Ring til os 70 22 66 00

Sultanernes Istanbul

5 dage fra 5.495 kr.

Tag med på en indholdsrig rundrejse til Istanbul. I selskab med en kyndig dansk rejseleder oplever du en af verdens prægtigste byer, hvor to verdensdele, to verdensreligioner og to kulturer mødes. Det gør Istanbul til en smeltedigel af handlende, turister og lokale – hektisk og yderst spændende. Tag med til Istanbul og oplev en af Europas største byer, hvor trafikmylder og romantik går hånd i hånd. På denne rejse kan du gå på opdagelse i sultanernes private gemakker i det spektakulære Topkapi-palads, gøre formidable indkøb i den atmosfærefyldte basar eller blive genfødt i et traditionelt hamam, tyrkisk bad, mens imamen kalder til bøn fra den nærmeste moské. Basen er et 4-stjernet hotel i den gamle bydel, Sultanahmet, hvor alle de store arkitektoniske perler ligger.test

Glæd dig fordi

 • du får en indholdsrig storbyrejse til Istanbul til en god pris
 • det 4-stjernede hotel ligger centralt i den gamle bydel
 • alle entréer er inkluderet, så vi springer de lange køer over
 • vi sejler en tur på Bosporus-strædet
 • du oplever Hagia Sophia, Topkapi-paladset og Den Blå Moské
 • der er besøg i den gamle krydderibasar og den verdensberømte Grand Bazaar
 • du går under jorden og ser de antikke cisterner
 • Istanbul er et overflødighedshorn af historie
 • du får en hel dag med tid til oplevelser på egen hånd
Antal dage
5 dages rundrejse
Pris
Fra 5.495 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Istanbul fordi

Du får en indholdsrig storbyrejse med alle entréer inkluderet

Du flyver direkte til Istanbul fra København og Billund

Hotellet ligger centralt i den gamle bydel

Danmarks bedste rundrejse til Istanbul fordi

Mød din rejseleder

Christian Rosenberg

Christians rejselyst har bragt ham til store dele af verden, og han har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 – både som rejseleder og producent af rundrejser med dansk rejseleder. Christian har en stor historisk viden om Tyrkiet og formår at sætte landets historie i et moderne perspektiv.


Læs mere om Christian Rosenberg

Annika Joy-Chandler

Læs mere om Annika Joy-Chandler

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Istanbul

  Vi flyver til Istanbul og kører direkte til vores 4-stjernede hotel, der ligger i den gamle, interessante bydel, og hvor vi skal bo de første nætter. Vi bor meget centralt, så der bliver tid til en kort gåtur i området eller en drink på tagterrassen, før vi spiser velkomstmiddag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du alle 5 dage

  Hotel Grand Yavuz

  Det 4-stjernede hotel ligger centralt i det gamle historiske distrikt i gåafstand til de største seværdigheder – det tager f.eks. blot 10 min....

 • Dag 2 Den gamle bydel med Hagia Sophia, basilikacisternen, krydderibasaren og sejltur på Bosporus

  Årtusinders historier, religiøse krige, sultanater, romere og politiske konflikter har gjort Istanbul til det kulturelle skatkammer, som vi skal på opdagelse i. Byens største seværdigheder ligger blot 15-20 minutters gang fra hotellet, så vi drager på opdagelse til fods i Istanbuls labyrint af gader og fornemmer byens intense stemning, dufte, lys og lyde. Vi starter dagens oplevelser med at besøge Hagia Sophia, et af verdens arkitektoniske vidundere. Kirken blev opført af Kejser Justinian i det 6. årh. og udgjorde kernen i det byzantinske rige i næsten tusind år. Kirken er et mesterværk pga. sine guldmosaikker på lofter, hvælvinger og søjler. Bagefter besøger vi den imponerende basilika-cisterne, som ligeledes er bygget af Justinian i år 532. Dette beundringsværdige underjordiske søjlekammer fungerede som drikkevandsreservoir for det centrale Istanbul, Topkapi og paladserne. Det måler 70 x 140 meter og støttes af 300 søjler.

  Næste oplevelse er den pragtfulde krydderibasar. Dette eksotiske marked sælger velduftende og farverige krydderier, tørrede frugter, oliven, ost og andre delikatesser. Gå ikke glip af de berømte fiske-sandwich, som sælges direkte fra de smukt dekorerede både og fra restauranterne ved Galata-broen. Eftermiddagen afsluttes med en spændende sejltur på Bosporus-strædet. Strædet er et af verdens kendteste farvande og udgør broen mellem Asien og Europa og mellem Middelhavet og Sortehavet og er en stolthed for Istanbuls indbyggere. Den dejlige sejltur giver både et indtryk af den historiske bydel på den europæiske side og den nyere bydel på den asiatiske side, og ikke mindst af livet på strædet med alle dets turistbåde, fragtbåde og containerskibe.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Den Blå Moské, Hippodromen, Topkapi-paladset og Grand Bazaar

  Vi går fra hotellet til Den Blå Moské, utvivlsomt en af verdens smukkeste religiøse bygninger. Moskéen blev bygget mellem 1609 og 1616 og har fået sit navn fra de blålige Iznik-kakler, der pryder bygningen, og så har moskéen som den eneste i verden hele seks minareter. Foran moskéen ligger resterne af den gamle hippodrom – hestevæddeløbsbane – hvor vi hører om de dramatiske begivenheder, der udspillede sig på hippodromen under det byzantinske styre. En anden storslået seværdighed i Istanbul er Topkapi-paladset, som var hjertet, både symbolsk og politisk, i Det Osmanniske Rige gennem fire århundreder. Topkapi blev bygget mellem 1459 og 1465 og husede i sin storhedstid mere end 4.000 indbyggere. Paladset er et smukt sted med skønne udsigter over Bosporus-strædet, og her er vidunderligt at vandre rundt og blive betaget af sultanatets kulturrigdom og kunstskatte. Paladsets museum udstiller bl.a. en 81-karat diamant, uvurderlige møbler dekoreret med ædelstene og unikke samlinger af antikt kinesisk porcelæn.

  Efter frokost besøger vi Istanbuls legendariske overdækkede Grand Bazaar. Den blev grundlagt af Mehmet Erobreren midt i det 15.årh. og er en fascinerende oplevelse. En sand labyrint af gader og mere end 4.000 butikker og nærmest en lille by i sig selv. Her handles med alverdens varer, og butiksruder og udstillinger stråler om kap med butiksejernes smil og gode tilbud til de handlende. Husk at “prutte” om prisen på denne drøm af et orientalsk marked.

  Resten af dagen er på egen hånd, og et besøg i et historisk tyrkisk bad, hamam, kan anbefales. Det er en af rejsens autentiske oplevelser, og flere af Istanbuls tyrkiske bade stammer fra Det Osmanniske Rige, hvor også sultaner og deres harem blev forkælet. Det er ren afslapning og en magisk oplevelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Istanbul på egen hånd

  Dagen er afsat til flere spændende oplevelser i Istanbul. Nåede I ikke et tyrkisk bad, kan dette stadigvæk stærkt anbefales, eller I kan tage på shopping. Fra Taksim-pladsen i den nye bydel kan man køre med en romantisk sporvogn, og her findes også internationale mærkevarebutikker. Tag også en tur op i det 61 m høje Galata-tårn, hvorfra der er en formidabel udsigt over byen og Bosporus. Rejselederen kommer gerne med flere idéer til, hvad dagen kan bruges på.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 5 Hjemrejse og ankomst til Danmark

  Et oplevelsesrigt storbyophold i Istanbul er slut. I løbet af formiddagen tager vi til lufthavnen og flyver til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
 • 1 flaske mineralvand på værelset hver dag
 • 4 x morgenmad og 2 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 300)
 • Besøg i Hagia Sophia
 • Sejltur på Bosporus i privat båd
 • Besøg i Den Blå Moské og Topkapi-paladset
 • Byvandring i Istanbuls historiske bydel med de antikke cisterner og hippodromen
 • Lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 995 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Tyrkiet

  Pas og visum

  Danske statsborgere kan indrejse i Tyrkiet og opholde sig i landet i op til 90 dage uden visum. Pas medbringes som ID ved flyrejser. Passet skal være gyldigt i 150 dage fra hjemrejsedatoen, og der skal være to tomme sider i passet ved indrejse i Tyrkiet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den tyrkiske valuta hedder lira (TRY). Vi anbefaler, at man medbringer euro eller amerikanske dollars og veksler lokalt. Der er flere hæveautomater i byerne, hvor der kan hæves penge med internationale kreditkort. Enkelte butikker tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tyrkiet har afskaffet deres sommertid. Det betyder, at når vi i Danmark har sommertid, er Tyrkiet en time foran. Når vi i Danmark har normaltid, er Tyrkiet to timer foran.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  I Tyrkiet er det almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er det kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide, hotelpiccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusive i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Tyrkiet. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Tyrkiet bruger 220 volt i strøm. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Langt de fleste hovedretter består af kød eller fisk. Det mest almindelige kød er oksekød, lam, får og kylling. Retterne varieres med et væld af krydderier som spidskommen, paprika, hvidløg, dild og persille. En af de klassiske retter er köfte, som er kødboller – oftest lavet af lammefars. En anden typisk ret, börek, er tærte med oste-, kød, eller grønsagsfyld. Men man kommer ikke uden om kebabben! Kebab betyder grillet kød og fås i mange afskygninger. Döner-kebaben på det roterende lodret spyd hænger i gaderestauranter overalt, og der langes flere varianter af det afskårne kød over disken til priser omkring en dansk 10’er. Af andre lækre fastfoodretter bør den tyrkiske pizza, pide, nævnes.

  Te er nationaldrikken i Tyrkiet. Sort te med masser af sukker drikkes overalt af små fine teglas, og kommer man på besøg i private hjem, er det te, der bydes på. Tyrkisk kaffe tilberedes ved, at kaffen koges op med vand i en lille kande, der tilsættes sukker efter behag.

  Af alkoholiske drikke er anissnapsen raki tyrkernes foretrukne, og den kan drikkes til alle måltider. Ølkulturen i Tyrkiet er blomstret i de seneste år, og her er Efes Pilsen den mest almindelige, lokale øl.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Det anbefales at medbringe tøj til varmere klima samt en let jakke eller trøje til aftenerne, der kan være lidt køligere. På besøg til arkæologiske områder anbefales det at have praktisk fodtøj på.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i moskeer må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden være have langærmede bluser og hovedtørklæde på, mens mænd ikke må bære hovedbeklædning inde i en fungerende moske. Fotografering er ikke altid tilladt i moskéer og andre hellige bygninger. Spørg rejselederen eller de lokale. Det er strengt forbudt at fotografere militære anlæg, flyvepladser, banegårde og broer. Dette fremgår af skilte, hvor der står ”Yasak bölge” eller ”Yabancilara yasaktir”.

  Idéer til indkøb

  Tyrkiet er et indkøbsparadis. Fra Grand Bazaar i Istanbul til små lokale kunsthåndværks forretninger kan man gøre fantastiske køb. Det kan anbefales at købe højkvalitetshåndklæder og badekåber, kobberkøkkenredskaber, bemalet keramik med orientalske motiver, pudebetræk, silke og kelimtæpper og de verdensberømte Iznik-kakler. Husk at prutte om prisen på de større markeder.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Ankara med 5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 81,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Overvejende muslimer.
  • Sprog: Det officielle sprog er tyrkisk.
  • Areal: 783.562 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Kysten ud til det Ægæiske Hav og Middelhavet har et typisk middelhavsklima, men i Marmara-regionen i den vestlige del af Tyrkiet, herunder Istanbul, er det mere fugtigt. Meget regn er ikke ualmindeligt i løbet af sommeren. Sne er ikke sædvanligt i Tyrkiet, da det om vinteren som regel ikke er koldere end 4-5 °C ved kysten. Om vinteren kan der dog falde sne i de nordlige dele af Tyrkiet. Den vestlige del af Sortehavet har varmere vejr om sommeren end den østlige del. I den sydøstlige del af Tyrkiet, på Middelhavskysten, er der meget varmt om sommeren. Temperaturen kan nå op på 40-50 °C.

Trustpilot