Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Vinmark i Australien - Risskov Rejser

Eksklusiv vinrejse i en autocamper fra Maui

  11 dage fra kr. pr. person

Om rejsen

Når du lejer en Maui-autocamper, kan du i stedet for at bo på en campingplads parkere autocamperen ved en vingård. Du har allerede alt, hvad du skal bruge af faciliteter i autocamperen, så det er bare med at nyde de smukke omgivelser og vinoplevelserne.

På ruten har vi udvalgt de mest interessante vingårde i Victoria samt South Australia og kombineret dem med storslået natur langs Great Ocean Road, hvor du bl.a. ser klippeformationerne The Twelve Apostles, og samtidigt oplever du  et andet Australien i de små byer langs kysten. Du besøger også historiske by Ballarat på turen, som starter i Melbourne og slutter i Adelaide.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afhentning af autocamper og start på vineventyr hos Brown Brothers

  Turen begynder i Melbourne, hvor din autocamper afhentes. Ruten går i dag igennem Yarra Valley med kurs mod Brown Brothers, som ligger ca. 257 km fra Melbourne. Yarra Valley er et at de mest berømte vinområder i Victoria, og de smukke omgivelser giver kun yderligere grund til at glæde sig.

  Hos Brown Brothers har man produceret vin i 125 år, og vinkælderen her har et af de største udvalg af vintyper i Australien. Forkæl din smagssans med prisvindende vine som Moscato, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Rosé, og spis en skøn frokost på et af gårdens to spisesteder; Patricia’s Table eller Epi.Curious.

  Dagens distance: ca. 260 km

 • Dag 2 Fra én vingård til en anden. Brown Brothers - Dal Zotto

  I dag går turen til den lille, maleriske by Whitfield, hvor du finder vingården Dal Zotto. Når du ankommer til Dal Zotto, vil du straks kunne mærke den italienske sjæl. Du bliver taget imod med åbne arme, for her er det ”La Famiglia”, der er i fokus. Tag plads ved Dal Zotto-familiens bord, smag på de forskellige vine og deltag i snakken, hvor der udveksles historier fra nær og fjern.

  En af specialiteterne hos Dal Zotto er den italienske mousserende vin, prosecco, som siges at passe til enhver lejlighed. Når sulten melder sig, kan du besøge Trattoria, som naturligvis byder på italienske retter. Prøv f.eks. de lækre gnocchi-retter eller deres hjemmelavede pasta.

  Dagens distance: ca. 46 km

 • Dag 3 Mulighed for flere vingårdsbesøg og videre til Ballarat

  I dag går turen videre vestpå. Inden da har du mulighed for at besøge en vingård mere, hvis du har lyst. Du kan f.eks. vælge Feathertop, St. Leonards eller Cofield.

  Hos Feathertop kan du få et vineventyr med nye såvel som traditionelle vine. Vingården ligger ved foden af Mount Buffalo og er omgivet af en skøn nationalpark. Det er derfor oplagt at benytte områdets mange vandre- og cykelstier. Her er en a la carte menu og en deli, hvor du kan få stillet sulten.

  Både St. Leonards og Cofield ligger i Rutheglen, som et tidligere mineområde med over 150 års passion for vin. Hos St. Leonards er en fredelig og afslappende atmosfære. Her kan du opleve velkendte vine som Shiraz, Chardonnay og Semillon, men også mindre kendte vine som Cabernet Franc.

  Confield drives af en engageret familie, som har dyrket i tre generationer. Du kan blive vist rundt af den dygtige winemaker Damien Cofield, som er en sand ekspert på området, og få en bid mad på Pickled Sisters Café, hvor retterne naturligvis matches med den helt rigtige vin.

  Kør videre vil Ballarat, som er turens næste stop. Byen var den største guldgraverby i Victoria i 1800-tallet. Da guldfeberen hærgede Australien i 1850’erne, fik mange små byer vokseværk, og Ballarat voksede i løbet af to år til en by med 40.000 indbyggere. Sovereign Hill lidt uden for Ballarat er en rekonstruktion af byen, som den så ud dengang i 1850’erne. Byen er levendegjort og viser mange sider af hverdagslivet i en typisk guldgraver by.

  Dagens distance: ca. 380 km

 • Dag 4 Naturoplevelser på Great Ocean Road

  Fra Ballarat kan du køre videre ad Geelong til Torquay, hvor kystvejen Great Ocean Road begynder. Kystvejen er én lang naturoplevelse, men også en strækning fyldt med historie. Den 250 km. lange kystvej åbnede i 1932, og man så denne som en mulighed for at beskæftige hjemvendte soldater fra 1. verdenskrig og samtidigt mindes de faldne. Dagen slutter i Apollo Bay, hvor du overnatter.

