Ring til os 70 22 66 00

Det bedste af Australiens østkyst

  22-dages rejse fra 31145 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Der er oplevelser til en hel ferie på Australiens østkyst. Dette forslag til en rejse inkluderer en kør-selv-ferie, der begynder i Brisbane, hvor den lejede bil står klar, og hotellerne er bestilt.

Næste del af rejsen er et eventyr! Der venter et 4-dages krydstogt med ”Coral Expeditions”, hvor der bliver kræset for de 50 gæster om bord. Krydstogtet går til den sydlige del af Great Barrier Reef, og undervejs er der exceptionelle muligheder for at dykke og snorkle. Da Sydney står højt på ønskelisten hos mange, begynder rejsen med et ophold i den fascinerende storby. Rejsen inkluderer fly, hotel, billeje og krydstogt og er altså en komplet rejse og et eksempel på, hvad man kan nå at opleve på 22 dage. Samtidig giver forslaget en indikation af, hvad rejsen kommer til at koste.

 

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Der er afrejse fra Danmark, og Australien-eventyret begynder. Du kan glæde dig til en indholdsrig rejse, der er en kombination af et ophold i Sydney og mange forskellige oplevelser i delstaten Queensland, der lokker med sol og sommer næsten året rundt. Highlights er kør-selv-turen fra Brisbane til Cairns og et 4-dages minikrydstogt med “Coral Expeditions” til øerne Pelorus, Dunk og Fitzroy, og hvor du får mulighed for at dykke og snorkle mellem farvestrålende fisk og koraller.

 • Dag 2 Ankomst til Sydney. Start evt. med at se byen fra vandsiden på en havnerundfart

  I 1770 gik den britiske opdagelsesrejsende James Cook i land i en bugt ikke langt fra det nuværende Sydney, og inspireret af de mange ukendte planter døbte James Cook den Botany Bay. I 1788 ankom de første skibe med straffefanger, og de indledende kapitler til Australiens moderne historie blev skrevet. Efter en lang flyvetur er det en god ide med en sejltur. Det kan f.eks. være en havnerundfart, hvor du bl.a. ser Operahuset fra søsiden. Knudepunktet Circular Quay er stedet at mærke storbyens puls, og herfra afgår færgerne til forstæderne, bl.a. den hyggelige badeby Manly og til Watsons Bay, der lokker med flot natur og den kendte fiskerestaurant Doyle’s.

  Tilkøbsmuligheder

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Du får udleveret cykel, hjelm og lille taske til kamera/pung. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  635 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

 • Dag 3 En dag med oplevelser i Sydney, hvor du kan besøge Sydney Opera House eller kravle op i højderne på Harbour Bridge

  Her er forslag til to oplevelser, du ikke må gå glip af i Sydney. Den ene er naturligvis Sydney Opera House, der er blevet et australsk ikon, hvor du bl.a. kan komme på en guidet rundtur. Den anden er bridge climbing på Harbour Bridge. Fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge er der en ubeskrivelig udsigt ned over Operahuset – en god grund til at vælge bridge climbing på broen, der også er et australsk ikon. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det en god ide at bestille inden afrejsen. Darling Harbour, der er et tidligere havneområde, er leveringsdygtig i underholdning  for hele familien. Her ligger Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et kæmpestort shoppingcenter.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

 • Dag 4 Brug tiden i Sydney på shopping eller besøg Museum of Contemporary Art

  Er du interesseret i at shoppe, er Queen Victoria Building på George Street et godt sted at begynde. De lokale kalder bygningen QVB, og den victorianske bygning har butikker i fire etager. Det er jo ikke noget særsyn i en storby, men det er derimod selv bygningen. Den er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske detaljer. Er du interesseret i kunst, vil vi anbefale Museum of Contemporary Art beliggende ved West Circular Quaymelem færgeterminalen og området The Rocks. Ud over den faste samling er der altid adskillige særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen “Down Under”. Der er gratis adgang til museet, som har længe åbent om torsdagen.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne eksklusive heldagstur med max. 17 deltagere, og turen inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Calmsley Hill, som er en arbejdende farm tæt på Sydney, hvor vi skal opleve nogle af de mange forskellige gårddyr samt koalaer og kænguruer. Det er også her, vi får vores "morning tea" serveret. Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder den enestående udsigt med et glas mousserende vin i hånden.

