Ring til os 70 22 66 00

Rundrejser til Thailand

Velkommen til Thailand

Når du rejser til Thailand, vil du lære et par nye navne. Smilets land. Templernes land. Kært barn har mange navne – og Thailand er uden tvivl et af de kæreste børn, som findes. I sandhed et land som besidder alt, hvad et rejsehjerte kan begære! På  rejser til Thailand kan du opleve både tropeøer, pulserende storbyer, buddhistiske tempelkomplekser, regnskov, bjerge og landsbyer med etniske minoriteter.

Thailands mange facetter

Landet kan deles ind i tre regioner, som hver har sit at tilbyde på en rejse til Thailand. Det eksotiske Nordthailand imponerer med sin frodige og evigt grønne natur, hvor opium blev dyrket i gamle dage i Den Gyldne Trekant. I den centrale del af landet, står rismarkerne så langt øjet rækker. Her ligger også de to første thailandske hovedstæder – Sukhothai og Ayutthaya, som i vores tid er to prægtige ruinbyer og et bevis på den magt, Thailand havde i sin tid. Sydthailand lokker med sine fantastiske sandstrande og paradisøer, såsom Koh Samui, Phuket, Koh Chang, Krabi og Koh Phi Phi, der er blevet lige så kendte som Kreta og Mallorca. Strandene er blandt de bedste i verden, havvandet er altid varmt, og mange steder er vandet krystalklart med flotte og farverige fisk – oplagt til en badeferie på Thailand!

Bangkoks buddhaer og folkelivet på floderne

Hovedstaden Bangkok bør være på listen over ting, som man skal se på ferien i Thailand. Stor og hektisk, men med en masse seværdigheder. Det guldbelagte Grand Palace og det tilstødende tempel – Wat Po med sin 40 m lange Buddha-statue – er imponerende. En sejltur i en longtailboat på en af Bangkoks floder bør også prøves. Her svarer floderne bogstaveligt talt til asfalterede veje, som vi kender dem. Der er huse langs flodkanten, fortov langs husene og lygtepæle. Her tages båden i stedet for bilen, og her har man mulighed for at se et helt anderledes liv, der leves i harmoni med floden, hvor der både fanges fisk, vaskes tøj, tages bad og børstes tænder. Når man rejser til Thailand, får man i den største by i Nordthailand – Chang Mai – en helt anden ”storby”-oplevelse. Her kan man gå til tingene, kanaler løber langs den gamle bymur, og byen oser bare af stemning – og så har byen nok Thailands bedste natmarked, hvor der kan gøres nogle gode og eksotiske indkøb.

Morgenstund har guld i mund – og helt unikke oplevelser

På en rejse til Thailand venter der de morgenfriske en helt speciel oplevelse, når natten går på hæld og morgensolen langsomt titter frem. I gaderne kommer der en parade gående bestående af orangeklædte, skaldede mænd. Lokale thailændere kommer fredsommeligt ud af deres huse med søvndrukne øjne. De har små poser med ris, tilberedt mad, chili, vaskepulver, tandpasta og andre huslige ting. De donerer poserne i skåle, som de orange mænd bærer på.

Dette er et dagligt syn i Thailand i alle byer, store som små. Mændene er buddhistiske munke, og de er på deres daglige morgenparade for at samle mad ind til dagligdagen i deres lokale tempel. Thailænderne er buddhister og tror på reinkarnation. Karma-kontoen gøres op, når de dør, og har de gjort gode ting, bliver de født ind i et bedre liv – og har de gjort dårlige ting, bliver de født ind i et værre liv end det netop overståede liv. Denne livsfilosofi har været med til at gøre thailænderne til et af verdens sødeste, mest gæstfrie, hensynsfulde og varmeste befolkninger – og som rejsende er det svært at finde et land med en bedre service end Thailand.

Smagen af Thailand er smagen af ferie

Også det thailandske køkken er en anden og meget vægtig grund til at rejse til Thailand. Her serveres anderledes og eksotiske retter, som både tilfredsstiller øjnene, såvel som ganen. Mange af retterne kan være stærke, da thailænderne rundhåndet krydrer deres mad med chili. Chilien blev introduceret til thailænderne i 1600-tallet af portugiserne. Ris og nudler er en vigtig bestanddel af måltiderne, og de fantastiske supper og retter med alt godt fra havet er nogle af de mest populære retter. For de lidt mere vovede kan man også kaste sig ud i at smage ristede kakerlakker, skorpioner eller melorme. Og skulle det ikke stille appetitten, kan grillede rismarksrotter også anbefales. Så det er bare med at kaste sig ud i det og få en god og anderledes madoplevelse, når du rejser til Thailand!

Find din næste rejse til Thailand nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Thailand

  Pas & visum

  Der kræves ikke visum til Thailand, når opholdet er under 30 dage. Om bord på flyet skal man udfylde et ark med personoplysninger. Den ene halvdelen af arket afleveres i paskontrollen, og den anden halvdel skal man selv opbevare sammen med sit pas på rejsen. Ved udrejse afleveres også denne del i paskontrollen. Ved indrejse i Thailand får danske statsborgere et indrejsestempel, og ophold i landet er tilladt fra stemplets dato og 30 dage frem. Passet skal være gyldigt i mindst 6 mdr. ud over opholdet, og der skal desuden være to blanke sider til stempler.

  For yderligere information kontakt venligst Den Thailandske Ambassade på tlf. 39 62 50 10.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Thailand, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængelig på mobiltelefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid skal drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). For yderligere information kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejsen til Thailand. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Den kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder thailandske baht. Man kan veksle penge hjemmefra eller hæve i automaterne i Thailand. Visa og Mastercard kan bruges på adskillige hoteller, restauranter, i butikker og i større supermarkeder. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det en god idé at holde øje med sit kort. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du sikret, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Thailand er 6 timer foran dansk vintertid og 5 timer foran sommertid.

  Transport i Thailand

  Busserne i Thailand har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Thailand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig i Thailand, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis – især i storbyerne. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom i større menneskemængder, og når du handler. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Thailand. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen.

  På rundrejsen i Thailand vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. 5 $ pr. dag pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Elektricitet

  Husk oplader til f.eks. kamera og mobiltelefon. Thailand bruger 220 volt, og en adapter nødvendig, da de thailandske stik er anderledes end de danske.

  Mobiltelefon og internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Thailand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet – husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort, eller brug internettelefoni. Hvis du skal ringe fra Thailand til Danmark tastes 001 45 plus telefonnummer.

  Der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcaféer er udbredt i langt de fleste større byer.

  Mad og drikke

  Thaierne elsker mad. Faktisk får man let det indtryk, at de spiser næsten hele tiden. Det betyder også, at man sjældent er langt fra mad i Thailand. Og hvilken mad! Som mange andre steder i Østen, er maden i Thailand en oplevelse ud over det sædvanlige. Her findes alt fra gode, billige boder og gadekøkkener til meget fine restauranter, hvor service og kvalitet absolut er på højde med niveauet i Europa. Ved gadekøkkenerne skal man dog være opmærksom på hygiejnen, som kan variere. Thailandsk mad er ofte meget stærkt – stærkere end den thaimad der findes uden for Thailand. Thaierne spiser ikke så meget kød, og som regel består et måltid af mange grøntsager med ris, og måske en smule kød. De fleste steder i Thailand er det muligt at finde restauranter, der serverer internationale retter. Thailand er fyldt med friske, lækre frugter, og det er muligt at få skønne friskpressede juicer rigtig mange steder. Stærkt vanedannende! Øl kan man få på de fleste restauranter, caféer, barer og i supermarkeder. Man kan få de kendte internationale øl, men bør prøve lokale mærker som Chang og Singha.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det kan f.eks. være medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj, som det er praktisk at pakke  i håndbagagen.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Vand hedder ’Nam’ på thai. Koldt vand hedder ’nam jen’.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt. Husk at medbringe håndsprit.

  Møde med en anden kultur

  Thaierne er utroligt venlige og gæstfrie, og turister bliver mødt med smil og venlighed. Det ligger ikke til thaierne at rette på andre, og de tolererer næsten alt. For at få den bedst mulige oplevelse i Thailand, er der dog nogle retningslinjer, man bør følge. Thaierne giver ikke hånd, når de hilser på hinanden, men i stedet samler de håndfladerne som i bøn og bukker let. Denne hilsen er dog ikke passende i alle situationer, så betragt det som erstatning for et håndtryk.

  Thaierne sætter ikke pris på høje stemmer og store armbevægelser, og man skal desuden være diskret med offentlige kærtegn og stirren. Mad serveres ofte på gulvet, og man skal være forsigtig med ikke at træde over maden. Fødder betragtes som urene, og fodsålerne bør aldrig pege mod andre mennesker eller helligdomme.

  Rejselederen vil være behjælpelig med råd om, hvordan man bedst begår sig i den thailandske kultur. Ved besøg i pagoder og templer skal man huske at tage skoene af, og det er vigtigt at udvise respekt for thaiernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Bangkok med over 8 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 68,4 mio.
  • Religion: Ca. 94,6 % buddhister, med små mindretal af muslimer og kristne
  • Sprog: Det officielle sprog er thai, og desuden tales en række lokale sprog og dialekter.
  • Areal: 513.120 km² – ca. 12 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 3.219 km.
  • Nationaldag: 5. december – Kong Phumiphons fødselsdag.
  • Klima: Tropisk klima med regntid i løbet af sommeren. Meget varmt og fugtigt året rundt. Regntiden begynder normalt i starten af maj, hvor den fugtige sydvestmonsun slår igennem. Kraftige regn- og tordenbyger passerer, med sol ind imellem. Fugtigheden er derimod høj, og varmen bliver trykkende. Mest regnfuldt i september-oktober. Derefter slutter regntiden hurtigt, og i slutningen af året og frem til marts er der mest tørt pga. den tørre nordøstmonsun. Dvs. at der er mest solrigt om vinteren og foråret.