Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00

Rejselederen bor i Budapest og kender byen ud og ind

Budapest – Donaus perle

5 dage fra kr. 3.795

Om rejsen

Tag med på en rejse til Budapest – en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Du vil opleve en by, der byder på en begivenhedsrig fortid, på habsburgske kaffehuse, på kurbade og på ægte ungarsk gullasch. Europas næstlængste flod, Donau, snor sig gennem byen og deler den i to kontrastrige dele – Buda og Pest.

Buda-siden er bjergrig og kendetegnet ved trappestier, der snor sig op til byens to vartegn, Slotsdistriktet på Borghøjen og Citadellet på Gellért-bjerget. Pest-siden markerer begyndelsen på det ungarske lavland. Her er ingen stigninger, og bybilledet er domineret af brede boulevarder med caféer, konditorier, restauranter og butikker. Vi oplever begge sider på en spændende heldagsbyrundtur.

Derudover kan du købe en spændende heldagsudflugt til det smukke flodlandskab, Donauknæet, hvor der venter besøg i tre middelalderbyer. Du har også mulighed for at opleve en velgørende stund i Széchenyi-badet, der er byens ældste kurbad. De gamle romere og osmannere forstod at gøre brug af byens varme kilder, og den dag i dag er der en veludviklet spa-kultur med byens mange kurbade, hvor der hersker autentisk stemning og flot arkitektur.

Glæd dig fordi

 • den dansktalende rejseleder bor i Budapest og kender byen ud og ind
 • du får en indholdsrig rejse i en af Europas mest interessante byer til en fabelagtig lav pris
 • det dejlige hotel ligger i hjertet af Budapest
 • der venter en spændende heldagsbyrundtur, der omfatter både Buda- og Pestsiden
 • du har mulighed for en heldagstur til middelalderbyer ved Donauknæet
 • der er mulighed for at forlænge 5-dages rejsen med tre dage

Få en forsmag på den skønne storby

Mød din rejseleder

Rejseleder med turister - Enikõ Darvas - Risskov Rejser
Eniko kender byen ud og ind

Den dansktalende rejseleder Eniko bor i Budapest og kender derfor byens små afkroge og hemmeligheder. Hun vil vise dig det autentiske Ungarn og landets smukke arkitektur og kultur.

 


Læs mere om Eniko Darvas

Rejseleder med turister - Enikõ Darvas - Risskov Rejser
Eniko kender byen ud og ind

Den dansktalende rejseleder Eniko bor i Budapest og kender derfor byens små afkroge og hemmeligheder. Hun vil vise dig det autentiske Ungarn og landets smukke arkitektur og kultur.

 


Læs mere om Eniko Darvas

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Budapest og velkomstmiddag

  Vi bliver modtaget af rejselederen i lufthavnen og kører til hotellet, der ligger på Pest-siden i den centrale del af byen.

  Budapest er delt i to kontrastrige dele af Donau-floden, der stille og roligt bugter sig forbi den kuperede Buda-del og den fladere Pest-del. Først i 1849 blev de to bydele permanent forbundet af den første af byens syv broer, Kædebroen, der er en imponerende smuk hængebro. De to karakteristiske triumfbuelignende brotårne og de to sæt vogtende løver i hver ende er især smukke, når mørket sænker sig, og broen bliver oplyst i mørket. Fra 1867-1918 var Ungarn del af dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn, der blev regeret af monarken Frans Josef, som var kejser af Østrig og konge af Ungarn. I 1873 blev de to bydele, Buda og Pest, forenet under samme navn.

  Om aftenen mødes vi velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

   

  Her bor du under hele opholdet

  Ibis Style Budapest Center

  Et godt turistklasse hotel beliggende centralt i Budapest i kort gåafstand til både seværdigheder, restauranter og shopping. Hotellet er nyreno...

 • Dag 2 Omfattende byrundtur med den UNESCO-fredede Borghøj og Gellért-bjerget

  I dag venter en dag fyldt med oplevelser i den smukke hovedstad. Vi starter i Budapests historiske kerne på Buda-siden, der er spækket med charmerende middelalderstemning i det mere kuperede terræn med Borghøjen og Gellért-bjerget. Fra Citadellet på toppen af det 140 m høje Gellért-bjerg oplever vi den imponerende udsigt over byen og floden. Citadellet blev bygget i midten af 1800-tallet af det habsburgske styre for at dæmme op for eventuelle ungarske oprør.

