Ring til os 70 22 66 00
Den maleriske sø Crummock Water i Lake District - Risskov Rejser

Inkl. halvpension og rigt udflugtsprogram

Inkl. halvpension og rigt udflugtsprogram

Nordengland – vikinger & engelsk idyl

8 dage fra 11.995 kr.

Tag med på en rundrejse gennem det nordlige England, hvor romere, vikinger og langhårede popmusikere gennem tiden har formet kulturlandskabet. Rejsen er et møde med det nordlige Englands dramatiske historie, men også med landets både vildtvoksende og beundringsværdigt tæmmede natur.

Vi har udvalgt de største højdepunkter i det nordlige Englands frodige, idylliske landskaber og viser dig bl.a. Lake District, hvor der venter dig en enestående oplevelse på en sejltur på smukke Lake Windermere. I det smukke Northumbria går turen bl.a. til UNESCO-fredede Hadrians Mur, som blev bygget af romerne og markerede Romerrigets nordlige grænse. Vejen bliver også lagt forbi det sagnomspundne Lindisfarne-kloster, hvor vikingetiden bogstaveligt talt med vold og magt kom til England.

Fra havnebyen Whitby går turen med veterantog gennem bølgende landskaber og små, idylliske landsbyer, og i York nærmest strømmer historien ud fra byens gamle bygningsværker. På rejsen kan du kort sagt se frem til at opleve typisk engelsk landlig idyl, spektakulære landskaber og medrivende historie.

Glæd dig fordi

 • denne rundrejse er spækket med autentiske oplevelser
 • vi har udvalgt det bedste af det nordlige England
 • du kommer tæt på romernes storhedstid ved Hadrians Mur
 • der venter en sejltur på smukke Lake Windermere
 • du besøger det sagnomspundne Lindisfarne-kloster
 • den smukke nordengelske natur er noget helt særligt
 • vikingernes dramatiske togter bliver nærværende i York
 • der er besøg på en perlerække af borge, katedraler og idylliske landsbyer
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 11.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund
Dansk rejseleder
Ole Fournais

Danmarks bedste rundrejse til Nordengland fordi

Du får det mest indholdsrige udflugtsprogram til Danmarks bedste pris

Alle udflugter og entréer er selvfølgelig inkluderet – ligeså er halvpension og en traditionel High Tea på dag 2

Programmet er fyldt med unikke oplevelser, bl.a. besøg på Alnwick Castle kendt fra Downton Abbey-juleafsnit og den idylliske landsby Haworth, hvorfra Brontë-søstrene skrev en række af deres litterære mesterværker

Danmarks bedste rundrejse til Nordengland fordi

Bliv klogere på rundrejsen i denne video

Mød din rejseleder

Ole Fournais - Rejseleder - Risskov Rejser
Tag med Ole til England og oplev ægte engelsk atmosfære

Ole Fournais er cand.mag. i historie samt nordisk sprog og litteratur. Ole står bag et utal af haverejser og kulturhistoriske rejser til f.eks. Italien, England og Tyskland med fokus på slotte, herregårde, renæssancens villaer og middelalderbyer. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han en ære i at vise de mest interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser.


Læs mere om Ole Fournais

Oplev Nordengland med Brian Hansen

Brian har stor erfaring som rejseleder og sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i det nordlige England.


Læs mere om Brian Hansen

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Manchester, byrundtur i Liverpool med Strawberry Fields og Penny Lane

  Vi flyver til Manchester, og efter ankomsten kører vi direkte til Liverpool. Ved ankomsten til Liverpool står dagen i The Beatles’ tegn, og vi ser nærmere på byens maritime fortid. Vi kører til Penny Lane, som er udødeliggjort i sangen af samme navn fra Beatles-albummet Magical Mystery Tour, og går en tur på denne berømte gade. Derefter ser vi det tidligere Strawberry Fields-børnehjem, som inspirerede Beatles-sangen, der blev en af de mest ikoniske sange inden for den psykedeliske rockgenre i 60’erne og 70’erne.

  Herefter kører vi til Liverpools havnefront, Piers Head. Havnen var en af de vigtigste i imperiets storhedstid, og handelsskibe fra alle afkroge af verden anløb her. På Piers Head ligger de tre bygninger ”The Three Graces”: Cunard Building, Port of Liverpool Building og den ikoniske Royal Liver Building. De tre er symboler på imperiets velmagtsdage. Vi besøger også det berømte Albert Dock-område, der I dag er på UNESCOs verdensarvsliste. I dokområdet vil der være mulighed for en frokost, eller man kan besøge det prisvindende The Beatles Story-museem, hvor man får historien om, hvordan fire unge drenge blev et af de største, mest stilskabende og banebrydende bands nogensinde. Ud over personlige genstande, der tilhørte John, Paul, Ringo og George, instrumenter og billeder, findes her også fantastiske genskabelser af The Casbah Club i Hamborg, The Cavern Club og Abbey Road Studios. Derudover er der en speciel hyldest til sangen ”Yellow Submarine”.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Cumbria Grand Hotel

  Dette hyggelige, 3-stjernede hotel ligger i idylliske omgivelser blot 3 minutters gang fra stranden og ...

 • Dag 2 Sejltur på Lake Windermere og idylliske landsbyer

  En af de store oplevelser under et besøg i det nordengelske Lake District er en sejllads på en af de mange smukke søer. Efter morgenmaden kører vi gennem det idylliske landskab, der inspirerede poeter som William Wordsworth, Samuel Coleridge og Thomas de Quincey, til Lake Windermere. Der venter en enestående oplevelse under en sejlads på søen, hvor der er udsigt til de omkringliggende bjerge, bevoksede øer og skjulte bugter. Denne sejlads er essensen af Lake District og det skønne Nordengland. Efter sejladsen kører vi til et par af de mange landsbyer i området, hvor der vil være lidt tid på egen hånd til at nyde stemningen.

  Tilbage på hotellet skal vi tage del i den engelske tradition ”High Tea”. Den ærkeengelske High Tea består af både sandwich, scones, småkager og selvfølgelig te. Traditionen med at drikke te stammer helt tilbage fra 1600-tallet, men ”Afternoon Tea” med lækkert bagværk har sin oprindelse 1840’erne. Her var en vis Anna – den 7. hertuginde af Bedford – træt af at være sulten om eftermiddagen, da der først blev serveret aftensmad kl. 20. Derfor fik hun sendt te, brød og lidt kage til sit værelse omkring klokken fem om eftermiddagen, og hun begyndte også at invitere venner til det lille mellemmåltid. Det greb om sig og dannede efterhånden mode i det finere selskab, indtil det blev til en mere etableret tradition i det engelske samfund og til det, vi i dag kender som “5 o’clock tea”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Romerrigets nordligste grænse, Hadrians Mur, Housestead's Fort og Chester’s Fort

  Tværs over det nordlige England, gennem det smukke kuperede Northumbria, findes et af verdens mest berømte bygningsværker: Hadrians Mur. Hadrians Mur markerede Romerrigets nordligste grænse og blev opført på initiativ af Kejser Hadrian mellem 122 og 128 e.Kr. Muren strækker sig 118 km fra Tyne-floden ved Newcastle til Solway Firth tæt på Carlisle og blev bygget for at beskytte det romerske England mod de skotske stammer. For hver romerske mil (1479 m) fandtes en port og en såkaldt milfæstning, der var bemandet af romerske legionærer. Fuldt bemandet ville der være omkring 700-800 legionærer i hver fæstning. Hadrians Mur står i dag som et symbol på det romerske imperium og blev i 1987 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  Fra hotellet sætter vi kursen mod byen Carlisle og kører derefter gennem det smukke terræn og følger mere eller mindre murens rute. Vores første stop er fæstningen ved Housestead. Det romerske fort ved Housestead er det bedst bevarede i England og er det eneste sted, hvor man kan gå en lille tur på muren. Udsigten fra fortet er fortrinlig. Højt placeret på en bakkekam er der en fantastisk udsigt ud over den nordengelske hede, og man kan se muren slange sig gennem landskabet. Vi skal se ruinerne af det gamle hospital, kornkamre og barakkerne, og der vil selvfølgelig også være tid til at bevæge sig rundt i området på egen hånd, gå en tur på muren, nyde udsigten og lade sig transportere tilbage til romertiden. Næste stop bliver Chester’s Roman Fort. Fortet var bemandet af 500 spanske legionærer og blev anlagt for at beskytte den nærliggende bro. Vi ser resterne af det romerske bad der ligger ved floden, og det lille museum, som har en fin samling af romerske skulpturer.

  Fra Chester fortsætter vi langs med Romerrigets nordlige grænse og ankommer sidst på eftermiddagen til Newcastle. Vores hotel ligger tæt på Newcastles’ vartegn, Millenium Bridge, i gåafstand fra de mange barer og restauranter på Quayside og Newcastles’ centrum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Ramada Encore Newcastle-Gateshead Hotel

  Dette moderne og smagfuldt indrettede hotel ligger mindre end 20 minutters gang fra Newcastles centrum, og barer og res...

 • Dag 4 Lindisfarne-klostret på Holy Island og Alnwick Castle

  Vi starter dagen med at køre nordpå mod en af Englands legendariske borge, Alnwick Castle. Borgen blev bygget i starten af 1000-tallet, og den har lige siden været sæde for hertugen af Northumberland og hjemsted for Percy-slægten i 700 år. Siden grundlæggelsen er borgen blevet udbygget og forstærket flere gange, og den har spillet en central rolle i de mange engelske krige. I nyere tid er der indspillet flere film og tv-serier på Alnwick Castle. I de første Harry Potter-film var Alnwick ”Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry” og desuden blev to juleafsnit af Downton Abbey indspillet på Alnwick Castle.

  Fra Alnwick fortsætter vi nordpå, langs med kysten, mod det myteomspundne Lindisfarne-kloster. Vikingetiden i England begyndte med angrebet på Lindisfarne-klostret den 8. juni 793. At vikingerne angreb Lindisfarne-klostret var helt uhørt. Ingen regnede med, at et kloster kunne blive raseret så grusomt, da det jo var Guds bolig på Jorden – det tog vikingerne dog ikke så tungt. Resterne af Lindisfarne klostret ligger på tidevandsøen Holy Island, hvor vi ser resterne af klostret og besøger det lille museum.

  Det var på kysterne her i Northumberland, at de første store vikingeinvasioner i 700-tallet fandt sted og herfra, at store dele af England blev en del af det voksende nordbo-rige. Vikingerne kaldte deres område Danelagen – ”dansk lov”. Det navn optræder første gang i skriftlige kilder i 1000-tallet og betegner de områder, der var under vikingernes herredømme og de områder, hvor der fandtes en stor skandinavisk indflydelse.

  Efter en dag i vikingernes fodspor vender vi tilbage til Newcastle.

  Rækkefølgen af dagens besøg afgøres af tidevandstiderne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Durham-katedralen, veterantogskørsel fra den charmerende havneby Whitby til Pickering

  Efter morgenmaden forlader vi Newcastle og kører sydpå mod Durham. Floden Wear skærer sig gennem byen og løber rundt om den, så Durham ligger på en halvø. Byen har op igennem historien altid haft en vigtig position på grund af dens placering tæt på Skotland og var et vigtigt religiøst og økonomisk centrum i Nordengland. Durhams katedral, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste, er en af de mest komplette middelalderkirker.

  Fra Durham kører vi til den charmerende havneby Whitby, der har skrevet sig ind i historien på flere måder. James Cook, som er en af verdens største opdagelsesrejsende, lærte om havet her og skrev Whitby ind i den maritime opdagelseshistorie. I Bram Stokers roman om Dracula ankommer Dracula med skib til Whitby, og derfor har Whitby også skrevet sig ind i den litterære historie. I dag er Whitby en charmerende lille havneby, og der er lidt tid til at gå på opdagelse i byen, inden et veterantog kører os til den lille landsby Pickering. Togturen går gennem et bølgende landsskab og små idylliske landsbyer ligger langs med togbanen og er som taget ud af et postkort.

  Fra Pickering kører vi mod York, hvor vi overnatter de næste to dage.

  Bemærk venligst, at der på afgangen 3/8 på dag 5 & 6 overnattes på et hotel af tilsvarende standard, der ligger udenfor York. Indholdet af dagsprogrammet vil være identisk, dog med den ene undtagelse, at vi kører fra hotellet – York t/r, når der venter byvandring på dag 6.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Park Inn Radisson York Hotel

  Med en fortrinlig udsigt til floden Ouse ligger dette 3-stjernede hotel perfekt og kønt placeret i cen...

 • Dag 6 York, vikingernes hovedstad, byvandring og Jorvik Viking Centre

  Vores hotel ligger centralt placeret midt i York, så dagens udflugt vil være til fods. (For gæsterne på afgangen 3/8 kører vi fra hotellet, der ligger lidt udenfor York, ind til byen denne dag).

  York er indbegrebet af middelalder og en by med en ekstraordinær kultur- og historierigdom. Den intakte bymur fra 1300-tallet omkranser Yorks intakte middelalderbykerne med sine mange små, hyggelige gader. Midt i byen ligger den fantastiske gotiske katedral York Minster. Yorks lange historie og kulturelle arv nærmest siver ud af byens huse, og de mange moderne restauranter og barer er med stor respekt for Yorks klassiske arkitektoniske tradition vævet ind i middelalderbyen. I York findes i dag levn fra tre epoker – romertiden, vikingetiden og middelalderen – og på dagens udflugt rejser vi gennem alle tre tidsperioder.

  Vi går en tur i York middelalderby, går på bymuren og besøger vikingemuseet Jorvik Viking Centre. Efter byvandringen vil der være rigelig tid til at udforske York på egen hånd og måske besøge et af de mange museer, se katedralen eller gå på opdagelse i den skønne middelalderby.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Yorkshire, Fountains Abbey, Studley Royal Water Garden og hyggelige Haworth

  I dag går turen gennem Yorkshires skønne landskab. Midt i det smukke landskab ligger en af Yorkshires største seværdigheder, klosteret Fountains Abbey og Studley Royal Water Garden. Fountains Abbey var det første sted i Yorkshire, der blev indskrevet på UNESCOs verdensarvsliste, og stedet er sandeligt helt unikt. Gemt væk i en isoleret dal, omkranset af skov i en fantastisk klassisk engelsk park, ligger klosteret og den tilhørende Studley Royal Water Garden. Klosterruinerne her er de største i England og ligger kønt og romantisk ved den lille flod, der løber gennem parken. Klostret blev anlagt i 1132 af munke fra York, der søgte en mere afsondret tilværelse i rolige omgivelser, og eksisterede frem til, at det blev lukket i 1539 af Henry VIII.

  I begyndelsen af det 18. århundrede anlagde politikeren John Aislabie den store Water Park for at imponere de besøgende på sit nærliggende gods. Han forandrede det vilde landskab til et pragteksemplar af en georgisk have. Klassiske statuer og bygninger ligger som drysset rundt i parken, der er anlagt med det ene formål, at gæsterne i parken skulle nyde stedet.

  Fra Fountains Abbey fortsætter vi gennem Yorkshires landskab til den hyggelige og meget pittoreske lille by Haworth. I Haworth er vi på kanten af den nordengelske hede, og som mange andre byer i denne del af England har byen og dens omgivelser inspireret forfattere. De kendte Brontë-søstre kom fra Haworth og skrev en række af deres litterære mesterværker her. Vi går en lille tur i byen og spiser frokost på Haworth Old Hall.

  Fra Yorkshire begiver vi os mod Manchester, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Holiday Inn Express Manchester City Centre

  Dette 3-stjernede hotel ligger lige ved siden af University of Manchester på Oxford Road. Palace Theatre og Canal Stre...

 • Dag 8 Hjemrejse fra Manchester

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Manchester og flyver hjem med baggagen fuld af nordengelske rejseminder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 950)
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost, 7 x aftensmad
 • High Tea
 • Byrundtur i Liverpool
 • Sejlads på Lake Windermere i Lake District
 • Besøg ved Hadrians Mur og de to romerske forter Homestead og Chesters
 • Rundvisning på Alnwick Castle og i Durham Cathedral
 • Besøg i det gamle Lindisfarne-kloster på Holy Island
 • Veterantogskørsel fra Whitby til Pickering
 • Byvandring i York med besøg på Jorvik Viking Centre
 • Besøg på Fountains Abbey, Studley Royal Garden og den maleriske landsby Haworth
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.495
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 27 september 2019 8 dage Brian Hansen Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 27/09-2019   kl. 06:00 27/09-2019   kl. 07:10
   Amsterdam - Manchester Int 27/09-2019   kl. 10:05 27/09-2019   kl. 10:25
   Manchester Int - Amsterdam 04/10-2019   kl. 11:10 04/10-2019   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 04/10-2019   kl. 16:40 04/10-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil 2 pladser tilbage
   Flytider
   København - Brussels 27/09-2019   kl. 06:40 27/09-2019   kl. 08:15
   Brussels - Manchester Int 27/09-2019   kl. 09:00 27/09-2019   kl. 09:20
   Manchester Int - Brussels 04/10-2019   kl. 10:05 04/10-2019   kl. 12:25
   Brussels - København 04/10-2019   kl. 16:00 04/10-2019   kl. 17:25
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til England

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til personer, der arbejder i servicebranchen. På restaurant og café er drikkepenge ofte inkluderet. Såfremt det ikke er inkluderet, er det kutyme at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240 volt, og trebens-stik er standard. Derfor anbefales det at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  De engelske pubber er en institution i sig selv; det er her mange mennesker mødes efter arbejde. På langt de fleste pubber serveres en lang række engelske og udenlandske øl, og derudover serveres varme retter på pubberne – såkaldt ”pub food”.

  Det engelske køkken har i mange år haft et kedeligt ry, men dette har heldigvis ændret sig. Af klassiske engelske retter kan nævnes Yorkshire pudding, pølseretten Toad in the hole og lammeretten Lancashire hotpot. I alle engelske byer findes ligeledes gode fish’n’chips-restauranter. Five o’clock tea er en hel engelsk institution. Her serveres der scones med marmelade og curd og god engelsk te. Englands koloni-fortid betyder, at der i langt de fleste byer findes gode indiske og kinesiske restauranter.

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. pakkes medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj gerne i håndbagagen. Temperaturen kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en let jakke og regnjakke. Da du besøger byer og arkæologiske steder, anbefales det desuden at medbringe fornuftigt fodtøj.

  Idéer til indkøb

  Overalt i England kan købes souvenirs præget med Union Jack. Derudover kan det anbefales at købe engelsk te fra specialforretninger. De fleste museer har tilknyttet forretninger, hvor man med fordel kan købe reproduktioner af kendte kunstværker og souvenirs af en høj kvalitet.

  Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, så medbring gerne billeddokumentation. Aldersgrænserne kan variere.

 • Fakta

  • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: London med 8,1 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 55,3 mio. indbyggere. Hele Storbritannien 65,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 53 % protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10 % romerske katolikker, 2,6 % muslimer, 34,4 % andre (hele Storbritannien).
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
  • Areal: 130.345 km² – Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.

Trustpilot