Ring til os 70 22 66 00

Inkl. helpension!

Inkl. helpension!

Usbekistan – Silkevejens hemmeligheder

10 dage fra 14.995 kr.

Tag med os på en spændende Usbekistan-rundrejse langs Silkevejen, hvor du får et helt særligt indblik i handelsvejens hemmeligheder og historie. Vi besøger de sagnomspundne og hellige byer Tashkent, Bukhara og Samarkand. Som noget helt ekstraordinært besøger vi også den uovertrufne karavaneby Khiva, hvor det er som at træde tilbage i tiden til forsvundne kongeriger i byen, der betegnes som ”et museum under åben himmel”.

Fælles for byerne er, at de alle ligger på den gamle centralasiatiske handelsrute, der engang var Kinas vigtigste trafikåre til Europa. Her drog karavanerne gennem Usbekistan med silke, porcelæn, guld og krydderier. Der venter dig en spændende historisk rejse, hvor flere forskelligartede kulturer er vævet ind i landets historie, som har aftryk fra både arabere, tyrkere, persere og russere. Du får indblik i både det nye og gamle Usbekistan: Hovedstaden Tashkent er en fascinerende blanding af moderne bygninger og traditionelt klædte mænd og kvinder, og når vi kører gennem bjergene, besøger vi de små bjerglandsbyer, hvor vi kommer helt tæt på den traditionelle og gamle levemåde.

På rundrejsen i Usbekistan venter der myter, mystik og orientalsk stemning, når vi besøger flere af landets farverige basarer, hvor friske krydderier og oste straks møder næseborene. Vi får også indblik i den usbekiske madkultur, når vi spiser middage på gode, autentiske usbekiske restauranter og når lokale usbekere åbner deres hjem for os. Dette er den ultimative Usbekistan-rejse og et silkevejseventyr med orientalsk skønhed og mystik med høje minareter, blå kupler og snørklede basarer med liflige krydderier og flotte kunsthåndværker.

Glæd dig fordi

 • du oplever de sagnomspundne silkevejsbyer Samarkand, Bukhara, Shahrisabz, Khiva og Tashkent
 • rejsen er en vidunderlig, orientalsk eksplosion for alle sanser
 • du er inviteret til traditionel usbekisk teceremoni hos en lokal keramiker
 • den gamle silkevej tager dig med på en rejse gennem tiden
 • rejsen er et kunststykke i pittoresk orientalsk arkitektur i minareter, monumenter og madrassaer
 • der venter dig en vinsmagning på et stolt, 150-årigt vineri
 • du bliver inviteret indenfor til traditionsrig usbekisk middag
 • du får mulighed for at deltage i silkepapirsproduktion – en ældgammel tradition
Antal dage
10 dages rundrejse
Pris
Fra 14.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Usbekistan fordi

Vi har sammensat et omfangsrigt og varieret program, hvor alle måltider og udflugter er inkluderet!

Du kommer til at opleve orientens mystik på en rejse gennem tiden

Du kommer helt tæt på usbekerne, når de inviterer indenfor

Danmarks bedste rundrejse til Usbekistan fordi

Mød din rejseleder

Christian Rosenberg - Produktchef / grupper - Risskov Rejser
Oplev Usbekistan med Christian Rosenberg

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet. Favoritrejsemålene er mange, men bl.a. Usbekistan har en særlig plads i hans hjerte. Christian er uddannet teolog fra Københavns Universitet og er en dygtig formidler af sin store viden.


Læs mere om Christian Rosenberg

Marianne elsker Usbekistan

Marianne har altid rejst meget – op mod 60 lande har hun besøgt. Marianne har et brændende engagement for rejser, hvor eventyrlyst og nysgerrighed har været en rød tråd gennem hele hendes liv. Hun er specielt interesseret i kunst, historie, kultur, arkitektur og det daglige liv rundt om i de lande, som hun besøger. Mariannes vigtigste mål som rejseleder er, at give gæsterne en uforglemmelig oplevelse og god service.


Læs mere om Marianne Schibbye

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Tashkent, Barak Khan-madrassaen, Chorsu-basaren og traditionel teceremoni

  Den 2.000 år gamle karavaneby Tashkent ligger ved Chirchik-floden. Byens placering midt på Silkevejen har gjort, at Tashkent har bevidnet flere civilisationers storhed og fald. Arabere, tyrkere, persere, Djenghis Khan, Timur Lenk og Zar Rusland har alle efterladt deres aftryk på landet, og deres forskelligartede kulturer er vævet ind i byens og landets historie.

  Tashkent er på den ene side en nybygget hovedstad fyldt med regeringsbygninger med rødder tilbage i Sovjettiden og på den anden en gammel usbekisk by, hvor traditionelt klædte mænd trækker deres oksekærer gennem den gamle bys labyrintiske stræder. Tashkent er en fascinerende blanding af nyt og gammelt, og vi stifter bekendtskab med porten til Silkevejens hemmeligheder på dagens byrundtur. Midt i Tashkent ligger den imponerende selvstændighedsplads. På pladsen ses ”den grædende mors monument” hvor en evig flamme brænder til minde om de 400.000 usbekiske soldater, der døde under anden verdenskrig. Den store plads med dens brede boulevarder står i stærk kontrast til de omkringliggende små lerklinede huse. Vi oplever også den imponerende koranskole Barak Khan-madrassaen, hvis facade er udsmykket med farvestrålende mosaikmønstre, og hvis bibliotek rummer verdens ældste udgave af koranen.

  Undervejs stifter vi også bekendtskab med traditionelt usbekisk håndværk, alt fra små forgyldte æsker, miniaturemalerier, træudskæringer og Ikat-vævning. Lige bag pladsen ligger den gamle Chorsu Basar, hvor gamle traditionelle varer bl.a. krydderier og tæpper forhandles. Her får vi et indblik i det traditionelle Usbekistan. Ved siden af basaren ligger den imponerende og arkitektonisk smukke Kukeldash-madrassa fra 1570. Vi slutter turen rundt i den gamle bydel med en traditionel usbekisk tecermoni med søde sager til i Akhbar og Alisher Rakhimovs hus. Om aftenen spiser vi velkomstmiddag på en usbekisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Sharq Hotel

  Hotellet er centralt beliggende, og dets reception har døgnåbent. De lyse og rummelige værelser indeholder aircondition, fladskærms-tv og badev...

 • Dag 3 Karavanebyen Khiva, ikoniske Kalta Minor, Kunya Ark og silkekunst

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver til Urgench. Dagens mål er den uovertrufne gamle karavaneby Khiva. Byens strategiske placering som det naturlige bindeled mellem øst og vest på kanten af ørkenen gjorde Khiva til en af de vigtigste handelsbyer på Silkevejen. Vi befinder os i Khorezm-regionen, og vi når ikke langt uden for regionshovedstaden Urgench, inden det er som at blive transporteret tilbage i tiden til forsvundne kongeriger og Silkevejens gamle karavaner.

  Vi når vores destination Khiva, som består af to bydele – den nye uden for de gamle bymure og den gamle indenfor. Hele den gamle by er et pragteksempel på traditionel centralasiatisk arkitektur, og ved ankomsten går vi en spadseretur i denne kulturelle perle. Den gamle bydel, Ichan Kala, fremstår uberørt af tidens tand og er fortsat omkranset af en fem-seks m tyk og seks km lang ringmur. Inden for murene fandt områdets største slavemarked sted helt frem til 1873, hvor russerne annekterede området. Flere kalder Khiva for ”museet under åben himmel”, og på dagens byrundtur ser vi flere smukke bygninger og monumenter, som tidligere herskere har brugt ufattelige rigdomme på. Turen går bl.a. forbi Kalta Minor – en smuk kakkelbeklædt minaret, der ved anlæggelsen skulle have været den største i hele Centralasien. Byggeriet stoppede dog i utide, og derfor er minareten 14,2 meter bred og kun 26 meter høj – ret utraditionelt for en minaret, der er kendt for at være et højt og slankt tårn. Af andre spændende seværdigheder ser vi mausoleet for krigerpoeten Makhmud Pakhlavan, Rakhim Khon-madrassaen og det gamle citadel Kunya Ark. Glæd dig også til at se Islam Khodja-minareten, hvorfra udsigten over hele byen og den langstrakte ørken bag den folder sig ud for dine øjne.

  Om eftermiddagen går vores vej forbi Juma-moskéen og Tashauli-paladset, inklusive haremmet. Senere vil vi også se en demonstration af silkefarvning, få indblik i processen med at væve ægte tæpper og også selv få lov til at prøve kræfter med kunsten.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Hotel Malika Kheivak

  Hotellet er fra 2008 og beliggende i centrum af Ichan Kala og lige ved Islam Khoja-minareten. På trods af sin nyere dato er hotellet traditionelt ...

 • Dag 4 Gennem Kizil Kum-ørkenen til silkevejsbyen Bukhara

  I dag venter en fascinerende køretur langs Amu Darja-floden og derefter gennem ørkenen Kizil Kum, der betyder det røde sand. Amu Darja-floden, i oldtiden kendt som Oxus, udspringer i de centralasiatiske bjerge og 2400 km senere munder den ud i Aralsøen. Floden har gennem historien været den naturlige grænse mellem det persiske riges indflydelse og lokale centralasiatiske kongedømmer.

  Vi gør et stop ved denne historiske flod, som Aleksander Den Store krydsede tre gange mellem 329-327 f.Kr. Næste stop på dagens køretur er Kizil Kum-ørkenen, som dækker et areal på 298.000 km2. Der skal ikke meget fantasi til for at forestille sig kamelkaravanerne, der bevægede sig gennem ørkenen med fuld oppakning.

  Hen ad eftermiddagen ankommer vi til den gamle silkevejsby Bukhara. Bukhara er som et blik tilbage i tiden, og den gamle bydel er den bedst bevarede i Centralasien og på UNESCOs verdensarvsliste. Bukharas historie strækker sig mere end 2.000 år tilbage i tiden og har altid haft en status som Centralasiens helligste by. Hele den gamle by er en arkitektonisk perle, og over byen hviler der en helt speciel orientalsk stemning.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4, 5 & 6

  Boutique Hotel Minzifa

  Dette 4-stjernede hotel har en fuldstændig gennemført orientalsk stil med farverige østinspireret indretning. Hotellet er centralt beliggende ve...

 • Dag 5 Poi Kalyan-komplekset, Dødens Minaret og traditionsrig plov til frokost

  Vi bruger hele dagen i Bukharas gamle bydel og ser alle dens flotteste seværdigheder – både kendte kulturskatte og skjulte perler. Midt i Bukhara ligger Lyab-i Hauz-torvet, og omkring det gamle bassin, Lyab, findes små tehuse, hvor ældre usbekiske mænd fordriver tiden med at spille brætspil og drikke te i morbærtræernes skygge. Rundt om pladsen ligger nogle af Bukharas vigtigste religiøse bygninger, heriblandt den ældste Nadir Divanbegi Medressa. Bygningen var oprindeligt et herberg for karavanerejsende, hvor de overnattede og solgte deres varer. Senere hen blev bygningen omdannet til en koranskole.

  På pladsen ligger et af de gamle markeder, hvor varerne fra Silkevejens handlende skiftede hænder. Vi fortsætter rundt i byen og lader os betage af den ene orientalske bygning efter den anden, blå kupler, de gamle basarer, fantastiske kakkeludsmykkede facader og livet, der fortsætter, som det har gjort i tusindvis af år. Mange af byens største seværdigheder er samlet i Poi Kalyan-komplekset, hvor også byens højeste minaret, Arslan Khan, der er kendt som Dødens Minaret, tårner op. På vores vej rundt i Bukhara ser vi også bl.a. madrassaerne Aziz Khan og Ulugbek og Mogaki Attari-moskéen.

  Denne dag kommer vi også på besøg hos en af landets dygtigste suzani-skræddere, som åbner sit værksted og private samling af antikke suzani-broderier for os. Her vil vi også nyde dagens frokost, som består af den usbekiske traditionelle plov, som består af kød, ris, løg, gulerødder og olie samt ingredienser, som er afhængig af både geografi og kokken selv. Plov er omgærdet af megen tradition og etikette, og den tilberedes traditionelt af mænd.

  Efter frokost besøger vi fæstningen Bukhara Ark. Arken er en royal by, som blev anlagt i 500-tallet og er dermed Bukharas ældste bygning. Arken var emirens palads og var beboet indtil 1920, og vi får et godt indtryk af den overdådighed, der var i paladsets indre. Vi besøger også værksteder, hvor dygtige kunsthåndværkere bl.a. viser deres metalarbejder, suzani-broderier og malerier frem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Sitora-i-Mokhikhosa, til Bahauddin Naqshbandi-mausoleet og tid på egen hånd

  Lidt uden for Bukhara ligger den tidligere emirs sommerpalads, Sitora-i-Mokhikhosa. Navnet kan oversættes til ”stjerne- og månepaladset” og fik dette navn, da emirens unge kone døde en alt for tidlig død. Paladset er et kunststykke i detaljerede udsmykninger, som tydeligt bærer præg af russisk indflydelse, som smelter ind i lokale kunsttraditioner.

  Turen fortætter videre til Bahauddin Naqshbandi-mausoleet, som huser den berømte sufistiske, spirituelle leder af regionen i det 14. århundrede. Bahauddin Naqshbandis sufisme-kult var højagtet blandt indbyggerne i området, og mausoleets rige udsmykning vidner om, at kulten havde mange velhavende velyndere.

  Eftermiddagen er fri til at udforske Bukhara på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Shahrisabz, arven efter Timur Lenk og Amankutan-bjergpasset

  I dag skal vi køre gennem den centrale del af Usbekistan via den historiske by Shahrisabz. Shahrisabz er Timur Lenks hjemby og i tidernes morgen overstrålede byen Samarkand. Timur blev født i 1336 i en landsby lidt syd for Shahrisabz og blev grundlæggeren af et imperium, der strakte sig fra Centralasien over Persien til Mellemøsten. Vi skal se nærmere på levnene fra byens storhedstid. Timur Lenks sommerpalads, Det Hvide Palads, skulle have været den største og prægtigste af hans bygninger, som persiske krigsfanger blev sat til at udsmykke. Det eneste, der står tilbage i dag, er kun det gigantiske 65 m høje tårn fra indgangspartiet.

  På vores tur rundt i byen stifter vi bekendtskab med det daglige usbekiske liv, hvor traditionelt klædte kvinder og mænd kommer til byen fra de omkringliggende landsbyer og sælger deres varer. Vi lægger også vejen forbi den fine lokale basar fra 1800-tallet. På vej mod Samarkand passerer vi det historiske Amankutan-bjergpas. Dette var vejen fra Samarkand mod Indien, og ruten blev brugt af både Aleksander Den Store og Timur Lenk. Det var også gennem dette bjergpas, at silkevejens karavaner passerede på deres vej til og fra Samarkand. Vi ankommer til Samarkand sent om eftermiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Malika Prime Samarkand

  Midt i Samarkand ligger dette hotel, som har en dejlig solterrasse i grønne omgivelser. Hotellet ligger i gåafstand til flere af byens største s...

 • Dag 8 Registan-pladsen, Gur-E-Amir, Shah-i-Zindas smukke mausoleer og vinsmagning i sagnomspundne Samarkand

  Ingen by er så tæt forbundet med Silkevejens myter og mystik som den mageløse og sagnomspundne Samarkand, der går for at være Usbekistans mest prægtige by. Byens gamle kultur og handelscentrum har en så rig historie og lang tradition som kun få andre byer, og det er her, vi finder nogle af de prægtigste centralasiatiske arkitektoniske perler. Samarkand er en smeltedigel af kulturer, som ligger på en korsvej, midt på karavaneruterne fra Kina, Persien og Indien til Middelhavet. Timur Lenk gjorde byen til hovedstad for sit imperium i 14-1500-tallet, og de prægtige bygninger stammer fra denne periode.

  Vi starter dagen med at besøge Registan-pladsen, der i hundredvis af år var byens centrum. I middelalderen var pladsen Samarkands kommercielle centrum med en stor overdækket basar. Rundt om pladsen ligger tre af Centralasiens vigtigste bygninger, der er nogle af verdens bedst bevarede og majestætiske madrassaer. Ulugbeks madrassa er den ældste af de tre, og det var her, Ulugbek underviste i astronomi, matematik og filosofi.

  Turen går videre til Timur Lenks mausoleum, Gur-E-Amir, hvor han i dag ligger begravet sammen med sine to sønner og barnebarn. Vejen går også forbi den gamle silkevejsbasars farverige vrimmel, som er et overflødighedshorn af lækkerier. Her kan du smage og dufte til varerne, f.eks. frisklavet ost og tørret frugt. Vi er garanteret gode historier fra folkene i boderne om krydderierne, som lige er høstet fra marken eller om det friskbagte brød, som barnebarnet har bragt til markedet på vej til skole.

  Vi kommer også forbi den imponerende nekropolis Shah-i-Zinda, der er et kompleks af mausoleer, der udgøres af udsøgt udsmykkede facader og kupler med de kendetegnende farvede fliser. Vinproduktion er nok ikke det, man typisk vil forbinde med Usbekistan, men hos Centralasiens største vinproducent, Hovrenko Wine Factory, får vi mulighed for at smage på lokal samarkansk vin og cognac.

  Om aftenen samles vi og spiser middag hos en lokal usbeker, hvor vi får en god, hjemmelavet usbekisk middag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Ulugbeks observatorium, oldtidsbyen Afrosiab og traditionel silkepapirfremstilling

  Om morgenen besøger vi Ulugbeks observatorium fra 1429. Observatoriet var blandt de ypperste i verden i 1400-tallet, og de observationer, der blev foretaget dengang, er stadig gyldige i dag.

  Vi fortsætter videre til oldtidsbyen Afrosiab, der blev grundlagt i det 7. årh. f.Kr. og hurtigt blev en del af det persiske rige. Aleksander Den Store invaderede byen og gjorde den til en vigtig base for sine angreb mod perserne og sine felttog længere ind i Centralasien. I det 8. årh. blev bymurene udvidet, og der blev bygget zoroastriske templer, kirker og buddhistiske helligdomme i byen. Vi ser resterne af det ældste Samarkand og er med på en rejse tilbage i historien om Aleksander Den Store, invaderende arabere og Djenghis Khan.

  Vi kører videre til landsbyen Konigil lidt uden for Samarkand. Silkepapir fra Samarkand blev i middelalderen en af de største eksportvarer fra Samarkand og spredtes ud i hele verden. Papiret bliver fremstillet af træbark fra morbær, hvor silkeormene lever. Traditionen var næsten uddød, inden et stort UNESCO-projekt genoplivede denne ældgamle tradition. Vi hører historien om dette værdifulde papir, får en demonstration af fremstillingen af det og får også selv mulighed for tage del i produktionen – lige fra at fjerne bark fra træet til at polere det med en sten og male det.

  Sidst på eftermiddagen går turen tilbage mod Tashkent.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9

  Sharq Hotel

  Hotellet er centralt beliggende, og dets reception har døgnåbent. De lyse og rummelige værelser indeholder aircondition, fladskærms-tv og badev...

 • Dag 10 Hjemrejse fra Tashkent

  Tidligt om morgenen kører vi mod lufthavnen i Tashkent, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark med kufferten fuld af rejseminder fra Silkevejen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad,

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Indenrigsfly Tashkent – Urgench
 • Lyntog Samarkand – Tashkent
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode centrale hoteller
 • 9 x morgenmad, 8 x frokost og 8 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program. (Værdi af entréer kr. 476)
 • Byrundtur i Tashkent
 • Byrundtur i Khiva
 • Kørsel gennem Kizil Kum-ørkenen
 • Byrundtur i Bukhara
 • Byrundtur i Shakhrisabz med Ak Saray-paladset
 • Firehjulstrækkere gennem bjergene og besøg i bjerglandsbyer
 • Byrundtur i Samarkand
 • Usbekisk teceremoni
 • Introduktion til silkepapirsfremstilling, suzani-broderi, miniature-malerier og traditionelle tryk
 • Engelsk lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 25 marts 2021 10 dage Billund
  København
  14.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Istanbul 26/03-2021   kl. 11:00 26/03-2021   kl. 15:25
   Istanbul - Tashkent 26/03-2021   kl. 18:20 27/03-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 03/04-2021   kl. 09:00 03/04-2021   kl. 12:30
   Istanbul - Billund 03/04-2021   kl. 14:35 03/04-2021   kl. 17:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Istanbul 26/03-2021   kl. 11:20 26/03-2021   kl. 15:35
   Istanbul - Tashkent 26/03-2021   kl. 18:20 27/03-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 03/04-2021   kl. 09:00 03/04-2021   kl. 12:30
   Istanbul - København 03/04-2021   kl. 15:20 03/04-2021   kl. 17:35
   Se flytider
 • 15 april 2021 10 dage Billund
  København
  14.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Istanbul 16/04-2021   kl. 11:00 16/04-2021   kl. 15:25
   Istanbul - Tashkent 16/04-2021   kl. 18:20 17/04-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 24/04-2021   kl. 09:00 24/04-2021   kl. 12:30
   Istanbul - Billund 24/04-2021   kl. 14:35 24/04-2021   kl. 17:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Istanbul 16/04-2021   kl. 11:20 16/04-2021   kl. 15:35
   Istanbul - Tashkent 16/04-2021   kl. 18:20 17/04-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 24/04-2021   kl. 09:00 24/04-2021   kl. 12:30
   Istanbul - København 24/04-2021   kl. 15:20 24/04-2021   kl. 17:35
   Se flytider
 • 16 september 2021 10 dage Billund
  København
  14.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Istanbul 16/09-2021   kl. 11:00 16/09-2021   kl. 15:25
   Istanbul - Tashkent 16/09-2021   kl. 18:20 17/09-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 25/09-2021   kl. 09:00 25/09-2021   kl. 12:30
   Istanbul - Billund 25/09-2021   kl. 14:35 25/09-2021   kl. 17:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Istanbul 16/09-2021   kl. 11:20 16/09-2021   kl. 15:35
   Istanbul - Tashkent 16/09-2021   kl. 18:20 17/09-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 25/09-2021   kl. 09:00 25/09-2021   kl. 12:30
   Istanbul - København 25/09-2021   kl. 15:20 25/09-2021   kl. 17:35
   Se flytider
 • 30 september 2021 10 dage Billund
  København
  14.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Istanbul

   Flytider
   Istanbul - Tashkent 30/01-2021   kl. 18:20 01/10-2021   kl. 00:50
   Billund - Istanbul 30/09-2021   kl. 11:00 30/09-2021   kl. 15:25
   Tashkent - Istanbul 09/10-2021   kl. 09:00 09/10-2021   kl. 12:30
   Istanbul - Billund 09/10-2021   kl. 14:35 09/10-2021   kl. 17:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Istanbul 30/09-2021   kl. 11:20 30/09-2021   kl. 15:35
   Istanbul - Tashkent 30/09-2021   kl. 18:20 01/10-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 09/10-2021   kl. 09:00 09/10-2021   kl. 12:30
   Istanbul - København 09/10-2021   kl. 15:20 09/10-2021   kl. 17:35
   Se flytider
 • 14 oktober 2021 10 dage Billund
  København
  14.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Istanbul 14/10-2021   kl. 11:00 14/10-2021   kl. 15:25
   Istanbul - Tashkent 14/10-2021   kl. 18:20 15/10-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 23/10-2021   kl. 09:00 23/10-2021   kl. 12:30
   Istanbul - Billund 23/10-2021   kl. 14:35 23/10-2021   kl. 17:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Istanbul 14/10-2021   kl. 11:20 14/10-2021   kl. 15:35
   Istanbul - Tashkent 14/10-2021   kl. 18:20 15/10-2021   kl. 00:50
   Tashkent - Istanbul 23/10-2021   kl. 09:00 23/10-2021   kl. 12:30
   Istanbul - København 23/10-2021   kl. 15:20 23/10-2021   kl. 17:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Usbekistan

  Pas og visum

  Pas skal være gyldigt mindst 3 måneder ud over rejsens varighed og passet skal have mindst to blanke sider. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der påkræves ikke visum for at rejse ind eller opholde sig i Usbekistan.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den usbekiske valuta hedder som (UZS). Der er stor inflation i landet, og derfor anbefaler vi, at man medbringer euro, amerikanske dollars og kreditkort og veksler lokalt. Sørg altid for at have rigeligt med småpenge til brug ved mindre køb. Der er flere hæveautomater i byerne, men kun få butikker tager imod kreditkort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Usbekistan er 4 timer foran i forhold til Danmark.

  Transport

  Busserne i Usbekistan har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden. Det samme gælder på togrejser.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Usbekistan er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Benyt sikkerhedsboks på værelset, eller få opbevaret værdigenstande i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, hvor beløbet refunderes, når man afleverer den igen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Usbekistan. Hold værdigenstande tæt til kroppen, og gå ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Usbekistan bruger 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Usbekisk madkultur minder lidt om den tyrkiske. Man udnytter de lokale landbrugsvarer, som består meget af kornprodukter og kød, især lammekød. Et typisk usbekisk måltid kan f.eks være en sammenkogt ret med lammekød, grøntsager, frugt, brød og ris eller nudler til. Grøn te er en nationaldrik og serveres næsten altid som tilbehør til et måltid, eller bare for sig selv, når de lokale vil give udtryk for deres gæstfrihed.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes mange steder. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere. Medbring derfor en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid ”gør som de lokale gør”. Ved besøg i kirker og andre hellige bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i moskéer, kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller de lokale. Spørg også, inden du tager billeder af lokale.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Tashkent med 2,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 30 mio. indbyggere.
  • Sprog: Usbekisk, russisk, tadsjikisk og kasakhisk.
  • Religion: Sunnimuslimer 88 % og russisk-ortodokse 9 %.
  • Areal: 447.400 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Subtropisk fastlandsklima med lange varme somre og korte kolde vintre. Foråret og efteråret er de mest optimale rejseperioder, da der ikke er for varmt og heller ikke for koldt.

Trustpilot