Ring til os 70 22 66 00

Australske Highlights

  14-dages rejse fra 19895 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Specialtilbud – spar kr. 450 (er fratrukket prisen)

Her er et forslag til en rejse med meget af det, de fleste gerne vil opleve, når rejsen går til Australien for første gang. Forslaget giver en indikation af, hvad du kan nå i løbet af to uger, og hvor meget rejsen cirka kommer til at koste inkl. fly, hotel og guidet tur i outbacken. Rejsen begynder i Sydney, og mens du er her, har du mulighed for at komme på en heldagstur til Blue Mountains.

I den røde ørken får du en rigtig outback-oplevelse, da vi har inkluderet en af vores favoritter, som er en safaritur med overnatning i permanente telte. Guiden er en usædvanlig vidende, og ud over at være en kæmpe naturoplevelse giver turen også et indblik i den australske urbefolknings kultur. Der flyves fra Alice Springs til Cairns på østkysten, hvorfra du har mulighed for at udforske regnskoven og det imponerende Great Barrier Reef.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Fra Danmark med fly til Australien.

 • Dag 2 Ankomst til Sydney

  Sydney er Australiens største by, og efter en lang rejse er det dejligt at gå en tur gennem Royal Botanic Gardens til Sydneys ældste bydel the Rocks, hvor de første straffefanger gik i land i 1788. Darling Harbour kunne også være en ide – det tidligere havneområde er i dag et underholdningsmekka med bl.a. Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et kæmpestort shoppingcenter.

  Tilkøbsmuligheder

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Du får udleveret cykel, hjelm og lille taske til kamera/pung. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  635 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

 • Dag 3 Brug dagen i Sydney til at besøge Operahuset, opleve Harbour Bridge og tage på en sejltur i havnen

  En sejltur i Sydney er et must og en enestående mulighed for at opleve byens skyline og er en enestående mulighed for at se Operahuset og Harbour Bridge fra mange vinkler. Ét er at se Operahuset udefra, noget helt andet er at komme med på en rundvisning og komme “backstage” eller opleve en koncert eller en opera. Vi kan arrangere begge dele.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

  Sydney Harbour Story Cruise

  En sejltur er et "must" i Sydney. Sejlturen begynder ved Circular Quay, og du får et imponerende syn af storbyens skyline samt naturligvis både Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Du nyder synet af strande og parker fra søsiden, mens du hører historien om landet, dets folk, historie og udviklingen af en af verdens flotteste havnebyer.

  230 kr. pr. voksen
  175 kr. pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er afgang hver dag kl. 10 - 12.15 og 14.15 – 16.15 Prisen er inkl. kaffe/te og biscuits

 • Dag 4 Sydney – tag evt. til Blue Mountains National Park på en heldagstur i firhjulstrækker

  Denne dag foreslår vi  en heldagstur i firehjulstrækker i selskab med en dygtig lokal guide til nationalparken Blue Mountains. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, flotte udsigtspunkter, imponerende vandfald og den kendte klippeformation “The Three Sisters”. På turen til Blue Mountains stoppes der i Featherdale Wildlife Park, hvor du kan se mange af de dyrearter, der  kun findes i Australien. Formiddagen byder på “morning tea” midt i naturen – og måske dukker der et par kæguruer op! På turen tilbage til Sydney er der stop ved Mt Tomah Botanic Gardens, hvorfra der er flot udsigt over storbyen.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne eksklusive heldagstur med max. 17 deltagere, og turen inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Calmsley Hill, som er en arbejdende farm tæt på Sydney, hvor vi skal opleve nogle af de mange forskellige gårddyr samt koalaer og kænguruer. Det er også her, vi får vores "morning tea" serveret. Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder den enestående udsigt med et glas mousserende vin i hånden.

  1.465 kr. pr. voksen
  870 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 9 timer. Inkl. nationalpark gebyr, morning tea, 2-retters frokost, 1 glas mousserende vin samt transport hotel t/r.

 • Dag 5 Fra Sydney med fly til Alice Springs i den røde ørken

  Fra Sydney går rejsen med fly til Alice Springs i den røde ørken. Med sine ca. 27.000 indbyggere er Alice Springs den største by i den røde ørken, og det er faktisk en attraktion i sig selv. I Alice Springs kan du f.eks. opleve Flying Doctor Service og School of the Air og få en fornemmelse af, hvad de enorme afstande betyder for befolkningen i de isolerede områder i Australien. Byen opstod i forbindelse med, at man i 1870 etablerede en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og byggede en telegrafstation i nærheden af, hvor Alice Springs i dag ligger.

  Her kan du bo dag 5

  Doubletree by Hilton Alice Springs

  Mellem Todd River og Alice Springs Golf Club ligger luksusresortet DoubleTree by Hilton Alice Springs. Bagved ses den knap 650 km lange bjergkæde ...

 • Dag 6 Vandreoplevelser ved Ayers Rock/Uluru med aboriginernes hellige steder og solnedgang ved monolitten

  De næste tre dage får du den australske outback ind under huden, da du kommer med på en 3-dages safaritur, hvor der overnattes i permanente telte – dels i en camp ved Ayers Rock/Uluru og dels ved Kings Canyon. Denne dag får du vandreoplevelser  i området ved Ayers Rock/Uluru, hvor du bl.a. ser en række af aboriginernes hellige steder ved foden af klippen. Naturligvis ser du også solnedgangen ved  den berømte monolit. Dagen slutter omkring lejrbålet under den stjernebesatte himmel.

 • Dag 7 Vandretur ved Mount Olga/Kata Tjuta og videre til flere outback-oplevelser ved Kings Canyon

  Du ser solen give landskabet farve, og næste oplevelse er en vandretur mellem de 36 kugleformede klipper, der udgør Mount Olga/Kata Tjuta, og som man mener,  oprindelig har været en stor klippe. Mount Olga/Kata Tjuta har stor spirituel betydning for Anangu-folket, og du får et indblik i den urgamle kultur og hører om, hvordan aboriginerne har været i stand til at overleve i det barske landskab. Om eftermiddagen fortsættes til området ved Kings Canyon, hvor der overnattes i en teltlejr med udsigt til Gill Ranges, og da teltlejren ligger meget afsides, kan du glæde dig til en gedigen outback-oplevelse.

 • Dag 8 Vandring i solopgangen ved Kings Canyon til Garden of Eden. Tilbage til Alice Springs

  Dagen begynder samtidig med, at solen står op, og byder på vandring ved Kings Canyon, der er den mest spektakulære kløft i den røde ørken. Vandreturen følger kanten af kløften til Garden of Eden inderst i kløften. Den kan være krævende, men er alle anstrengelserne værd. De røde lodrette klippesider, eukalyptustræernes hvide stammer og den næsten unaturlige blå himmel er et uforglemmeligt sceneri. Efter en velfortjent frokost går turen igen til Alice Springs.

  Her kan du bo dag 8

  Ibis Styles Alice Springs

  Central beliggenhed kun få minutters gang fra gågaden Todd Street. Hotellet ligger som en rigtig oase i et dejligt grønt og skyggefyldt område ...

 • Dag 9 Mulighed for tur med luftballon og videre med fly fra Alice Springs til Cairns i Queensland

  Denne dag kan du tidligt om morgenen nå at komme med på en ballontur og opleve outback’en fra luften. Mens du langsomt og lydløst (næsten) svæver hen over sletten, springer kænguruer af sted under dig. Senere på dagen skal du med fly til østkysten – til den tropiske del af delstaten Queensland i Australien. Delstaten lokker med sol og sommer næsten året rundt, specielt i den nordlige tropiske del. De fleste indbyggere i Queensland bor i det grønne, frodige område langs kysten. Jo længere mod vest man bevæger sig, jo mere øde og tørt bliver landskabet, der er præget af vidtstrakte kvægfarme, tidligere guldgraverbyer og oversete nationalparker.

  Her kan du bo dag 9-13

  Cairns | Bay Village Tropical Retreat

  Resortet ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Dejlige grønne, tropiske omgivelser med pool, og he...

 • Dag 10 Nyd livet ved stranden i Cairns eller tag på opdagelse ved Great Barrier Reef

  Cairns er den største by i det nordlige Queensland. Her ved Cairns ligger Great Barrier Reef forholdsvis tæt ved kysten, og byen er derfor et godt udgangspunkt for sejlture til revet, der strækker sig 2.000 km langs Australiens kyst.

  Tilkøbsmuligheder

  Til det ydre rev ved Upolu

  På en heldagstur fra Cairns med ”Ocean Freedom”- en 20 m katamaran i luksusklassen - kommer du til koralrevet i løbet af en god times tid. Der er derfor ekstra god tid (6 timer) til at opleve revet - ikke kun et sted, men to forskellige steder. Der er kun 75 gæster om bord, men da katamaranen er godkendt til langt flere, er der god plads til at nyde livet. Der sejles først til Upolu Cay, og alt efter temperament kan du snorkle, dykke eller opleve revet fra en båd med glasbund sammen med en naturguide. Mens der bliver serveret en dejlig frokost, går turen til Outer Edge Upolu Reef, hvor koralrevet er endnu mere fascinerende. Er du vild med at snorkle, er der inkluderet ”drift snorkling” (med følgebåd) ved det ydre rev.

  1.055 kr. pr. voksen
  615 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns Marina: Dagligt kl. 7.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. te/kaffe, frokost, frugt, ost og kage samt lån af snorkeludstyr. Introduktionsdyk koster ca. kr. 560. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

  Til Michaelmas Cay

  Denne sejltur med Ocean Spirit fra Cairns foregår med en 32m luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø. Her kan du snorkle og dykke (mod tillæg), opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. På øen er der i øvrigt et fantastisk fugleliv. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.

  1.225 kr. pr. voksen
  665 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns: Dagligt kl. 8.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. kaffe/te formiddag og eftermiddag, stor frokost buffet samt lån af snorkeludstyr. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

 • Dag 11 Oplevelser i Cairns – udforsk Great Barrier Reef eller udforsk verdens ældste regnskov, Daintree

  Der er især to ting, der virker som en magnet i Cairns – og det den forholdsvis lette adgang til Great Barrier Reef og regnskoven nord for Cairns. Regnskoven hører til et af de mest uberørte regnskovsområder i hele Australien, og den bedste regnskovsoplevelse får du på en tur med en guide, der kender alt til regnskovens flora og fauna.

  Tilkøbsmuligheder

  Daintree Dreaming

  Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i regnskovsområdet nord for Port Douglas i 50.000 år, og denne heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da en aboriginer tager dig med på en vandring gennem mangroven ved Cooya Beach. Turen følger urgamle stier, som hans forfædre har benyttet, og han finder spiselige planter i mangroven og viser, hvordan han – og også hans forfædre – har fanget fisk og krabber. Du kommer også gennem verdens ældste regnskov i Mossman Gorge og får mulighed for en svømmetur i det klare vand.

   

  1.290 kr. pr. voksen
  1.190 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00 fra Port Douglas. Varighed: 8 timer. Inkl. formiddagskaffe/te, picnic-frokost og transfer hotel t/r

 • Dag 12 Slap af ved Cairns Lagoon, shopping, caféliv eller forlæng ferien med ekstra dage på Fitzroy Island

  Sidste dag i Cairns kan benyttes til spadseretur, de sidste indkøb eller afslapning ved Cairns Lagoon, der er fyldt med saltvand fra Trinity Inlet, som man også kan nyde udsigten til. Du kan også vælge at forlænge din ferie med et par ekstra dage på Fitzroy Island – forhør dig hos din rejseekspert om mulighederne.

  Tilkøbsmuligheder

  Oplev Fitzroy Island

  Størstedelen af Fitzroy Island er nationalpark, og det er en meget grøn ø med tropisk regnskov og mangrove, men her er også dejlige sandstrande, og koralrevet ved øen er en del af Great Barrier Reef Marine Park. På Fitzroy Island kan du få en både aktiv og afslappende ferie. Ud over at du kan dykke og snorkle, kan du dyrke forskellige former for vandsport og nyde naturen og dyrelivet. Der er færgeforbindelse fra Cairns, og turen tager kun 45 min.

  480 kr. pr. person

 • Dag 13 Afrejse fra Cairns

  Tiden er inden til at tage afsked med de dejlige tropiske omgivelser. Transport til lufthavnen i Cairns, hvorfra der flyves tilbage til Danmark.

 • Dag 14 Hjemkomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Rydges Sydney Central i Sydney inkl. morgenmad
 • Fly Sydney – Alice Springs inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Doubletree by Hilton i Alice Springs
 • 3-dages safaritur i den røde ørken med guide og inkl. måltider
 • Fly Alice Springs – Cairns inkl. skatter og afgifter
 • 4 overnatninger på Bay Village Resort i Cairns inkl. morgenmad
 • Fly Cairns – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2019 - 31. marts 2021Fra 19895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Specialtilbud – spar kr. 450 (er fratrukket prisen)

Rejs i perioden 1/4 2019 – 31/5 2020 ( gælder dog ikke 1/7 – 31/10 2020)

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot