréer!

Flyv fra hele Danmark: Vi har afgang fra både Aalborg, Billund og København

Danmarks bedste rundrejse til Sydkorea fordi

Mød din rejseleder

Rejseleder Brian Hansen - Risskov Rejser
Brian Hansen elsker Sydkorea

Østasien står rejseleder Brian Hansens hjerte nær, og på denne rundrejse til Sydkorea mærker du tydeligt Brians passion for det spændende land. Brian glæder sig til at give et historisk og kulturelt indblik i et land, der endnu ikke har haft så mange besøgende, og du kan glæde dig til store naturoplevelser også.


Læs mere om Brian Hansen

Rejseleder Brian Hansen - Risskov Rejser
Brian Hansen elsker Sydkorea

Østasien står rejseleder Brian Hansens hjerte nær, og på denne rundrejse til Sydkorea mærker du tydeligt Brians passion for det spændende land. Brian glæder sig til at give et historisk og kulturelt indblik i et land, der endnu ikke har haft så mange besøgende, og du kan glæde dig til store naturoplevelser også.


Læs mere om Brian Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Seoul i Sydkorea, hvor der venter besøg i N Seoul Tower på Namsan-bjerget

  Fortid og nutid – og også fremtid – mødes i Seoul. Historien i den pulserende metropol strækker sig langt tilbage i tiden, og det er overraskende, hvor meget af det gamle Seoul, der faktisk er “bevaret” trods japansk overherredømme og trods Koreakrigen. Størstedelen af de gamle bygninger, der blev bombet under krigen, er blevet genopbygget, og der er ikke meget af det originale tilbage i byen. Seoul havde status som hovedstad fra 1392 og indtil den japanske invasion i 1901. Efter 2. verdenskrig blev den koreanske halvø delt i to, og Seoul blev hovedstad i Sydkorea.

  En af vores første oplevelser i Seoul bliver at danne os et overblik over byen. Det gør vi fra observatoriedækket i N Seoul Tower, der ligger på toppen af Namsan-bjerget midt i hovedstaden. Stedet her et yndet område for kærestepar at besøge, hvilket de tusindvis af “kærlighedshængelåse”, der hænger overalt ved tårnet, er bevis for.

  N Seoul Tower er omgivet af parken Namsan, der er den største park i Seoul med bl.a. botanisk have og mange vandrestier, og en af parkens attraktioner er den ottekantede pavillon, Unamjeong.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2-4

  Fraser Place Namdaemun

  Det 4-stjernede hotel Fraser Place Namdaemun er et fantastisk hotel beliggende i byen Seoul og med nem adgang til mange populære seværdigheder i ...

 • Dag 3 Oplevelser i Seoul bl.a. med det berømte Gyeongbokgung-palads, Namdaemun-markedet og besøg på Nationalmuseet

  Der er overvældende mange oplevelser i Seoul, og vi har inkluderet de mest interessante på dagens byrundtur. Vi skal bl.a. se Cheong Wa Dae-paladset, der er den sydkoreanske præsidents residens og arbejdsplads – paladset er kendt for sine blå fliser på taget, og omtales derfor også som det blå hus.

  Af Seouls paladser er Gyeongbokgung det mest berømte, og det skal vi naturligvis se. Det 600 år gamle kejserpalads har været ødelagt og genopbygget utallige gange og fremstår i dag i sin originale stil. Det er en speciel oplevelse at komme direkte fra gadens larm og ind i det fredfyldte palads, hvor kejserens undersåtter – embedsmænd, soldater, tjenere, konkubiner og lærde – havde deres daglige gang i fordums tid. Vi oplever også genopførelsen af den traditionelle vagtskifte-ceremoni komplet med trommer, vajende faner, sværd og farverige gevandter.

  Efter frokost besøger vi det nationale folkemuseum, hvor vi får et indblik i Joseon-dynastiet (1302–1897). Dernæst går vi en tur gennem Insadong Street, som er en gammel kunstnergade. Trods mange turister er her flotte butikker med kvalitet, når det gælder lak- og træskærerarbejder. Så er det tid til at få stimuleret sanserne, når vi besøger byens største og mest populære marked, Namdaemun. Det er i øvrigt det største i Sydkorea. Her bliver der solgt alverdens ting og sager, og duftende gadekøkkener frister med koreanske specialiteter, og vi får på den måde en introduktion til det koreanske køkken.

  Herefter besøger vi det moderne Nationalmuseum, der er fyldt med landets største samling af kunstværker, historiske artefakter, templer, pagoder og en dejlig have. På de mange etager får du et interessant indblik i landets historie, samtidig med at du kan nyde den moderne arkitektur, der præsenterer samlingerne på fornemste vis.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 En tankevækkende dag ved den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea

  Det er ingen hemmelighed, at der er et anspændt forhold mellem Sydkorea og Nordkorea. De to lande har aldrig sluttet fred, men lever med en våbenhvile fra 1953. I dag går turen til den demilitariserede zone (DMZ) ca. 50 km nord for Seoul. DMZ er et fire km bredt neutralt område, der adskiller de to lande, og som bliver skarpt bevogtet af begge lande. Vi ser flere interessante seværdigheder i grænseområdet, bl.a. mindeparken Imjingak og Dora Station, som er det nordligste punkt i Sydkorea og den sidste station på en jernbane, der var bygget til at gå ind i Nordkorea. Der kører dog ikke tog over grænsen for tiden, men strækningen er klar til brug – hvis de to parter skulle blive venner!

  Derefter kommer vi til Dora Observatory, hvor vi kan kigge ud over DMZ-zonen. I horisonten kan man se nordkoreanske bygninger og verdens højeste flagstang. Der afspilles propaganda fra Nordkorea, som vi kan høre fra store højttalere. Det kommer sikkert ikke bag på nogen, at der er strenge regler for, hvordan man skal opføre sig, så en alvorsfuld attitude anbefales. Med disse interessante, tankevækkende, men også surrealistiske oplevelser, tager vi tilbage til hovedstaden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Videre til Andong med besøg undervejs i landsbyen Hahoe med rige traditioner og besøg på maskemuseum

  I dag går rejsen videre til Sydkoreas midte, hvor vi bl.a. finder landsbyen Hahoe, der ud over at ligge utrolig naturskønt, også er på UNESCOs verdensarvsliste. Landsbyen ligger i et bjergrigt område, der er dækket af frodiggrønne nåletræer, og Nakdong-floden smyger sig pittoresk rundt om byen, hvilket også har været med til at give byen sit navn, da Hahoe betyder ”landsbyen omringet af vand”. I det 16. århundrede blev byen grundlagt af Ryu-klanen, og har lige siden været beboet af medlemmer af klanen, der stolt har sørget for at bevare traditionerne og arkitekturen fra Joseon-perioden, hvilket de stråtækte huse – og især de klassiske huse med smukke tegltage – vidner om. Set fra oven ligner byen en lotusblomst og er bygget op efter pungsun-principperne, der er den koreanske variant af feng shui.

  Vi går rundt i den smukke landsby og får også tid til at besøge byens maskemuseum, der fortæller historien om de mange koreanske masker, der bliver brugt i traditionelle maskedanse. For at sætte maskerne ind i en kontekst, er der også en udstilling om forskellige masketraditioner, der findes rundt omkring i verden.

  Efter en frokost kører vi videre til Andong, der af mange omtales som hovedstaden for den koreanske sjæl. Byen er rig på historie og har op gennem tiden været hovedbyen for lærdom og konfucianismen, hvilket stammer helt tilbage fra Joseon-perioden. Fik man sin uddannelse i Andong, så var man sikret anseelse og respekt, hvilket fortsat gør sig gældende. Det er også her, du kan gøre dig bekendt med nogle lokale delikatesser, bl.a. saltet makrel, risvinen Andong soju og Heotjesabap, der er en variant af bibimpap, der traditionelt serveres med chilipasta, men som i Andong serveres med soja. Bibimpap er en risret, der oversat betyder ”blandet ris”, og består af en skål dampende ris med stegte grøntsager, oksekødsstrimler og ofte et æg, der blandes godt og grundigt rundt, lige før man spiser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Andong Richell Hotel

  Det 3-stjernede hotel Andong Richell Hotel er beliggende i naturskønne omgivelser i byen Andong. Hotellet er en arkitektonisk perle, og det er i s...

 • Dag 6 Den UNESCO-fredede Seokguram-grotte, Bulguksa-templet og byrundtur i den gamle kejserby Gyeongju

  I dag går det videre til sydøstkysten og den tidligere hovedstad i Silla-dynastiet, Gyeongju, hvis historiske område er UNESCO-fredet. Byen kaldes også for ”museet uden vægge”, da der overalt, hvor man kigger, er imponerende og velbevarede vidnesbyrd om landets lange og ædle historie.

  Inden da venter et besøg ved endnu en seværdighed, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, nemlig Seokguram-grotten og Bulguksa-templet. På Tohamsan-bjerget ligger den lille Seokguram-grotte, der er en af Asiens bedst bevarede buddha-helligdomme. Seokguram er ikke en ”rigtig” grotte, altså naturskabt, men er menneskeskabt og kan dateres til år 751. Herinde sidder den smilende buddha og hviler, og det er muligt at få et kig ind til ham, der gemmer sig bag en glasrude, så ikke tidens tand og de mange besøgende får gjort ubodelig skade på statuen. Bulguksa-templet stammer helt tilbage fra 528 og er op gennem tiden blevet udbygget og finjusteret af de forskellige dynastier. Templet er især kendt for sine udsøgte stenrelieffer og træskulpturer, men er også et yndet udflugtsmål for koreanerne, når der skal hygges og holdes skovtur i naturområdet rundt om templet.

  Efter frokost koncentrerer vi os om selve Gyeongju, der ligger omkranset af Gyeongju Nationalpark. Vi besøger bl.a. museet i Gyeongju og ser de mange fine arkæologiske fund og smukke kunstværker indenfor samt udenfor i museumshaven. Vi ser også det lille Cheomseongdae-observatorie, der er Asiens ældste og stammer fra begyndelsen af 600-tallet.

  Herefter går vi en tur i Tumuli-parken, der ud over sine mange stier og træer er fyldt med græsklædte gravhøje. Helt frem til 1970’erne lå gravhøjene og huse side om side, indtil det blev besluttet at fjerne husene og skabe en park, hvor gravhøjene kunne ligge i fred i naturskønne omgivelser. Det er højstående personer fra Silla-dynastiet, som er stedt til hvile inde i gravhøjene, og det er muligt at se en af gravhøjene indefra, hvor en udstilling viser, hvordan en begravelse foregik, og hvad de døde fik med sig i gravhøjen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Hyundai

  Det 5-stjernede Hotel Hyundai ligger i byen Gyeongju med udsigt over søen Bomun. Hotellet er i en klasse for sig selv – det er ganske enkelt fan...

 • Dag 7 Videre til Busan med besøg i kyst-templet Haedong Yonggungsa, Yongdusan-parken, markedsbesøg og Haeundae Beach

  I dag fortsætter vi til Sydkoreas andenstørste by, Busan, som har ca. 3,6 mio. indbyggere og et energisk storbyliv. Her besøger vi det buddhistiske tempel Haedong Yonggungsa, som er placeret med en bjergtagende udsigt over havet. Templet er lidt af en sjældenhed, da den ligger ved kysten og ikke i bjergene, som de fleste buddhistiske templer gør i Korea. Templet blev bygget i 1376 under Goryeo-dynastiet, og undergik i 1970 en nænsom restaurering, der har bragt templet tilbage til sin farvestrålende pragt. Templet er velbesøgt, og koreanerne ynder især at besøge templet nytårsdagsmorgen for at ønske, imens solen går op, samt højtiden i den periode, der markerer Buddhas fødsel.

  Herefter nyder vi et besøg i Yongdusan-parken, der ligger på et af Busans tre berømte bjerge. Herfra er der en skøn udsigt over byens havn, og det er også her, man finder det 120 meter høje tårn, Busan Tower. Der bliver også tid til en tur på Jagalchi-fiskemarkedet, hvor ”ajumma” – lokale midaldrende, gifte kvinder – falbyder makrel, hvalkød og alverdens farverige skal- og bløddyr til interesserede forbipasserende. Og på byens største marked, Gukje, går vi på opdagelse blandt de mange boder, der kan tilfredsstille nærmest ethvert behov, uanset om man er sulten, har lyst til ny elektronik eller vil have en sjov souvenir med hjem.

  Vi slutter dagens oplevelser af med at besøge Haeundae Beach, der med sit smukke hvide sand breder sig 1,5 km, og som om sommeren er fyldt med mennesker. Herefter er resten af dagen fri til egne oplevelser. Du kan blive på stranden, da vejret i november sagtens kan byde på op til 20 grader, eller du kan gå yderligere på opdagelse i Busan, inden vi mødes igen om aftenen for at spise middag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Crown Harbour Hotel Busan

  Crown Harbour Hotel Busan ligger i det populære Nampo-område. Hotellet har bl.a. egen kaffebar, hvor man kan nyde en forfriskning. Hvis man vil h...

 • Dag 8 Formiddagen fri til egne oplevelser og hjemrejse om eftermiddagen

  Du har formiddagen fri til at nå de sidste oplevelser i Busan, inden vi sætter kursen mod lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 6 x morgenmad, 6 x frokost og 6 x aftensmad
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Al transport samt udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Seoul, bl.a. med besøg i N Seoul Tower, Gyeongbokgung-paladset og Nationalmuseet
 • Tankevækkende udflugt til den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea
 • Besøg i den UNESCO-fredede landsby Hahoe inkl. maskemuseum
 • Tid i den 2.000 år gamle kulturby Andong
 • Den UNESCO-fredede Seokguram-grotte og Bulguksa-templet
 • Byrundtur i den tidligere kejserhovedstad Gyeongju bl.a. med gravhøjene i Tumuli Park
 • Oplevelser i Busan med besøg i kyst-templet Haedong Yonggungsa og den berømte strand Haeundae Beach
 • Flere markedsbesøg i Seoul og Busan
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 30 marts 2019 9 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 21.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Paris Charles De Gaulle 30/03-2019   kl. 07:10 30/03-2019   kl. 09:10
   Paris Charles De Gaulle - Seoul Incheon Int 30/03-2019   kl. 13:10 31/03-2019   kl. 08:10
   Busan - Seoul Incheon Int 06/04-2019   kl. 16:15 06/04-2019   kl. 17:20
   Seoul Incheon Int - Amsterdam 07/04-2019   kl. 00:55 07/04-2019   kl. 04:50
   Amsterdam - Billund 07/04-2019   kl. 07:30 07/04-2019   kl. 08:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Paris Charles De Gaulle 30/03-2019   kl. 09:45 30/03-2019   kl. 11:50
   Paris Charles De Gaulle - Seoul Incheon Int 30/03-2019   kl. 13:10 31/03-2019   kl. 08:10
   Busan - Seoul Incheon Int 06/04-2019   kl. 16:15 06/04-2019   kl. 17:20
   Seoul Incheon Int - Amsterdam 07/04-2019   kl. 00:55 07/04-2019   kl. 04:50
   Amsterdam - København 07/04-2019   kl. 07:30 07/04-2019   kl. 08:45
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 30/03-2019   kl. 06:00 30/03-2019   kl. 07:25
   Amsterdam - Paris Charles De Gaulle 30/03-2019   kl. 10:40 30/03-2019   kl. 11:55
   Paris Charles De Gaulle - Seoul Incheon Int 30/03-2019   kl. 13:10 31/03-2019   kl. 08:10
   Batumi - Seoul Incheon Int 06/04-2019   kl. 16:15 06/04-2019   kl. 17:20
   Seoul Incheon Int - Amsterdam 07/04-2019   kl. 00:55 07/04-2019   kl. 05:05
   Amsterdam - Aalborg 07/04-2019   kl. 08:25 07/04-2019   kl. 09:40
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Sydkorea

  Pas & visum

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Sydkorea, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt under opholdets varighed og tre måneder bagefter. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Sydkorea, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). For yderligere information, kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejse. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen i Sydkorea hedder sydkoreanske Won (KRW). Danske kroner veksles til en dårlig kurs, derfor anbefales det at købe Won hjemmefra. Man kan også hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker og i diverse hæveautomater rundt om i byen. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen er +8 timer, når vi har vintertid i Danmark, og +7 timer når vi har sommertid.

  Transport i Sydkorea

  Den offentlige transport er yderst velfungerende i Sydkorea, og det er intet problem at benytte både bus, tog og taxa. Busserne i Sydkorea er af sammen standard som i Danmark og kører ofte mellem de større byer og som bybusser. Taxaerne i Sydkorea er ikke nær så dyre som i Danmark, og hvis man er flere sammen, kan det også betale sig at leje en taxa for en hel dag.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt gode hoteller med god beliggenhed. Hotelstandarden i Sydkorea er svarende til europæisk standard, dog skal man forvente mindre værelser. Til gengæld er det Sydkoreanske folk meget gæstfrie og serviceminded. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Sydkorea er et sikkert og fredeligt land at begå sig i. Der er meget lidt kriminalitet, og både mænd og kvinder kan gå uforstyrret på gaden. Dog er det altid en god ide at opbevare penge, pas og kreditkort indtil kroppen og være ekstra opmærksom, når du handler. Husk også at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en evt. værdiboks på hotellet.

  Drikkepenge

  I Sydkorea skal man ikke efterlade drikkepenge, da dette kan anses for krænkende og uhøfligt.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon, når du er i Sydkorea. Sydkorea benytter sif af samme stikkontakt som i Danmark . Derfor er der ingen grund til at købe en adapter eller omformer. Dog nogle benytter man sig af 110-volts stik, der minder om de amerikanske, her er en omformer dog nødvendig at have.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Sydkorea, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet. Vi anbefaler, at du tjekker med din mobiludbyder inden afrejse. Hvis du skal ringe til Danmark fra Sydkorea, skal du taste 0045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Sydkorea er landekoden 0082.

  Flere hoteller tilbyder gratis WiFi i lobbyen, dog er det ofte mod betaling, hvis man ønsker WiFi på værelset.

  Mad & drikkevarer

  Det sydkoreanske køkken består for det meste af ris, nudler, grønsager og kø. Kimchi, er Sydkoreas nationalret som normalt serveres til hvert måltid, retten er en krydderstærk grøntsagsret med rejer eller andre små havdyr.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen kan være en del køligere end om dagen, det kan derfor være en god idé at medbringe en jakke.

  Møde med en anden kultur

  Sydkoreanerne er generelt meget venlige og et gæstfrit folk. Sydkoreas kultur er meget anderledes end den kultur, vi har i Danmark. Der er stor respekt for de ældre, og at være høflig er meget vigtig for sydkoreanerne. De vigtigste normer at huske er, at man altid skal tage skoene af inden, man træder ind i et sydkoreansk hjem eller på et traditionelt hotel. Når man spiser, skal man bruge skeen til ris og spisepinde til alle andre retter. Man må ikke pege med pindene, og man må ikke stikke pindene ned i risen, fordi det opfattes som utilfredshed med maden.

  Sydkoreanere har engelsk i skolen i mindst seks år, hvor fokus er på skrivning og grammatik, hvilket medfører at de fleste sydkoreanere slet ikke taler engelsk.

 • Fakta

  • Statsform: Sydkorea er en republik.
  • Hovedstad: Seoul med 10,3 millioner indbyggere.
  • Befolkning: Ca. 51 millioner indbyggere.
  • Religion: Ca. 26 % er kristne, ca. 23 % buddhister og ca. 50 % er ukendt.
  • Sprog: Koreansk.
  • Areal: 99.720 km².
  • Kystlinje:  2.413 km.
  • Højeste punkt: Vulkanen Hallasan på 1.950 m.
  • Klima: Sydkoreas klima er subtropisk. De har varme somre og meget kolde vintre.