Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Inkl. ophold i forunderlige Kappadokien

Inkl. ophold i forunderlige Kappadokien

Tyrkiets kulturskatte

10 dage fra 9.995 kr.

En storslået rundrejse i Tyrkiet med utrolige natur- og kulturoplevelser. Vi starter i landets største by, Istanbul, der er hektisk og fuld af atmosfære. I 300-tallet grundlagde Konstantin Den Store byen, og lige siden har den været uden sidestykke – her møder Østen Vesten på grænsen mellem to verdensdele, to religioner og to have. Rejsen fortsætter til nogle af jordklodens største skatte, hvor vi får indsigt i vores kulturs udvikling – den trojanske krig, Pergamons templer og offersteder samt kristendommens vugge ved Efesos. Vi nyder Kappadokiens fantasilandskaber og Pamukkales termiske kilder og eventyrlige kalkterrasser. Og så går vi på opdagelse i det dejlige tyrkiske køkken med masser af krydderurter, krydderier, grillstegt kød og smagfulde simreretter.

Glæd dig fordi:

 • du får en klassisk rundrejse i Tyrkiet med landets største seværdigheder
 • rejsen følger i sporet på de store civilisationer
 • du har to hele dage i Istanbul med spændende byvandringer og sejltur på Bosporus i privat båd
 • du oplever Topkapi-paladset, Hagia Sofia og den store basilika-cisterne i Istanbul
 • du kommer til Troja, Pergamon og Efesos
 • du ser Gallipoli-halvøen
 • du oplever Pamukkales fantastiske kalkterraser og ruinbyen Hierapolis
 • du oplever Kappadokiens tufstenslandskaber og besøger underjordiske landsbyer
 • alle hoteller på turen er 4-stjernede
Antal dage
10 dages rundrejse
Pris
Fra 9.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund

Danmarks bedste rundrejse til Tyrkiet fordi

Alle entréer er inkluderet, så vi springer de lange køer over

Kun med os kan du komme på denne flotte rundrejse i Tyrkiet

Der er ingen skjulte udgifter undervejs på rejsen

Danmarks bedste rundrejse til Tyrkiet fordi

Bliv klogere på rejsen i denne video

Mød din rejseleder

Oplev Tyrkiet med Christian

Christian Rosenberg har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 som både rejseleder og producent af rundrejser, og i kraft af sin mangeårige rejselyst har Christian opbygget et imponerende kendskab til bl.a. Europa og Mellemøsten. Med sin store viden og gode formidlingsevne sørger Christian dermed for at give dig en helt særlig lokalindsigt i Tyrkiets spændende kultur og historie.


Læs mere om Christian Rosenberg

Tag med Annika til Tyrkiet

Annika har været vidt omkring i verden og er faldet pladask for særligt Mellemøsten! Hun er derfor klar til at dele sin store erfaring og viden om Tyrkiet med dig.


Læs mere om Annika Joy-Chandler

Oplev Tyrkiet med Glen

Glen har været rejseleder siden 2010 og rejst i op mod 50 lande, hvoraf Tyrkiet er én af dem. Hans enorme rejselyst og glimrende formidlingsevner gør ham til en særdeles dygtig rejseleder, hvilket du vil opleve på din tur til Tyrkiet med ham.


Læs mere om Glen Odgaard

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Istanbul

  Vi flyver til Istanbul og kører direkte til vores 4-stjernede hotel, der ligger i den gamle, interessante bydel, og hvor vi skal bo de første nætter. Vi bor meget centralt, så der bliver tid til en kort gåtur i området eller en drink på tagterrassen, før vi spiser velkomstmiddag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Hotel Grand Yavuz

  Det 4-stjernede hotel ligger centralt i det gamle historiske distrikt i gåafstand til de største seværdigheder – det tager f.eks. blot 10 min....

 • Dag 2 Den gamle bydel med Hagia Sofia, basilika-cisternen, krydderibasaren og sejltur på Bosporus

  Årtusinders historier, religiøse krige, sultanater, romere og politiske konflikter har gjort Istanbul til det kulturelle skatkammer, som vi går på opdagelse i. Atatürk flyttede hovedstaden til Ankara, men Istanbul forbliver Tyrkiets pulserende hjerte. Byens største seværdigheder ligger blot 15-20 minutters gang fra hotellet, så vi drager på opdagelse til fods. Første besøg er i Hagia Sophia, et af verdens arkitektoniske vidundere. Kirken blev opført af Kejser Justinian i det 6. årh. og udgjorde kernen i det byzantinske rige i næsten tusind år. Foruden sin gigantiske størrelse er kirken et mesterværk pga. guldmosaikkerne på lofter, hvælvinger og søjler. Hagia Sophia har overlevet tidernes dramatiske hændelser – den blev ramt af jordskælv, fik sine skatte frarøvet af korsfarerne, gik til grunde med det byzantinske rige, blev ændret til moské, da tyrkerne generobrede Konstantinopel og fungerer i dag som museum. Vi besøger den imponerende cisterne ligeledes bygget af Justinian i år 532. Dette beundringsværdige, underjordiske, søjlekammer, som måler 70 x 140 m og støttes af 300 søjler, fungerede som drikkevandsreservoir for det centrale Istanbul.

  Næste oplevelse er den pragtfulde krydderibasar, hvor der sælges velduftende, farverige krydderier, tørrede frugter, oliven, oste og andre delikatesser. Tyrkerne bruger traditionelt krydderier, urter og teer til behandling af sygdomme og i madlavningen. Gå ikke glip af de berømte fiske-sandwich, som sælges direkte fra de smukt dekorerede både og fra restauranterne ved Galata-broen. Eftermiddagen afsluttes med et spændende cruise på Bosporus-strædet med privat båd. Den dejlige sejltur giver både et indtryk af den historiske bydel på den europæiske side og den nyere bydel på den asiatiske side, og ikke mindst af livet på strædet med turistbåde, fragtbåde og containerskibe.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Den Blå Moské, hippodromen, Topkapi-paladset og Grand Bazaar

  Vi starter dagen med at gå til Den Blå Moské. Foran moskéen ligger resterne af den gamle hippodrom – hestevæddeløbsbane – hvor vi hører om de dramatiske begivenheder, der udspillede sig på hippodromen under det byzantinske styre. Indgangen til kejserens palads lå, hvor Den Blå Moské ligger i dag. Moskeéen er utvivlsomt en af verdens smukkeste religiøse bygninger. Den blev bygget mellem 1609 og 1616 og har fået sit navn fra de blålige Iznik-kakler, der pryder bygningen. Og så har moskéen, som den eneste i verden, hele seks minareter. En anden storslået seværdighed i Istanbul er Topkapi-paladset – hjertet, både symbolsk og politisk, i det osmanniske rige gennem fire århundreder. Topkapi blev bygget mellem 1459 og 1465 og husede i sin storhedstid mere end 4.000 indbyggere. Paladsets museum udstiller bl.a. en 81-karat diamant, uvurderlige møbler dekoreret med ædelstene og unikke samlinger af antikt kinesisk porcelæn. Om eftermiddagen besøges Istanbuls legendariske og overdækkede Grand Bazaar. Den blev grundlagt af Mehmet Erobreren midt i det 15.årh. og er en fascinerende oplevelse med en sand labyrint af gader og mere end 4.000 butikker. Her handles alverdens varer, og der er rig mulighed for at gøre en god handel. Resten af dagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Gallipoli-halvøen og sejllads over Dardanellerstrædet

  Tiden er inde til at tage afsked med Istanbul. Vi kører til halvøen Gallipoli, der skrev sig ind i verdenshistorien i 1915 på grund af briternes totalt forfejlede invasionsforsøg under 1. Verdenskrig og osmannernes heroiske forsvar. Hvad man troede skulle vare to uger kom til at vare 11 måneder. De allieredes mangel på militær strategi og taktik kostede ikke mindre end 44.150 allierede soldater livet, mens osmannernes forsvar kostede 86.692 osmanniske soldater livet. Det var desuden under slagene på Gallipoli, at det moderne Tyrkiets grundlægger Atatürk skrev sig ind i historien, da han ledte det osmanniske forsvar i de centrale dele af halvøen. Vi besøger ANZAC-bugten, hvor den kombinerede australske/newzealandske styrke gik i land, Lone Pine-slagmarken, hvor et af kampagnens blodigste slag fandt sted, og Conkbayiri, hvor Atatürk ledte forsvaret af halvøens centrale dele. I dag findes der et stort Atatürk-mindesmærke og skyttegrave i området. Vi kører ned til et lille færgeleje og sejler over Dardaneller-strædet til Canakkale.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Troia Tusan Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger kun et minuts gang fra stranden og er omgivet af grøn nåleskov. Her er en privat strand, udendørs swimmingpool og...

 • Dag 5 Sagnomspundne Troja og Pergamon

  Dagens første interessante oplevelse er de antikke ruiner ved Troja, hvor myten om den trojanske hest og akilleshælen stammer fra. Troja omtales i Homers episke værker Iliaden og Odysséen, og Homer omtaler Helene, hvis skønhed siges at have været årsag til den trojanske krig. Ruinerne af den antikke by blev først genopdaget i 1800-tallet. Der fortsættes til Pergamon, hvor vi tager svævebanen op til den antikke by, som ligger på den 355 m høje Akropolis-klippe, og her ser vi et af de stejleste teatre i verden (3. årh. f. Kr.). Fra Pergamon regerede Attalid-kongerne over området et par århundreder f.Kr., og det var i denne højtudviklede bystat, man begyndte at anvende pergament til bøger, da overbibliotekaren i Alexandria i Ægypten forbød eksporten af papyrus til Pergamon. Man frygtede, at byen ville overtage Alexandrias status som det østlige Middelhavs kulturelle centrum. Turen fortsætter til den smukke havneby Kusadasi, der ligger i et af de skønneste områder ved Det Ægæiske Hav.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Marina Hotel

  Marina Hotel ligger ved strandpromenaden ud til Det Ægæiske Hav, kun 250 m fra stranden og 1 km fra Kusadasis centrum med restauranter og butikke...

 • Dag 6 Efesos - en rejse tilbage til antikken

  Dagens udflugt går til kristendommens vugge og en af Tyrkiets største kulturskatte, Efesos, der er den græske antiks vel nok bedst bevarede by. Ruinerne af det sagnomspundne Artemistempel, et af den antikke verdens syv vidundere, er udgravet nær Efesos. Byen grundlagdes som en græsk koloni allerede 1000 år før Kristi fødsel. Disse grækere, der var under ledelse af Androklos, stammede fra Troja og drog efter den trojanske krig til Oraklet i Delfi for at få råd om, hvor de skulle bosætte sig. Herefter udvikledes Efesos som et kulturelt og religiøst centrum. Byen havde en vigtig rolle i den tidlige kristendoms udbredelse, da både Johannes og Paulus grundlagde menigheder i Efesos. Udgravningerne af dette signifikante område blev påbegyndt i 1800-tallet, og størrelsen af den antikke by og dens templer og offersteder fornemmes tydeligt på trods af, at kun en brøkdel af byen er udgravet. En af Efesos’ største seværdigheder er rigmandshusene på bakkesiden modsat Hadrian-templet. Husene er flot udgravet og utroligt smukt præsenteret, så vi får en spektakulær indsigt i livet i romertidens Efesos. De ældste huse blev bygget 100 år f. Kr. og var beboet indtil 700 år efter Kristi fødsel.

  Der bliver tid til at spise frokost i landsbyen Sirence, der er kendt for sin fremragende lokale vin og oliven. Der er tid til en hyggelig gåtur i byens brostensbelagte gader i skyggen fra oliven- og figentræer og til at hilse på den gæstfrie lokalbefolkning, før vi vender tilbage til Kusadasi. Resten af eftermiddagen er på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Pamukkales eventyrlige kalkterasser og den antikke by Hierapolis

  Sidst på formiddagen når vi frem til det storslåede naturfænomen Pamukkale. Lunt, kalkholdigt vand bobler op fra jorden og løber i kaskader ned af områdets bjergskråninger. Gennem årtusinder er smukke terrasser med kalkholdige bassiner formet i landskabet som et gigantisk, forstenet, mælkehvidt vandfald. Navnet Pamukkale betyder bomuldsbjerge og hentyder til de 100 m høje cremehvide klippeskråninger. De varme kilder er kendt for at have en helsende virkning, og man har søgt helbredelse for enhver tænkelig sygdom i det mineralholdige vand. Kilderne tiltrak syge og datidens turister, og på bjergsiden blev den romerske by Hierapolis bygget. Vi besøger ruinerne fra denne antikke by og går langs kalkterrasserne. På hotellet er der mulighed for at komme i tyrkisk bad, hamam, som er en magisk og afslappende oplevelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Spa Hotel Thermal Colossae

  Det 4-stjernde hotel Spa Hotel Therman Colossae ligger blot 4 km fra den antikke kurby Hierapolis. Hotellet tilbyder varme bade og udendørs swimmi...

 • Dag 8 Fra Pamukkale til Kappadokiens eventyrlandskaber med Rumis grav i Konya og Karavanserai i Sultanhani

  Vi har en lang køretur foran os til Kappadokien hen over det anatolske højland. Først på eftermiddagen ankommer vi til den gamle oaseby Konya, der i dag er en stor handels- og industriby, hvor vi besøger den persiske digter Rumis grav og kloster i centrum af byen. Efter hans død stiftede hans følgere Mevlevi-ordenen, der er kendt for de dansende dervish’er, som hvirvler rundt i lange hvide dragter i ekstatisk lange danse, og som i dag er et stykke kulturarv i Anatolien.

  På vejen fra Konya til Kappadokien stopper vi ved det gamle Karavanserai i Sultanhani, der stammer fra Seljuk-perioden, og som blev brugt som overnatningssted for de handlende på vej fra Konya til Persien. Vi nærmer os Kappadokien sidst på eftermiddagen og nyder synet af det mystiske og meget mærkværdige landskab.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 8 & 9

  Kapadokya Lodge Hotel

  Dette smukke hotel har en helt speciel arkitektonisk opbygning, hvor former, farver og teksturer ligner det omkringliggende landskab. Denne unikke ...

 • Dag 9 Kappadokiens klippeformationer, den underjordiske by Kaymakli og UNESCO-verdensarv i Göreme

  Et besøg i Kappadokien er som at komme til en anden planet med huse, huler og kirker udhugget i tufsten i et måneagtigt landskab, som man næsten ikke kan forestille sig. De tidlige kristne søgte tilflugt i højlandet, hvor temperaturen var behagelig om sommeren, og opbyggede samfund i det vulkanske tufstenslandskab. Overalt ser vi de karakteristiske tufstensklipper, som har gjort området verdensberømt, og på vores tur rundt i Göreme Open Air Museum, som er på UNESCOs verdensarvsliste, forstår vi hvorfor. Her er alle klippekirker hugget ud med håndkraft og det menes, at der i sin tid har været over 300, men i dag er der omkring 30 klippekirker, som vi har adgang til. I Pasabag – også kaldet munkedalen – ser vi de meget specielle champignon-formede stensøjler, som ikke uden grund benævnes som eventyr-skorstene.

  Efter frokost fortsætter vi til den underjordiske by Kaymakli, som er den bredeste af 36 underjordiske byer i området. Byen blev åbnet for turister i 1964, og der er udgravet fire etager, hvor vi tydeligt kan se opholdsrum, stalde, kældre, opbevaringsrum, kirker og vinkældre. Og naturligvis var byen designet med tunge stendøre, der kunne lukkes i tilfælde af angreb fra fjender. Det er en fascinerende verden under jorden, og man fornemmer fortidens evne til at tilpasse sig klimaet og livsvilkårene i det centrale Tyrkiet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Luftballon i Kappadokien

  Tidlig morgen har du mulighed for at få en helt særlig oplevelse på en flyvetur med luftballon over Kappadokiens drømmeagtige bjerglandskaber. Ved 5-tiden bliver du hentet på hotellet og kørt ud i det åbne landskab, hvor du får serveret en let morgenmad, mens luftballonen gøres klar. Det er noget helt særligt og uforglemmeligt at opleve Kappadokien fra oven, hvor stilheden tager over, når du svæver hen over de farverige dale og klippeformationer, mens solen står op. Efter en lille times flyvning bliver oplevelsen fejret med et glas champagne, inden du bliver kørt tilbage til hotellet med ankomst ca. kl. 08.30 og i rette tid til en god morgenmad.

  NB! Vær opmærksom på, at flyveturen kan aflyses pga. vejrforhold.

  1.795 kr. pr. person

 • Dag 10 Hjemrejse fra Kayseri til Danmark

  Meget tidligt om morgenen kører vi til Kayseri lufthavn, hvor vi med en mellemlanding i Istanbul flyver hjem til Danmark.

  Morgenmaden er denne dag en morgenmadspakke.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad, 1 x frokost og 8 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 560)
 • Besøg i Hagia Sophia og den underjordiske Basilika-cisterne
 • Sejltur på Bosporus i privat båd
 • Besøg i Topkapi-paladset, Den Blå Moske og på Hippodromen
 • Besøg i Istanbuls krydderibazar og Grand Bazaar
 • Mindesmærker på Gallipoli-halvøen
 • Ruinerne af den antikke by Troja
 • Med svævebane op til den antikke by Pergamon
 • Besøg i den berømte ruinby Efesos med Artemistemplet
 • Besøg i Sirince landsbyen
 • Kalkterrasser og varme kilder i Pamukkale og den antikke by Hierapolis
 • Besøg i Konya med digteren Rumis gravsted
 • Besøg i karravanserai i Sultanhani
 • Tufstensformationer og underjordiske byer i Kappadokien
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.595
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Ved afrejse fra Billund. Tillæg kr. 750
 • Tilkøbstur på dag 9: Luftballon i Kappadokien kr. 1.795
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Tyrkiet

  Pas og visum

  Danske statsborgere kan indrejse i Tyrkiet og opholde sig i landet i op til 90 dage uden visum. Pas medbringes som ID ved flyrejser. Passet skal være gyldigt i 150 dage fra hjemrejsedatoen, og der skal være to tomme sider i passet ved indrejse i Tyrkiet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den tyrkiske valuta hedder lira (TRY). Vi anbefaler, at man medbringer euro eller amerikanske dollars og veksler lokalt. Der er flere hæveautomater i byerne, hvor der kan hæves penge med internationale kreditkort. Enkelte butikker tager ikke imod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tyrkiet har afskaffet deres sommertid. Det betyder, at når vi i Danmark har sommertid, er Tyrkiet en time foran. Når vi i Danmark har normaltid, er Tyrkiet to timer foran.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  I Tyrkiet er det almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er det kutyme at runde op eller give 10 %. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide, hotelpiccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusive i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Tyrkiet. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Tyrkiet bruger 220 volt i strøm. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Langt de fleste hovedretter består af kød eller fisk. Det mest almindelige kød er oksekød, lam, får og kylling. Retterne varieres med et væld af krydderier som spidskommen, paprika, hvidløg, dild og persille. En af de klassiske retter er köfte, som er kødboller – oftest lavet af lammefars. En anden typisk ret, börek, er tærte med oste-, kød, eller grønsagsfyld. Men man kommer ikke uden om kebabben! Kebab betyder grillet kød og fås i mange afskygninger. Döner-kebaben på det roterende lodret spyd hænger i gaderestauranter overalt, og der langes flere varianter af det afskårne kød over disken til priser omkring en dansk 10’er. Af andre lækre fastfoodretter bør den tyrkiske pizza, pide, nævnes.

  Te er nationaldrikken i Tyrkiet. Sort te med masser af sukker drikkes overalt af små fine teglas, og kommer man på besøg i private hjem, er det te, der bydes på. Tyrkisk kaffe tilberedes ved, at kaffen koges op med vand i en lille kande, der tilsættes sukker efter behag.

  Af alkoholiske drikke er anissnapsen raki tyrkernes foretrukne, og den kan drikkes til alle måltider. Ølkulturen i Tyrkiet er blomstret i de seneste år, og her er Efes Pilsen den mest almindelige, lokale øl.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Det anbefales at medbringe tøj til varmere klima samt en let jakke eller trøje til aftenerne, der kan være lidt køligere. På besøg til arkæologiske områder anbefales det at have praktisk fodtøj på.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i moskeer må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden være have langærmede bluser og hovedtørklæde på, mens mænd ikke må bære hovedbeklædning inde i en fungerende moske. Fotografering er ikke altid tilladt i moskéer og andre hellige bygninger. Spørg rejselederen eller de lokale. Det er strengt forbudt at fotografere militære anlæg, flyvepladser, banegårde og broer. Dette fremgår af skilte, hvor der står ”Yasak bölge” eller ”Yabancilara yasaktir”.

  Idéer til indkøb

  Tyrkiet er et indkøbsparadis. Fra Grand Bazaar i Istanbul til små lokale kunsthåndværks forretninger kan man gøre fantastiske køb. Det kan anbefales at købe højkvalitetshåndklæder og badekåber, kobberkøkkenredskaber, bemalet keramik med orientalske motiver, pudebetræk, silke og kelimtæpper og de verdensberømte Iznik-kakler. Husk at prutte om prisen på de større markeder.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Ankara med 5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 81,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Overvejende muslimer.
  • Sprog: Det officielle sprog er tyrkisk.
  • Areal: 783.562 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Kysten ud til det Ægæiske Hav og Middelhavet har et typisk middelhavsklima, men i Marmara-regionen i den vestlige del af Tyrkiet, herunder Istanbul, er det mere fugtigt. Meget regn er ikke ualmindeligt i løbet af sommeren. Sne er ikke sædvanligt i Tyrkiet, da det om vinteren som regel ikke er koldere end 4-5 °C ved kysten. Om vinteren kan der dog falde sne i de nordlige dele af Tyrkiet. Den vestlige del af Sortehavet har varmere vejr om sommeren end den østlige del. I den sydøstlige del af Tyrkiet, på Middelhavskysten, er der meget varmt om sommeren. Temperaturen kan nå op på 40-50 °C.

Trustpilot