  1.465 kr. pr. voksen
  870 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 9 timer. Inkl. nationalpark gebyr, morning tea, 2-retters frokost, 1 glas mousserende vin samt transport hotel t/r.

 • Dag 5 Med fly fra Sydney til Brisbane, hvor du kan gå tur gennem City Botanic Gardens, sejle på Brisbane River eller opleve Story Bridge

  Rejsen fortsætter med fly til Brisbane, der er den største by i delstaten Queensland. Det solrige klima har givet byen vokseværk, og de dejlige strande i nærheden af Brisbane har sat storbyen på verdenskortet. Nord for Brisbane ligger The Sunshine Coast, og syd for byen lokker The Gold Coast. Gå en tur gennem City Botanic Gardens, der ligger smukt ved Brisbane River, og gå over på den anden side af floden til South Bank Parklands, som både er et forlystelsesområde og et kunstigt strandområde med hvidt sand og palmer. Andre ideer kunne være en sejltur på Brisbane River, bridge climbing på Story Bridge og en tur til byens anden botaniske have, som er Mt. Cootha Gardens ved foden af Coot-tha-bjerget. Fra toppen af bjerget er der en storslået panoramaudsigt over byen, og man kan se helt til Moreton Bay.

  Her kan du bo dag 5

  Brisbane | Hotel Grand Chancellor

  Hotellet er højt beliggende ved Roma Street Parklands, har flot udsigt til enten bjergene eller Brisbane River og ligger i gå-afstand til centrum...

 • Dag 6 Bilen hentes i Brisbane og med færgen over går det til Fraser Island med de fantastiske klitlandskaber

  Bilen hentes og kør-selv-ferien starter fra Brisbane. Ruten følger Bruce Highway til den hyggelige badeby Noosa. Derefter køres der til Hervey Bay, hvor færgen til Fraser Island afgår. Fraser Island er verdens største sandø – 123 km er der fra nord til syd og 15 km fra øst til vest med de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med træer, der bliver 70 m høje. Læg hertil et spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Da “vejnettet” på Fraser Island udelukkende er hjulspor i sandet, bliver bilen stående på fastlandet.

  Dagens distance: 353 km

   

  Her kan du bo dag 6 & 7

  Kingfisher Bay Resort

  Kingfisher Bay Resort ligger tæt ved stranden og samtidig gemt i regnskoven. Respekt for naturen er den bærende filosofi, men alligevel kan resor...

 • Dag 7 Mulighed for guidede oplevelser på Fraser Island i 4WD

  Fraser Island er en stor nationalpark, og ikke mindre end 184.000 ha udgør verdens sandø. Da der ikke er asfalterede veje på Fraser Island, men kun hjulspor i sandet, anbefales det at tage med på en guidet tur i 4WD rundt på øen bl.a. til Lake McKenzie, Eli Creek, The Cathedrals og Maheno-skibsvraget. Her cruises der rundt på øens ”hovedvej”, som er stranden 75 Mile Beach – det i sig selv er en speciel oplevelse.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Fraser Island Adventure

  Kingfisher Bay Resort tilbyder en guidet tur i 4WD til bl.a. Seventy Mile  Beach, Wanggoolba Creek, The Pinnacles og Lake McKenzie. Turen koster kr. 1.075.

