Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Hagia Sophia, en af seværdighederne på rundrejsen Sultanernes Istanbul med dansk rejseleder
Sultanernes Istanbul

5 dage fra kr. 4.995

Om rejsen

En indholdsrig storbyrejse til Istanbul med dansk rejseleder. Oplev en af verdens prægtigste byer, hvor to verdensdele, to verdensreligioner og to kulturer mødes. Det gør Istanbul til en smeltedigel af handlende, velhavende, fattige, turister og lokale – hektisk og pokkers spændende. Tag med til Istanbul og oplev en af Europas største byer, hvor trafikmylder og romantik går hånd i hånd. På denne rejse kan du gå på opdagelse i sultanernes private gemakker i det spektakulære Topkapi-palads, gøre formidable indkøb i den atmosfærefyldte basar eller blive genfødt i et traditionelt hamam, tyrkisk bad, mens imamen kalder til bøn fra den nærmeste moské. Basen er et 4-stjernet hotel i den gamle bydel, Sultanahmet, hvor alle de store arkitektoniske perler ligger.

Glæd dig fordi

  • du får en indholdsrig storbyrejse til Istanbul til en god pris
  • det 4-stjernede hotel ligger centralt i den gamle bydel
  • alle entréer er inkluderet, så vi springer de lange køer over
  • vi sejler en tur på Bosporus-strædet
  • du oplever Hagia Sophia, Topkapi-paladset og Den Blå Moské
  • der er besøg i den gamle krydderibasar og den verdensberømte Grand Bazaar
  • du går under jorden og ser de antikke cisterner
  • Istanbul er et overflødighedshorn af historie
  • du får en hel dag med tid til oplevelser på egen hånd

Dagsprogram

  • Dag 1 Ankomst til Istanbul

    Vi flyver til Istanbul og kører direkte til det 4-stjernede hotel, der ligger i hjertet af den interessante, gamle bydel, og som er base alle fem dage. Mon ikke de fleste har lyst til at få en appetitvækker på den gamle bydel med alle de store seværdigheder eller måske gå en tur langs Bosperus-strædet, der adskiller det europæiske kontinent fra det asiatiske.

    Her bor du alle 5 dage

    The Hotel Beyza Saray Istanbul

    www.hotelbeyazsaray.com

     

  • Dag 2 Den gamle bydel med Hagia Sophia, Cisternerne, krydderibasaren og sejltur på Bosporus

    Årtusinders historier, religiøse krige, sultanater, romere og politiske konflikter har gjort Istanbul til det kulturelle skatkammer, som vi skal på opdagelse i. Byens største seværdigheder ligger blot 15-20 minutters gang fra hotellet, så vi drager på opdagelse til fods i Istanbuls labyrint af gader og fornemmer byens intense stemning, dufte, lys og lyde. Vi ser Hagia Sophia, et af verdens arkitektoniske vidundere. Kirken blev opført af Kejser Justinian i det 6. årh. og udgjorde kernen i det byzantinske rige i næsten tusind år. Kirken er et mesterværk pga. sine guldmosaikker på lofter, hvælvinger og søjler. Senere besøger vi den imponerende cisterne ligeledes bygget af Justinian i år 532. Dette beundringsværdige underjordiske søjlekammer fungerede som drikkevandsreservoir for det centrale Istanbul, Topkapi og paladserne. Det måler 70 x 140 meter og støttes af 300 søjler.

    Næste oplevelse er den pragtfulde krydderibasar. Dette eksotiske marked sælger velduftende og farverige krydderier, tørrede frugter, oliven, ost og andre delikatesser. Gå ikke glip af de berømte fiske-sandwich, som sælges direkte fra de smukt dekorerede både og fra restauranterne ved Galata-broen. Eftermiddagen afsluttes med en spændende sejltur på Bosporus-strædet. Strædet er et af verdens kendteste farvande og udgør broen mellem Asien og Europa og mellem Middelhavet og Sortehavet. Det er en stolthed for Istanbuls indbyggere, og en beundringsværdig seværdighed for byens turister. Den dejlige sejltur giver både et indtryk af den historiske bydel på den europæiske side og den nyere bydel på den asiatiske side, og ikke mindst af livet på strædet med alle sine turistbåde, fragtbåde og containerskibe.

    Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  • Dag 3 Den Blå Moské, Hippodromen, Topkapi-paladset og Grand Bazaar

    Vi går fra hotellet til Den Blå Moské, utvivlsomt en af verdens smukkeste religiøse bygninger. Foran moskéen ligger resterne af den gamle hippodrom – hestevæddeløbsbane – hvor vi hører om de dramatiske begivenheder, der udspillede sig på hippodromen under det byzantinske styre. Indgangen til kejserens palads lå, hvor Den Blå Moské ligger i dag. Paladset blev bygget mellem 1609 og 1616 og har fået sit navn fra de blålige Iznik-kakler, der pryder bygningen, og så har moskéen som den eneste i verden hele seks minareter. En anden storslået seværdighed i Istanbul er Topkapi-paladset, som var hjertet, både symbolsk og politisk, i Det Osmanniske Rige gennem fire århundreder. Topkapi blev bygget mellem 1459 og 1465 og husede i sin storhedstid mere end 4.000 indbyggere. Paladset er et smukt sted med skønne udsigter over Bosporus strædet, og her er vidunderligt at vandre rundt og blive betaget af sultanatets kulturrigdom og kunstskatte. Paladsets museum udstiller bl.a. en 81-karat diamant, uvurderlige møbler dekoreret med ædelstene og unikke samlinger af antikt kinesisk porcelæn.

    Efter frokost besøges Istanbuls legendariske, overdækkede Grand Bazaar. Den blev grundlagt af Mehmet Erobreren midt i det 15.årh. og er en fascinerende oplevelse. En sand labyrint af gader og mere end 4.000 butikker og er nærmest en lille by i sig selv. Her handles med alverdens varer, og butiksruder og udstillinger stråler om kap med butiksejernes smil og gode tilbud til os turister. En drøm af et orientalsk marked og husk at ”prutte” om prisen. Resten af dagen er på egen hånd, og et besøg i et historisk tyrkisk bad, hamam, kan anbefales. Det er en af rejsens autentiske oplevelser, og flere af Istanbuls tyrkiske bade stammer fra Det Osmanniske Rige, hvor også sultaner og deres harem blev forkælet. Det er ren afslapning og en magisk oplevelse. Aftensmad på hotellet.

    Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  • Dag 4 Istanbul på egen hånd

    Dagen er afsat til flere spændende oplevelser i Istanbul. Nåede I ikke et tyrkisk bad, kan dette stadigvæk stærkt anbefales, eller I kan tage på shopping. Fra Taksim Pladsen i den nye bydel kan man køre med en romantisk sporvogn, og her findes også internationale mærkevarebutikker. Tag en tur op i det 61 m høje Galata-tårn, hvorfra der er en formidabel udsigt over byen og Bosporus.

    Inkluderede måltider: Morgenmad.

  • Dag 5 Hjemrejse

    I løbet af formiddagen tager vi i lufthavnen og flyver til Danmark. Et oplevelsesrigt storbyophold i Istanbul er slut.

    Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

  • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
  • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
  • 1 flaske mineralvand på værelset hver dag
  • 4 x morgenmad og 2 x aftensmad
  • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 300)
  • Besøg i Hagia Sophia
  • Sejltur på Bosporus i privat båd
  • Besøg i Den Blå Moské og Topkapi Paladset
  • Byvandring i Istanbuls historiske bydel med de antikke cisterner og hippodromen
  • Lokalguide
  • Dansk rejseleder
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

  • inden du rejser til Tyrkiet

    Pas & visum

    Danske statsborgere kan indrejse i Tyrkiet og opholde sig i landet i op til 90 dage uden visum. Pas medbringes som ID ved flyrejser. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra hjemrejsedatoen, og der skal være tomme sider i passet ved indrejse i Tyrkiet. Det anbefales at have kopi af pas og forsikringspapirer elektronisk på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet.

    Toldregler

    For aktuelle regler om hvad der man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

    Rejseforsikring

    Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

    Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

    Medicin & vaccinationer

    Normalt anbefales stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Dette skal drøftes med egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejse. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

    Valuta & kreditkort

    Den tyrkiske valuta hedder lira (TRY). Vi anbefaler, at man medbringer Euro eller US dollars og veksler lokalt. Der er flere hæveautomater i byerne. Enkelte butikker tager ikke i mod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

  • Lokale forhold

    Tidsforskel

    Tyrkiet er 1 time ”foran” dansk tid.

    Transport

    Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

    Drikkepenge

    Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

    På restaurant og er kutyme at runde op eller give 10 – 15 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 – 15 % oveni prisen er passende.

    Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge.

    På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

    Lidt om hotellerne

    Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

    Sikkerhed

    Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Tyrkiet. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

    Elektricitet

    Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Tyrkiet bruger 220v – 50 hz. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

    Mobiltelefon & Internet

    Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder i Tyrkiet, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme. Flere af vores hoteller har WiFi.

    Mad og drikke

    Langt de fleste hovedretter består af kød eller fisk. Det mest almindelige kød er oksekød, lam, får og kylling. Retterne varieres med et væld af krydderier som spidskommen, paprika, hvidløg, dild og persille. En af de klassiske retter er köfte, som er kødboller – oftest lavet af lammefars. En anden typisk ret, börek, er tærte med oste-, kød, eller grøntsagsfyld. Men man kommer ikke uden om kebabben! Kebab betyder grillet kød og fås i mange afskygninger. Dönerkebaben på det roterende lodret spyd, hænger i gaderestauranter overalt, og der langes flere varianter af det afskårede kød over disken til priser omkring en dansk 10’er. Af andre lækre fastfoodretter bør den tyrkiske pizza, pide, nævnes.

    Te er nationaldrikken i Tyrkiet. Sort te med masser af sukker drikkes overalt af små fine teglas, og kommer man på besøg i private hjem, er det te der bydes på. Kaffe er mindre populært, men det drikkes, med sukker.

    Af alkoholiske drikke er anissnapsen raki tyrkernes foretrukne, og den kan drikkes til alle måltider. Ølkulturen i Tyrkiet er blomstret i de seneste år, og her er Efes Pilsen den mest almindelige, lokale øl.

    Det frarådes at drikke vand fra hanen og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes mange steder. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

    Rygning

    Rygning forbudt på offentlige steder og på arbejdspladser.

    Åbningstider

    Butikker: Mandag – lørdag 9.30 – 19.00. Søndag lukket. Butikkerne holder lukket mellem 12.00-12.30.

    Banker: Mandag – fredag 8.30 – 17.00. Lørdag/søndag lukket.

    Posthuse: Mandag – fredag 8.00– 16.30. Lørdag/søndag lukket. Lukket mellem 12.30 – 13.30.

  • Gode råd

    Møde med en anden kultur

    Ved besøg i moskeer, må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden være have langærmede bluser og hovedtørklæde på. Fotografering er ikke altid tilladt i moskéer og andre hellige bygninger. Spørg rejselederen eller de lokale. Det er strengt forbudt at fotografere militære anlæg, flyvepladser, banegårde og broer. Dette fremgår af skilte, hvor der står ”Yasak Bolge” eller ”Yabancilara Yasaktir”.

  • Fakta

    • Statsform: Tyrkiet er en republik.
    • Hovedstad: Ankara med 5 mio. indbyggere.
    • Største by: Istanbul med 14 mio. indbyggere.
    • Befolkning: 78,8 mio. indbyggere.
    • Religion:Overvejende muslimer.
    • Sprog: Det officielle sprog er tyrkisk.
    • Areal: 783.562 km2 (Danmark 43.094 km2).
    • Klima: Kysten ud til det Ægæiske Hav og Middelhavet har et typisk middelhavsklima, men i Marmara-regionen i den vestlige del af Tyrkiet, herunder Istanbul, er det mere fugtigt. Meget regn er ikke ualmindeligt i løbet af sommeren. Sne er ikke sædvanlig i Tyrkiet, da det om vinteren som regel ikke er koldere end 4-5 grader ved kysten. Om vinteren kan der dog falde sne i de nordlige dele af Tyrkiet. Den vestlige del af Sortehavet har varmere vejr om sommeren end den østlige del. I den sydøstlige del af Tyrkiet, på Middelhavskysten, er der meget varmt om sommeren. Temperaturen kan nå op på 40-50 grader.