  På Borghøjen finder man det imponerende slotskompleks, og vi går på opdagelse i det UNESCO-fredede historiske borgkvarter, hvor den gotiske Mathias-kirke stolt knejser over Treenighedspladsen og Fiskerbastionen. Fiskerbastionen blev bygget i 1896 for at fejre landets 1.000 års jubilæum, og her fra bygningen med de syv stentårne venter der også en fantastisk udsigt, hvor det især er Parlamentets spir, tårne og kuppel, der tiltrækker opmærksomheden.

  På Pest-siden ligger den moderne del af byen med et hyggeligt café- og kulturliv. Ud over de mange prægtige boulevarder, administrationsbygninger og forretninger finder man her Parlamentet, der er en imponerende nygotisk bygning med utallige spir og tårne og en sirligt udsmykket, symmetriske facade.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Mulighed for besøg til historiske byer ved Donauknæet eller dagen på egen hånd

  Donau har sit udspring i Schwarzwald og løber overvejende vest-øst, men 60 km nord for Budapest må floden på grund af bjergene slå et knæk – og det er her i et af Europas smukkeste flodlandskaber ved skovklædte bjerge ved grænsen til Slovakiet, vi finder de tre middelalderbyer Szentendre, Visegrád og Esztergom.

  Den første by vi besøger, er kunstnerbyen Szentendre. Byen blev grundlagt af serbere, som flygtede fra tyrkerne og bosatte sig i Ungarn i det 14.-17. århundrede. Her går vi en hyggelig tur i den charmerende by med de farverige huse og smalle gader. Szentendres atmosfære og gæstfrihed gør byen til den mest besøgte langs Donau. Af byens syv smukke kirker tilhører de fire den ortodokse kirke. Byen er desuden prydet af en romersk-katolsk 1400-tals kirke, der hviler på byens borghøj. Med det gamle torvs betagende bygninger, restauranter og små delikatesseforretninger er Szentendre en rejse ind i en nostalgisk tidsalder.

  I den lille by Visegrád bor der under 1.700 indbyggere. Selvom byen er en af landets mindste, er den dog historisk vigtig, da det er herfra flere ungarske konger gennem tiden har regeret landet. På toppen af byhøjen finder man det prægtige fæstningsværk, hvorfra der er panoramaudsigt over byen. I ærkebispesædet Esztergom får vi indblik i landets rige kultur og historie. Her blev Ungarns første konge, István, født, og da han i år 1001 blev kronet, gjorde han ved samme lejlighed Esztergom til hovedsæde for den ungarske romersk-katolske kirke. Den smukke katedral med de tre irgrønne kuppeltage blev bygget i det 19. århundrede med inspiration fra Peterskirken, og er den største i Ungarn. Indvendigt er den udsmykket med vidunderlige mosaikker, loftsmalerier og kulturskatte.

  Udflugten er ikke inkluderet og bestilles sammen med rejsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til Donauknæet

  Bemærk venligst, at udflugten gennemføres ved min. 10 deltagere.

  Kr. 450 pr. person

 • Dag 4 Mulighed for velvære i byens ældste kurbad eller dagen på egen hånd

  Ungarn er berømt for sine mange kurbade, og Budapest alene er et slaraffenland med over 130 af slagsen. Vandet kommer direkte fra Budapests underjordiske varme kilder, som indeholder mange naturlige mineraler, der siges at have en helsebringende virkning på krop og sjæl. Vi besøger Széchenyi-badet, som er et af Europas største, og nyder vandet og de overdådigt autentiske omgivelser. Széchenyi-badet er Pests ældste og stammer helt tilbage fra 1879. De nuværende bygninger blev bygget i 1913 og poolen i 1927. I mødet med den ungarske hovedstads rige kultur er oplevelsen af at flyde rundt i naturligt opvarmet og velværende kildevand virkelig prikken over i’et.

  Turen er ikke inkluderet og bestilles sammen med rejsen. Husk badetøj.

  Er man ikke i badehumør, er dagen på egen hånd til yderligere udforskning af Budapest. Oven på de mange arkitektoniske seværdigheder er det måske tid til lidt natur i byens grønne områder. Her kan byparken anbefales, hvor Széchenyi-badet også ligger, og som ud over vandrestier også tæller museer og et slot bygget i samme stil som transsylvanske slotte. Du kan også besøge Margrethe-øen, der ligger midt i Donau og lokker med rolige, grønne omgivelser med plads til jogging, picnic og gåture.

  Og skulle du endnu ikke have stiftet bekendtskab med den hyggelige cafékultur er det med at få gjort noget ved sagen, da der venter stor konditorkunst og en god kop kaffe i de gamle kaffehuse – ej at forglemme den store markedshal i tre etager, der falbyder lokale specialiteter og delikatesser, såsom paprika og pølse.
  Byens fortræffeligheder er mange, og du kan forlænge din tid i Budapest med tre ekstra nætter, så du har endnu bedre tid i byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til termalbad inkl. transport, entré og håndklæde

  Bemærk venligst, at udflugten gennemføres ved min. 10 deltagere.

  Kr. 295 pr. person

 • Dag 5 Hjemrejse

  Tiden i Budapest er ved at have nået sin ende, og kursen sættes mod lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 6-8 Tilkøb

  Ekstra dage i Budapest. Opholdet er på egen hånd uden rejseleder, og transport til lufthavnen på hjemrejsedagen er på egen hånd og for egen regning.

  Tilkøbsmuligheder

  3 ekstra nætter i Budapest - pr. person i delt dobbeltværelse

  Kr. 1.200 pr. person

  3 ekstra nætter i Budapest - pr. person i enkeltværelse

  Kr. 2.150 pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på hotel
 • 4 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • Transfer lufthavn – hotel t/r
 • Heldagsbyrundtur på dag 2 (ekskl. entréer)
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.100
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Ungarn

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID i forbindelse med flyrejsen. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængelig på mobiltelefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Den kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Den ungarske valuta hedder Forint (HUF). Det er lige så nemt at hæve kontanter i hæveautomater som herhjemme, og de fleste butikker, restauranter og caféer i de større byer tager mod internationale betalingskort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du dækket ind, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Ungarn ligger i samme tidszone som Danmark.

  Transport

  Busserne vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, og den skal kunne stå under sædet

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Ungarn, og det gælder især til dem, der er ansat i servicebranchen, da det ofte er en del af lønnen. Man giver ofte 10 – 20 %, hvis man er tilfreds. Nogle steder er drikkepenge – det såkaldte servicegebyr – inkluderet, og det forventes ikke, at du giver drikkepenge. Det er også almindeligt at give drikkepenge til lokale guider og buschauffører i forbindelse med rejsen, og da det er op til den enkelte, hvor meget man har lyst til at give, er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Ekstra tæpper finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan også vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Ungarn. Gå derfor ikke med pungen i baglomme, i åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Ungarn bruger 220v – 50hz. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & internet

  Fra den 15. juni 2017 er der nye EU-regler vedr. roaming i Europa, og det er en god ide at kontakte din mobiludbyder for at få flere detaljer. Der er internetcaféer i alle større byer, og forbindelsen er generelt god.

  Mad & drikke

  Ungarns nationalfarver rød, hvid og grøn, og farverne går ofte igen i maden. Den røde paprika – både den hele og den malede – bruges i kødretter og supper for såvel smagens og farvens skyld. Hvidløg giver karakter til ungarske pølser og er med i de fleste grøntsagsretter, kødretter og saucer, og ingen ungarsk mad er komplet uden lidt creme fraiche (tejföl). Grønne ærter pifter selv den enkleste hverdagssuppe eller sammenkogte ret op. Man anvender også gerne estragon, rosmarin, oregano, timian og persille. Man kan drikke vandet fra hanen i de store byer, men kommer man ud på landet, bør man købe vand på flaske eller koge vandet.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag – fredag 10-18. Lørdag 9-13. Søndag lukket.
  Større varehuse: Mandag – lørdag 10-21. Søndag 10-19.
  Banker: Mandag – fredag 8-16. Lørdag/ søndag lukket.
  Posthuse: Mandag – fredag 8-18. Lørdag/søndag lukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta

  • Statsform: Ungarn er en republik.
  • Hovedstad: Budapest med 1.774.000 indbyggere.
  • Befolkning: 10.155.000 indbyggere.
  • Religion: Katolikker (67%) og protestanter (25%)
  • Sprog: Ungarsk.
  • Areal: 93.033 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Højeste punkt: Kékes på 1014 m.
  • Klima: Ungarn har kontinentalt klima med kolde, fugtige vintre og varme somre. Den gennemsnitlige temperatur er 9 grader, men temperaturen svinger mellem ca. 38°C om sommeren og −29° C om vinteren. Den gennemsnitlige årsnedbør er ca. 600 mm, og det meste falder om sommeren.