  1.075 kr. pr. person

 • Dag 8 Med færgen fra Fraser Island til Hervey Bay og fortsæt nordpå med bilen til kystbyen Bargara

  Du tager med færgen tilbage til Hervey Bay og fortsætter nordpå. Kysten kaldes i daglig tale ”solskinskysten”, da klimaet her er godt stort set året rundt. Gør et stop i byen Bundaberg, som ligger på ”The Sugar Coast ” – og navnet hentyder til områdets store produktion af sukkerrør. Byen er mest kendt for sin berømte Bundaberg-rom. Du når til Bargara, der ligger helt ude ved kysten.

  Dagens distance: 193 km

   

  Her kan du bo dag 8

  Kelly's Beach Resort

  Kelly Beach Resort er et øko-venligt sted beliggende i hyggelige haveomgivelser. Hotellet har en udendørs pool, tennisbane og en restaurant. Der ...

 • Dag 9 Fra Gladstone ad Bruce Highway til den historiske by Rockhampton, der ligger tæt på Mount Archer National Park

  Ruten går til Gladstone og følger herfra Bruce Highway videre nordpå. Lidt nordøst for Rockhampton ligger den populære badeby Yeppon, hvorfra der sejler både til Great Keppel Island.  Det er en populær ø, da den kun ligger 13 km fra kysten. Der overnattes i den historiske by Rockhampton, der har mange fredede bygninger fra byens barndom, og byen er især kendt som Australiens ”bøf-by”. Så der er nok ingen tvivl om, hvad menuen skal stå på denne aften. Hvis du er naturelsker, kan du udforske Mount Archer National Park, som har en utrolig bred vifte af planter og vilde blomster. Fra det 600 m høje bjerg er der en fantastisk udsigt ud over Rockhampton og kysten.

  Dagens distance: 303 km

  Her kan du bo dag 9

  Travelodge Rockhampton

  Travelodge Rockhampton er et dejligt hotel i hjertet af byen. Hotellet har flot udsigt over Fitzroy River og tilbyder fitnesscenter, udendørs swi...

 • Dag 10 Besøg den hyggelige by Mackay, oplev næbdyr i Eungella National Park og videre til Airlie Beach

  Ruten går langs kysten. Gør et stop i byen Mackay, der er en stille by bevaret i gammel Queensland-stil. En af de store attraktioner i området er regnskovsområdet Eungella National Park, hvor man bl.a. kan se det specielle næbdyr. Videre til Airlie Beach. Her kan du besøge Conway National Park og Cedar Creek Falls, hvor du kan opleve strande og tropisk regnskov.

  Dagens distance: 481 km

  Her kan du bo dag 10 & 11

  Best Western Mango House Resort

  Best Western Mango House Resort er omgivet af Conway Nationalpark og ligger 5 minutters kørsel fra Shute Harbour. ...

 • Dag 11 Afslapning ved stranden i Airlie Beach og evt. sejltur til Whitsunday-øerne

  Slap af ved lagunen ved stranden i Airlie Beach eller gå en tur gennem gågaden med butikker og caféer. Du kan også tage på en sejltur til Whitsunday-øerne, som består af 74 øer, hvoraf de fleste er ubeboede og fredede nationalparker. Øgruppen The Whitsundays fil sit navn, da Captain Cook sejlede forbi øerne Pinsedag i 1770. Det syn, der mødte ham dengang, er ikke så meget forskelligt fra det, man møder idag – små grønne øer spredt med rund hånd i et solbeskinnet, azurblåt hav.

  Whitsunday Island er den største, og her ligger Whitehaven Beach, der år efter år er på listen med de smukkeste strande. Bedste måde at opleve The Whitsundays på er naturligvis en sejltur, og vi foreslår en tur, hvor du kommer til Daydream Island og til Hamilton Island og naturligvis til Whitsunday Island, der er den største af øerne. Her ligger Whitehaven Beach, der uden diskussion er øgruppens flotteste strand på grund af sit snehvide sand, og ikke overraskende har stranden status som nationalpark.

  Tilkøbsmuligheder

  Whitsunday-øerne & Whitehaven Beach

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på denne halvdagstur, hvor du vil se noget af den smukkeste natur, Australien har at byde på. Du sejler fra Port of Airlie, og kaptajnen vil fortælle om områdets historie og naturlige vidundere, imens du nyder udsigten af Whitsunday-øerne på turen mod Whitehaven Beach. Whitehaven Beach befinder sig på den største af de 74 Whitsunday-øer, og det krystalklare, azurblå vand, og den uberørte, hvide sandstrand strækker sig over mere end syv kilometer. Nyd en vandretur, afslapning eller svømmetur, imens du beundrer udsigten af en af verdens smukkeste strande.

  665 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7.15 og 1.55. Varighed: 6,5 time. Inkl. kaffe/te samt miljøafgift.

  Eksklusiv sejltur til Whitsunday-øerne

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på en eksklusiv sejltur om bord på Camira, som er en højhastighedskatamaran, der er rummelig og behagelig at sejle med. Turen inkluderer en guidet gåtur på Whitsunday Island, som bl.a. vil føre dig til udkigsstedet Hill Inlet, der er et af de mest fotograferede steder i Australien. På den guidede gåtur får du bl.a. et indblik i det billedskønne områdes historie, og du vil lære om Ngaro-folket, som er Whitsundays oprindelige folk. På sejlturen vil du desuden få mulighed for at bade og opleve smukke strande, og det er ofte muligt at se rokker og store havskildpadder. Til frokost vil du få serveret et lækkert grillmåltid, og katamaranens mandskab, der har mange års lokal erfaring, vil gøre deres bedste for, du får en mindeværdig oplevelse.

  1.025 kr. pr. voksen
  715 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15. Varighed: 10 timer. Inkl. kaffe/te, barbeque-frokost med drikkevarer (vin & øl fra kl. 11) samt miljøafgift.

 • Dag 12 Stop i Bowen på vejen mod Townsville, hvis du vil snorkle og plaske ved revet, der ligger få meter fra vandkanten

  Turen går via Bowen til Townsville, og her kan du gøre et stop, hvis du har lyst til lidt oplevelser under vandet, da revet ligger få meter fra vandkanten. Det er derfor blot med at hoppe i badetøjet og tage snorkeudstyret på – og så er der ikke langt til hyggelige møder med fisk og andre dyr, der lever under vandet. Alt efter tidevandet er det også muligt at gå en tur ud til fyrtårnet, når der er lavvande.

  Dagens distance: 274 km

  Her kan du bo dag 12 & 13

  Mercure Inn Townsville

  Mercure Inn Townsville er omgivet af tropisk have og ligger på bredden af The Lakes ca. 4 km fra Townsville centrum. På hotellet kan du nyde godt...

 • Dag 13 Udforsk tropebyen Townsville, gå langs strandpromenaden The Strand eller få et overblik over byen fra Castle Hill

  Tropebyen Townsville har et hyggeligt centrum, som ikke er større end man kan gå til det hele. Der er skabt et hyggeligt restaurationsmiljø omkring den gamle svingbro Victoria Bridge og gågaden Flinders St. Mall ender ved havnen og byens gamle kvarter. Langs med havet løber den lange strandpromenade The Strand med grønne parkområder og et offentligt svømmebassin. Et overblik over byen kan fås fra Castle Hill (290 m).

   

 • Dag 14 Besøg teplantagen Nerada Plantation og slotsruinen i Paronella Park. Bilen afleveres i Cairns

  På vejen til Cairns er der mulighed for at besøge Nerada Plantation vest for Innisfail og se, hvordan der dyrkes te. Paronella Park bør også med i overvejelserne, da ruinerne af det spanskinspirerede slot ligger i eventyrlige regnskovsomgivelser. Bilen afleveres i Cairns, der er den største by i det nordlige Queensland. Her ved Cairns ligger Great Barrier Reef forholdsvis tæt ved kysten, og Cairns er derfor et godt udgangspunkt for sejlture tilrevet, der strækker sig 2.000 km langs Australiens kyst. Nyd resten af dagen på Bay Village Tropical Retreat.

  Dagens distance: 347 km

   

  Her kan du bo dag 14

  Cairns | Bay Village Tropical Retreat

  Resortet ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Dejlige grønne, tropiske omgivelser med pool, og he...

 • Dag 15 Krydstogt med luksusskibet "Coral Expeditions" starter

  Rejsen fortsætter med et uforglemmeligt krydstogt. Denne dag er den første af fire eventyrlige dage med ”Coral Expeditions” – og du kan glæde dig til en luksusoplevelse, for der bliver på alle måder kræset for de 50 passagerer om bord. Undervejs er der exceptionelle muligheder for at dykke og snorkle ved Great Barrier Reef, og der er marinebiologer med om bord, der fungerer som guider, når du skal udforske koralrevet. Den første dag kastes der anker om eftermiddagen ved Thetford Reef og Sudbury Cay, og første møde med koralrevet er en tur med en båd med glasbund, og senere er der mulighed for at snorkle mellem de tropiske fisk og farvestrålende koraller.

  Krydstogt dag 15-18

  Coral Expeditions krydstogt

  Luksuskrydstogtskibet “Coral Expeditions” har plads til 45 gæster og tilbyder en komfortabel og intim atmosfære. Skibet har et soldæ...

 • Dag 16 Delfiner i Hinchinbrook Channel, frokost på Pelorus Island og udforskning af øens regnskov og strande

  Når du vågner denne dag, er “Coral Expeditions” på vej igennem Hinchinbrook Channel, og her er det ikke usædvanligt at spotte delfiner, skildpadder og søkøer. Frokosten bliver serveret på stranden på Pelorus Island, og bagefter skal øen udforskes. Turen går først gennem regnskoven, og senere skal der dykkes og snorkles, og guiderne hjælper naturligvis dem til rette, der ikke er så øvede. De farvestrålende koraller og fisk kan også iagttages fra en båd med glasbund. Sidst på dagen stikkes der igen til søs.

 • Dag 17 Vandretur med naturguide på Dunk Island og videre til farverige Nathan Reef

  Denne morgen kastes der anker ved Dunk Island. Det meste af øen er dækket af regnskov, og på vandreturen med naturguiden kan du være heldig at se den store blå Ulysses-sommerfugl, som øen er kendt for. Der fortsættes til Nathan Reef, som hører til et af de mest farverige dele af Great Barrier Reef, og hvor der findes rigtig mange forskellige arter af koraller. Marinebiologerne sørger for, at du ser fisk og koraller, som du sikkert ikke selv vil have fået øje på. Glæd dig til endnu en dejlig aften på dækket under stjernerne.

 • Dag 18 Nyd livet på Fitzroy Island på stranden eller under vandet. Videre fra Cairns til hyggelige Port Douglas

  Rejsen fortsætter til endnu en skøn ø, hvor der lægges til. Fitzroy Island er omgivet af koralrev og byder på enestående snorkling i det lave vand, men her er også mulighed for bushwalking, og her er dejlige strande til afslapning og soldyrkelse. Midt på dagen lægges der til i Cairns, og der er sørget for transport til Port Douglas ca. 65 km nord for Cairns. Port Douglas ligger, hvor Pacific Highway ender, og man skal ikke ret meget længere nordpå, før vildmarken tager over. Four Miles Beach strækker sig i hele byens længde og er ubetinget en af de bedste strande i det nordlige Queensland. Livet leves i et roligere tempo her end i Cairns, men her mangler bestemt ikke noget, når det gælder shopping og restauranter, og både regnskoven og koralrevet er indenfor rækkevidde. Peninsula Boutique Hotel er basen de næste dage – et 4-stjernet resort beliggende i et tropisk haveanlæg lige ned til Four Mile Beach, og det er hotellet med den mest suveræne udsigt i Port Douglas.

