-->
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Mekon River - Vietnam - Risskov Rejser

Oplev steder i Ha Long-bugten, hvor andre ikke kommer

Vietnam – Ha Long, højland og Mekong

  14 dage fra kr. 15.995

Om rejsen

Vietnam er en eksplosion af farver, dufte og uspolerede oplevelser, som sirligt bindes sammen af vietnamesernes gæstfrihed.

På denne rejse kommer du til at opleve Vietnams vandveje i både nord og syd, når vi bl.a. besøger den smukke, UNESCO-fredede Ha Long-bugt på en sejlads med overnatning, bevæger os på flydende markeder i Mekong-deltaet og slapper af ved den skønne kyststrækning i Nha Trang. Rundrejsen byder også på storbypuls i Hanoi og Ho Chi Minh City, og undervejs bliver der rig mulighed for at stifte bekendtskab med lokalbefolkningen på bl.a. cykelture, landsbybesøg og på visit hos lokale forretningsdrivende. I den sydlige del af Vietnam oplever du helt unikt både kaffe- og teplantager, når vi besøger det naturskønne højland i området omkring Da Lat.

Vidste du i øvrigt, at Vietnam er en af verdens største producenter af kaffe? Selvom Vietnam måske ikke er det første land, du tænker på, når du drikker din morgenkaffe, er der alligevel en vis sandsynlighed for, at bønnerne i koppen er modnet på vietnamesiske marker i højlandet omkring Da Lat – faktisk overgås landet kun af Brasilien, når det kommer til mængden af eksporterede kaffebønner. Selv drikker vietnameserne gerne kaffen med kondenseret mælk, som giver en sød og cremet konsistens. Drikken kan nydes både kold og varm, og smager faktisk ganske glimrende – særligt i autentiske omgivelser på en af de hyggelige kaffebarer, som er drysset ud over hele landet.

Glæd dig fordi

 • du sejler i den underskønne Ha Long- og Bai Tu Long-bugt på et minikrydstogt
 • du oplever det fantastiske højland i den sydlige del af Vietnam
 • i Da Lat-området ser du kaffe- og teplantager og smukke landskaber
 • der er tid til at nyde landskabet og møde lokalbefolkningen på cykelture
 • storbyoplevelserne venter i hovedstaden Hanoi og Ho Chi Minh City
 • du besøger en hyggelig kunstnerlandsby lidt uden for Ho Chi Minh City
 • der er besøg på et flydende marked i Mekong-deltaet
 • du oplever det unikke jungleområde Xeo Quyt – Viet Congs tidligere base
 • du får en dejlig 4-stjernet badeferie i Nha Trang – Vietnams smukkeste kyst
Antal dage
14 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 15.995
Afrejse fra
Aalborg, Aarhus, København

Danmarks bedste rundrejse fra Ha Long til Mekong fordi

Vi sejler de steder i Ha Long-bugten, hvor andre ikke kommer

Vi besøger højlandet i Dalat-området, hvor du bl.a ser kaffe- og teplantager.

Vi besøger jungleområdet Xeo Quyt, den gamle base for Viet Cong

Danmarks bedste rundrejse fra Ha Long til Mekong fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen

Mød din rejseleder

Få indblik i det spændende Vietnam med Uffe

Da Uffe har arbejdet i Vietnam i 20 år og besøgt landet mere end 40 gange, kan han som rejseleder give oplevelser og informationer, som ikke findes i guidebøgerne eller på internettet.


Læs mere om Uffe Kullen Elbæk

Få indblik i det spændende Vietnam med Morten

Vores rejseleder Morten har en særlig nysgerrighed og interesse for de uopdagede perler i Sydøstasien. Han elsker at møde nye mennesker og give indsigt i et land ud over det sædvanlige.


Læs mere om Morten Djørby

Morten Djørup - Koh Chang - Risskov Rejser
Henrik har boet i Asien i over 22 år.

Rejseleder Henrik Bjørn besøgte første gang Vietnam i 1993. Han blev straks betaget af Vietnams historie og venlige befolkning samt landets fantastiske kultur, landskab, arkitektur og dejlige køkken med de mange friske grøntsager. Henrik sætter en ære i at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse.


Læs mere om Henrik Bjørn

Få indblik i det spændende Vietnam med Uffe

Da Uffe har arbejdet i Vietnam i 20 år og besøgt landet mere end 40 gange, kan han som rejseleder give oplevelser og informationer, som ikke findes i guidebøgerne eller på internettet.


Læs mere om Uffe Kullen Elbæk

Morten Djørup - Koh Chang - Risskov Rejser
Få indblik i det spændende Vietnam med Morten

Vores rejseleder Morten har en særlig nysgerrighed og interesse for de uopdagede perler i Sydøstasien. Han elsker at møde nye mennesker og give indsigt i et land ud over det sædvanlige.


Læs mere om Morten Djørby

Henrik har boet i Asien i over 22 år.

Rejseleder Henrik Bjørn besøgte første gang Vietnam i 1993. Han blev straks betaget af Vietnams historie og venlige befolkning samt landets fantastiske kultur, landskab, arkitektur og dejlige køkken med de mange friske grøntsager. Henrik sætter en ære i at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse.


Læs mere om Henrik Bjørn

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Hanoi, sightseeing i den gamle bydel og rundtur med cyclo

  Vi ankommer til Vietnams charmerende hovedstad Hanoi og begynder oplevelserne med at se det historiske fængsel ”Hanoi Hilton”, hvor bl.a. senator John McCain sad som krigsfange under Vietnamkrigen. Efter besøget bliver vi indkvarteret på hotellet og går på opdagelse i hjertet af byens gamle kvarter, som den franske kolonimagt kaldte “de indfødtes kvarter”. Bydelen er et sansebombardement af dufte, lyde og farver, og vi udforsker det stemningsfyldte område på en tur i cyclo, en slags ladcykel, rundt i de gamle håndværkergader. Vi nyder turen, hvor vi ikke selv skal trampe i pedalerne. Vejen går også forbi Hoan Kiem-søen, der er Hanois sceniske og centrale åndehul.   

  Velkomstmiddagen nyder vi på restauranten KOTO (Know One – Teach One), hvis koncept går ud på at give gadebørn og unge en chance for at få en uddannelse/et arbejde i restaurationsbranchen.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2 & 3

  Skylark Hotel, Hanoi

  Skylark Hotel ligger i Hanois centrum tæt på markedet Dong Xuan. Hotellet ligger 1 minuts gang fra Hanois gamle vandtårn og kirken Cua Bac og ...

 • Dag 3 Goodmorning Hanoi og byrundtur forbi Ho Chi Minhs Mausoleum og Én-søjle-pagoden

  Dagen starter sammen med byen og dens borgere, der stille og roligt vågner. På Ba Dinh-pladsen er der vagtskifte, unge og gamle vækker kroppen med tai chi i parkerne, og vi selv spiser en klassisk kop dampende varm ”pho”, nudelsuppe.

  Efter den lokale morgenmad udforsker vi byen yderligere og får fortællingen om landsfaderen Ho Chi Minh, ser Ba Dinh-pladsen med Ho Chi Minhs Mausoleum. Vi ser også præsidentpaladset, som Ho Chi Minh i sin tid ikke var interesseret i at bo i, så han slog sig ned i paladsets smukke have i et beskedent, traditionelt pælehus. Vi ser også helligdommen Én-søjle-pagoden, der har form som en lotusblomst, der stiger op af Sorgens Hav, og som har stor symbolsk betydning for vietnameserne, da den er bygget til ære for den barmhjertige gudinde.

  Dagen afsluttes med et besøg på Museum of Ethnology, hvor vi lærer om Vietnams 54 etniske minoriteter og deres hverdag og traditioner, inden vi ankommer til Litteraturtemplet – en af landets smukkeste bygninger,  som anses for at være Vietnams første universitet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

   

 • Dag 4 Minikrydstogt i den UNESCO-fredede Ha Long-bugt – de største seværdigheder og oplevelser, på steder hvor ganske få kommer

  I de næste to dage er det tid til at opleve den UNESCO-fredede Ha Long-bugt. Bugten, som rent faktisk er et ø-hav bestående af flere bugte, er ubestridt et af Vietnams mest fascinerende og smukke naturscenerier. Rejseguiden Lonely Planet omtaler bugten som en af verdens ti smukkeste sejladser, og i 2011 kom den naturligvis på listen over verdens syv nye naturvidundere. Området er blændende smukt med tæt på 2.000 frodigt bevoksede kalkstensformationer, der rejser sig op over det smaragdgrønne vand i de mest fantastiske formationer. I et helt specielt døgn skal vi bo om bord på et lille, 4-stjernet luksuriøst skib, som er indrettet med alle moderne faciliteter.

  Det 4-stjernede krydstogt i Ha Long-bugten er naturligvis valgt på grund af skibets kvalitet og programmets flotte indhold, men også fordi køreturen til havnen kun er på to timer. Vi kører fra Hanoi midt på formiddagen og køreturen bringer os gennem klassisk smukt Nordvietnamesisk landskab med landbrugsområder, natur, rismarker og større og mindre byer, hvor vi fra bussen kan opleve det lokale liv.

  Inden det luksuriøse minikrydstogt tager sin begyndelse, bliver vi budt velkommen på traditionel vis med en kop te i rederiets lounge, og når vi er gået om bord introduceres vi til livet på skibet, imens vi nyder en velkomstdrink. Vi indkvarteres i smukke værelser med egen privat balkon.

  Kaptajnen sætter kursen mod de største seværdigheder, især ad en anden rute end den gængse, til nogle af de mest oprindelige områder, så vi får fornøjelsen af at nyde de fantastiske omgivelser mellem de grønklædte kalkstensbjerge i egne af Ha Long-bugten, hvor næsten ingen andre kommer. Efter en dejlig frokost om bord sejler vi til Lan Ha-bugten, der er kendt for sine uberørte og paradisiske strande, der er at finde på de cirka 400 små øer, som udgør området. Her får du mulighed for at sejle i kajak eller nyde det krystalklare badevand på en svømmetur.

  Tilbage på skibet har du mulighed for at nyde solnedgangen, slappe lidt af eller deltage i et madlavningskursus sammen med skibets kok. Inden vi sætter os til bords i skibets restaurant, hvor der serveres en udsøgt menu, er der happy hour på skibets soldæk. Er du til flere oplevelser, kan du prøve at fiske efter blæksprutter, og ellers kan du stille og roligt nyde en drink på øverste dæk under nattehimlen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Hotellet er skiftet ud med et krydstogt

  Krydstogt i Ha Long-bugten

  Det luksuriøse skib fra Peony Cruises er udformet med inspiration fra de traditionelle junker, og er flot og moderne indrettet med alt, hvad man h...

 • Dag 5 Sejltur med sampan, teceremoni og fly til Nha Trang

  Vi nyder solopgangen i det enestående landskab, og kan deltage i tai chi på dækket og spise let morgenmad. Vi sejler ind til en af de utallige øer, hvor vi bl.a. skal udforske en af de mange grotter, som havet over tid har udskåret i den bløde kalksten, men vi oplever også bugten fra noget nær vandoverfladen, når vi sætter os til rette i en lokal bambusbåd kaldet ”sampan” og bliver roet rundt i stilheden omgivet af det mageløse landskab. Tilbage på skibet spiser vi en dejlig brunch og påbegynder så småt sejladsen tilbage til fastlandet, imens vi deltager i en teceremoni, der sætter et hyggeligt punktum for minikrydstogtet.

  Tilbage på land rejser vi til Hanoi, hvorfra vi flyver sydpå mod Nha Trang. Nha Trang er en af Vietnams smukkest beliggende kystbyer – et populært feriemål for vietnamesere såvel som tilrejsende. Omkranset af dramatiske bjerge ligger en flere kilometer lang tropisk strand med gyldent sand ud for et smukt hav med udsigt til utallige øer. 

  Inkluderede måltider: Brunch

  Her bor du dag 5 & 6

  Alana Nha Trang

  Alana Nha Trang Beach Hotel ligger blot 3 minutters gang fra stranden. Hotellet har, foruden udendørs pool og fabelagtig havudsigt, både spa og s...

 • Dag 6 Afslapning ved stranden i Nha Trang

  Denne dag er afsat til afslapning og oplevelser på egen hånd. Hvis du bare ønsker at slappe af og nyde solen, er det bare med at tage strandtasken og håndklædet med under armen og tilbringe hele dagen nede ved havet. Dagen kan også udforskes med smagsløgene på nogle af de mange caféer og restauranter, der både serverer traditionelle og moderne retter. Du kan også dykke længere ned i områdets historie ved Long Son-pagoden med den store hvide Buddha-statue i “baghaven” eller besøge nogle af de mindre museer i byen. Hvis du ønsker at være aktiv, er det også muligt at dyrke diverse sportsaktiviteter ved hotellet eller på stranden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Udforskning af Nha Trang og bjergpasset Ngoan Muc

  Formiddagens timer bruges på at udforske Nha Trangs største seværdigheder. Vi besøger det imponerende Champ-tempelkompleks, Po Nagar, med de fire tårne, der stammer helt tilbage fra 700-1200-tallet. Po Nagar ligger på højdedraget Cu Lao med en fantastisk udsigt over Nha Trang, floden Cai og de omkringliggende landsbyer. Ved en af de små fiskerlandsbyer fornemmer vi stemningen fra det oprindelige Nha Trang, og den franske kolonitid bliver nærværende igen, når vi besøger domkirken Christ the King, der er imponerende elegant bygget i forhold til byggematerielet, der udgøres af cementblokke.

  Om eftermiddagen fortsætter rundrejsen via bjergpasset Ngoan Muc ad en naturskøn rute med snoede bjergveje til Da Lat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  River Prince Hotel

  Hotellet ligger i hjertet af byen Da Lat og har egen restaurant og bar. Restauranten serverer både lokal, vietnamesisk mad såvel som retter fra r...

 • Dag 8 Svævebane op til Truc Lam-pagoden og rundtur i Da Lat-området

  Oplevelserne i højlandet starter med en tur i svævebane op til Truc Lam, hvor der ligger en pagode og et kloster. Turen giver en forrygende udsigt i fugleperspektiv over nåletræslandskabet, Da Lat og den nærliggende sø Tuyen Lam. Da Lat er ubestridt en af de smukkest beliggende byer i det vietnamesiske højland. Byen ligger i 1.500 m højde på et frodigt plateau omgivet af bjerge med vandfald, pinjetræsskove, søer og floder.

  På grund af det milde klima udviklede det franske kolonistyre byen til et populært sommersted, og klimaet er også årsagen til områdets store produktion af grøntsager, blomster, kaffe og te. Vi får chancen for at blive lidt klogere på landbrugslivet, når vi besøger nogle af de lokale producenter.

  På byens fine gule banegård, kan man nyde mødet mellem klassisk art deco og traditionel bjerglandsby-arkitektur. Banegårdens tag er eksempelvis højt og skråt, som mange af de små landsbyers fælleshuse også er det. Derudover besøger vi sommerresidensen for den sidste af Vietnams 13 konger, Bao Dai, der regerede fra 1926-45. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 9 Besøg hos den etniske minoritet Ko Ho-folket og videre til Ho Chi Minh City

  Det er tid til at sige farvel til Da Lat og højlandet, når kursen sættes mod storbyen Ho Chi Minh City. Undervejs oplever vi afvekslende landskaber og besøger en landsby tilhørende Ko Ho-folket og får et indblik i deres hverdag. Rejsen fortsætter til det flade Sydvietnam og Ho Chi Minh City, der inden 1976 var bedre kendt under navnet Saigon. Saigon var hovedstad i den franske koloni Cochinkina fra 1862-1954 og i Sydvietnam fra 1954-75. Efter Vietnamkrigens afslutning blev byen omdøbt til Ho Chi Minh City, og Hanoi blev udnævnt som ny hovedstad. På trods af Hanois hovedstadsstatus er det fortsat Ho Chi Minh City, der er landets største by med ca. 10 mio. indbyggere. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. 

  Her bor du dag 9 & 10

  Cititel Parkview Saigon Hotel

  Cititel Parkview Saigon Hotel er placeret i Ho Chi Minh Citys Distrikt 1, tæt på Tao Dan Park og ikke langt fra Ben Thanh Street Food Market. Hot...

 • Dag 10 Byrundtur i Ho Chi Minh City og besøg i kunstnerlandsby

  I Ho Chi Minh City møder vi en pulserende, moderne asiatisk storby med både nyopførte højhuse og gamle bygninger fra kolonitiden. Vi starter på det klassiske Ben Thanh-marked, hvor morgenhandlen er godt i gang blandt de mange små stande. Lyden af gode tilbud runger i ørerne, krydrede dufte fylder næseborene og farvestrålende blomster, grøntsager og glitterstads kæmper om opmærksomheden.

  Efter denne energiindsprøjtning fortsætter vi videre forbi det franske kolonistyres to smukke bygninger – Notre Dame-kirken og Hovedpostkontoret. Den rødlige murstenskirke ligger i hjertet af det tidligere franske administrationsområde i umiddelbar nærhed til det elegante Hovedpostkontor, der er tegnet af selveste Gustav Eiffel. Og Vietnamkrigen bliver for en stund uhyggeligt nærværende, når vi besøger Genforeningspaladset og Krigsmindemuseet. Om eftermiddagen kører vi ud af den hektiske by og besøger en hyggelig landsby, hvor kunstnere både bor, fremstiller og sælger deres kunstværker.

  Denne aften bliver der tid til på egen hånd at gå på opdagelse i den spændende storby. Det er nemt at finde gode restauranter omkring hotellet, og der er altid ekstra meget at se på om aftenen i byens gader.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11 På opdagelse i Mekong-deltaet på en sejltur og cykeltur

  Vi siger farvel til storbyen og rejser dybt ned i det vietnamesiske spisekammer – det gigantiske og frodige Mekong-delta. Fra den lille landsby Ben Tre sejler vi ud for at møde lokalbefolkningen på og ved floden. Vi besøger små virksomheder, f.eks. en murstensfabrik og en lille familievirksomhed, hvor vi ser, hvordan de laver sovemåtter. Ad små stier cykler vi ud og oplever landskabet langs rismarker, palmetræer og frugtplantager, og får undervejs et fint indblik i levevilkårene for de mange mennesker, der bor i floddeltaet.

  Efter frokost er det tid til atter at bevæge os ud på vandvejen, når vi sejler ad bifloder og kanaler til Huong Vong, hvorfra vi kører til den største by i området, Can Tho.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 11

  Ninh Kieu Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger med udsigt til floden Mekong og 1 minuts gang fra byens hyggelige flod-promenade . Hotellet har en dejlig swimmingpo...

 • Dag 12 Flydende marked i Cai Rang og jungleområdet Xeo Quyt

  Endnu et af feriens ubestridte højdepunkter venter i de tidlige morgentimer – det store og intense flydende marked i Cai Rang. Sanserne bliver pirret, når vi blander os med de hundredvis af både, som er lastet til bristepunktet med eksotiske frugter, grøntsager, ris og utallige andre afgrøder fra det store delta. Handlen er livlig, støjende og intens med store sække og kurve, som langes hen over rælingen, og lydbilledet er en blanding af dunkende bådmotorer og råbende producenter og opkøbere. Om eftermiddagen går rejsen til det unikke jungleområde Xeo Quyt, der fungerede som base for Viet Cong under Vietnamkrigen, og hvor nogle af de hårdeste kampe fandt sted. I små sampans sejler vi ad små kanaler, ser kommandocentre, huler og skjulesteder i den tætte bevoksning.

  Denne sidste nat i Vietnam bor vi på det skønne Mekong Riverside Boutique Resort & Spa, som ligger smukt ned til Mekong-floden. Her spiser vi en dejlig middag, hvor alle frugter og grøntsager kommer fra resortets eget økologiske landbrug.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 12

  Mekong Riverside Boutique Resort & Spa

  Mekong Riverside Boutique Resort & Spa ligger mellem flod og frugthaver i det kendte område Cai Be, lige ned til Mekong-floden med hovedbygni...

 • Dag 13 Cykeltur, nyplukkede eksotiske frugter på øen Tan Phong og hjemrejse

  Dagen starter med en lille cykeltur i det hyggelige nærområde. Vi følger små hyggelige stier til den lille færge, som skal bringe os til øen Tan Phong. Øen er centrum for salg af frugt til Vietnam og store dele af Sydøstasien, og vi besøger en af de lokale producenter og smager de saftspændte og søde eksotiske frugter lige fra kilden. Vi fortsætter gennem det frodige landskab, stopper ved et privat hjem, hvor vi bydes på te og besøger en lille producent, som indvier os i kunsten at fremstille rispapir til de berømte forårsruller. Efter frokost kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 Ankomst Danmark
 • Dag 13-19 Tilkøb: Dejlig badeferie i Vietnam

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Vietnam. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage.

  OBS! Det er ikke muligt at tilkøbe badeferie i Thailand på afgangen d. 10/3.

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på 4-stjernede Hotel Ocean Dunes Resort i Phan Thiet, der er en lille lokal strandby uden det store, vilde natteliv. Opholdet er inkl. dobbeltværelse med havudsigt, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen i Saigon og ændring af flybillet.NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  Kr. 3.195 pr. person

  Tilkøb: 7 dages badeferie i Phan Thiet

  Forlæng rejsen med 6 ekstra overnatninger på 4-stjernede Hotel Ocean Dunes Resort i Phan Thiet. Opholdet er inkl. dobbeltværelse med havudsigt, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen i Saigon og ændring af flybillet.NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  Kr. 3.695 pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Indenrigsfly fra Hanoi til Nha Trang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 4-stjernede hoteller bl.a. det dejlige Mekong Riverside Boutique Resort & Spa
 • Minikrydstogt i den mindre berørte del af Ha Long- og Bai Tu Long-bugten med overnatning på luksusjunke i dobbeltkahyt med bad og toilet
 • 2 dages badeferie på 4-stjernet hotel i Nha Trang. Byen, som er kendt for sine hvide sandstrande
 • 11 x morgenmad, 9 x frokost og 6 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr. dag
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Spændende byrundtur i Hanoi og Ho Chi Minh City, hvor vi bl.a. kører rundt i de gamle handelsgader med cyclo
 • Sejltur til de flydende markeder i Cai Be
 • Tur med svævebane i det frodige Da Lat-område
 • Sejltur rundt i det unikke jungleområde Xeo Quyt – Viet Congs tidligere base
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.500
 • Tilslutning fra Aalborg eller Aarhus kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 13 oktober 2019 14 dage Uffe Kullen Elbæk København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 15.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 13/10-2019   kl. 14:25 14/10-2019   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 14/10-2019   kl. 07:45 14/10-2019   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 25/10-2019   kl. 20:50 25/10-2019   kl. 22:15
   Bangkok - København 26/10-2019   kl. 01:20 26/10-2019   kl. 07:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 13/10-2019   kl. 06:30 13/10-2019   kl. 07:20
   København - Bangkok 13/10-2019   kl. 14:25 14/10-2019   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 14/10-2019   kl. 07:45 14/10-2019   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 25/10-2019   kl. 20:50 25/10-2019   kl. 22:15
   Bangkok - København 26/10-2019   kl. 01:20 26/10-2019   kl. 07:40
   København - Aalborg 26/10-2019   kl. 11:45 26/10-2019   kl. 12:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 13/10-2019   kl. 06:45 13/10-2019   kl. 07:25
   København - Bangkok 13/10-2019   kl. 14:25 14/10-2019   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 14/10-2019   kl. 07:45 14/10-2019   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 25/10-2019   kl. 20:50 25/10-2019   kl. 22:15
   Bangkok - København 26/10-2019   kl. 01:20 26/10-2019   kl. 07:40
   København - Aarhus 26/10-2019   kl. 09:05 26/10-2019   kl. 09:45
   Se flytider
 • 17 oktober 2019 14 dage Morten Djørby København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 15.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 17/10-2019   kl. 14:25 18/10-2019   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 18/10-2019   kl. 07:45 18/10-2019   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 29/10-2019   kl. 20:10 29/10-2019   kl. 21:35
   Bangkok - København 30/10-2019   kl. 00:50 30/10-2019   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 17/10-2019   kl. 10:30 17/10-2019   kl. 11:10
   København - Bangkok 17/10-2019   kl. 14:25 18/10-2019   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 18/10-2019   kl. 07:45 18/10-2019   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 29/10-2019   kl. 20:10 29/10-2019   kl. 21:35
   Bangkok - København 30/10-2019   kl. 00:50 30/10-2019   kl. 06:35
   København - Aalborg 30/10-2019   kl. 09:15 30/10-2019   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aarhus - København 17/10-2019   kl. 10:55 17/10-2019   kl. 11:35
   København - Bangkok 17/10-2019   kl. 14:25 18/10-2019   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 18/10-2019   kl. 07:45 18/10-2019   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 29/10-2019   kl. 20:10 29/10-2019   kl. 21:35
   Bangkok - København 30/10-2019   kl. 00:50 30/10-2019   kl. 06:35
   København - Aarhus 30/10-2019   kl. 07:45 30/10-2019   kl. 08:25
   Se flytider
 • 12 januar 2020 14 dage Uffe Kullen Elbæk København
  Aalborg
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 12/01-2020   kl. 14:20 12/01-2020   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 13/01-2020   kl. 03:30 13/01-2020   kl. 12:30
   Ho Chi Minh City - Dubai 24/01-2020   kl. 23:55 25/01-2020   kl. 04:25
   Dubai - København 25/01-2020   kl. 08:20 25/01-2020   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 12/01-2020   kl. 10:25 12/01-2020   kl. 11:15
   København - Dubai 12/01-2020   kl. 14:20 12/01-2020   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 13/01-2020   kl. 03:30 13/01-2020   kl. 12:30
   Ho Chi Minh City - Dubai 24/01-2020   kl. 23:55 24/01-2020   kl. 04:25
   Dubai - København 25/01-2020   kl. 08:20 25/01-2020   kl. 12:20
   København - Aalborg 25/01-2020   kl. 14:35 25/01-2020   kl. 15:30
   Se flytider
 • 26 januar 2020 14 dage Uffe Kullen Elbæk København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 26/01-2020   kl. 14:25 27/01-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 27/01-2020   kl. 07:45 27/01-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 07/02-2020   kl. 20:10 07/02-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 08/02-2020   kl. 00:50 08/02-2020   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 26/01-2020   kl. 10:30 26/01-2020   kl. 11:10
   København - Bangkok 26/01-2020   kl. 14:25 27/01-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 27/01-2020   kl. 07:45 27/01-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 07/02-2020   kl. 20:10 07/02-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 08/02-2020   kl. 00:50 08/02-2020   kl. 06:35
   København - Aalborg 08/02-2020   kl. 09:15 08/02-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 26/01-2020   kl. 10:55 26/01-2020   kl. 11:35
   København - Bangkok 26/01-2020   kl. 14:25 27/01-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 27/01-2020   kl. 07:45 27/01-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 07/02-2020   kl. 20:10 07/02-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 08/02-2020   kl. 00:50 08/02-2020   kl. 06:35
   København - Aarhus 08/02-2020   kl. 07:45 08/02-2020   kl. 08:25
   Se flytider
 • 09 februar 2020 14 dage Henrik Bjørn København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 17.495 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 09/02-2020   kl. 14:25 10/02-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 10/02-2020   kl. 07:45 10/02-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 21/02-2020   kl. 20:10 21/02-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 22/02-2020   kl. 00:50 22/02-2020   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 09/02-2020   kl. 10:30 09/02-2020   kl. 11:10
   København - Bangkok 09/02-2020   kl. 14:25 10/02-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 10/02-2020   kl. 07:45 10/02-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 21/02-2020   kl. 20:10 21/02-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 22/02-2020   kl. 00:50 22/02-2020   kl. 06:35
   København - Aalborg 22/02-2020   kl. 09:15 22/02-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 09/02-2020   kl. 10:55 09/02-2020   kl. 11:35
   København - Bangkok 09/02-2020   kl. 14:25 10/02-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 10/02-2020   kl. 07:45 10/02-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 21/02-2020   kl. 20:10 21/02-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 22/02-2020   kl. 00:50 22/02-2020   kl. 06:35
   København - Aarhus 22/02-2020   kl. 07:45 22/02-2020   kl. 08:25
   Se flytider
 • 23 februar 2020 14 dage Henrik Bjørn København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 23/02-2020   kl. 14:25 24/02-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 24/02-2020   kl. 07:45 24/02-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 06/03-2020   kl. 20:10 06/03-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 07/03-2020   kl. 00:50 07/03-2020   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 23/02-2020   kl. 10:30 23/02-2020   kl. 11:10
   København - Bangkok 23/02-2020   kl. 14:25 24/02-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 24/02-2020   kl. 07:45 24/02-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 06/03-2020   kl. 20:10 06/03-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 07/03-2020   kl. 00:50 07/03-2020   kl. 06:35
   København - Aalborg 07/03-2020   kl. 09:15 07/03-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 23/02-2020   kl. 10:55 23/02-2020   kl. 11:35
   København - Bangkok 23/02-2020   kl. 14:25 24/02-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 24/02-2020   kl. 07:45 24/02-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 06/03-2020   kl. 20:10 06/03-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 07/03-2020   kl. 00:50 07/03-2020   kl. 06:35
   København - Aarhus 07/03-2020   kl. 07:45 07/03-2020   kl. 08:25
   Se flytider
 • 08 marts 2020 14 dage Uffe Kullen Elbæk København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 16.295 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 08/03-2020   kl. 14:25 09/03-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 09/03-2020   kl. 07:45 09/03-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 20/03-2020   kl. 20:10 20/03-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 21/03-2020   kl. 00:50 21/03-2020   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 08/03-2020   kl. 10:30 08/03-2020   kl. 11:10
   København - Bangkok 08/03-2020   kl. 14:25 09/03-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 09/03-2020   kl. 07:45 09/03-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 20/03-2020   kl. 20:10 20/03-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 21/03-2020   kl. 00:50 21/03-2020   kl. 06:35
   København - Aalborg 21/03-2020   kl. 09:15 21/03-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 08/03-2020   kl. 10:55 08/03-2020   kl. 11:35
   København - Bangkok 08/03-2020   kl. 14:25 09/03-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 09/03-2020   kl. 07:45 09/03-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 20/03-2020   kl. 20:10 20/03-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 21/03-2020   kl. 00:50 21/03-2020   kl. 06:35
   København - Aarhus 21/03-2020   kl. 07:45 21/03-2020   kl. 08:25
   Se flytider
 • 22 marts 2020 14 dage Uffe Kullen Elbæk København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 16.295 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 22/03-2020   kl. 14:25 23/03-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 23/03-2020   kl. 07:45 23/03-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 03/04-2020   kl. 20:10 03/04-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 04/04-2020   kl. 00:50 04/04-2020   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 22/03-2020   kl. 10:30 22/03-2020   kl. 11:10
   København - Bangkok 22/03-2020   kl. 14:25 23/03-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 23/03-2020   kl. 07:45 23/03-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 03/04-2020   kl. 20:10 03/04-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 04/04-2020   kl. 00:50 04/04-2020   kl. 06:35
   København - Aalborg 04/04-2020   kl. 09:15 04/04-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 22/03-2020   kl. 10:55 22/03-2020   kl. 11:35
   København - Bangkok 22/03-2020   kl. 14:25 23/03-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 23/03-2020   kl. 07:45 23/03-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 03/04-2020   kl. 20:10 03/04-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 04/04-2020   kl. 00:50 04/04-2020   kl. 06:35
   København - Aarhus 04/04-2020   kl. 07:45 04/04-2020   kl. 08:25
   Se flytider
 • 05 april 2020 14 dage Uffe Kullen Elbæk København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 16.695 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 05/04-2020   kl. 14:25 06/04-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 06/04-2020   kl. 07:45 06/04-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 17/04-2020   kl. 20:10 17/04-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 18/04-2020   kl. 00:50 18/04-2020   kl. 06:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 05/04-2020   kl. 10:30 05/04-2020   kl. 11:10
   København - Bangkok 05/04-2020   kl. 14:25 06/04-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 06/04-2020   kl. 07:45 06/04-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 17/04-2020   kl. 20:10 17/04-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 18/04-2020   kl. 00:50 18/04-2020   kl. 06:35
   København - Aalborg 18/04-2020   kl. 09:15 18/04-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 05/04-2020   kl. 10:55 05/04-2020   kl. 11:35
   København - Bangkok 05/04-2020   kl. 14:25 06/04-2020   kl. 06:00
   Bangkok - Hanoi 06/04-2020   kl. 07:45 06/04-2020   kl. 09:35
   Ho Chi Minh City - Bangkok 17/04-2020   kl. 20:10 17/04-2020   kl. 21:35
   Bangkok - København 18/04-2020   kl. 00:50 18/04-2020   kl. 06:35
   København - Aarhus 18/04-2020   kl. 07:45 18/04-2020   kl. 08:25
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Vietnam

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere ved rejser under 15 nætters varighed.

  Er din rejse over 15 nætters varighed er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedatoen. For yderligere information kontakt venligst den Vietnamesiske Ambassade på tlf.: 39 18 39 32.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Vietnam – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer/malariatabletter altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejse til Vietnam. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe, difteri og smitsom leverbetændelse (hepatitis A).

  Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller apotek. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder vietnamesiske dong. Dong kan nu købes i Danmark, men pga. af kursen og udgifter til veksling, anbefaler vi at vente til ankomst i Vietnam. Visakort og MasterCard kan bruges i de større byer på hoteller og restauranter, og der kan hæves penge i banker og pengeautomater. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Vietnamesiske dong kan uden besvær hæves i hæveautomater i alle større byer på primært Visakort og Mastercard. De fleste hoteller veksler fra amerikanske dollar til dong og vekselkontorer fra amerikanske dollar til dong samt dong til amerikanske dollar. Amerikanske dollar kan med enkelte undtagelser bruges i det meste af Vietnam.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vietnam er 6 timer foran dansk vintertid og 5 timer foran sommertid.

  Transport i Vietnam

  Busserne i Vietnam har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagagen på busrejsen. At køre med tog i Vietnam er en autentisk oplevelse, men du må ikke forvente dansk standard. Såfremt rejsen indeholder kørsel med nattog, så kører vi i pæne standard-togvogne med 4-personers kupéer med sengetøj. Hver togvogn har toilet og håndvask.

  Vejnettet i store dele af Vietnam og især i det nordlige Vietnam er ikke af samme standard som i Europa. Området er åbnet op for få år siden, og infrastrukturen er derfor ikke på samme niveau som det øvrige Vietnam.

  Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale.

  Oversigt over hvem der får drikkepenge og beløbets størrelse, afhængig af hvilken tur man er på. Dette fremgår af dokument, der fremsendes sammen med rejsepapirer. Rejselederen indsamler drikkepengene efter ankomst til Vietnam og fordeler dem i samarbejde med lokalguiden.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Kriminaliteten er lav i Vietnam, og det er generelt sikkert at færdes, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god ide, at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande, og eks. undlade at medbring værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og i safetybox på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til de elektroniske ting, du tager med på rejsen. Vietnam bruger 220 volt og el-stik som i Danmark.

  Mobiltelefon og internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Vietnam, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet – husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort i Vietnam eller benyt internet-telefoni. De fleste hoteller har internetservice med computere, som med enkelte undtagelser, er gratis at benytte. Stort set alle har hoteller, har gratis WIFI på værelserne, undtagen i de afsides bjergegne. For at ringe til Danmark fra Vietnam tastes 0045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Vietnam tastes 0084.

  Mad og drikke

  Vietnam byder på masser af kulinariske oplevelser, bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. I nord er maden inspireret af det kinesiske køkken, og her bruges mindre chili og friske grøntsager end i syd. Dog er vietnamesisk mad sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og Nuoc Mam, som er en delikat fiskesauce, og på den måde kan man selv krydre sin mad. Både Tuborg og Carlsberg producerer øl i Vietnam, men under de lokale mærker Huda og Halida. Andre ølmærker, der er værd at stifte bekendtskab med, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. Vietnam producerer kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Kaffen fås også i en iskold version tilsat kondenseret mælk. Grøn te serveres overalt, både efter et måltid eller som en velkomstdrink.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, især i det nordlige Vietnam, så medbring derfor varmere tøj. Rejser i to sammen, så anbefaler vi at pakke 50/50 kufferter.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt, og på hotellerne vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden.

  Møde med en anden kultur

  Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og hvis man fornærmer dem eller forårsager en akavet situation, er de tilbøjelige til blot at smile. Smilet betyder ikke, at de synes, det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på. Det er i øvrigt ikke velset at give udtryk for stærke følelser offentligt. Ikke alle bryder sig om at blive fotograferet, så husk at spørge om lov først. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere f.eks. militære installationer og i lufthavne. Ved besøg i pagoder og templer er det vigtigt at udvise respekt for vietnamesernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede. Vær indstillet på, at ting tager tid, da bureaukratiet lever i bedste velgående.

  Værd at købe med hjem

  Den vietnamesiske silke er af høj kvalitet, og de bedste indkøbsmuligheder findes i Hanoi og Ho Chi Minh City. Kunsthåndværk er også spændende at købe med hjem – og ikke mindst, hvis man har mødt kunsthåndværkeren. Vietnam er især kendt for design og fremstilling af lakarbejder med indlagt perlemor, udskårne ting i træ, keramik og håndbroderede stoffer.

 • Fakta

  • Statsform: Socialistisk republik med 58 provinser. Det kommunistiske parti er det eneste tilladte.
  • Hovedstad: Hanoi med ca. 7,6 mio. indbyggere.
  • Største by: Ho Chi Minh City med ca. 8,4 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 96,2 mio. indbyggere
  • Religion: 70 % er buddhister. Mange andre religioner er repræsenteret ligesom dyrkelse af forfædrene er udbredt.
  • Sprog: Vietnamesisk med engelsk som 2. sprog.
  • Areal: 331.210 km² – Vietnam er ca. 7,5 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 3.444 km (ekskl. øerne).
  • Højeste punkt: Fan Si Pan 3.145 m.
  • Klima: Vietnam har tropisk monsunklima. Klimaet varierer meget fra nord til syd. Det sydlige Vietnam har regntid fra maj til november, mens den centrale del af Vietnam har regntid fra december til februar. I den sydlige del af landet er temperaturerne høje hele året rundt, mens temperaturerne i den nordlige del er betydeligt lavere om vinteren.