Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Zion National Park i Utah

Vores absolut ultimative USA-rejse

Vores absolut ultimative USA-rejse

Den store Amerika-rejse

23 dage fra 39.995 kr.

Vores absolutte USA-bestseller er Den store Amerika-rejse, fordi du oplever det allerbedste af USA på 23 dage. Rejsen kombinerer storbyer og natur, og rejsen inkluderer både østkysten og vestkysten og endda en afstikker til Canada, hvor du kommer til at stå ansigt til ansigt med et af verdens største vandfald, Niagara Falls.

Storbyerne ligger som perler på en snor – New York, Washington D.C. og Toronto i øst og Los Angeles, Las Vegas og San Francisco i vest. Her oplever du de mest berømte seværdigheder – alt lige fra Frihedsgudinden og US Capitol til Golden Gate og The Strip.

Nationalparkerne sørger for naturoplevelserne, og dem er der rigtig mange af på denne rejse, hvor du kommer til Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley, Seqouia og Yosemite. Der vil både være grønne, røde og golde naturlandskaber undervejs samt nogle spektakulære udsigtspunkter.

Undervejs kommer du ind under huden på de mange forskellige amerikanere, der lever i verdens tredjestørste land. Mød bl.a. amish-folket, der lever i alt andet end en moderne verden, multikulturelle mennesker med forskellige nationaliteter og religioner i Toronto og San Francisco, og de kendte millionærer i Beverly Hills. Læg hertil den amerikanske livsstil og imødekommenhed, der også bidrager til, at du kommer hjem med rigtig mange uforglemmelige oplevelser.

Glæd dig ford

 • du får en rejse med meget inkluderet til en attraktiv pris
 • rejsen er en enestående mulighed for at opleve mange forskellige sider af USA
 • du oplever Niagara Falls fra den canadiske side
 • rejselederen åbner døren til en amish-familie i Pennsylvania, som vi besøger
 • du oplever magtens centrum i Washington
 • du oplever nogle af verdens højeste træer i Sequoia National Park
 • du oplever indianerkultur ved Monument Valley
 • du ser alle de flotteste nationalparker i det vestlige USA
 • der er inkluderet rundvisning på Hearst Castle
 • du kører langs den smukke kyststrækning Highway 1
Antal dage
23 dages rundrejse
Pris
Fra 39.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse i USA fordi

Du er i selskab med vores to ekspert-rejseledere, der kender østkysten og vestkysten, som deres egen baghave, da de selv bor der!

Vi garanterer en livsoplevelse på denne rejse, der er den ultimative kombination af USA i øst og vest

Vi har inkluderet unikke oplevelser og besøger seks forskellige nationalparker i det vestlige USA

Danmarks bedste rundrejse i USA fordi

Mød din rejseleder

Remo i New York - Risskov Rejser
Remo viser dig de største highlights i det østlige USA

Remo har danske rødder, da hans forældre emigrerede til USA i 1947. Remo taler naturligvis dansk, og indtil han kom i skole, talte han i øvrigt kun dansk. Remo har boet i Montreal og kender det østlige Canada rigtig godt, specielt Toronto og Niagara Falls. Nu er han bosat i New York sammen med sin kone, som også har dansk baggrund, og her bor også deres fire børn. Remo har en lang karriere som rejseleder bag sig, og i de senere år har han specialiseret sig i New York, Washington D.C. og den amerikanske østkyst.


Læs mere om Remo Arvid Madsen

Annie tager dig med rundt i det vestlige USA

Annie emigrerede til USA for ca. 40 år siden og har boet i Californien alle årene. Annie og hendes mand drev i en årrække et firma, som importerede danske møbler. Karrieren i rejsebranchen begyndte med et eksamensbevis i ”Travel & Tourism”. Først arbejdede Annie på et rejsebureau, men fandt ud af, at hun trivedes bedre ”i marken”. Hun har nu arbejdet som rejseleder i 16 år og er specialist i de 13 vestlige stater. Annie har to voksne børn, og da sønnen er gift med en dansk pige, er der ingen problemer med at få sproget holdt ved lige.


Læs mere om Annie Larsen

Annie Larsen - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til New York

  Afrejse fra Danmark og ankomst til New York. I lufthavnen i New York bliver du modtaget af rejseleder Remo Madsen. Remo er bosat i New York, men har danske rødder fra sine forældre, som emigrerede til USA i 1947. Den første aften kan du få en fornemmelse af den travle metropol New York på Times Square, der ikke ligger langt fra hotellet.

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Fairfield Inn Penn Station

  Hotellet ligger meget centralt på 33rd Street og tæt ved Madison Square Garden, Empire State Building og få blokke fra stormagasinet Macy´s., h...

