Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ayers Rock i Northern Territory
Australske Highlights

18 dage fra kr. 26.200

Om rejsen

Specialtilbud fra kr. 24.845 – spar kr. 450 (er fratrukket prisen)

Rejs i perioden 1/4 2018 – 31/3 2019 ( gælder dog ikke 1/7 – 31/10 2018)

Her er et forslag til en rejse med meget af det, de fleste gerne vil opleve, når rejsen går til Australien for første gang. Forslaget giver en indikation af, hvad man kan nå i løbet af ca. tre uger, og hvor meget rejsen ca. kommer til at koste inkl. fly, hotel og guidede ture. Rejsen begynder i Sydney, og mens du er her, kommer du på en heldagstur til Blue Mountains.

I den røde ørken får du en rigtig outback-oplevelse, da vi har inkluderet en af vores favoritter, som er en safaritur med overnatning i permanente telte. Guiden er en usædvanlig vidende, og ud over at være en kæmpe naturoplevelse giver turen også et indblik i den australske urbefolknings kultur. Der flyves fra Alice Springs til Cairns på østkysten, og oplevelserne i den tropiske del af Australien får du på Fitzroy Island og i den lille by Palm Cove.

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse

  Fra Danmark med fly til Australien.

 • Dag 2 Mulighed for stop i Singapore

  Denne dag er der mulighed for stop i Singapore.

 • Dag 3 Ankomst til Sydney

  Sydney er Australiens største by, og efter en lang rejse er det dejligt at gå en tur gennem Royal Botanic Gardens til Sydneys ældste bydel the Rocks, hvor de første straffefanger gik i land i 1788. Darling Harbour kunne også være en ide – det tidligere havneområde er i dag et underholdningsmekka med bl.a. Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et kæmpestort shoppingcenter.

 • Dag 4 Sydney

  En sejltur i Sydney er et must og en enestående mulighed for at opleve byens skyline og er en enestående mulighed for at se Operahuset og Harbour Bridge fra mange vinkler. Turen er selvfølgelig inkluderet. Ét er at se Operahuset udefra, noget helt andet er at komme med på en rundvisning og komme  “backstage” eller opleve en koncert eller en opera. Vi kan arrangere begge dele.

 • Dag 5 Blue Mountains National Park

  Denne dag foreslår vi  en heldagstur i firehjulstrækker i selskab med en dygtig lokal guide til nationalparken Blue Mountains. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, flotte udsigtspunkter, imponerende vandfald og den kendte klippeformation “The Three Sisters”. På turen til Blue Mountains stoppes der i Featherdale Wildlife Park, hvor du kan se mange af de dyrearter, der  kun findes i Australien. Formiddagen byder på “morning tea” midt i naturen – og måske dukker der et par kæguruer op! På turen tilbage til Sydney er der stop ved Mt Tomah Botanic Gardens, hvorfra der er flot udsigt over storbyen.

 • Dag 6 Sydney - Alice Springs

  Fra Sydney går rejsen med fly til Alice Springs i den røde ørken. Med sine ca. 27.000 indbyggere er Alice Springs den største by i den røde ørken, og det er faktisk en attraktion i sig selv. I Alice Springs kan du f.eks. opleve Flying Doctor Service og School of the Air og få en fornemmelse af, hvad de enorme afstande betyder for befolkningen i de isolerede områder i Australien. Byen opstod i forbindelse med, at man i 1870 etablerede en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og byggede en telegrafstation i nærheden af, hvor Alice Springs i dag ligger.

 • Dag 7 Alice Springs - Ayers Rock/Uluru

  De næste tre dage får du den australske outback ind under huden, da du kommer med på en 3-dages safaritur, hvor der overnattes i permanente telte – dels i en camp ved Ayers Rock/Uluru og dels ved Kings Canyon. Denne dag får du vandreoplevelser  i området ved Ayers Rock/Uluru, hvor du bl.a. ser en række af aboriginernes hellige steder ved foden af klippen. Naturligvis ser du også solnedgangen ved  den berømte monolit. Denne syvende dag på rejsen i Australien slutter omkring lejrbålet under den stjernebesatte himmel.

 • Dag 8 Mount Olga/Kata Tjuta

  Du ser solen give landskabet farve, og næste oplevelse er en vandretur mellem de 36 kugleformede klipper, der udgør Mount Olga/Kata Tjuta, og som man mener,  oprindelig har været en stor klippe. Mount Olga/Kata Tjuta har stor spirituel betydning for Anangu-folket, og du får et indblik i den urgamle kultur og hører om, hvordan aboriginerne har været i stand til at overleve i det barske landskab. Om eftermiddagen fortsættes til området ved Kings Canyon, hvor der overnattes i en teltlejr med udsigt til Gill Ranges, og da teltlejren ligger meget afsides, kan du glæde dig til en gedigen outback-oplevelse.

 • Dag 9 Kings Canyon - Alice Springs

  Dagen begynder samtidig med, at solen står op, og byder på vandring ved Kings Canyon, der er den mest spektakulære kløft i den røde ørken. Vandreturen følger kanten af kløften til Garden of Eden inderst i kløften. Den kan være krævende, men er alle anstrengelserne værd. De røde lodrette klippesider, eukalyptustræernes hvide stammer og den næsten unaturlige blå himmel er et uforglemmeligt sceneri. Efter en velfortjent frokost går turen igen til Alice Springs.

 • Dag 10 Alice Springs – Cairns

  Denne dag kan du tidligt om morgenen nå at komme med på en ballontur og opleve outback’en fra luften. Mens du langsomt og lydløst (næsten) svæver hen over sletten, springer kænguruer af sted under dig. Senere på dagen skal du med fly til østkysten – til den tropiske del af delstaten Queensland i Australien. Delstaten lokker med sol og sommer næsten året rundt, specielt i den nordlige tropiske del. De fleste indbyggere i Queensland bor i det grønne, frodige område langs kysten. Jo længere mod vest man bevæger sig, jo mere øde og tørt bliver landskabet, der er præget af vidtstrakte kvægfarme, tidligere guldgraverbyer og oversete nationalparker.

 • Dag 11 Cairns - Fitzroy Island

  Fra Cairns sejles der til Fitzroy Island. Størstedelen af øen er nationalpark, og det er en meget grøn ø med tropisk regnskov og mangrove, men her er også dejlige sandstrande, og koralrevet er en del af Great Barrier Reef. På Fitzroy Island kan du få en både aktiv og afslappende ferie. Ud over at du kan dykke og snorkle, kan du dyrke forskellige former for vandsport, nyde de dejlige sandstrande og slappe af ved pool’en. Hotellet er et 4-stjernet resort, som er familievenligt og et sted, man straks føler sig hjemme. Der er færgeforbindelse fra Cairns, og turen tager kun 45 min.

 • Dag 12 Fitzroy Island

  Nyd livet i de tropiske omgivelser – på havet, ved nogen af Australiens dejligste strande, i regnskoven eller på resortet. Der er mange “bush tracks” gennem regnskoven, f.eks. til øens højeste punkt. Hvis du er bidt af at snorkle, er du virkelig kommet det helt rigtige sted. Hvad siger du til næsten af få øjenkontakt med særprægede klovnefisk og grønne havskildpadder?

 • Dag 13 Fitzroy Island

  Udforsk øens frodige regnskov, mød det australske dyreliv på nærmeste hold og gå i højderne til de flotteste udsigter. Det er også en ide at besøge Cairns Turtle Rehabilitation Center, der tager sig af syge og sårede havskildpadder. Du kan komme med på en rundvisning og møde”patienterne”. Ved Great Barrier lever ikke mindre en seks forskellige havskildpaddearter, og flere af dem er truede.

 • Dag 14 Fitzroy Island - Cairns - Palm Cove

  Der sejles tilbage til Cairns, og der er sørget for den videre transport til den lille hyggelige og fredfyldte by Palm Cove,  der ligger en halv times kørsel nord for Cairns. I Palm Cove er ingen huse højere end kokospalmerne, og området er indbegrebet af paradis – sandstrand så langt øjet rækker, vajende palmer og azurblåt hav. Du skal bo på lejligheds-hotellet The Reef Retreat i hjertet af Palm Cove, og når man bor her, får man det bedste af to verdener – regnskoven og koralrevet. Lejlighederne ligger gemt i et grønt område med palmer og paperbark-træer, og stranden er kun et stenkast væk.

 • Dag 15-16 Palm Cove

  Palm Cove er et godt udgangspunkt for ture regnskoven, f.eks. til Daintree National Park , der er et af de mest uberørte regnskovsområder i hele Australien. Den bedste oplevelse får du på en tur med en guide, der kender alt til regnskovens flora og fauna. Vi vil anbefale en tur til regnskoven nord for Cairns, der hører til et af de mest uberørte regnskovsområder i hele Australien. Specielt sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med både saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af at være på aftstand af civilisationen.

 • Dag 17 Afrejse fra Cairns

  Tiden er inden til at tage afsked med de dejlige tropiske omgivelser. Transport til lufthavnen i Cairns, hvorfra der flyves tilbage til Danmark.

 • Dag 18 Ankomst til Danmark

  Ankomst til Danmark.

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Cambridge Hotel i Sydney inkl. morgenmad
 • Havnerundfart i Sydney
 • Heldagstur til Blue Mountains National Park inkl. frokost
 • Fly Sydney - Alice Springs - inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Ibis Styles Hotel inkl. morgenmad
 • 3-dages safaritur i den røde ørken med guide og inkl. måltider
 • Fly Alice Springs - Cairns - inkl. skatter og afgifter
 • 1 overnatning på Bay Village Resort i Cairns
 • Transport Cairns - Fitzroy Island t/r
 • 3 overnatninger på Fitzroy Island Resort
 • Transport Cairns - Palm Cove t/r
 • 3 overnatninger på The Reef Retreat inkl. morgenmad
 • Fly Cairns – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. november 2017 - 31. marts 2018 Fra kr. 26.245
Fra kr. 26.200
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Specialtilbud – spar kr. 450 (er fratrukket prisen)

Rejs i perioden 1/4 2018 – 31/3 2019 ( gælder dog ikke 1/7 – 31/10 2018)

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 4.6 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km2 – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.