-->
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Niagara Falls - Risskov Rejser

Inkl. sejlads ved 1000 Island National Park

Highlights i det østlige Canada

  10 dage fra kr. 16.995

Om rejsen

Der er ingen tvivl om, at Canadas natur er noget helt særligt, og på denne rundrejse får du syn for sagen. Undervejs på turen vil du se typisk canadisk natur med brusende vandfald, sprudlende floder og tætte skove i alle nuancer af grøn, så langt øjet rækker. Du kan bl.a. glæde dig til at opleve Niagara Falls fossende vandmasser på tætteste hold om bord på skibet Maid of the Mist og nyde endnu en sejlads, når vi besøger landets mindste nationalpark, 1000 Islands, der består af over 1.800 små øer strøet ud i St. Lawrence-floden.

Det østlige Canada har også andet at byde på end enestående natur. Der venter nemlig spændende kulturelle oplevelser i byerne, hvor du også får indblik i den charmerende fransk-canadiske side af landet i bl.a. Montreal og Québec. I storbyen Québec er historien ikke til at undgå at få øje på, når turen går til den gamle, UNESCO-fredede bydel, og i Montreal er et af højdepunkterne et besøg i det gamle latinerkvarter. Derudover oplever du også hovedstaden, Ottawa, på en spændende byrundtur, og i Toronto venter den storslåede udsigt over byen fra det ikoniske CN Tower.

Glæd dig fordi

 • rejsen er en perfekt kombination af storby og natur
 • du kommer helt tæt på imponerende Niagara Falls på en sejltur
 • historien bliver nærværende på et besøg på øen Ile d’Orleans
 • du kommer på en naturskøn sejltur i nationalparken 1000 Islands
 • der er tid til at nyde den lokale gastronomi
 • du får en uovertruffen udsigt over Toronto fra CN Tower
 • der er betagende smuk natur i Algonquin Provincial Park
 • du får tid til at udforske landet på egen hånd
Antal dage
10 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 16.995
Afrejse fra
Aalborg, København
Dansk rejseleder
Remo Arvid Madsen

Danmarks bedste rundrejse til Det østlige Canada fordi

Vi flyver med Air Canada non-stop fra København til Toronto.

Du får en attraktiv pris på en rundrejse med store naturoplevelser og fransk-canadisk kultur.

Danmarks bedste rundrejse til Det østlige Canada fordi

Mød din rejseleder

Remo i New York - Risskov Rejser
Oplev Canada med Remo

Remo har danske rødder, da hans forældre emigrerede til USA i 1947. Remo taler naturligvis dansk, og indtil han kom i skole, talte han i øvrigt kun dansk. Remo har boet i Montreal og kender det østlige Canada rigtig godt, specielt Toronto og Niagara Falls. Nu er han bosat i New York sammen med sin kone, som også har dansk baggrund, og her bor også deres fire børn.


Læs mere om Remo Arvid Madsen

Remo i New York - Risskov Rejser
Oplev Canada med Remo

Remo har danske rødder, da hans forældre emigrerede til USA i 1947. Remo taler naturligvis dansk, og indtil han kom i skole, talte han i øvrigt kun dansk. Remo har boet i Montreal og kender det østlige Canada rigtig godt, specielt Toronto og Niagara Falls. Nu er han bosat i New York sammen med sin kone, som også har dansk baggrund, og her bor også deres fire børn.


Læs mere om Remo Arvid Madsen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Toronto

  Ved ankomst til Toronto mødes du med rejselederen og bliver kørt til hotellet, hvor vi overnatter.

  Her bor du dag 1

  Hilton Garden Inn Toronto Airport

  Hilton Garden Inn er placeret tæt på Toronto Pearson Lufthavn og samtiig i køreafstand fra Torontos bymidte. Hotellet har egen restaurant og en ...

 • Dag 2 Byrundtur i Toronto med besøg i CN Tower og videre til Niagara Falls

  Dagen starter med en byrundtur, hvor du bl.a. kommer gennem finansdistriktet, ser det gamle og det nye rådhus, underholdningsdistriktet og Chinatown. Du kommer også op i CN Tower og får en fremragende panoramaudsigt over bylandskabet. Tårnet havde højdeverdensrekorden i 32 år – mellem 1975 og 2009 – indtil Burj Khalifa i Dubai og Canton-tårnet i Kina efterfølgende overtog titlen.

  Efter frokost går rejsen mod syd forbi industribyerne Oakville og Hamilton og Niagara-halvøens frugtplantager og vingårde. Glæd dig også til den naturskønne vej Niagara Parkway, der fører os til Niagara Falls – verdens bryllupsrejsehovedstad.

  Fremme på hotellet hjælper rejselederen gerne med at arrangere taxaer til dem, der ved aftentid, gerne vil ned og se vandfaldene badet i flot lys (5 minutters kørsel fra hotellet – bemærk venligst, at det er for egen regning).

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 2

  Best Western Plus Cairn Croft Hotel

  Hotellet er beliggende i Canada tæt på det velkendte Niagara Falls og en kort gåtur fra mange andre spændende attraktioner. Desuden kan der let...

 • Dag 3 Oplevelser ved Niagara Falls og sejltur med Maid of the Mist

  Dagens store oplevelse er en sejltur med Maid of the Mist på Niagara-floden, hvor du kommer til at befinde dig ansigt til ansigt med de kolossale vandfald, når over 200.000 liter vand i sekundet kastes ud over bjergsiden fra 50 meters højde. Et mildt sagt ærefrygtindgydende syn – og ikke mindst en oplevelse for øregangene med de enorme vandmassers brølen.

  Niagara Falls er en samlet betegnelse for de tre vandfald Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls og American Falls. Og kan du ikke få nok af Niagara Falls, er det også muligt at tage en helikoptertur over faldene. Bookes og tilkøbes på stedet, hvis det har interesse.

  Vi kører nordpå til den livlige og smukt beliggende by Barrie, der ligger i bunden af Lake Simcoe-bugten Kempenfelt Bay. Udover at ligge optimalt for oplevelser i naturen byder byen også på en spændende historie, da den bl.a. spillede en vigtig rolle under krigen i 1812 og var en af ”endestationerne” for det hemmelige netværk, The Underground Railroad, der hjalp slaverne med at flygte fra Sydstaterne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 3

  Barrie Holiday Inn

  Barrie Holiday Inn er placeret i Barrie og råder over både indendørs- og udendørs swimmingpool (sæsonbestemt), fitnesscenter og en restaurant....

 • Dag 4 Gennem farvestrålende canadisk natur i Muskoka-regionen på vejen til Ottawa

  Turen går mod nordøst, hvor det store vildmarkseventyr venter. Her kommer du til at befinde dig midt mellem dybe skovsøer, brusende floder, tætte skove og karakteristiske nordlige byer, især i Algonquin Provincial Park. Her er naturen typisk canadisk. I foråret er hele parken dækket af løv i alle nuancer af grøn, og i efteråret skifter skovene farve til stærke gule og røde farver. Et bjergtagende syn. Er vi heldige, ser vi undervejs bjørne, ulve og bævere.

  Efter en dag fyldt med skønne naturscenerier, ankommer vi om aftenen til Canadas hovedstad Ottawa, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 4

  Ottawa Capital Hill Hotel & Suites

  Ottawa Capital Hill Hotel & Suites ligger i Ottawas downtown blot 5 minutters gang fra parlamentsbygningen og ligeledes tæt på flere af byens...

 • Dag 5 Byrundtur og markedsbesøg i Ottawa og videre til den franske del af Canada

  Dagen starter med en byrundtur i den charmerende og arkitektonisk imponerende hovedstad. Vi ser blandt andet det smukke område, der huser byens parlamentsbygning, som ligger lige midt i Ottawa ved bredden af floden Canal Rideau. Hovedbygningen præges af smukke stenrelieffer og gargoiler – og ikke mindst tårnet, Peace Tower, der rager smukt op i himlen. Vi kigger også forbi det travle Byward Market, der indeholder et væld af butikker og restauranter. Markedet er et af byens ældste og største og breder sig over flere gader.

  Efter at have set nærmere på Ottawa kører vi østover til Québec, der ligger i den franske del af Canada. I Canada er de to officielle sprog engelsk og fransk, men i Québec-provinsen er det eneste officielle sprog fransk. Québec er landets ældste by og blev grundlagt i 1608, og er også hovedstaden i provinsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Traveldoge Hotel & Convention Center by Wyndham Quebec City

  Travelodge Hotel & Convention Center ligger cirka 10 minutters kørsel fra Quebecs absolutte centrum og tilbyder moderne værelser med fladskæ...

 • Dag 6 Byrundtur med Ile d´Orleans og Montmorency-vandfaldet og tid til egne oplevelser

  Om formiddagen er det tid til at se nærmere på Quebec, og vi starter i den gamle bydel med den berømte bymur. Québecs gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste og gennemskæres af en 5 km lang bymur, der inddeler byen i en øvre del (Haute-Ville) og en nedre (Basse-Ville). Der bliver tid til en guidet tur inden for bymurene, og vi ser også Battlefields Park, som rummer omkring 50 historiske artilleri-dele – som f.eks. kanoner – der er spredt ud over parken.

  Vi tager også ud og besøger øen Ile d’Orleans og Montmorency-vandfaldet, som er det højeste i Québec-provinsen. Om sommeren afgiver det et nærmest gulligt skær på grund af flodens høje indhold af jern. Ile d’Orleans var et af de første områder i provinsen til at blive koloniseret af Frankrig, og en stor del af landets fransk-canadiere kan spore deres rødder tilbage til tidlige beboere på øen. De franske immigranter blev tiltrukket af øen på grund af dens frugtbare jord, og her voksede allerede dengang vilde vindruer – et paradis for franskmændene, der her befandt sig lang hjemmefra.

  Eftermiddagen er afsat til, at du kan gå på opdagelse i byen på egen hånd. Uanset om du er til museumsbesøg, shopping eller hyggelige caféer, er der noget for enhver smag. Og når du bliver lækkersulten er det bare med at finde et sted, der serverer den fransk-canadiske klassiker poutine, der er en syndig blanding af pomfritter, sovs og smeltet ost.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 7 Byrundtur i Montreal med Old Montreal, McGill-universitetets campus og Mount Royal

  Vi starter dagen med en fin køretur langs St. Lawrence-floden til Montreal. Ved ankomst får vi en spændende byrundtur gennem Montreal. Montreal er den største fransktalende by uden for Frankrig, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at man var i Paris, når man bevæger sig rundt i bybilledet, læser menukort og hører folk tale sammen.

  Et par af dagens højdepunkter er bolig- og finansdistrikterne, det historiske Old Montreal og det charmerende latinerkvarter, hvor latinstuderende og finere familier engang opholdt sig. Dagens tur går også forbi Montreal Olympic Stadium, gennem McGill-universitetets campus og til toppen af Mount Royal, hvorfra du får en enestående udsigt over byen.

  Om aftenen arrangerer vores rejseleder fælles middag for dem der er interesserede (bemærk venligst, at det er for egen regning).

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7

  Best Western Ville-Marie Hotel & Suites

  Best Western Ville-Marie Hotel & Suites ligger blot få skridt fra den populære Mount Royal Park og byder på nem adgang til mange seværdighe...

 • Dag 8 Sejlads i smukke omgivelser i 1000 Islands National Park

  Vi forlader Montreal og kører til Canadas mindste nationalpark Thousand Islands. Nationalparken ligger ved mundingen af St. Lawrence floden og indeholder 1864 små øer spredt ud i floden mellem Canada og USA. Siden 2002 har området været på UNESCOs liste over biosfærereservater. Vi tager på en sejlads mellem de mange øer og nyder den unikke og smukke natur som nationalparken har at byde på.

  Om eftermiddagen venter der os et glædeligt gensyn med Toronto, når vi kører langs Lake Ontario tilbage til storbyen, hvor du har aftenen fri til at få de sidste canadiske minder med hjem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 8

  Hilton Suites Toronto-Markham Conference Centre and Spa

  Dette hotel er placeret blot en halv times kørsel fra både downtown Toronto og Lester B. Person Internationale Lufthavn. Hotellet råder over fac...

 • Dag 9 Afrejse fra Toronto

  Det er blevet tid til at sige farvel til Canada, og efter morgenmaden kører vi til lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 8 x morgenmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sejlads ved Thousand Islands National Park
 • Adgang til observationsdækket på CN Tower i Toronto
 • Sejlads ved de mægtige vandfald Niagara Falls
 • Spændende byrundture i Ottawa, Québec, Montreal og Toronto
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.750
 • ETA: CAD 7 (betales på nettet inden afrejse)
 • Drikkepenge til chauffør, beregn ca. CAD 3-5 pr. dag pr. person.
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 08 juli 2019 10 dage Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 17.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 08/07-2019   kl. 06:45 08/07-2019   kl. 07:35
   København - Toronto Intl 08/07-2019   kl. 11:05 08/07-2019   kl. 13:05
   Toronto Intl - København 16/07-2019   kl. 19:25 17/07-2019   kl. 08:50
   København - Billund 17/07-2019   kl. 13:00 17/07-2019   kl. 13:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Toronto Intl 08/07-2019   kl. 10:40 08/07-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 16/07-2019   kl. 19:20 17/07-2019   kl. 08:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 08/07-2019   kl. 06:30 08/06-2019   kl. 07:20
   København - Toronto Intl 08/07-2019   kl. 10:40 08/07-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 16/07-2019   kl. 19:20 17/07-2019   kl. 08:40
   København - Aalborg 17/07-2019   kl. 13:45 17/07-2019   kl. 14:35
   Se flytider
 • 05 august 2019 10 dage Søren Dalsgaard Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 05/08-2019   kl. 06:45 05/08-2019   kl. 07:35
   København - Toronto Intl 05/08-2019   kl. 10:40 05/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 13/08-2019   kl. 19:20 14/08-2019   kl. 08:40
   København - Billund 14/08-2019   kl. 10:45 14/08-2019   kl. 11:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Toronto Intl 05/08-2019   kl. 10:40 05/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 13/08-2019   kl. 19:20 14/08-2019   kl. 08:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 05/08-2019   kl. 08:35 05/08-2019   kl. 09:25
   København - Toronto Intl 05/08-2019   kl. 10:40 05/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 13/08-2019   kl. 19:20 14/08-2019   kl. 08:40
   København - Aalborg 14/08-2019   kl. 12:00 14/08-2019   kl. 12:50
   Se flytider
 • 12 august 2019 10 dage Remo Arvid Madsen Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 12/08-2019   kl. 06:20 12/08-2019   kl. 07:10
   København - Toronto Intl 12/08-2019   kl. 10:40 12/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 20/08-2019   kl. 19:20 21/08-2019   kl. 08:40
   København - Billund 21/08-2019   kl. 11:30 21/08-2019   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Toronto Intl 12/08-2019   kl. 10:40 12/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 20/08-2019   kl. 19:20 21/08-2019   kl. 08:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 12/08-2019   kl. 08:25 12/08-2019   kl. 09:05
   København - Toronto Intl 12/08-2019   kl. 10:40 12/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 20/08-2019   kl. 19:20 21/08-2019   kl. 08:40
   København - Aalborg 21/08-2019   kl. 12:00 21/08-2019   kl. 12:50
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 12/08-2019   kl. 09:20 12/08-2018   kl. 10:00
   København - Toronto Intl 12/08-2019   kl. 10:40 12/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 20/08-2019   kl. 19:20 21/08-2019   kl. 08:40
   København - Aarhus 21/08-2019   kl. 09:50 21/08-2019   kl. 10:30
   Se flytider
 • 19 august 2019 10 dage Billund
  København
  Aalborg
  Aarhus
  Kr. 16.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 19/08-2019   kl. 06:20 19/08-2019   kl. 07:10
   København - Toronto Intl 19/08-2019   kl. 10:40 19/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 27/08-2019   kl. 19:20 28/08-2019   kl. 08:40
   København - Billund 28/08-2019   kl. 10:45 28/08-2019   kl. 11:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Toronto Intl 19/08-2019   kl. 10:40 19/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 27/08-2019   kl. 19:20 28/08-2019   kl. 08:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 19/08-2019   kl. 08:25 19/08-2019   kl. 09:05
   København - Toronto Intl 19/08-2019   kl. 10:40 19/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 27/08-2019   kl. 19:20 28/08-2019   kl. 08:40
   København - Aalborg 28/08-2019   kl. 12:00 28/08-2019   kl. 12:50
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 19/08-2019   kl. 09:20 19/08-2019   kl. 10:00
   København - Toronto Intl 19/08-2019   kl. 10:40 19/08-2019   kl. 12:45
   Toronto Intl - København 27/08-2019   kl. 19:20 28/08-2019   kl. 08:40
   København - Aarhus 28/08-2019   kl. 09:50 28/08-2019   kl. 10:30
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.