Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Mekon River - Vietnam - Risskov Rejser

Inkl. badeferie på 4* hotel ved Nha Trang Beach – Vietnams smukkeste kyst

Inkl. badeferie på 4* hotel ved Nha Trang Beach – Vietnams smukkeste kyst

Vietnam – Ha Long, højland og Mekong

  14 eller 18 dages rejse fra 15.995 kr.

Vietnam er en eksplosion af farver, dufte og uspolerede oplevelser, som sirligt bindes sammen af vietnamesernes gæstfrihed.

På denne rejse kommer du til at opleve Vietnams vandveje i både nord og syd, når du besøger den smukke, UNESCO-fredede Ha Long-bugt på en sejlads med overnatning, bevæger dig på flydende markeder i Mekong-deltaet og slapper af ved den skønne kyststrækning i Nha Trang. Rundrejsen byder også på storbypuls i Hanoi og Ho Chi Minh City, og undervejs bliver der rig mulighed for at stifte bekendtskab med lokalbefolkningen på bl.a. cykelture, landsbybesøg og på visit hos lokale forretningsdrivende. I den sydlige del af Vietnam oplever du helt unikt både kaffe- og teplantager, når du besøger det naturskønne højland i området omkring Da Lat.

Vidste du i øvrigt, at Vietnam er en af verdens største producenter af kaffe? Selvom Vietnam måske ikke er det første land, du tænker på, når du drikker din morgenkaffe, er der alligevel en vis sandsynlighed for, at bønnerne i koppen er modnet på vietnamesiske marker i højlandet omkring Da Lat – faktisk overgås landet kun af Brasilien, når det kommer til mængden af eksporterede kaffebønner. Selv drikker vietnameserne gerne kaffen med kondenseret mælk, som giver en sød og cremet konsistens. Drikken kan nydes både kold og varm, og smager faktisk ganske glimrende – særligt i autentiske omgivelser på en af de hyggelige kaffebarer, som er drysset ud over hele landet.

Glæd dig fordi

 • du sejler i den underskønne Ha Long- og Bai Tu Long-bugt på et minikrydstogt
 • du oplever det fantastiske højland i den sydlige del af Vietnam
 • i Da Lat-området ser du kaffe- og teplantager og smukke landskaber
 • der er tid til at nyde landskabet og møde lokalbefolkningen på cykelture
 • storbyoplevelserne venter i hovedstaden Hanoi og Ho Chi Minh City
 • du besøger en hyggelig kunstnerlandsby lidt uden for Ho Chi Minh City
 • du ser de berømte Cu Chi-tunneler, der blev brugt af Viet Cong
 • du får en dejlig 4-stjernet badeferie i Nha Trang – Vietnams smukkeste kyst
 • der er besøg på et flydende marked i Mekong-deltaet
 • rejsen slutter med et par dage på det 4-stjernede Mekong Lodge Resort i det naturskønne delta
Antal dage
14 eller 18 dages rejse
Pris
Fra 15.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Aarhus, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse fra Ha Long til Mekong fordi

Vi sejler de steder i Ha Long-bugten, hvor andre ikke kommer

Vi besøger højlandet i syd – Dalat-området – hvor du bl.a. ser kaffe- og teplantager

Vi slutter rejsen af i Mekong-deltaet, hvor vi mærker og oplever livet langs floden

Danmarks bedste rundrejse fra Ha Long til Mekong fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen

Mød din rejseleder

Få indblik i det spændende Vietnam med Uffe

Da Uffe har arbejdet i Vietnam i 20 år og besøgt landet mere end 40 gange, kan han som rejseleder give oplevelser og informationer, som ikke findes i guidebøgerne eller på internettet.


Læs mere om Uffe Elbæk

Få indblik i det spændende Vietnam med Morten

Vores rejseleder Morten har en særlig nysgerrighed og interesse for de uopdagede perler i Sydøstasien. Han elsker at møde nye mennesker og give indsigt i et land ud over det sædvanlige.


Læs mere om Morten Djørby

Morten Djørup - Koh Chang - Risskov Rejser
Henrik har boet i Asien i over 22 år.

Rejseleder Henrik Bjørn besøgte første gang Vietnam i 1993. Han blev straks betaget af Vietnams historie og venlige befolkning samt landets fantastiske kultur, landskab, arkitektur og dejlige køkken med de mange friske grøntsager. Henrik sætter en ære i at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse.


Læs mere om Henrik Bjørn

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Hanoi, sightseeing i den gamle bydel og rundtur med cyclo

  Vi ankommer til Vietnams charmerende hovedstad Hanoi og begynder oplevelserne med at se det historiske fængsel ”Hanoi Hilton”, hvor bl.a. senator John McCain sad som krigsfange under Vietnamkrigen. Efter besøget bliver vi indkvarteret på hotellet og går på opdagelse i hjertet af byens gamle kvarter, som den franske kolonimagt kaldte “de indfødtes kvarter”. Bydelen er et sansebombardement af dufte, lyde og farver, og vi udforsker det stemningsfyldte område på en tur i cyclo, en slags ladcykel, rundt i de gamle håndværkergader. Vi nyder turen, hvor vi ikke selv skal trampe i pedalerne. Vejen går også forbi Hoan Kiem-søen, der er Hanois sceniske og centrale åndehul.   

  Velkomstmiddagen nyder vi på restauranten KOTO (Know One – Teach One), hvis koncept går ud på at give gadebørn og unge en chance for at få en uddannelse/et arbejde i restaurationsbranchen.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2 & 3

  Grand Cititel Hanoi Hotel

  Grand Cititel Hanoi Hotel har i det historiske kvarter Hoan Kiem med kort afstand til alle Hanois seværdigheder bl.a. den flotte bygning, der huse...

 • Dag 3 Goodmorning Hanoi og byrundtur forbi Ho Chi Minhs Mausoleum og Én-søjle-pagoden

  Dagen starter sammen med byen og dens borgere, der stille og roligt vågner. På Ba Dinh-pladsen er der vagtskifte, unge og gamle vækker kroppen med tai chi i parkerne, og vi selv spiser en klassisk kop dampende varm ”pho”, nudelsuppe.

  Efter den lokale morgenmad udforsker vi byen yderligere og får fortællingen om landsfaderen Ho Chi Minh, ser Ba Dinh-pladsen med Ho Chi Minhs Mausoleum. Vi ser også præsidentpaladset, som Ho Chi Minh i sin tid ikke var interesseret i at bo i, så han slog sig ned i paladsets smukke have i et beskedent, traditionelt pælehus. Vi ser også helligdommen Én-søjle-pagoden, der har form som en lotusblomst, der stiger op af Sorgens Hav, og som har stor symbolsk betydning for vietnameserne, da den er bygget til ære for den barmhjertige gudinde.

  Dagen afsluttes med et besøg på Museum of Ethnology, hvor vi lærer om Vietnams 54 etniske minoriteter og deres hverdag og traditioner, inden vi ankommer til Litteraturtemplet – en af landets smukkeste bygninger,  som anses for at være Vietnams første universitet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

   

 • Dag 4 Minikrydstogt i den UNESCO-fredede Ha Long-bugt – de største seværdigheder og oplevelser, på steder hvor ganske få kommer

  I de næste to dage er det tid til at opleve den UNESCO-fredede Ha Long-bugt. Bugten, som rent faktisk er et ø-hav bestående af flere bugte, er ubestridt et af Vietnams mest fascinerende og smukke naturscenerier. Rejseguiden Lonely Planet omtaler bugten som en af verdens ti smukkeste sejladser, og i 2011 kom den naturligvis på listen over verdens syv nye naturvidundere. Området er blændende smukt med tæt på 2.000 frodigt bevoksede kalkstensformationer, der rejser sig op over det smaragdgrønne vand i de mest fantastiske formationer. I et helt specielt døgn skal vi bo om bord på et lille, 5-stjernet luksuriøst skib, som er indrettet med alle moderne faciliteter.

  Det 5-stjernede krydstogt i Ha Long-bugten er naturligvis valgt på grund af skibets kvalitet og programmets flotte indhold, men også fordi køreturen til havnen kun er på to timer. Vi kører fra Hanoi midt på formiddagen og køreturen bringer os gennem klassisk smukt Nordvietnamesisk landskab med landbrugsområder, natur, rismarker og større og mindre byer, hvor vi fra bussen kan opleve det lokale liv.

  Inden det luksuriøse minikrydstogt tager sin begyndelse, bliver vi budt velkommen på traditionel vis med en kop te i rederiets lounge, og når vi er gået om bord introduceres vi til livet på skibet, imens vi nyder en velkomstdrink. Vi indkvarteres i smukke og rummelige værelser med egen privat balkon.

  Kaptajnen sætter kursen mod de største seværdigheder, især ad en anden rute end den gængse, til nogle af de mest oprindelige områder, så vi får fornøjelsen af at nyde de fantastiske omgivelser mellem de grønklædte kalkstensbjerge i egne af Ha Long-bugten, hvor næsten ingen andre kommer. Efter en dejlig frokost om bord sejler vi til Lan Ha-bugten, der er kendt for sine uberørte og paradisiske strande, der er at finde på de cirka 400 små øer, som udgør området. Her får du mulighed for at sejle i kajak eller nyde det krystalklare badevand på en svømmetur.

  Tilbage på skibet har du mulighed for at nyde solnedgangen, slappe lidt af eller deltage i et madlavningskursus sammen med skibets kok. Inden vi sætter os til bords i skibets restaurant, hvor der serveres en udsøgt menu, er der happy hour på skibets soldæk. Er du til flere oplevelser, kan du prøve at fiske efter blæksprutter, og ellers kan du stille og roligt nyde en drink på øverste dæk under nattehimlen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Hotellet er skiftet ud med et krydstogt

  Krydstogt i Ha Long-bugten

  Det luksuriøse Azalea Cruise er udformet med inspiration fra de traditionelle junker, og er flot og moderne indrettet med alt, hvad man har brug f...

 • Dag 5 Sejltur med sampan, teceremoni og fly til Nha Trang

  Vi nyder solopgangen i det enestående landskab, og kan deltage i tai chi på dækket og spise let morgenmad. Vi sejler ind til en af de utallige øer, hvor vi bl.a. skal udforske en af de mange grotter, som havet over tid har udskåret i den bløde kalksten, men vi oplever også bugten fra noget nær vandoverfladen, når vi sætter os til rette i en lokal bambusbåd kaldet ”sampan” og bliver roet rundt i stilheden omgivet af det mageløse landskab. Tilbage på skibet spiser vi en dejlig brunch og påbegynder så småt sejladsen tilbage til fastlandet, imens vi deltager i en teceremoni, der sætter et hyggeligt punktum for minikrydstogtet.

  Tilbage på land rejser vi til Hanoi, hvorfra vi flyver sydpå mod Nha Trang. Nha Trang er en af Vietnams smukkest beliggende kystbyer – et populært feriemål for vietnamesere såvel som tilrejsende. Omkranset af dramatiske bjerge ligger en flere kilometer lang tropisk strand med gyldent sand ud for et smukt hav med udsigt til utallige øer. 

  Inkluderede måltider: Brunch

  Her bor du dag 5 & 6

  Citadines Bayfront Hotel

  I hjertet af Nha Trang ligger dette lækre og moderne 4-stjernet hotel, som du godt kan glæde dig til at bo på.  Med udsigt over havet ligger ho...

 • Dag 6 Afslapning ved stranden i Nha Trang

  Denne dag er afsat til afslapning og oplevelser på egen hånd. Hvis du bare ønsker at slappe af og nyde solen, er det bare med at tage strandtasken og håndklædet med under armen og tilbringe hele dagen nede ved havet. Dagen kan også udforskes med smagsløgene på nogle af de mange caféer og restauranter, der både serverer traditionelle og moderne retter. Du kan også dykke længere ned i områdets historie ved Long Son-pagoden med den store hvide Buddha-statue i “baghaven” eller besøge nogle af de mindre museer i byen. Hvis du ønsker at være aktiv, er det også muligt at dyrke diverse sportsaktiviteter ved hotellet eller på stranden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Udforskning af Nha Trang og bjergpasset Ngoan Muc

  Formiddagens timer bruges på at udforske Nha Trangs største seværdigheder. Vi besøger det imponerende Champ-tempelkompleks, Po Nagar, med de fire tårne, der stammer helt tilbage fra 700-1200-tallet. Po Nagar ligger på højdedraget Cu Lao med en fantastisk udsigt over Nha Trang, floden Cai og de omkringliggende landsbyer. Ved en af de små fiskerlandsbyer fornemmer vi stemningen fra det oprindelige Nha Trang, og den franske kolonitid bliver nærværende igen, når vi besøger domkirken Christ the King, der er imponerende elegant bygget i forhold til byggematerielet, der udgøres af cementblokke.

  Om eftermiddagen fortsætter rundrejsen via bjergpasset Ngoan Muc ad en naturskøn rute med snoede bjergveje til Da Lat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Sammy Dalat Hotel

  Sammy Dalat Hotel ligger i centrum af den populærere turistby Dalat. Dalat blev bygget af franskmænd i starten af 1900-tallet, hvilket kan ses ov...

 • Dag 8 Svævebane op til Truc Lam-pagoden og rundtur i Da Lat-området

  Da Lat er ubestridt en af de smukkest beliggende byer i det vietnamesiske højland. Byen ligger i 1.500 meters højde på et frodigt plateau omgivet af bjerge med vandfald, pinjetræsskove, søer og floder. På grund af det milde klima, som minder meget om det vi kender i Sydeuropa, udviklede det franske kolonistyre byen til et populært sommersted. Klimaet er også årsagen til områdets store produktion af grøntsager, jordbær, blomster, kaffe og te, som sælges til resten af landet.

  Oplevelserne i højlandet starter med en tur i svævebane op til Truc Lam, hvor der ligger en pagode og et kloster. Turen giver en forrygende udsigt i fugleperspektiv over nåletræslandskabet, Da Lat og den nærliggende sø Tuyen Lam. Dernæst får vi chancen for at blive lidt klogere på landbrugslivet, når vi besøger nogle af de lokale producenter. Her ser vi en kaffefarm/plantage, der er kendt for sin weasel-coffee, en af de mest berømte og dyreste salgs kaffe i verden. Vi kører forbi kaffe-, te-, blomster- og artiskokplantager. Vi gør stop ved en lille silkefabrik, hvor vi hører om produktionen som stadig foregår på gamle franske spindemaskiner.

  På byens fine gule banegård, kan man nyde mødet mellem klassisk art deco og traditionel bjerglandsby-arkitektur. Banegårdens tag er eksempelvis højt og skråt, som mange af de små landsbyers fælleshuse også er det. Derudover besøger vi sommerresidensen for den sidste af Vietnams 13 konger, Bao Dai, der regerede fra 1926-45.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Besøg hos den etniske minoritet Ko Ho-folket og videre til Ho Chi Minh City

  Det er tid til at sige farvel til Da Lat og højlandet, når kursen sættes mod storbyen Ho Chi Minh City. Undervejs oplever vi afvekslende landskaber og besøger en landsby tilhørende Ko Ho-folket og får et indblik i deres hverdag.

  Rejsen fortsætter til det flade Sydvietnam og Ho Chi Minh City, der inden 1976 var bedre kendt under navnet Saigon. Saigon var hovedstad i den franske koloni Cochinkina fra 1862-1954 og i Sydvietnam fra 1954-75. Efter Vietnamkrigens afslutning blev byen omdøbt til Ho Chi Minh City, og Hanoi blev udnævnt som ny hovedstad. På trods af Hanois hovedstadsstatus er det fortsat Ho Chi Minh City, der er landets største by med ca. 10 mio. indbyggere.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Avanti hotel

  I Ho Chi Minh i det levende Distrikt One ligger Avanti Hotel. Efter en dag fyldt med oplevelser kan du slappe af i hotellets hyggelige loungeområd...

 • Dag 10 Cu Chi-tunnelerne og byrundtur i Ho Chi Minh City

  Vi kører tidligt til Cu Chi, som ligger ca. 1,5 time uden for Ho Chi Minh City og passerer bl.a. gummiplantager undervejs. Vi ser nærmere på Cu Chi-tunnelerne – et kæmpemæssigt netværk af underjordiske tunneler skabt af Viet Cong-guerillaen under Vietnamkrigen. Herfra kæmpede de mod amerikanerne, som havde base i det samme område, men over jorden. Levn fra dengang viser, hvordan de stridende parter boede næsten side om side eller rettere sagt over og under hinanden, og vi ser med hvilke våben, de bekæmpede hinanden. Hvis man har lyst, er der også mulighed for selv at komme ned i gangene og opleve, hvor trange de er.

  Tilbage i Ho Chi Minh City møder vi en pulserende, moderne asiatisk storby med både nyopførte højhuse og gamle bygninger fra kolonitiden. Vi spiser frokost, inden vi tager hul på byens seværdigheder. Vi starter med det franske kolonistyres to smukke bygninger – Notre Dame-kirken og Hovedpostkontoret. Den rødlige murstenskirke ligger i hjertet af det tidligere franske administrationsområde i umiddelbar nærhed til det elegante Hovedpostkontor, der er tegnet af selveste Gustav Eiffel. Og Vietnamkrigen bliver for en stund uhyggeligt nærværende, når vi besøger Genforeningspaladset og Krigsmindemuseet.

  Sidst på eftermiddagen slår vi vejen forbi det klassiske Ben Thanh-marked, hvor handlen er godt i gang blandt de mange små stande. Lyden af gode tilbud runger i ørerne, krydrede dufte fylder næseborene og farvestrålende blomster, grøntsager og glitterstads kæmper om opmærksomheden.

  Denne aften bliver der tid til på egen hånd at gå på opdagelse i den spændende storby. Det er nemt at finde gode restauranter omkring hotellet, og der er altid ekstra meget at se på om aftenen i byens gader.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11 På opdagelse i Mekong-deltaet på en sejltur og cykeltur

  Vi siger farvel til storbyen og rejser dybt ned i det vietnamesiske spisekammer – det gigantiske og frodige Mekong-delta. Fra den lille landsby Ben Tre sejler vi ud for at møde lokalbefolkningen på og ved floden. Vi besøger små virksomheder, f.eks. en murstensfabrik og en lille familievirksomhed, hvor vi ser, hvordan de laver sovemåtter. Ad små stier cykler vi ud og oplever landskabet langs rismarker, palmetræer og frugtplantager, og får undervejs et fint indblik i levevilkårene for de mange mennesker, der bor i floddeltaet.

  Efter frokost kører vi til vores dejlige, der ligger smukt lige ned til Mekong-floden. Her tilbringer vi de næste par dage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 11 & 12

  Mekong Lodge Resort

  Ved kanten af Tien-floden ligger Mekong Lodge Resort i naturskønne omgivelser. Her møder vietnamesisk design, komfort og naturen hinanden, og du ...

 • Dag 12 Flydende marked i Cai Be, cykeltur og nyplukkede eksotiske frugter på øen Tan Phong

  Endnu et af feriens ubestridte højdepunkter venter i de tidlige morgentimer – det store og intense flydende marked i Cai Be. Sanserne bliver pirret, når vi blander os med de mange både, som er lastet til bristepunktet med eksotiske frugter, grøntsager, ris og utallige andre afgrøder fra det store delta. Handlen er livlig, støjende og intens med store sække og kurve, som langes hen over rælingen, og lydbilledet er en blanding af dunkende bådmotorer og råbende producenter og opkøbere. 

  Efter denne oplevelse sejler vi tilbage til hotellet og nyder vores morgenmad i ro og mag, inden dagen byder på flere oplevelser i nærområdet. Vi skal nemlig på en lille cykeltur, hvor vi følger små hyggelige stier til en lille færge, der bringer os til øen Tan Phong. Øen er centrum for salg af frugt til Vietnam og store dele af Sydøstasien, og vi besøger en af de lokale producenter og smager de saftspændte og søde eksotiske frugter lige fra kilden.

  Vi fortsætter gennem det frodige landskab, stopper ved et privat hjem, hvor vi bydes på te og besøger en lille producent, som indvier os i kunsten at fremstille rispapir til de berømte forårsruller.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 13 Afslapning og hjemrejse

  Formiddagen er fri til at slappe af, nyde poolen, cykle eller gå en tur i nærområdet. Efter frokost kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

  NB! Såfremt du vælger at forlænge din rejse, vil du, når resten af gruppen kører til lufthavnen, blive kørt til Phan Thiet af en engelsktalende chauffør. Ligeledes vil du, når du skal rejse hjem til Danmark, blive hentet og kørt til Ho Chi Minh City lufthavn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 Ankomst Danmark
 • Dag 13-18 Tilkøb: Dejlig badeferie i Vietnam

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Vietnam. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Amaryllis Resort & Spa i Phan Thiet. Amaryllis Resort & Spa er smukt beliggende på stranden ud til Det Østkinesiske Hav med kokospalmer, så langt øjet rækker. Der er ca. 10 min. kørsel ind til den lille strandby Phan Thiet. Opholdet er i dobbelt superior værelse med udsigt til haven, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen samt ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  3.195 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - enkeltværelse

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Amaryllis Resort & Spa i Phan Thiet. Amaryllis Resort & Spa er smukt beliggende på stranden ud til Det Østkinesiske Hav med kokospalmer, så langt øjet rækker. Der er ca. 10 min. kørsel ind til den lille strandby Phan Thiet. Opholdet er i enkelt superior værelse med udsigt til haven, morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen samt ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  5.995 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - Aroma Beach Resort & Spa

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I restauranten kan appetitten stilles med vestlige og vietnametiske retter, og i poolbaren og skybaren kan du nyde en kold drink eller en let servering. Værelserne er indrettet med fladskærms-tv, minibar samt privat badeværelse med badekar og hårtørrer . Opholdet er i enkelt superior værelse, inkl. morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen samt ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  3.495 kr. pr. person

  Tilkøb: 5 dages badeferie i Phan Thiet - enkeltværelse – Aroma Beach Resort & Spa

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet beliggende lige ned til stranden med privat strandområde. Ud over sin dejlige beliggenhed tilbyder hotellet poolområde, motionslokale, billard og gratis Wi-Fi. I restauranten kan appetitten stilles med vestlige og vietnametiske retter, og i poolbaren og skybaren kan du nyde en kold drink eller en let servering. Værelserne er indrettet med fladskærms-tv, minibar samt privat badeværelse med badekar og hårtørrer. Opholdet er i enkelt superior værelse, inkl. morgenmad, privat transfer til og fra lufthavnen samt ændring af flybillet. NB! Visum er påkrævet. Prisen er med forbehold for plads.

  4.895 kr. pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Indenrigsfly fra Hanoi til Nha Trang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • Minikrydstogt i den mindre berørte del af Ha Long- og Bai Tu Long-bugten med overnatning på luksusjunke i dobbeltkahyt med bad og toilet
 • Minibadeferie med 2 nætter på 4-stjernet hotel i Nha Trang, som er kendt for sine hvide sandstrande
 • Afslapning og skøn natur ved Mekong-floden med 2 nætter på det 4-stjernede Mekong Lodge
 • 11 x morgenmad, 9 x frokost og 6 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr. dag
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Spændende byrundtur i Hanoi og Ho Chi Minh City, hvor vi bl.a. kører rundt i de gamle handelsgader med cyclo
 • Sejltur til de flydende markeder i Cai Be
 • Tur med svævebane i det frodige Da Lat-område
 • Spændende besøg til Cu Chi-tunnelerne
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg ved afrejse i perioden oktober 2019 – juli 2020: kr. 3.500
 • Enkeltværelsestillæg ved afrejse i oktober 2020: kr. 3.995
 • Tilslutning fra Aalborg eller Aarhus kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 13 februar 2021 14 dage Henrik Bjørn Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  15.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 13/02-2021   kl. 12:30 13/02-2021   kl. 13:20
   København - Dubai 13/02-2021   kl. 14:20 13/02-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 14/02-2021   kl. 03:40 14/02-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 25/02-2021   kl. 23:55 26/02-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 26/02-2021   kl. 08:20 26/02-2021   kl. 12:20
   København - Billund 26/02-2021   kl. 18:15 26/02-2021   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 13/02-2021   kl. 14:20 13/02-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 14/02-2021   kl. 03:40 14/02-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 25/02-2021   kl. 23:55 26/02-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 26/02-2021   kl. 08:20 26/02-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 13/02-2021   kl. 10:30 13/02-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 13/02-2021   kl. 14:20 13/02-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 14/02-2021   kl. 03:40 14/02-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 25/02-2021   kl. 23:55 26/02-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 26/02-2021   kl. 08:20 26/02-2021   kl. 12:20
   København - Aalborg 26/02-2021   kl. 16:30 26/02-2021   kl. 17:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 13/02-2021   kl. 10:35 13/02-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 13/02-2021   kl. 14:20 13/02-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 14/02-2021   kl. 03:40 14/02-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 25/02-2021   kl. 23:55 26/02-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 26/02-2021   kl. 08:20 26/02-2021   kl. 12:20
   København - Aarhus 26/02-2021   kl. 14:40 26/02-2021   kl. 15:20
   Se flytider
 • 05 marts 2021 14 dage Uffe Elbæk Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  15.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 05/03-2021   kl. 12:30 05/03-2021   kl. 13:20
   København - Dubai 05/03-2021   kl. 14:20 05/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 06/03-2021   kl. 03:40 06/03-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 17/03-2021   kl. 23:55 18/03-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 18/03-2021   kl. 08:20 18/03-2021   kl. 12:02
   København - Billund 18/03-2021   kl. 18:15 18/03-2021   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 05/03-2021   kl. 14:20 05/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 06/03-2021   kl. 03:40 06/03-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 17/03-2021   kl. 23:55 18/03-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 18/03-2021   kl. 08:20 18/03-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 05/03-2021   kl. 10:30 05/03-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 05/03-2021   kl. 14:20 05/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 06/03-2021   kl. 03:40 06/03-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 17/03-2021   kl. 23:55 18/03-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 18/03-2021   kl. 08:20 18/03-2021   kl. 12:20
   København - Aalborg 18/03-2021   kl. 16:30 18/03-2021   kl. 17:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 05/03-2021   kl. 10:55 05/03-2021   kl. 11:35
   København - Dubai 05/03-2021   kl. 14:20 05/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 06/03-2021   kl. 03:40 06/03-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 17/03-2021   kl. 23:55 18/03-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 18/03-2021   kl. 08:20 18/03-2021   kl. 12:20
   København - Aarhus 18/03-2021   kl. 14:45 18/03-2021   kl. 15:25
   Se flytider
 • 01 april 2021 14 dage Uffe Elbæk København
  Aalborg
  15.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 01/04-2021   kl. 15:35 01/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 02/04-2021   kl. 03:30 02/04-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 13/04-2021   kl. 23:55 14/04-2021   kl. 04:10
   Dubai - København 14/04-2021   kl. 08:20 14/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 01/04-2021   kl. 06:20 01/04-2021   kl. 07:05
   København - Dubai 01/04-2021   kl. 15:35 01/04-2021   kl. 23:55
   Dubai - Hanoi 02/04-2021   kl. 03:30 02/04-2021   kl. 13:15
   Ho Chi Minh City - Dubai 13/04-2021   kl. 23:55 14/04-2021   kl. 04:10
   Dubai - København 14/04-2021   kl. 08:20 14/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 14/04-2021   kl. 14:50 14/04-2021   kl. 15:35
   Se flytider
 • 11 juli 2021 14 dage Uffe Elbæk Billund
  København
  Aalborg
  15.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 11/07-2021   kl. 12:30 11/07-2021   kl. 13:20
   København - Dubai 11/07-2021   kl. 14:20 11/07-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 12/07-2021   kl. 03:40 12/07-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 23/07-2021   kl. 23:55 24/07-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 24/07-2021   kl. 08:20 24/07-2021   kl. 12:20
   København - Billund 24/07-2021   kl. 18:15 24/07-2021   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 11/07-2021   kl. 14:20 11/07-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 12/07-2021   kl. 03:40 12/07-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 23/07-2021   kl. 23:55 24/07-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 24/07-2021   kl. 08:20 24/07-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 11/07-2021   kl. 10:30 11/07-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 11/07-2021   kl. 14:20 11/07-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 12/07-2021   kl. 03:40 12/07-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 23/07-2021   kl. 23:55 24/07-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 24/07-2021   kl. 08:20 24/07-2021   kl. 12:20
   København - Aalborg 24/07-2021   kl. 14:35 24/07-2021   kl. 15:30
   Se flytider
 • 16 oktober 2021 14 dage Uffe Elbæk Billund
  København
  Aalborg
  15.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 16/10-2021   kl. 12:30 16/10-2021   kl. 13:20
   København - Dubai 16/10-2021   kl. 14:20 16/10-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 17/10-2021   kl. 03:40 17/10-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 28/10-2021   kl. 23:55 29/10-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 29/10-2021   kl. 08:20 29/10-2021   kl. 12:20
   København - Billund 29/10-2021   kl. 18:15 29/10-2021   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 16/10-2021   kl. 14:20 16/10-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 17/10-2021   kl. 03:40 17/10-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 28/10-2021   kl. 23:55 29/10-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 29/10-2021   kl. 08:20 29/10-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 16/10-2021   kl. 10:30 16/10-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 16/10-2021   kl. 14:20 16/10-2021   kl. 23:45
   Dubai - Hanoi 17/10-2021   kl. 03:40 17/10-2021   kl. 12:40
   Ho Chi Minh City - Dubai 28/10-2021   kl. 23:55 29/10-2021   kl. 04:25
   Dubai - København 29/10-2021   kl. 08:20 29/10-2021   kl. 12:20
   København - Aalborg 29/10-2021   kl. 14:35 29/10-2021   kl. 15:30
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Vietnam

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsedatoen. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere ved rejser under 15 nætters varighed. Er din rejse over 15 nætters varighed, er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på Vietnams officielle immigrations-portal her.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta hedder vietnamesiske dong (VND). Dong kan veksles hjemmefra eller ved ankomst i Vietnam. Det kan bedst betale sig at betale med VND, men man kan også bruge amerikanske dollars, hvis man hellere vil det. I så tilfælde anbefales det at medbringe små sedler som 5’ere, 10’ere og 20’ere.
  Visakort og MasterCard kan bruges i de fleste byer, på hoteller og restauranter, og der kan hæves penge i banker og pengeautomater.
  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vietnam er seks timer foran dansk normaltid og fem timer foran sommertid.

  Transport

  Busserne i Vietnam har ikke samme standard som i Europa, og man vil også opleve forskel på busserne i Nord- og Sydvietnam, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagagen på busrejsen.
  Vi kører også med tog – og nattog – i Vietnam. Her kan du ikke forvente dansk standard. Såfremt rejsen indeholder kørsel med nattog, så kører vi i pæne standard-togvogne med 4-personers kupéer med sengetøj. Hver togvogn har toilet og håndvask.

  Vejforholdene og infrastrukturen i store dele af Vietnam, især i det nordlige Vietnam er ikke af samme standard som i Europa.

  Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar eller 20.000 VND pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Vietnam vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 4 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Kriminaliteten er lav i Vietnam, og det er generelt sikkert at færdes her, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og eksempelvis undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Vietnam bruger 220 volt og elstik som i Danmark. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Vietnam byder på masser af kulinariske oplevelser, bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. I nord er maden inspireret af det kinesiske køkken, og her bruges i mindre grad chili og friske grøntsager end i syd. Dog er vietnamesisk mad sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce, og på den måde kan man selv krydre sin mad. Både Tuborg og Carlsberg producerer øl i Vietnam, men under de lokale mærker Huda og Halida. Andre ølmærker, der er værd at stifte bekendtskab med, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. Vietnam producerer kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Kaffen fås også i en iskold version tilsat kondenseret mælk. Grøn te serveres overalt, både efter et måltid eller som en velkomstdrink.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Vietnam. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselsstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, især i det nordlige Vietnam, så medbring derfor varmere tøj ved rejser hertil.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, og hvis man fornærmer dem eller forårsager en akavet situation, er de tilbøjelige til blot at smile. Smilet betyder ikke, at de synes, det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på. Det er i øvrigt ikke velset at give udtryk for stærke følelser offentligt. Ikke alle bryder sig om at blive fotograferet, så husk at spørge om lov først. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere f.eks. militære installationer og i lufthavne. Ved besøg i pagoder og templer er det vigtigt at udvise respekt for vietnamesernes helligdomme med korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækkede. Vær indstillet på, at ting tager tid, da bureaukratiet lever i bedste velgående.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Den vietnamesiske silke er af høj kvalitet, og de bedste indkøbsmuligheder findes i Hanoi og Ho Chi Minh City. Kunsthåndværk er også spændende at købe med hjem – ikke mindst, hvis man har mødt kunsthåndværkeren. Vietnam er især kendt for design og fremstilling af lakarbejder med indlagt perlemor, udskårne ting i træ, keramik og håndbroderede stoffer.

 • Fakta

  • Statsform: Socialistisk republik.
  • Hovedstad: Hanoi med ca. 7,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 97 mio. indbyggere
  • Religion: Buddhister 70 %. Mange andre religioner er repræsenteret, ligesom dyrkelse af forfædrene er udbredt.
  • Sprog: Vietnamesisk med engelsk som andetsprog.
  • Areal: 331.210 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Vietnam har tropisk monsunklima. Klimaet varierer meget fra nord til syd. Det sydlige Vietnam har regntid fra maj til november, mens den centrale del af Vietnam har regntid fra december til februar. I den sydlige del af landet er temperaturerne høje hele året rundt, mens temperaturerne i den nordlige del er betydeligt lavere om vinteren.

Trustpilot