Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Cambodjas kongebyer & flodkrydstogt på Mekong

  14 eller 18 dages rejse fra 20.495 kr.

Den mægtige Mekongflod flyder fra Himalayas højdeplateauer og snor sig gennem både Kina, Myanmar, Laos og Cambodja, inden den til sidst når Vietnam og forsvinder ud i det sydkinesiske hav. Undervejs passerer den både hektiske storbyer og historiske monumenter i ufremkommelige jungler, og den flydende flodvej har i århundreder givet liv til både mennesker og dyr langs sine bredder.

På denne rejse møder du Mekong i både Cambodja og Vietnam, når du rejser fra Khmerrigets kongebyer til Vietnams vandveje. Du oplever både det prægtige Angkor Wats sagnomspundne tempelkomplekser, besøger storbyerne Phnom Penh og Ho Chi Minh City, og kommer på et helt unikt flodkrydstogt i det vietnamesiske Mekongdelta, hvor du får en spændende indsigt i den almindelige vietnamesers hverdag. Undervejs oplever du farverige markeder, enestående landskaber og får eksotiske smagsoplevelser – og har du lyst, kan du forlænge rejsen og fordøje de mange indtryk på en dejlig badeferie i Phan Thiet.

Glæd dig fordi

 • du oplever Cambodja og Vietnams frodige Mekong-delta på én og samme rejse
 • rejsen indeholder storslåede UNESCO-seværdigheder som tempelkomplekset Angkor Wat, kongebyen Angkor Thom og templet Banteay Srei, også kaldet “Kvindernes citadel”
 • du har tre overnatninger på charmerende flodkrydstogt, hvor der er tid til at få sjælen med
 • du kommer helt tæt på livet og hverdagen både langs og på Mekongfloden
 • du oplever de flydende markeder på tætteste hold
 • storbyoplevelserne venter i Vietnams hovedstad Ho Chi Minh City
 • mulighed for at forlænge rejsen med badeferie ved Phan Thiet i Vietnam

 

Antal dage
14 eller 18 dages rejse
Pris
Fra 20.495 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Aarhus, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Cambodja og Vietnam fordi

Vi besøger steder i Mekong, hvor ingen andre kommer.

Ombord på flodkrydstogtet Funan Cruise får vi en helt unik indsigt i livet omkring Mekong.

Rejsen kombinerer de største highlights i Cambodja med lokale oplevelser i det autentiske Vietnam.

Danmarks bedste rundrejse til Cambodja og Vietnam fordi

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Siem Reap i Cambodja

  Vi ankommer til Siem Reap – byen som er porten til storslåede Angor Wat. Her mødes vi med vores guide og indlogerer os på hotellet. Der vil være tid på egen hånd til at nyde poolen på hotellet, indtil vi om aftenen mødes til en speciel cambodjansk middag og får serveret en række traditionelle cambodjanske retter, mens vi bliver underholdt med et danseshow, der inkluderer den klassiske Apsara-dans.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2-5

  Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa

  Der er stil og klasse over dette 4-stjernede hotel i Siem Reap, der ligger blot 10 minutters kørsel fra Angkor Wat. Hotellet er designet til at ...

 • Dag 3 Med tuk tuk til kongebyen Angkor-Thom, jungletemplet Ta Prohm og imponerende Angkor Wat

  Denne dag koncentrerer vi os om det kæmpemæssige tempelområde, Angkor, der rummer mere end 50 templer. Fra slutningen af 700-tallet og de følgende ca. 500 år voksede Khmerriget frem og bredte sig efterhånden over det meste af Sydøstasien. Samtidig voksede rigets hovedstad, Angkor Thom, og de forskellige khmerkonger tilførte hovedstaden det ene fantastiske og pragtfulde bygningsværk efter det andet. Angkor Thom strakte sig i sin storhedstid i 1200- og 1300-tallet ca. 70 km fra søen Tonle Sap i syd op mod bjergene mod nord, og historikere mener, at der har været mellem 700.000 og 800.000 indbyggere i byen. Den meget yngre by, Siem Reap, hvor vi bor, ligger faktisk i den sydlige del af det gamle Angkor-område. Det centrale Angkor ligger ca. 15 km nord for Siem Reap, hvor vi finder kongebyen Angkor Thom og bygningsværket over dem alle, Angkor Wat, og netop disse to steder er målet for vores udflugter denne dag.

  Om morgenen kører vi med tuk-tuk til den gamle kongeby Angkor Thom, der blev opført i slutningen af 1100-tallet. Området er et kvadratisk område på 900 ha. Vi starter ved Bayon, der var kongens tempel. Det havde 49 tårne, hvoraf de 37 er bevarede, og alle tårne er prydet med fire store ansigter af kongen. 

  Næste oplevelse er templet Ta Prohm. Da thai’erne i 1431 havde erobret og ødelagt Angkor, blev kun nogle få munke tilbage på stedet. Kongen og den øvrige befolkning rejste til den nye hovedstad, Phnom Penh. I de følgende godt 400 år blev den tidligere så mægtige hovedstad opslugt af junglen. Store træer og ikke mindst deres rødder væltede i tidens løb mange mure og tårne og skjulte dem. Ved Ta Prohm har man valgt at lade junglen ”beholde” det store bygningsværk. Kæmpetræer vokser hen over mure og tårne, og deres rødder vikler sig ind i og over bygningerne.

  Dagens sidste stop bliver Angkor Wat, det største af Angkors bygningsværker, som også er det bedst bevarede. Det ligger i en kunstig rektangulær sø, og selve Angkor Wat er også bygget som et rektangel på 1,3 x 1,5 km. Templet er bygget fra 1113 til 1150. På afstand er det med sine fem store tårne et fantastisk syn, og der er ikke noget at sige til, at det imponerende bygningsværk for lokalbefolkningen er blevet selve symbolet på Cambodja. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Besøg i "Kvindernes Citadel" og middag på traditionel cambodjansk restaurant

  Denne dag tager vi først til Banteay Srei. I Khmerrigets storhedstid lå her Angkors nordligste bebyggelser. Nu er Banteay Srei en almindelig landsby, men den huser templet, som har givet landsbyen navn. Templet er nærmest i miniature sammenlignet med de fleste andre bygningsværker i Angkor, men det er usædvanligt smukt og rummer mange fine små detaljer. Det kaldes i øvrigt også for ”Kvindernes Citadel” – hvorfor er videnskaben lidt uenig om. 

  Om eftermiddagen vil der være tid på egen hånd til f.eks. at nyde poolen på hotellet, indtil vi om aftenen mødes til en speciel cambodjansk middag, hvor vi får serveret en række traditionelle cambodjanske retter

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Smuk køretur fra Siem Reap til Phnom Penh med besøg i edderkoppe-landsbyen Skun

  Målet denne dag er Phnom Penh, og undervejs bliver der lejlighed til at nyde landskaberne og hverdagslivet, som det udfolder sig langs vejen. Vi får en overraskende oplevelse i landsbyen Skun, hvor man avler store edderkopper – til spisebrug!

  Phnom Penh ligger, hvor Mekong-floden løber sammen med Tonle Sap-floden. Visse steder kan man se, at moderne tider er på vej til Phnom Penh, men i bund og grund er Phnom Penh en gammeldags, asiatisk storby. Vi udforsker byen på en cyclo-tur, inden vi nyder aftensmaden med smuk udsigt over floden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 5

  Pasteur 51 Hotel, Phnom Penh

  Pasteur 51 ligger i hjertet af Phnom Penh, tæt på mange af de store attraktioner og med en fantastisk udsigt over byen. Hotellet byder på en dej...

 • Dag 6 Sølvpagoden, Wat Phnom og et farvel til Cambodja

  I dag skal vi besøge det kongelige palads i Phnom Penh. Paladset er fra 1866 og var det sidste palads, der blev bygget i kolonitiden. Kong Sihamoni bor på paladset, men et par af paladsets bygninger er tilgængelige for offentligheden. Det gælder f.eks. Sølvpagoden, hvis navn skyldes de mere end 5.000 sølvfliser, der dækker gulvet, og Tronsalen, der også er overdådigt udsmykket.

  Herfra går turen til Phnom Penhs mest berømte tempel, Wat Phnom. Landskabet omkring Phnom Penh er totalt fladt, så derfor virker den 27 m høje kunstige bakketop, hvor Wat Phnom ligger, næsten som et lille bjerg. Legenden siger, at det første tempel på stedet blev rejst i 1373, da fire Buddha-statuer kom flydende ad Mekong-floden. De blev opdaget af madame Penh, som fik dem bragt til Wat Phnom, så heraf byens navn, som betyder “templet plus damen”. Der er tale om et usædvanligt smukt tempel, og så er der naturligvis en god udsigt her fra byens eneste høj. 

  Om eftermiddagen forlader vi Cambodja og sejler med båd over grænsen til Vietnam og den gamle fiskerby Chau Doc.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 6 & 7

  Victoria Chau Doc Hotel

  Hotellet er bevaret i den charmerende franske kolonistil og ligger lige ned til bredden af Bassac-floden. Her er en fantastisk udsigt over vandet, ...

 • Dag 7 Den oversvømmede skov Tra Su og lokalt marked i Chau Doc

  Chau Doc er placeret mellem rismarker og kan dateres helt tilbage til 1700-tallet. Langs flodbredden står de karakteristiske pælehuse som perler på en snor, og de lokale både pisker frem og tilbage med fisk og grønt, som skal sælges på markedet.

  Dagens udflugt går til den oversvømmede skov Tra Su, som tidligere var et plantageområde. Veje og stier, som tidligere kunne betrædes er nu oversvømmet, hvilket har resulteret i eventyrlige landskaber og gode forhold for mange tropiske fugle. Vi sejler i robåde, så vi rigtigt kan nyde de frodige landskaber og komme helt tæt på naturreservatets mange fugle.

  Vi slutter dagen med et besøg på det lokale marked i Chau Doc, hvor der kan købes både fugl, fisk og midtimellem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 8 Besøg i Cham-landsby og indtjekning på flodkrydstogt

  Vi starter dagen med en kort sejltur i byens kanaler. Her ser vi bl.a. en flydende fiskefarm og besøger en traditionel landsby befolket af den etniske minoritet Cham, inden det bliver tid til at gå om bord på det hyggelige træskib, som skal være vores hjem de kommende dage.

  Efter velkomst og indtjekning på Funan Cruise, begiver os afsted mod byen Long Xuyen. Undervejs spiser vi frokost ombord og gør et lokalt stop, hvor vi til fods eller på cykel får mulighed for at udforske de små stier, som omkranser egnens marker og frugthaver.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Hotellet er skiftet ud med et krydstogt

  Funan Cruise, Mekong

  Velkommen ombord på Funan Cruise. Et skib udformet i traditionel vietnamesisk stil, men indrettet med al den komfort, som du drømmer om på et fl...

 • Dag 9 Livet omkring Mekongfloden og besøg på kokosnøddefarm

  I dag kommer vi for alvor ud og oplever livet på og omkring Mekongfloden. Efter morgenmaden bliver vi nemlig hentet af en mindre båd, som skal fragte os gennem Long Xuyens flydende landsbyer og til Ong Ho Island. Ad små stier cykler vi ud og oplever landskabet langs rismarker, palmetræer og frugtplantager, og får undervejs et fint indblik i levevilkårene for de mange mennesker, der bor i floddeltaet.

  Vi nyder frokosten ombord på skibet, inden rejsen fortsætter mod Can Tho. Der gøres et lille stop på vejen ved Tan Loc Island, hvor vi besøger Coconut Garden. Her dyrkes der kokosnødder i stor stil, og man kan naturligvis få lov til at smage på varerne eller blot nyde atmosfæren på en stille gåtur.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 10 Det farverige Cai Rang Market og eksotiske smagsoplevelser

  Rejsen mod Can Tho fortsætter, og det kan varmt anbefales at stå tidligt op og nyde solopgangen over den slumrende Mekongflod, mens landskaberne langsomt flyder forbi.

  I Can Tho venter endnu et af feriens ubestridte højdepunkter – det store og intense flydende marked i Cai Rang. Sanserne bliver pirret, når vi blander os med de hundredvis af både, som er lastet til bristepunktet med eksotiske frugter, grøntsager, ris og utallige andre afgrøder fra det store delta. Handlen er livlig, støjende og intens med store sække og kurve, som langes hen over rælingen, og lydbilledet er en blanding af dunkende bådmotorer og råbende producenter og opkøbere.

  Efter frokost bliver det endnu en gang muligt at stifte bekendtskab med lokalbefolkningen, når vi til fods eller på cykel begiver os ud for at smage på nogle af områdets mange spændende og eksotiske frugter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 11 Farvel til Mekongfloden og goddag til Ho Chi Minh City

  Efter morgenmaden får vi en sidste chance for at møde Mekongflodens lokale, når vi udforsker Cai Be’s flydende marked og besøger en landsby kendt for sit smukke kunsthåndværk.

  Midt på formiddagen forlader vi Mekongdeltaet og begiver os mod den moderne storby Ho Chi Minh City. Her møder vi en pulserende, moderne asiatisk storby med både nyopførte højhuse og gamle bygninger fra kolonitiden. Byen var inden 1976 bedre kendt under navnet Saigon og var oprindeligt hovedstad i det franske Indokina. Efter Vietnamkrigens afslutning, blev byen omdøbt til Ho Chi Minh City, og Hanoi blev udnævnt som ny hovedstad – det er dog stadig Ho Chi Minh City, der er landets største by med ca. 10 mio. indbyggere.

  Vi tjekker ind på hotellet og begiver os ud på en lille tur rundt i byen. Ved Genforeningspaladset bliver Vietnamkrigen for en stund uhyggeligt nærværende, og på det klassiske Ben Thanh-marked, runger lyden af gode tilbud i ørerne, krydrede dufte fylder næseborene og farvestrålende blomster, grøntsager og glitterstads kæmper om opmærksomheden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 11-13

  Grand Hotel, Saigon
 • Dag 12 Spændende besøg ved Cu Chi-tunnellerne

  Dagen starter med en charmerende køretur til Cu Chi, ca. 1,5 time uden for Ho Chi Minh City. Her skal vi se nærmere på Cu Chi-tunnelerne – et kæmpemæssigt netværk af underjordiske tunneler skabt af Viet Cong-guerillaen under Vietnamkrigen. Herfra angreb de amerikanerne, som havde base i det samme område, men over jorden. Levn fra dengang viser, hvordan de stridende parter boede næsten side om side eller rettere sagt over og under hinanden, og vi ser med hvilke våben, de bekæmpede hinanden. Hvis man har lyst, er der også mulighed for selv at komme ned i gangene og opleve, hvor trange de er.

  Eftermiddagen er fri til at udforske Ho Chi Minh City på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 13 Ho Chi Minh City og hjemrejse

  Inden turen går mod Danmark, tager vi et sidste kig på Vietnam og den spændende metropol Ho Chi Minh City: Vi besøger bl.a. Thien Hau-templet, og udforsker byens spændende og mangfoldige områder – f.eks. går vi en tur ad “Herbal Medicine Street”, hvor klassisk naturmedicin er den foretrukne behandlingsform, og vi besøger “Roast Duck Street”, hvor vi smager en klassisk kinesisk kyllingesuppe.

  Vi afslutter rejsen med en dejlig fodmassage, inden vi kører mod lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 14 Ankomst til Danmark
 • Dag 13-17 Tilkøb: Dejlig badeferie i Vietnam

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Vietnam. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage.

  Bemærk!

  Du ankommer til Danmark på dag 18.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - Aroma Beach Resort & Spa

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I restauranten kan appetitten stilles med vestlige og vietnametiske retter, og i poolbaren og skybaren kan du nyde en kold drink eller en let servering. Værelserne er indrettet med fladskærms-tv, minibar samt privat badeværelse med badekar og hårtørrer. Prisen er med forbehold for plads.

  3.495 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - enkeltværelse – Aroma Beach Resort & Spa

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I restauranten kan appetitten stilles med vestlige og vietnametiske retter, og i poolbaren og skybaren kan du nyde en kold drink eller en let servering. Værelserne er indrettet med fladskærms-tv, minibar samt privat badeværelse med badekar og hårtørrer. Prisen er med forbehold for plads.

  4.895 kr. pr. person

 • Dag 13-17 Tilkøb: Dejlig badeferie i Thailand

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Thailand. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage.

  Bemærk!

  Du ankommer til Danmark på dag 18.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøbsmulighed: 5 dages badeferie i Hua Hin på Hotel Amari

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på 4-stjernede Hotel Amari i Hua Hin. Opholdet er inkl. deluxe dobbeltværelse med pooludsigt, morgenmad, privat transfer fra lufthavnen til hotellet t/r samt ændring af flybillet. Prisen er med forbehold for plads.

  3.495 kr. pr. person

  Tilkøbsmulighed: 5 dages badeferie i Hua Hin på Hotel Amari (enkeltværelse)

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på 4-stjernede Hotel Amari i Hua Hin. Opholdet er inkl. deluxe enkeltværelse med pooludsigt, morgenmad, privat transfer fra lufthavnen til hotellet t/r samt ændring af flybillet. Prisen er med forbehold for plads.

  5.495 kr. pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Speedbåd fra Phnom Penh (Cambodja) til Chau Doc (Vietnam)
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 4- og 5-stjernede hoteller
 • Miniflodkrydstogt: tre nætter på Mekongfloden i Vietnam med overnatning ombord på et traditionelt, vietnamesisk træskib i dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • 11 x morgenmad, 4 x frokost og 11 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr. dag
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Storslåede oplevelser i Siem Reap med besøg i kongebyen Angkor Thom og det imponerende Angkor Wat-tempelområde
 • Smuk morgentur i tuk-tuk til det kæmpemæssige tempelområde Angkor Wat
 • Cambodjansk velkomstaften med traditionelle cambodjanske retter og smukt show med den klassiske Apsara-dans
 • Op hold og byrundtur i cyclo i Cambodjas hovedstad Phnom Penh, bl.a. med besøg ved det kongelige palads og den imponerende sølvpagode
 • Stille sejltur i det smukke fuglereservat Tra Su
 • Besøg i flydende fiskerlandsbyer
 • Landsbybesøg og indblik i traditionelt håndværk og små familievirksomheder
 • Det flydende morgenmarked i Cai Rang
 • Små hyggelige cykelture langs med floden, hvor ingen andre kommer
 • Spændende byrundtur i Vietnams hovedstad Ho Chi Minh City
 • Besøg i Cu Chi-tunnellerne
 • Ægte vietnamesisk fodmassage
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder
 • Mulighed for at forlænge rejsen med 4 nætter ekstra ved de skønne strande i Phan Thiet

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.395
 • Cambodja: Visum laves ved ankomst i lufthavnen. Det koster ca. USD 30 + evt. administrationsgebyr på ca. USD 2-5
 • Ved afrejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 21 februar 2021 14 dage Torben Folkmann Aalborg
  Billund
  København
  Aarhus
  21.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Bangkok

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Bangkok - Siem Reap 21/02-2021   kl. 07:35 21/02-2021   kl. 08:35
   Aalborg - København 21/02-2021   kl. 10:30 21/02-2021   kl. 11:15
   København - Bangkok 21/02-2021   kl. 13:50 22/02-2021   kl. 06:20
   Ho Chi Minh City - Bangkok 05/03-2021   kl. 20:10 05/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 06/03-2021   kl. 00:50 06/03-2021   kl. 06:35
   København - Aalborg 06/03-2021   kl. 09:15 06/03-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 21/02-2021   kl. 10:40 21/02-2021   kl. 11:30
   København - Bangkok 21/02-2021   kl. 13:50 22/02-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 22/02-2021   kl. 07:35 22/02-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 05/03-2021   kl. 20:10 05/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 06/03-2021   kl. 00:50 06/03-2021   kl. 06:35
   Billund - København 06/03-2021   kl. 11:30 06/03-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 21/02-2021   kl. 13:50 22/02-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 22/02-2021   kl. 07:35 22/02-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 05/03-2021   kl. 20:10 05/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 06/03-2021   kl. 00:50 06/03-2021   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 21/02-2021   kl. 10:55 21/02-2021   kl. 11:35
   København - Bangkok 21/02-2021   kl. 13:50 22/02-2021   kl. 06:20
   Ho Chi Minh City - Bangkok 05/03-2021   kl. 20:10 05/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 06/03-2021   kl. 00:50 06/03-2021   kl. 06:35
   København - Aarhus 06/03-2021   kl. 07:30 06/03-2021   kl. 08:10
   Bangkok - Siem Reap 22/11-2021   kl. 07:35 22/11-2021   kl. 08:35
   Se flytider
 • 13 marts 2021 14 dage Henrik Dahl Aalborg
  Billund
  København
  Aarhus
  20.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 13/03-2021   kl. 10:30 13/03-2021   kl. 11:15
   København - Bangkok 13/03-2021   kl. 13:50 14/03-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 14/03-2021   kl. 07:35 14/03-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 25/03-2021   kl. 20:10 25/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 26/03-2021   kl. 00:50 26/03-2021   kl. 06:35
   København - Aalborg 26/03-2021   kl. 09:15 26/03-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 13/03-2021   kl. 10:40 13/03-2021   kl. 11:30
   København - Bangkok 13/03-2021   kl. 13:50 14/03-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 14/03-2021   kl. 07:35 14/03-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 25/03-2021   kl. 20:10 25/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 26/03-2021   kl. 00:50 26/03-2021   kl. 06:35
   Billund - København 26/03-2021   kl. 11:30 26/03-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 13/03-2021   kl. 13:50 14/03-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 14/03-2021   kl. 07:35 14/03-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 25/03-2021   kl. 20:10 25/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 26/03-2021   kl. 00:50 26/03-2021   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 13/03-2021   kl. 10:55 13/03-2021   kl. 11:35
   København - Bangkok 13/03-2021   kl. 13:50 14/03-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 14/03-2021   kl. 07:35 14/03-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 25/03-2021   kl. 20:10 25/03-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 26/03-2021   kl. 00:50 26/03-2021   kl. 06:35
   København - Aarhus 26/03-2021   kl. 07:30 26/03-2021   kl. 08:10
   Se flytider
 • 09 november 2021 14 dage Aalborg
  Billund
  København
  20.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 09/11-2021   kl. 10:30 09/11-2021   kl. 11:15
   København - Bangkok 09/11-2021   kl. 13:50 10/11-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 10/11-2021   kl. 07:35 10/11-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 21/11-2021   kl. 20:10 21/11-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 22/11-2021   kl. 00:50 22/11-2021   kl. 06:35
   København - Aalborg 22/11-2021   kl. 09:15 22/11-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 09/11-2021   kl. 10:40 09/11-2021   kl. 11:30
   København - Bangkok 09/11-2021   kl. 13:50 10/11-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 10/11-2021   kl. 07:35 10/11-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 21/11-2021   kl. 20:10 21/11-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 22/11-2021   kl. 00:50 22/11-2021   kl. 06:35
   Billund - København 22/11-2021   kl. 11:30 22/11-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 09/11-2021   kl. 13:50 10/11-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Siem Reap 10/11-2021   kl. 07:35 10/11-2021   kl. 08:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 21/11-2021   kl. 20:10 21/11-2021   kl. 21:35
   Bangkok - København 22/11-2021   kl. 00:50 22/11-2021   kl. 06:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsedatoen og der skal være mindst en blank side i passet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Vietnam: Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere ved rejser under 15 nætters varighed. Er din rejse over 15 nætters varighed, er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på Vietnams officielle immigrations-portal her.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Cambodja: Der er visumpligt til Cambodja. Visum laves ved ankomst til lufthavnen. Jeres rejseleder vil være behjælpelig med dette. Prisen er p.t. 30 amerikanske dollars plus evt. administrationsgebyr på 5 amerikanske dollars. Husk at medbringe et pasfoto.

  For yderligere information se www.um.dk og www.evisa.gov.kh/information/tourist_visa/4.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Vietnam: Den lokale valuta hedder vietnamesiske dong (VND). Dong kan veksles hjemmefra eller ved ankomst i Vietnam. Det kan bedst betale sig at betale med VND, men man kan også bruge amerikanske dollars, hvis man hellere vil det. I så tilfælde anbefales det at medbringe små sedler som 5’ere, 10’ere og 20’ere.
  Visakort og MasterCard kan bruges i de fleste byer, på hoteller og restauranter, og der kan hæves penge i banker og pengeautomater.
  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Cambodja: Valutaen i Cambodja hedder cambodjanske riel (KHR) og er en lukket valuta, der ikke må udføres og dermed heller ikke kan købes i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer amerikanske dollars og kreditkort. Man kan betale med amerikanske dollars mange steder, hvis man har små sedler, og ellers kan man veksle i lufthavnen, banker og på de fleste hoteller. Kreditkort kan bruges i lufthavne og i de fleste større byer med hæveautomater. De kan også bruges som betalingsmiddel i visse butikker. Hvis pas medbringes, kan man også hæve kontanter i bankerne.
  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det en god idé at holde øje med sit kort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vietnam er seks timer foran dansk normaltid og fem timer foran sommertid.

  Transport

  Vietnam: Busserne i Vietnam har ikke samme standard som i Europa, og man vil også opleve forskel på busserne i Nord- og Sydvietnam, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagagen på busrejsen.
  Vi kører også med tog – og nattog – i Vietnam. Her kan du ikke forvente dansk standard. Såfremt rejsen indeholder kørsel med nattog, så kører vi i pæne standard-togvogne med 4-personers kupéer med sengetøj. Hver togvogn har toilet og håndvask.

  Vejforholdene og infrastrukturen i store dele af Vietnam, især i det nordlige Vietnam er ikke af samme standard som i Europa.

  Cambodja: Busserne i Cambodja har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Vietnam: Det er kutyme at give drikkepenge i både Vietnam og Cambodja. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører (10 %) og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Cambodja og Vietnam vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig til ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager, og rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig i Sydøstasien, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  I både Vietnam og Cambodja bruges 220 volt og stik, der minder om de danske. Dog kan en adapter nogle gange være nødvendig, specielt hvis stikkene har jordforbindelse.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Vietnam: Vietnam byder på masser af kulinariske oplevelser, bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. I nord er maden inspireret af det kinesiske køkken, og her bruges i mindre grad chili og friske grøntsager end i syd. Dog er vietnamesisk mad sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce, og på den måde kan man selv krydre sin mad. Både Tuborg og Carlsberg producerer øl i Vietnam, men under de lokale mærker Huda og Halida. Andre ølmærker, der er værd at stifte bekendtskab med, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. Vietnam producerer kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Kaffen fås også i en iskold version tilsat kondenseret mælk. Grøn te serveres overalt, både efter et måltid eller som en velkomstdrink.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Cambodja: Cambodja byder på masser af kulinariske oplevelser, såsom lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. Det sydøstasiatiske køkken er sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce. Derved kan man selv krydre sin mad. En oplevelse, man ikke må snyde sig selv for, er gadekøkkenerne, som byder på godt og spændende mad til billige penge. Vælg et sted, hvor der kommer mange mennesker, så der hele tiden er friske råvarer.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Vietnam og Cambodja. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselsstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, især i det nordlige Vietnam, så medbring derfor varmere tøj ved rejser hertil.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Vietnam: Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og hvis man fornærmer dem eller forårsager en akavet situation, er de tilbøjelige til blot at smile. Smilet betyder ikke, at de synes, det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på. Det er i øvrigt ikke velset at give udtryk for stærke følelser offentligt. Ikke alle bryder sig om at blive fotograferet, så husk at spørge om lov først. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere f.eks. militære installationer og i lufthavne. Ved besøg i pagoder og templer er det vigtigt at udvise respekt for vietnamesernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede. Vær indstillet på, at ting tager tid, da bureaukratiet lever i bedste velgående.

  Cambodja: Cambodja er et af de mindre turistede lande i Asien, hvilket betyder, at det er ekstra vigtigt at opføre sig respektfuldt over for kulturen. Befolkningen er gæstfri, nysgerrig og glad, og turister bliver mødt med venlighed. Det ligger ikke til befolkningen at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet.

  Det forventes, at man respekterer landets helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre, og det gælder for både mænd og kvinder.

  I Cambodja skal man udvise stor respekt for den kongelige familie, og det er en god idé også at afholde sig fra at diskutere politik.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Vietnam: Den vietnamesiske silke er af høj kvalitet, og de bedste indkøbsmuligheder findes i Hanoi og Ho Chi Minh City. Kunsthåndværk er også spændende at købe med hjem – ikke mindst, hvis man har mødt kunsthåndværkeren. Vietnam er især kendt for design og fremstilling af lakarbejder med indlagt perlemor, udskårne ting i træ, keramik og håndbroderede stoffer.

  Cambodja: I Cambodja er fine silkevarer og andre tekstiler samt statuer og træskærerarbejder typiske gode køb. Ofte vil disse varer være Buddha-tematiserede. Køb dem i butikker, hos gadehandlere og på markeder. Ofte vil der på f.eks. markeder være hele områder, som er forbeholdt tekstilvarer, hele områder for trævarer og lignende nips, hele områder for tasker og punge osv. Det kan ofte godt betale sig at prutte om prisen – lær derfor gerne et par shopping-relaterede fraser på khmer på forhånd, da det langt fra er alle cambodjanere, der kan begå sig på engelsk.

 • Fakta

  Vietnam

  • Statsform: Socialistisk republik.
  • Hovedstad: Hanoi med ca. 7,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 97 mio. indbyggere
  • Religion: Buddhister 70 %. Mange andre religioner er repræsenteret, ligesom dyrkelse af forfædrene er udbredt.
  • Sprog: Vietnamesisk med engelsk som andetsprog.
  • Areal: 331.210 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Vietnam har tropisk monsunklima. Klimaet varierer meget fra nord til syd. Det sydlige Vietnam har regntid fra maj til november, mens den centrale del af Vietnam har regntid fra december til februar. I den sydlige del af landet er temperaturerne høje hele året rundt, mens temperaturerne i den nordlige del er betydeligt lavere om vinteren.

  Cambodja

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Phnom Penh med 2 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 16,4 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 97 %, andre religioner 3 %.
  • Sprog: Khmer.
  • Areal: 181.035 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: I Cambodja er vejret næsten ens over hele landet, dog med lokale udsving. Når man opholder sig i lavlandet, vil man aldrig opleve temperaturer under 20 °C. Cambodja kan besøges året rundt, den tørre periode ligger fra november til april med temperaturer på 25-30 °C med mange dage over 30 °C.
   Regntiden er fra maj til oktober, hvor det typisk regner 1-1,5 time om eftermiddagen.

Trustpilot