Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Downton Abbey & engelsk idyl - Risskov Rejser

Danmarks bedste pris!

Downton Abbey & engelsk idyl

Om rejsen

Glæd dig til en ægte Downton Abbey-rejse, hvor der venter et unikt besøg på det smukke slot Highclere Castle, der har dannet rammen for den populære tv-serie Downton Abbey, hvor man følger familien Crawley under og omkring 1. verdenskrig. Du oplever desuden den lille landsby Bampton, som også blev brugt som location til optagelserne af serien.

Denne rundrejse i England byder på flere imponerende slotte, når vi besøger Hatfield House – et af Englands mest berømte – og Windsor Castle, der er dronning Elizabeth 2.s yndlingsresidens. Her får vi et rigt indblik i den engelske overklasse, når vi ser de smukke slottes fine gemakker og de tilhørende haver, der lever op til den stolte, engelske havetradition.

Den engelske idyl venter blandt Cotswolds bølgende landskaber med stråtækte huse, kampestensgærder og levende hegn – og der bliver selvfølgelig også tid til en ærkebritisk tradition, når vi indbydes til afternoon tea i Jane Austen Center i Bath.

Bath er også kendt for sine kurbade fra romertiden, og dem ser vi på en spændende byrundtur, hvor vi hører historien om romernes tilstedeværelse i landet. Rejsen byder på flere historiske spor, når vi besøger Shakespeares fødeby, Stratford-upon-Avon, ser imponerende Blenheim Palace, hvor Winston Churchill helt uventet blev født under en familiesammenkomst, og du oplever den ældgamle mystik ved Stonehenges imponerende stenformationer.

Glæd dig fordi

 • du går rundt i de elegante omgivelser fra serien Downton Abbey på Highclere Castle
 • du oplever landsbyen, hvor der er optaget scener til Downton Abbey
 • slottene Hatfield, Blenheim og Windsor giver et indblik i den engelske overklasse
 • du ser Shakespeares barndomshjem i hyggelige Stratford-upon-Avon
 • der venter en spændende byvandring i universitetsbyen Oxford
 • du oplever den helt særlige atmosfære ved stencirklen Stonehenge
 • du får en historisk fortælling fra romerriget i kurbyen Bath
 • vi bor tæt på gode hoteller og tæt på seværdighederne omkring Bath og Oxford
 • der er inkluderet halvpension og rigt udflugtsprogram inkl. alle entréer (værdi af entréer kr. 1.350)

Få en forsmag på, hvad der venter på Highclere Castle her:

Mød din rejseleder

Ole Fournais - Rejseleder - Risskov Rejser
Ole er ekspert i engelske slotte

Ole Fournais er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur og har undervist på Beder Gartnerskole i en lang årrække, specielt om havekunstens historie. Ole står bag et utal af have- og kulturhistoriske rejser til bl.a. England med fokus på slotte, herregårde, renæssancens villaer og middelalderbyer. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han en ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser. Som rejseleder har Ole det bedst ved at kombinere det planlagte program med nogle uventede overraskelser.

På denne rundrejse får du rig mulighed for at opleve Oles store viden, når I bl.a. besøger slottet Highclere Castle, hvor tv-serien Downton Abbey blev optaget.


Læs mere om Ole Fournais

Ole Fournais - Rejseleder - Risskov Rejser
Ole er ekspert i engelske slotte

Ole Fournais er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur og har undervist på Beder Gartnerskole i en lang årrække, specielt om havekunstens historie. Ole står bag et utal af have- og kulturhistoriske rejser til bl.a. England med fokus på slotte, herregårde, renæssancens villaer og middelalderbyer. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han en ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser. Som rejseleder har Ole det bedst ved at kombinere det planlagte program med nogle uventede overraskelser.

På denne rundrejse får du rig mulighed for at opleve Oles store viden, når I bl.a. besøger slottet Highclere Castle, hvor tv-serien Downton Abbey blev optaget.


Læs mere om Ole Fournais

Dagsprogram

 • Dag 1 Besøg på slottet Hatfield, landsbyen Bampton og universitetsbyen Oxford

  Vi ankommer til Stansted lufthavn, hvorefter vi straks kører til et af Englands mest berømte slotte – Hatfield House – der ligger lidt nord for London. Slottet, som man ser i dag, er bygget i perioden 1607 – 1611. Alle engelske børn kender stedet, da det var på det tidligere slot fra 1497, at den unge prinsesse Elisabeth, der senere blev dronning, voksede op – og blev holdt i en slags forvisning af sin halvsøster, dronning Mary.

  Besøget på slottet er som en rejse gennem flere århundreder, og vi oplever historiens vingesus, når vi går gennem de smukke sale og gemakker med det enestående interiør og gennem haven, der består af forskellige mindre haveanlæg som f.eks. Old Palace Garden, der er en stram geometrisk have med labyrinter.

  Turen fortsætter til området nordvest for Oxford, hvor vi besøger landsbyen, Bampton. Den lille søvnige, men meget idylliske by kom på verdenskortet, da den blev brugt som location i den britiske dramaserie Downton Abbey. Overklassedramaet med familien Crawley og deres tjenestefolk på Downton Abbey er en af de mest sete serier på verdensplan, og på turen rundt i landsbyen kan du genopleve flere lokaliteter. The Old Grammar School dannede i serien rammen for Downton Cottage Hospital, og St. Mary’s Church hed i serien St. Michael and All Angels og var rammen for utallige barnedåber, bryllupper og begravelser.

  Fra Bampton kører vi videre til hotellet i Oxford-området, hvor vi skal bo de næste tre nætter.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her skal du bo dag 1-3

  Oxford Belfry Hotel

  Det dejlige 4-stjernede hotel ligger lidt udenfor Oxford i naturskønne omgivelser. Der er både indendørs pool, fitnesslokaler og en hyggelig bar...

 • Dag 2 Byvandring i Oxford og besøg Blenheim Palace – Winston Churchills fødested

  Vi bruger formiddagen på at udforske universitetsbyen Oxford med de stolte traditioner og de imponerende bygninger og  får et indtryk af den akademiske atmosfære og det sprudlende studentermiljø. Vi tager turen til fods og spadserer mellem verdensberømte biblioteker, opsøger berømte colleges og nyder stemningen i de snævre gader. Det var her i Oxford, den legendariske, men fiktive Inspector Morse løste talrige mordgåder, som blev til en populær tv-serie.

  Oxford University består af 38 selvstændige colleges, og vi besøger Christ Church College grundlagt i 1546 af Henrik den 8. Vi ser The Hall – studenternes overdådigt udsmykkede spisesal – og som Harry Potter-fans sikkert genkender fra filmene. Spisesalen blev brugt til Hogwarts Dining Hall i de første to film og i senere film genskabt i filmstudiet. Christ Church College rummer også byens katedral fra 1100-tallet.

  Om eftermiddagen koncentrerer vi os om fabelagtige og UNESCO-fredede Blenheim Palace – og det er ikke spor for meget, da der er tale om et monumentalt herresæde med 200 værelser. Det enorme palads er et rendyrket eksempel på engelsk barok, og både ude og inde regnes det for et af landets allerfineste slotte. Blenheim Palace har været i samme families eje siden 1704, hvor det blev skænket til John Churchill som tak for hans militære indsats. Han var den første hertug af Marlborough – og i dag er ejeren den 12. hertug i rækken. Slottet rummer overdådige og imponerende samlinger af malerier, bøger, porcelæn, våben, gobeliner og møbler. Den tidligere britiske premierminister Winston Churchill er født på slottet, der på det tidspunkt var ejet af hans onkel. Der bliver også tid til at nyde de spektakulære haveanlæg, som flere engelske regenter har kaldt “The Finest View In England”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon og idyl i hjertet af England, The Cotswolds

  Hele denne dag tilbringer vi i “The Cotswolds – The Heart of England” – et naturskønt, kuperet område med maleriske og idylliske landsbyer, hvor husene er bygget med den lokale gule kalksten, og haverne er et farverigt blomsterflor. Vi kører først til Stratford-upon-Avon, hvor vi besøger Shakespeares barndomshjem, der ligger midt i byen, hvor hans far var handskemager. I Stratford-upon-Avon er der desuden et meget stort antal huse opført i den berømte “Tudor Style” – meget lig vores bindingsværk, men her dog oftest med blyindfattede ruder. Vi spadserer til kirken med Shakespeares grav og oplever den helt særlige stemning langs Avon-floden.

  I løbet af eftermiddagen besøger vi et par af de små pittoreske landsbyer, og det kunne f.eks. være Stow-on-the-Wold, Bourton-on-the-Water og Bibery. Vi nyder stemningen mellem de smukke, solgule stenhuse, duften fra de blomstrende haver, de hyggelige butikker, fristende tea rooms og pubber – det kan ikke blive mere engelsk. Man ser det for sig – Miss Marple, der kommer trippende med sin fine hat og tynde kniplingshandsker og pludselig møder den altid travle Inspector Barnaby og hans assistent. Fulde af indtryk kører vi tilbage til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 En dag med oplevelser i Bath med underjordiske badeanstalter

  Byens navn afslører, hvad det i sin tid drejede sig om. De romerske bade i Bath kan dateres tilbage til år 75, og de hører til de bedst bevarede i verden. De varme kilder, der har en konstant temperatur på 46,5 grader, har dog været kendt langt tidligere for deres gode virkning på helbredet. Vi oplever de enestående, underjordiske badeanstalter fra forskellige århundreder og får en historisk fortælling fra udkanten af romerriget. Bath er også kendt for sin smukke arkitektur, og også her i Bath er det The Cotswolds, der har leveret de lyse kalksten til bygningerne.

  Der bliver også tid til shopping eller oplevelser på egen hånd. Besøg evt. det moderne spa-center Thermae Bath Spa, hvor du som de gamle romere kan opleve den velgørende effekt, Englands eneste varme kilder giver kroppen.

  De næste tre nætter overnattes der i Bath-området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her skal du bo dag 4-7

  Bailbrook House Hotel

  Glæd dig til opholdet på det 4-stjernede hotel, der ligger i et klassisk engelsk palæ, som kan dateres til 1790. Det elegante hotels værelser, ...

 • Dag 5 Bag kulisserne på Downton Abbey og stemningsfulde sydengelske landsbyer

  I dag venter en helt usædvanlig oplevelse om formiddagen, når vi besøger selveste Downton Abbey, som var rammen om den populære tv-serie. I virkeligheden hedder slottet Highclere Castle, og her bor jarlen af Carnarvon med sin familie.
  De fleste scener fra slottet og fra haven, der er brugt i tv-serien, er optaget her på Highclere Castle, og på turen gennem slottet vil du helt sikkert genkende talrige detaljer fra hall’en med den imponerende trappe af egetræ, det smukke bibliotek, de smagfuldt indrettede saloner og ikke mindst de hyggelige private gemakker på første etage. I den vidtstrakte park kan du spadsere ad samme stier som Lady Mary, Lady Edith og Lady Sybil og genkende steder med flotte udsigter til slottet. Besøget slutter i staldene bag slottet, hvor der er indrettet café og butik.

  Om eftermiddagen nyder vi det smukke bølgende sydengelske landskab med frodige marker, hyggelige landsbyer og gør holdt et par stemningsfulde steder bl.a. i landsbyen Leacock, der er kendt for en lang række film- og tv-optagelser som f.eks. Jane Austens romaner og J.K. Rowlings bøger om Harry Potter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Mysteriet Stonehenge og klassisk afternoon tea i Bath

  På Salisbury Plain skal vi opleve et af Europas mest berømte fortidsminder, Stonehenge, der består af 5 – 8 m høje stenportaler, der danner en cirkel. Man mener, at stenene har stået her i 3.500 – 5.000 år, men det er stadig et mysterium for videnskaben, hvad der ligger bag. Dog ved man, at de har eksisteret under druidernes storhedstid, og at man mødtes her til forskellige religiøse ceremonier, heriblandt fejringen af solhverv.

  Efter besøget kører vi tilbage til Bath, hvor vi mødes på Jane Austen Center til den helt særlige tradition med ”afternoon tea” med både sandwich, scones, småkager og selvfølgelig te. Traditionen med at drikke te stammer helt tilbage fra 1600-tallet, men denne særlige måde at drikke te ledsaget af lækre snacks har sin oprindelse fra 1840. Her var en vis Anna, den 7. hertuginde af Bedford, træt af at være sulten om eftermiddagen, når der var så lang tid til aftensmaden, der ofte først blev serveret kl. 20. Så hun fik sendt te, brød og lidt kage til sit værelse omkring kl. 16, og begyndte også at invitere venner på besøg til det lille mellemmåltid. Det greb om sig, og dannede efterhånde mode i det finere selskab, indtil det blev til en mere etableret tradition i det engelske samfund.

  Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Bath, og man kunne evt. vælge at udforske Jane Austen Center yderligere, der bl.a. fortæller om den berømte forfatters tid i byen under sine to længerevarende ophold.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Det kongelige slot Windsor Castle og hjemrejse

  Vi forlader Bath og kører direkte til kongebyen, Windsor. Her er den store attraktion slottet, der blev grundlagt af Vilhelm Erobreren omkring år 1070. Slottet er blevet om- og tilbygget gentagne gange og er i dag den største beboede borg i verden.

  Dronning Elizabeth 2. tilbringer helst sine weekender på Windsor Castle fremfor på Buckingham Palace, og det skyldes Windsor Great Park – et jagt- og naturområde på næsten 200 ha. Der er sat god tid af til at opleve slottet med bl.a. de kongelige repræsentationslokaler, Queen Mary’s Doll House og St. George’s Chapel med de mange kongegrave.

  Efter besøget på Windsor kører vi til lufthavnen i Stansted og flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode, 4-stjernede hoteller
 • 6 x morgenmad og 6 x aftensmad
 • Al transport og alle udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.350)
 • Besøg på slottet Hatfield House og tid i landsbyen Bampton
 • Byvandring i universitetsbyen Oxford
 • Besøg i Christ Church College
 • Besøg på det UNESCO-fredede og historiske Blenheim Palace
 • Tid i Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon med besøg i hans barndomshjem
 • Byrundtur i romerske Bath
 • Bag kulisserne på serien Downton Abbey med besøg på smukke Highclere Castle
 • Besøg ved mystiske Stonehenge og landsbybesøg i de hyggelige sydengelske landskaber
 • Traditionel afternoon tea på Jane Austen Center i Bath
 • Besøg på dronning Elizabeth 2.'s yndlingsresidens, Windsor Castle
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.700
 • Ved afrejse fra Aalborg eller Billund lufthavn på afgangen 9/4. Tillæg kr. 1.000
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til England

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og café er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v-50 Hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Landekoden er +45 ved opkald til Danmark. Alle større byer har internetcaféer, og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Drikkevand

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og på arbejdspladser i England.

  Indkøb & åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag 9.00-17.30. Søndag 10.00-16.00. Nogle steder har man ”half day” en dag om ugen, dvs. at der lukkes til middag.

  Banker:
  Mandag – fredag 9.30-16.30. Lørdag og søndag lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00-17.30. Lørdag 9.00-12.30.

  Pubber:
  Mandag – lørdag 11.00-23.00. Søndag 12.00-22.30.

 • Fakta

  • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: London med 8,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 53 mio. indbyggere (Storbritannien 61 mio.)
  • Religion: 53% protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10% romerske katolikker, 2,6% muslimer, 34,4% andre (hele Storbritannien).
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
  • Areal: 130.345 km² (Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet) (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Scafell Pike, 978 m. De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis med sine 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.