Ring til os 70 22 66 00
Risterrasser i Vietnam - Risskov Rejser

Oplev Sapas rismarker i den bedste periode

Oplev Sapas rismarker i den bedste periode

Fascinerende Vietnam – fra Sapa til Mekong

17 dage fra 18.495 kr.

Mød Vietnams gæstfrie befolkning i både nord og syd på denne rundrejse i Vietnam fra Sapa til Mekong. Vietnam må betragtes som et af Sydøstasiens mest betagende lande. I det nordlige Vietnams smukke bjerge lever størstedelen af de over 50 forskellige etniske minoriteter, og det er netop her, vi møder nogle af dem, når rejsen går til Sapa-provinsen. Her, 1.600 m over havet og med udsigt til Vietnams højeste bjerg, er der risterrasser så langt øjet rækker. Her får du et sjældent indblik i, hvordan livet leves blandt lokale, der høster ris.

Du møder også vietnameserne andre steder end i bjergene – på det flydende marked i Cai Rang, på en cykeltur i Mekong-deltaet, hvor du bliver inviteret på te, og du besøger flere små familievirksomheder. Rundrejsen byder også på storbypuls i Hanoi og Ho Chi Minh City og på billedskønne naturscenerier. Glæd dig bl.a. til at opleve den UNESCO-fredede Ha Long-bugt på en skøn sejltur med overnatning, jungleområdet Xeo Quyt og den smukke kyststrækning ved Nha Trang, hvor du får mulighed for at dase ved stranden.

Glæd dig fordi

 • du oplever Vietnam fra Sapa til Mekong
 • du møder bjergfolkene i den smukke Sapa-provins
 • du oplever arbejdet i rismarkerne og ser kaffe- og teplantager i højlandet i det sydlige Vietnam
 • du får nøje udvalgte madoplevelser undervejs på rejsen, som også er med til at fortælle den vietnamesiske historie
 • der er tid til at nyde landskabet og møde lokalbefolkningen på cykelture
 • du oplever den underskønne Ha Long-bugt på et minikrydstogt
 • der er besøg på søndagsmarkedet i Bac Ha og et flydende marked i Mekong-deltaet
 • du oplever det unikke jungleområde Xeo Quyt – Viet Congs tidligere base
 • storbyoplevelserne venter i hovedstaden Hanoi og Ho Chi Minh City
 • du får en dejlig 5-stjernet minibadeferie i Nha Trang – Vietnams smukkeste kyst
Antal dage
17 dages rundrejse
Pris
Fra 18.495 kr.
Afrejse fra
Billund, København, Aalborg og Aarhus

Danmarks bedste rundrejse til Sapa og Mekong fordi

Vi har arrangeret rejser i Vietnam igennem mere end 15 år og ved, hvad der gør den store forskel i detaljerne

Vi sejler de steder i Ha Long-bugten, hvor andre ikke kommer

Du oplever Sapas bjergrige områder og risterrasser, når markerne er grønnest

Danmarks bedste rundrejse til Sapa og Mekong fordi

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Hør en af vores Vietnam-rejseledere, Brian Hansen, fortælle om rundrejsen og få et indblik i oplevelserne på rejsen til Vietnam

Mød din rejseleder

Oplev Vietnam indefra med Brian

Rejseleder Brian Hansen er Asien-ekspert, og Vietnam er et af de lande, som Brian har et særdeles indgående kendskab til. Sammen med Brian vil du opleve sider af Vietnam, som turister sjældent ser.


Læs mere om Brian Hansen

Få indsigt i Vietnam ud over det sædvanlige med Morten

Vores rejseleder Morten har en særlig nysgerrighed og interesse for de uopdagede perler i Sydøstasien. Han elsker at møde nye mennesker og give indsigt i et land ud over det sædvanlige.


Læs mere om Morten Djørby

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Hanoi, sightseeing i den gamle bydel og rundtur med cyclo

  Ankomst til Vietnams charmerende hovedstad Hanoi om formiddagen. Vi begynder oplevelserne med at se det historiske fængsel ”Hanoi Hilton”, hvor bl.a. senator John McCain sad som krigsfange under Vietnamkrigen. Efter besøget bliver vi indkvarteret på et hotel i hjertet af byens gamle kvarter, som den franske kolonimagt kaldte “de indfødtes kvarter”. Bydelen er et sansebombardement af dufte, lyde og farver, og vi udforsker det stemningsfyldte område på en tur i cyclo, en slags ladcykel, rundt i de gamle håndværkergader. Vi nyder turen, hvor vi ikke selv skal trampe i pedalerne. Vejen går også forbi Hoan Kiem-søen, der er Hanois sceniske og centrale åndehul.   

  Velkomstmiddagen nyder vi på restauranten KOTO (Know One – Teach One), hvis koncept går ud på at give gadebørn og unge en chance for at få en uddannelse/et arbejde i restaurationsbranchen.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2

  Hong Ngoc Dynastie

  Hotellet giver sine gæster et indblik i fortidens Vietnam og ser arkitektonisk tilbage på perioden 1802-1945. Det kommer til udtryk i indretninge...

 • Dag 3 Minikrydstogt i Ha Long-bugten og overnatning på luksuriøst skib

  I de næste to dage er det tid til at opleve den UNESCO-fredede Ha Long-bugt. Bugten, som rent faktisk er et ø-hav bestående af flere bugte, er ubestridt et af Vietnams mest fascinerende og smukke naturscenerier. Rejseguiden Lonely Planet omtaler bugten som en af verdens ti smukkeste sejladser, og i 2011 kom den naturligvis på listen over verdens syv nye naturvidundere. Området er blændende smukt med tæt på 2.000 frodigt bevoksede kalkstensformationer, der rejser sig op over det smaragdgrønne vand i de mest fantastiske formationer. I et helt specielt døgn skal vi bo om bord på et lille 5-stjernet luksuriøst skib, som er indrettet med alle moderne faciliteter.

  Det 5-stjernede krydstogt i Ha Long-bugten er naturligvis valgt på grund af skibets kvalitet og programmets flotte indhold, men også fordi køreturen til havnen kun er på to timer. Vi kører fra Hanoi midt på formiddagen og køreturen bringer os gennem klassisk smukt Nordvietnamesisk landskab med landbrugsområder, natur, rismarker og større og mindre byer, hvor vi fra bussen kan opleve det lokale liv.

  Inden det luksuriøse minikrydstogt tager sin begyndelse, bliver vi budt velkommen på traditionel vis med en kop te i rederiets lounge, og når vi er gået om bord introduceres vi til livet på skibet, imens vi nyder en velkomstdrink. Vi indkvarteres i smukke og rummelige værelser med egen privat balkon.

  Kaptajnen sætter kursen mod de største seværdigheder, især ad en anden rute end den gængse, til nogle af de mest oprindelige områder, så vi får fornøjelsen af at nyde de fantastiske omgivelser mellem de grønklædte kalkstensbjerge i egne af Ha Long-bugten, hvor næsten ingen andre kommer. Efter en dejlig frokost om bord sejler vi til Lan Ha-bugten, der er kendt for sine uberørte og paradisiske strande, der er at finde på de cirka 400 små øer, som udgør området. Her får du mulighed for at sejle i kajak eller nyde det krystalklare badevand på en svømmetur.

  Tilbage på skibet har du mulighed for at nyde solnedgangen, slappe lidt af eller deltage i et madlavningskursus sammen med skibets kok. Inden vi sætter os til bords i skibets restaurant, hvor der serveres en udsøgt menu, er der happy hour på skibets soldæk. Er du til flere oplevelser, kan du prøve at fiske efter blæksprutter, og ellers kan du stille og roligt nyde en drink på øverste dæk under nattehimlen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Krydstogt med overnatning på Ha Long-bugten

  Krydstogt i Ha Long-bugten

  Det luksuriøse Azalea Cruise er udformet med inspiration fra de traditionelle junker, og er flot og moderne indrettet med alt, hvad man har brug f...

 • Dag 4 Sejltur med sampan og nattog til Lao Cai

  Vi nyder solopgangen i det enestående landskab, og kan deltage i tai chi på dækket og spise let morgenmad. Vi sejler ind til en af de utallige øer, hvor vi bl.a. skal udforske en af de mange grotter, som havet over tid har udskåret i den bløde kalksten, men vi oplever også bugten fra noget nær vandoverfladen, når vi sætter os til rette i en lokal bambusbåd kaldet ”sampan” og bliver roet rundt i stilheden omgivet af det mageløse landskab. Tilbage på skibet spiser vi en dejlig brunch og påbegynder så småt sejladsen tilbage til fastlandet, imens vi deltager i en teceremoni, der sætter et hyggeligt punktum for minikrydstogtet.

  Tilbage på land rejser vi til Hanoi , hvor vi spiser aftensmad inden vi fortsætter videre med nattoget til Lao Cai, som ligger højt oppe i de vietnamesiske bjerge lige op til grænsen til den kinesiske Yunnan-provins. Der overnattes om bord på toget i 4-personers kupeer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, brunch og aftensmad.

 • Dag 5 Søndagsmarked i Bac Ha og sejlads på Chay-floden

  Vi ankommer Lao Cai banegården og spiser morgenmad på et nærtliggende hotel, Herefter kører vi videre i bus til byen Bac Ha, som ligger i 1.200 m højde, hvor det bjergrige områdes største og mest farverige søndagsmarked finder sted. Her venter en sanseeksplosion af de farver, dufte og lyde som omfavner byen, når områdets utallige minoriteter vandrer og kører til markedet iklædt traditionelle dragter. I en intens og farverig stemning falbyder de alt fra vandbøfler til kunsthåndværk og krydderier. Spiseområdet er indhyllet af dufte og tætpakket med pludrende spisende.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi kører et stykke ned ad bjerget til den lille landsby Trung Do, beliggende på østsiden af floden Chay. Vi går en tur i byen, hvor utallige huse er bygget på stolper, og hvor den etniske minoritet Tay stadig lever efter gamle traditioner.

  Vi skal overnatte i byen Sapa. En by i stor udvikling, og hvor der er mange mennesker i gaderne. Mange minoriteter fra de ydre bjergområder kommer hertil i deres farverige tøj, og sælger deres håndværk i gaderne. De stiller gerne op til et godt fotografi, men oftest mod betaling.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Bamboo Sapa Hotel

  Hotellet ligger i over 1.500 meters højde og byder på en storslået udsigt til den naturskønne bjergkæde Hoang Lien. Restauranten serverer over...

 • Dag 6 Sapas risterrasser, møde med etniske minoriteter i bjergene og nattog til Hanoi

  Dagen tilbringes i den smukke Muong Hoa-dal, hvor vi oplever Sapa-områdets karakteristiske risterrasser. Et smukkere syn er svært at finde. Specielt i foråret kan rismarkslandskaberne næsten forveksles med et smukt, lysegrønt topografisk kort, som de slynger sig rundt i buer i terrænet. På denne årstid er der stor aktivitet i markerne, når bønderne med vandbøfler og plov tilvirker underlaget, så risplanterne ved håndkraft kan komme ned i mudderet under vandspejlet.

  Vi lærer folkesjælen lidt bedre at kende, når vi besøger nogle af de mange bjergstammer, der har bosat sig i de vietnamesiske højder. Hvert enkelt folk har forskellige skikke og distinkte klædedragter, der alle er smukt forarbejdede og ofte i farvestrålende mønstre. Omgivet af overvældende natur og utallige terrasser går vi en kort tur for at møde den gren af H’mong-bjergstammen, der kaldes for Black H’mong. De lever bl.a. af dyrkning af hamp, som bruges til fremstilling af tekstiler.

  I landsbyen Ta Van besøger vi Zay-bjergfolket, som hovedsagelig lever af risdyrkning, der er et utroligt krævende og slidsomt arbejde. Efter frokost fortsætter vi til landsbyen Suoi Ho, hvor vi ser nogle af landets mange teplantager. Omgivet af lokale afgrøder går vi ad bøffelstier til den lille landsby Ma Tra, hvor livet går sin gang med arbejdende voksne, legende børn, klukkende høns og øffende hængebugsvin.

  Dernæst tager vi tilbage til Lao Cai og spiser aftensmad inden vi går om bord på nattoget for at køre tilbage til Hanoi.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Goodmorning Hanoi og byrundtur forbi Ho Chi Minhs Mausoleum og Én-søjle-pagoden

  Fremme i Hanoi starter dagen sammen med byen og dens borgere, der stille og roligt vågner. På Ba Dinh-pladsen er der vagtskifte, unge og gamle vækker kroppen med tai chi i parkerne, og vi selv spiser en klassisk kop dampende varm ”pho”, nudelsuppe, og får en “cap he den”, den læskende, lokale iskaffe.

  Efter den lokale morgenmad udforsker vi byen yderligere og får fortællingen om landsfaderen Ho Chi Minh, ser Ba Dinh-pladsen med Ho Chi Minhs Mausoleum. Vi ser også præsidentpaladset, som Ho Chi Minh i sin tid ikke var interesseret i at bo i, så han slog sig ned i paladsets smukke have i et beskedent, traditionelt pælehus. Vi ser også helligdommen Én-søjle-pagoden, der har form som en lotusblomst, der stiger op af Sorgens Hav, og som har stor symbolsk betydning for vietnameserne, da den er bygget til ære for den barmhjertige gudinde.

  Om aftenen spiser vi på en restaurant med en fantastisk buffet, der byder alskens lækkerier fra det vietnamesiske køkken.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Hong Ngoc Dynastie

  Hotellet giver sine gæster et indblik i fortidens Vietnam og ser arkitektonisk tilbage på perioden 1802-1945. Det kommer til udtryk i indretninge...

 • Dag 8 Oplevelser i Hanoi og fly til Nha Trang

  Efter lidt flere oplevelser i Hanoi flyver vi sydpå til kystbyen Nha Trang. Nha Trang er en af Vietnams smukkest beliggende kystbyer – et populært feriemål for vietnamesere såvel som tilrejsende. Omkranset af dramatiske bjerge ligger en flere kilometer lang tropisk strand med gyldent sand ud for et smukt hav med udsigt til utallige øer. Under minibadeferien bor vi selvfølgelig på et dejligt hotel i nærheden af stranden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 8 & 9

  Citadines Bayfront Hotel

  I hjertet af Nha Trang ligger dette lækre og moderne 4-stjernet hotel, som du godt kan glæde dig til at bo på.  Med udsigt over havet ligger ho...

 • Dag 9 Afslapning ved stranden i Nha Trang og tid til egne oplevelser

  Denne dag er afsat til afslapning og oplevelser på egen hånd. Hvis du bare ønsker at slappe af og nyde solen, er det bare med at tage strandtasken og håndklædet med under armen og tilbringe hele dagen nede ved havet. Dagen kan også udforskes med smagsløgene på nogle af de mange caféer og restauranter, der både serverer traditionelle og moderne retter. Du kan også dykke længere ned i områdets historie ved Long Son-pagoden med den store hvide Buddha-statue i “baghaven” eller besøge nogle af de mindre museer i byen. Hvis du ønsker at være aktiv, er det også muligt at dyrke diverse sportsaktiviteter ved hotellet eller på stranden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 Udforskning af Nha Trang, bjergpasset Ngoan Muc og videre til Da Lat

  Formiddagens timer bruges på at udforske Nha Trangs største seværdigheder. Vi besøger det imponerende Champ-tempelkompleks, Po Nagar, med de fire tårne, der stammer helt tilbage fra 700-1200-tallet. Po Nagar ligger på højdedraget Cu Lao med en fantastisk udsigt over Nha Trang, floden Cai og de omkringliggende landsbyer. Ved en af de små fiskerlandsbyer fornemmer vi stemningen fra det oprindelige Nha Trang, og den franske kolonitid bliver nærværende igen, når vi besøger domkirken Christ the King, der er imponerende elegant bygget i forhold til byggematerielet, der udgøres af cementblokke.

  Om eftermiddagen fortsætter rundrejsen via bjergpasset Ngoan Muc ad en naturskøn rute med snoede bjergveje til Da Lat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 10 & 11

  River Prince Hotel

  Hotellet ligger i hjertet af byen Da Lat og har egen restaurant og bar. Restauranten serverer både lokal, vietnamesisk mad såvel som retter fra r...

 • Dag 11 Svævebane op til Truc Lam-pagoden og rundtur i Da Lat-området

  Da Lat er ubestridt en af de smukkest beliggende byer i det vietnamesiske højland. Byen ligger i 1.500 meters højde på et frodigt plateau omgivet af bjerge med vandfald, pinjetræsskove, søer og floder. På grund af det milde klima, som minder meget om det vi kender i Sydeuropa, udviklede det franske kolonistyre byen til et populært sommersted. Klimaet er også årsagen til områdets store produktion af grøntsager, jordbær, blomster, kaffe og te, som sælges til resten af landet.

  Oplevelserne i højlandet starter med en tur i svævebane op til Truc Lam, hvor der ligger en pagode og et kloster. Turen giver en forrygende udsigt i fugleperspektiv over nåletræslandskabet, Da Lat og den nærliggende sø Tuyen Lam. Dernæst får vi chancen for at blive lidt klogere på landbrugslivet, når vi besøger nogle af de lokale producenter. Her ser vi en kaffefarm/plantage, der er kendt for sin weasel-coffee, en af de mest berømte og dyreste salgs kaffe i verden. Vi kører forbi kaffe-, te-, blomster- og artiskokplantager. Vi gør stop ved en lille silkefabrik, hvor vi hører om produktionen som stadig foregår på gamle franske spindemaskiner.

  På byens fine gule banegård, kan man nyde mødet mellem klassisk art deco og traditionel bjerglandsby-arkitektur. Banegårdens tag er eksempelvis højt og skråt, som mange af de små landsbyers fælleshuse også er det. Derudover besøger vi sommerresidensen for den sidste af Vietnams 13 konger, Bao Dai, der regerede fra 1926-45.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 Besøg hos den etniske minoritet Ko Ho-folket og videre til Ho Chi Minh City

  Det er tid til at sige farvel til Da Lat og højlandet, når kursen sættes mod storbyen Ho Chi Minh City. Undervejs oplever vi afvekslende landskaber og besøger en landsby tilhørende Ko Ho-folket og får et indblik i deres hverdag.

  Rejsen fortsætter til det flade Sydvietnam og Ho Chi Minh City, der inden 1976 var bedre kendt under navnet Saigon. Saigon var hovedstad i den franske koloni Cochinkina fra 1862-1954 og i Sydvietnam fra 1954-75. Efter Vietnamkrigens afslutning blev byen omdøbt til Ho Chi Minh City, og Hanoi blev udnævnt som ny hovedstad. På trods af Hanois hovedstadsstatus er det fortsat Ho Chi Minh City, der er landets største by med ca. 10 mio. indbyggere.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 12 & 13

  Oscar Saigon Hotel

  Det nyrenoverede hotel er oprindeligt bygget i fransk kolonistil og kan blandt andet byde sine gæster på sauna, træningsfaciliteter, en have, ba...

 • Dag 13 Byrundtur i Ho Chi Minh City og besøg i kunstnerlandsby

  I Ho Chi Minh City møder vi en pulserende, moderne asiatisk storby med både nyopførte højhuse og gamle bygninger fra kolonitiden. Vi starter på det klassiske Ben Thanh-marked, hvor morgenhandlen er godt i gang blandt de mange små stande. Lyden af gode tilbud runger i ørerne, krydrede dufte fylder næseborene og farvestrålende blomster, grøntsager og glitterstads kæmper om opmærksomheden.

  Efter denne energiindsprøjtning fortsætter vi videre forbi det franske kolonistyres to smukke bygninger – Notre Dame-kirken og Hovedpostkontoret. Den rødlige murstenskirke ligger i hjertet af det tidligere franske administrationsområde i umiddelbar nærhed til det elegante Hovedpostkontor, der er tegnet af selveste Gustav Eiffel. Og Vietnamkrigen bliver for en stund uhyggeligt nærværende, når vi besøger Genforeningspaladset og Krigsmindemuseet. Om eftermiddagen kører vi ud af den hektiske by og besøger en hyggelig landsby, hvor kunstnere både bor, fremstiller og sælger deres kunstværker.

  Denne aften bliver der tid til på egen hånd at gå på opdagelse i den spændende storby. Det er nemt at finde gode restauranter omkring hotellet, og der er altid ekstra meget at se på om aftenen i byens gader.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 På opdagelse i Mekong-deltaet på en sejltur og cykeltur

  Vi siger farvel til storbyen og rejser dybt ned i det vietnamesiske spisekammer – det gigantiske og frodige Mekong-delta. Fra den lille landsby Ben Tre sejler vi ud for at møde lokalbefolkningen på og ved floden. Vi besøger små virksomheder, f.eks. en murstensfabrik og en lille familievirksomhed, hvor vi ser, hvordan de laver sovemåtter. Ad små stier cykler vi ud og oplever landskabet langs rismarker, palmetræer og frugtplantager, og får undervejs et fint indblik i levevilkårene for de mange mennesker, der bor i floddeltaet. Efter frokost er det tid til atter at bevæge os ud på vandvejen, når vi sejler ad bifloder og kanaler til Huong Vong, hvorfra vi kører til den største by i området, Can Tho.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 14

  Iris Hotel

  Det elegante 4-stjernede hotel ligger i centrum og tæt på floden. På stedet er der egen restaurant, cafe, SKYbar, fitness-faciliteter og spa-afd...

 • Dag 15 Flydende marked i Cai Rang og jungleområdet Xeo Quyt

  Endnu et af feriens ubestridte højdepunkter venter i de tidlige morgentimer – det store og intense flydende marked i Cai Rang. Sanserne bliver pirret, når vi blander os med de hundredvis af både, som er lastet til bristepunktet med eksotiske frugter, grøntsager, ris og utallige andre afgrøder fra det store delta. Handlen er livlig, støjende og intens med store sække og kurve, som langes hen over rælingen, og lydbilledet er en blanding af dunkende bådmotorer og råbende producenter og opkøbere. Om eftermiddagen går rejsen til det unikke jungleområde Xeo Quyt, der fungerede som base for Viet Cong under Vietnamkrigen, og hvor nogle af de hårdeste kampe fandt sted. I små sampans sejler vi ad små kanaler, ser kommandocentre, huler og skjulesteder i den tætte bevoksning.

  Denne sidste nat i Vietnam bor vi på det skønne Mekong Riverside Boutique Resort & Spa, som ligger smukt ned til Mekong-floden. Her spiser vi en dejlig middag, hvor alle frugter og grøntsager kommer fra resortets eget økologiske landbrug.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 15

  Mekong Riverside Boutique Resort & Spa

  Mekong Riverside Boutique Resort & Spa ligger mellem flod og frugthaver i det kendte område Cai Be, lige ned til Mekong-floden med hovedbygni...

 • Dag 16 Cykeltur, nyplukkede eksotiske frugter på øen Tan Phong og hjemrejse

  Dagen starter med en lille cykeltur i det hyggelige nærområde. Vi følger små hyggelige stier til den lille færge, som skal bringe os til øen Tan Phong. Øen er centrum for salg af frugt til Vietnam og store dele af Sydøstasien, og vi besøger en af de lokale producenter og smager de saftspændte og søde eksotiske frugter lige fra kilden. Vi fortsætter gennem det frodige landskab, stopper ved et privat hjem, hvor vi bydes på te og besøger en lille producent, som indvier os i kunsten at fremstille rispapir til de berømte forårsruller. Efter frokost kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 17 Ankomst Danmark
 • Dag 16-20 Tilkøb: Dejlig badeferie i Vietnam

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Vietnam. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage. Bemærk: ankomst i Danmark på dag 21.

   

   

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Amaryllis Resort & Spa i Phan Thiet. Amaryllis Resort & Spa er smukt beliggende på stranden ud til Det Østkinesiske Hav med kokospalmer, så langt øjet rækker. Der er ca. 10 min. kørsel ind til den lille strandby Phan Thiet. Opholdet er i dobbelt superior værelse med udsigt til haven, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen samt ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  3.195 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - enkeltværelse

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Amaryllis Resort & Spa i Phan Thiet. Amaryllis Resort & Spa er smukt beliggende på stranden ud til Det Østkinesiske Hav med kokospalmer, så langt øjet rækker. Der er ca. 10 min. kørsel ind til den lille strandby Phan Thiet. Opholdet er i enkelt superior værelse med udsigt til haven, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen samt ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  5.995 kr. pr. person

  • Bemærk

   Vær opmærksom på, at vi på afgangen d. 16/3 ikke tilbyder ophold på Amaryllis Resort & Spa. I stedet kan du nyde badeferien i deluxe room på det 4-stjernede Phu Hai Beach Resort & Spa, der er beliggende ud til stranden ved Phan Thiet.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-5-stjernede hoteller, luksusjunke og nattog i fire-personers kupé
 • Minikrydstogt i Ha Long-bugten med overnatning på luksusjunke i dobbeltkahyt med bad/toilet
 • Minibadeferie på 5-stjernede Sunrise Nha Trang Beach Hotel & Spa
 • Nattog fra Hanoi til Lao Cai t/r i fire-personers kupé
 • 13 x morgenmad, 1 x brunch, 10 x frokost og 11 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr. dag
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 1.000)
 • Fascinerende landskaber i Sapa-provinsen med besøg hos bjergfolk
 • Det farverige søndagsmarked i Sapa for alle de etniske minoritetsgrupper i området
 • Spændende byrundture i Hanoi og Ho Chi Minh City
 • Sejltur til de flydende markeder i Cai Be
 • Tur med svævebane i det frodige Da Lat-område
 • Sejltur rundt i det unikke jungleområde Xeo Quyt – tidligere base for Viet Cong
 • Vi medbringer audio guide på hele turen, så du altid let kan høre, hvad rejselederen fortæller
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.895
 • Tilslutning fra Aalborg, Billund eller Aarhus kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 16 marts 2021 17 dage Christian Rosenberg København
  Aalborg
  Aarhus
  18.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 16/03-2021   kl. 14:20 16/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 17/03-2021   kl. 03:40 17/03-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 31/03-2021   kl. 23:55 01/04-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 01/04-2021   kl. 08:20 01/04-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 16/03-2021   kl. 10:30 16/03-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 16/03-2021   kl. 14:20 16/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 17/03-2021   kl. 03:30 17/03-2021   kl. 12:30
   Ho Chi Minh City - Dubai 31/03-2021   kl. 23:55 01/04-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 01/04-2021   kl. 08:20 01/04-2021   kl. 12:20
   København - Aalborg 01/04-2021   kl. 14:50 01/04-2021   kl. 15:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 16/03-2021   kl. 10:55 16/03-2021   kl. 11:35
   København - Dubai 16/03-2021   kl. 14:20 16/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 17/03-2021   kl. 03:40 17/03-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 31/03-2021   kl. 23:55 01/04-2021   kl. 04:15
   Dubai - København 01/04-2021   kl. 08:20 01/04-2021   kl. 12:20
   København - Aarhus 01/04-2021   kl. 14:45 01/04-2021   kl. 15:25
   Se flytider
 • 30 marts 2021 17 dage Christian Rosenberg København
  Aalborg
  19.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 30/03-2021   kl. 15:35 30/03-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 31/03-2021   kl. 03:30 31/03-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 14/04-2021   kl. 23:55 15/04-2021   kl. 04:10
   Dubai - København 15/04-2021   kl. 08:20 15/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 30/03-2021   kl. 13:15 30/03-2021   kl. 14:05
   København - Dubai 30/03-2021   kl. 15:35 30/03-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 31/03-2021   kl. 03:30 31/03-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 14/04-2021   kl. 23:55 15/04-2021   kl. 04:10
   Dubai - København 15/04-2021   kl. 08:20 15/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 15/04-2021   kl. 17:30 15/04-2021   kl. 18:15
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Vietnam

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsedatoen. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere ved rejser under 15 nætters varighed. Er din rejse over 15 nætters varighed, er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på Vietnams officielle immigrations-portal her.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta hedder vietnamesiske dong (VND). Dong kan veksles hjemmefra eller ved ankomst i Vietnam. Det kan bedst betale sig at betale med VND, men man kan også bruge amerikanske dollars, hvis man hellere vil det. I så tilfælde anbefales det at medbringe små sedler som 5’ere, 10’ere og 20’ere.
  Visakort og MasterCard kan bruges i de fleste byer, på hoteller og restauranter, og der kan hæves penge i banker og pengeautomater.
  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vietnam er seks timer foran dansk normaltid og fem timer foran sommertid.

  Transport

  Busserne i Vietnam har ikke samme standard som i Europa, og man vil også opleve forskel på busserne i Nord- og Sydvietnam, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagagen på busrejsen.
  Vi kører også med tog – og nattog – i Vietnam. Her kan du ikke forvente dansk standard. Såfremt rejsen indeholder kørsel med nattog, så kører vi i pæne standard-togvogne med 4-personers kupéer med sengetøj. Hver togvogn har toilet og håndvask.

  Vejforholdene og infrastrukturen i store dele af Vietnam, især i det nordlige Vietnam er ikke af samme standard som i Europa.

  Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar eller 20.000 VND pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Vietnam vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 4 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Kriminaliteten er lav i Vietnam, og det er generelt sikkert at færdes her, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og eksempelvis undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Vietnam bruger 220 volt og elstik som i Danmark. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Vietnam byder på masser af kulinariske oplevelser, bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. I nord er maden inspireret af det kinesiske køkken, og her bruges i mindre grad chili og friske grøntsager end i syd. Dog er vietnamesisk mad sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce, og på den måde kan man selv krydre sin mad. Både Tuborg og Carlsberg producerer øl i Vietnam, men under de lokale mærker Huda og Halida. Andre ølmærker, der er værd at stifte bekendtskab med, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. Vietnam producerer kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Kaffen fås også i en iskold version tilsat kondenseret mælk. Grøn te serveres overalt, både efter et måltid eller som en velkomstdrink.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Vietnam. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselsstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, især i det nordlige Vietnam, så medbring derfor varmere tøj ved rejser hertil.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og hvis man fornærmer dem eller forårsager en akavet situation, er de tilbøjelige til blot at smile. Smilet betyder ikke, at de synes, det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på. Det er i øvrigt ikke velset at give udtryk for stærke følelser offentligt. Ikke alle bryder sig om at blive fotograferet, så husk at spørge om lov først. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere f.eks. militære installationer og i lufthavne. Ved besøg i pagoder og templer er det vigtigt at udvise respekt for vietnamesernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede. Vær indstillet på, at ting tager tid, da bureaukratiet lever i bedste velgående.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Den vietnamesiske silke er af høj kvalitet, og de bedste indkøbsmuligheder findes i Hanoi og Ho Chi Minh City. Kunsthåndværk er også spændende at købe med hjem – ikke mindst, hvis man har mødt kunsthåndværkeren. Vietnam er især kendt for design og fremstilling af lakarbejder med indlagt perlemor, udskårne ting i træ, keramik og håndbroderede stoffer.

 • Fakta

  • Statsform: Socialistisk republik.
  • Hovedstad: Hanoi med ca. 7,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 97 mio. indbyggere
  • Religion: Buddhister 70 %. Mange andre religioner er repræsenteret, ligesom dyrkelse af forfædrene er udbredt.
  • Sprog: Vietnamesisk med engelsk som andetsprog.
  • Areal: 331.210 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Vietnam har tropisk monsunklima. Klimaet varierer meget fra nord til syd. Det sydlige Vietnam har regntid fra maj til november, mens den centrale del af Vietnam har regntid fra december til februar. I den sydlige del af landet er temperaturerne høje hele året rundt, mens temperaturerne i den nordlige del er betydeligt lavere om vinteren.

Trustpilot