 • Dag 2 Sightseeing og tid på egen hånd

  I dag kan du opleve de mest kendte seværdigheder i New York på en fire timers sightseeingtur. I kommer blandt andet forbi Central Park, Rockefeller Center, Times Square og Empire State Building. Undervejs er det muligt at nyde udsigten til Frihedsgudinden. På turen kommer du også til at opleve 9/11 Memorial, mindeparken for World Trade Center, som blev åbnet på 10-årsdagen for terrorangrebet. I mindeparken er der to Memorial Pools med indgraverede navne på de personer, der mistede livet, så besøget kan ikke undgå at blive en rørende og tankevækkende oplevelse.

  Resten af dagen er fri til egne oplevelser, hvis man har mest lyst til det, men det er også muligt at tage med ud på en byvandring med Remo om eftermiddagen. Her viser han sit New York frem og de mindre kendte sider af metropolen, og fortæller undervejs om amerikanerne generelt og newyorkerne især.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Dagen fri til egne eventyr i New York

  Udover at være rejseleder er Remo også præst, så han er i dag (søndag) af gode grunde undskyldt, da han skal forestå gudstjenesten i sin lokale kirke. Du har derfor dagen fri til at opleve byen på egen hånd, og hvad du ikke nåede i går, kan du evt. nå i dag. Måske du vil udforske nogle af de berømte kvarterer i byen, såsom Chinatown, Little Italy eller måske du vil gå over den smukke Brooklyn Bridge til den hippe bydel Brooklyn. Du kan også tage en tur op i Empire State Building, hvor du få en helt fantastisk udsigt over hele Manhatten.

  Er du til shopping, kan du få noget af verdens bedste (og dyreste) på 5th Avenue, der ligger på Upper East Side. Det er også her på Upper East Side, du finder Museum Mile, der bl.a. tæller de internationalt anerkendte museer Guggenheim og MoMA. På den modsatte side på Upper West Side ligger det verdensberømte naturhistoriske museum, hvis du har lyst til at gå på opdagelse blandt dinosaurskeletter og livagtige dioramaer.

  Det er også oplagt at tage ud på en sejltur og opleve Manhattan fra vandsiden, hvor du både får set alle de ikoniske bygninger, sejler under Brooklyn Bridge og kommer helt tæt på Frihedsgudinden. Du kan købe billetter igennem Circle-Line Sightseeing nede ved Battery Park, der ligger på spidsen af Manhattan, hvorfra der afgår sejlture flere gange om dagen (priser fra ca. 35 USD – du kan også bestille online hjemmefra, så du er sikret en billet).

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Videre til Niagara Falls på den canadiske side

  En flot køretur igennem New York State til Niagara Falls, der faktisk består af tre vandfald: American Falls, Horseshoe Falls og det noget mindre Bridal Veil Falls. Der overnattes to nætter på den canadiske side, hvorfra der er en storslået udsigt til det 670 m brede hesteskoformede vandfald, der har et fald på 56 m. Glæd dig også til at opleve vandfaldene om aftenen, når de ligger badet i lys. Fra det 236 m høje udsigtstårn Skylon Tower er der en ubeskrivelig udsigt, og hvis du har lyst, kan du nyde en dejlig middag i restauranten sammen med udsigten (kan tilkøbes direkte ved Remo for 57 USD).

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Ramada Niagara Falls Fallsview

  Hotellet ligger midt i Niagara tæt på restauranter og butikker med blot 15 min. gang til de smukke vandfald. Udover en indendørs pool og fitness...

 • Dag 5 Byrundtur i Toronto og oplevelser ved Niagara Falls

  Om morgenen går turen til Canadas største by, Toronto. Millionbyen siges også at være verdens mest multikulturelle by, og at der er mange kulturer repræsenteret i byen ses tydeligt i gadebilledet. På sightseeingturen får du et godt indtryk af, hvad Toronto har at byde på. Det 553 m høje CN Tower er Torontos vartegn, og hvis du vil til tops til en storslået udsigt, er der tid til det, inden turen først på eftermiddagen går tilbage til Niagara Falls – til en af rejsens store oplevelser. På afgange i foråret kommer du på turen ”Journey Behind the Falls” bag vandfaldene, og om sommeren og til efteråret kommer du med på en sejltur med “Hornblower”. Her kommer du så tæt på vandfaldet, at du helt konkret mærker naturens kræfter.

  Vi kører tilbage til hotellet, hvor du har resten af dagen fri til egne oplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 6 Mød Amish-folket, besøg på gård og videre til Lancaster i Pennsylvania

  Vi siger farvel til Canada og Niagara Falls og kører videre til staten Pennsylvania, hvor det er muligt at stifte bekendtskab med Amish-folket, som af religiøse grunde tager afstand fra moderne bekvemmeligheder som elektricitet, biler og telefoner. De lever en tilværelse isoleret fra det øvrige samfund, og eftersom en typisk Amish-familie tæller 6-8 børn, er det en af de hurtigst voksende befolkningsgrupper i USA.

  I området omkring byen Lancaster er der flere amish-landsbyer og stor sandsynlighed for, at vi på landevejen møder de karakteristiske sorte hestetrukne køretøjer med kaleche. Der kommer mange rejsende til området, men vi følger en mere ubetrådt sti, da Remo kender området indgående. Vi besøger bl.a. en ægte amish-gård, hvor vi får indblik i amish-folkets levevis og håndværk. Remo viser rundt på gården, og vi får chancen for at snakke med og stille spørgsmål til familien på gården, hvis ikke de har for travlt ude på markerne.

  Efter besøget fortsætter vi ind i hjertet af ”Amish-country”, til vi er fremme ved hotellet i Lancaster.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 6

  Holiday Inn Lancaster

  The Hotel Lancaster ligger centralt i Lancaster tæt på byens rådhus, det lokale marked og et væld af gode spisemuligheder, hvilket er perfekt, ...

 • Dag 7 Slaget ved Gettysburg og magtens centrum, Washington D.C.

  I dag fortsætter vi videre til den amerikanske hovedstad med de mange monumenter, der dels hylder en række af landets tidligere præsidenter og dels de soldater, der er faldet i krige, som USA har været involveret i. Undervejs besøger vi det historiske mindesmærke ved Gettysburg, hvor det store slag stod under Den Amerikanske Borgerkrig 1.-3. juli 1863. Det var et af de mest blodige slag med ca. 50.000 døde, sårede og savnede, og slaget blev et afgørende vendepunkt for borgerkrigen, da Nordstatshæren under general George G. Meade besejrede Sydstatstropperne ledet af general Robert E. Lee. Det var også her, at præsident Abraham Lincoln senere holdt sin berømte Gettysburgtale, der mindedes de faldne soldater.

  Vores besøg inkluderer adgang til besøgscenteret og til museet, hvor man finder 11 spændende udstillinger. Man kan ligeledes se landets største oliemaleri ”Gettysburg Cyclorama” – maleriet der forestiller Picketts angreb på tredjedagen af det store slag ved Gettysburg. Det er malet af den franske kunstner Paul Philippoteaux, og det er på imponerende vis med til at levendegøre slaget, når man står foran det panoramiske billede, der med sin cylindriske form sikrer et 360˚ udsyn. Der bliver også tid til at udforske selve slagmarken, hvor man finder mange monumenter over de faldne soldater fra begge hære.

  Fremme i Washington kan du slutte dagens oplevelser af med en byrundtur på ca. to timer og opleve de imponerende monumenter, når de ligger badet i lys.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Homewood Suites by Hilton Washington DC Capitol-Navy Yard

  Hotellet i Washington ligger i Navy Yard-nabolaget, hvorfra der ikke er langt ned til bredden af Anacostia-floden, hvor man kan gå en dejlig tur. ...

 • Dag 8 Mount Vernon og byrundtur i Washington D.C. med besøg i US Capitol

  Vi starter dagen med at besøge plantageejendommen Mount Vernon, der tilhørte USA’s første præsident George Washington. Huset var oprindeligt et lille halvanden-etages gårdhus ejet af Washingtons far – men efter Washington overtog huset, sørgede han over de næste 45 år for at få udbygget og restaureret huset til den prægtige ejendom, den er i dag, med 21 værelser i hovedbygningen, de omkringliggende kolonistilshuse og de smukke haver, som man frit kan vandre rundt i.

  Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd i caféen ved Mount Vernon, hvorefter dagens program fortsætter med en spændende sightseeing i magtens centrum, hvor du ser mange af de bygninger og monumenter, som du sikkert allerede kender fra fjernsynets nyhedsudsendelser – præsidentens bolig og arbejdsplads, Det Hvide Hus og Washington-monumentet. Du kommer også til Arlington-kirkegården, hvor mange betydningsfulde personer ligger begravet, bl.a. de tre Kennedy-brødre. Her står også flere hundredetusinde kridhvide gravsten over faldne amerikanske soldater.

  Byrundturen slutter med besøg i kongresbygningen US Capitol, et imponerende stykke arkitektur, der fungerer både som sæde for den amerikanske kongres og kan fremvise en flot kunstsamling. NB! Vi tager forbehold for US Capitols sikkerhedsregler, der med dags varsel kan gøre, at et evt. besøg må aflyses.

  Resten af eftermiddagen er fri til egne eventyr i Washington D.C. Mange seværdigheder ligger mellem Capitol Hill og Potomac River og kan nemt nås til fods.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 9 Mod den californiske drøm i vest

  Tiden er inde til at tage afsked med den amerikanske hovedstad og flyve videre til Californien på vestkysten. Rejselederen følger med til lufthavnen, og deltagerne rejser på egen hånd til Los Angeles.

  I lufthavnen i Los Angeles bliver du modtaget af vores rejseleder, der skal være vores guide på den resterende del af rejsen.

  Hotellet i Los Angeles ligger i nærheden af lufthavnen, og de skønne strande, som Los Angeles er særligt kendt for, er inden for rækkevidde. Du kan tage med en shuttlebus fra hotellet til Manhattan Beach og opleve, hvordan livet leves på en af Californiens solrige strande. Hvis du hellere vil shoppe, stopper bussen ved det store shoppingcenter Plaza El Segundo. Du kan også vælge at slappe af på hotellet og samle kræfter til de kommende ugers store oplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 9

  Fairfield Inn & Suites Los Angeles LAX/El Segundo

  Fairfield Inn ligger i El Segundo, kun to kilometer fra Los Angeles lufthavn. Hotellet byder på en skøn pool, egen restaurant samt minimarked, hv...

 • Dag 10 Gennem det vilde og varme vesten til Palm Springs og Phoenix

  Om morgenen sætter vi kursen østpå, og vi stopper bl.a. i Palm Springs. I 1930’erne var det blot en lille ørkenby som alle andre, men så fik Hollywood-stjernerne kig på byen, hvor solen skinner og der er blå himmel 330 dage om året, og hvor temperaturen om vinteren sjældent kommer under 20 grader.

  Vi fortsætter gennem ørkenen til Phoenix i staten Arizona, og i løbet af dagen kommer du til at se de karakteristiske Saguaro-kaktusser, der troner i landskabet. De vokser primært i Arizona og Californien og kan blive 15 m høje og 200 år gamle.

  Vi overnatter i Happy Valley lige nord for Phoenix.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 10

  Hampton Inn & Suites Phoenix North/Happy Valley

  Tæt på Lake Pleasant og White Tank Mountain Regional Parks smukke natur, og i gåafstand til bylivet i Happy Valley Town Center, ligger Hampton I...

 • Dag 11 Imponerende Grand Canyon

  Vi forlader Phoenix og kører gennem flotte landskaber nordpå mod Grand Canyon. Undervejs passerer vi Williams, som ligger på den legendariske Route 66, og helt frem til 1984 kørte al trafik på Route 66 gennem Williams. Byen var den sidste på Route 66, der fik en omfartsvej, og den gode placering har gjort byen attraktiv for besøgende.

  Dagens højdepunkt er naturligvis kløften Grand Canyon, som er en uforglemmelig oplevelse! Den spektakulære kløft er 440 km lang, 1,6 km dyb og går gennem staterne Utah, Arizona og Nevada. Farvespillet i kløften er mindst lige så imponerende som størrelsen, og at se Grand Canyon fra luften er en helt speciel oplevelse. Den farverige og vidtstrakte kløft er et imponerende syn oppefra, og du har mulighed for at tilkøbe en kort flyvetur (25 – 30 min.), som tager dig til de mest spektakulære områder. Du må heller ikke snyde dig selv for at se solen gå ned i de ubeskriveligt smukke omgivelser, når farvespillet er allermest imponerende, og vi bor selvfølgelig centralt ved indgangen til Grand Canyon National Park.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 11

  Canyon Plaza Resort Grand Canyon

  Hotellet ligger tæt ved Grand Canyon og tilbyder gratis shuttle-bus til den fantastiske nationalpark. Der er faciliteter som udendørs pool, inden...

 • Dag 12 Langs Grand Canyon og videre til Monument Valley

  Solopgangen er mindst lige så smuk, og lige så er køreturen langs South Rim, Grand Canyons sydside, hvor vi gør et stop ved udsigtspunktet Desert View. Herfra er der en storslået udsigt over Grand Canyon, hvor den slår et knæk, og man ser tydeligt Colorado-floden langt nede og langt ude i horisonten, hvor den løber ind i Painted Desert i indianerreservatet. Udsigtstårnet ved Desert View er bygget i 1932 og er i øvrigt en rekonstruktion af de tårne, som pueblo-indianerne byggede i området. Fra toppen af tårnet får man en af nationalparkens bedste udsigter, og i souvenirshoppen i underetagen er det let at blive fristet af krukker, smykker og vævede ting, som navajo-indianerne har kreeret.

  Vi fortsætter til Monument Valley, som har været kulisse i så mange cowboyfilm, at man næsten forventer at se John Wayne komme ridende mellem de karakteristiske røde klippeformationer, der rejser sig som totempæle op over landskabet. Området tilhører Navajo-indianerne, og det særprægede landskab opleves på en 1½ times tur i åbne 4WD-jeeps i selskab med en Navajo-guide, hvor du kan glæde dig til at se landskaber, som kun de færreste oplever.

  Herefter fortsætter vi til vores hotel i Page, der ligger ved den menneskeskabte sø Lake Powell.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 12

  La Quinta Inn & Suites by Wyndham Page at Lake Powell

  La Quinta Inn & Suites-hotellet ligger ca. 7 minutters kørsel fra Lake Powell, og byder bl.a. på udendørs swimmingpool og spabad. Alle være...

 • Dag 13 Fascinerende røde klippesøjler i Bryce Canyon National Park

  Der køres til Bryce i det sydlige Utah. Resten af dagen koncentrerer sig om naturoplevelserne i Bryce Canyon National Park, hvor klippesøjler i de mest særprægede formationer – de såkaldte ”hoodoos” – strækker sig mod himlen. Det specielle landskab er opstået ved erosion, og det overraskende farvespil spænder fra rødt og orange til hvidt. Landskabet opleves bedst fra nationalparkens udsigtspunkter – Bryce Point, Inspiration Point og Sunset Point er et par af mulighederne, og vi har god tid, da vi overnatter tæt på indgangen til Bryce National Park.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 13

  Bryce View Lodge

  I kanten af fyrreskoven ligger Bryce View Lodge med udsigt over den fantastiske Bryce Canyon National Park. Som gæst på Bryce View Lodge er der a...

 • Dag 14 Fra naturoplevelser i nationalparken Zion til kasinobyen Las Vegas

  Turen går videre til endnu flere naturoplevelser – denne gang i Zion National Park, hvor Virgin River i løbet af de sidste mange millioner år har skåret sig ned i landskabet. Det var mormoner og metodister, der først opdagede landskabet i 1850’erne, og det afspejler sig i de stednavne, de valgte. Her er lokaliteter som Angels Landing og Cathedral Mountain og monolitter opkaldt efter patriarkerne Abraham, Isak og Jacob i Det Gamle Testamente.

  Vi fortsætter til spillebyen Las Vegas – byen der aldrig sover! Her er der arrangeret en aftentur, hvor du bl.a. kommer til hovedgaden The Strip og ser nogle af de berømte kasinoer og hoteller. Det er først i nyere tid, at The Strip er kommet til at spille en så fremtrædende rolle, som den gør i dag. I 1940’erne og 50’erne var det kasinoerne langs Fremont Street, der var omdrejningspunktet i Las Vegas, og her ser du en række af de klassiske kasinoer som Golden Nugget og Binion’s Horseshoe. Gadekrydset midt på Fremont Street er i dag en slags overbygget gågade, og i loftet kan du på en kæmpemæssig storskærm se det mest fantastiske lys- og lydshow, og effekten forstærkes af, at de omkringliggende kasinoer bliver “mørklagt”, inden showet begynder. The Strip holder sig bestemt ikke tilbage, når det gælder spektakulære oplevelser. Ved Bellagio kan du opleve verdens største springvandsshow, ved Mirage er en vulkan i udbrud og ved Treasure Island kæmper piraterne – kreativitet er bestemt ikke en mangelvare i Las Vegas!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 14 & 15

  Excalibur Hotel & Casino

  I hjertet af Las Vegas ligger slottet Excalibur, der ligner noget fra et Disney-eventyr. Hotellet ligger på The Strip, har 4 udendørs pools, 6 re...

 • Dag 15 Udflugt til Hoover Dam, indkøb og afslapning i Las Vegas

  Om formiddagen kører vi mod sydvest til Hoover Dam, der ligger på grænsen mellem Nevada og Arizona. Dæmningen er 221 m høj og 379 m lang, og opsamler vand fra Coloradofloden til Lake Mead, der er en af verdens største kunstige søer. Det er en storslået konstruktion, som blev bygget i årene 1931-36 med over 100 tabte menneskeliv, og som er navngivet efter præsident Herbert Hoover. I dag producerer de 17 store vandkraftgeneratorer strøm til Nevada, Arizona og det sydlige Californien.

  Tilbage i Las Vegas har du resten af dagen på egen hånd. Er du interesseret i at shoppe, har Las Vegas alt fra eksklusive shoppingcentre langs the Strip til outlet-butikker med mærkevarer til spotpriser, og bussen stopper ved en af de store outlet-butikker. Du kan tage en tur ned ad The Strip og opleve alt fra Eiffeltårnet til rutsjebanen i New York-bydelen og en sejltur i gondol i Venedig. En gåtur langs The Strip er meget underholdende, da de store kasinoer har spektakulære shows ude på gaden for at lokke kunder til. Selv om du ikke har planer om at spille hele din formue væk, er det helt legalt at kigge indenfor i de fantasifulde og overdådige kasinoer – og man tror næppe sine egne øjne! Hvis du har lyst, kan du jo prøve kræfter med BlackJack eller Rouletten. Selv om Las Vegas primært er en spilleby, er der også et par interessante museer – The Neon Museum, hvor byens gigantiske neonskilte ender deres dage, og The Atomic Testing Museum, der fortæller historien om atomprøvesprængningerne i Nevadas ørken.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 16 Gennem Death Valley National Park

  Vi forlader Las Vegas og kører mod Death Valley, som er den varmeste, tørreste og lavest beliggende nationalpark i USA. Ja, dødens dal er faktisk det varmeste sted i hele USA med temperaturer, der om sommeren nemt når op på 55 grader. Også landskabet går til ekstremer. Her finder man det laveste punkt i USA, Badwater Basin, der ligger 86 m under havets overflade. Mange stednavne inkluderer ord som ligkiste, helvede, djævel og begravelse, og det siger lidt om det barske landskab, som vi kommer til at opleve på den fascinerende køretur gennem Death Valley.

  Vi fortsætter til Bakersfield, som blev grundlagt som guldgraverby i 1851, og her overnatter vi denne dag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 16

  Four Points by Sheraton Bakersfield

  Hotellet i Bakersfield folder sig ud på en stor grund med en fin have og et dejligt opholdsområde med en udendørs swimmingpool. Af andre facilit...

 • Dag 17 En hel dag i Sequoia National Park

  I dag skal vi tilbringe dagen i selskab med nogle af verdens højeste træer i den smukke Sequoia National Park. Parken er den næstældste nationalpark i USA efter Yellowstone og blev etableret i 1890. Parken er mest kendt for de store mammuttræer, som er nogle af de højeste i verden – heriblandt træet General Sherman, som er verdens største kendte træ i omkreds. Vi får rig mulighed for at lære mere om træerne og høre om deres historie og får ligeledes mulighed for at udforske vandrestierne i området.

  Herefter kører vi vestpå ud af parken til Fresno, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Her bor du dag 17

  Best Western Village Inn

  Best Western Village Inn er med sin centrale placering i Fresno beliggende i kørselsafstand til Yosemite National Park. Hotellet tilbyder facilite...

 • Dag 18 En dag fyldt med storslået natur i Yosemite National Park

  Glæd dig til en hel dag med storslåede naturoplevelser i USA’s mest populære og absolut en af de smukkeste  nationalparker. Naturen er helt overvældende og med monumentale klipper og uforglemmelige udsigtspunkter – og om foråret, når smeltevandet fra Sierra Nevada-bjergene giver vandfaldene kraft, bliver sceneriet om muligt endnu flottere. Dyrelivet er også et kapitel for sig, og selv om bjørne kan være meget sky, er det ikke usædvanligt, at de dukker op i vejkanten.

  Efter besøget i parken kører vi vest på til den charmerende storby San Francisco med den smukke beliggenhed ved Stillehavet.

  Vi ankommer først på aftenen og overnatter her de næste to dage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 18 & 19

  Comfort Inn by the Bay

  Comfort Inn by the Bay er placeret blot 5 minutters gang fra gaden Lombard Street med de berømte hårnålesving, og Fisherman’s Wharf ligger...

 • Dag 19 San Francisco med sightseeing og tid på egen hånd

  På formiddagens sightseeingtur ser du nogle af storbyens seværdigheder – Chinatown, Fisherman’s Wharf, Union Square og den berømte Golden Gate, der siden 1937 har været byens vartegn, og du ser den fra mange forskellige vinkler.

  Eftermiddagen er fri til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. En mulighed er en tur til fængselsøen Alcatraz, som tidligere var et af verdens bedst bevogtede fængsler. Fængslet lukkede i 1963 og er efterfølgende blevet en stor turistattraktion. Det skyldes ikke mindst, at det er tidligere fanger, der fortæller på rundturen, hvor du bl.a. bliver udstyret med en audioguide. Husk at bestille billetter til Alcatraz i god tid hjemmefra, da der i perioder bliver hurtigt udsolgt (billetterne kan købes 3 måneder inden besøget på www.alcatrazcruises.com).

  Denne aften arrangerer rejselederen en fælles middag, hvis der er stemning for det.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 20 Langs Stillehavskysten på Highway 1 til Monterey og besøg på rigmandsslottet Hearst Castle

  Vi tager afsked med San Francisco og kører sydpå til Monterey. Det var her i Monterey, at forfatteren John Steinbeck fandt inspiration til en række af sine romaner, f.eks. ”Et mægtigt gilde”, hvor gaden Cannery Row spiller en vigtig rolle. Næste oplevelse bliver køreturen på 17-Mile Drive, der slynger sig igennem millionærernes paradis på den sydligste del af Monterey-halvøen, og hvor der naturligvis er tid til flere fotostop.

  Vi fortsætter ad Highway 1 og nyder de spektakulære udsigter, når vi passerer den ene bro efter den anden, der går over kløfter, som skærer sig ind i landskabet. Der bliver tid til stops undervejs – bl.a. til at beundre de kæmpestore søelefanter, der er den største sælart i verden, når de soler sig på stranden ved San Simeon. Her besøger vi Hearst Castle, hvor aviskongen William Randolph Hearst realiserede en næsten ufattelig drøm, der var inspireret af tidligere tiders fyrster. Han byggede det imponerende slot i 1920’erne og fyldte de 144 værelser med uvurderlige kunstskatte primært fra Europa. Slottet ligger på toppen af bjerget La Cuesta Encantada – “Den fortryllende bakke” – og her blev der holdt overdådige fester for indflydelsesrige politikere og Hollywood-stjerner. Vi får en rundvisning i og omkring slottet og hører om stedets utrolige historie.

  En lang, men spændende dag slutter, når vi kommer til vores hotel i San Luis Obispo.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 20

  Best Western Royal Oak Hotel

  Best Western Royal Oak Hotel har beliggenhed i det naturskønne San Luis Obispo. Hotellet har et fuldt udstyret fitnessrum, samt udendørspool og s...

 • Dag 21 Danskerkolonien Solvang, Santa Barbara og i Los Angeles

  Vi starter dagen med et besøg i Solvang – den danske koloni fra 1911, der blev grundlagt af tre danske immigranter, og sidenhen kom der mange flere til. I dag bor der ca. 5.500 mennesker i Solvang, og hver 10. har danske aner. Her finder vi kopier af Dybbøl Mølle, H.C. Andersens hus og Den lille Havfrue og en lille udgave af Rundetårnet. Der bliver tid til at gåtur gennem byen og nyde en kop kaffe med wienerbrød fra den danske bagerbutik.

  Vi fortsætter turen sydpå til Santa Barbara, hvor mange Hollywoodstjerner har valgt at have adresse, og det er helt forståeligt. Her er en hyggelig atmosfære og skønne strande, så langt øjet rækker.

  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Los Angeles, hvor turens sidste oplevelser venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 21

  Fairfield Inn & Suites Los Angeles LAX/El Segundo

  Fairfield Inn ligger i El Segundo, kun to kilometer fra Los Angeles lufthavn. Hotellet byder på en skøn pool, egen restaurant samt minimarked, hv...

 • Dag 22 Sightseeing i Los Angeles og hjemrejse

  I dag følger vi bogstaveligt talt i filmstjernernes fodspor, når vi besøger det berømte “Walk of Fame” på Hollywood Boulevard med de mere end 2.000 bronzestjerner – hvem ved, måske er din yndlingsskuespiller én af dem? Vi kommer gennem Downtown med Union Station samt Chinatown og Walt Disney Concert Hall. I Beverly Hills beundrer vi de store villaer og fashionable butikker på Rodeo Drive, før vi slutter turen i Santa Monica med den legendariske Santa Monica Pier.

  Herefter sætter vi kurs mod lufthavnen, tager afsked med Los Angeles og USA for denne gang og flyver hjem mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 23 Ankomst til Danmark

  Ankomst til Danmark

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller. Ved nationalparkerne kan standarden være 2-stjernet
 • Morgenmad alle dage
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • De største highlights i New York og Washington D.C. på spændende byrundture
 • Sejltur med "Hornblower" eller udflugten "Journey Behind the Falls"
 • Byrundtur i den multikulturelle by Toronto
 • Besøg hos amish-folket på en ægte amish-gård, der giver indsigt i deres levevis
 • Udflugt til Gettysburg med spændende indblik i Den Amerikanske Borgerkrig
 • Besøg ved Mount Vernon, George Washingtons plantageejendom
 • Besøg i kongresbygningen US Capitol
 • Besøg i Grand Canyon National Park
 • Tur i åbne 4WD-jeeps i Monument Valley
 • Nationalparkerne Bryce og Zion
 • Aftentur med glimmer og glamour i Las Vegas
 • Udflugt til Hoover Dam
 • Death Valley National Park med Badwater Basin
 • Verdens højeste træer i Sequoia National Park
 • En dag med oplevelser i Yosemite National Park
 • Sightseeing og tid på egen hånd i San Francisco
 • Monterey og køreturen ”17-mile Drive”
 • Besøg på det imponerende Hearst Castle
 • Køretur ad den smukke kyststrækning Highway 1
 • Besøg i den danske koloni Solvang
 • Sightseeing i Los Angeles med Hollywood Boulevard og Beverly Hills
 • Dansk rejseleder (dog undtagen dag 3)

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 15.995
 • Drikkepenge til chauffør, beregn ca. 3-5 $ pr. dag pr. person
 • ESTA: 14 $ (se mere under praktiske oplysninger)
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 16 april 2021 23 dage Remo Madsen & Annie Larsen Billund
  København
  39.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 16/04-2021   kl. 00:00 16/04-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 16/04-2021   kl. 00:00 16/04-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 24/04-2021   kl. 00:00 24/04-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 07/05-2021   kl. 00:00 08/05-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 08/05-2021   kl. 00:00 08/05-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 16/04-2021   kl. 00:00 16/04-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 16/04-2021   kl. 00:00 16/04-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 24/04-2021   kl. 00:00 24/04-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 07/05-2021   kl. 00:00 08/05-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 08/05-2021   kl. 00:00 08/05-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 14 maj 2021 23 dage Remo Madsen & Annie Larsen Billund
  København
  40.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 14/05-2021   kl. 00:00 14/05-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 14/05-2021   kl. 00:00 14/05-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 22/05-2021   kl. 00:00 22/05-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 04/06-2021   kl. 00:00 05/06-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 05/06-2021   kl. 00:00 05/06-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 14/05-2021   kl. 00:00 14/05-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 14/05-2021   kl. 00:00 14/05-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 22/05-2021   kl. 00:00 22/05-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 04/06-2021   kl. 00:00 05/06-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 05/06-2021   kl. 00:00 05/06-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 02 juli 2021 23 dage Remo Madsen & Annie Larsen Billund
  København
  42.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 02/07-2021   kl. 00:00 02/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 02/07-2021   kl. 00:00 02/07-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 10/07-2021   kl. 00:00 10/07-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 23/07-2021   kl. 00:00 24/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 24/07-2021   kl. 00:00 24/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 02/07-2021   kl. 00:00 02/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 02/07-2021   kl. 00:00 02/07-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 10/07-2021   kl. 00:00 10/07-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 23/07-2021   kl. 00:00 24/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 24/07-2021   kl. 00:00 24/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 20 august 2021 23 dage Remo Madsen & Annie Larsen Billund
  København
  40.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 20/08-2021   kl. 00:00 20/08-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 20/08-2021   kl. 00:00 20/08-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 28/08-2021   kl. 00:00 28/08-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 10/09-2021   kl. 00:00 11/09-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 11/09-2021   kl. 00:00 11/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 20/08-2021   kl. 00:00 20/08-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 20/08-2021   kl. 00:00 20/08-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 28/08-2021   kl. 00:00 28/08-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 10/09-2021   kl. 00:00 11/09-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 11/09-2021   kl. 00:00 11/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 17 september 2021 23 dage Remo Madsen & Annie Larsen Billund
  København
  40.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 25/09-2021   kl. 00:00 25/09-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 08/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 09/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 25/09-2021   kl. 00:00 25/09-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 08/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 09/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 01 oktober 2021 23 dage Remo Madsen & Annie Larsen Billund
  København
  40.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 09/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 22/10-2021   kl. 00:00 23/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 23/10-2021   kl. 00:00 23/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - New York - JFK 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Washington DC Reagan National Apt - Los Angeles 09/10-2021   kl. 00:00 09/10-2021   kl. 00:00
   Los Angeles - Mellemlanding 22/10-2021   kl. 00:00 23/10-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 23/10-2021   kl. 00:00 23/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til USA

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Grundet skærpede indrejseregler skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene, der udstedes i Danmark, automatisk biometriske pas. Er dit pas udstedt før august 2006, og ønsker du ikke at forny passet, skal du ansøge om visum til USA. Se en vejledning til ansøgning om visum til USA på den amerikanske ambassades hjemmeside her.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage, og passet er udstedt efter august 2006.

  Rejsende til USA skal dog søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Denne indrejsetilladelse skal udfyldes senest 72 timer før afrejse og koster et gebyr på 14 amerikanske dollars. Find indrejsetilladelsesformularen her. Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr. For at undgå dette, bør du udelukkende benytte ESTAs officielle hjemmeside.

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny.
  Grundet indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt www.borgerservice.dk eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også, at hvis begge forældre rejser med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside her.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen er amerikanske dollars (USD), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejser til USA, bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1- og 5-dollarsedler hjemmefra, så man har drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

  I USA er priserne næsten altid angivet uden lokal moms/salgsskat (sales tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5-15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne fem-seks timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne otte-ni timer bagud i forhold til dansk tid.

  Transport

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15-25 % oven i regningen (inden salgsskatten lægges til). Denne procent varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer drikkepenge, og 15-20 % oven i prisen er passende. Piccoloer (1 dollar pr. kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 dollar pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4 dollars pr. dag pr. rejsedeltager), lokalguider(4-6 dollars pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere. Vær dog forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chili con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca-Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 dollars ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk, at der oven i de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oven i beløbet. Det sker ofte, at restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen. I så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selv om man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der f.eks. komme monsunregn fra Den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god idé at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet, men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celsius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider er før kl. 12 middag og PM-tider er efter kl. 12 middag).

  Idéer til indkøb

  USA er en shoppers paradis. Fordi landet er så stort, er listen over typiske souvenirs nærmest uendelig; i New York er det ”I love NY”-kopper, -t-shirts, -kasketter, -pins, -kuglepenne osv., i Texas er det cowboy-hatte, -skjorter, -bælter osv., i New Orleans er det Mardi Gras-perlekæder og cajun-krydderier osv. Typen af spændende køb afhænger altså fuldstændig af, hvilken by, stat eller område, du befinder dig i i USA. Uanset hvor i USA du er, er dagligvarebutikker – både de helt små og enorme ”marts” – dog altid et besøg værd, hvis du vil have ”eksotiske” fødevarer med hjem i kufferten. USA er landet af smagsvarianter, så her findes dit hjemlige yndlingsslik sikkert i alverdens mere eller mindre dragende smagskombinationer.

 • Fakta

  • Statsform: Føderal republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 329,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Protestanter 47 %, katolikker 21 %, jøder 2 %, mormoner 2 %.
  • Sprog: USA har intet officielt statssprog, men engelsk 78 %, spansk 13 % og kinesisk 1 % er de mest talte.
  • Areal: 9.833.517 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi findes stort set alle slags klima og vejr inden for USA’s grænser.

Trustpilot