Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Antebellum Mansion - Risskov Rejser

Inkl. Charleston og Savannah

Nostalgi i sydstaterne

  13 dage fra kr. 22.995

Om rejsen

En rundrejse i sydstaterne er et møde med et andet USA. Du vil opleve scenerier, der er som taget ud af “Borte med blæsten” fra dengang Mississippi River var livsnerven i sydstaterne, og bomuldsplantagerne havde kronede dage. De stemningsfyldte byer Savannah og Charleston bidrager også til historien, og du vil opleve, at de to byer er alt andet end typisk amerikanske. Sydstaterne swinger i mange tonearter. Memphis er kendt for både blues og rock’n’roll, og her er Elvis Presleys elskede Graceland den store attraktion. Nashville er countrymusikkens hovedstad, og det swinger også i New Orleans, men det er i en helt anden toneart, for her blev jazzen født. Der venter en hel anden verden i sumpområdet Okefenokee, hvor der er gode chancer for at se alligatorer på en bådtur. Undervejs på rundrejsen får du også en lille smagsprøve på solskinsstaten Florida, når der overnattes i hovedstaden Tallahassee.

Glæd dig fordi

 • du får de bedste oplevelser i sydstaterne
 • du kommer til Savannah og Charleston
 • du oplever Stately Oaks Plantation og Boone Hall Plantation
 • du kommer på en spektakulær bådtur i sumpområdet Okefenokee
 • der er inkluderet en sejltur på Mississippi River med hjuldamper
 • du kommer til Memphis, hvor Graceland er attraktionen
 • der er inkluderet besøg i Nashville – countrymusikkens hovedstad
Antal dage
13 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 22.995
Afrejse fra
Billund, København
Dansk rejseleder
Bjarne Fristed

Danmarks bedste rundrejse til sydstaterne fordi

Danmarks eneste rundrejse i sydstaterne, der besøger de charmerende byer Charleston og Savannah

En omfangsrig rundrejse, hvor alle udflugter naturligvis er inkluderet

Danmarks eneste rundrejse i sydstaterne, der besøger det unikke sumpområde Okefenokee

Danmarks bedste rundrejse til sydstaterne fordi

Få en lille musikalsk forsmag på, hvad der venter i New Orleans' gader

Mød din rejseleder

Rejseleder Bjarne Fristed
Oplev sydstaterne med Bjarne Fristed

Bjarne har haft en lang karriere som redaktionschef på Århus Stiftstidende og har bl.a. undervist journalister i det meste af verden. Nu helliger Bjarne sig udelukkende jobbet som rejseleder på rejser til USA, Vietnam, Thailand, Laos og Cambodja.


Læs mere om Bjarne Fristed

Rejseleder Bjarne Fristed
Oplev sydstaterne med Bjarne Fristed

Bjarne har haft en lang karriere som redaktionschef på Århus Stiftstidende og har bl.a. undervist journalister i det meste af verden. Nu helliger Bjarne sig udelukkende jobbet som rejseleder på rejser til USA, Vietnam, Thailand, Laos og Cambodja.


Læs mere om Bjarne Fristed

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse og ankomst til Atlanta

  Sydstatseventyret begynder i Atlanta, der er den største by i staten Georgia og ofte bliver kaldt ”Sydens hovedstad”. Atlanta har en kosmopolitisk udstråling, men uden helt at have givet afkald på sin sydstatsatmosfære.

  Her bor du dag 1 & 2

  AC Hotel Atlanta Downtown by Marriott

  Hotellet er beliggende tæt på flere spændende attraktioner, heriblandt Centennial Olympic Park og Mercedes-Benz Arenaen, som du har mulighed for...

 • Dag 2 Byrundtur i Atlanta med historisk tilbageblik

  Vi tager på byrundtur og oplever mange forskellige sider af storbyen, som især er kendt, fordi både Coca Cola og CNN har deres hovedkvarter her. I 1996 satte De Olympiske Lege Atlanta på verdenskortet, og i den forbindelse blev Centennial Olympic Park anlagt i downtown, og fire gange om dagen kan man se vandfaldet, Fountain of Rings, der er udformet som fem ringe, ”danse”. Borgerretsforkæmperen Martin Luther King er født i Atlanta og boede på Auburn Avenue de første 12 år af sit liv. Lidt længere nede ad gaden ligger The King Center, hvor Martin Luther King og Coretta King hviler i hver deres marmorsarkofag, og der er også et lille museum, der fortæller om Martin Luther Kings liv og virke. En anden kendt personlighed med relation til Atlanta er Margaret Mitchell, der skrev sydstatsdramaet ”Borte med blæsten”, der foregår i Atlanta. Dengang bogen udkom i 1936, var det noget af et særsyn, at den i løbet af seks måneder blev solgt i over en mio. eksemplarer. Margaret Mitchell boede i en lejlighed i et byhus, da hun skrev bogen. Huset er nu museum, og det besøger vi naturligvis. I Jonesboro syd for Atlanta besøger vi Stately Oaks Plantation, som inspirerede Margaret Mitchell, og Road to Tara Museum, som er fyldt med effekter fra filmatiseringen af ”Borte med blæsten” med Vivian Leigh og Clark Cable i hovedrollerne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Boone Hall Plantation og sydstatsperlen Charleston

  Vi tager afsked med Atlanta og kører til Augusta, der er den næstældste by i Georgia. Om eftermiddagen er vi fremme ved Boone Hall Plantation. Boone Hall Plantation ligger lidt uden for Charleston og er en ægte sydstatsoplevelse. Første indtryk af det historiske sted er den berømte ”Avenue of Oaks”, der fører op til Boone Hall. Alléen med egetræer er plantet i 1743, og spansk mos hænger tæt ned fra træerne og giver dem deres karakteristiske ”sydstatsudseende”. Boone Hall står som et monument over en svunden tid, hvor der var lysår mellem de ydmyge slavehytter og plantagernes overdådige hovedbygninger. Besøget giver et interessant indblik i livet på en ”plantation”, og måske kan du genkende den? Boone Hall Plantation var nemlig kulisse i den populære tv-serie ”Nord og syd”, der blev sendt i 80’erne og 90’erne.

  Fra Boone Hall Plantation kører vi ind til Charleston, der også emmer af historie. Byen er grundlagt af engelske immigranter allerede i 1670 og er uden tvivl en af de smukkeste byer i USA. Trods jordskælv, orkaner og krige er byen stadig fyldt med historiske bygninger fra før borgerkrigen, og der bliver sikkert tid til lidt sightseeing efter indkvarteringen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Hampton Inn Charleston – Historic District

  Hampton Inn ligger centralt i Charleston, hvor du har mulighed for at besøge mange spændende attraktioner i byen. Charleston byder både på muse...

 • Dag 4 Sejltur til Fort Sumter og sightseeing i Charleston

  Fort Sumter i Charleston har skrevet sig ind i historien, og vi sejler ud til den lille ø, der ligger ved indsejlingen til Charleston og får historien. Den 12. april 1861 angreb sydstatstropper den amerikanske hær ved Fort Sumter, og det blev begyndelsen på den amerikanske borgerkrig. Vi skal senere udforske Charlestons historiske kvarter og bl.a. beundre de pastelfarvede huse, der bliver kaldt Rainbow Row og nyde Charleston Waterfront Park med den smukke udsigt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 5 Sydstatseventyr Savannah

  På vejen til Savannah stoppes der i Beaufort. Byen emmer af historisk atmosfære ikke mindst på grund af de mange huse, der er bygget i den arkitektoniske stil, der kaldes ”antebellum”, og som har rod i tiden før den amerikanske borgerkrig. Ikke overraskende har filmindustrien ofte brugt Beaufort som kulisse, som det var tilfældet med den prisvindende film ”Forest Gump”. Der fortsættes til Savannah, hvor vi oplever byens highlights på en spændende sightseeingtur.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 5

  Staybridge Suites Savannah Historic District

  Staybridge Suites er beliggende i smukke omgivelser ved Savannah River, hvor du kan udforske det historiske kvarter på en gåtur eller shoppe i lo...

 • Dag 6 Spektakulær bådtur i sumpområdet Okefenokee

  Turen går i dag sydpå til Okefenokee National Wildlife Refuge, hvor vi skal på en guidet bådtur. Området blev etableret i 1937 som et tilflugtssted og yngleplads for trækfugle og andet dyreliv. Okefenokee er et helt særligt sted at udforske dyrene i deres rette element, da der bliver taget højde for at beskytte dyrelivet uden at gå på kompromis med det økologiske system.

  På en spektakulær sejltur i det kæmpemæssige sumpområde på ca. 1.600 kmer der rig mulighed for at se alligatorer, skildpadder, traner og andre dyr. Du kan også være heldig at se en af de sorte bjørne, som lever i sumpområdet. Undervejs fortæller de lokale guider om områdets interessante kulturelle og biologiske historie.

  Dagen slutter i Tallahassee, der er hovedstaden i solskinsstaten Florida.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 6

  Hampton Inn Tallahassee – Central Hotel

  Det nyrenoverede hotel ligger i hjertet af Tallahassee i Florida, hvor du kan udforske byens historiske distrikt, som kun ligger en kort gåtur fra...

 • Dag 7 Gennem det nordlige Florida til New Orleans

  Oplevelserne i Florida fortsætter. Turen går til Pensacola med de dejlige strande ved Den Mexicanske Golf og via Mobile i staten Alabama fortsætter til New Orleans, der i lighed med andre amerikanske storbyer er en smeltedigel af forskellige kulturer. Men i New Orleans er atmosfæren helt speciel på grund af Cajun-kulturen, der har rod i den franske befolkningsgruppe, som blev fordrevet fra Canada i 1750’erne, og som endte med at bosætte sig i Louisianas sumpområder. Glæd dig til at opleve, hvordan deres specielle musik og gastronomi sætter kolorit på livet i New Orleans. Det franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er stedet at slutte dagen. Musik i alle tonearter – jazz, soul, rhytm & blues, cajun, reggae og rock’n roll strømmer ud fra spillestederne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Hampton Inn & Suites New Orleans Downtown

  Hotellet ligger en kort gåtur fra det populære franske kvarter i New Orleans, hvor du kan opleve historiske og gamle gader med en flot arkitektur...

 • Dag 8 Sightseeing, jazz og sejltur med hjuldamperen på Mississippi River

  Om formiddagen er der planlagt sightseeing med rejselederen til det franske kvarter med bl.a. de smukke huse, The French Market, domkirken St. Louis og Jackson Square, og hvis der er tid, så får du også en appetitvækker på seværdigheder uden for The French Quarter. Derefter samles vi til en traditionel jazz-brunch på den charmerende restaurant Court of Two Sisters. Om eftermiddagen sejler vi på Mississippi River med hjuldamperen Natchez, som stadig drives af en dampmaskine.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 9 Langs Mississippi River til Natchez og Vicksburg

  På grund af beliggenheden ved Mississippi River blomstrede Natchez i midten af 1800-tallet og var i 1850’erne en af de rigeste byer i USA. Plantageejerne spandt guld på bomuldsproduktionen, og rigdommene blev omsat til de prægtigste palæer. Der findes flere hundrede i området omkring Natchez, og vi besøger en af de typiske ”plantations” med den karakteristiske arkitektur, hvor bl.a. søjler er en del af facaden. Den lille by Vicksburg spillede en vigtig rolle under den amerikanske borgerkrig på grund af den strategiske beliggenhed ved Mississippi-floden. Her blev der kæmpet mange slag, der i 1863 resulterede i et vendepunkt i krigen. I Vicksburg National Military Park fortæller slagmarken med kanoner og monumenter amerikansk krigshistorie.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 9

  Comfort Suites Vicksburg

  Comfort Suites i Vicksburg ligger tæt på historiske Vicksburg National Military Park og naturskønne Mississippi River, så du har rig mulighed f...

 • Dag 10 Til musikbyen Memphis, hvor Graceland er attraktionen

   ”Home of the Blues. Birthplace of Rock n’Roll” – siger de i Memphis. Og det var Elvis Presley, der om nogen transformerede blues til rock’n’roll i 1950’erne. Elvis Presley indspillede sin første plade i Sun Studio i Memphis, og den blev kendt som verdens første rock’n’roll-sang. Vi skal besøge Graceland, der var Elvis Presleys hjem fra 1957 til hans død, og opleve den overdådige 70’er-indretning og se, hvor Elvis Presley er begravet i haven. Beale Street er byens vigtigste gade og er én lang fortælling om byens musikhistorie, og når mørket sænker sig, er det her det sker. Foruden Elvis Presley er Memphis også kendt for at være byen, hvor Martin Luther King i 1968 blev myrdet på Lorraine Motel. I dag huser bygningen The National Civil Rights Museum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 10

  Doubletree by Hilton Hotel Downtown Memphis

  I hjertet af Memphis ligger dette 3-stjernede hotel, hvor du vil bo tæt på mange spændende og historiske attraktioner, heriblandt Sun Studios, R...

 • Dag 11 Nashville – countrymusikkens hovedstad

  Alt står i musikkens tegn i Nashville, der er et paradis for country-elskere. Dagen er fri til at udforske musikbyen på egen hånd. Vi anbefaler et besøg i Country Music Hall of Fame, hvor hele countrymusikkens historie fortælles i lyd og billeder suppleret med alle tænkelige effekter. Du kan også besøge det legandariske studie RCA Studio B, hvor Elvis Presley og Dolly Parton indspillede nogle af deres største hits, Johnny Cash-museet eller lægge vejen forbi et af byens mange bryggerier. Rejselederen står naturligvis også til rådighed med tips og idéer til andre oplevelser i byen. Om aftenen arrangerer rejselederen en fælles middag på en af byens hyggelige restauranter (for egen regning).

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 11

  Gaylord Opryland Resort

  Der er mange gode og luksuriøse faciliteter, du kan nyde under dit ophold på Gaylord Opryland Resort i Nashville. Hotellet byder på både indend...

 • Dag 12 Til Chattanooga ved Tennessee River og afrejse fra Atlanta

  Turen tilbage til Atlanta går via Chattanooga ved Tennessee River, og her bliver der mulighed for at opleve byens ”riverfront” og hyggelige bymidte. Så krydses grænsen til Georgia, og der køres direkte til lufthavnen i Atlanta.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 11 x morgenmad og 1 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg på Margaret Mitchell Home, Stately Oaks Plantation og Road to Tara Museum
 • Besøg på Boone Hall Plantation og på plantaion i Natchez
 • Sightseeing i Charleston inkl. Fort Sumter
 • Sightseeing i Savannah
 • Besøg i Okefenooke park inkl. bådtur
 • Sightseeing i New Orleans, jazz-brunch og sejlads på Mississippi River
 • Besøg på "Graceland" i Memphis
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.995
 • Drikkepenge til chauffør, beregn ca. 3-5 $ pr. dag pr. person
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 27 september 2019 13 dage Billund
  København
  Kr. 22.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Paris Charles De Gaulle 27/09-2019   kl. 07:15 27/09-2019   kl. 09:10
   Paris Charles De Gaulle - Atlanta 27/09-2019   kl. 10:50 27/09-2019   kl. 14:15
   Atlanta - Paris Charles De Gaulle 08/10-2019   kl. 20:15 09/10-2019   kl. 10:40
   Paris Charles De Gaulle - Billund 09/10-2019   kl. 12:20 09/10-2019   kl. 14:05
   Se flytider
  • Afrejse fra Paris Charles De Gaulle

   Flytider
   Paris Charles De Gaulle - Atlanta 27/09-2019   kl. 10:50 27/09-2019   kl. 14:15
   København - Paris Charles De Gaulle 27/09-2019   kl. 16:15 27/09-2019   kl. 08:15
   Atlanta - Paris Charles De Gaulle 08/10-2019   kl. 20:15 09/10-2019   kl. 10:40
   Paris Charles De Gaulle - København 09/10-2019   kl. 12:20 09/10-2019   kl. 14:15
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.