Ring til os 70 22 66 00
Moraine Lake, Canada - Risskov Rejser

Inkl. tur med “snocoach” til Athabasca- gletsjeren

Det bedste af det vestlige Canada

  11 dage fra kr. 24.995

Om rejsen

11 dage med det bedste af det vestlige Canada, hvor naturen mange steder er lige så uberørt, som da pelsjægere og guldgravere tog ud for at finde lykken. Det ser vi blandt andet på den historiske Hat Creek Ranch, der skød op under guldfeberen i 1870’erne, og i den hyggelige bjergby Whistler, har du god tid til at tage ud i naturen og opleve de storslåede landskaber. Denne rundrejse i Canada indeholder også mange af de kendte naturscenerier i Rocky Mountains, hvor du blandt andet kan glæde dig til en betagende køretur forbi gletsjere, søer og vandfald på den spektakulære Icefields Parkway, der forbinder nationalparkerne Banff og Jasper.

Rejsen slutter på bedste vis med god tid i den smukke storby Vancouver, hvor der både venter en spændende byrundtur og tid til at opleve på egen hånd. Vancouver byder på et væld af kulturelle tilbud – og er du ikke blevet mæt af den fantastiske canadiske natur, kan du også nyde godt af, at Vancouver ligger særdeles naturskønt med optimale betingelser for ekstra naturoplevelser.

Glæd dig fordi

 • naturoplevelserne i de kendte nationalparker er storslåede
 • du ser de flotteste søer i Rocky Mountains, bl.a. Lake Louise
 • du kommer med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren
 • du oplever hyggelige Whistler med flot natur og god shopping
 • i Vancouver er der både en spændende byrundtur og tid til at opleve byen i eget tempo
 • vi har sammensat et spændende udvalg af ekstraoplevelser i Vancouver
Antal dage
11 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 24.995
Afrejse fra
Aalborg, København
Dansk rejseleder
Kirsten Daugbjerg

Danmarks bedste rundrejse til det vestlige Canada fordi

Vi flyver med Air Canada, og du er sikret hurtige forbindelser.

Du får et omfangsrigt program med de største naturoplevelser i det vestlige Canada.

Danmarks bedste rundrejse til det vestlige Canada fordi

Mød din rejseleder

Rejseleder Kirsten Daubjerg
Oplev Canada med Kirsten Daugbjerg

Kirsten Daugbjerg har siden sin tidlige ungdom rejst meget overalt i verden, og hun har boet og haft spændende jobs i udlandet. Kirsten har været højskolelærer og har i den forbindelse beskæftiget sig med sprog og fremmede kulturer.


Læs mere om Kirsten Daugbjerg

Rejseleder Kirsten Daubjerg
Oplev Canada med Kirsten Daugbjerg

Kirsten Daugbjerg har siden sin tidlige ungdom rejst meget overalt i verden, og hun har boet og haft spændende jobs i udlandet. Kirsten har været højskolelærer og har i den forbindelse beskæftiget sig med sprog og fremmede kulturer.


Læs mere om Kirsten Daugbjerg

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark, ankomst til Calgary og videre til Banff

  Først på aftenen ankommer vi til Calgary i provinsen Alberta. Vi kører direkte vestpå, halvanden times tid, til byen Banff, som er vores base for de næste dages oplevelser.

  Her bor du dag 1 & 2

  Banff Ptarmigan Inn

  Hotellet er beliggende centralt i Banff Nationalpark, så den bjergtagende canadiske natur er lige uden for døren. På hotellet er der både morge...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at hotellet på dag 1 og 2 er udskiftet med et andet hotel af tilsvarende standard (Inns of Banff) på afgangen 5/9 2019.

 • Dag 2 Storslåede naturoplevelser i Banff bl.a. Lake Louise og tur med svævebane

  En dag med storslåede naturoplevelser i Banff National Park, som er Canadas første nationalpark. Den blev oprettet allerede i 1885, og årsagen var de varme, mineralholdige kilder, der findes i området. Naturen er rå og uspoleret, og søerne i Rocky Mountains med de eventyrlige farver er et helt kapitel for sig.

