Ring til os 70 22 66 00

Australien: Det bedste af øst og vest

  19-dages rejse fra 29565 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

På denne rejse kommer du vidt omkring! Fra vestkystens største by Perth til ikoniske Sydney på østkysten. Der venter en guidet tur fra Perth til Albany. Ruten går via nationalparker, vingårde og gamle hvalfangerbyer. Du oplever skove fyldt med enorme karri-træer, og i Cape Leeuwin standser vi ved Australiens syd­vestligste punkt, hvor Sydhavet og Det Indiske Ocean mødes. Du får rig mulighed for at udforske Sydney på egen hånd, inden du flyver videre til Hamilton Island, som er en af de 74 øer, som udgør den smukke øgruppe The Whitsundays.  Hele rejsen afrundes i strandkanten med udsigt over Stillehavet ved tropiske Trinity Beach nord for Cairns.

Rejseforslaget giver en idé om, hvad rejsen kommer til at koste inkl. fly, hoteller, krydstogt og ture med guide. Alle indenrigsflyvninger i Australien er også inkluderet.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Perth

  Du flyver til Perth – den største by i Western Australia. Delstaten er på størrelse med Vesteuropa, men her bor kun omkring 2,5 mio. indbyggere, og heraf bor 1,9 mio. i Perth.

  Her kan du bo dag 2 & 3

  Travelodge Perth

  Hotellet ligger i hjertet af Perth tæt ved shopping og restauranter. Værelserne har gennemgået en omfattede renovering, og alt fremtræder meget...

  Tilkøbsmuligheder

  The Pinnacles og Nambung National Park

  Denne heldagstur er én lang naturoplevelse. Først kommer du til Caversham Wildlife Park og ser de mange specielle australske dyrearter, og nogle af dem, vil du sikkert også se i naturen senere på dagen. Du kommer på en guidet tur på Indian Rock Lobster Factory, hvor vi også spiser vores picnic-frokost. Efter frokost i Cervantes – og måske en svømmetur - køres der til Nambung National Park. Nationalparken er især kendt for området The Pinnacles, hvor flere hundrede op til fem meter høje spidse klipper står spredt over et stort område.  Der køres videre til Lancelin, og da turen her foregår i et 4-hjulstrukken køretøj, kommer du til at opleve de kæmpemæssige sandklitter og ujævne stier på en sjov måde. Bagefter kan du prøve at ”sandboarde” – og det er rigtig sjovt, når man lige har fået greb om teknikken. Der venter en ekstra oplevelse på denne tur, hvis du tager med i perioden aug.-nov., når de vilde blomster står i fuldt flor.

  1.030 kr. pr. voksen
  580 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.00. Varighed: 11,5 timer. Inkl. transport, entreer og fish & chips picnic-frokost.

  Rottnest Island på cykel

  Øen ligger kun 20 km fra fastlandet og er en naturoplevelse med uberørt natur og dejlige strande. Hvis du vil have en aktiv dag i naturen på cykel, er det stedet at tage hen. Øen er 11 km lang og 4 km bred, så det tager ca. 3,5 time at køre øen rundt. Du udforsker øen på egen hånd og frokosten serveres på Rottnest Lodge. Det er i øvrigt her på Rottnest Island, man kan møde quokka’en, som er en lille kænguruart på størrelse med en huskat. Det søde lille pungdyr er ikke sky – snarere tværtimod – og der er mange, der ser sit snit til at tage nogle nuttede selfies med quokka'en.

  895 kr. pr. voksen
  445 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 08.45. Varighed: 8-10 timer. Inkl. transport hotel t/r, sejltur til Rottnest Island, cykelleje og hjelm samt frokost.

 • Dag 3 Oplevelser i Perth

  Det er en udbredt opfattelse, at “det ægte Australien” findes i Western Australia. Efter en lang flyvetur kan en tur til Kings Park anbefales. Parken ligger på en bakketop med udsigt over Perth og Swan River, og området er både park, botanisk have og naturområde med vandrestier og store plæner. Især i weekenden kan man se, at indbyggerne i Perth bruger parken flittigt – der bliver spillet bold på plænerne, frokosten nydes i skyggen og nygifte bliver fotograferet. Kings Park ligger tæt ved centrum, og hvis du ikke vil gå derop, tager det kun 10 min. med taxa.

  Tilkøbsmuligheder

  Wave Rock – en bølge på land

  En heldagstur til Wave Rock – klippen, der har form som en bølge. Den særprægede klippe var en velbevaret hemmelighed, indtil der i 1967 kom et foto på forsiden af National Geographic. Formen skyldes vind- og vanderosion, og fra toppen af den 15 m høje og 110 m lange klippe er der udsigt langt ud over det flade landskab. Hippo’s Yawn er en anden særpræget klippeformation i området, og her ser du aboriginale klippemalerier. Det er i øvrigt en tur, der giver et godt indtryk af landskabet, de store afstande og det liv, der leves i de små byer. På vejen til Wave Rock stoppes der i York og på tilbagevejen i Babakin.

  1.030 kr. pr. voksen
  580 kr. pr. barn

  * Afgang: Tirsdag, onsdag, fredag og søndag kl. 8.00. Varighed: 12.5 timer. Inkl. transport, og picnic-frokost.

 • Dag 4 Bjergkæden Stirling Ranges, nationalparken Porongurup, vingårdsbesøg og hvalfangerbyen Albany

  I dag begiver du dig ud på en 4 dage lang guidet bustur fra Perth og tilbage til Perth igen. Ruten mellem vinmarker fra Perth til Albany via de to nationalparker Stirling Ranges og Porongurup, som præsenterer vidt forskellige landskaber. Stirling Ranges er den eneste større bjergkæde i denne del af Australien, og nationalparken med de skovklædte bakker er især kendt for sine mange forskellige plantearter, som ikke findes andre steder i Australien. I nationalparken Porongurup er det derimod kæmpemæssige, glatslebne granitsten og flotte udsigter, der imponerer. På vejen spiser vi frokost på en lokal vingård – og naturligvis smager vi på vinen, inden vi fortsætter.

  Dagens sidste stop er den gamle hvalfangerby Albany, som er smukt beliggende ved en stor naturhavn. De første europæere, der kom til Western Australia, slog sig ned i Albany-området, og følger du Amity Trail gennem byen, får du byens 200 år lange historie fortalt,  og ser samtidig de mange bygninger fra kolonitiden. I perioden fra maj til oktober kommer pukkelhvalerne tæt på kysten.

   

 • Dag 5 Museet Whaleworld, dramatiske kyststrækninger ved Albany og sejltur

  Dagens første oplevelse er et besøg på Whaleworld, som indtil 1978 var en hvalfangerstation, og som nu er et interessant museum. Albanys kyst er dramatisk, og naturen har bl.a. kreeret ”The Gap and Natural Bridge”, som giver imponerende udsigter ud over havet og kysten. Et stykke uden for Albany, står der ”Denmark” på byskiltet. Byen er ikke navngivet af danske immigranter, som man ellers kunne tro, men da den engelske opdagelsesrejsende Thomas Braidwood Wilson var her i 1829, opkaldte han stedet efter sin ven Dr. Alexander Denmark. Under alle omstændigheder er det et sjovt sammentræf.

  I den lille kystby Walpole venter en sejltur, hvor vi nyder frokost på Nornalup Inlet, inden turen fortsætter til Valley of the Giants. Her kan du prøve kræfter med The Tree Top Walk, en gangbro som strækker sig 40 meter oppe mellem de høje karri-træer.

 • Dag 6 Beedelup Falls, enorme karri-træer i Boranup Forest og drypstenshulen Mammoth Cave

  I dag oplever du det lille vandfald Beedelup Falls,  inden vi fortsætter gennem Boranup Forest, hvor der bliver rig lejlighed til at beundre de imponerende karri-tæer, som er en af de højeste eukalyptusarter. Karri-træerne op til 90 meter høje, og du kan komme helt til tops i The Gloucester Tree, som er forsynet med 153 trin, der snor sig rundt om stammen – oprindeligt en foranstaltning for at kunne observere “bush fires”.

  Herfra går turen til Australiens syd­vestligste punkt Cape Leeuwin, hvor Sydhavet og Det Indiske Ocean mødes, og i Mammoth Cave ser vi en af områdets mange fascinerende drypstenshuler.

  Ved Yallingup Shearing Shed får du et underholdende indblik i australsk uldproduktion, når du ser fåreklippere, der i løbet af ingen tid klipper et får, og oplever fårehundene, der ubesværet holder styr på en fåreflok.

 • Dag 7 Delikatesser og vin, klippeformationerne Canal Rocks og tilbage til Perth

  Denne dag står i delikatessernes tegn, når vi bl.a. besøger lokale virksomheder, som producerer de lækreste chokolader og oste, og i vindistriktet Margaret River, smager vi på områdets lækre vine. Vindistriktet producerer mindre end 5 % af Australiens druer, men alligevel tegner distriktet sig for mere end 20 % af landets førsteklasses vine – så du kan godt glæde dig til denne oplevelse.

  Mætte og glade begiver vi os ud til kysten, hvor den store oplevelse er de dramatiske Canal Rocks, hvis særlige klippeformationer har skabt et helt specielt landskab. Til slut går turen tilbage til Perth. Undervejs passerer vi Busselton, som ligger ved den naturskønne Geographe Bay, og som især er kendt for sin næsten to km lange træmole.

  Her kan du bo dag 7

  Esplanade Hotel Fremantle

  Et hotel med historie, atmosfære og en spændende arkitektur beliggende i havnebyen Fremantle lidt uden for Perth. Cafélivet udfolder sig kun et ...

 • Dag 8 Med fly til Sydney og oplevelser i storbyen

  Tiden er inde til at tage afsked med det vestlige Australien og flyve til Sydney. Allerede ved indflyvningen til Sydney kan du være heldig at se Operahuset, og senere på dagen kan du komme med på en rundvisning og bl.a. komme “back stage”. Mellem Circular Quay og Harbour Bridge gik de første europæere i land. En god begyndelse på opholdet i Sydney kunne også være en tur igennem Sydneys ældste bydel, The Rocks, der emmer af historisk atmosfære, selv om der nu er gallerier, butikker og cafeer i de gamle bygninger.

  Tilkøbsmuligheder

  Indian Pacific: Perth - Sydney

  Går rejsen fra Perth østpå til Sydney, kan du tage med Indian Pacific og få en unik oplevelse. Togstrækningen Indian Pacific fra Perth til Sydney har navn efter de to oceaner, den forbinder. Turen er på 4.352 km, varer næsten tre døgn, passerer to tidszoner og går gennem meget forskellige landskaber – fra den øde Nullabor-ørken, hvor skinnerne på en strækning på 479 km er lagt som efter en lineal, til de smukke Blue Mountains med nye udsigter efter hvert sving.

  15.295 kr. pr. person

  * Prisen er inkl. overnatning i Gold Service Twin Cabin og alle måltider og drikkevarer. Der er afgang fra Perth søndag og onsdag kl. 10.

 • Dag 9 På opdagelse i Sydney

  Her er forslag til to oplevelser, du ikke må gå glip af i Sydney. Den ene er naturligvis Sydney Opera House, der er blevet et australsk ikon, hvor du bl.a. kan komme på en guidet rundtur. Darling Harbour, der er et tidligere havneområde, er leveringsdygtig i underholdning  for hele familien. Her ligger Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et kæmpestort shoppingcenter.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

 • Dag 10 Tid til flere oplevelser i Sydney

  Er du interesseret i at shoppe, er Queen Victoria Building på George Street et godt sted at begynde. De lokale kalder bygningen QVB, og den victorianske bygning har butikker i fire etager. Det er jo ikke noget særsyn i en storby, men det er derimod selv bygningen. Den er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske detaljer. Er du interesseret i kunst, vil vi anbefale Museum of Contemporary Art beliggende ved West Circular Quaymelem færgeterminalen og området The Rocks. Ud over den faste samling er der altid adskillige særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen “Down Under”. Der er gratis adgang til museet, som har længe åbent om torsdagen. Du kan naturligvis også vælge at nyde solen på den berømte badestrand Bondi Beach.

  Tilkøbsmuligheder

  Vintur til Hunter Valley

  Australsk vin har i kvalitet overhalet mange af de "traditionelle" vinproducerende lande, og vindistriktet Hunter Valley ca. 160 km nord for Sydney er et af de vindistrikter, som er kendt her i Danmark. Guiden/chaufføren på denne heldagstur er naturligvis vinekspert, og der er inkluderet vinsmagning på tre forskellige vingårde. Der spises frokost på en restaurant på en af vingårdene. På vejen tilbage til Sydney stopper vi hos Keith Tulloch Winery, hvor vi nyder en vinsmagning sammen ned hjemmelavet chokolade der passer til. Turen giver en rigtig god indsigt i australsk vin, og du stifter bekendtskab med forskellige typer vingårde i Hunter Valley.  

  1.350 kr. pr. voksen
  750 kr. pr. barn

  * Afgang hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Varighed: kl. 7.00- 17.00. Inkl. 2-retters frokost med vin, vin- og chokoladesmagning og transport hotel t/r.

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne eksklusive heldagstur med max. 17 deltagere, og turen inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Calmsley Hill, som er en arbejdende farm tæt på Sydney, hvor vi skal opleve nogle af de mange forskellige gårddyr samt koalaer og kænguruer. Det er også her, vi får vores "morning tea" serveret. Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder den enestående udsigt med et glas mousserende vin i hånden.

  1.465 kr. pr. voksen
  870 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 9 timer. Inkl. nationalpark gebyr, morning tea, 2-retters frokost, 1 glas mousserende vin samt transport hotel t/r.

 • Dag 11-15 Oplevelser på naturskønne Hamilton Island

  Flyv fra Sydney til Hamilton Island, som er en af de 74 øer som udgør øgruppen The Whitsundays. Langt de fleste øer er ubeboede og fredede, og de ligger i læ af koralrevet, som her ligger ca. 60 km fra fastlandet.

  Hamilton Island er den eneste ø på østkysten, der har en lufthavn, der kan modtage større jetfly. Det betyder, at du kan flyve til øen fra bl.a. Brisbane, Melbourne eller Sydney. Listen med aktiviteter på Hamilton Island tæller ikke mindre end 60 forskellige – naturligvis er mange af dem vandsportsaktiviteter. Når sulten melder sig, er der 16 restauranter og mange take-aways at vælge imellem.

  Her kan du bo dag 11-15

  Hamilton Island | Reef View Hotel

  Vælger du dette hotel kommer du til at bo i store, luksuriøse værelser med alle de faciliteter, man kan forvente på et 4-stjernet hotel. Alle v...

 • Dag 15-17 Oplevelser i tropiske Trinity Beach nord for Cairns

  Du flyver fra Hamilton Island til Cairns på østkysten. Rejsens sidste del tilbringer du i Trinity Beach nord for Cairns – en by med perfekt beliggenhed ved havet (transfer er inkluderet).

  Her kan du bo dag 15-17

  Palm Cove | Coral Sands Resort

  Beliggenheden ved Trinity Beach er helt eventyrlig! Resortet ligger næsten i strandkanten med udsigt over Stillehavet, og lejlighederne har altan...

 • Dag 18 Afrejse fra Cairns
 • Dag 19 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Perth inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Travelodge i Perth
 • 4-dages tur med guide fra Perth til Albany (inkl. måltider)
 • 1 overnatning på Esplanade Hotel i Freemantle
 • Fly Perth - Sydney inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Rydges Sydney Central i Sydney inkl. morgenmad
 • Fly Sydney - Hamilton Island inkl. skatter og afgifter
 • 4 overnatninger på Reef View Hotel på Hamilton Island
 • Fly Hamilton Island - Cairns inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Coral Sands på Trinity Beach
 • Bustransfer fra Cairns lufthavn til Corals Sands på Trinity Beach t/r
 • Fly Cairns – København inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2020 - 31. marts 2021Fra 29565 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot