Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

En fantastisk rejse med unikke oplevelser og stort set alt inkluderet

En fantastisk rejse med unikke oplevelser og stort set alt inkluderet

Tanzania – lokalliv, luksussafari & Zanzibar

14 dage fra 30.995 kr.

En rejse til Tanzania er den ultimative drøm for mange, og det er ikke uden grund! Tanzania er nemlig kendt for at være et af de bedste safarilande i verden med den største bestand af vilde dyr og med størst chance for at se ”The Big Five”, som omfatter løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn. På vores rundrejse har vi inkluderet en 5-dages privat safari med storslåede oplevelser i de fem store nationalparker – Tarangire, Ngorongoro Crater, Serengeti, Lake Manyara og Arusha, som alle er meget forskellige og byder på helt unik natur og mangfoldigt dyreliv. På safarituren bor vi på håndplukkede luksus-lodges, som er en oplevelse i sig selv – du kan derfor godt glæde dig!

En rejse i Tanzania inkluderer meget mere end blot safari, og turen starter derfor med lokale oplevelser i Arusha, hvor vi bor på det danskejede Mama Leo Garden Lodge. Her vil vores danske værtspar fortælle om livet i Tanzania og medvirke til, at vi kommer bag facaden og får nogle autentiske hverdagsoplevelser sammen med de lokale.

Efter mange skønne oplevelser på fastlandet slutter vi rejsen af på Zanzibar med et par dage i det historiske Stone Town, efterfulgt af et afslappende ophold i luksuriøse omgivelser på et lækkert resort på nordkysten.

Glæd dig fordi

 • du bor på det danskejede Mama Leo Garden Lodge i Arusha
 • du kommer tæt på lokalbefolkningen og får autentiske hverdagsoplevelser
 • du deltager i gudstjeneste og besøger en pigeskole i Arusha
 • du kommer på luksussafari i de fem store nationalparker i Tanzania
 • du bor på håndplukkede luksus-lodges i nationalparkerne
 • du besøger en lokal masai boma og får indsigt i masaiernes levevis
 • du oplever det historiske Stone Town på Zanzibar
 • turen afsluttes med en afslappende badeferie på luksusresort
 • flere af dagene er med all inclusive
 • du får en komplet rejse med stort set alt inkluderet
Antal dage
14 dages rundrejse
Pris
Fra 30.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Tanzania fordi

Det er DK’s eneste rundrejse med besøg i hele fem nationalparker

Vi kommer bag facaden på lokallivet i Arusha i selskab med vores danske værtspar

Det er en storslået rejse, hvor der er kræset for detaljerne og alt er inkluderet

Danmarks bedste rundrejse til Tanzania fordi

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Arusha og Mama Leo Garden Lodge

  Vi lander tidlig aften i Kilimanjaro lufthavn og kører direkte til vores hotel i Arusha, der ligger ca. en time væk. Arusha har ca. en halv mio indbyggere og ligger ved foden af det berømte bjerg Mount Meru.

  Vores hotel Mama Leo Garden Lodge ligger i landsbyen Ngulelo i udkanten af Arusha, og her byder familien Erbs velkommen med et let aftenmåltid og fortæller os om rejseprogrammet for de næste dage.

  Inkluderede måltider: Let aftensmad.

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Mama Leo Garden Lodge

  Mama Leo Garden Lodge ligger naturskønt på bjergsiden af Nambere, der er et af forbjergene til det 4.900 m høje Mount Meru. Lodgen har 16 værel...

 • Dag 2 Kaffeplantage, swahili-undervisning og "mød naboerne"

  Efter morgenmaden får vi selskab af en af landsbyens kaffeeksperter, som vil tage os med på en gåtur til toppen af det lokale bjerg Nambere. Lodgen ligger i 1500 m højde, og vi skal ca. 130 meter højere op til Mama Leo’s økologiske kaffefarm. Her får vi historien om kaffen – fra dens oprindelse i Etiopien til dagens produktion – og bliver klogere på, hvad der gør en kop kaffe rigtig god. Vi skal naturligvis også smage på varen, der ristes over bål, males i en stor morter og tilsættes kogende vand, mens vi nyder udsigten fra kaffefarmens udsigtsterrasse, hvor vi ubestridt har den bedste udsigt ud over Arusha by og Masai-stepperne.

  Mama Leo Garden Lodge har en økologisk profil, men også en vigtig social profil i landsbyen, der går på at inddrage de lokale i deres aktiviteter. Det får vi et eksempel på, når vi efter frokosten får et lynsprogkursus i swahili. Nøglen til enhver kultur ligger i sproget, og specielt er det vigtigt i den tanzanianske kultur, at man hilser høfligt på hinanden.

  Senere på eftermiddagen praktiserer vi vores nye sproglige færdigheder, når vi går en tur gennem landsbyen, får en snak med skomageren og grønthandleren og ikke mindst møder den humørfyldte og meget imødekommende befolkning.

  Hjemme på Mama Leo Lodge bliver bålet tændt til en hyggelig aften med gode historier.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Gudstjeneste, besøg på pigeskole og masai-marked

  I Tanzania findes der mange forskellige religioner, og ca. 40 % af befolkningen er kristne. Søndag formiddag er der gudstjenester i de mange kirker i og omkring Arusha, og det skal vi naturligvis med til. Det er en festlig og farverig oplevelse med storslået sang, musik og optræden – meget anderledes fra det, vi kender herhjemme.

  Vi besøger også en pigeskole for unge masaipiger. Skolen blev grundlagt i 1999 og er i dag en kostskole for 50 piger, der modtager undervisning på gymnasieniveau. Skolen har både et kulturelt og et uddannelsesmæssigt formål, der skal fremme uddannelse blandt masaipiger. Kun ganske få af pigerne får sig en videregående uddannelse, fordi de i typisk bliver giftet væk i en meget ung alder.

  Inden vi tager tilbage til hotellet, lægger vi turen forbi Arusha Masai Market, som ligger i det centrale Arusha. Er du ude efter originale afrikanske træskærer, kunsthåndværk eller perlesmykker, så er dette stedet at gøre en god handel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 På safari i Tarangire National Park

  Tidlig morgen siger vi farvel til vores danske værtspar og sætter os til rette i safaribilerne, der skal tage os rundt i de mange nationalparker de næste fem dage. På vej ud af Arusha ser vi byen vågne og skolebørnene i deres fine uniformer på vej til skole.

  Efter et par timers kørsel kommer vi til nationalparken Tarangire, hvor vi skal ud på vores første safaritur og se vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Det unikke ved at tage på safari i Tanzania er, at der ikke er hegn mellem nationalparkerne, og dyrene kan færdes frit overalt.

  Vi åbner taget op på vores 4WD safaribil, snuser til den friske natur og gør os klar til at blive overvældet af det fascinerende dyreliv. Inden længe vil vi kunne spotte de første store elefantflokke – sørg derfor for at have kameraet og kikkerten klar. Nationalparken er på knap 3000 km2 og har fået sit navn efter floden Tarangire, der løber gennem parken og giver liv til den frodige vegetation. Det er også her, vi finder de enorme og imponerende baobabtræer, som er ganske enestående og giver landskabet et særegent præg. Der er også gode chancer for at se både giraffer, zebraer, gnuer, antiloper og masser af farverige fugle. Undervejs nyder vi vores medbragte frokost.

  Hen på eftermiddagen forlader vi parken og kører via Karatu til vores overnatningssted uden for naturreservatet Ngorongoro.    

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Ngorongoro Farm House

  Ngorongoro Farm House er bygget i gammel ”colonian style” og beliggende i en kaffefarm i et naturskønt område tæt på Ngorongoro-...

 • Dag 5 Ngorongoro-krateret og videre til Serengeti National Park

  Vi starter dagen tidligt ud med en spændende udflugt til naturreservatet Ngorongoro, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal op i 2400 m højde, mens vi følger kanten rundt langs krateret og beundrer de flotte udsigter, inden vi kører 600 m ned i selve krateret, der er omkring 265 km2 stort og kaldes en caldera – en sammensunket vulkan. Denne vulkan er den største af sin slags i verden, og med sine 25.000 store pattedyr, er det også den mest dyrerige pga. den store frugtbarhed.

  Det er her, vi har størst chance for at kunne sætte kryds ved alle ”The Big Five”-dyrene, da den største koncentration af næsehorn findes netop her. Her er et væld af løver og hyæner, og er vi heldige, ser vi, hvordan de jagter det samme bytte. Herudover kan vi opleve elefanter, bøfler, gnuer, zebraer og masser af antiloper – her er dog ingen giraffer, da de med deres lange ben ikke kan forcere de stejle kraterkanter. Ved vandhullerne ser vi også, hvordan flodhestene boltrer sig med flamingoerne. Glæd dig derfor til en spændende dag i krateret!

  Naturscenerierne skifter som vi kører videre til nationalparken Serengeti, der gemmer på en flad og næsten endeløs savanne. Undervejs passerer vi en masse masai-landsbyer, kvinder, der er på vej ud for at hente vand, og mænd og drenge, der driver geder og køer med en stok iført deres traditionelle røde og blå klæder.

  Serengeti dækker et areal på knap 15.000 km2 og er den største og mest kendte nationalpark i Tanzania. Det er samtidig en af de mest berømte dyrereservater i verden. Her skal vi i løbet af de næste to dage opleve et enestående dyreliv, og på de åbne sletter spotter vi let gnuer, zebraer, antiloper, elefanter og giraffer. Og det du ikke selv spotter, kan du være sikker på, at vores erfarne allerede har i sigte. De ved nemlig lige præcis, hvor de enkelte dyrearter gemmer sig.

  Sidst på eftermiddagen når vi frem til det eksklusive Lahia Tented Lodge, som ligger i et af de smukkeste områder på toppen af en bakke med fuld panoramaudsigt ud over det centrale Serengeti. Et mere perfekt sted for dagens ”sundowner” finder du altså ikke.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost samt aftensmad inkl. alle drikkevarer.

  Her bor du dag 5 & 6

  Lahia Tented Lodge

  Lahia Tented Lodge åbnede dørene i 2019 og er det, man kan kalde luksus-glamping i særklasse! Der er hele 30 store og rummelige luksu...

 • Dag 6 Endnu en spændende dag med safari i Serengeti National Park

  Tidligt om morgenen kører vi ud på den store savanne, hvor endnu et spændende safarieventyr venter os. Overalt er der store vildtbestande, som lever her året rundt, men vi finder også den store migration af dyr, som vandrer i cyklus efter regntiderne. De største flokke er gnuer, som går på rad og række i millionvis, og de tilbagelægger ca. 1200 km årligt, når de er på jagt efter føde og vand – ofte i følgeskab af zebraer og gazeller. De ankommer om efteråret før regntiden starter, og senere på sæsonen i februar/marts kælver de med tusindvis af små kalve om dagen, hvilket lokker de kødædende rovdyr – løver, geparder, hyæner og sjakaler – til fra nær og fjern. Når tørken sætter ind i april, vandrer flokkene nordpå igen.

  Vi vender tilbage til lodgen for at spise en dejlig frokost. Om eftermiddagen kan du vælge at nyde luksuslivet i lodgen med en svømmetur, en drink og en god bog. Har du ikke fået nok af det fascinerende tanzanianske dyreliv, kan du også vælge at tage med vores passionerede safariguider på endnu en safaritur.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad samt alle drikkevarer.

 • Dag 7 Serengeti National Park og besøg i masai boma

  I dag siger vi farvel til områdets luksuriøse omgivelser og begiver os tilbage gennem nationalparken. Undervejs følger vi dyreflokkene på sigt og forsøger at finde store flokke af flodheste, der boltrer sig i vandhullerne. Løver ser vi næsten med garanti sammen med et væld af gnuer, zebraer og giraffer – og er vi heldige, spotter vi også en leopard, der nyder solens stråler fra en trægren.

  Inden vi kører ud af nationalparken, skal vi besøge en masai boma, hvor vi bliver budt velkommen med dans og musik og hører om masaiernes levemåde og traditionsrige liv. Masaierne er et farverigt hyrde- og nomadefolk, hvis levevis stort set ikke har ændret sig i de sidste mange hundrede år. Ikke mindst styres livets gang af solopgang, solnedgang og de skiftende årstider. Køer og geder er livsnerven, da mælken drikkes, kødet spises, og gødningen bruges til at bygge hytter med. Ben og hove bruges til smykker og skindet til tæpper og tøj.

  Vi skal gennem naturreservatet Ngorongoro og gør holdt for at spise vores medbragte frokost. Vi kigger også indenfor i et galleri, som foruden at have et stort udvalg af afrikansk kunsthåndværk også har en udstilling af smykkestenen tanzanit, som netop udvindes her i området.

  Hen på eftermiddagen når vi frem til nationalparken Lake Manyara, som især er kendt for sin smukke sø med flotte lyserøde flamingoer.

  Vi skal bo tæt på søen på det luksuriøse Maramboi Tented Lodge, hvorfra vi kan nyde udsigten over sletten og se zebraer, antiloper, giraffer, vortesvin osv. græsse i fred og fordragelighed.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost samt aftensmad inkl. alle drikkevarer.

  Her bor du dag 7

  Maramboi Tented Lodge

  Maramboi Tented Lodge har 46 store og rummelige permanente luksustelte med flot trægulv, store og komfortable dobbeltsenge, lænestole ...

 • Dag 8 Lake Manyara, Arusha National Park og videre til Zanzibar

  Dagen starter med en gåtur ned til områdets flotte sø ledsaget af vores lokale safarieksperter. Her ser vi store lyserøde flamingoflokke så langt øjet rækker – et spektakulært syn, som ikke fås på tættere hånd.

  Hen på formiddagen forlader vi Maramboi Tented Lodge og kører mod nationalparken Arusha, hvor rejsens sidste safarioplevelse venter. Det er en relativ lille park, som ofte bliver overset, men her er en utrolig flot og varieret natur med regnskov, søer og Afrikas femte højeste bjerg Mount Meru – en sovende vulkan, der ikke har været i udbrud siden 1910. Her er et rigt dyreliv med giraffer, bøfler, bukke, vortesvin og masser af nysgerrige aber. Den mest sjældne af aberne er de sort-hvide Colobus-aber, som kun findes her. Så hold godt udkig efter dem!

  Ved Momela-søen er der et rigt fugleliv, og her forsøger vi også at spotte Tanzanias nationalfugl – den flotte blå krontrane.

  Herefter tager vi mod lufthavnen, hvor flyet til Zanizabar venter på os. Er vejret klart, kan vi få et godt udsyn til Kilimanjaro undervejs.

  Efter ankomsten til Zanzibar kører vi til Stone Town, hvor vi skal bo de næste par dage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 8 og 9

  Tembo House Hotel

  Det historiske og charmerende Tembo House Hotel ligger bogstaveligt talt i vandkanten ved en dejlig strand, meget centralt og tæt ved d...

 • Dag 9 På opdagelse i historiske Stone Town og Night Market

  Zanzibar er en øgruppe, som i 1700- og 1800-tallet var kontrolleret af det omanske sultanat. Herefter var det britisk protektorat, indtil det blev et selvstændigt sultanat i 1963, og efter revolutionen i 1964 slog republikken Zanzibar sig sammen med Tanganyika, som blev omdøbt til Tanzania samme år.

  Zanzibar by er hovedstaden, og byens gamle kerne – Stone Town – er i dag på UNESCOs verdensarvsliste. Og det er netop Stone Towns historiske seværdigheder, som vi skal kigge nærmere på i dag. Vi starter med en formiddagstur til fods rundt i området. Overalt mærkes den kulturelle indflydelse fra Afrika, Indien og Europa, men især den arabiske kulturarv er slående. Vi ser det tidligere sultanpalads The House of Wonders, den imponerende romersk-katolske katedral, The Old Fort, og ikke mindst ser vi stedet, hvor en af verdens sidste åbne slavemarkeder hørte til, indtil det i 1873 blev lukket ned af englænderne.

  Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd eller afslapning på stranden.

  Om aftenen vil rejselederen tage dig med på en kort gåtur langs havnepromenaden til parkområdet, hvor Stone Towns berømte Night Market åbnes hver aften. Det er et stort madmarked, hvor der grilles alt godt fra havet, grønsager, frugter osv., og her kan der købes et lækkert aftenmåltid med friske varer til billige penge. Har du ikke lyst til at spise der, kan du også gå rundt mellem de mange stande, hvilket er en oplevelse i sig selv.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 Stone Town, krydderifarme og badeferie på skønne resorts

  Formiddagen er fri til egne oplevelser, afslapning eller en tur til Prison Island.

  Efter frokost forlader vi Stone Town og kører nordpå. Undervejs besøger vi en af øens mange krydderifarme. Krydderier er, udover tropisk frugt, en af de vigtigste eksportvarer for øen. Sammen med en lokal ekspert ser vi de mange frugter og krydderiplanter, hører om forarbejdningen, og får lov til at smage på dem.

  Midt på eftermiddagen kommer vi frem til Nungwi-stranden, der ligger på nordspidsen af øen. Her skal vi nyde rejsens sidste dage på et skønt resort.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til Prison Island

  Hop om bord i en ”dhow” – en traditionel arabisk sejlbåd bygget af træ, og som kan ses overalt langs den østafrikanske kyst. Efter en halv times sejlads når vi Prison Island, der tidligere var ejet af en velhavende arabisk slavehandler, som brugte øen til afrettelse af ulydige slaver. Efter slaveriets ophør blev der bygget et fængsel, som dog aldrig blev brugt som fængsel, men i stedet fungerede som karantæne-sted, da koleraepidemien i sin tid brød ud. På øen ser vi de flotteste hvide paradisstrande, og de eneste beboere vi finder på øen i dag er de store kæmpeskildpadder, som kan blive op mod 200 år gamle.

  225 kr. pr. person

  All Inclusive på DoubleTree by Hilton Resort

  Du har mulighed for at tilkøbe All Inclusive på resortet, som inkluderer alle drikkevarer under hele opholdet fra ankomst dag 10 til afrejse dag 13 samt frokost på dag 11, 12 og 13.

  900 kr. pr. person

  Her bor du dag 10-13

  DoubleTree by Hilton Resort

  DoubleTree by Hilton Resort har store, flotte værelser med havudsigt. Samtlige værelser har aircondition samt fladskærms-tv med satel...

 • Dag 11-12 Fridag til at nyde livet på resortet eller stranden

  Nyd et par afslappende dage ved poolen eller ved stranden, og tag et tilbageblik på de mange fantastiske oplevelser, som du allerede kan tage med hjem i bagagen.

  Har du lyst til at gå på opdagelse uden for hotellet, så ligger resortet kun et stenkast fra landsbyen Nungwi. Rejselederen vil arrangere gåture denne dag, men du også kan sagtens udforske landsbyens butikker på egen hånd og gøre en god handel, hvis du skal have styr på de sidste souvenirs.   

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 13 Afslapning og hjemrejse

  I dag er der tid til at slappe af og nyde godt af resortets mange faciliteter, inden vi om eftermiddagen kører mod lufthavnen. Vi takker af og flyver via Dar es Salaam hjem mod Europa, imens vi tænker tilbage på de mange skønne oplevelser, vi har fået.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 14 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på gode, håndplukkede hoteller og lodges samt 4 overnatninger på luksussafari-lodges
 • 12 x morgenmad, 7 x frokost, 10 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Lokale oplevelser i Arusha inkl. lynkursus i swahili
 • Deltagelse i gudstjeneste
 • Besøg på masai pigekostskole
 • Besøg på Arusha Masai Market
 • 5 dages luksussafari i fem nationalparker med lokale safarieksperter
 • Gebyr ved entré til nationalparker (værdi kr. 4.100)
 • Gratis vand i safaribilerne
 • Besøg i lokal masai boma
 • Sightseeing i Stone Town
 • Besøg og rundvisning på Spice Farm
 • Engelsktalende lokalguide og safarieksperter
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.795
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Visum til Tanzania (bestilles online hjemmefra og koster 50 USD)
 • Tilkøb af udflugt til Prison Island kr. 225
 • Opgradering til 3 dages All Inclusive på DoubleTree by Hilton Resort (frokost og alle drikkevarer) kr. 900
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 29 januar 2021 14 dage Billund
  København
  31.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 29/01-2021   kl. 06:00 29/01-2021   kl. 07:10
   Amsterdam - Kilimanjaro 29/01-2021   kl. 10:50 29/01-2021   kl. 20:10
   Kilimanjaro - Zanzibar 05/02-2021   kl. 17:00 05/02-2021   kl. 18:20
   Zanzibar - Dar Es Salaam 10/02-2021   kl. 20:30 10/02-2021   kl. 21:00
   Dar Es Salaam - Amsterdam 10/02-2021   kl. 23:15 11/02-2021   kl. 07:20
   Amsterdam - Billund 11/02-2021   kl. 08:25 11/02-2021   kl. 09:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 29/01-2021   kl. 06:00 29/01-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Kilimanjaro 29/01-2021   kl. 10:50 29/01-2021   kl. 20:10
   Kilimanjaro - Zanzibar 05/02-2021   kl. 17:00 05/02-2021   kl. 18:20
   Zanzibar - Dar Es Salaam 10/02-2021   kl. 20:30 10/02-2021   kl. 21:00
   Dar Es Salaam - Amsterdam 10/02-2021   kl. 23:15 11/02-2021   kl. 07:20
   Amsterdam - København 11/02-2021   kl. 09:45 11/02-2021   kl. 11:05
   Se flytider
 • 12 februar 2021 14 dage Billund
  København
  31.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 12/02-2021   kl. 06:00 12/02-2021   kl. 07:10
   Amsterdam - Kilimanjaro 12/02-2021   kl. 10:50 12/02-2021   kl. 20:10
   Kilimanjaro - Zanzibar 19/02-2021   kl. 17:00 19/02-2021   kl. 18:20
   Zanzibar - Dar Es Salaam 24/02-2021   kl. 20:30 24/02-2021   kl. 21:00
   Dar Es Salaam - Amsterdam 24/02-2021   kl. 23:15 25/02-2021   kl. 07:20
   Amsterdam - Billund 25/02-2021   kl. 08:25 25/02-2021   kl. 09:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 12/02-2021   kl. 06:00 12/02-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Kilimanjaro 12/02-2021   kl. 10:50 12/02-2021   kl. 20:10
   Kilimanjaro - Zanzibar 19/02-2021   kl. 17:00 19/02-2021   kl. 18:20
   Zanzibar - Dar Es Salaam 24/02-2021   kl. 20:30 24/02-2021   kl. 21:00
   Dar Es Salaam - Amsterdam 24/02-2021   kl. 23:15 25/02-2021   kl. 07:20
   Amsterdam - København 25/02-2021   kl. 09:45 25/02-2021   kl. 11:05
   Se flytider
 • 05 marts 2021 14 dage Billund
  København
  30.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 05/03-2021   kl. 06:00 05/03-2021   kl. 07:10
   Amsterdam - Kilimanjaro 05/03-2021   kl. 10:50 05/03-2021   kl. 20:10
   Kilimanjaro - Zanzibar 12/03-2021   kl. 17:00 12/03-2021   kl. 18:20
   Zanzibar - Dar Es Salaam 17/03-2021   kl. 20:30 17/03-2021   kl. 21:00
   Dar Es Salaam - Amsterdam 17/03-2021   kl. 23:15 18/03-2021   kl. 07:20
   Amsterdam - Billund 18/03-2021   kl. 08:25 18/03-2021   kl. 09:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 05/03-2021   kl. 06:00 05/03-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Kilimanjaro 05/03-2021   kl. 10:50 05/03-2021   kl. 20:10
   Kilimanjaro - Zanzibar 12/03-2021   kl. 17:00 12/03-2021   kl. 18:20
   Zanzibar - Dar Es Salaam 17/03-2021   kl. 20:30 17/03-2021   kl. 21:00
   Dar Es Salaam - Amsterdam 17/03-2021   kl. 23:15 18/03-2021   kl. 07:20
   Amsterdam - København 18/03-2021   kl. 09:45 18/03-2021   kl. 11:05
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Tanzania

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen. Der skal være min. to blanke sider efter hinanden i passet ved indrejse til Tanzania. Disse skal bruges til ind- og udrejsestempler. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Tanzania. Du skal søge et E-Visa. Det gøres via dette link https://eservices.immigration.go.tz/visa/ på den officielle visa-ansøgningsside for Tanzanias immigrationsmyndigheder.

  Et visum koster 50 USD pr. person. Selve visummet sendes efterfølgende via mail og er gældende 3 måneder frem. Når din e-visum-ansøgning er godkendt, skal du udskrive bekræftelsen og medbringe denne på rejsen.

  Mere information kan findes på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta er Tanzaniansk shilling (TZS). 1.000 TZS svarer til ca. 3 danske kroner. Man kan medbringe euro eller amerikanske dollars, som veksles ved ankomsten. Medbringer du USD, kan det anbefales at tage store sedler med, da små sedler ofte veksles til en ringe kurs. Vi anbefales desuden at tage USD med til drikkepenge og på safarien. Det anbefales ikke, at der medbringes danske kroner, da der veksles til en meget ringe kurs.

  De fleste internationale kreditkort kan benyttes næsten overalt, og der er hæveautomater i de større byer. Det er en god idé altid at have lidt kontanter til mindre indkøb og drikkepenge. Det er fornuftigt at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tanzania er 2 timer foran ved dansk vintertid og 1 time foran ved sommertid.

  Transport

  Safaribilerne er forholdsvis nye firehjulstrækkere af høj standard med seks sæder, pop-up-tag og vandflasker. Du skal indstille dig på, at vejene under vores safariture kan være i meget dårlig forfatning. Pga. begrænset bagageplads i safaribilerne anbefaler vi at medbringe blød håndbagage (sportstasker m.m.). På safariturene er der ingen garanti for, at vi ser dyr, da der er tale om vilde dyr – vores safariguider gør dog alt, for at vi ser så mange dyr som muligt.

  Busserne i Tanzania har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Tanzania. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På safari i Tanzania vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, bushjælpere, lokalguider og hotelpiccoloer. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at være turist i Tanzania, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis, især efter mørkets frembrud. Vær opmærksom på, hvor du bevæger dig hen og følg rejselederens råd. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Undgå at bære kostbare smykker, og hold lav profil med dyre kameraer og mobiltelefoner. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Tanzania benytter 220 volt. Stikkontakterne er anderledes end de danske, så det er nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon udenfor Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vær desuden opmærksom på, at juice, der købes på markeder, ikke skal være blandet op med postevand. Vand på flaske kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  I den nordlige del af Tanzania kan aftenerne være kølige, men ellers anbefales påklædning til varmt vejr og fodtøj til at vandre i. Ligeledes kan det være køligt på safariturene om morgenen. På Zanzibar er der varmt døgnet rundt.

  Vi anbefaler, at der medbringes en mindre rygsæk eller taske til dagsturene under rejsen.

  Møde med en anden kultur

  Tanzanianerne er kendt for at være meget afslappede og muntre, og de sætter familie og sociale relationer højt. Generelt bliver turister mødt med stor gæstfrihed. Nøglen til enhver kultur ligger i sproget, og specielt er det vigtigt i den tanzanianske kultur, at man kan hilse høfligt på hinanden.

  For at få det fulde udbytte af rejsen anbefales det at udvise respekt for landet, man besøger.
  Hvis man vil fotografere lokalbefolkningen, bør man altid spørge først, hvis man vil undgå at fornærme masaier eller andre stammefolk.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold i retning af, hvad vi kender fra Danmark. Jo længere væk fra byerne man kommer, jo lavere bliver standarden. Det anbefales derfor at medbringe håndsprit.

  Flere steder i Østafrika er der indført forbud mod plastikposer for at beskytte miljøet. Dette gælder også for Tanzania, hvilket betyder at det ikke længere er tilladt at indføre, bære eller sælge plastikposer. Er man i besiddelse af en plasticpose fra taxfree eller afrejselufthavnen i Danmark, skal denne efterlades i flyet.

  Idéer til indkøb

  Prisniveauet i Tanzania er ganske rimeligt, og der er rig mulighed for at få nogle fine souvenirs med sig hjem i kufferten. Der kan f.eks. købes flere klassiske souvenirs såsom spyd, masker og diverse træfigurer. Tæpper og flotte tørklæder findes også i overflod i hele landet.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Dodoma 2 mio. indbyggere
  • Befolkning: 52 mio. indbyggere.
  • Religion: Kristne 60 %, traditionelle afrikanske religioner 4 %, muslimer 36 % (Zanzibar: 99 % muslimer)
  • Sprog: Tanzania har mange mindre sprog, men de primære er swahili, engelsk og arabisk
  • Areal: 947.300 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Tanzania ligger midt i det tropiske klimabælte, men du kan til trods for dette opleve store klimatiske variationer rundt om i landet. Det er varmt året rundt, men du kan også opleve både tempereret og alpint klima. Tanzania kan som udgangspunkt inddeles i tre zoner: I højsletten, langs kysten og i bjergene. På højsletten er der tempereret klima, og ved kysten er der varmt og fugtigt, imens der oppe i bjergene kan blive meget koldt. Den ultimative højsæson er fra december til midt marts: I denne periode er naturen meget frodig, og der er et rigt dyreliv. I perioden fra juni-oktober er der tørsæson, hvilket betyder, at der er gode chancer for at spotte dyr, fordi græsset er lavt. I lavsæsonen, der ligger i april/maj og igen i november/december, er der regntid, hvilket gør, at dyrene kan være sværere at spotte.

Trustpilot