  En af de flotteste søer er Lake Louise, der oprindeligt – meget betegnende – hed Emerald Lake på grund af sin dybgrønne farve. Søen ligger omkranset af skove og var engang udflugtsmål for den nye jernbanes rejsende. De høje bjerge med snedækkede tinder tiltrak også mange vovehalse, der har måttet lade livet i forsøget på at nå til tops, og i 1920’erne blev Chateau Lake Louise et populært rekreationssted. På formiddagens sightseeing får vi naturligvis den smukke sø at se.

  Rejsens måske flotteste udsigt får du, når vi tager med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra der er en storslået udsigt over Bow Valley og floden, der snor sig mellem bjergene.

  Eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Du kan f.eks. slappe af i de varme kilder i Cave & Basin Centennial Centre, tage med på en sejltur på Lake Minnewanka eller følge en af de mange afmærkede vandrestier og få fredfyldte naturoplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Langs spektakulære Icefields Parkway og tur med "snocoach"

  Denne dag koncentrerer sig om Icefields Parkway, som er vejen, der forbinder nationalparkerne Banff og Jasper. Det er 230 km med de flotteste naturscenerier og med gode chancer for at komme til at se en bjørn eller to i vejkanten. Icefields Parkway snor sig mellem forrevne bjerge, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas The Bow og Sunwapta. Vi stopper flere steder i løbet af dagen og nyder naturen, bl.a. ved Columbia Icefields, der er det største gletsjerområde i Nordamerika og består af otte gletsjere. Her kommer du med på en tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren og kommer til at stå på sne, der faldt for 400 år siden – og det er tankevækkende, at iskappen visse steder er mere end 350 m tyk!

  Dagen slutter i byen Jasper, der ligger i nationalparken af samme navn og med udsigt til bjerget Edith Cavell. Jasper National Park er næsten dobbelt så stor som Banff, og den er mere dyrerig end de andre parker i Rocky Mountains.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 3

  Best Western Jasper Inn & Suites

  Best Western Jasper Inn & Suites ligger i hjertet af Jasper Nationalpark og tilbyder spisning på stedet til både morgen- og aftensmad. Hotell...

 • Dag 4 Kørsel gennem smukke landskaber og Rocky Mountains

  Dagen i dag indeholder en del kørsel og dermed også muligheden for at få set en masse forskellige landskaber. Fra Jasper følger vi ruten Yellowhead Highway over Yellowhead Pass, og snart er det muligt at se Mount Robson, der med sine 3.954 m er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Ved Mount Robson-besøgscenteret gør vi et stop, og der bliver tid til at strække benene og se den smukke natur.

  Herefter kører vi sydpå mod Kamloops, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Byen ligger ved Thompson River og var oprindeligt et naturligt samlingssted for fiskere og pelsjægere, der ønskede at afsætte deres varer. Byens jernbane kom til i 1885 og er siden da blevet et trafikknudepunkt. På grund af byens strategiske placering er den vokset stærkt siden 1960’erne og er nu et centrum for skov- og landbrug.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 4

  The Thompson Hotel, Kamloops

  The Thompson Hotel har indendørs swimmingpool, to restauranter og tilbyder gratis WiFi. Har du lyst til en cykeltur i området, stiller hotellet d...

 • Dag 5 Guldfeberhistorie på Hat Creek Ranch og videre til Whistler

  Fra Kamloops kører vi vestpå mod Whistler. Vi gør stop ved Historic Hat Creek Ranch i nærheden af Cache Creek. Den historiske ranch fra 1870’erne skød op under guldfeberen, og vi tager et kig på de originale bygninger og hører om livet, der engang udspillede sig.

  Vi snor os videre ad Duffey Lake Road og ankommer først på aftenen til den charmerende bjergby Whistler, hvor vi har to overnatninger. Whistler har flere gange været kåret til den bedste skidestination i Nordamerika. Byen har udviklet sig, og i dag er det en helårsdestination med god shopping, hyggelige restauranter og et væld af aktiviteter i den fantastiske natur, der omkranser byen. I 2010 var Whistler vært for de Olympiske Vinterlege, og år efter år bliver Whistler kåret som Nordamerikas bedste skisportssted, men også om sommeren er her dejligt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Aava Whistler Hotel

  Hotellet ligger kun en lille gåtur fra byen Whistler, hvor du blandt andet kan opleve mange forskellige spisesteder. De komfortable værelser har ...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at hotellet på dag 5 og 6 er udskiftet med et andet hotel af tilsvarende standard (Pinnacle Hotel Whistler) på afgangen 5/9 2019.

 • Dag 6 Dagen fri i Whistler med tid til vandreture og naturoplevelser

  Dagen er afsat til, at man på egen hånd kan nyde Whistler og de mange aktiviteter, byen har at byde på. Der er et væld af vandreture omkring Whistler Village og også mulighed for at udforske området på cykel. Svævebanen Peak-2-Peak, der forbinder Mt Whistler og Blackcomb, er verdens længste og byder på en fænomenal udsigt. Turen kan købes på stedet.

  Om sommeren har langt de fleste af byens restauranter udendørsservering, og er du vininteresseret kan Barefoot Bistro anbefales. Deres køkken er meget anerkendt, og så har de en vinkælder, der tæller 20.000 flasker!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Sea-to-Sky Highway mod Vancouver ved Stillehavet

  Vi tager afsked med Whistler og følger Sea-to-Sky Highway med de flotte udsigter til fjorde og sneklædte bjerge til Vancouver.

  Vancouver har en usandsynligt smuk beliggenhed ved Stillehavet, og siden 1950’erne har der været strenge krav til bebyggelse, så man bevarer de smukke udsigter og grønne områder. Byplanlæggere har begået den genistreg at lade skyskrabere spille med i byens grønne image ved at bygge dem i grønligt glas, der spejler havet og bjergene. Vancouver arbejder nu på at blive verdens grønneste by og er en af de få storbyer, hvor man kan se skyskrabere med træer på taget, og hvor naturoplevelserne er inden for rækkevidde.

  Rejselederen giver en introduktion til byen og tips og idéer til steder at besøge. Derefter er der tid til selv at begive sig rundt i byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7-10

  The Listel Hotel Vancouver

  The Listel Hotel Vancouver er placeret i gåafstand til Stanley Park, og er du sulten har du mulighed for at besøge hotellets restaurant, som serv...

 • Dag 8 Spændende sightseeing i smukke Vancouver og tid på egen hånd

  Om formiddagen tager vi på byrundtur, der bl.a. går til Stanley Park, der er et 400 ha stort naturområde med 10 km kystlinje, strande, udsigtspunkter og vandrestier og ikke mindst en berømt samling af totempæle. Vi går på opdagelse i den hyggelige bydel Gastown med de brostensbelagte gader og gamle lygtepæle og ser dampuret, der sender kaskader af damp afsted hver time. Næst efter engelsk er kinesisk det mest talte sprog i storbyen, og byens Chinatown er en oplevelse, der pirrer sanserne, og den oplevelse når vi også.

  Eftermiddagen er afsat til egne eventyr. Du kan eksempelvis gå en tur i Stanley Park, der er byens store grønne område, der bruges flittigt af beboere og turister. Følg bl.a. en af stierne i parken, der ligger ud til vandet og som starter ved Fairmont Waterfront.

  Om aftenen arrangerer rejselederen fælles middag for de gæster, der har interesse (for egen regning).

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 En hel dag til at udforske Vancouver

  En dag på egen hånd i Vancouver. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig med tips, idéer og det praktiske.

  En idé kunne være at tage en tur med svævebanen til toppen af Grouse Mountain. Efter kun otte minutter er du oppe i højderne og bliver præsenteret for en spektakulær udsigt over Vancouver, og udsigten understreger storbyens storslåede beliggenhed. Hvis du vil shoppe, er hovedgaden Robson, bydelen Gastown og Granville Island oplagte muligheder.

  Når det bliver frokosttid, så stil dig op i køen ved de små foodtrucks, hvor folk stimler sammen om dampende varme retter serveret fra f.eks. en lille campingvogn. Du kan finde et godt udvalg af foodtrucks i området bag Vancouver Art Gallery, og det er ikke substandard fast food, du får serveret!

  Andre idéer kunne være en af vores spændende tilkøbsudflugter, der tæller besøg på Vancouver Island, en guidet cykeltur i området, hvalsafari eller sightseeing fra luften. Se beskrivelserne nedenfor (skal bestilles og betales sammen med rejsen).

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i Stanley Park

  Denne guidede cykeltur fører rundt i den berømte Stanley Park, hvor du cykler med havet på den ene side, og regnskov og vilde blomster på den anden side. Turen foregår i et stille og roligt tempo i fladt terræn, og der vil være flere stop undervejs, hvor guiden vil fortælle om parken og byen. Ruten er 9-10 km.

  Kr. 345 pr. person

  Dagstur til Victoria & Butchart Gardens

  Nyd en dag der byder på oplevelser i Vancouver Island og dejligt cruise rundt mellem de smukke Gulf Islands. Først venter en smuk flyvetur med vandflyver til Victoria, der er hovedbyen på Vancouver Island. Her oplever du den smukke botaniske have Butchart Gardens, og der bliver også tid til at gå på opdagelse ved Victorias havnefront og downtown-bydel. Derudover kan du glæde dig til et cruise rundt i farvandet mellem Vancouver og Vancouver Island, der byder på de smukke øer Gulf Islands. Varighed 11-12 timer.

  Kr. 995 pr. person

  Se Vancouver og Gulf Islands fra oven

  Tag med på en prisbelønnet tur med vandfly langs kysten ved Vancouver. Ruten byder på de smukkeste landskaber ved Gulf Islands, der ligger i strædet mellem fastlandet og Vancouver Island, og det er fascinerende at se de små hyggelige byer, der ligger strøet ud over øerne. Vandflyveren letter og lander flere steder undervejs, fx Salt Spring Island og Maple Bay på Vancouver Island. Varighed cirka 3 timer.

  Kr. 1.295 pr. person

  Hvalsafari ved Vancouver og San Juan Islands

  Hop om bord og nyd en fuld guidet tur ud på vandet. De næste timer sejles der rundt på udkig efter spækhuggere, vågehvaler, pukkelhvaler, gråhvaler, delfiner, sæler og søløver. Og er heldet med dig, kan du også se ørne. Turen foregår med overdækket speedbåd, der beskytter mod elementerne, men det er alligevel fornuftigt at medbringe vindjakke, sweater, lange bukser og fornuftigt fodtøj. Der er toiletfaciliteter om bord. Husk at medbringe madpakke eller snacks til turen, hvis du ønsker noget at spise. Varighed cirka 4,5-6,5 timer.

  Kr. 775 pr. person

 • Dag 10 Hjemrejse fra Vancouver

  Efter et par begivenhedsrige dage i Vancouver er det tid til at drage hjemad. Om morgenen kører vi til lufthavnen og vender hjem mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Naturoplevelser i Banff National Park med besøg ved Lake Louise
 • Svævebanetur til Sulphur Mountain
 • Tid til naturopelevelser i Whistler
 • Tur med snocoach til Athabasca-gletsjeren
 • Besøg på den historiske Hat Creek Ranch
 • Byrundtur i Vancouver og god tid til at udforske byen på egen hånd
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 8.995
 • ETA: CAD 7 (betales direkte på nettet inden afrejse)
 • Drikkepenge til chauffør, beregn ca. CAD 3-5 pr. dag pr. person
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 05 september 2019 11 dage Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 24.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Bestil 2 pladser tilbage
   Flytider
   Billund - København 05/09-2019   kl. 06:20 05/09-2019   kl. 07:10
   København - Frankfurt 05/09-2019   kl. 09:55 05/09-2019   kl. 11:25
   Frankfurt - Calgary 05/09-2019   kl. 13:55 05/09-2019   kl. 15:15
   Vancouver - Toronto Intl 14/09-2019   kl. 09:00 14/09-2019   kl. 16:23
   Toronto Intl - København 14/09-2019   kl. 19:20 15/09-2019   kl. 08:40
   København - Billund 15/09-2019   kl. 14:30 15/09-2019   kl. 15:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 05/09-2019   kl. 09:55 05/09-2019   kl. 11:25
   Frankfurt - Calgary 05/09-2019   kl. 13:55 05/09-2019   kl. 15:15
   Vancouver - Toronto Intl 14/09-2019   kl. 09:00 14/09-2019   kl. 16:23
   Toronto Intl - København 14/09-2019   kl. 19:20 15/09-2019   kl. 08:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 05/09-2019   kl. 07:00 05/09-2019   kl. 07:50
   København - Frankfurt 05/09-2019   kl. 09:55 05/09-2019   kl. 11:25
   Frankfurt - Calgary 05/09-2019   kl. 13:55 05/09-2019   kl. 15:15
   Vancouver - Toronto Intl 14/09-2019   kl. 09:00 14/09-2019   kl. 16:23
   Toronto Intl - København 14/09-2019   kl. 19:20 15/09-2019   kl. 08:40
   København - Aalborg 15/09-2019   kl. 12:00 15/09-2019   kl. 12:50
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 05/09-2019   kl. 06:55 05/09-2019   kl. 07:30
   København - Frankfurt 05/09-2019   kl. 09:55 05/09-2019   kl. 11:25
   Frankfurt - Calgary 05/09-2019   kl. 13:55 05/09-2019   kl. 15:15
   Vancouver - Toronto Intl 14/09-2019   kl. 09:00 14/09-2019   kl. 16:23
   Toronto Intl - København 14/09-2019   kl. 19:20 15/09-2019   kl. 08:40
   København - Aarhus 15/09-2019   kl. 09:50 15/09-2019   kl. 10:30
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk venligst, at der er hotelændringer på dag 1-2 og dag 5-6 i forhold til det beskrevne i dagsprogrammet – se navne på de ændrede hoteller i dagsprogrammet i feltet under de eksisterende hotelbeskrivelser.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Canada

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. For alle rejsende til Canada kræves der dog en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster p.t. 7 canadiske dollars og gælder i 5 år eller til dit pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. fem minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse her.

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og kan læses her.

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten. Rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen er canadiske dollars (CAD), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er angivet uden lokal moms (sales tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5-15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten fem-seks timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten otte-ni timer bagud i forhold til dansk tid.

  Transport

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oven i regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 canadisk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne samler rejselederen ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkluderet) og dragere (bellboys) på hotellerne. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en adapter. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft. Opladning tager derfor længere tid.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Canadas multietniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme hele verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet er også bestemt af hvor i landet, man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejer og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier, der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion.

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden, så drik gerne vandet fra hanen.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. På rejser til Canada, hvor man befinder sig meget i bjergene, har man især om morgenen brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 °C om morgenen og 25-28 °C over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Idéer til indkøb

  Vil du have et velsmagende stykke af Canada med hjem, er ahornsirup indbegrebet af landet. Ishockey og lacrosse er Canadas nationalsporter, og en t-shirt med et af dine yndlings- – eller bare et tilfældigt – hold er en sjov souvenir.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Befolkning: 35,9 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 39 %, protestanter 20 %, andre kristne 6 %, muslimer 3 %.
  • Sprog: Officielt engelsk og fransk.
  • Areal: 9.984.670 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Canada strækker sig over et enormt geografisk område, og det afspejler sig i landets klima. Generelt kan man dog sige, at det meste af Canada har fastlandsklima, og at store dele af landet befinder sig i den tempererede zone. Vinteren er ofte iskold, men sommeren er dejligt lun i store dele af landet. Der falder mest nedbør langs kysterne og i de tempererede regnskove ved den sydlige stillehavskyst.