  Her kan du bo dag 18-21

  Port Douglas | Peninsula Boutique Hotel

  Hotellet har den bedste beliggenhed i Port Douglas – i et tropisk haveanlæg lige ned til Four Miles Beach, og det er hotellet med den mest suver...

 • Dag 19-20 Nyd livet i Port Douglas eller få regnskovsoplevelser i Daintree guidet af aboriginere

  Rejsen afsluttes med et par afslappende dage i den lille, hyggelig ferieby Port Douglas. Men du kan også vælge at opleve regnskoven og den aboriginale kultur på på en guidet tur – og vi foreslår turen “Daintree Dreaming”. Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i området nord for Port Douglas i 50.000 år, og en heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da to aboriginere tager dig med på en vandring gennem mangroven ved Cooya Beach. Turen følger urgamle stier, som deres forfædre har benyttet, og de to aboriginere finder spiselige planter i mangroven og viser, hvordan de – og også deres forfædre – har fanget fisk og krabber. På Janbal Aboriginal Art Gallery i Mossman møder du aborigineren Binna, som tager dig med ind i kunstens verden, og på en tur gennem regnskoven lærer du mere om aboriginernes samspil med naturen. (Turen kan tilkøbes).

   

  Tilkøbsmuligheder

  Daintree Dreaming

  Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i regnskovsområdet nord for Port Douglas i 50.000 år, og denne heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da en aboriginer tager dig med på en vandring gennem mangroven ved Cooya Beach. Turen følger urgamle stier, som hans forfædre har benyttet, og han finder spiselige planter i mangroven og viser, hvordan han – og også hans forfædre – har fanget fisk og krabber. Du kommer også gennem verdens ældste regnskov i Mossman Gorge og får mulighed for en svømmetur i det klare vand.

   

  1.290 kr. pr. voksen
  1.190 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00 fra Port Douglas. Varighed: 8 timer. Inkl. formiddagskaffe/te, picnic-frokost og transfer hotel t/r

  Daintree & Cape Tribulation

  En dag med regnskovsoplevelser på denne eksklusive tur i luksusbus med max. 28 gæster. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem nogle af de ældste regnskove i verden. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen. I Cape Tribulation stopper vi ved Alexandre Lookout med et spektakulært udsyn over Daintree Rivers flodmunding, Snapper Island og ud mod koralhavet. Vi nyder en dejlig frokost og gåtur på den berømte Cape Tribulation Beach. Før vi bevæger os ind i Mossman Gorge får vi en introduktion til området af de aboriginale ejere af området og på gåturen lærer du meget mere om de fascinerende hemmeligheder i en af verdens ældste regnskove. Turen er med engelsktalende lokalguide, varer fra kl. 7 til kl. 17.30, og prisen inkluderer al transport, kaffe/te formiddag og eftermiddag, frokost og Daintree River Cruise.  

  1.125 kr. pr. person

 • Dag 21 Afrejse fra Cairns
 • Dag 22 Hjemkomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Rydges Sydney Central i Sydney inkl. morgenmad
 • Rundvisning i Operahuset
 • Indenrigsflyning Sydney - Brisbane
 • 1 overnatning på Hotel Grand Chancellor i Brisbane
 • 9-dages kør-selv-tur inkl. billeje, forsikringer og 8 overnatninger på hotel
 • 1 overnatning på Bay Village Tropical Retreat
 • 4-dages krydstogt med "Coral Expeditions" inkl. måltider og aktiviteter
 • Transport Cairns - Port Douglas t/r
 • 3 overnatninger på Peninsula Boutique Hotel inkl. morgenmad
 • Fly Cairns – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2019 - 31. maj 2021Fra 31145 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot