Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Krydstogt med
Det bedste af Australiens østkyst

23-dages rejse fra kr.

Om rejsen

Specialtilbud – spar kr. 1.330 (er fratrukket prisen)

Rejs i perioden 1/4 2018 – 31/3 2019

Der er oplevelser til en hel ferie på Australiens østkyst. Dette forslag til en rejse inkluderer en kør-selv-ferie, der begynder i Brisbane, hvor den lejede bil står klar, og hotellerne er bestilt. En detaljeret rutebeskrivelse sørger for, at du altid er på rette vej og får set en masse på turen nordpå til Cairns – og så er det dejligt at kunne koncentrere sig om oplevelserne på kør-selv-turen.

Næste del af rejsen er et eventyr! Der venter et 4-dages krydstogt med ”Coral Expeditions”, hvor der bliver kræset for de 50 gæster om bord. Krydstogtet går til den sydlige del af Great Barrier Reef, og undervejs er der exceptionelle muligheder for at dykke og snorkle. Da Sydney står højt på ønskelisten hos mange, begynder rejsen med et ophold i den fascinerende storby. Rejsen inkluderer fly, hotel, billeje og krydstogt og er altså en komplet rejse og et eksempel på, hvad man kan nå at opleve på 23 dage. Samtidig giver forslaget en indikation af, hvad rejsen kommer til at koste.

 

 

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Der er afrejse fra Danmark, og Australien-eventyret begynder. Du kan glæde dig til en indholdsrig rejse på 23 dage, der er en kombination af et ophold i Sydney og mange forskellige oplevelser i delstaten Queensland, der lokker med sol og sommer næsten året rundt. Highlights i denne del af  er kør-selv-turen fra Brisbane til Cairns og et 4-dages mini-krydstogt med “Coral Expeditions” til øerne Pelorus, Dunk og Fitzroy, og hvor du får mulighed for at dykke og snorkle mellem farvestrålende fisk og koraller.

 • Dag 2 Mulighed for stop i Østen

  Vi kan arrangere et kortere eller længere ophold i Østen, hvis du er interesseret. Flyver du med Singapore Airlines, er der mulighed for stop i Singapore. Her i den pulserende storby mødes to verdener, og det ene øjeblik kan du være på vej tilbage i tiden og i det næste på vej ind i fremtiden. Singapore er en kulturel mangfoldighed,  et shopping-eldorado, og en oplevelse for alle sanser.

   

 • Dag 3 Ankomst til Australien og til Sydney

  I 1770 gik den britiske opdagelsesrejsende James Cook i land i en bugt ikke langt fra det nuværende Sydney, og inspireret af de mange ukendte planter døbte James Cook den Botany Bay. I 1788 ankom de første skibe med straffefanger, og de indledende kapitler til Australiens moderne historie blev skrevet. Efter en lang flyvetur er det en god ide med en sejltur. Det kan f.eks. være en havnerundfart, hvor du bl.a. ser Operahuset fra søsiden. Knudepunktet Circular Quay er stedet at mærke storbyens puls, og herfra afgår færgerne til forstæderne, bl.a. den hyggelige badeby Manly og til Watsons Bay, der lokker med flot natur og den kendte fiskerestaurant Doyle’s. Overnatning: Cambridge Hotel Sydney.

 • Dag 4 En dag med oplevelser i Sydney

  Her er forslag til to oplevelser, du ikke må gå glip af i Sydney. Den ene er naturligvis Sydney Opera House, der er blevet et australsk ikon, og vi har inkluderet en guidet rundvisning, hvor du bl.a. kommer bag scenen. Den anden er bridge climbing på Habour Bridge. Fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge er der en ubeskrivelig udsigt ned over Operahuset – en god grund til at vælge bridge climbing på broen, der også er et australsk ikon. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det en god ide at bestille inden afrejsen. Darling Harbour, der er et tidligere havneområde, er leveringsdygtig i underholdning  for hele familien. Her ligger Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et kæmpestort shoppingcenter. Overnatning: Cambridge Hotel Sydney.

 • Dag 5 Flere oplevelser i Sydney

  Er du interesseret i at shoppe, er Queen Victoria Building på George Street et godt sted at begynde. De lokale kalder bygningen QVB, og den victorianske bygning har butikker i fire etager. Det er jo ikke noget særsyn i en storby, men det er derimod selv bygningen. Den er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske detaljer. Er du interesseret i kunst, vil vi anbefale Museum of Contemporary Art beliggende ved West Circular Quaymelem færgeterminalen og området The Rocks. UD over den faste samling er der altid adskillige særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen “Down Under”. Der er gratis adgang til museet, som har længe åbent om torsdagen. Overnatning: Cambridge Hotel Sydney.

 • Dag 6 Sydney - Brisbane

  Rejsen fortsætter med fly til Brisbane, der er den største by i delstaten Queensland. Det solrige klima har givet byen vokseværk, og de dejlige strande i nærheden af Brisbane har sat storbyen på verdenskortet. Nord for Brisbane ligger The Sunshine Coast, og syd for byen lokker The Gold Coast. Gå en tur gennem City Botanic Gardens, der ligger smukt ved Brisbane River, og gå over på den anden side af floden til South Bank Parklands, som både er et forlystelsesområde og et kunstigt strandområde med hvidt sand og palmer. Andre ideer kunne være en sejltur på Brisbane River, bridge climbing på Story Bridge og en tur til byens anden botaniske have, som er Mt. Cootha Gardens ved foden af Coot-tha-bjerget. Fra toppen af bjerget er der en storslået panoramaudsigt over byen, og man kan se helt til Moreton Bay. Overnatning: Hotel Grand Chancellor.

 • Dag 7 Brisbane - Noosa

  I Brisbane starter kør-selv-ferien – bilen hentes. Ruten fra Brisbane følger Bruce Highway til den hyggelige badeby Noosa, der har ord for at være en af de mest mondæne på denne del af østkysten. Inden du når til Noosa, kan du tage en afstikker til  Noosa National Park og tage på “koala-spotting” eller afprøve de skønne surf-bølger. Nyd resten af dagen på stranden ved Laguna Bay i Noosa. Overnatning: Mantra French Quarter Resort.

  Dagens distance: 145 km

   

 • Dag 8 Noosa - Hervey Bay

  Byen Maryborough er grundlagt i 1843 og er en af de ældste byer i Queensland. Et stop i den historiske by kan anbefales, og følger du Heritage Walk kommer du forbi 28 historiske bygninger. På Hervey Bay Historical Museum kan du opleve et stykke dansk indvandrerhistorie. De første hvide nybyggere kom til Hervey Bay i perioden fra 1860 – 1880, og heriblandt var der en del skandinavere, der blev lokket med gratis jord og en billet på afbetaling. Der fortsættes til Hervey Bay, hvor ikke mindre end 14 km strand lokker. Overnatning: Mantra Hervey Bay.

  Dagens distance: 187 km

   

 • Dag 9 Hervey Bay - evt. udflugt til Fraser Island

  Der overnattes to nætter i Hervey Bay, og det er oplagt at tage til Fraser Island denne dag. Fraser Island er verdens største sandø med kæmpemæssige klitter og krystalklare ferskvandssøer. Der går færge fra Hervey Bay, men da der ikke er veje på Fraser Island, men kun hjulspor i sandet, er det bedst at tage med på en guidet tur. Du bliver hentet på hotellet, og efter en færgetur på 45 min. venter en tur i 4WD rundt på øen – til bl.a. Lake McKenzie, Eli Creek, The Cathedrals (en klit med sand i mange farver) og Maheno-skibsvraget. Heldagsturen koster kr. 910 pr. person og er inkl. færge, formiddagste og BBQ-frokost. Overnatning: Mantra Hervey Bay.

   

 • Dag 10 Hervey Bay - Rockhampton

  Ruten går via sukkerbyen Childers, hvor der er mulighed for at besøge Isis Sugar Mill. Rockhampton er især kendt, fordi byens mange slagterier modtager kødkvæg fra kvægstationer i det meste af delstaten Queensland, og ikke overraskende bliver byen kaldt “Beef Capital of Australia”. Så der er nok ingen tvivl om, hvad menuen skal stå på denne aften. Rockhampton har mange fredede bygninger fra byens barndom, og de kan især ses på Quay Street. Dreamtime Aboriginal Cultural Centre ligger seks km nord for byen og er en spændende introduktion til aboriginal kulturen. Overnatning: Travelodge Rockhampton.

  Dagens distance: 393 km

 • Dag 11 Rockhampton - Mackay

  Byen Mackay er omgivet af frodige sukkerrørsmarker, og fra juli til november er der rundvisning på flere af sukkerfabrikkerne. I Eungella National Park 84 km vest for Mackay venter naturoplevelser. Det er en af de mest spektakulære nationalparker i Queensland, så parker bilen og følg en af stierne gennem regnskoven forbi dybe kløfter og flotte vandfald – måske er du heldig at komme tæt på nationalparkens dyreliv. Overnatning: Mackay Rose Motel.

  Dagens distance: 330 km

   

 • Dag 12 Mackay - Airlie Beach

  Fra Mackay fortsættes der nordpå til Airlie Beach, og den nærliggende by Shute Harbour er udgangspunkt for sejlture til The Whitsundays. Øgruppen består af 74 øer, og langt størstedelen er ubeboede, og mange er fredede. Den lille bjergrige Brampton Island er en af de øer, som australierne selv foretrækker, og her er der mange muligheder for at få en aktiv dag. Daydream Island er en af de mindste øer, og den ligger kun 20 minutters sejlads fra Shute Harbour og er en ø, som mange endags-turister foretrækker. Overnatning: Mango House Resort.

