Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Den maleriske sø Crummock Water i Lake District - Risskov Rejser

Inkl. halvpension og rigt udflugtsprogram

Nordengland – vikinger & engelsk idyl

  8 dage fra kr. 11.995

Om rejsen

Tag med på en rundrejse gennem det nordlige England, hvor romere, vikinger og langhårede popmusikere gennem tiden har formet kulturlandskabet. Rejsen er et møde med det nordlige Englands dramatiske historie, men også med landets både vildtvoksende og beundringsværdigt tæmmede natur.

Vi har udvalgt de største højdepunkter i det nordlige Englands frodige, idylliske landskaber og viser dig bl.a. Lake District, hvor der venter dig en enestående oplevelse på en sejltur på smukke Lake Windermere. I det smukke Northumbria går turen bl.a. til UNESCO-fredede Hadrians Mur, som blev bygget af romerne og markerede Romerrigets nordlige grænse. Vejen bliver også lagt forbi det sagnomspundne Lindisfarne-kloster, hvor vikingetiden bogstaveligt talt med vold og magt kom til England.

Fra havnebyen Whitby går turen med veterantog gennem bølgende landskaber og små, idylliske landsbyer, og i York nærmest strømmer historien ud fra byens gamle bygningsværker. På rejsen kan du kort sagt se frem til at opleve typisk engelsk landlig idyl, spektakulære landskaber og medrivende historie.

Glæd dig fordi

 • denne rundrejse er spækket med autentiske oplevelser
 • vi har udvalgt det bedste af det nordlige England
 • du kommer tæt på romernes storhedstid ved Hadrians Mur
 • der venter en sejltur på smukke Lake Windermere
 • du besøger det sagnomspundne Lindisfarne-kloster
 • den smukke nordengelske natur er noget helt særligt
 • vikingernes dramatiske togter bliver nærværende i York
 • der er besøg på en perlerække af borge, katedraler og idylliske landsbyer

Danmarks bedste rundrejse til Nordengland fordi

Du får det mest indholdsrige udflugtsprogram til Danmarks bedste pris!

Alle udflugter og entréer er selvfølgelig inkluderet – ligeså er halvpension og en traditionel High Tea på dag 2!

Programmet er spækket med unikke oplevelser, bl.a. besøg på Alnwick Castle kendt fra Downton Abbey-juleafsnit og den idylliske landsby Haworth hvorfra Brontë-søstrene skrev en række af deres litterære mesterværker!

Danmarks bedste rundrejse til Nordengland fordi

Mød din rejseleder

Ole Fournais - Rejseleder - Risskov Rejser
Tag med Ole til England og oplev ægte engelsk atmosfære

Ole Fournais er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur. Ole står bag et utal af haverejser og kulturhistoriske rejser til f.eks. Italien, England og Tyskland med fokus på slotte, herregårde, renæssancens villaer og middelalderbyer. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser.


Læs mere om Ole Fournais

Oplev Nordengland med Brian Hansen

Brian har stor erfaring som rejseleder og sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i det nordlige England.


Læs mere om Brian Hansen

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Ole Fournais - Rejseleder - Risskov Rejser
Tag med Ole til England og oplev ægte engelsk atmosfære

Ole Fournais er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur. Ole står bag et utal af haverejser og kulturhistoriske rejser til f.eks. Italien, England og Tyskland med fokus på slotte, herregårde, renæssancens villaer og middelalderbyer. Ole har kulturhistorien i fokus, og som rejseleder sætter han ære i at finde nogle interessante, spændende og pittoreske steder, så hans gæster kan få nogle usædvanlige oplevelser.


Læs mere om Ole Fournais

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Nordengland med Brian Hansen

Brian har stor erfaring som rejseleder og sørger for, at du møder de pragtfulde mennesker, ser den dejlige natur og ikke mindst oplever den fantastiske historie og kultur, der findes i det nordlige England.


Læs mere om Brian Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Manchester, byrundtur i Liverpool med Strawberry Fields og Penny Lane

  Vi flyver til Manchester, og efter ankomsten kører vi direkte til Liverpool. Ved ankomsten til Liverpool står dagen i The Beatles’ tegn, og vi ser nærmere på byens maritime fortid. Vi kører til Penny Lane, som er udødeliggjort i sangen af samme navn fra Beatles-albummet Magical Mystery Tour, og går en tur på denne berømte gade. Derefter ser vi det tidligere Strawberry Fields-børnehjem, som inspirerede Beatles-sangen, der blev en af de mest ikoniske sange inden for den psykedeliske rockgenre i 60’erne og 70’erne.

  Herefter kører vi til Liverpools havnefront, Piers Head. Havnen var en af de vigtigste i imperiets storhedstid, og handelsskibe fra alle afkroge af verden anløb her. På Piers Head ligger de tre bygninger ”The Three Graces”: Cunard Building, Port of Liverpool Building og den ikoniske Royal Liver Building. De tre er symboler på imperiets velmagtsdage. Vi besøger også det berømte Albert Dock-område, der I dag er på UNESCOs verdensarvsliste. I dokområdet vil der være mulighed for en frokost, eller man kan besøge det prisvindende The Beatles Story-museem, hvor man får historien om, hvordan fire unge drenge blev et af de største, mest stilskabende og banebrydende bands nogensinde. Ud over personlige genstande, der tilhørte John, Paul, Ringo og George, instrumenter og billeder, findes her også fantastiske genskabelser af The Casbah Club i Hamborg, The Cavern Club og Abbey Road Studios. Derudover er der en speciel hyldest til sangen ”Yellow Submarine”.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Cumbria Grand Hotel

  Dette hyggelige, 3-stjernede hotel ligger i idylliske omgivelser blot 3 minutters gang fra stranden og ...

 • Dag 2 Sejltur på Lake Windermere og idylliske landsbyer

  En af de store oplevelser under et besøg i det nordengelske Lake District er en sejllads på en af de mange smukke søer. Efter morgenmaden kører vi gennem det idylliske landskab, der inspirerede poeter som William Wordsworth, Samuel Coleridge og Thomas de Quincey, til Lake Windermere. Der venter en enestående oplevelse under en sejlads på søen, hvor der er udsigt til de omkringliggende bjerge, bevoksede øer og skjulte bugter. Denne sejlads er essensen af Lake District og det skønne Nordengland. Efter sejladsen kører vi til et par af de mange landsbyer i området, hvor der vil være lidt tid på egen hånd til at nyde stemningen.

  Tilbage på hotellet skal vi tage del i den engelske tradition ”High Tea”. Den ærkeengelske High Tea består af både sandwich, scones, småkager og selvfølgelig te. Traditionen med at drikke te stammer helt tilbage fra 1600-tallet, men ”Afternoon Tea” med lækkert bagværk har sin oprindelse 1840’erne. Her var en vis Anna – den 7. hertuginde af Bedford – træt af at være sulten om eftermiddagen, da der først blev serveret aftensmad kl. 20. Derfor fik hun sendt te, brød og lidt kage til sit værelse omkring klokken fem om eftermiddagen, og hun begyndte også at invitere venner til det lille mellemmåltid. Det greb om sig og dannede efterhånden mode i det finere selskab, indtil det blev til en mere etableret tradition i det engelske samfund og til det, vi i dag kender som “5 o’clock tea”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Romerrigets nordligste grænse, Hadrians Mur, Housesteads’ Fort og Chester’s Fort

  Tværs over det nordlige England, gennem det smukke kuperede Northumbria, findes et af verdens mest berømte bygningsværker: Hadrians Mur. Hadrians Mur markerede Romerrigets nordligste grænse og blev opført på initiativ af Kejser Hadrian mellem 122 og 128 e.Kr. Muren strækker sig 118 km fra Tyne-floden ved Newcastle til Solway Firth tæt på Carlisle og blev bygget for at beskytte det romerske England mod de skotske stammer. For hver romerske mil (1479 m) fandtes en port og en såkaldt milfæstning, der var bemandet af romerske legionærer. Fuldt bemandet ville der være omkring 700-800 legionærer i hver fæstning. Hadrians Mur står i dag som et symbol på det romerske imperium og blev i 1987 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  Fra hotellet sætter vi kursen mod byen Carlisle og kører derefter gennem det smukke terræn og følger mere eller mindre murens rute. Vores første stop er fæstningen ved Housestead. Det romerske fort ved Housestead er det bedst bevarede i England og er det eneste sted, hvor man kan gå en lille tur på muren. Udsigten fra fortet er fortrinlig. Højt placeret på en bakkekam er der en fantastisk udsigt ud over den nordengelske hede, og man kan se muren slange sig gennem landskabet. Vi skal se ruinerne af det gamle hospital, kornkamre og barakkerne, og der vil selvfølgelig også være tid til at bevæge sig rundt i området på egen hånd, gå en tur på muren, nyde udsigten og lade sig transportere tilbage til romertiden. Næste stop bliver Chester’s Roman Fort. Fortet var bemandet af 500 spanske legionærer og blev anlagt for at beskytte den nærliggende bro. Vi ser resterne af det romerske bad der ligger ved floden, og det lille museum, som har en fin samling af romerske skulpturer.

  Fra Chester fortsætter vi langs med Romerrigets nordlige grænse og ankommer sidst på eftermiddagen til Newcastle. Vores hotel ligger tæt på Newcastles’ vartegn, Millenium Bridge, i gåafstand fra de mange barer og restauranter på Quayside og Newcastles’ centrum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Ramada Encore Newcastle-Gateshead Hotel

  Dette moderne og smagfuldt indrettede hotel ligger mindre end 20 minutters gang fra Newcastles centrum, og barer og res...

 • Dag 4 Lindisfarne-klostret på Holy Island og Alnwick Castle

  Vi starter dagen med at køre nordpå mod en af Englands legendariske borge, Alnwick Castle. Borgen blev bygget i starten af 1000-tallet, og den har lige siden været sæde for hertugen af Northumberland og hjemsted for Percy-slægten i 700 år. Siden grundlæggelsen er borgen blevet udbygget og forstærket flere gange, og den har spillet en central rolle i de mange engelske krige. I nyere tid er der indspillet flere film og tv-serier på Alnwick Castle. I de første Harry Potter-film var Alnwick ”Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry” og desuden blev to juleafsnit af Downton Abbey indspillet på Alnwick Castle.

  Fra Alnwick fortsætter vi nordpå, langs med kysten, mod det myteomspundne Lindisfarne-kloster. Vikingetiden i England begyndte med angrebet på Lindisfarne-klostret den 8. juni 793. At vikingerne angreb Lindisfarne-klostret var helt uhørt. Ingen regnede med, at et kloster kunne blive raseret så grusomt, da det jo var Guds bolig på Jorden – det tog vikingerne dog ikke så tungt. Resterne af Lindisfarne klostret ligger på tidevandsøen Holy Island, hvor vi ser resterne af klostret og besøger det lille museum.

  Det var på kysterne her i Northumberland, at de første store vikingeinvasioner i 700-tallet fandt sted og herfra, at store dele af England blev en del af det voksende nordbo-rige. Vikingerne kaldte deres område Danelagen – ”dansk lov”. Det navn optræder første gang i skriftlige kilder i 1000-tallet og betegner de områder, der var under vikingernes herredømme og de områder, hvor der fandtes en stor skandinavisk indflydelse.

  Efter en dag i vikingernes fodspor vender vi tilbage til Newcastle.

  Rækkefølgen af dagens besøg afgøres af tidevandstiderne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Durham-katedralen, veterantogskørsel fra den charmerende havneby Whitby til Pickering

  Efter morgenmaden forlader vi Newcastle og kører sydpå mod Durham. Floden Wear skærer sig gennem byen og løber rundt om den, så Durham ligger på en halvø. Byen har op igennem historien altid haft en vigtig position på grund af dens placering tæt på Skotland og var et vigtigt religiøst og økonomisk centrum i Nordengland. Durhams katedral, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste, er en af de mest komplette middelalderkirker.

  Fra Durham kører vi til den charmerende havneby Whitby, der har skrevet sig ind i historien på flere måder. James Cook, som er en af verdens største opdagelsesrejsende, lærte om havet her og skrev Whitby ind i den maritime opdagelseshistorie. I Bram Stokers roman om Dracula ankommer Dracula med skib til Whitby, og derfor har Whitby også skrevet sig ind i den litterære historie. I dag er Whitby en charmerende lille havneby, og der er lidt tid til at gå på opdagelse i byen, inden et veterantog kører os til den lille landsby Pickering. Togturen går gennem et bølgende landsskab og små idylliske landsbyer ligger langs med togbanen og er som taget ud af et postkort.

  Fra Pickering kører vi mod York, hvor vi overnatter de næste to dage.

  Bemærk venligst, at der på afgangen 3/8 på dag 5 & 6 overnattes på et hotel af tilsvarende standard, der ligger udenfor York. Indholdet af dagsprogrammet vil være identisk, dog med den ene undtagelse, at vi kører fra hotellet – York t/r, når der venter byvandring på dag 6.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Park Inn Radisson York Hotel

  Med en fortrinlig udsigt til floden Ouse ligger dette 3-stjernede hotel perfekt og kønt placeret i cen...

 • Dag 6 York, vikingernes hovedstad, byvandring og Jorvik Viking Centre

  Vores hotel ligger centralt placeret midt i York, så dagens udflugt vil være til fods. (For gæsterne på afgangen 3/8 kører vi fra hotellet, der ligger lidt udenfor York, ind til byen denne dag).

  York er indbegrebet af middelalder og en by med en ekstraordinær kultur- og historierigdom. Den intakte bymur fra 1300-tallet omkranser Yorks intakte middelalderbykerne med sine mange små, hyggelige gader. Midt i byen ligger den fantastiske gotiske katedral York Minster. Yorks lange historie og kulturelle arv nærmest siver ud af byens huse, og de mange moderne restauranter og barer er med stor respekt for Yorks klassiske arkitektoniske tradition vævet ind i middelalderbyen. I York findes i dag levn fra tre epoker – romertiden, vikingetiden og middelalderen – og på dagens udflugt rejser vi gennem alle tre tidsperioder.

  Vi går en tur i York middelalderby, går på bymuren og besøger vikingemuseet Jorvik Viking Centre. Efter byvandringen vil der være rigelig tid til at udforske York på egen hånd og måske besøge et af de mange museer, se katedralen eller gå på opdagelse i den skønne middelalderby.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Yorkshire, Fountains Abbey, Studley Royal Water Garden og hyggelige Haworth

  I dag går turen gennem Yorkshires skønne landskab. Midt i det smukke landskab ligger en af Yorkshires største seværdigheder, klosteret Fountains Abbey og Studley Royal Water Garden. Fountains Abbey var det første sted i Yorkshire, der blev indskrevet på UNESCOs verdensarvsliste, og stedet er sandeligt helt unikt. Gemt væk i en isoleret dal, omkranset af skov i en fantastisk klassisk engelsk park, ligger klosteret og den tilhørende Studley Royal Water Garden. Klosterruinerne her er de største i England og ligger kønt og romantisk ved den lille flod, der løber gennem parken. Klostret blev anlagt i 1132 af munke fra York, der søgte en mere afsondret tilværelse i rolige omgivelser, og eksisterede frem til, at det blev lukket i 1539 af Henry VIII.

  I begyndelsen af det 18. århundrede anlagde politikeren John Aislabie den store Water Park for at imponere de besøgende på sit nærliggende gods. Han forandrede det vilde landskab til et pragteksemplar af en georgisk have. Klassiske statuer og bygninger ligger som drysset rundt i parken, der er anlagt med det ene formål, at gæsterne i parken skulle nyde stedet.

  Fra Fountains Abbey fortsætter vi gennem Yorkshires landskab til den hyggelige og meget pittoreske lille by Haworth. I Haworth er vi på kanten af den nordengelske hede, og som mange andre byer i denne del af England har byen og dens omgivelser inspireret forfattere. De kendte Brontë-søstre kom fra Haworth og skrev en række af deres litterære mesterværker her. Vi går en lille tur i byen og spiser frokost på Haworth Old Hall.

  Fra Yorkshire begiver vi os mod Manchester, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Holiday Inn Express Manchester City Centre

  Dette 3-stjernede hotel ligger lige ved siden af University of Manchester på Oxford Road. Palace Theatre og Canal Stre...

 • Dag 8 Afrejse fra Manchester

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Manchester og flyver hjem med baggagen fuld af nordengelske rejseminder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 950)
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost, 7 x aftensmad
 • High Tea
 • Byrundtur i Liverpool
 • Sejlads på Lake Windermere i Lake District
 • Besøg ved Hadrians Mur og de to romerske forter Homestead og Chesters
 • Rundvisning på Alnwick Castle og i Durham Cathedral
 • Besøg i det gamle Lindisfarne-kloster på Holy Island
 • Veterantogskørsel fra Whitby til Pickering
 • Byvandring i York med besøg på Jorvik Viking Centre
 • Besøg på Fountains Abbey, Studley Royal Garden og den maleriske landsby Haworth
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.495
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 17 maj 2019 8 dage Brian Hansen Billund
  København
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 17/05-2019   kl. 06:15 17/05-2019   kl. 07:40
   Frankfurt - Manchester Int 17/05-2019   kl. 10:05 17/05-2019   kl. 10:50
   Manchester Int - Frankfurt 24/05-2019   kl. 11:35 24/05-2019   kl. 14:15
   Frankfurt - Billund 24/05-2019   kl. 17:15 24/05-2019   kl. 18:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Manchester Int 17/05-2019   kl. 08:30 17/05-2019   kl. 09:35
   Manchester Int - København 24/05-2019   kl. 10:15 24/05-2019   kl. 13:05
   Se flytider
 • 07 juni 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 07/06-2019   kl. 06:25 07/06-2019   kl. 07:50
   Frankfurt - Manchester Int 07/06-2019   kl. 09:45 07/06-2019   kl. 10:30
   Manchester Int - Frankfurt 14/06-2019   kl. 11:20 14/06-2019   kl. 14:00
   Frankfurt - Billund 14/06-2019   kl. 17:05 14/06-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 07/06-2019   kl. 06:50 07/06-2019   kl. 08:25
   Brussels - Manchester Int 07/06-2019   kl. 10:00 07/06-2019   kl. 10:20
   Manchester Int - Brussels 14/06-2019   kl. 11:05 14/06-2019   kl. 13:25
   Brussels - København 14/06-2019   kl. 16:05 14/06-2019   kl. 17:30
   Se flytider
 • 21 juni 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 21/06-2019   kl. 06:00 21/06-2019   kl. 07:10
   Amsterdam - Manchester Int 21/06-2019   kl. 10:05 21/06-2019   kl. 10:25
   Manchester Int - Amsterdam 28/06-2019   kl. 09:00 28/06-2019   kl. 11:15
   Amsterdam - Billund 28/06-2019   kl. 12:30 28/06-2019   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 21/06-2019   kl. 06:40 21/06-2019   kl. 08:15
   Brussels - Manchester Int 21/06-2019   kl. 09:00 21/06-2019   kl. 09:20
   Manchester Int - Brussels 28/06-2019   kl. 10:05 28/06-2019   kl. 12:25
   Brussels - København 28/06-2019   kl. 16:00 28/06-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 05 juli 2019 8 dage Ole Fournais Billund
  København
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 05/07-2019   kl. 06:00 05/07-2019   kl. 07:10
   Amsterdam - Manchester Int 05/07-2019   kl. 10:05 05/07-2019   kl. 10:25
   Manchester Int - Amsterdam 12/07-2019   kl. 11:10 12/07-2019   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 12/07-2019   kl. 16:40 12/07-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 05/07-2019   kl. 06:40 05/07-2019   kl. 08:15
   Brussels - Manchester Int 05/07-2019   kl. 09:00 05/07-2019   kl. 09:20
   Manchester Int - Brussels 12/07-2019   kl. 10:05 12/07-2019   kl. 12:25
   Brussels - København 12/07-2019   kl. 16:00 12/07-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 02 august 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 02/08-2019   kl. 06:00 02/08-2019   kl. 07:10
   Amsterdam - Manchester Int 02/08-2019   kl. 10:05 02/08-2019   kl. 10:25
   Manchester Int - Amsterdam 09/08-2019   kl. 11:10 09/08-2019   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 09/08-2019   kl. 16:40 09/08-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 02/08-2019   kl. 06:40 02/08-2019   kl. 08:15
   Brussels - Manchester Int 02/08-2019   kl. 09:00 02/08-2019   kl. 09:20
   Manchester Int - Brussels 09/08-2019   kl. 10:05 09/08-2019   kl. 12:25
   Brussels - København 09/08-2019   kl. 16:00 09/08-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 13 september 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 13/09-2019   kl. 06:00 13/09-2019   kl. 07:10
   Amsterdam - Manchester Int 13/09-2019   kl. 10:05 13/09-2019   kl. 10:25
   Manchester Int - Amsterdam 20/09-2019   kl. 09:00 20/09-2019   kl. 11:15
   Amsterdam - Billund 20/09-2019   kl. 12:30 20/09-2019   kl. 13:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 13/09-2019   kl. 06:40 13/09-2019   kl. 08:15
   Brussels - Manchester Int 13/09-2019   kl. 09:00 13/09-2019   kl. 09:20
   Manchester Int - Brussels 20/09-2019   kl. 10:05 20/09-2019   kl. 12:25
   Brussels - København 20/09-2019   kl. 16:00 20/09-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 27 september 2019 8 dage Ole Fournais Billund
  København
  Kr. 11.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 27/09-2019   kl. 06:00 27/09-2019   kl. 07:10
   Amsterdam - Manchester Int 27/09-2019   kl. 10:05 27/09-2019   kl. 10:25
   Manchester Int - Amsterdam 04/10-2019   kl. 11:10 04/10-2019   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 04/10-2019   kl. 16:40 04/10-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 27/09-2019   kl. 06:40 27/09-2019   kl. 08:15
   Brussels - Manchester Int 27/09-2019   kl. 09:00 27/09-2019   kl. 09:20
   Manchester Int - Brussels 04/10-2019   kl. 10:05 04/10-2019   kl. 12:25
   Brussels - København 04/10-2019   kl. 16:00 04/10-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 04 oktober 2019 8 dage Ole Fournais Billund
  København
  Kr. 12.495 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 04/10-2019   kl. 06:25 04/10-2019   kl. 07:50
   Frankfurt - Manchester Int 04/10-2019   kl. 09:45 04/10-2019   kl. 10:30
   Manchester Int - Frankfurt 11/10-2019   kl. 11:20 11/10-2019   kl. 14:00
   Frankfurt - Billund 11/10-2019   kl. 17:05 11/10-2019   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 04/10-2019   kl. 06:45 04/10-2019   kl. 08:15
   Frankfurt - Manchester Int 04/10-2019   kl. 09:45 04/10-2019   kl. 10:30
   Manchester Int - Frankfurt 11/10-2019   kl. 11:20 11/10-2019   kl. 14:00
   Frankfurt - København 11/10-2019   kl. 17:00 11/10-2019   kl. 18:20
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til England

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er pund sterling (GBP), der kan hæves i automater i de fleste byer. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, men enkelte steder tager man ikke mod kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  England er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og café er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i England. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  England benytter 240v-50 Hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Landekoden er +45 ved opkald til Danmark. Alle større byer har internetcaféer, og hotellerne har trådløst internet evt. mod betaling.

  Drikkevand

  Man kan drikke vandet fra vandhanen i hele Storbritannien.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og på arbejdspladser i England.

  Indkøb & åbningstider

  Butikker:
  Mandag – lørdag 9.00-17.30. Søndag 10.00-16.00. Nogle steder har man ”half day” en dag om ugen, dvs. at der lukkes til middag.

  Banker:
  Mandag – fredag 9.30-16.30. Lørdag og søndag lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00-17.30. Lørdag 9.00-12.30.

  Pubber:
  Mandag – lørdag 11.00-23.00. Søndag 12.00-22.30.

 • Fakta

  • Statsform: England er del af Storbritannien og har konstitutionelt demokrati.
  • Hovedstad: London med 8,1 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 55,3 mio. indbyggere (Storbritannien 65,6 mio.)
  • Religion: 53 % protestanter, hovedsagelig anglikanere, 10 % romerske katolikker, 2,6 % muslimer, 34,4 % andre (hele Storbritannien).
  • Sprog: Officielle sprog er engelsk, ellers tales walisisk, gælisk samt de emigrerede folkeslags egne sprog.
  • Areal: 130.345 km² (Skotland, Wales og Nordirland ikke medregnet) (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Scafell Pike, 978 m. De 10 højeste bjerge i Storbritannien ligger i Skotland, hvoraf Ben Nevis med sine 1.344 m rangerer som det højeste.
  • Klima: England har maritimt, tempereret klima. Det betyder, at vintertemperaturerne sjældent kommer langt under frysepunktet, og at vejret typisk er fugtigt og omskifteligt. Englands milde vejr hænger bl.a. sammen med den lune Golfstrøm, der går forbi.