Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Tanzania

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Tanzania, venter et eventyr uden lige! Tanzania er et spændende land med mere end 130 forskellige stammer, storslåede safarioplevelser, spektakulære nationalparker og naturreservater, og en helt særlig kultur fyldt med farverige traditioner og imødekommende lokalbefolkninger. Læg hertil paradisiske strande, svajende palmer og verdenskendte seværdigheder på underskønne Zanzibar – så har du den helt perfekte kombination af oplevelser til din Tanzania-rejse!

Imødekommende lokalbefolkning

Tanzanianerne er et meget imødekommende og humørfyldt folk, og uanset hvor i landet du er, vil du blive mødt af et ‘karibu’, som betyder velkommen på swahili.

De indfødte masaiers kultur er farverig og mangfoldig, og deres verden er nærmest et eventyr i sig selv. Deres liv har stort set ikke ændret sig i de sidste hundrede år, og det er solopgang, solnedgang og de skiftende årstider, der styrer livets gang. På vores rejser til Tanzania får du et indblik i masaiernes traditionsrige liv og oplever deres hverdag i de såkaldte masai bomaer. Masaierne kan genkendes på deres karakteristiske klæder: De bærer som regel rødt og blå, kvinderne pryder sig med farverige bånd og halskæder, og både mænd og kvinder forlænger deres ører ved at bære store og tunge øreringe.

Et af verdens bedste safarilande

For mange er en rejse til Tanzania intet uden safari. Og det er der en helt bestemt grund til. Tanzania er nemlig et af de bedste safarilande i verden med den største bestand af vilde dyr. Særligt i det nordlige Tanzania finder du nogle verdens bedste nationalparker og naturreservater som Serengeti, Ngorongoro, Tarangire, Lake Manyara og Arusha, som du naturligvis også besøger på vores rejser til Tanzania. Her vælter det fascinerende og unikke tanzanianske dyreliv frem, der lever frit blandt den frodige vegetation og de enestående baobabtræer. Du ser flokke af gnuer, der går på rad og række i millionvis, ofte i følgeskab af zebraer og gazeller. Flodheste, der boltrer sig med flamingoer i vandhuller. Leoparder, der nyder solens stråler fra trægrene, og giraffer, elefanter, hyæner og elegante antiloper, der langsomt bevæger sig over den åbne savanne. Ikke mindst får du chancen for at opleve ”The Big Five”, der omfatter løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn.

Zanzibar – uberørte paradisstrande

Alene navnet giver dig associationer om lange kridhvide paradisstrande, turkisblåt vand og svajende palmer. Og det er da heller ikke helt forkert – Zanzibar er nemlig et ferieparadis uden lige! På krydderiøen, der ligger ud for Tanzanias sydøstkyst, mærker du straks det rolige tempo og den afslappende atmosfære. Du har base på hoteller, hvor du kan træde direkte ud på stranden og mærke sandet mellem tæerne, og der er i den grad tid til at nyde livet i en hængekøje under palmerne.

Zanzibar er dog meget mere end skønne strande. Øgruppen er også fyldt med farvestrålende krydderifarme, berømte markeder og ikke mindst det historiske Stone Town, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er derfor svært ikke at falde pladask for den eksotiske øgruppe.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Tanzania

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen. Der skal være min. to blanke sider efter hinanden i passet ved indrejse til Tanzania. Disse skal bruges til ind- og udrejsestempler. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Tanzania. Du skal søge et E-Visa. Det gøres via dette link https://eservices.immigration.go.tz/visa/ på den officielle visa-ansøgningsside for Tanzanias immigrationsmyndigheder.

  Et visum koster 50 USD pr. person. Selve visummet sendes efterfølgende via mail og er gældende 3 måneder frem. Når din e-visum-ansøgning er godkendt, skal du udskrive bekræftelsen og medbringe denne på rejsen.

  Mere information kan findes på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta er Tanzaniansk shilling (TZS). 1.000 TZS svarer til ca. 3 danske kroner. Man kan medbringe euro eller amerikanske dollars, som veksles ved ankomsten. Medbringer du USD, kan det anbefales at tage store sedler med, da små sedler ofte veksles til en ringe kurs. Vi anbefales desuden at tage USD med til drikkepenge og på safarien. Det anbefales ikke, at der medbringes danske kroner, da der veksles til en meget ringe kurs.

  De fleste internationale kreditkort kan benyttes næsten overalt, og der er hæveautomater i de større byer. Det er en god idé altid at have lidt kontanter til mindre indkøb og drikkepenge. Det er fornuftigt at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tanzania er 2 timer foran ved dansk vintertid og 1 time foran ved sommertid.

  Transport

  Safaribilerne er forholdsvis nye firehjulstrækkere af høj standard med seks sæder, pop-up-tag og vandflasker. Du skal indstille dig på, at vejene under vores safariture kan være i meget dårlig forfatning. Pga. begrænset bagageplads i safaribilerne anbefaler vi at medbringe blød håndbagage (sportstasker m.m.). På safariturene er der ingen garanti for, at vi ser dyr, da der er tale om vilde dyr – vores safariguider gør dog alt, for at vi ser så mange dyr som muligt.

  Busserne i Tanzania har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Tanzania. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På safari i Tanzania vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, bushjælpere, lokalguider og hotelpiccoloer. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at være turist i Tanzania, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis, især efter mørkets frembrud. Vær opmærksom på, hvor du bevæger dig hen og følg rejselederens råd. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Undgå at bære kostbare smykker, og hold lav profil med dyre kameraer og mobiltelefoner. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Tanzania benytter 220 volt. Stikkontakterne er anderledes end de danske, så det er nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon udenfor Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vær desuden opmærksom på, at juice, der købes på markeder, ikke skal være blandet op med postevand. Vand på flaske kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  I den nordlige del af Tanzania kan aftenerne være kølige, men ellers anbefales påklædning til varmt vejr og fodtøj til at vandre i. Ligeledes kan det være køligt på safariturene om morgenen. På Zanzibar er der varmt døgnet rundt.

  Vi anbefaler, at der medbringes en mindre rygsæk eller taske til dagsturene under rejsen.

  Møde med en anden kultur

  Tanzanianerne er kendt for at være meget afslappede og muntre, og de sætter familie og sociale relationer højt. Generelt bliver turister mødt med stor gæstfrihed. Nøglen til enhver kultur ligger i sproget, og specielt er det vigtigt i den tanzanianske kultur, at man kan hilse høfligt på hinanden.

  For at få det fulde udbytte af rejsen anbefales det at udvise respekt for landet, man besøger.
  Hvis man vil fotografere lokalbefolkningen, bør man altid spørge først, hvis man vil undgå at fornærme masaier eller andre stammefolk.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold i retning af, hvad vi kender fra Danmark. Jo længere væk fra byerne man kommer, jo lavere bliver standarden. Det anbefales derfor at medbringe håndsprit.

  Flere steder i Østafrika er der indført forbud mod plastikposer for at beskytte miljøet. Dette gælder også for Tanzania, hvilket betyder at det ikke længere er tilladt at indføre, bære eller sælge plastikposer. Er man i besiddelse af en plasticpose fra taxfree eller afrejselufthavnen i Danmark, skal denne efterlades i flyet.

  Idéer til indkøb

  Prisniveauet i Tanzania er ganske rimeligt, og der er rig mulighed for at få nogle fine souvenirs med sig hjem i kufferten. Der kan f.eks. købes flere klassiske souvenirs såsom spyd, masker og diverse træfigurer. Tæpper og flotte tørklæder findes også i overflod i hele landet.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Dodoma 2 mio. indbyggere
  • Befolkning: 52 mio. indbyggere.
  • Religion: Kristne 60 %, traditionelle afrikanske religioner 4 %, muslimer 36 % (Zanzibar: 99 % muslimer)
  • Sprog: Tanzania har mange mindre sprog, men de primære er swahili, engelsk og arabisk
  • Areal: 947.300 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Tanzania ligger midt i det tropiske klimabælte, men du kan til trods for dette opleve store klimatiske variationer rundt om i landet. Det er varmt året rundt, men du kan også opleve både tempereret og alpint klima. Tanzania kan som udgangspunkt inddeles i tre zoner: I højsletten, langs kysten og i bjergene. På højsletten er der tempereret klima, og ved kysten er der varmt og fugtigt, imens der oppe i bjergene kan blive meget koldt. Den ultimative højsæson er fra december til midt marts: I denne periode er naturen meget frodig, og der er et rigt dyreliv. I perioden fra juni-oktober er der tørsæson, hvilket betyder, at der er gode chancer for at spotte dyr, fordi græsset er lavt. I lavsæsonen, der ligger i april/maj og igen i november/december, er der regntid, hvilket gør, at dyrene kan være sværere at spotte.

Trustpilot