Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Australske højdepunkter på første klasse

  20-dages rejse fra 56730 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Et forslag til en eksklusiv rejse, hvor du kan opleve australske højdepunkter på første klasse. Du kan se frem til de største seværdigheder og smukkeste naturoplevelser. I løbet af 20 dage kommer du både til at opleve den betagende østkyst, den røde ørken i midten og det tropiske nord. Denne tur er et oplagt valg, hvis du gerne vil opleve mange forskellige aspekter af det store land, uden at skulle køre alt for meget. Transportmidlerne på turen inkluderer nemlig både fly, tog og krydstogtskib. I metropolen Sydney kan du opleve det ikoniske Operahus, og i den røde ørken kommer du på sporet af den aboriginale kultur og oplever lysinstallationen “Field of Light” tidligt om morgenen. Derefter følger en enestående og førsteklasses togtur med “The Ghan” gennem den australske outback og videre til det tropiske nord, hvor landskabet domineres af skove og floder. Her er der tid til afslapning, når du bor på et skønt resort i grønne omgivelser lige ned til Katherine River. Dernæst venter et uforglemmeligt 4-dages krydstogt på Great Barrier Reef. Glæd dig til en en luksusoplevelse, når der bliver lagt til ved de mest uspolerede steder og øer, man kan forestille sig. Undervejs er der fri mulighed for at snorkle eller dykke og se det smukke og uforlignelige undervandsliv.

OBS! Kun afrejse om mandagen så det passer med togturen The Ghan og krydtogtet Coral Expeditions.

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Sydney

  Ankomst til Australiens største by, Sydney, der nok bedst er kendt for sit varetegn Operahuset. En sejltur er et must og en oplagt mulighed for at opleve storbyens imponerende skyline.

  Her kan du bo dag 2-4

  Quay West Suite

  Tilkøbsmuligheder

  Sydney Harbour Story Cruise

  En sejltur er et "must" i Sydney. Sejlturen begynder ved Circular Quay, og du får et imponerende syn af storbyens skyline samt naturligvis både Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Du nyder synet af strande og parker fra søsiden, mens du hører historien om landet, dets folk, historie og udviklingen af en af verdens flotteste havnebyer.

  230 kr. pr. voksen
  175 kr. pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er afgang hver dag kl. 10 - 12.15 og 14.15 – 16.15 Prisen er inkl. kaffe/te og biscuits

 • Dag 3 Sightseeing i Sydney

  Darling Harbour er et tidligere havneområde, der er blevet transformeret til et underholdningsmekka, og her ligger bl.a. Sydney Aquarium, Imaz Theatre, National Maritime Museum og et stort shoppingcenter. Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge er de to bygningsværker, der dominerer storbyens skyline, og vi vil varmt anbefale bridge climbing på den 134 m høje bro, hvorfra der er en formidabel udsigt 360 grader rundt og bl.a. til Operahuset. Den spektakulære bygning er et storslået syn, men du skal ikke nøjes med at beundre det arkitektoniske mesterværk udefra. Vi anbefaler en guidet rundvisning, hvor du i løbet af en times tid hører historien om bygningen, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon i 1957.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste "bridge climber" var 100 år. Turen gennemføres yderst professionelt med stor fokus på sikkerhed. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det vigtigt at bestille inden afrejsen. Du skal regne med, at prisen er lidt højere, hvis du "bridge climber" i weekenden, tidligt om morgenen og i jule/nytårsperioden.

  1.510 kr. pr. voksen
  1.020 kr. pr. barn

  * Afgang flere gange dagligt. Varighed: 3½ time. Inkl. udstyr, gruppefoto og certifikat.

 • Dag 4 Sightseeing i Sydney

  Tag på opdagelse i Sydneys ældste bydel, The Rocks, der ligger mellem Circular Quay og Harbour Bridge. Du kan naturligvis også vælge at nyde solen på den berømte badestrand Bondi Beach. Du kan også tage på en guidet cykeltur og udforske både mere og mindre kendte sider af metropolen.

  Turen kan også gå til nationalparken Ku-ring-gai Chase, der ligger ca. en times kørsel nord for Sydney. Nationalparkens landskab er præget af sandstensklipper, og de bjergtagende udsigter hører til de flotteste i Sydney-området, og det gælder ikke mindst udsigten fra West Head Lookout. Ud over at få en stor naturoplevelse kommer du også på sporet af den aboriginale kultur, da nationalparken har en af landets største koncentrationer af aboriginale klippemalerier. Du får en traditionel aboriginal-velkomst, ser betydningsfulde eksempler på “rock art”, får fortalt spændende historier og indsigt i aboriginal kultur. Turens højdepunkt er en spektakulær sejltur gennem uberørte områder, og om bord serveres en lækker ”bush tucker”-inspireret frokost. Du kan også blive i Sydney

  Tilkøbsmuligheder

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Du får udleveret cykel, hjelm og lille taske til kamera/pung. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  635 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

 • Dag 5 Med fly fra Sydney til Ayers Rock/Uluru og Mount Olga/Kata Tjuta i den røde ørken

  Fra Sydney går rejsen med fly til Ayers Rock/Uluru  – den røde klippe i ørkenen. Det vil være en god idé at vælge en guidet tur og på den måde få et interessant indblik i aboriginernes myter og få forklaringerne, der knytter sig til de hellige steder. Om eftermiddagen kan du opleve Mount Olga/Kata Tjuta. Der er flere vandreture i området med de kugleformede klipper, der også har stor spirituel betydning for Anangu-folket.

  Her kan du bo dag 5 & 6

  Longitude 131

  Hvad siger du til at ligge i sengen og se solen stå op over Ayers Rock/Uluru? Et enkelt tryk på kontakten, persiennerne glider op, og der er uds...

 • Dag 6 Ayers Rock/Uluru og lysinstallationen "Field of Light"

  I dag anbefaler vi, at du står tidligt op mens der stadig er mørkt i området omkring Ayers Rock/Uluru. Tag på en spændende tur, hvor du får hele historien om lysinstallationen “Field of Light”, der omfatter intet mindre end 50.000 lysende pærer.

  Resten af dagen er der masser af tid til at opleve området omkring Australiens ikoniske klippe Ayers Rock/Uluru. Vi anbefaler et besøg ved Uluru-Kata Tjuta Cultural Center, inden du skal opleve solnedgangen ved den berømte monolit, der knejser 348 m over den flade slette.

  Tilkøbsmuligheder

  Field of Light Sunrise

  På denne tur i 4wd og til fods får du den unikke oplevelse tidligt om morgenen, mens det stadig er mørkt i området omkring Ayers Rock/Uluru. Du får hele historien om lysinstallationen, der er symbol på et sovende frø, der bliver vækket til live, og hører om kunstneren Bruce Munro, der blev inspireret på en rejse til den røde ørken i 1992. Mens himlen stadig er fuld af stjerner, kan du gå gennem de mere end 50.000 lysende pærer. Efterhånden som solens stråler dukker op over horisonten, mister pærerne deres magt og må overgive sig til dagslyset.

  925 kr. pr. voksen
  715 kr. pr. barn

  * Turen varer fem timer. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r, lokal guide, guidet tur ved Uluru, entre til installationen og adgang til privat udsigtsplatform, hvor du får serveret morgenmad.

  Sound of Silence Dinner

  På denne tur oplever du solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru på en meget speciel måde. Med udsigt til den berømte monolit nyder du lækre kanapeer og mousserende vin, mens solen kaster sine sidste stråler på Ayers Rock/Uluru. Der er dækket smukt op med hvide duge og levende lys, og  stemningen bliver slået an med didgeridoo-spil. Menuen, der bliver serveret under stjernerne, er en lækker bush tucker inspirereret buffet med australske specialiteter som f.eks. barramundi, krokodille og kænguru. En unik oplevelse der afsluttes med, at en astronom fortæller om stjernebillederne og afkoder himlen på den sydlige halvkugle.

  1.125 kr. pr. voksen
  565 kr. pr. barn

  * Turen varen ca. 4 timer. Afgang 1 time før solnedgang. Inkl.transport Ayers Rock Resort t/r, kanapeer og mousserende vin ved solnedgang, 3-retters bush tucker inspireret buffet m. drikkevarer( ikke alkohol), kaffe/te.

 • Dag 7 Videre til den røde ørkens største by, Alice Springs

  Turen går videre til Alice Springs – stadig i den røde ørken. Med sine ca. 27.000 indbyggere er Alice Springs den største by i den røde ørken, og det er faktisk en attraktion i sig selv. I Alice Springs kan du f.eks. opleve Flying Doctor Service og School of the Air og få en fornemmelse af, hvad de enorme afstande betyder for befolkningen i de isolerede områder i Australien. Byen opstod i forbindelse med, at man i 1870 etablerede en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og byggede en telegrafstation i nærheden af, hvor Alice Springs i dag ligger.

  Her kan du bo dag 7

  Doubletree by Hilton Alice Springs

  Mellem Todd River og Alice Springs Golf Club ligger luksusresortet DoubleTree by Hilton Alice Springs. Bagved ses den knap 650 km lange bjergkæde ...

 • Dag 8 Ikonisk togtur med "The Ghan" fra Alice Springs til Katherine

  Glæd dig til en uforglemmelig oplevelse ombord på toget The Ghan fra Alice Springs til Katherine – en tur på ca. 1.200 km. En togtur er en god og komfortabel måde at opleve det kæmpemæssige land, hvor afstandene er uvirkeligt store. The Ghan er navnet på den strækning, der forbinder Adelaide og Darwin. Navnet stammer fra den tid, hvor kameler – eller rettere sagt dromedarer indført fra Afghanistan – var det eneste transportmiddel til og fra den røde ørken. Det er dromedardriverne, ”afghans”, der har givet togstrækningen dens navn, for mens de sidste skinner til Alice Springs blev lagt, måtte passagererne nemlig stadig tilbagelægge et stykke på kamelryg.

  I dag er togrejsen en fantastisk førsteklassesoplevelse. Høj komfort og behagelig service garanterer en oplevelse for livet, imens de smukkeste naturoplevelser panorerer forbi uden for vinduet. Når mørket falder på er det tid til at omdanne kupeen, der før var tre siddepladser til to køjer med sengetøj, puder og tæpper. Kupeen har desuden eget bad, toilet, håndklæder og et “velkomst-kit” med toiletsager. I Gold Service-spisevognen tilbereder kokke udsøgte måltider med bl.a. australske specialiteter. Alle måltider er inkl. i prisen.

  Når du vågner, er der ikke langt til Katherine, som står i kontrast til den røde ørken. Her er klimaet subtropisk med skove og flode, der dominerer landskabet.

  Tilkøbsmuligheder

  The Ghan Alice Springs til Darwin

  En førsteklasses togoplevelse fra Alice Springs til Katherine inkl. overnatning i Gold Service og alle måltider.

  Inkluderet

 • Dag 9 Afslapning ved Cicada Lodge ved bredden af Katherine River

  De næste dage står i afslapningens tegn ved Cicada Lodge, som ligger ved bredden af Katherine River. Lodgen ligger i nationalparken Katherine eller Nitmiluk, som er parkens oprindelige navn. Den er først og fremmest berømt for de mange spektakulære kløfter, som Katherine River gennem millioner af år har skabt. Lodgen er et resultat af et samarbejde med en oprindelige befolkning. At bo her er en enestående mulighed for at få et indblik i den urgamle kultur og for at få en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Det kulturelle aspekt går som en rød tråd gennem de aktiviteter og ture, lodgen tilbyder. Man kan lære at flette kurve, få indsigt i ”bush medicine” og høre en aboriginer fortolke klippemalerier.

   

  Her kan du bo dag 9-11

  Cicada Lodge

  Ved bredden af Katherine River ligger Cicada Lodge, som er et samarbejde med den oprindelige befolkning. At bo her er en enestående mulighed for...

 • Dag 10 Mulighed for udflugter fra Cicada Lodge

  I dag kan du tage på en af de mange ture, som lodgen tilbyder. Det kunne være en tur med helikopter eller 4-hjulstrækker til klippemalerier, der er 30.000 år gamle. Eller hvad med en kanotur på Kathrine River?

 • Dag 11 Sejltur på Katherine River og 500 millioner år gamle drypstenshuler

  Begynd dagen med en sejltur på Katherine River mellem de dramatiske klippevægge, hvor du bliver præsenteret for det mest storslåede sceneri og hører mere om historien og traditionerne for de oprindelige beboere.  Resten af dagen kan bruges ved de 500 millioner år gamle drypstenshuler Cutta Cutta. Fra maj til august kan du deltage i aboriginalernes festivaler, bl.a. Walking with spirits festivalen, hvor du kan opleve aboriginalernes kultur helt tæt på.

 • Dag 12 Nationalparkerne Kakadu og Litchfield eller sejltur på Yellow Water Billabong

  Der er nye naturoplevelser i vente i Darwin, hvor klimaet er subtropisk og skove og flodenge dominerer landskabet. I nationalparkerne Kakadu og Litchfield kan vi love dig naturoplevelser, der ikke fås andre steder i verden. Ved Fogg Dam i Kakadu National Park venter mange forskellige fuglearter, at man ikke tror sine egne øjne. Gør et stop ved Windows of the Wetlands Visitor Center, der giver en god introduktion til nationalparken, som dækker et område på 20.000 km2 med ”billabongs”, mangrove, eroderede bjerge og et dyreliv, der overgår enhver fantasi. Det er også i Kakadu, man kan se fine eksempler på aboriginale klippemalerier. Denne dag kan du f.eks. tage til Ubirr Rock og se nogle af de ældste og bedst bevarede aboriginale klippemalerier – de såkaldte ”mimi paintings”, som menes at være 20.000 år gamle.

  Du kan også tage på en sejltur på Yellow Water Billabong, som er en alle tiders måde at opleve nationalparkens flora og fauna på – og der dukker sikkert et par saltvandskrokodiller op. Da guiden er aboriginer, får du også indblik i, hvordan Bininj-folket har været i stand til at overleve i den barske natur. Andre oplevelser kunne være Nourlangie Rock og en vandretur til et af parkens mange vandfald.

  Her kan du bo dag 12 & 13

  Vibe Hotel Darwin Waterfront

  Hotellet har Darwins måske bedste beliggenhed, da det ligger ved havnefronten med udsigt over Darwin Harbour, og samtidig er der kun 10 min. gang ...

 • Dag 13 Flere subtropiske oplevelser i Darwin

  Hvis du vil udforske mere af naturen i det tropiske nord, foreslår vi, at du bruger det meste af dagen i Litchfield National Park – en naturperle med de flotteste vandfald: Florence Falls, Tolmer Falls og Wangi Falls. Se også de gigantiske termitboer som en hær af termitter bygger i op til 2 meters højde, som alle vender mod nord eller syd, hvilket er et bemærkelsesværdigt syn. Parken byder på afslapning i de krystalklare ”rockpools”, der inviterer til en kølig dukkert. Nationalparken Litchfield adskiller sig fra Kakadu bl.a. ved, at der også i “tørtiden” er fuld kraft på vandfaldene. Nyd en picnic med wallabies som selskab, ved stien op mod Florence Falls, samt de adskillige fuglearter der findes i parken. Vi anbefaler, at du tager på tur med en australsk guide, som kender til alle parkens eventyrlige seværdigheder.

  Du kan også vælge at bruge dagen i den tropiske by Darwin. I byen er der rigeligt med shoppingmuligheder, gallerier og museer, og så er det også her du finder det attraktive strandområde, Mindil Beach, der nærmest minder om Bali.

 • Dag 14 Med fly fra Darwin til Cairns

  Turen går videre med fly til Cairns på østkysten i delstaten Queensland, som lokker med sol og sommer næsten året rundt. De fleste indbyggere i Queensland bor i det grønne, frodige område langs kysten, hvor der er direkte adgang til Great Barrier Reef, som skal udforskes de kommende dage. Resten af dagen kan bruges på at udforske byen fra det centraltbeliggende hotel.

  Her kan du bo dag 14

  Pacific Hotel Cairns

  Hotellet er beliggende på havnefronten og tæt ved Esplanade Lagoon, marinaen, butikker og restauranter. Meget rummelige og stilfulde værelser, d...

 • Dag 15 Afgang med "Coral Expeditions" - Double Island og Palm Cove

  Der er afgang fra Cairns kl. 16, hvor du stiger ombord på krydstogtskibet ”Coral Expeditions”, hvor du alle måder får en luksusoplevelse de næste 5 dage. Der bliver kræset for de 50 passagerer om bord, og undervejs er der exceptionelle muligheder for at dykke og snorkle. Der er marinebiologer med om bord, som fungerer som guider, når du skal udforske koralrevet. Er du specielt interesseret i at dykke og snorkle, er det i særdeleshed noget, du kan udforske i den nordlige del af Great Barrier Reef. Undervejs overnatter du i en enkelt- eller dobbeltkahyt. Turen er inkl. alle måltider, guidede ture undervejs, introduktionsdyk for begyndere, brug af snorkleudstyr og foredrag af marinebiologer.

  På turen nordpå fra Cairns passeres Double Island og Palm Cove. Nyd solnedgangen over MacAlister Range og et glas champagne sammen besætningen og de øvrige passagerer.

 • Dag 16 Historiske Cooktown og ubeboet koralø

  Formiddagen tilbringes på land i den historiske by Cooktown. Den isolerede by summede af liv i guldfeberens dage og var en overgang den næststørste by i Queensland. Om eftermiddagen sejles der til en af koralrevets ubeboede øer, og du kan for alvor komme i nærkontakt med koralrevets forunderlige verden, også selv om du ikke har prøvet at snorkle før. Marinebiologerne instruerer og hjælper nybegynderne, men du oplever også mange af koralrevetes 1500 fiskearter om bord på en mindre båd med glasbund.

 • Dag 17 Udforskning af Lizard Island og Ribbon Reef

  Du vågner op ved Lizard Island, som er den nordligste ø i Great Barrier Reef. Hele øen er nationalpark, og du kommer på en vandretur til Cook’s Lookout. Det var her fra øens højeste punkt, at Captain Cook for 200 år siden så, hvordan han kunne navigere igennem farvandet. Lizard Islands isolerede beliggenhed er ensbetydende med uforlignelige dykkeroplevelser, og det er helt op til dig, om du vil snorkle, dykke eller nyde solen på stranden. Senere sejles der til Ribbon Reef No 9, hvor der venter om muligt endnu mere fantastiske oplevelser i koralrevet – og som du i øvrigt ikke skal dele med andre end de øvrige passagerer!

 • Dag 18 Oplevelser ved Ribbon Reef og Rachel Carson Reef

  En hel dag til at udforske revet ved Ribbon Reef No 3 og Rachel Carson Reef. Marinebiologerne supplerer med interessant baggrundsviden om alt vedrørende koralrevet, og ud over at se de mest særprægede fisk og et fantastisk fugleliv, kan du være heldig at se havskildpadder.

 • Dag 19 "Coral Expeditions" lægger til kaj og afrejse fra Cairns

  Om morgenen kl. 8 lægger ”Coral Expeditions” til kaj i Cairns. Derfra køres der til lufthavnen, hvor turen går tilbage til Danmark.

 • Dag 20 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Quay West Suite i Sydney
 • Fly Sydney - Ayers Rock inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Longitude 131 ved Ayers Rock
 • 1 overnatning på Doubletree by Hilton Alice Springs
 • Luksustogtur med "The Ghan" til Katherine inkl. overnatning og måltider
 • Transfer fra togstationen i Katherine til Cicada Lodge
 • 3 overnatninger på Cicada Lodge i Katherine inkl. morgenmad, velkomstdrink og drinks med kanapeer
 • Transfer fra Cicada Lodge til Darwin
 • 2 overnatninger på Vibe Hotel Darwin Waterfront
 • Fly Darwin - Cairns inkl. skatter og afgifter
 • 1 overnatning på Pacific Hotel Cairns
 • 4-dages krydstogt med "Coral Expeditions" inkl. måltider og aktiviteter
 • Fly Cairns – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2020 - 31. marts 2021Fra 56730 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot