Ring til os 70 22 66 00

Rundrejser i Vietnam med dansk rejseleder

Velkommen til 
Rundrejser i Vietnam med dansk rejseleder

Når du tager med på en af vores rundrejser i Vietnam, er du garanteret et uforglemmeligt eventyr – ikke mindst takket være vores dygtige rejseledere. Vietnam er i sig selv et fantastisk rejseland, men når du tager på en rundrejse med dansk rejseleder, får rejsen en ekstra dimension, da vores dygtige og passionerede rejseledere kender landet og de lokale forhold indgående. Vi gør meget ud af at sammensætte en rundrejse til Vietnam, der både kommer forbi de store seværdigheder og de mere ufarbare egne, som man ikke lige selv kan arrangere. At møde lokalbefolkningen på en meningsfuld måde er også en stor del af at forstå et land – derfor indgår der på vores rundrejser til Vietnam flere lokalbesøg, hvor du får indblik i dagligdagen for indbyggerne i alt fra bjerglandsbyer i nord, pulserende storbyer som Hanoi eller Ho Chi Minh City eller ude på landet i det frodige Mekong-delta.

Hvilken Vietnam-rejse med dansk rejseleder er for dig?
Vi har sammensat nogle spændende rejser til Vietnam, der taler til forskellige interesseområder og som tiltaler både førstegangs- og andengangsrejsende.

 • Vores ultimative klassiker er den populære rundrejse Vietnam fra nord til syd, der på spektakulær vis introducerer både bredt og dybt til landet efterfulgt af en dejlig minibadeferie. Rejsen bliver altid vurderet højt i de tilbagemeldinger vi får og har en score på 5 ud af 5 mulige. Glæd dig til en rejse med krydstogt i Ha Long-bugten, god tid i de fascinerende kulturbyer Hué, Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh City samt en masse lokalbesøg hjemme hos de gæstfrie vietnamesere i både nord og syd.
 • Rundrejsen Fascinerende Vietnam – fra Sapa til Mekong er også en god all-round rejse fra nord til syd, dog her krydret med besøg til de etniske minoriteter i Sapa-provinsen, besøg i jungleområdet Xeo Quyt og et minikrydstogt i den underskønne Ha Long-bugt.
 • Rundrejsen Sommeroplevelser i Vietnam introducerer dig for det bedste af Vietnam i sommermånederne fra Hanoi i nord til Mekong-deltaet i syd. Det er også på denne rejse, der er indlagt et besøg i den naturskønne Mai Chau-dal, hvor der venter lokalbesøg og cykelture.

Hør Josefine Gudmann fortælle om, hvorfor du skal vælge en rejse til Østen

En mangfoldig rejse fyldt med indtryk
Mange rejser til Vietnam på grund af landets eksotiske klima, men Vietnam rummer meget mere end det. Landets mangfoldighed gør, at du på én og samme rejse kan få både store kulturelle oplevelser i f.eks. kongebyen Húe og storbyen Hanoi. Du kan også opleve Ha Long-bugtens drømmelandskab på en sejltur med overnatning og gå ad bøffelstier til landsbyer i Sapa-provinsen. Læg dertil landets helt særlige natur med et bjergrigt højland med rismarker, det frodige Mekong-delta og en paradisisk kystlinje, hvor der kan slappes af et par dage undervejs på din rundrejse i Vietnam.

Vietnam er også et af de få steder i Sydøstasien, hvor du stadig kan få ægte og uspolerede oplevelser. Du kan nyde en rolig morgenstund ved Hoan Kiem-søen, hvor Hanois indbyggere vågner med en omgang tai chi, og høre vinden suse i trækronerne på en cykeltur ude på landet. Eller du kan se, hvordan det lokale liv leves i små familieforetagender ved Mekong-deltaet, i bjerglandsbyer blandt etniske minoriteter i Nordvietnam og på markeder, hvor der bl.a. tilberedes mad i gadekøkkener, der er en kejser værdig.

Også en rejse for smagsløgene
Fuld af vidunderlige dufte, en mangfoldighed af smag og et sandt bombardement af farver … Det er ganske let at blive fascineret af og begejstret for det vietnamesiske køkken! I kyndig rådslagning med vores kokkeuddannede rejseleder og Vietnam-ekspert Torben Folkmann, og vores gode lokale vietnamesiske samarbejdspartnere, har vi sørget for, at der er unikke, lokale madoplevelser på vores alle vores rundrejser i Vietnam.

Spisestederne er omhyggeligt udvalgte, de enkelte retter og menuer er håndplukkede, så du som gæst får en både velsmagende spiseoplevelse, men også en fornem indsigt i den vietnamesiske og egnsbestemte madkultur. Vi spiser på klassiske restauranter, i private hjem, smager på traditionel pho-suppe, tilbereder selv frokost i et privat hjem, oplever eksklusiv fine dining, spiser morgenmad med vietnameserne i en park, drikker “cap he sua da” på kaffebar og skyller læskende øl, “Bia”, ned på en traditionel “Bia Hoi”. Spiseoplevelserne er mangfoldige, som det vietnamesiske køkken er det, og der suppleres med indsigtsfuld viden og farverige oplevelser, når vi udforsker lokale markeder, der bugner af eksotisk frugt og grønt, kød i alverdens udskæringer og kendte og ukendte fisk og skaldyr.

Alle rejser

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Det siger gæsterne

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Vietnam

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere ved rejser under 15 nætters varighed.

  Er din rejse over 15 nætters varighed er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedatoen. For yderligere information kontakt venligst den Vietnamesiske Ambassade på tlf.: 39 18 39 32.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Vietnam – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer/malariatabletter altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejse til Vietnam. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe, difteri og smitsom leverbetændelse (hepatitis A).

  Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller apotek. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder vietnamesiske dong. Dong kan nu købes i Danmark, men pga. af kursen og udgifter til veksling, anbefaler vi at vente til ankomst i Vietnam. Visakort og MasterCard kan bruges i de større byer på hoteller og restauranter, og der kan hæves penge i banker og pengeautomater. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Vietnamesiske dong kan uden besvær hæves i hæveautomater i alle større byer på primært Visakort og Mastercard. De fleste hoteller veksler fra amerikanske dollar til dong og vekselkontorer fra amerikanske dollar til dong samt dong til amerikanske dollar. Amerikanske dollar kan med enkelte undtagelser bruges i det meste af Vietnam.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vietnam er 6 timer foran dansk vintertid og 5 timer foran sommertid.

  Transport i Vietnam

  Busserne i Vietnam har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagagen på busrejsen. At køre med tog i Vietnam er en autentisk oplevelse, men du må ikke forvente dansk standard. Såfremt rejsen indeholder kørsel med nattog, så kører vi i pæne standard-togvogne med 4-personers kupéer med sengetøj. Hver togvogn har toilet og håndvask.

  Vejnettet i store dele af Vietnam og især i det nordlige Vietnam er ikke af samme standard som i Europa. Området er åbnet op for få år siden, og infrastrukturen er derfor ikke på samme niveau som det øvrige Vietnam.

  Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale.

  Oversigt over hvem der får drikkepenge og beløbets størrelse, afhængig af hvilken tur man er på. Dette fremgår af dokument, der fremsendes sammen med rejsepapirer. Rejselederen indsamler drikkepengene efter ankomst til Vietnam og fordeler dem i samarbejde med lokalguiden.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Kriminaliteten er lav i Vietnam, og det er generelt sikkert at færdes, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god ide, at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande, og eks. undlade at medbring værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og i safetybox på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til de elektroniske ting, du tager med på rejsen. Vietnam bruger 220 volt og el-stik som i Danmark.

  Mobiltelefon og internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Vietnam, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet – husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort i Vietnam eller benyt internet-telefoni. De fleste hoteller har internetservice med computere, som med enkelte undtagelser, er gratis at benytte. Stort set alle har hoteller, har gratis WIFI på værelserne, undtagen i de afsides bjergegne. For at ringe til Danmark fra Vietnam tastes 0045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Vietnam tastes 0084.

  Mad og drikke

  Vietnam byder på masser af kulinariske oplevelser, bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. I nord er maden inspireret af det kinesiske køkken, og her bruges mindre chili og friske grøntsager end i syd. Dog er vietnamesisk mad sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og Nuoc Mam, som er en delikat fiskesauce, og på den måde kan man selv krydre sin mad. Både Tuborg og Carlsberg producerer øl i Vietnam, men under de lokale mærker Huda og Halida. Andre ølmærker, der er værd at stifte bekendtskab med, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. Vietnam producerer kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Kaffen fås også i en iskold version tilsat kondenseret mælk. Grøn te serveres overalt, både efter et måltid eller som en velkomstdrink.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, især i det nordlige Vietnam, så medbring derfor varmere tøj. Rejser i to sammen, så anbefaler vi at pakke 50/50 kufferter.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt, og på hotellerne vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden.

  Møde med en anden kultur

  Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og hvis man fornærmer dem eller forårsager en akavet situation, er de tilbøjelige til blot at smile. Smilet betyder ikke, at de synes, det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på. Det er i øvrigt ikke velset at give udtryk for stærke følelser offentligt. Ikke alle bryder sig om at blive fotograferet, så husk at spørge om lov først. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere f.eks. militære installationer og i lufthavne. Ved besøg i pagoder og templer er det vigtigt at udvise respekt for vietnamesernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede. Vær indstillet på, at ting tager tid, da bureaukratiet lever i bedste velgående.

  Værd at købe med hjem

  Den vietnamesiske silke er af høj kvalitet, og de bedste indkøbsmuligheder findes i Hanoi og Ho Chi Minh City. Kunsthåndværk er også spændende at købe med hjem – og ikke mindst, hvis man har mødt kunsthåndværkeren. Vietnam er især kendt for design og fremstilling af lakarbejder med indlagt perlemor, udskårne ting i træ, keramik og håndbroderede stoffer.

 • Fakta

  • Statsform: Socialistisk republik med 58 provinser. Det kommunistiske parti er det eneste tilladte.
  • Hovedstad: Hanoi med ca. 7,6 mio. indbyggere.
  • Største by: Ho Chi Minh City med ca. 8,4 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 96,2 mio. indbyggere
  • Religion: 70 % er buddhister. Mange andre religioner er repræsenteret ligesom dyrkelse af forfædrene er udbredt.
  • Sprog: Vietnamesisk med engelsk som 2. sprog.
  • Areal: 331.210 km² – Vietnam er ca. 7,5 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 3.444 km (ekskl. øerne).
  • Højeste punkt: Fan Si Pan 3.145 m.
  • Klima: Vietnam har tropisk monsunklima. Klimaet varierer meget fra nord til syd. Det sydlige Vietnam har regntid fra maj til november, mens den centrale del af Vietnam har regntid fra december til februar. I den sydlige del af landet er temperaturerne høje hele året rundt, mens temperaturerne i den nordlige del er betydeligt lavere om vinteren.