  Dagens distance: ca. 170 km

 • Dag 5 Regnskov og dyreliv

  Kør ind i landet gennem den tempererede regnskov Otway National Park. Her kan det anbefales at gøre stop for at gå en tur mellem trækronerne på Otway Tree Top Walk. Tag herefter tilbage til kysten, hvor du vil opleve de særprægede klippeformationer, The Twelwe Apostles. På vej til Port Fairy kan du besøge Tower Hill Reserve, som er et kæmpemæssigt krater, der opstod for 30.000 år siden. Her er et rigt dyreliv med bl.a. kænguruer, koalaer, emuer og myrepindsvin.

  Dagens distance: ca. 190 km

 • Dag 6 Over grænsen til South Australia

  Dagens rute starter langs kysten og går derefter ind i landet, når du kommer til Portland. Du krydser i dag grænsen til delstaten South Australia, hvor der gøres stop i Mt. Gambier. Byen har fået sit navn efter den 5.000 år gamle udslukte vulkan, som ligger tæt på byen – og den er et besøg værd! Den mystiske kratersø Blue Lake skifter farve hvert år i november, og der er endnu ingen, der har fundet ud af, hvad det skyldes.

  Dagens distance: ca. 170 km

 • Dag 7 Fra Mt. Gambier til Robe

  Gør stop ved Tantanoola Caves, der ligger lige inden du kommer ind i Millicent. Sæt herefter kursen mod Robe. Undervejs er det oplagt at holde en pause for at dyppe tæerne ved den af de dejlige strande på strækningen.

  Dagens distance: ca. 140 km

 • Dag 8 Hvalfangerbyen Victor Harbour

  I dag kører du via Kingston til byen Murray Bridge, som ligger ved Murray River. Herefter går turen tilbage til kysten til Victor Harbour ved Horseshoe Bay. Victor Harbour er en gammel hvalfangerby, hvis historie du kan indsnuse på Whalers Haven Colony Museum. Tag også en tur til Granite Island, hvor du med lidt held kan hilse på både dværgpingviner og wallaby’er.

  Dagens distance: ca. 360 km

 • Dag 9 Vinrejsen fortsætter hos Lake Breeze

  Dagen skal bruges ved Lake Breezes vinkælder i byen Langhorne Creek. Lake Breeze er ejet af Follett-familien, som har dyrket vin i over 120 år. De er kendt for gang på gang at producere enestående vine, som er nogle af Australiens mest prisbelønnede – bl.a. Bernoota, Cabernet Sauvignon og Arthur’s Reserve. Familien er meget stolte af deres vine, og winemaker Greg Follett udvælger kun de bedste 30-40 % frugt fra de ældre vinstokke, så vinene får den perfekte smag og dybde.

  Nyd et måltid og et udsøgt glas vin på den moderne restaurant, som har en betagende udsigt til familiens gamle vinmarker og Bremer River.

  Dagens distance: ca. 70 km

 • Dag 10 Autentiske oplevelser på Caudo Vineyard

  Vi foreslår, at du i dag besøger endnu en skøn vingård; Caudo Vineyard, som ligger blot et stenkast fra Murray River. Caudo Vineyards rustikke stemning passer perfekt ind i omgivelserne, og du vil uden tvivl få en lokal og personlig oplevelse med en spændende vinsmagning. Sangriaen er deres mest populære vin, men bestemt ikke den eneste, der er værd at smage.

  Dagens distance: ca. 200 km

 • Dag 11 Et sidste vingårdsbesøg eller tid i Adelaide

  Hvis du på den sidste dag endnu ikke er mættet på oplevelser, kan du besøge endnu en vingård, inden turen går til Adelaide. Her foreslår vi Handorf Hill Winery eller Rymill Coonawarra.

  Handorf Hill Winery ligger på en bakketop ved den tyske landsby Hahndorf. Her produceres klassiske vine fra området som Sauvignon Blanc og Pinot Grigio, men også tyske vine som Gruner Veltliner og Blaufrankisch, der har vundet utallige nationale og internationale priser.

  På familieejede Rymill Coonawarra er alle vine bæredygtige, og her kan du opleve en unik vinkælder og et kig bag kulissen, mens du smager på de forskellige vine. Deres mest populære vine er Sparkling White og Cabernet Sauvignon.

  Dit motorhome afleveres i Adelaide.

  Dagens distance: ca. 190 km

Alt det praktiske

 • Ud i trafikken

  Campingpladser
  De australske campingpladser er både kendt for meget fine faciliteter og naturskønne beliggenheder. Campingpladserne er enten privatejede eller underlagt Department of Conservation, hvor du kan finde en oversigt over campingpladser i New Zealand. Det kan være en god idé at bestille plads på de mest populære campingpladser, f.eks. i nationalparkerne, da de hurtigt bliver udsolgt i højsæsonen.

  New Zealand er et af de få lande, hvor camping i det fri uden for campingpladserne er tilladt. Det kaldes ”freedom camping”. For at campere i det fri, skal autocamperen være udstyret med følgende: et toilet, beholder med frisk vand, spildevandsopbevaring og skraldespand med låg. Læs mere om freedom camping her.

  Hvis du lejer en autocamper fra Maui eller Britz, kan du med fordel downloade en gratis app, der giver gode råd i forhold til campingpladser og har en oversigt over tankstationer, afleveringssteder, supermarkeder og restauranter. Søg på “Maui Roadtrip” eller “Britz Roadtrip”.

  Envejsleje
  Envejsleje er, hvis du ønsker at aflevere autocamperen i en anden by, end der, hvor du afhentede den. Envejsleje er kun muligt mellem visse byer og kan kun bestilles ved at tage kontakt til os. Envejsleje koster ca. AU$ 75-250.

  Ubegrænset km og benzinøkonomi
  Når du lejer en autocamper i Australien, er der som standard inkluderet en ubegrænset km-pakke. Dog anbefaler vi alligevel, at du har en idé om, hvilken rute, du vil køre.

  Benzinøkonomien på de forskellige autocamper-modeller varierer, men de kan køre ca. 9 km pr. liter alt efter størrelsen på autocamperen og din kørestil. Benzinpriserne i Australien er ca. de samme som i Danmark.

  Forsikring og selvrisiko
  Vores standardpriser inkluderer altid en forsikring, dog med depositum og selvrisiko på ca. AU$ 5.000-7.500. Vi anbefaler at tilkøbe en ”all inclusive”-pakke, der bl.a. indeholder en ”no worries”-forsikring med en selvrisiko på 0 kr. – derudover indeholder pakken også mulighed for at benytte en ekstra chauffør, Wi-Fi og tablet inkl. GPS. Pakken koster ca. 200-300 kr. pr. dag.

  Færdselsregler
  I Australien kører man i venstre side af vejen. Hastighedsbegrænsningen på de fleste veje uden for byerne er 100 km/t. I byerne er hastighedsgrænsen 50 km/t. Husk at køre venstre om i rundkørsler.

 • Værd at vide

  • Australien har venstrekørsel.
  • Afstandene er store, og der kan være langt mellem tankstationerne. Husk at fylde tanken op, selv om den ikke er helt tom.
  • Medbring altid rigeligt med vand og forsyninger, især når du skal til mere øde områder.
  • Undlad helst at køre uden for byerne, når det er mørkt. Hold øje med dyr i vejkanten, specielt i skumringen.
  • Vær ekstra opmærksom, når du skal passere ”roadtrains”, der kan være op til 50 m lange og skabe kæmpe støvskyer. Overhaling tager tid.
  • Hastighedsgrænserne kan variere, men er typisk 50 km/t i byområder og 100 km/t på landeveje.
  • Tjek vejrudsigten og lyt til råd fra de lokale. I regntiden kan vejene blive ufremkommelige selv for en 4-hjulstrækker.
  • Pladsen er sparsom i autocamperne, så du kan evt. efterlade eventuelle kufferter på Maui-kontoret.
  • Der må kun køres på asfalterede veje (gælder ikke for 4WD eller på grusveje til campingpladser på under 12 km). Udlejningsstationerne oplyser om lokale restriktioner.

 • De mest stillede spørgsmål

  Kan alle køre en autocamper? Ja! Mange danskere bliver overvældede, når de første gang ser størrelsen på en autocamper, men den er faktisk ret nem at køre. Husk dog at lave store sving og hold dig i venstre side, da Australien har venstrekørsel.

  Kræver det et specielt kørekort? Nej, at køre i autocamper i Australien kræver faktisk kun, at du har et helt almindeligt B-kørekort i Danmark – også selvom totalvægten kan overstige 3.500 kg.

  Obs: For at hente en lejebil i Australien kræves det, at du har et internationalt kørekort med.

  Hvor gammel skal man være? For at kunne leje en autocamper i Australien kræves det, at du er 21 år.

  Fordele og ulemper ved autocamper? Der er både fordele og ulemper ved at leje en autocamper i Australien. Den ultimative fordel er naturligvis, at du hele tiden er tæt på den smukke natur, og så kan du desuden gøre stop, lige når du lyster. Du skal dog indstille dig på, at din rejseradius kan blive mindre i forhold til i en bil, da det tager længere tid at køre i en autocamper. Det kan godt være en anelse dyrere at leje en autocamper end en almindelig bil, men så sparer du til gengæld udgiften til hoteller, da du overnatter på campingpladser undervejs.

  Hvad skal man medbringe? Du skal medbringe det samme, som du ville gøre til en bilferie. Der er både køkkenudstyr, dyner, puder, håndklæder og andet praktisk udstyr i autocamperen.

  Hvornår er det billigst? Prisen på autocamper er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres hver uge. Det kan dog betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud og ofte gode rabatter ved ”early bird”. Derudover er det selvfølgelig også billigere at rejse uden for højsæsonen fra december – marts.

 • Det er din rejse! - Ruteforslag eller 100 % skræddersyet

  Selv om ferie i en autocamper er ferie med fleksibilitet, er det en god idé at planlægge turen i grove træk inden afrejsen. Her står vi naturligvis klar til at rådgive dig og skræddersyr gerne rejsen, så den passer til dine ønsker. Vi har lavet en række ruteforslag, som vi anbefaler – men disse kan naturligvis altid kombineres og tilpasses, som du har lyst. Ligeledes kan en ferie i autocamper også kombineres med andre ferieformer. Du er altid velkommen til at kontakte os på 70 22 66 00 eller på verden@risskov.com.

 • Gode råd til autocamperen

  • Det er en god idé at proviantere, inden du begiver dig afsted. Udlejningskontoret henviser gerne til nærmeste supermarked og tankstation.
  • Du skal selv medbringe barnesæde til dit barn eller leje et gennem udlejningsfirmaet.
  • Campingbord og stole kan lejes hos nogle udlejningsfirmaer, eller du kan købe dem billigt i et supermarked. En del campingpladser har også borde/bænkesæt til hver plads.
  • Køb rigeligt med vand på flaske, da du ikke kan drikke vandet fra autocamperens vandtank.
  • Kør en kortere distance den første dag – dels er det en god idé at blive fortrolig med autocamperen, og dels er der ikke så langt tilbage til udlejningskontoret, hvis der er noget, du gerne vil have tjekket.
  • I store dele af Australien kan der være langt mellem byerne, så fyld tanken op, når du kommer forbi en tankstation.

 • Inden du rejser til Australien

  Pas og visum

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk her. Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskifte, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i en af de foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, der er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse til Australien. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. En sådan beskrivelse kan du få hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden hedder australske dollars (AUD). Du behøver ikke at veksle til  dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort også kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt, også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk desuden de nødvendige informationer, hvis du pludselig skulle få brug for at spærre kortet.

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke ting som f.eks. kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader IKKE, at du medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks osv.

  Australierne har en meget afslappet livsstil og klæder sig også derefter – et godt tip, når kufferten skal pakkes. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da Australien er et stort land med forskellige klimaer. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i Australien, og det gælder også solcreme med høj faktor.

 • Lokal forhold

  Tidsforskel

  Australien strækker sig over et enormt areal og er inddelt i flere tidszoner i forhold til dansk normaltid:

  • Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmanien): 10 timer foran Danmark.
  • Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.
  • Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Drikkepenge

  Det er ikke kutyme, at du skal give drikkepenge i Australien, men i servicebranchen er det velset, at god service påskønnes med et lille beløb.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal du naturligvis udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe dine mest værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har trebenede stik med 240/250 volt. Da stikkene er anderledes end i Danmark, er det derfor nødvendigt med en adapter, som kan købes i diverse el-forretninger, isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det, der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der ofte kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk bliver det ikke!

  Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og Xxxx (udtales four x) er eksempler på nogle af de mest kendte ølmærker.

  Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet, siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Du kan sagtens drikke vandet direkte fra hanen. Vær dog opmærksom på, at postevandet i de større byer tilsættes klor og derfor smager anderledes end i Danmark. Her kan det være en god idé at drikke mineralvand fra flaske.

  Rygning

  Der er rygeforbud på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,5 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Religion: Protestanter 23 %, katolikker 23 %, andre kristne 4 %, muslimer 3 %, buddhister 2 %, ortodokse 2 %, hindu 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et enormt land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberley-området i Western Australia.

Trustpilot