Ring til os 70 22 66 00
Vinmark i Australien - Risskov Rejser

Eksklusiv vinrejse i en autocamper fra Maui

  11 dage fra kr. pr. person

Om rejsen

Når du lejer en Maui-autocamper, kan du i stedet for at bo på en campingplads parkere autocamperen ved en vingård. Du har allerede alt, hvad du skal bruge af faciliteter i autocamperen, så det er bare med at nyde de smukke omgivelser og vinoplevelserne.

På ruten har vi udvalgt de mest interessante vingårde i Victoria samt South Australia og kombineret dem med storslået natur langs Great Ocean Road, hvor du bl.a. ser klippeformationerne The Twelve Apostles, og samtidigt oplever du  et andet Australien i de små byer langs kysten. Du besøger også historiske by Ballarat på turen, som starter i Melbourne og slutter i Adelaide.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afhentning af autocamper og start på vineventyr hos Brown Brothers

  Turen begynder i Melbourne, hvor din autocamper afhentes. Ruten går i dag igennem Yarra Valley med kurs mod Brown Brothers, som ligger ca. 257 km fra Melbourne. Yarra Valley er et at de mest berømte vinområder i Victoria, og de smukke omgivelser giver kun yderligere grund til at glæde sig.

  Hos Brown Brothers har man produceret vin i 125 år, og vinkælderen her har et af de største udvalg af vintyper i Australien. Forkæl din smagssans med prisvindende vine som Moscato, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Rosé, og spis en skøn frokost på et af gårdens to spisesteder; Patricia’s Table eller Epi.Curious.

  Dagens distance: ca. 260 km

 • Dag 2 Fra én vingård til en anden. Brown Brothers - Dal Zotto

  I dag går turen til den lille, maleriske by Whitfield, hvor du finder vingården Dal Zotto. Når du ankommer til Dal Zotto, vil du straks kunne mærke den italienske sjæl. Du bliver taget imod med åbne arme, for her er det ”La Famiglia”, der er i fokus. Tag plads ved Dal Zotto-familiens bord, smag på de forskellige vine og deltag i snakken, hvor der udveksles historier fra nær og fjern.

  En af specialiteterne hos Dal Zotto er den italienske mousserende vin, prosecco, som siges at passe til enhver lejlighed. Når sulten melder sig, kan du besøge Trattoria, som naturligvis byder på italienske retter. Prøv f.eks. de lækre gnocchi-retter eller deres hjemmelavede pasta.

  Dagens distance: ca. 46 km

 • Dag 3 Mulighed for flere vingårdsbesøg og videre til Ballarat

  I dag går turen videre vestpå. Inden da har du mulighed for at besøge en vingård mere, hvis du har lyst. Du kan f.eks. vælge Feathertop, St. Leonards eller Cofield.

  Hos Feathertop kan du få et vineventyr med nye såvel som traditionelle vine. Vingården ligger ved foden af Mount Buffalo og er omgivet af en skøn nationalpark. Det er derfor oplagt at benytte områdets mange vandre- og cykelstier. Her er en a la carte menu og en deli, hvor du kan få stillet sulten.

  Både St. Leonards og Cofield ligger i Rutheglen, som et tidligere mineområde med over 150 års passion for vin. Hos St. Leonards er en fredelig og afslappende atmosfære. Her kan du opleve velkendte vine som Shiraz, Chardonnay og Semillon, men også mindre kendte vine som Cabernet Franc.

  Confield drives af en engageret familie, som har dyrket i tre generationer. Du kan blive vist rundt af den dygtige winemaker Damien Cofield, som er en sand ekspert på området, og få en bid mad på Pickled Sisters Café, hvor retterne naturligvis matches med den helt rigtige vin.

  Kør videre vil Ballarat, som er turens næste stop. Byen var den største guldgraverby i Victoria i 1800-tallet. Da guldfeberen hærgede Australien i 1850’erne, fik mange små byer vokseværk, og Ballarat voksede i løbet af to år til en by med 40.000 indbyggere. Sovereign Hill lidt uden for Ballarat er en rekonstruktion af byen, som den så ud dengang i 1850’erne. Byen er levendegjort og viser mange sider af hverdagslivet i en typisk guldgraver by.

  Dagens distance: ca. 380 km

 • Dag 4 Naturoplevelser på Great Ocean Road

  Fra Ballarat kan du køre videre ad Geelong til Torquay, hvor kystvejen Great Ocean Road begynder. Kystvejen er én lang naturoplevelse, men også en strækning fyldt med historie. Den 250 km. lange kystvej åbnede i 1932, og man så denne som en mulighed for at beskæftige hjemvendte soldater fra 1. verdenskrig og samtidigt mindes de faldne. Dagen slutter i Apollo Bay, hvor du overnatter.

  Dagens distance: ca. 170 km

 • Dag 5 Regnskov og dyreliv

  Kør ind i landet gennem den tempererede regnskov Otway National Park. Her kan det anbefales at gøre stop for at gå en tur mellem trækronerne på Otway Tree Top Walk. Tag herefter tilbage til kysten, hvor du vil opleve de særprægede klippeformationer, The Twelwe Apostles. På vej til Port Fairy kan du besøge Tower Hill Reserve, som er et kæmpemæssigt krater, der opstod for 30.000 år siden. Her er et rigt dyreliv med bl.a. kænguruer, koalaer, emuer og myrepindsvin.

  Dagens distance: ca. 190 km

 • Dag 6 Over grænsen til South Australia

  Dagens rute starter langs kysten og går derefter ind i landet, når du kommer til Portland. Du krydser i dag grænsen til delstaten South Australia, hvor der gøres stop i Mt. Gambier. Byen har fået sit navn efter den 5.000 år gamle udslukte vulkan, som ligger tæt på byen – og den er et besøg værd! Den mystiske kratersø Blue Lake skifter farve hvert år i november, og der er endnu ingen, der har fundet ud af, hvad det skyldes.

  Dagens distance: ca. 170 km

 • Dag 7 Fra Mt. Gambier til Robe

  Gør stop ved Tantanoola Caves, der ligger lige inden du kommer ind i Millicent. Sæt herefter kursen mod Robe. Undervejs er det oplagt at holde en pause for at dyppe tæerne ved den af de dejlige strande på strækningen.

  Dagens distance: ca. 140 km

 • Dag 8 Hvalfangerbyen Victor Harbour

  I dag kører du via Kingston til byen Murray Bridge, som ligger ved Murray River. Herefter går turen tilbage til kysten til Victor Harbour ved Horseshoe Bay. Victor Harbour er en gammel hvalfangerby, hvis historie du kan indsnuse på Whalers Haven Colony Museum. Tag også en tur til Granite Island, hvor du med lidt held kan hilse på både dværgpingviner og wallaby’er.

  Dagens distance: ca. 360 km

 • Dag 9 Vinrejsen fortsætter hos Lake Breeze

  Dagen skal bruges ved Lake Breezes vinkælder i byen Langhorne Creek. Lake Breeze er ejet af Follett-familien, som har dyrket vin i over 120 år. De er kendt for gang på gang at producere enestående vine, som er nogle af Australiens mest prisbelønnede – bl.a. Bernoota, Cabernet Sauvignon og Arthur’s Reserve. Familien er meget stolte af deres vine, og winemaker Greg Follett udvælger kun de bedste 30-40 % frugt fra de ældre vinstokke, så vinene får den perfekte smag og dybde.

  Nyd et måltid og et udsøgt glas vin på den moderne restaurant, som har en betagende udsigt til familiens gamle vinmarker og Bremer River.

  Dagens distance: ca. 70 km

 • Dag 10 Autentiske oplevelser på Caudo Vineyard

  Vi foreslår, at du i dag besøger endnu en skøn vingård; Caudo Vineyard, som ligger blot et stenkast fra Murray River. Caudo Vineyards rustikke stemning passer perfekt ind i omgivelserne, og du vil uden tvivl få en lokal og personlig oplevelse med en spændende vinsmagning. Sangriaen er deres mest populære vin, men bestemt ikke den eneste, der er værd at smage.

  Dagens distance: ca. 200 km

 • Dag 11 Et sidste vingårdsbesøg eller tid i Adelaide

  Hvis du på den sidste dag endnu ikke er mættet på oplevelser, kan du besøge endnu en vingård, inden turen går til Adelaide. Her foreslår vi Handorf Hill Winery eller Rymill Coonawarra.

  Handorf Hill Winery ligger på en bakketop ved den tyske landsby Hahndorf. Her produceres klassiske vine fra området som Sauvignon Blanc og Pinot Grigio, men også tyske vine som Gruner Veltliner og Blaufrankisch, der har vundet utallige nationale og internationale priser.

  På familieejede Rymill Coonawarra er alle vine bæredygtige, og her kan du opleve en unik vinkælder og et kig bag kulissen, mens du smager på de forskellige vine. Deres mest populære vine er Sparkling White og Cabernet Sauvignon.

  Dit motorhome afleveres i Adelaide.

  Dagens distance: ca. 190 km

Alt det praktiske

 • Autocamper eller Spaceship?

  Vi tilbyder forskellige typer autocampere, og det er forskelligt, hvad udlejningsfirmaerne kalder dem. Autocamper, campervan, motorhome eller bare camper dækker over det samme, men et Spaceship er en mellemting mellem en bil og en autocamper.

  Hvilken autocamper du skal vælge til rejsen, kommer an på budgettet. Ønsker du en luksuriøs rejse i en Maui-autocamper eller vil du på ferie i en af de lidt billigere campere fra Britz eller Mighty?

  Du skal også overveje, hvad du har lyst til at opleve. Er du på udkig efter en komfortabel familieferie med børn eller den mere rå explorer variant med 4WD? Du kan komme hele Australien rundt på asfalt, hvilket er en forudsætning for kørsel med motorhome, men måske vil du gerne rejse i de mere øde områder med grusveje. Så skal du leje en firehjulstrækker, og der har Britz et stort udvalg af campere.

  Under alle omstændigheder er det en god ide at vælge en autocamper med ekstra god plads, hvis kør-selv-ferien skal vare længere tid.

 • Fakta om kør-selv-ferie i Australien

  • Australien har venstrekørsel.
  • Afstandene er store, og der kan være langt mellem tankstationerne. Husk at fylde tanken op, selv om den ikke er tom. Medbring altid rigeligt med vand og forsyninger, især når du skal til mere øde områder.
  • Undlad helst at køre udenfor byerne, når det er mørkt. Hold øje med dyr i vejkanten, specielt i skumringen.
  • Vær ekstra opmærksom når du skal passere ”roadtrains”, der kan være op til 50 m lange og skabe kæmpe støvskyer. Overhaling tager tid.
  • Hastighedsgrænser kan variere, men er typisk 60 km/t i byområder og 100 km/t på landeveje.
  • Tjek vejrudsigten og lyt til råd fra de lokale. I regntiden kan vejene blive ufremkommelige selv for en 4-hjulstrækker.
  • Pladsen er sparsom i motorhome – efterlad evt. kufferter på Maui-kontoret.
  • Der må kun køres på asfalterede veje (gælder ikke for 4WD eller på grusveje til campingpladser på under 12 km). Udlejningsstationerne oplyser om lokale restriktioner.

Trustpilot