Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Scotney Castle

Velkommen til 
Rundrejser i England

Hvis du tager med på en af vores rundrejser i England, kan du komme vidt omkring – fra tyste, forhistoriske stendysser på vindblæste heder til trendy modernitet i en af verdens mest spændende hovedstæder. På en rundrejse med dansk rejseleder slipper du for alt det besværlige, da rejselederen sørger for det praktiske samtidig med at øse af sin store viden. Og dit rejseeventyr får en ekstra dimension sammen med en af vores kompetente og passionerede rejseledere, da de kender landet og de lokale forhold indgående.

Hvilken rundrejse i England skal jeg vælge?

Vores nyhed Nordengland – vikinger & engelsk idyl tager dig med på en rundrejse gennem det nordlige England, hvor romere, vikinger og langhårede popmusikere gennem tiden har formet kulturlandskabet. Rejsen er et møde med dramatisk historie, men også med landets både vildtvoksende og beundringsværdigt tæmmede natur.

En af vores rundrejser i England, Swinging London, fokuserer på den spændende hovedstad, London, hvor man møder historien overalt, bl.a. på Trafalgar Square med statuen af Lord Nelson. I den smukke Westminster Abbey findes mange mindesmærker for kendte politikere, kunstnere og adelsfolk, og skyskraberen The Gherkin og St. Paul’s Cathedral dominerer Londons silhuet. I Covent Garden finder man de karakteristiske torvehaller, hvor underholdning, unikke butikker og populære spisesteder frister. Du kan også udforske de mange butikker på Oxford Street eller besøge det legendariske varehus Harrods, der byder på luksuriøse mærkevarer og en velassorteret madafdeling. Ej at forglemme nogle af Londons mange museer, hvor det oftest er gratis at komme ind – der er bl.a. stor moderne kunst på Tate Modern, klassisk kunst i National Gallery og gennemgang af menneskets historie og udvikling på British Museum.

Det er dog ikke kun de engelske byer, der tiltrækker på en rundrejse til England. Naturen er varieret og ofte drysset med seværdigheder, hvor man kan fornemme historiens vingesus, bl.a. keltiske gravhøje i det smukke hedelandskab i Dartmoor Nationalpark og den ikoniske stencirkel Stonhenge, der ligger mellem Salisbury Plains bakker. Kystlandskaberne er rå og smukke, og ved Dover-klipperne tilsættes det barske et strejf af poesi med de stejle kalkstensklipper, der lyser hvidt op.

En af vores nyeste rejse byder både på Stonehenge, smuk natur og besøg på slottet, der danner rammen for den populære TV-serie Downton Abbey – et virkelig unikt blik bag kulissen, som du kan læse mere om på rundrejsen Downton Abbey og engelsk idyl.

En anden af vores rundrejser i England, der emmer af ægte engelsk atmosfære, er rundrejsen Engelske klassikere, hvor der venter besøg i Oxford, Salisbury og romerske Bath, hvor der selvfølgelig også bliver tid til at nyde en af de mest britiske traditioner, nemlig afternoon tea.

Find din næste rundrejse nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til England

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og café er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v-50 Hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Landekoden er +45 ved opkald til Danmark. Alle større byer har internetcaféer, og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Drikkevand

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og på arbejdspladser i England.

  Indkøb & åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag 9.00-17.30. Søndag 10.00-16.00. Nogle steder har man ”half day” en dag om ugen, dvs. at der lukkes til middag.

  Banker:
  Mandag – fredag 9.30-16.30. Lørdag og søndag lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00-17.30. Lørdag 9.00-12.30.

  Pubber:
  Mandag – lørdag 11.00-23.00. Søndag 12.00-22.30.

 • Fakta

  • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: London med 8,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 53 mio. indbyggere (Storbritannien 61 mio.)
  • Religion: 53% protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10% romerske katolikker, 2,6% muslimer, 34,4% andre (hele Storbritannien).
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
  • Areal: 130.345 km² (Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet) (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Scafell Pike, 978 m. De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis med sine 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.