Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Om rejsen

Denne rundrejse er en perfekt kombination af canadisk natur og kultur i øst og vest. På rejsen kommer du både til moderne metropoler, som ikke står tilbage for andre af verdens storbyer, og til spektakulære, uspolerede landskaber i nogle af verdens smukkeste nationalparker. I provinsen Québec kommer du på hvalsafari på St. Lawrence-floden, hvor der er gode chancer for at se bl.a. hvidhvaler, finhvaler og blåhvaler, og i Ontario kommer du på en sejltur til at mærke den fugtige gus fra Niagara Falls. Når turen går til Toronto, ser du på en byrundtur byen fra oven ved et besøg i det berømte CN Tower.

I det vestlige Canada vil du opleve bjergtagende natur, især i nationalparkerne Banff og Jasper, hvor naturen er rå og uberørt, og det varierede dyreliv er synligt rigt. Vejen Icefields Parkway, der forbinder de to nationalparker, snor sig mellem forrevne bjerge, søer og vandfald, og ved Athabasca-gletsjeren kommer du på en tur med ”snocoach” og kommer til at stå på sne, der faldt for over 400 år siden. Vancouver er en af få storbyer, hvor naturen er lige inden for rækkevidde. Det er der rig mulighed for at opleve på en byrundtur gennem den gamle Gastown-bydel med brostensbelagte gader og Vancouvers Chinatown, som er provinsens største ”kinesiske” kvarter.

Glæd dig fordi

 • rejsen er en perfekt kombination af natur og storby
 • du på en sejltur kommer helt tæt på imponerende Niagara Falls
 • du kommer på hvalsafari ved Tadoussac
 • der også er tid til at nyde den lokale gastronomi
 • du får en uovertruffen udsigt over Toronto fra CN Tower
 • de flotteste naturoplevelser venter i nationalparkerne Banff og Jasper
 • historien bliver nærværende på øen Ile d’Orleans
 • der også er tid til at udforske landet på egen hånd

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse og ankomst til Montreal

  Ved ankomst til Montreal mødes du med rejselederen og bliver kørt til hotellet, hvor du overnætter de næste to dage.

 • Dag 2 Byrundtur til Montreals højdepunkter, bl.a. Old Montreal

  Dagen begynder med en spændende tur gennem Montreal. Nogle af turens højdepunkter er bolig- og finansdistrikterne, det historiske Old Montreal og det charmerende latinerkvarter, hvor latinstuderende og finere familier engang opholdt sig. I dag summer området af liv, som langtfra kan kaldes overklasse. Dagens tur går også forbi Montreal Olympic Stadium, gennem McGill-universitetets campus og til toppen af Mount Royal, hvorfra du får en enestående udsigt over byen. Eftermiddagen og aftenen er fri til at udforske byen på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med forslag til, hvad aftenen kan bruges på.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Québec og besøg på Ile d’Orleans og Montmorency-vandfaldet

  Efter morgenmaden går turen mod syd langs St. Lawrence-floden. På vejen passerer du adskillige historiske fransk-canadiske landsbyer, inden du når Québec, som er den eneste by i Nordamerika, som har bymure. Muren, hvoraf nogle af byportene kan dateres tilbage til 1694, indrammer det meste af Old Québec, som blev UNESCO-fredet i 1985. I dag er området en drøm for en fotograf! Der bliver tid til en guidet tur inden for bymurene, og du ser Lower Town og Battlefields Park, som rummer omkring 50 historiske artilleri-dele – som f.eks. kanoner – der er spredt ud over parken.

  Om eftermiddag er det tid til at se øen Ile d’Orleans og Montmorency-vandfaldet, som er det højeste i Québec-provinsen. Om sommeren afgiver det et nærmest gulligt skær på grund af flodens høje indhold af jern. Ile d’Orleans er et af de første områder i provinsen til at blive koloniseret af Frankrig, og en stor del af landets fransk-canadiere kan spore deres rødder tilbage til tidlige beboere på øen. De franske immigranter blev tiltrukket af øen på grund af dens frugtbare jord, og her voksede allerede dengang vilde vindruer – et paradis for franskmændene, der her befandt sig langt hjemmefra.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Hvalsafari ved Tadoussac

  I dag kan du godt regne med at skabe minder for livet, for hele dagen er afsat til hvalsafari. Det er svært ikke at blive bevæget, når man ser oversiden af en enorm hval bryde vandspejlet med en imponerende elegance – og måske et ordentligt vandsprøjt med åndehullet – for derefter at forsvinde ned i dybet igen. I dag er der gode muligheder for at se flere forskellige hvalarter i deres rette element. Der, hvor Saguenay-floden møder St. Lawrence-floden, er vandstanden nemlig lav og et attraktivt sted for hvalerne at finde føde. Her trives både hvidhvaler, finhvaler, pukkelhvaler og blåhvaler.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 5 Til Ottawa langs St. Lawrence-flodens bred med stop i "sugar shack"

  Vi følger St. Lawrence-flodens sydlige bred, kører forbi Montreal, krydser grænsen til Ontario og kører videre til landets hovedstad, Ottawa. På vejen gør vi holdt ved Cabana a Sucre chez Dany – et vaskeægte canadisk ”sugar shack”, hvor menuen står på solide, smagfulde retter. Vi kan varmt anbefale deres ahornsirup-glaserede skinke og ærtesuppe!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 6 Gennem farvestrålende natur i Muskoka-regionen og Algonquin Provincial Park

  Turen går mod vest, hvor det store vildmarkseventyr venter. Her kommer du til at befinde dig midt mellem dybe skovsøer, brusende floder, tætte skove og karakteristiske nordlige byer, især i Algonquin Provincial Park. Her er naturen typisk canadisk. I foråret er hele parken dækket af løv i alle nuancer af grøn, og i efteråret skifter skovene farve til stærke gule og røde farver. Et bjergtagende syn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Byrundtur i Toronto, bl.a. med besøg i CN Tower og Chinatown

  Rundrejsen fører dig videre fra de rolige og fredfyldte omgivelser i Muskoka-regionens vildmark til pulserende storbyliv i Toronto. Efter ankomst er det tid til en byrundtur, hvor du bl.a. kommer gennem finansdistriktet, ser det gamle og det nye rådhus, underholdningsdistriktet og Chinatown. Du kommer også op i CN Tower og får en fremragende panoramaudsigt over bylandskabet. Tårnet havde højdeverdensrekorden i 32 år – mellem 1975 og 2009 – indtil Burj Khalifa i Dubai og Canton-tårnet i Kina efterfølgende overtog titlen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 8 Sejltur til Niagara Falls

  I dag går rejsen mod syd forbi industribyerne Oakville og Hamilton og gennem Niagara-halvøens frugtplantager og vingårde. I den historiske landsby Niagara-on-the-Lake findes et lille, men blomstrende samfund, som er fyldt med spændende historie fra sin grundlæggelse i 1781 til i dag. Herefter går rejsen videre via den naturskønne vej Niagara Parkway til Niagara Falls – verdens bryllupsrejsehovedstad.

  Dagens store oplevelse er en sejltur med ”Maid-of-the-Mist” på Niagara-floden, hvor du kommer til at stå ansigt til ansigt med det brølende vandfald, hvor over 200.000 liter vand i sekundet kastes ud over bjergsiden fra 50 meters højde. Et mildt sagt ærefrygtindgydende syn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 Afrejse fra Toronto til Calgary og videre til Banff i Rocky Mountains

  Vi tager til lufthavnen og flyver tværs over Canada til Calgary, hvor vi lander sidst på eftermiddagen. Her har præriens olieforekomster sat deres præg på byen i form af himmelstræbende skyskrabere i glas og stål. Vi sætter kurs direkte mod Rocky Mountains og byen Banff, og fra Calgary kan man faktisk se ”the foothills” i det fjerne. Banff er den mest populære by i Rocky Mountains og ligger i en bred dal ved Bow River med flot udsigt til de omkringliggende bjerge.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 Naturoplevelser i Banff National Park, bl.a. ved Lake Louise

  Banff National Park er Canadas første nationalpark, som blev oprettet allerede i 1885. Årsagen var, at man ville beskytte de mineralholdige kilder, der var blev fundet i området. Rejsens måske flotteste udsigt får du, når vi tager med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra der er en storslået udsigt over Bow Valley og floden, der snor sig mellem bjergene. Søerne i Rocky Mountains er et helt kapitel for sig, og det skyldes især søernes eventyrlige farver. Det smukke grønblå farvespil i vandet skyldes små sten- og jordpartikler, der reflekterer lyset, og som føres med fra gletsjernes smeltevand. Vi får mulighed for at opleve det fantastiske syn, når vi kører til Lake Louise, der i al sin pragt ligger lysende turkisblå mellem vejrbidte bjerge med sne på toppen og tæt nåleskov.

  Eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Du kan f.eks. slappe af i de varme kilder i Cave & Basin Centennial Centre, tage med på en sejltur på Lake Minnewanka eller følge en af de mange afmærkede vandrestier og få fredfyldte naturoplevelser. Banff har flere interessante museer, og Park Museum National Historic Site, Whyte Museum of the Canadian Rockies og Buffalo Nations Luxton Museum giver indblik i områdets historie. Du kan bl.a. få historien om den oprindelige befolkning og følge i sporet på pelsjægere og opdagelsesrejsende.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 Icefields Parkway og med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren

  Denne dag koncentrerer sig om Icefields Parkway, der forbinder nationalparkerne Banff og Jasper. Det er 230 km med de flotteste naturscenerier og med gode chancer for at komme til at se en bjørn eller to i vejkanten. Icefields Parkway snor sig mellem forrevne bjerge, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas The Bow og Sunwapta. Vi stopper flere steder i løbet af dagen og nyder naturen, bl.a. ved Columbia Icefields, der er det største gletsjerområde i Nordamerika og består af otte gletsjere. Her kommer du med på en tur med “snocoach” til Athabasca-gletsjeren, hvor du kommer til at stå på sne, der faldt for 400 år siden – og det er tankevækkende, at iskappen visse steder er over 350 m tyk! Dagen slutter i den lille by Jasper, der ligger midt i nationalparken af samme navn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Gennem Rocky Mountains og cowboy-country til Kamloops

  Naturoplevelserne fortsætter. Ruten følger Yellowhead Highway over Yellowhead Pass, og snart er det muligt at se Mt. Robson, der er det højeste bjerg i de canadiske Rockies Mountains. Dagens mål er Kamloops i British Columbia. Navnet Kamloops er af indiansk oprindelse og skyldes indianerstammen Shuswap, som holdt til i British Columbia. Kamloops betyder “Hvor floderne mødes”. I byen smelter de to floder South Thompson og North Thompson nemlig sammen, hvilket danner den kendte Thompson River. Her i Kamloops får du fornemmelsen af at være i cowboy-country, og på gaden i Kamloops er det helt almindeligt at møde ægte cowboys med Stetson og cowboystøvler. Byen har en fortid som handelsstation. Den blev grundlagt allerede i 1812, og her kom indianere og pelsjægere og byttede skind til daglige fornødenheder. Vi overnatter en enkelt nat i Kamloops.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Spændende byrundtur i smukt beliggende Vancouver

  Midt på dagen når vi til Vancouver med den flotte beliggenhed ved Stillehavet, og som er en af de få storbyer, hvor naturoplevelserne er inden for rækkevidde. Det kommer du til at opleve på eftermiddagens byrundtur, der bl.a. går til Stanley Park, der er et 400 ha stort naturområde med 10 km kystlinje, strande, udsigtspunkter og vandrestier og ikke mindst en berømt samling af totempæle. Vi går på opdagelse i den hyggelige bydel Gastown med de brostensbelagte gader og gamle lygtepæle og ser dampuret, der sender kaskader af damp afsted hver time. Næst efter engelsk er kinesisk det mest talte sprog i storbyen, og byens Chinatown er en oplevelse, der pirrer sanserne, og den oplevelse når vi også.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 14 Tid til egne oplevelser i Vancouver

  En dag på egen hånd i Vancouver, og rejselederen hjælper naturligvis med tips, idéer og det praktiske. En idé kunne være at tage en tur med svævebanen til toppen af Grouse Mountain. Efter kun otte minutter er du oppe i højderne og bliver præsenteret for en spektakulær udsigt over Vancouver, og udsigten understreger storbyens storslåede beliggenhed. Hvis du vil shoppe, er hovedgaden Robson, bydelen Gastown og Granville Island oplagte muligheder. Når det bliver frokosttid, så  stil dig op i køen ved de små madtrucks, hvor folk stimler sammen om dampende varme retter serveret fra f.eks. en lille campingvogn. Du kan finde et godt udvalg  af foodtrucks i området bag Vancouver Art Gallery,  og det er ikke fast food, du får serveret!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 15 Afrejse fra Vancouver

  Det er tid til at forlade Canada og vende hjem mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 16 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter med Air Canada
 • Indenrigsfly Toronto-Calagary med Air Canada
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 14 x morgenmad
 • Hvalsafari ved Tadoussac
 • Adgang til observationsdækket på CN Tower i Toronto
 • Sejlads ved de mægtige vandfald Niagara Falls
 • Sightseeing i Banff og Jasper
 • Tur med Banff Gondola til Sulphur Mountain
 • Besøg ved Lake Louise i Banff National Park
 • Icefields Parkway og tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren
 • Byrundtur i Vancouver
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 9.495
 • ETA: CAD 7 (betales på internettet inden afrejse)
 • Drikkepenge til chauffør – beregn ca. CAD 3-5 pr. dag pr. person
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 12 august 2018 16 dage København
  Aalborg
  Kr. 32.995 Udsolgt Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Toronto Intl 12/08-2018   kl. 11:05 12/08-2018   kl. 13:05
   Toronto Intl - Montreal Trudeau 12/08-2018   kl. 15:00 12/08-2018   kl. 16:12
   Toronto Intl - Calgary 20/08-2018   kl. 14:05 20/08-2018   kl. 16:15
   Vancouver - Toronto Intl 26/08-2018   kl. 08:00 26/08-2018   kl. 15:24
   Toronto Intl - København 26/08-2018   kl. 19:25 27/08-2018   kl. 08:50
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 12/08-2018   kl. 06:30 12/08-2018   kl. 07:20
   København - Toronto Intl 12/08-2018   kl. 11:05 12/08-2018   kl. 13:05
   Toronto Intl - Montreal Trudeau 12/08-2018   kl. 15:00 12/08-2018   kl. 16:12
   Toronto Intl - Calgary 20/08-2018   kl. 14:05 20/08-2018   kl. 16:15
   Vancouver - Toronto Intl 26/08-2018   kl. 08:00 26/08-2018   kl. 15:24
   Toronto Intl - København 26/08-2018   kl. 19:25 27/08-2018   kl. 08:50
   København - Aalborg 27/08-2018   kl. 12:00 27/08-2018   kl. 12:50
   Se flytider

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 900.000 indbyggere Største by Toronto med 2.6 mio. indbyggere
  • Befolkning: 34,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km2
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.