Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Kimberley crossing river - Risskov Rejser

Awesome Adventures

  21-dages kør-selv-tur fra kr. pr. person

Om rejsen

Her får du et forslag til en 21-dages kør-selv-tur i en Crikey 4WD & Safari Camper – læs mere her om vores autocamper til Australien. Broome i Western Australia er udgangspunkt for turen, der koncentrerer sig om Kimberley-området i Australiens nordvestlige hjørne. Området er tre gange så stort som England, men her bor kun omkring 40.000 mennesker, og det siger lidt om hvilket eventyr, der venter. To større veje – Great Northern Highway og Gibb River Road – går gennem området, som er Australiens mindst udforskede. Til dette forslag har vi valgt den legendariske Gibb River Road som omdrejningspunkt, da den er langt den mest interessante, men også udfordrende. Vejen blev oprindelig anlagt for at lette transporten af kvæg fra Wyndham til Derby, og i dag er det 4-hjulstrækkere i alle størrelse, der befolker vejen. Flere og flere strækninger er efterhånden asfalteret, men strækningerne med grusvej er af svingende kvalitet, og man kan også komme ud for at skulle krydse mindre vandløb. Så snart du bevæger dig væk fra Gibb River Road, er det slut med asfalten, og man skal være forberedt på lidt af hvert og huske sin sunde fornuft. Vores forslag til en 21-dages tur i Crikey Camper slutter med oplevelser i de tre meget forskellige nationalparker Katherine/Nitmiluk, Kakadu og Litchfield i den nordlige del af Northern Territory. Camperen afleveres i Darwin.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Fra Broome til toppen af halvøen Dampier

  Broome er en gammel perlefiskerby og er udganspunkt for kør-selv-eventyret i det nordvestlige Australien. Når du har fået camperen udleveret, er det en god ide at få fyldt køleskabet op inden turen nordpå med Leveque Road. En stor del af halvøen er ejet af aboriginere, og det er vigtigt at følge skiltningen. Beagle Bay er en af de mange små aboriginale bosættelser, og her foreslår vi et stop og et kig indenfor i Sacred Heart Church, hvor alteret er overdådigt og smukt udsmykket med perler. Middle Lagoon lidt længere nordpå er efter de lokales mening det bedste sted, hvis man vil have en forfriskende svømmetur, men området er i stærk konkurrence med stranden ved Lombadina, der også er en aboriginal bosættelse. Efter at have kørt gennem et næsten mennesketomt landskab når du til toppen af halvøen Dampier, og du kan vaske det røde støv af dig i Det Indiske Oceans bølger. Det er en god ide at tjekke udbuddet af campingpladser inden afrejsen.

  Dagens distance uden afstikkere: 210 km
  Køretid: 2½ time

 • Dag 2 En dag med oplevelser på Dampier-halvøen

  Kooljaman på toppen af halvøen er stedet, hvor tingene sker. Man mener, at der har boet aboriginere på halvøen i de sidste 5000 år, og fra Kooljaman kan du komme på ture med aboriginale guider og få indsigt i den urgamle kultur, der her er præget af havet. En anden mulighed er at tage med på en sejltur og spotte skildpadder og delfiner i det krystalklare vand, og i perioden fra juli til oktober kan du være heldig at se pukkelhvaler. Er du interesseret i at fiske, er der et godt udbud af fisketure, og i selskab med de lokale bliver det mere end et fiskeeventyr. Du kan selvfølgelig også køre ud i det blå ….

 • Dag 3 Fra Cape Leveque via Broome til Windjana Gorge

  Der er lagt op til en lang køredag, da ruten går samme vej tilbage til Broome og herfra med Great Northern Highway østpå. Der findes en “back road”, men den henvender sig kun til “hard core locals”, der er 100 % fortrolige med outback’en. Hvis du synes, det er for mange kilometer til en enkelt dag, kan du overnatte ved strandene nord for Broome. Vælger du den løsning, foreslår vi et besøg på Willie Creek Pearl Farm. Her kan du se, hvordan man opdrætter muslinger, der producerer de smukkeste perler. Vælger du den lange strækning denne dag, passerer du Fitzroy River og Willare Bridge Roadhouse, hvor der er mulighed for at tanke op. Du når til Derby, og herfra er du på Gibb River Road. En del af ruten gennem Kimberley følger den legendariske vej gennem vidtstrakte kvægstationer og forbi ensomme “roadhouses”. Store strækninger er ikke asfalterede, og at sidde bag rattet her er ikke som på de hjemlige breddegrader. Der er en campground i Windjana National Park.

  Dagens distance: 544 km 
  Køretid: 7 timer

 • Dag 4 Fra Windjana Gorge National Park til Bell Gorge

  Du må absolut ikke gå glip af Tunnel Creek, der ligger 30 km sydøst for Windjana Gorge. Den uberørte og storslåede natur med de talrige spektakulære kløfter, smukke vandfald og rock pools er den primære grund til at tage til Kimberley. Det vil du helt sikkert blive overbevist om de følgende dage. Fra Windjana skal du tilbage på Gibb River Road, og når du har passeret Inglis Gap og Mt Bell, skal du begynde at kigge efter en jordvej til Bell Gorge i King Leopold Ranges. Bell Gorge er måske den smukkeste i Kimberley. Det “trappeagtige” vandfald er omgivet af U-formede klipper, og her er så smukt, at du roligt kan sætte nogen timer af til solbadning og en svømmetur. Ved Silent Grove er der en  campground og ved Bell Creek et par idylliske bush camps.

  Dagens distance: 179 km
  Køretid: 2 – 3 timer

 • Dag 5 Fra Bell Gorge til Manning Gorge

  Fra Bell Gorge skal du tilbage på Gibb River Road. I denne del af Australien er det sådan, at man skal tanke og købe ind, når muligheden byder sig – og det gør den ved Immtij Store. Vi foreslår to uforglemmelige stop denne dag. Det første er ved Adcock Gorge kun fem km fra Gibb River Road, og da det er lidt af en fysisk udfordring at nå frem, er det ikke sikkert, du skal dele oplevelsen ved det lille vandfald mellem de røde klipper og den skyggefulde pool med andre. Næste stop bør være Galvans Gorge, der er lettere tilgængelig. Det er en af de mindre gorges, men med en stor pool, og der et reb i et af træerne, hvis du har brug for en udfordring! Ved Mt Barnett Road House går vejen fra til Manning Gorge, der er dagens mål.

  Dagens distance uden afstikkere: 122 km 
  Køretid: 1½ time

 • Dag 6 En dag i naturen ved Manning Gorge

  Det er en dag, hvor vi foreslår, at du tager vandrestøvlerne på, pakker rygsækken og tager frokosten med. Der er en god vandrerute til Manning Falls, hvor du kan køle af under vandfaldet. Meget er anderledes i Kimberley end i det øvrige Australien. Det er f.eks. kun her – og i visse steder i det nordlige Northern Territory – at det australske boab-træ vokser vildt, og man mener, at det hårdføre træ er beslægtet med det afrikanske. Når det i tørtiden står uden blade, ligner det dårligt nok et træ. En af aboriginernes legender fortæller, at boab-træet på grund af en forbandelse er blevet vendt på hovedet og nu står med rødderne opad.

 • Dag 7 Fra Manning Gorge til Ellenbrae Station

  Denne dag venter en lidt længere køretur på Gibb River Road, og du kan lade tilfældet råde, når det gælder afstikkere – en lidt længere kunne gå til Mount Elizabet Station. Det er en cattle station på 197.000 ha, der også servicerer områdets få turister. Du kan naturligvis også køre direkte til Ellenbrae Station og nyde resten af dagen her, hvor der er gode 4WD-tracks og vandrestier, og det er muligt at se aboriginale klippemalerier i selskab med en af de lokale aboriginere.

  Dagens distance uden afstikkere: 192 km 
  Køretid: 3 timer

 • Dag 8 Fra Ellenbrae Station til Home Valley Station

  Du passerer Durack River og når til Home Valley Station, der ligger ved foden af Cockburn-bjergene ikke langt fra Pentecost River. Fra kvægstationen, der er et eldorado for turister og naturelskere, kan du komme til Bindoola Falls, der ligger på kvægstationens private jord, der omfatter over en million hektar! Home Valley Station tilbyder mange forskellige guidede ture og aktiviteter, hvor du får naturen i Kimberley helt ind under huden, f.eks. en airboat-tur på Pentecost River, solnedgangstur i det farvemættede landskab og fisketure. Her er også afmærkede vandrestier til dem, der vil opleve naturen på egen hånd. Er du tilfreds med de faciliteter, du har med, har kvægstationen meget naturskønne camp sites ved Pentecost River.

  Dagens distance: 113 km
  Køretid: 2 timer

 • Dag 9 Fra Home Valley Station til El Questro

  Der er kun en kort køretur til El Questro, der begyndte som en kvægstation, og som i dag er meget mere end det. Kvægstationen er af astronomisk størrelse og går under betegnelsen El Questro Wilderness Park – og naturen er fascinerende! På El Questro er der et kæmpe udvalg af guidede ture, spisesteder, forskellige overnatningsmuligheder, butikker etc., men så snart du vender ryggen til civilisationen, står naturoplevelserne i kø. Der findes flere forskellige typer campingpladser, og ved Pentecost River er der fredfyldte campsites uden faciliteter.

  Dagens distance: 50 km
  Køretid: 1 time

 • Dag 10 - 11 Et par dage med oplevelser ved El Questro

  4-hjulstrækket kommer til sin ret her i området ved El Questro. Der findes forskellige 4WD-ruter, og den 16 km lange “Tier Gorge Circuit” går til et dejligt “swimming hole” i Tier Gorge, og der er også mulighed for at se aboriginale klippemalerier. Et andet forslag er en 20 km tur til Explosion Gorge ved Chamberlain River med de imponerende røde klipper. På El Questro kan du få mange flere forslag til ture – og naturligvis også rådgivning. Vil du vandre, foreslår vi turen gennem Emma Gorge med de skyggefulde palmer til den kølige, forfriskende rock pool. Andre muligheder er Champagne Springs Walk, der følger Pentecost River og går i højderne til varme kilder. Overvej en vandretur med en af de passionerede guider fra El Questro, og du får meget at vide om flora og fauna og om stedets historie.

 • Dag 12 Fra El Questro til Purnululu National Park

  Fra El Qustro skal du tilbage til Gibb River Road og kan f.eks. tage en afstikker til Amalia Gorge. Gibb River Road møder Great Northern Highway, som du skal følge sydpå til Purnululu National Park. Great Northern Highway forbinder Wyndham i nord med Perth i syd og er med sine 3.200 km Australiens længste highway. Der er to campingmuligheder i nationalparken Purnululu. Kurrajong Campground ligger i nærheden af Echidna Chasm and Mini Palms Gorge, og Walardi Campground in nærheden af Cathedral Gorge og Piccaninny Creek.

  Dagens distance: 264 km
  Køretid: 3½ time

 • Dag 13 Purnululu National Park

  Purnululu National Park med de karakteristiske runde, stribede bjergformationer, der er omkring 350 mio. år gamle, er et enestående syn. Det er tankevækkende, at bjergene var en velbevaret hemmelighed indtil 1983. Indtil da var det kun områdets aboriginere og få lokale, der kendte til bjergenes eksistens på trods af, at området lå forholdsvis tæt ved Great Northern Highway, der blev en realitet i 1940’erne. Fra hovedvejen er der ca. 5o km til nationalparkens indgang, og en dag er ikke spor for meget i det unikke landskab. 4-hjulstrækket giver mange muligheder, men du må ikke snyde dig selv for en vandretur, og turen til Piccaninny Creek kan bestemt anbefales, og det samme gælder vandreturen til Mini Palms Gorge. Men der er nu ikke noget, der slår en helikoptertur!

 • Dag 14 Fra Purnululu National Park til Kununurra

  Byen Kununurra blev grundlagt så sent som i 1960 i forbindelse med et stort kunstvandingsprojekt, der forvandlede det tørre område til frugtbart landbrugsland. En dæmning over Ord River syd for byen skabte den kunstige sø Lake Argyle, og tidligere klippetoppe er nu små ensomme øer. En sejltur på Ord River er en stor naturoplevelse og kan bestemt anbefales.

  Dagens distance: 252 km
  Køretid:3 timer

 • Dag 15 Fra Kununurra til Nitmiluk National Park

  Vi foreslår, at du bruger sidste del af rejsen i The Top End, som den tropiske del af Northern Territory populært bliver kaldt. Her får du naturoplevelser i tre meget forskellige nationalparker –  Katherine/Nitmiluk, Kakadu og Litchfield – og vi kan godt love dig naturoplevelser, der ikke fås andre steder i verden. Ruten til byen Katherine går via Judbarra/Gregory National Park. Både nationalparken og “Gregory’s Tree” er opkaldt efter Augustus Gregory. Han var opdagelsesrejsende og camperede her ved det kæmpemæssige boab-træ i 1856, og man kan stadig se ekspeditionens inskriptioner i træet.

  Dagens distance: 540 km
  Køretid: 7 timer

 • Dag 16 En dag i nationalparken Katherine/Nitmiluk

  Nationalparken Katherine/Nitmiluk er først og fremmest berømt for de mange spektakulære kløfter, som Katherine River gennem millioner af år har skabt. En sejltur på Katherine River mellem de dramatiske klippevægge er et must. Du bliver præsenteret for et storslået sceneri i bunden af kløften, og bagefter kan du overveje en flyvetur over det vidtstrakte landskab.

 • Dag 17 Fra nationalparken Nitmiluk til nationalparken Kakadu

  Landskabet i nationalparken Kakadu består bl.a. af flade vådområder med et netværker af floder, billabongs og sumpe og er et eldorado ikke kun for fuglene, men også for krokodiller, skildpadder og øgler. Og selv om du kan få mange oplevelser på egen hånd, vil vi anbefale, at du tager med på en sejltur. Det kan f.eks. være en sejltur på Yellow Waters, hvor der er store chancer for at møde saltvandskrokodiller og se et stort udsnit af de 250 forskellige fuglearter, der holder til i nationalparken. I Kakadu findes klippemalerier, der er omkring 30.000 år gamle, og du kan opleve de urgamle klippemalerier ved Nourlangie Rock og Ubirr Rock, hvor de bedst bevarede findes. Også her anbefaler vi en guidet tur, der bliver speciel interessant, når guiden er aboriginer og fortæller aboriginale myter fra Drømmetiden og forklarer de forskellige motiver. Og et tip: Ved Ubirr Rock må du ikke gå glip af udsigten fra Nadab Lookout ud over det næsten endeløse landskab.

  Dagens distance: 328 km
  Køretd: 4 timer

 • Dag 18 En dag med oplevelser i nationalparken Kakadu

  Med 4WD kan du komme langt ind i nationalparken Kakadu – til billabongs, hvor fuglene flokkes, og til vandhuller, der tiltrækker kænguruer. Du kommer til steder, hvor turistbusserne må give op, og hvor du kan få en forfriskende dukkert og nyde naturen med alle sanser.

 • Dag 19 Fra nationalparken Kakadu til nationalparken Litchfield

  Selv om du kører i en bil, der kan klare det meste, så glem ikke at parkere bilen og nyd naturen til fods. Der er mange vandrestier i Litchfield, og kun til fods kan du opleve det varierede fugleliv, der tæller sjældne arter. Der er mange dejlige steder at campere i Litchfield, og bare det at sidde under skyggefulde træer og nyde fuglesangen er en oplevelse!

  Dagens distance: 340 km
  Køretid: 4½ time

 • Dag 20 En dag med oplevelser i nationalparken Litchfield

  Nationalparken Litchfield er kendt for sine mandshøje termitboer og imponerende vandfald som f.eks. Florence Falls og Wangi Falls. Det særlige ved vandfaldene i Litchfield er, at de stort set hele året sender kaskader af vand ud over de grønne, stejle klippevægge, og at der her er tale om “croc free swimming”. Med 4WD kan du komme til afsidesliggende områder i nationalparken, og der findes adskillige 4WD-tracks at vælge imellem, og som alle er godt beskrevet i nationalparkens materiale.

 • Dag 21 Fra Litchfield National Park til Darwin

  Du er nået til rejsens sidste dag og kan flyve hjem fra Darwin med så mange unikke og eventyrlige australske oplevelser i bagagen, som kun de færreste, der rejser Down Under, får.

  Dagens distance: 160 km
  Køretid: 2 timer

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot