Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Thien Mu-pagoden i Hué - Risskov Rejser

Flot rejse til en super pris – med tid til afslapning i Hoi An

Flot rejse til en super pris – med tid til afslapning i Hoi An

Sommeroplevelser i Vietnam

  14 eller 18 dages rejse fra 14.995 kr.

Vietnam er kendt som et af de smukkeste lande i Sydøstasien, og på denne rundrejse oplever du hvorfor. På rejsen bevæger vi os fra Nord- til Midt- og dernæst til Sydvietnam.

Du får storbyoplevelser, når vi starter rejsen i charmerende Hanoi, som har været hovedstad siden 1976 og stadig bærer præg af kolonitiden, men også når du kommer ned til Vietnams største by, den moderne Ho Chi Minh City, hvor imponerende stålkonstruktioner strækker sig mod himlen. Vi bliver rige på naturoplevelser, når vi bl.a. besøger Hoa Binh-provinsen i Nordvietnam. Her ligger dalen Mai Chau, hvor en sart tåge ofte hænger over bjergene, som er baggrundstæppe for de langstrakte grønne rismarker. Her overnatter du på en skøn lodge med udsigt over bjerge, dal og rismarker – en enestående oplevelse.

På Ha Long-bugten kommer du til at bo på et traditionelt træskib, mens du ser ud på de imponerende kalkstensformationer, der rejser sig op gennem det smaragdgrønne vand, og på togturen ind til den tidligere kejserby Hué får du et autentisk billede af hverdagen for den almindelige vietnameser. I den gamle UNESCO-fredede silkeby Hoi An bliver der tid til cykelture i de smukke landskaber, gåture i de hyggelige små gader og tid til afslapning ved floden.

Vietnam er også et land med stolte madtraditioner. Få ingredienser bliver tryllet om til velsmagende retter, som præsenteres lige så farverigt, som de smager. Der bliver ikke sparet på de friske krydderurter og frugter. På rejsen smager du dig bogstaveligt talt gennem landet, for spiseoplevelserne sker i alt fra enkle, lokale restauranter, private hjem og til flotte gourmetrestauranter.

Glæd dig fordi

 • der venter et minikrydstogt med overnatning i Ha Long-bugten
 • du oplever bylivet i charmerende Hanoi
 • der er mulighed for cykelture i den UNESCO-fredede by Hoi An
 • du får en hel dag i det frodige Mekong-delta
 • der er tid til oplevelser i den pulserende metropol Ho Chi Minh City
 • du får de mest fantastiske naturoplevelser i Mai Chau-dalen
 • der venter dig et vidunderligt sansebombardement af madoplevelser
 • du skal sejle i dragebåd på Duftenes Flod i kejserbyen Hué
Antal dage
14 eller 18 dages rejse
Pris
Fra 14.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste sommerrejse til Vietnam fordi

Du får suverænt meget indhold for pengene til en knivskarp pris

Som de eneste bor vi i den smukke Mai Chau-dal med bjergene og naturoplevelserne lige uden for hoveddøren

Usædvanligt mange måltider er inkluderet, og de nøje udvalgte madoplevelser er med til at fortælle den vietnamesiske historie

Danmarks bedste sommerrejse til Vietnam fordi

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Mød din rejseleder

Rejseleder Torben Folkmann og Hung
Oplev mindre kendte sider af Vietnam med Torben

Ingen kender Vietnam som vores rejseleder Torben Folkmann. Torbens passion for Vietnam åbner døre, og du bliver inviteret indenfor hos private familier.

 


Læs mere om Torben Folkmann

Mød Vietnam i selskab med Bjarne

Vietnam har en særlig plads i Bjarnes hjerte. På denne tur glæder han sig især til at vise dig Mai Chau-dalen, det liv, der leves der og mødet med smilende risbønder, som virkelig er en perle af en oplevelse.


Læs mere om Bjarne Fristed

Rejseleder Bjarne Fristed
Uffe giver oplevelser, der ikke kan findes i guidebøgerne

Da Uffe har arbejdet i Vietnam i 20 år og besøgt landet mere end 40 gange, kan han som rejseleder give oplevelser og informationer, som ikke findes i guidebøgerne eller på internettet.


Læs mere om Uffe Elbæk

Oplev Vietnam med Christian Rosenberg

Fra nord til syd i Vietnam vil rejseleder Christian Rosenberg dele ud af sin store lokalindsigt i landet, og han vil tage dig med på en spændende rejse igennem Vietnams historie helt op til vietnamesernes nutid.


Læs mere om Christian Rosenberg

Christian Rosenberg - Produktchef / grupper - Risskov Rejser
Rejs til Vietnam med Henrik Bjørn

Henrik har rejst, studeret og arbejdet mere end 22 år i Asien! Han er besat af asiatisk kultur, historie, samfund, sprog, mad, samt ikke mindst geografi og natur. Vietnam har en særlig plads i Henriks hjerte. Han kender landet særdeles godt og holder meget af at dele sin viden og erfaring på både de nutidige forhold samt landets tusindårige historie.


Læs mere om Henrik Bjørn

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst i Hanoi og den gamle bydel

  Ankomst om eftermiddagen til en af Vietnams mest charmerende og historierige byer, hovedstaden Hanoi, der også under den tidligere franske kolonimagt var hovedby i landet. Den pittoreske gamle bydel bærer fortsat præg af tiden som hovedstad for Fransk Indokina. Træer omkranser boulevarder og gader og smuk gul koloniarkitektur ses overalt.

  Vi bor i byens stemningsfyldte gamle bydel tæt på den store sø, Hoan Kiem, som det historiske centrum er opkaldt efter. Helt fra gammel tid har bydelen været omtalt som ”De 36 Gader”, selv om antallet i dag er mange gange større. Gaderne har navn efter de erhverv, der samlede sig i dem. Vi spiser middag med vietnamesiske specialiteter på lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2 & 3

  Hong Ngoc Dynastie

  Hotellet giver sine gæster et indblik i fortidens Vietnam og ser arkitektonisk tilbage på perioden 1802-1945. Det kommer til udtryk i indretninge...

 • Dag 3 Hoan Kiem-søen, Solstrålebroen, Ngoc Son-templet, Litteraturtemplet og køretur i "cyclo"

  Hele dagen er afsat til oplevelser i Hanoi. Vi går en tur til den nærliggende sø Hoan Kiem, byens ubestridte centrum og pulserende hjerte. Langs søens bredder er der små parkanlæg, hvor vietnameserne mødes fra tidlig morgen til sen aften. Her dyrkes morgengymnastik og tai-chi, filosoferes og læses, leges med børn og børnebørn, unge forelskede holder stævnemøder på bænkene, og brudepar i stadstøj bliver fotograferet.

  Vi krydser den røde Solstrålebro og besøger det lille Ngoc Son-tempel. Formiddagens flotte oplevelser fortsætter, når vi besøger det skønne Litteraturtempel, som er bygget til ære for den kinesiske filosof Kungfutse. En velbevaret perle. Templet var Vietnams første universitet for sønner af landets elite. I dag bruges det ikke aktivt længere som uddannelsessted, men man kan stadig møde unge studerende, der kommer hertil før eller efter deres eksamen, da det siges at bringe held at klappe en af stedets skildpadder på hovedet.

  Efter frokost er resten af dagen fri til at udforske det charmerende gamle kvarter på egen hånd eller tage med rejselederen på opdagelse i det farverige Dong Xuan-marked. Efter besøg på markedet læner vi os tilbage i sædet i en cykeltaxa, “cyclo”, og tager på opdagelse i de utallige gader og stræder. Et sandt sansebombardement af lyde, dufte og farver.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 4 Naturoplevelser i Mai Chau-dalen, cykelture og landsbybesøg

  Vi siger farvel til Hanois myldrende gadeliv og kører mod de bjergrige områder og den smukke bjergdal Mai Chau sydvest for Hanoi. Området er stadig ikke særligt kendt, og det kan i den grad undre, da det er et yderst smukt område, hvor den bjergomkransede dal folder sig ud for fødderne af én med sine rismarker, landsbyer og pælehuse. I Mai Chau findes der to sæsoner for ris. Den første plantes i februar og høstes i maj, og den anden plantes i juli og høstes i oktober, og derfor er der altid aktivitet i rismarkerne.

  De lokale i området bor oftest i pælehuse, hvor familierne bor i selve huset, og nedenunder bor husdyrene, hvor der også er plads til afgrøderne. Den langstrakte dal, Mai Chau, og byen af samme navn er beliggende i provinsen Hoa Bin og er befolket af flere minoritetsgrupper.

  Vi ankommer sidst på formiddagen efter at have passeret bjergpasset Da Bac med den storslåede udsigt over dalen og skal bo i smukke traditionelt indrettede bungalows på en dejlig eco-lodge med alle moderne faciliteter. Lodgen er smukt beliggende på en lille bakke med vidunderlig udsigt over dal, bjerge og rismarker. Stedet respekterer i videst omfang den lokale flora og fauna og ansætter udelukkende folk fra de lokale stammer.

  I løbet af det næste døgn er der mulighed for at slappe af og nyde lodgens lækre faciliteter som swimmingpool, spa-afdeling eller nyde livet på terrassen, og tage med rejselederen på cykeltur, hvor vi udforsker den smukke dals bjergomkransede landskab, rismarker og landsbyer. De små cykelture foregår på flade stier, vi står af cyklerne, taler med lokalbefolkningen og får indsigt i deres levevis og skikke.

  Om aftenen trakteres vi med en traditionel middag, inden vi skal overvære dans og musik opført af en af områdets etniske minoritetsstammer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Mai Chau Ecolodge

  Nyd roen, den friske luft og den skønne natur på Mai Chau Ecolodge, der ligger i Mai Chau-dalen i gåafstand til to mindre landsbyer. På en lill...

 • Dag 5 Afslapning og lokale oplevelser i Mai Chau-dalen og tilbage til Hanoi

  Formiddagen er afsat til afslapning og flere lokale oplevelser, inden vi efter frokost kører tilbage til Hanoi for indkvartering på hotel i den gamle bydel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 5

  Hong Ngoc Dynastie

  Hotellet giver sine gæster et indblik i fortidens Vietnam og ser arkitektonisk tilbage på perioden 1802-1945. Det kommer til udtryk i indretninge...

 • Dag 6 Minikrydstogt i den UNESCO-fredede Ha Long-bugt – de største seværdigheder og oplevelser på steder, hvor ganske få kommer

  I de næste to dage er det tid til at opleve den UNESCO-fredede Ha Long-bugt. Bugten, som rent faktisk er et ø-hav bestående af flere bugte, er ubestridt et af Vietnams mest fascinerende og smukke naturscenerier. Rejseguiden Lonely Planet omtaler bugten som en af verdens ti smukkeste sejladser, og i 2011 kom den naturligvis på listen over verdens syv nye naturvidundere. Området er blændende smukt med tæt på 2.000 frodigt bevoksede kalkstensformationer, der rejser sig op over det smaragdgrønne vand i de mest fantastiske formationer. I et helt specielt døgn skal vi bo om bord på et lille, 5-stjernet luksuriøst skib, som er indrettet med alle moderne faciliteter.

  Det 5-stjernede krydstogt i Ha Long-bugten er naturligvis valgt på grund af skibets kvalitet og programmets flotte indhold, men også fordi køreturen til havnen kun er på to timer. Vi kører fra Hanoi midt på formiddagen og køreturen bringer os gennem klassisk smukt nordvietnamesisk landskab med landbrugsområder, natur, rismarker og større og mindre byer, hvor vi fra bussen kan opleve det lokale liv.

  Efter vi er kommet om bord introduceres vi til, hvad der venter os på det luksuriøse minikrydstogt, imens vi nyder en velkomstdrink. Vi indkvarteres i smukke og rummelige kahytter med egen privat balkon.

  Kaptajnen sætter kursen mod de største seværdigheder, især ad en anden rute end den gængse, til nogle af de mest oprindelige områder, så vi får fornøjelsen af at nyde de fantastiske omgivelser mellem de grønklædte kalkstensbjerge i egne af Ha Long-bugten, hvor næsten ingen andre kommer. Efter en dejlig frokost om bord sejler vi til Lan Ha-bugten, der er kendt for sine mange uberørte og paradisiske strande, der er at finde på de cirka 400 små øer, som udgør området. Her får du mulighed for at sejle i kajak eller nyde det krystalklare vand på en svømmetur.

  Tilbage på skibet har du mulighed for at nyde solnedgangen, slappe lidt af eller deltage i et madlavningskursus sammen med skibets kok.

  Inden vi sætter os til bords i skibets restaurant, hvor der serveres en udsøgt menu, er der happy hour på skibets soldæk. Er du til flere oplevelser, kan du prøve at fiske efter blæksprutter, og ellers kan du stille og roligt nyde en drink på øverste dæk under nattehimlen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Krydstogt med overnatning på Ha Long-bugten

  Krydstogt i Ha Long-bugten

  Det luksuriøse Azalea Cruise er udformet med inspiration fra de traditionelle junker, og er flot og moderne indrettet med alt, hvad man har brug f...

 • Dag 7 De sidste oplevelser nydes i Ha Long-bugten, tid i Hanoi med bl.a. Ho Chi Minhs Mausoleum og nattog til Hué

  Vi nyder solopgangen i det enestående landskab, og kan deltage i tai chi på dækket og spise let morgenmad. Vi sejler ind til en af de utallige øer, hvor vi bl.a. skal udforske en af de mange grotter, som havet over tid har udskåret i den bløde kalksten, men vi oplever også bugten fra noget nær vandoverfladen, når vi sætter os til rette i en lokal bambusbåd kaldet sampan og bliver roet rundt i stilheden omgivet af det mageløse landskab.

  Tilbage på skibet spiser vi en dejlig brunch og påbegynder så småt sejladsen tilbage til fastlandet, imens vi deltager i en teceremoni, der sætter et hyggeligt punktum for minikrydstogtet.

  Der køres tilbage til Hanoi, og vi er fremme sidst på eftermiddagen, hvor vi tager på opdagelse på og ved paradepladsen Ba Dinh, hvor vi skal se og høre fortællingen om landsfaderen Ho Chi Minh. Pladsen er omkranset af Ho Chi Minhs Mausoleum, den nye regeringsbygning National Assembly Government Building, fine franske kolonibygninger og forbinder med bygningerne Vietnams fortid og nutid. I den smukke park bag pladsen ser vi huset, hvor han boede, samt præsidentpaladset, hvor den franske generalguvernør regerede under kolonistyret. Ho Chi Minh var i sin tid ikke interesseret i at bo i præsidentpaladset, så han slog sig ned i paladsets smukke have i et beskedent, traditionelt pælehus, som står præcis, som han efterlod det. Vi ser også helligdommen Én-søjle-pagoden, der har form som en lotusblomst, der stiger op af Sorgens Hav, og som har stor symbolsk betydning for vietnameserne, da den er bygget til ære for den barmhjertige gudinde.

  Efter besøget bliver der tid til at smage den lokale øl på vietnamesisk manér i en Bia Hoi, der er et traditionelt udskænkningssted. Med nattoget fortsætter rejsen sydpå til området, hvor Vietnam er smallest – til den gamle kongeby Hué, som ligger for foden af bjergkæden ”De Lange Bjerge”. På den stemningsfyldte togtur oplever vi, hvordan natten sænker sig over Vietnam. Der er overnatning i pæne 4-personers kupéer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, brunch og aftensmad.

 • Dag 8 Kejserbyen Hué med sejltur på Duftenes Flod, Thien Mu-pagoden og pagodefrokost

  Vi ankommer til Midtvietnam om morgenen, og mens vi kører de sidste kilometer til Hué, kan vi på fascinerende vis betragte, hvordan hverdagen udenfor tager sin begyndelse. Landsbyer vågner, børn tager i skole, der arbejdes i markerne, og på lokale markeder er der fyldt op med friske varer.

  Hué er en af Vietnams største historiske og kulturelle seværdigheder og var landets sidste kejserby. Efter morgenmad/brunch på hotellet tager vi på en sejltur i dragebåd mellem de grønne bakkedrag på Duftenes Flod. Turen går til den ottekantede og syv etager høje Thien Mu-pagode, et smukt arkitektonisk mesterværk i fredelige omgivelser.

  Herefter bringer bussen os ud til et af af de store gravmæler, som regenterne lod opføre allerede, mens de levede. I fredfyldte omgivelser i udkanten af byen besøger vi en pagode, hvor det udelukkende er forbeholdt kvinder at bo. Nonnerne tilbereder lette smagsprøver til os af den buddhistiske mad, de selv spiser på pagoden, og efterfølgende får vi mulighed for at tale med pigerne og får en meget personlig indsigt i deres buddhistiske levevis, når vi hører om livet og deres hverdag i pagoden.

  Efter dette besøg skal vi til det store Citadel. Fra 1802 til 1945 var Hué hovedsæde og kejserby for det store Ngyen-dynasti, som nåede at have 13 regenter i perioden. Placeringen af byen blev fastlagt ud fra Feng Shui-principperne og tog tusindvis af arbejdere 27 år at bygge. Byen er omkranset af ca. 10 km murværk og består af tre områder, hvor den indre del var forbeholdt kongen og hans familie. Kejserbyen spillede en central rolle under den berømte nordvietnamesiske Tet-offensiv i 1968.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 8

  Alba Spa Hotel Hué

  Det 4-stjernede hotel ligger centralt i Hué tæt på de historiske seværdigheder og Huong-floden. Hotellet byder på egen restaurant og bar, og d...

 • Dag 9 Det Sydkinesiske Hav, Hai Van-passet og silkebyen Hoi An

  Formiddagens køretur bringer os på smukkeste vis til den gamle silke- og handelsby Hoi An. Undervejs kører vi gennem vekslende landskaber og med varierende og smukke udsigter til Det Sydkinesiske Hav og skal også passere det berømte Hai Van-pas, hvor vi kan se rester af både amerikanske og franske bunkere. For foden af bjergene kører vi langs kysten og igennem byen Da Nang, hvor amerikanerne landsatte deres tropper i 1965.

  Yndefuld, hyggelig, charmerende, pittoresk – superlativerne er mange, når man skal beskrive den gamle, UNESCO-fredede handelsby Hoi An, som er smukt beliggende ved Thu Bon-floden. Byen havde sin absolutte storhedstid, da store sejlskibe transporterede varer ud og ind af Vietnam, og den har da også både en japansk overdækket bro, kinesiske fælleshuse og flere gamle handelshuse, som vidner om tiden som stor og berømt havneby.

  Efter frokost er der tid på egen hånd til en tur rundt i byen eller en dukkert i poolen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

  Her bor du dag 9 & 10

  Vinh Hung Resort

  Det 4-stjernede hotel ligger ned til floden og i 5 minutters gåafstand fra den gamle by. Der er en dejlig have, spa-afdeling og fitness-facilitete...

 • Dag 10 Tid til afslapning, shopping, udforskning af den gamle bydel og cykeltur

  En dag på egen hånd i Hoi An med god tid til at udforske den gamle bydels mange butikker med kunsthåndværk, få taget mål til skræddersyet tøj, nyde livet på de utallige caféer og restauranter, få massage og slappe af ved hotellets pool.
  For de gæster som har lyst, tilbyder rejselederen en sejltur på Hoi Ans mytologiske udgangspunkt, floden Thu Bon. På den smukke tur op til flodmundingen får vi mulighed for at opleve livet på floden på nærmeste hold. Vi sejler forbi skibe, der fungerer som “bybusser” tætpakket med mennesker og motorcykler, traditionelle fiskenet er spændt ud over flodens vandspejl, og på flodbredden arbejdes der i markerne.

  Efter frokost tager vi på cykeltur i naturen og landskabet rundt om Hoi An, hvor vi passerer rismarker og andre afgrøder, floder og søer og gør stop i en landsby, hvor man ernærer sig ved fiskeri på floden. I landsbyen Tra Que kommer vi tæt på det lokale liv, når vi ser, hvordan de dyrker krydderurter, salater og grøntsager uden brug af sprøjtemidler og gødning. Den frugtbare jord i området har betydet, at man de sidste mange hundrede år har kunnet dyrke grøntsager og krydderurter af høj kvalitet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 Fly til Ho Chi Minh City og besøg ved Cu Chi-tunnelerne

  Først på formiddagen flyver vi fra Da Nang til den moderne og vestligt orienterede metropol Ho Chi Minh City i Sydvietnam. Efter Vietnams samling i 1975 omdøbtes byen til Ho Chi Minh City, men den omtales stadig ved sit gamle navn, Saigon, af mange vietnamesere.

  Efter ankomst kører vi til Cu Chi som ligger ca. 1,5 time uden for Ho Chi Minh City og passerer bl.a. gummiplantager undervejs og spiser frokost på en lokal restaurant Vi ser nærmere på Cu Chi-tunnelerne – et kæmpemæssigt netværk af underjordiske tunneler skabt af Viet Cong-guerillaen under Vietnamkrigen. Herfra angreb de amerikanerne, som havde base i det samme område, men over jorden. Levn fra dengang viser, hvordan de stridende parter boede næsten side om side eller rettere sagt over og under hinanden, og vi ser med hvilke våben, de bekæmpede hinanden. Hvis man har lyst, er der også mulighed for selv at komme ned i gangene og opleve, hvor trange de er.

  Tilbage i Ho Chi Minh City indkvarteres vi på centralt beliggende hotel i hjertet af metropolen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 På eventyr i Mekong-deltaet

  Dagen byder på oplevelser i Vietnams største spisekammer: det frodige Mekong-delta. Vi kører syd på til byen Ben Tre, hvor dagens køre- og sejlture giver et fornemt indblik i floddeltaets frugtbare jord. Overalt ser vi rismarker, kokospalmer, bananplantager og utallige marker med grøntsager. Fra Ben Tre sejler vi ud for at møde og opleve lokalbefolkningen og livet på og ved de mange floder, som gennemskærer området.

  Vi besøger små virksomheder, som f.eks. bearbejder kokosnødder til måtter, fletter sovemåtter og laver lokale delikatesser af kokos, karameller af rørsukker og banankager, og vi smager frisk eksotisk frugt og lokal kokosvin. Vi tager på en lille vandretur ad små hyggelige stier i det frodige landskab, oplever hverdagen på nærmeste hånd og bliver igen og igen mødt med et “Hello, how are you”.

  Vores indblik i det landlige liv slutter med en tur i motorcykeltaxa og en lokal frokost. Dernæst bevæger vi os igen ud på vandvejene, når lokale borgere i små sampans sejler os ad små kanaler og floder tilbage til Ben Tre, hvor bussen venter for at køre os tilbage til Ho Chi Minh City.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Sightseeing i Ho Chi Minh City og hjemrejse

  Sidst på formiddagen checker vi ud fra hotellet og tager på bytur i den store metropol: Vi besøger bl.a. Genforeningspladsen, det tidligere Sydvietnamesiske præsidentpalads, og kommer forbi Operahuset, Notre Dame-kirken, Hovedpostkontoret og promenadegaden Ngyuen Hué med det imponerende Bitexco Financial Tower, også kaldet Lotustårnet, og bygningen som huser Peoples Commitee.

  Inden vi kører til lufthavnen, får vi en dejlig massage og slutter opholdet i Vietnam af med en kop af den berømte nuddelsuppe pho på en klassisk supperestaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 14 Ankomst Danmark
 • Dag 13-17 Tilkøb: Dejlig badeferie i Phan Thiet eller Nha Trang

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Vietnam. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage. Bemærk: ankomst i Danmark på dag 18.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Nha Trang

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på 4-stjernede Citadines bayfront hotel i Nha Trang, der er en smukt beliggende, moderne strandby med et varieret restaurationsmiljø. Opholdet er inkl. dobbeltværelse med havudsigt og balkon, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen, fly Saigon – Nha Trang t/r og ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads. OBS! Vær opmærksom på, at vi grundet regntid ikke anbefaler badeferie i Nha Trang i perioden mellem oktober og december. Til gengæld er januar til september en god periode at forlænge med lidt ekstra strandtid.  

  3.995 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Nha Trang – enkeltværelse

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på 4-stjernede Citadines bayfront hotel i Nha Trang, der er en smukt beliggende, moderne strandby med et varieret restaurationsmiljø. Opholdet er inkl. enkeltværelse med havudsigt og balkon, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen, fly Saigon – Nha Trang t/r og ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads. OBS! Vær opmærksom på, at vi grundet regntid ikke anbefaler badeferie i Nha Trang i perioden mellem oktober og december. Til gengæld er januar til september en god periode at forlænge med lidt ekstra strandtid.

  5.495 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I restauranten kan appetitten stilles med vestlige og vietnametiske retter, og i poolbaren og skybaren kan du nyde en kold drink eller en let servering. Værelserne er indrettet med fladskærms-tv, minibar samt privat badeværelse med badekar og hårtørrer. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  3.495 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - enkeltværelse

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I restauranten kan appetitten stilles med vestlige og vietnametiske retter, og i poolbaren og skybaren kan du nyde en kold drink eller en let servering. Værelserne er indrettet med fladskærms-tv, minibar samt privat badeværelse med badekar og hårtørrer. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  4.895 kr. pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse med Emirates inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • Minikrydstogt i Ha Long-bugten med overnatning på luksuriøst vietnamesisk træskib i dobbeltkahyt med bad og toilet
 • Indenrigsfly fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • Nattog fra Hanoi til Hué i 4-personers-kupé
 • 10 x morgenmad, 1 x brunch, 9 x frokost og 6 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr. dag
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Spændende byrundture i Hanoi, Hoi An, Hué og Ho Chi Minh City
 • Cykelture i Mai Chau-dalen
 • Sejltur og oplevelser i det frodige Mekong-delta
 • Besøg til Cu Chi-tunnelerne
 • Tid til afslapning og oplevelser i den gamle UNESCO-fredede silkeby Hoi An
 • Dygtig og engageret engelsktalende lokalguide
 • Passioneret og erfaren dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.695
 • Indenrigstilslutning fra Aalborg eller Billund kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 12 maj 2021 14 dage Henrik Bjørn Billund
  København
  14.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 12/05-2021   kl. 12:45 12/05-2021   kl. 13:35
   København - Dubai 12/05-2021   kl. 15:35 12/05-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 13/05-2021   kl. 03:30 13/05-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 24/05-2021   kl. 23:55 25/05-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 25/05-2021   kl. 08:20 25/05-2021   kl. 13:15
   København - Billund 25/05-2021   kl. 14:15 25/05-2021   kl. 15:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 12/05-2021   kl. 15:35 12/05-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 13/05-2021   kl. 03:30 13/05-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 24/05-2021   kl. 23:55 25/05-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 25/05-2021   kl. 08:20 25/05-2021   kl. 13:15
   Se flytider
 • 26 juni 2021 14 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Aalborg
  15.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 26/06-2021   kl. 12:45 26/06-2021   kl. 13:35
   København - Dubai 26/06-2021   kl. 15:35 26/06-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 27/06-2021   kl. 03:30 27/06-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 08/07-2021   kl. 23:55 09/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 09/07-2021   kl. 08:20 09/07-2021   kl. 13:15
   København - Billund 09/07-2021   kl. 14:15 09/07-2021   kl. 15:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 26/06-2021   kl. 15:35 26/06-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 27/06-2021   kl. 03:30 27/06-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 08/07-2021   kl. 23:55 09/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 09/07-2021   kl. 08:20 09/07-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 26/06-2021   kl. 13:05 26/06-2021   kl. 13:55
   København - Dubai 26/06-2021   kl. 15:35 26/06-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 27/06-2021   kl. 03:30 27/06-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 08/07-2021   kl. 23:55 09/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 09/07-2021   kl. 08:20 09/07-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 09/07-2021   kl. 17:30 09/07-2021   kl. 18:20
   Se flytider
 • 03 juli 2021 14 dage Christian Rosenberg Billund
  København
  Aalborg
  15.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 03/07-2021   kl. 12:45 03/07-2021   kl. 13:35
   København - Dubai 03/07-2021   kl. 15:35 03/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 04/07-2021   kl. 03:30 04/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 15/07-2021   kl. 23:55 16/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 16/07-2021   kl. 08:20 16/07-2021   kl. 13:15
   København - Billund 16/07-2021   kl. 14:15 16/07-2021   kl. 15:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 03/07-2021   kl. 15:35 03/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 04/07-2021   kl. 03:30 04/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 15/07-2021   kl. 23:55 16/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 16/07-2021   kl. 08:20 16/07-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 03/07-2021   kl. 12:20 03/07-2021   kl. 13:10
   København - Dubai 03/07-2021   kl. 15:35 03/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 04/07-2021   kl. 03:30 04/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 15/07-2021   kl. 23:55 16/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 16/07-2021   kl. 08:20 16/07-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 16/07-2021   kl. 17:30 16/07-2021   kl. 18:20
   Se flytider
 • 10 juli 2021 14 dage Torben Folkmann Billund
  København
  15.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 10/07-2021   kl. 11:10 10/07-2021   kl. 12:00
   København - Dubai 10/07-2021   kl. 15:35 10/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 11/07-2021   kl. 03:30 11/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 22/07-2021   kl. 23:55 23/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 23/07-2021   kl. 08:20 23/07-2021   kl. 13:15
   København - Billund 23/07-2021   kl. 14:15 23/07-2021   kl. 15:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 10/07-2021   kl. 15:35 10/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 11/07-2021   kl. 03:30 11/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 22/07-2021   kl. 23:55 23/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 23/07-2021   kl. 08:20 23/07-2021   kl. 13:15
   Se flytider
 • 17 juli 2021 14 dage Christian Rosenberg Billund
  København
  Aalborg
  15.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 17/07-2021   kl. 11:10 17/07-2021   kl. 12:00
   København - Dubai 17/07-2021   kl. 15:35 17/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 18/07-2021   kl. 03:30 18/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 29/07-2021   kl. 23:55 30/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 30/07-2021   kl. 08:20 30/07-2021   kl. 13:15
   København - Billund 30/07-2021   kl. 14:15 30/07-2021   kl. 15:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 17/07-2021   kl. 15:35 17/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 18/07-2021   kl. 03:30 18/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 29/07-2021   kl. 23:55 30/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 30/07-2021   kl. 08:20 30/07-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 17/07-2021   kl. 12:20 17/07-2020   kl. 13:10
   København - Dubai 17/07-2021   kl. 15:35 17/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 18/07-2021   kl. 03:30 18/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 29/07-2021   kl. 23:55 30/07-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 30/07-2021   kl. 08:20 30/07-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 30/07-2021   kl. 17:30 30/07-2021   kl. 18:20
   Se flytider
 • 24 juli 2021 14 dage Torben Folkmann Billund
  København
  15.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 24/07-2021   kl. 12:45 24/07-2021   kl. 13:35
   København - Dubai 24/07-2021   kl. 15:35 24/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 25/07-2021   kl. 03:30 25/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 05/08-2021   kl. 23:55 06/08-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 06/08-2021   kl. 08:20 06/08-2021   kl. 13:15
   København - Billund 06/08-2021   kl. 14:15 06/08-2021   kl. 15:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 24/07-2021   kl. 15:35 24/07-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 25/07-2021   kl. 03:30 25/07-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 05/08-2021   kl. 23:55 06/08-2021   kl. 04:00
   Dubai - København 06/08-2021   kl. 08:20 06/08-2021   kl. 13:15
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Vietnam

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsedatoen. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere ved rejser under 15 nætters varighed. Er din rejse over 15 nætters varighed, er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på Vietnams officielle immigrations-portal her.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta hedder vietnamesiske dong (VND). Dong kan veksles hjemmefra eller ved ankomst i Vietnam. Det kan bedst betale sig at betale med VND, men man kan også bruge amerikanske dollars, hvis man hellere vil det. I så tilfælde anbefales det at medbringe små sedler som 5’ere, 10’ere og 20’ere.
  Visakort og MasterCard kan bruges i de fleste byer, på hoteller og restauranter, og der kan hæves penge i banker og pengeautomater.
  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vietnam er seks timer foran dansk normaltid og fem timer foran sommertid.

  Transport

  Busserne i Vietnam har ikke samme standard som i Europa, og man vil også opleve forskel på busserne i Nord- og Sydvietnam, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagagen på busrejsen.
  Vi kører også med tog – og nattog – i Vietnam. Her kan du ikke forvente dansk standard. Såfremt rejsen indeholder kørsel med nattog, så kører vi i pæne standard-togvogne med 4-personers kupéer med sengetøj. Hver togvogn har toilet og håndvask.

  Vejforholdene og infrastrukturen i store dele af Vietnam, især i det nordlige Vietnam er ikke af samme standard som i Europa.

  Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar eller 20.000 VND pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Vietnam vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 4 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Kriminaliteten er lav i Vietnam, og det er generelt sikkert at færdes her, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og eksempelvis undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Vietnam bruger 220 volt og elstik som i Danmark. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Vietnam byder på masser af kulinariske oplevelser, bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. I nord er maden inspireret af det kinesiske køkken, og her bruges i mindre grad chili og friske grøntsager end i syd. Dog er vietnamesisk mad sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce, og på den måde kan man selv krydre sin mad. Både Tuborg og Carlsberg producerer øl i Vietnam, men under de lokale mærker Huda og Halida. Andre ølmærker, der er værd at stifte bekendtskab med, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. Vietnam producerer kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Kaffen fås også i en iskold version tilsat kondenseret mælk. Grøn te serveres overalt, både efter et måltid eller som en velkomstdrink.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Vietnam. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselsstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, især i det nordlige Vietnam, så medbring derfor varmere tøj ved rejser hertil.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og hvis man fornærmer dem eller forårsager en akavet situation, er de tilbøjelige til blot at smile. Smilet betyder ikke, at de synes, det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på. Det er i øvrigt ikke velset at give udtryk for stærke følelser offentligt. Ikke alle bryder sig om at blive fotograferet, så husk at spørge om lov først. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere f.eks. militære installationer og i lufthavne. Ved besøg i pagoder og templer er det vigtigt at udvise respekt for vietnamesernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede. Vær indstillet på, at ting tager tid, da bureaukratiet lever i bedste velgående.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Den vietnamesiske silke er af høj kvalitet, og de bedste indkøbsmuligheder findes i Hanoi og Ho Chi Minh City. Kunsthåndværk er også spændende at købe med hjem – ikke mindst, hvis man har mødt kunsthåndværkeren. Vietnam er især kendt for design og fremstilling af lakarbejder med indlagt perlemor, udskårne ting i træ, keramik og håndbroderede stoffer.

 • Fakta

  • Statsform: Socialistisk republik.
  • Hovedstad: Hanoi med ca. 7,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 97 mio. indbyggere
  • Religion: Buddhister 70 %. Mange andre religioner er repræsenteret, ligesom dyrkelse af forfædrene er udbredt.
  • Sprog: Vietnamesisk med engelsk som andetsprog.
  • Areal: 331.210 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Vietnam har tropisk monsunklima. Klimaet varierer meget fra nord til syd. Det sydlige Vietnam har regntid fra maj til november, mens den centrale del af Vietnam har regntid fra december til februar. I den sydlige del af landet er temperaturerne høje hele året rundt, mens temperaturerne i den nordlige del er betydeligt lavere om vinteren.

Trustpilot