Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Sommer på De Vestindiske Øer

15 dage fra 27.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her


BLACK FRIDAY-TILBUD
Denne rejse er nedsat med 1000 kr. i forhold til normal-prisen. Men skynd dig – tilbuddet udløber mandag d. 30. nov. kl. 15! Er du medlem af Rejseklubben får du yderligere rabat.

Vi danskere har et særligt forhold til De Vestindiske Øer, som Danmark i 1917 solgte til USA. Tag med på en rundrejse til De Vestindiske Øer, hvor det er en helt speciel oplevelse at gå ned ad Kongensgade i Charlotte Amalie og mærke den tropiske brise eller stå dér, hvor Peter von Scholten gav slaverne deres frihed.

På denne rundrejse til De Vestindiske Øer kommer du til de tre hovedøer St. Thomas, St. John og St. Croix. Her bliver 250 års dansk kolonihistorie meget nærværende, da der er synlige spor i bybilledet og på forskellige plantager. Men rejsen byder også på caribisk atmosfære og tropiske naturoplevelser, og der er god tid til at nyde det solrige klima og de vidunderlige strande på denne rejse.

Rejselederen er med fra start til slut og bor derfor sammen med gruppen på de enkelte hoteller.

Glæd dig fordi

 • du ser hovedøerne St. Thomas, St. John og St. Croix
 • der er er god tid til at nyde strandene og til at snorkle og bade
 • du besøger “Little La Grange” grundlagt af danske Carl Lawaetz
 • der er spændende besøg ved Fort Christiansværn og Fort Frederik
 • du oplever USA’s østligste punkt ved Point Udall
 • vores erfarne rejseleder viser dig den unikke kultur og historie på øerne
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra 27.995 kr.
Afrejse fra
København
Dansk rejseleder
Elena Plougmann

Danmarks bedste rundrejse til De Vestindiske Øer fordi

Du kommer på en af Danmarks mest omfangsrige rundrejser til De Vestindiske Øer

Vi har inkluderet masser af spændende udflugter på rejsen

Vores erfarne rejseleder viser dig den unikke kultur og historie på øerne

Danmarks bedste rundrejse til De Vestindiske Øer fordi

Hør en af vores rejseledere, Anette Maman, fortælle om rundrejsen her:

Kort over De Vestindiske Øer - Risskov Rejser

Mød din rejseleder

Tag med Elena til det fantastiske ørige

Elena Plougmann har arbejdet som rejseleder siden 2005 i en række lande verden over. Landene tæller: Grækenland, Italien, Skotland, Japan, Mexico, Syrien, Jordan og USA. Derudover har årene som rejseleder bragt Elena og hendes mange rejsende med krydstogt over Atlanten, med krydstogt ad Ruslands floder og endelig med krydstogt i de caribiske farvande. To lande, der står hendes hjerte særligt nært, er USA og Cuba.


Læs mere om Elena Plougmann

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Miami

  Om formiddagen flyver vi fra Danmark mod Miami, hvor vi overnatter, inden vi fortsætter til De Vestindiske Øer næste formiddag.

 • Dag 2 Ankomst til St. Thomas – et glimt af Charlotte Amalie og velkomstmiddag

  Vi lander i det caribiske paradis på St. Thomas og skal bo seks nætter på Hotel Windward Passage i Charlotte Amalie, der er den største by på De Vestindiske Øer. Charlotte Amalie var den første by, som Danmark grundlagde. Byen er opkaldt efter den tidligere danske dronning Charlotte Amalie, der var gift med Christian den 5.

  Sammen med rejselederen går vi på en orienterende byvandring i byen, og de mange danskklingende gadenavne er noget af det første, der falder i øjnene. Om aftenen spiser vi en hyggelig velkomstmiddag på hotellet i St. Thomas, så alle kan lære hinanden lidt bedre at kende.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og velkomstmiddag.

  Her bor du dag 2-7

  Hotel Windward Passage

  Det 3-stjernede hotel ligger centralt ved havnefronten i Charlotte Amalie, få minutters gang fra byens gamle historiske centrum, hvor man stadig k...

 • Dag 3 Byvandring i Charlotte Amalie

  I Charlotte Amalie er dansk kolonihistorie også synlig i arkitekturen, og det er Fort Christian et godt eksempel på. Overfor ligger Legislature Building, som oprindelig var en dansk kaserne, indtil USA købte øerne, der siden har heddet US Virgin Islands.

  Den danske kolonitid begyndte i 1672 i Charlotte Amalie, da guvernør Jørgen Iversen Dybbøl gik i land. Det var også her, kolonitiden endte, da Dannebrog blev strøget 31. marts 1917 efter salget af øerne til USA. Vi følger Kronprindsens Gade og Dronningens Gade til det røde Christiansfort. Fortet var i 250 år forsvarsstilling, men har også fungeret som fængsel, slavemarked, guvernørbolig og kirke. Vi passerer Frihedsparken (Emancipation Garden) med statuen af Christian IX, tager turen op ad den berømte trappe med de 99 trin – murstenene til trappen kom hertil fra Danmark som ballast. Herfra kan vi se Crown House, hvor kolonitidens nok mest berømte dansker, generalguvernør Peter von Scholten, boede. Vi kommer også forbi Government House, som oprindeligt blev bygget til den danske generalguvernør. Turen rundt i Charlotte Amalie slutter, hvis muligt, med et besøg i den jødiske synagoge i Crystalgade, der som traditionen byder, har sand på gulvet.

  Eftermiddagen er afsat til at man på egen hånd kan gå på oplevelse i byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Rundtur på St. Thomas inkl. Magens Bay

  Denne dag venter en rundtur på St. Thomas – en naturskøn og frodig ø med dejlige strande. Vi tager op i højderne, og i løbet af dagen vil du blive præsenteret for de flotteste udsigter, f.eks. fra Crown Mountain, der med sine 473 m er det højeste punkt på St. Thomas, og her fra toppen kan man se både Det Caribiske Hav og Atlanterhavet, og hvordan de hvide sandstrande bugter sig i kanten af det azurblå hav. Vi nyder også udsigten fra Mountain Top, hvor vi får mulighed for at smage en Banana Daquiri der efter sigende blev opfundet her.

  Et fascinerende syn venter ved udsigtspunktet ”Drakes Seat”, som den engelske admiral Sir Francis Drake har lagt navn til. Her kigger vi ned over den vidunderlige kridhvide strand ved Magens Bay, som er turens næste mål, hvor der bliver tid til at slappe af, få lidt at spise og evt. tage en dukkert i det krystalklare caribiske hav. På turen tilbage til Charlotte Amalie stopper vi ved den gamle danske kirkegård, hvor gravstenene fortæller en interessant historie helt tilbage til 1666. En stribe danske embedsmænd ligger begravet her sammen med bl.a. en dansk sømand, som kom ulykkeligt af dage på et af Fregatten Jyllands togter til De Vestindiske Øer.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 5 Besøg Coral World Ocean Park og nyd livet på Coki Beach

  Turen går til oplevelsescentret Coral World Ocean Park, hvor vi får et spændende indblik i havets og koralrevets forunderlige verden, som her i troperne er ekstra farverigt. Ved den dejlige Coki Beach bliver der tid til at nyde strandlivet, og hvis du er interesseret i at snorkle, er det stedet. Tilbage i Charlotte Amalie vil resten af dagen være afsat til oplevelser på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 6 Rundtur på St. John med sukkermøllen ved Cathrineberg og Trunk Bay

  Vi sejler til St. John. Øen er den mindste af de tre øer, vi besøger på rejsen. En stor del af øen er udlagt som nationalpark. Da danskerne ankom til St. John, kom der hurtigt gang i sukkerproduktionen, og vi skal denne dag besøge to tidligere sukkerplantager. Først ser vi den forholdsvis velbevarede sukkermølle ved  Cathrineberg og fortsætter til Annaberg Plantation, der i sin storhedstid var den største producent af sukker på St. John. Sukkerrørene blev dyrket på de stejle skråninger, og det er tankevækkende, at ikke mindre end 700 slaver var beskæftiget på markerne og i sukkermøllen. Selv om bygningerne nu er forvandlet til ruiner, giver de et godt indtryk af produktionen og livet på plantagen.

  I løbet af dagen oplever du også naturens frodighed og overdådighed, og der er ingen ende på de flotte udsigter, bl.a. til Coral Bay og Hurricane Hole. Vi holder en frokostpause undervejs, og rundturen på St. John slutter med et par timers ophold ved bounty-stranden Trunk Bay, som man ofte ser på top 10-listen over verdens bedste strande. Strandene er skønne på De Vestindiske Øer. Forestil dig, hvordan det er at snorkle i det krystalklare vand og komme tæt på farverige fisk og mange forskellige typer af koraller. Her ved Trunk Bay vil der være mulighed for at snorkle. Vi får demonstreret snorkle-udstyret og får information om revet. Rejselederen er i øvrigt habil til at snorkle, så du er i gode hænder. Det er gratis at låne snorkleudstyret. Senere på rejsen bliver der igen mulighed for at snorkle.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7 Tid på egen hånd i Charlotte Amalie

  I dag er der mulighed for at opleve St. Thomas på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med idéer og muligheder.

  Du oplevede tidligere den underskønne Magens Bay, og måske har du lyst til at komme tilbage. Fra hotellet går der bus til Magens Bay, hvor du kan nyde livet ved den 1,6 km lange vidunderlige sandstrand. Her er sjældent høje bølger, men kun krusninger på det azurblå vand.

  En anden mulighed er en tur til Water Island. Det tager kun omkring 10 minutter at sejle fra Crown Bay til øen, der er den mindste af de fire hovedøer, der udgør US Virgin Islands. Indbyggertallet er under 200, strandene er paradisiske, og den skønneste er uden tvivl Honeymoon Beach, der ligger i nærheden af, hvor færgen lægger til. Du kan udforske øen til fods eller i golfvogn, hvis du da ikke vil nyde livet i palmernes skygge.

  Du kan naturligvis også nyde en del af dagen i de skønne omgivelser på hotellet, der bl.a. har en hyggelig gårdhave, solterrasse og swimmingpool med ferskvand.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 8 Med vandflyver eller færge til St. Croix

  Vi tager afsked med Charlotte Amalie og flyver med vandflyver eller sejler med færge til St. Croix. Ud over en række interessante historiske oplevelser med relation til Danmark, venter der oplevelser i den skønne tropiske natur. Her på St. Croix bor vi på det hyggelige Hotel Holger Danske, der ligger lige ud til havnepromenaden og Det Caribiske Hav. Vi går en kort orienterende byvandring i Christiansted.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 8-13

  Hotel Holger Danske, Christiansted

  Hotel Holger Danske ligger centralt placeret i hjertet af Christiansted. Hotellet er placeret ved siden af den hyggelige havnepromenade, og butikke...

 • Dag 9 Sightseeing i Christiansted med Fort Christiansværn og Government House

  St. Croix var den sidste af de tre hovedøer, der blev en del af de danske besiddelser, og efter at have bygget et fort grundlagde danskerne byen Christiansted. Den dag i dag kan man tydeligt se den ”moderne” byplanlægning med snorlige gader og de karakteristiske hvælvinger, der sørger for et skyggefuldt fortov. Det var den danske guvernør, Frederik Moth, der havde store visioner og ambitioner på den danske kolonis vegne, og som er årsagen til, at ikke kun Christiansted, men hele øen den dag i dag er en spændende historiefortælling – og det får du et indtryk af på dagens byvandring i Christiansted.

  Vi går først til Fort Christiansværn, som blev opført umiddelbart efter, at Danmark havde købt St. Croix af Frankrig i 1733. Hele området ved havnen har mange levn fra kolonitiden, og vejerhuset og toldboden fortæller en interessant historie fra den periode, hvor den berømte trekanthandel med danske varer, slaver og sukker var på sit højeste. Vi studerer de danske gadenavne undervejs og kommer også forbi Government House i Kongensgade, som i mange år var rammen om Peter von Scholtens embedsførelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 I Peter von Scholtens fodspor

  Vi begynder dagen i St. George Botaniske Have, der ligger i forbindelse med en gammel sukkerplantage, og hvor du bliver mødt af en overdådighed af tropiske planter, blomster og træer. Her i de tropiske omgivelser bliver mange af de stueplanter, vi kender fra vores breddegrader, meterhøje. Herefter kører vi til romdestilleriet Cruzan, der ligger i en tidligere sukkerplantage – helt på samme måde som før i tiden, hvor alle plantager med respekt for sig selv havde deres eget romdestilleri.

  Om eftermiddagen besøger vi Fort Frederik. Pladsen foran fortet er stedet, hvor Peter von Scholten i 1848 gav slaverne deres frihed, dog uden først at have fået tilladelse fra Danmark. Selve fortet er i dag museum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11 Tid på egen hånd eller sejltur til Buck Island Reef National Monument og Turtle Beach

  I dag er der afsat tid til, at du på egen hånd kan nyde livet på St. Croix. Du kan også vælge at tilkøbe en spændende udflugt til Buck Island og den ene af USAs to “undervandsnationalparker”, hvor du bl.a. kommer ud at snorkle med farverige koraller og fisk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur til Buck Island Reef National Monument og Turtle Beach

  Få endnu flere oplevelser ved at tilkøbe en sejltur til Buck Island og den ene af USAs to ”undervandsnationalparker”. Nationalparken her på St. Croix beskytter et enestående koralrev med mange truede dyrearter. Ved den eventyrlige Turtle Beach lærer du at snorkle. Efter at være blevet klædt på til at snorkle, forlader vi den smukke strand og sejler ud på revet, hvor der venter snorkleoplevelser i særklasse. Her kan du komme i nærkontakt med farvestrålende koraller og fisk. Instruktøren er med på sejlturen og guider, når der snorkles i mindre grupper. Vi sejler derefter videre til en ny fantastisk strand, hvor der bliver serveret frokost tilberedt på grill – og der er mulighed for at bade, inden turen går tilbage til Christiansted. Alt snorkleudstyr kan lånes om bord – og det er gratis. Frokost er inkl. i udflugten.

  949 kr. pr. person

 • Dag 12 Rundtur på St. Croix med Whim Plantation og Little La Grange

  Dagens oplevelser begynder på Estate Whim museum, der giver et fint indtryk af livet på en sukkerplantage med vindmølle, hestemølle og en imponerende hovedbygning, Great House. Vi kan desværre ikke komme ind i plantageejerens bolig, da den er beskadiget af orkanerne, men vi går en tur rundt i dette  “frilandsmuseum” og får en spændende historie om plantageboliger fra det 18. århundrede helt op til 1960′ erne. Det er også stedet, hvor Peter von Scholtens samlever Anna Heegaards mindesten står.

  Derefter besøger vi gården Little La Grange, hvor vi skal opleve et stykke caribisk danmarkshistorie. Carl Lawaetz udvandrede fra Danmark i 1890, og 10 år senere havde han råd til at bygge Little La Grange og stifte familie. Plantageboligen er indrettet med danske møbler og nips og står som om, ejerne lige er gået ud ad døren. Besøget på Little La Grange er en interessant fortælling om en dansk indvandrerfamilies tilværelse, og den fredfyldte tropiske have er en dejlig naturoplevelse. Turen tilbage til Christiansted går langs nordkysten og bl.a. forbi Salt River Bay, hvor Columbus gik i land i 1493.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Point Udall, tid til egne oplevelser og mulighed for guidet kajak-tur ved solnedgang

  Helt ude på det østligste punkt af St. Croix finder du Point Udall. Det er ikke blot det østligste punkt på St. Croix, men også i  USA. I danskertiden hed området “Et stykke Land”, og det er det eneste område på St. Croix, som ikke blev inddelt i lodder til plantager. Landskabet er helt anderledes – de fine og dyre huse ligger meget spredt og diskret, og vi når ud til den fine skulptur, som blev opført ved årtusindskiftet. Vi ser også en af USA’s store satelitter – én af de i alt 10 amerikanske paraboler flyttet fra Hawaii i Stillehavet til St. Croix i Det Caribiske Hav. Tilsammen hedder de The National Radio Astronomy Observatory’s Very Long Baseline Array, og sammen opnår de en billedopløsning, der ikke overgås af noget andet radioteleskop i hele verden.

  Turen tager ca. 2 timer. Det betyder, at der er mulighed for at nå tilbage og nyde resten af dagen i Christiansted på egen hånd, til at købe fornødenheder, eller til at nå en sidste badetur i det dejlige vand.

  Om aftenen har du mulighed for at komme med på en guidet kajak-tur og se solen gå ned over havet – en smuk oplevelse!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet kajak-tur ved solnedgang

  Forestil dig at glide sagte gennem vandet i en kajak, alt imens måneskinnet glitrer som sølv i vandets krusninger, og organismerne på forunderlig vis lyser som guldstøv under overfladen. Som den eneste rejsearrangør har vi mulighed for at tilbyde denne enestående guidede kajak-tur i den helt specielle og sjældne Bio Bay i Salt River Bay. Mens solnedgangen bryder frem på himlen, og aftenmørket falder på, sejler vi af sted. Det er sikkert, afslappende og meget nemt at padle – med fødderne! Det foregår som stille og rolig cykling gennem vandet. I sidder behageligt to og to med hænderne fri. Alt efter månelyset ser vi den smukkeste stjernehimmel over os, og inde i mangrovebugten imponerer det særlige fænomen bioluminicens os i vandet. Mikroskopiske encellede flagellater bliver selvlysende og fremtryller glimtende "guldstøv" i vandet. En helt usædvanlig og meget sjælden oplevelse!

  445 kr. pr. person

 • Dag 14 Afrejse fra St. Croix

  Et dejligt caribisk eventyr er ved at være slut, og der er afrejse fra Christiansted.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly København – De Vestindiske Øer t/r inkl. måltider, drikkevarer, skatter og afgifter med British Airways og American Airlines
 • 1 overnatning på lufthavnshotel i Miami
 • 6 overnatninger på Hotel Windward Passage i Charlotte Amalie, St. Thomas
 • 6 overnatninger på Hotel Holger Danske, Christiansted, St. Croix
 • 13 x morgenmad, 2 x frokost og 1 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Omfattende byrundture i Charlotte Amalie og Christiansted
 • Rundtur på St. Thomas med skøn natur og Magens Bay
 • Rundtur på St. John med gamle sukkerplantager
 • Besøg i Coral World Ocean Park
 • Besøg på romdestilleriet Cruzan
 • Rundtur på St. Croix i Peter von Scholtens fodspor
 • Udflugt til Point Udall – USA's østligste punkt
 • Vandflyver eller færge mellem St. Thomas og St. Croix
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 8.995
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide, beregn ca. 3-5 $ pr. dag pr. person
 • ESTA: 14 $ (se mere under praktiske oplysninger)
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 13 juli 2021 15 dage København 27.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - London Heathrow 13/07-2021   kl. 10:45 13/07-2021   kl. 11:55
   London Heathrow - Miami 13/07-2021   kl. 13:45 13/07-2021   kl. 18:10
   Miami - St. Thomas 14/07-2021   kl. 08:35 14/07-2021   kl. 11:04
   St. Croix - Miami 26/07-2021   kl. 13:59 26/07-2021   kl. 17:10
   Miami - London Heathrow 26/07-2021   kl. 20:45 27/07-2021   kl. 10:25
   London Heathrow - København 27/07-2021   kl. 12:40 27/07-2021   kl. 15:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til De Vestindiske Øer

  Pas & visum

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på esta.cbp.dhs.gov

  Formularen skal udfyldes på forhånd, og vi anbefaler, at du gør det når du har modtaget dine rejsedokumenter – dog senest 72 timer før afrejse! Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et kontrolnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA formular er gyldig ved indrejse til USA i to år. Får man imidlertid nyt pas, eller sker der ændringer i de angivne oplysninger inden for de to år, skal der ansøges på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort. Vi anbefaler, at passet er gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra USA, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport, og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen på De Vestindiske Øer er amerikanske dollars (US$), og det anbefales at have kontanter på sig bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Næsten overalt er det muligt at benytte kreditkort (Mastercard/ Eurocard, VISA og American Express). Medbring US$ eller hæv på kreditkort ved ankomst. Vær opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet. Det afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort – få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  De Vestindiske Øer er 5 timer bagud dansk vintertid og 6 timer bagud dansk sommertid.

  Transport på De Vestindiske Øer

  Transporten foregår med gode komfortable busser med aircondition eller i åbne safaribusser. Vær opmærksom på, at der kan være begrænset plads til håndbagagen.

  Drikkepenge

  På De Vestindiske Øer er det ligesom i det øvrige USA almindeligt at give drikkepenge. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange ansatte i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr. kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager).

  På en fælles rundrejse samler rejselederen ind til en fællespulje til buschauffører, lokalguider etc. Dette beløb beløber sig til ca. 50 dollars pr. person, som rejselederen indsamler i begyndelsen af rundrejsen og fordeler til de forskellige personer.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig på De Vestindiske Øer, også i turistområderne i de større byer, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Rejselederen kan være behjælpelig med andre gode råd.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene på De Vestindiske Øer er anderledes end europæiske. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt med en adapter. Disse kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Øerne bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft – uanset om der bruges adapter – og opladning tager derfor længere tid.

  Mobiltelefon og internet

  Danske mobiltelefoner kan benyttes i USA, men vær opmærksom på, at det er meget dyrt. Check med din egen mobiludbyder og forhør dig om roaming-taksterne. Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller på øerne. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort eller benyt internet-telefoni. For at ringe til Danmark fra USA tastes 0045 plus telefonnummer, og til USA fra Danmark tastes 001 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på mange hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lånes/lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er også udbredt på De Vestindiske Øer.

  Mad og drikke

  Man spiser godt i Caribien. Der er lidt for enhver smag, såsom amerikansk, mexicansk, italiensk, fransk eller caribisk mad. Der findes især gode „seafood“ restauranter med forskellige former for fisk og skaldyr. Vin og øl fås til rimelige priser. Spiritus er både billigt i butikker og i barerne, hvor der er mulighed for at nyde mange forskellige cocktails. Cruizan Rom, som fremstilles på St. Croix, er virkelig god.

  Drikkevand

  Drikkevandet På De Vestindiske Øer smager ikke godt, men vandet på hotellerne er de fleste steder udmærket til tandbørstning, vask og badning. Det er ofte saltvand, som er omdannet til ferskvand, da der ikke er naturlige ferskvandskilder på øerne. Vand på flaske kan købes overalt og koster ikke ret meget. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug.

  Rygning

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Det er forbudt at ryge på alle strande i nationalparkerne på øerne. Rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Lokal skat

  Vær opmærksom på, at priserne i USA næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax), den bliver lagt oveni regningen, når der skal betales. De fleste stater lægger 4 – 10 % oveni, alt efter om det er varer eller service. Rejselederen vil informere om den aktuelle procentsats.

  Anderledes mål

  Amerikanerne bruger ikke meter-systemet, men f.eks. miles, feet, gallon og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit. For at finde temperaturen i Celcius fratrækkes 32 fra Fahrenheitgraden, tallet divideres med 9 og ganges med 5. Døgnet tælles ikke i 24 timer, men i to gange 12 timer. Før kl. 12 (middag) sættes der AM og efter middag PM efter tidspunktet.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og få mest muligt indblik i landets kultur, anbefales det, at der udvises respekt for de samfund og personer vi besøger. Religion spiller en stor rolle i manges liv, og det forventes, at man klæder sig pænt ved besøg i kirker. Det vil sige, at for kvinderne vil det være kjole eller nederdel og for mændenes vedkommende lange bukser og skjorte. Bar overkrop og små shorts er ikke velset i byerne, men almindelige shorts er gangbare alle vegne. Topløs solbadning virker anstødelig og skal undgås. Høfligheden på De Vestindiske Øer er slående. “Good Morning Sir – How are you today?” Naturligvis forventes der ikke en redegørelse om dit velbefindende, men et smil og en kort bemærkning  som “Fine, thank you”.

 • Fakta om De Vestindiske Øer

  • Statsform: Lokal parlamentarisk selvstyre – underlagt USAs indenrigsministerium. Hovedstad Charlotte Amalie (18.500 indbyggere).
  • Befolkning: 107.268 indbyggere.
  • Religion: Mange forskellige trosretninger er repræsenteret på øerne
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk, men der er også en del spansktalende.
  • Areal: Øernes samlede areal er 346 km².
  • Nationaldag: 27. marts (Overdragelsen af øerne fra Danmark til USA i 1917).
  • Klima: De Vestindiske Øer har et vidunderligt tropisk klima. Den friske brise fra Atlanterhavet gør det behageligt at være på øerne, og vandet er næsten samme temperatur som luften hele året rundt. Regntiden er i maj-juni og september-november. Solen er meget stærk i troperne, så for at undgå solskoldning, bør man anvende solcreme med høj solfaktor. Det er nemmest at danne sig et indtryk af vejret på det ønskede rejsetidspunkt ved at gå ind på www.dmi.dk.

Trustpilot