Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Idyl i Cotswold

Vi bor centralt i Oxford og Bath

Engelske klassikere

Om rejsen

Denne rundrejse til England med dansk rejseleder emmer af ægte engelsk atmosfære. Du oplever det i de idylliske landsbyer i Cotswolds bølgende landskaber. I universitetsbyen Oxford, der er noget af det mest engelske, man kan forestille sig. Og i Stratford-upon-Avon med de stråtækte huse, hvor Shakespeare blev født i 1564.

Historiens vingesus melder sig i Bath med de romerske bade, ved fortidsmindet Stonehenge og på Windsor Castle, som har været beboet af konger og dronninger i 900 år. England er også kendt for sine slotte og haver, der alle fortæller e

t stykke interessant kulturhistorie, og vi besøger de to berømte og imponerende slotte Hatfield House og Blenheim Palace.

På denne rundrejse til England, kommer du til steder, som er blevet brugt til at optage forskellige film og tv-serier. Se blandt andet hvor optagelser til de meget populære tv-serier Inspector Morse og Kriminalkommissær Barnaby er blevet optaget. Du kommer også til Leacock, hvor scener fra filmatiseringerne af Jane Austens romaner og J.K. Rowlings bøger om Harry Potter, er blevet optaget.

Glæd dig fordi

 • rejsen er en lystvandring i engelsk idyl
 • du bliver budt velkommen på slottene Hatfield, Blenheim og Windsor
 • du oplever byen, hvor der er optaget scener til “Downton Abbey” – “Inspector Morse” – “Kriminalkommissær Barnaby”
 • du ser Shakespeares barndomshjem i Stratford-upon-Avon
 • der er inkluderet byvandring i universitetsbyen Oxford
 • rejsen også går til det berømte fortidsminde – Stonehenge
 • du i Bath får en historisk fortælling fra Romerriget og afternoon tea
 • vi bor tæt på seværdighederne og undgår unødvendig kørsel
 • der er inkluderet halvpension og rigt udflugtsprogram inkl. alle entréer (værdi af entréer kr. 1.350)

Hør en af vores rejseledere, Brian Hansen, fortælle om rundrejsen her:

Mød din rejseleder

Ole Fournais - Rejseleder - Risskov Rejser
Tag med Ole til England og oplev ægte engelsk atmosfære

Ole Fournais er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur og har undervist på Beder Gartnerskole i en lang årrække specielt om havekunstens historie. Ole står bag et utal af haverejser og kulturhistoriske rejser til f.eks. Italien, England og Tyskland med fokus på slotte, herregårde, renæssancens villaer og middelalderbyer. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser. Som rejseleder har Ole det bedst ved at kombinere det planlagte program med nogle uventede overraskelser.


Læs mere om Ole Fournais

Ole Fournais - Rejseleder - Risskov Rejser
Tag med Ole til England og oplev ægte engelsk atmosfære

Ole Fournais er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur og har undervist på Beder Gartnerskole i en lang årrække specielt om havekunstens historie. Ole står bag et utal af haverejser og kulturhistoriske rejser til f.eks. Italien, England og Tyskland med fokus på slotte, herregårde, renæssancens villaer og middelalderbyer. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser. Som rejseleder har Ole det bedst ved at kombinere det planlagte program med nogle uventede overraskelser.


Læs mere om Ole Fournais

Dagsprogram

 • Dag 1 Besøg på slottet Hatfield, landsbyen Bampton og universitetsbyen Oxford

  På denne rejse flyves der både fra København og Billund. Da gæsterne fra København ankommer tidligere til lufthavnen Stansted end gæsterne fra Billund, vil der være lidt ventetid i lufthavnen, inden Billund-gæsterne ankommer.

  Derefter kører vi til Hatfield, hvor vores første oplevelse bliver et af Englands mest berømte slotte – Hatfield House, der ligger lidt nord for London. Slottet, som det fremstår i dag, er bygget i perioden 1607 – 1611. Og alle engelske børn kender stedet, da det var på det tidligere slot fra 1497, at den unge prinsesse Elizabeth, der senere blev dronning Elizabeth 1., voksede op – og blev holdt i en slags forvisning af sin halvsøster, dronning Mary.

  Besøget på slottet er som en rejse gennem flere århundreder, og vi oplever historiens vingesus, når vi går gennem de smukke sale og gemakker med det enestående interiør og gennem haven, der består af forskellige mindre haveanlæg som f.eks. Old Palace Garden, der er en stram geometrisk have med labyrinter.

  Turen fortsætter til området nordvest for Oxford, hvor vi besøger landsbyen, Bampton. Den lille søvnige, men meget idylliske by kom på verdenskortet, da den blev brugt som location i den britiske dramaserie Downton Abbey. Overklassedramaet med familien Crawley og deres tjenestefolk på Downton Abbey er en af de mest sete serier på verdensplan, og på turen rundt i landsbyen kan du genopleve flere lokaliteter. The Old Grammar School dannede i serien rammen for Downton Cottage Hospital, og St. Mary’s Church hed i serien St. Michael and All Angels og var rammen for utallige barnedåb, bryllupper og begravelser. Fra Bampton er der ikke langt til Oxford, hvor vi spiser velkomstmiddag og overnatter.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag

 • Dag 2 Byvandring i Oxford og besøg på monumentale Blenheim Palace – Winston Churchills fødested

  Vi bruger formiddagen på at udforske universitetsbyen Oxford med de stolte traditioner og de imponerende bygninger, og vi får et indtryk af den akademiske atmosfære og det sprudlende studentermiljø. Vi tager turen til fods og spadserer mellem verdensberømte biblioteker, opsøger berømte colleges og nyder stemningen i de snævre gader. Det var her i Oxford, den legendariske, men fiktive Inspector Morse løste talrige mordgåder, som blev til en populær tv-serie.

  Oxford University består af 38 selvstændige colleges, og vi besøger Christ Church College grundlagt i 1546 af Henrik den 8. Vi ser The Hall – studenternes overdådigt udsmykkede spisesal – og som Harry Potter-fans sikkert genkender fra filmene. Spisesalen blev brugt til Hogwarts Dining Hall i de første to film og i senere film genskabt i filmstudiet. Christ Church College rummer også byens katedral fra 1100-tallet.

  Om eftermiddagen koncentrerer vi os om fabelagtige og UNESCO-fredede Blenheim Palace – og det er ikke spor for meget, da der er tale om et monumentalt herresæde med 200 værelser. Det enorme palads er et rendyrket eksempel på engelsk barok, og både ude og inde regnes det for et af landets allerfineste slotte. Blenheim Palace har været i samme families eje siden 1704, hvor det blev skænket til John Churchill som tak for hans militære indsats. Han var den første hertug af Marlborough – og i dag er ejeren den 12. hertug i rækken. Slottet rummer overdådige og imponerende samlinger af malerier, bøger, porcelæn, våben, gobeliner og møbler. Den tidligere britiske premierminister Sir Winston Churchill er født på slottet, der på det tidspunkt var ejet af hans onkel. Der bliver også tid til at nyde de spektakulære haveanlæg, som flere engelske regenter har kaldt “The Finest View In England”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon og idyl i hjertet af England, The Cotswolds

  Hele denne dag tilbringer vi i “The Cotswolds – The Heart of England” – et naturskønt, kuperet område med maleriske og idylliske landsbyer, hvor husene er bygget med den lokale gule kalksten, og haverne er et farverigt blomsterflor. Vi kører først til Stratford-upon-Avon, hvor vi besøger Shakespeares barndomshjem, der ligger midt i byen, hvor hans far var handskemager. I Stratford-upon-Avon er der desuden et meget stort antal huse opført i den berømte “Tudor Style” – meget lig vores bindingsværk, men her dog oftest med blyindfattede ruder. Vi spadserer til kirken med Shakespeares grav og oplever den helt særlige stemning langs Avon-floden.

  I løbet af eftermiddagen besøger vi et par af de små pittoreske landsbyer, og det kunne f.eks. være Stow-on-the-Wold, Bourton-on-the-Water og Bibery. Vi nyder stemningen mellem de smukke, solgule stenhuse, duften fra de blomstrende haver, de hyggelige butikker, fristende tea rooms og pubber – det kan ikke blive mere engelsk. Man ser det for sig – Miss Marple, der kommer trippende med sin fine hat og tynde kniplingshandsker og pludselig møder den altid travle Inspector Barnaby og hans assistent. Mættet af indtryk kører vi tilbage til hotellet i Oxford.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 En dag med oplevelser i Bath med underjordiske badeanstalter

  Byens navn afslører, hvad det i sin tid drejede sig om. De romerske bade i Bath kan dateres tilbage til år 75, og de hører til de bedst bevarede i verden. De varme kilder, der har en konstant temperatur på 46,5 grader, har dog været kendt langt tidligere for deres gode virkning på helbredet. Vi oplever de enestående, underjordiske badeanstalter fra forskellige århundreder og får en historisk fortælling fra udkanten af romerriget. Bath er også kendt for sin smukke arkitektur, og også her i Bath er det The Cotswolds, der har leveret de lyse kalksten til bygningerne.

  Der bliver også tid til shopping eller oplevelser på egen hånd. Besøg evt. det moderne spa-center Thermae Bath Spa, hvor du som de gamle romere kan opleve den velgørende effekt, Englands eneste varme kilder har på kroppen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Mysteriet Stonehenge, katedralen i Salisbury og stemningsfulde sydengelske landsbyer

  Denne dag skal vi opleve et af Europas mest berømte fortidsminder, Stonehenge, der består af 5-8 m høje stenportaler, der danner en cirkel. Man mener, at stenene har stået her i 3.500-5.000 år, men det er stadig et mysterium for videnskaben, hvad der ligger bag. Dog ved man, at de har eksisteret under druidernes storhedstid, og at man mødtes her til forskellige religiøse ceremonier, heriblandt fejringen af solhverv.

  Efter besøget på Stonehenge kører vi til Salisbury, og allerede på lang afstand kommer katedralens 123 m høje spir til syne. Her i Salisbury skal vi opleve den enestående engelske gotik for fuld udblæsning med talrige slanke søjler, fine udsmykninger hugget i granit og landets ældste, fungerende kirkeur. Den storslåede kirke blev bygget i perioden fra 1220 til 1258, og det tog altså kun 38 år at bygge dette mesterværk. I et sidekapel kan man se det verdensberømte “Magna Carta” fra 1215 – et dokument, som både kongen og adelen måtte sætte sit laksegl på som en slags håndfæstning, og det betragtes som forløber til mange af nutidens dokumenter om menneskerettigheder og forfatninger.

  Om eftermiddagen nyder vi det smukke bølgende sydengelske landskab med frodige marker, hyggelige landsbyer og gør holdt et par stemningsfulde steder, bl.a. i landsbyen Leacock, der er kendt for en lang række film- og tv-optagelser af f.eks. filmatiseringerne af Jane Austens romaner og J.K. Rowlings bøger om Harry Potter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Tid til egne oplevelser og klassisk afternoon tea i Bath

  Dagen starter med tid til egne oplevelser i Bath, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med forslag til gode oplevelser i byen.

  Midt på eftermiddagen mødes vi på Jane Austen Center til den helt særlige tradition med ”afternoon tea” med både sandwich, scones, småkager og selvfølgelig te. Traditionen med at drikke te stammer helt tilbage fra 1600-tallet, men afternoon tea med lækkert bagværk har sin oprindelse i 1840’erne. Her var en vis Anna – den 7. hertuginde af Bedford – træt af at være sulten om eftermiddagen, da der først blev serveret aftensmad kl. 20. Så hun fik sendt te, brød og lidt kage til sit værelse omkring klokken fem om eftermiddagen, og hun begyndte også at invitere venner til det lille mellemmåltid. Det greb om sig og dannede efterhånden mode i det finere selskab, indtil det blev til en mere etableret tradition i det engelske samfund og til det, vi kender som “Five o’clock tea”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Det kongelige slot Windsor Castle

  Vi forlader Bath og kører direkte til kongebyen, Windsor. Her er den store attraktion slottet, der blev grundlagt af Vilhelm Erobreren omkring år 1070. Slottet er blevet om- og tilbygget gentagne gange og er i dag den største beboede borg i verden.

  Dronning Elizabeth 2. tilbringer helst sine weekender på Windsor Castle fremfor på Buckingham Palace, og det skyldes Windsor Great Park – et jagt- og naturområde på næsten 200 ha. Der er sat god tid af til at opleve slottet med bl.a. de kongelige repræsentationslokaler, Queen Mary’s Doll House og St. George’s Chapel med de mange kongegrave. Efter besøget på Windsor kører vi til Stansted lufthavn og flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 6 x morgenmad og 6 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.350)
 • Besøg på slottet Hatfield House og tid i landsbyen Bampton
 • Byvandring i universitetsbyen Oxford
 • Besøg på Christ Church College i Oxford
 • Besøg på det UNESCO-fredede og historiske Blenheim Palace
 • Tid i Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon med besøg i hans barndomshjem
 • Byrundtur i romerske Bath
 • Besøg i Salisbury Katedralen
 • Besøg ved mystiske Stonehenge og landsbybesøg i de hyggelige sydengelske landskaber
 • Traditionel afternoon tea på Jane Austen Center i Bath
 • Besøg på dronning Elizabeth 2.'s yndlingsresidens, Windsor Castle
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.500

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til England, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til England

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og café er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v-50 Hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Landekoden er +45 ved opkald til Danmark. Alle større byer har internetcaféer, og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Drikkevand

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og på arbejdspladser i England.

  Indkøb & åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag 9.00-17.30. Søndag 10.00-16.00. Nogle steder har man ”half day” en dag om ugen, dvs. at der lukkes til middag.

  Banker:
  Mandag – fredag 9.30-16.30. Lørdag og søndag lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00-17.30. Lørdag 9.00-12.30.

  Pubber:
  Mandag – lørdag 11.00-23.00. Søndag 12.00-22.30.

 • Fakta

  • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: London med 8,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 53 mio. indbyggere (Storbritannien 61 mio.)
  • Religion: 53% protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10% romerske katolikker, 2,6% muslimer, 34,4% andre (hele Storbritannien).
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
  • Areal: 130.345 km² (Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet) (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Scafell Pike, 978 m. De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis med sine 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.