  Dagens distance: 150 km

 • Dag 13 Airlie Beach- evt. sejltur til The Whitsundays

  Øgruppen The Whitsundays fil sit navn, da Captain Cook sejlede forbi øerne Pinsedag i 1770. Det syn, der mødte ham dengang, er ikke så meget forskelligt fra det, man møder idag – små grønne øer spredt med rund hånd i et solbeskinnet, azurblåt hav. Whitsunday Island er den største, og her ligger Whitehaven Beach, der år efter år er på listen med de smukkeste strande. Bedste måde at opleve The Whitsundays på er naturligvis en sejltur, og vi foreslår en tur, hvor du kommer til Daydream Island og til Hamilton Island og naturligvis til Whitsunday Island, der er den største af øerne. Her ligger Whitehaven Beach, der uden diskussion er øgruppens flotteste strand på grund af sit snehvide sand, og ikke overraskende har stranden status som nationalpark.  Overnatning: Best Western Mango House Resort.

 • Dag 14 Airlie Beach - Townsville

  Turen går via Proserpine til Townsville, og her er det en god ide at besøge Great Barrier Reef Wonderland. Centeret byder på et imponerende akvarium med levende koralrev og hundredvis af koralfisk, rokker og hajer. Udstillingerne og de interessante 3D-film er en rigtig god introduktion til Great Barrier Reef. En ide kunne være en tur til Magnetic Island, der ligger kun 8 km fra kysten, og en af oplevelserne på øen er de mange vildtlevende koalaer. Selv om koalaer er sky, kan du være heldig at spotte koalaer i træerne. Besøg evt. øens Koala Sanctuary, hvor man tager sig af syge og tilskadekomne koalaer. Størstedelen af øen er i øvrigt nationalpark med vandrestier, og bliv ikke overrasket, hvis der dukker et par dværgkænguruer op! Overnatning: Mercure Inn Townsville.

  Dagens distance: 300 km

 • Dag 15 Townsville - Cairns

  Denne dag er der mulighed for at besøge Nerada Plantation vest for Innisfail og se, hvordan der dyrkes te, og Johnstone River Crocodile Farm er en anden ide i Innisfail-området. Paronella Park bør også tages med i overvejelserne, da ruinerne af det spanskinspirerede slot ligger i eventyrlige regnskovsomgivelser. Kør-selv-turen slutter i Cairns, hvor bilen afleveres. Nyd resten af dagen på Bay Village Tropical Retreat.

  Dagens distance: 335 km

 • Dag 16 Krydstogt med "Coral Expeditions"

  Rejsen fortsætter med et uforglemmeligt krydstogt. Denne dag er den første af fire eventyrlige dage med ”Coral Expeditions” – og du kan glæde dig til en luksusoplevelse, for der bliver på alle måder kræset for de 50 passagerer om bord. Undervejs er der exceptionelle muligheder for at dykke og snorkle ved Great Barrier Reef, og der er marinebiologer med om bord, der fungerer som guider, når du skal udforske koralrevet. Den første dag kastes der anker om eftermiddagen ved Thetford Reef og Sudbury Cay, og første møde med koralrevet er en tur med en båd med glasbund, og senere er der mulighed for at snorkle mellem de tropiske fisk og farvestrålende koraller.

 • Dag 17 Pelorus Island

  Når du vågner denne dag, er “Coral Expeditions” på vej igennem Hinchinbrook Channel, og her er det ikke usædvanligt at spotte delfiner, skildpadder og søkøer. Frokosten bliver serveret på stranden på Pelorus Island, og bagefter skal øen udforskes. Turen går først gennem regnskoven, og senere skal der dykkes og snorkles, og guiderne hjælper naturligvis dem til rette, der ikke er så øvede. De farvestrålende koraller og fisk kan også iagttages fra en båd med glasbund. Sidst på dagen stikkes der igen til søs.

 • Dag 18 Dunk Island

  Denne morgen kastes der anker ved Dunk Island. Det meste af øen er dækket af regnskov, og på vandreturen med naturguiden kan du være heldig at se den store blå Ulysses-sommerfugl, som øen er kendt for. Der fortsættes til Nathan Reef, som hører til et af de mest farverige dele af Great Barrier Reef, og hvor der findes rigtig mange forskellige arter af koraller. Marinebiologerne sørger for, at du ser fisk og koraller, som du sikkert ikke selv vil have fået øje på. Glæd dig til endnu en dejlig aften på dækket under stjernerne.

 • Dag 19 Fitzroy Island - Port Douglas

  Rejsen fortsætter til endnu en skøn ø, hvor der lægges til. Fitzroy Island er omgivet af koralrev og byder på enestående snorkling i det lave vand, men her er også mulighed for bushwalking, og her er dejlige strande til afslapning og soldyrkelse. Midt på dagen lægges der til i Cairns, og der er sørget for transport til Port Douglas ca. 65 km nord for Cairns. Port Douglas ligger, hvor Pacific Highway ender, og man skal ikke ret meget længere nordpå, før vildmarken tager over. Four Miles Beach strækker sig i hele byens længde og er ubetinget en af de bedste strande i det nordlige Queensland. Livet leves i et roligere tempo her end i Cairns, men her mangler bestemt ikke noget, når det gælder shopping og restauranter, og både regnskoven og koralrevet er indenfor rækkevidde. Peninsula Boutique Hotel er basen de næste dage – et 4-stjernet resort beliggende i et tropisk haveanlæg lige ned til Four Mile Beach, og det er hotellet med den mest suveræne udsigt i Port Douglas.

 • Dag 20 - 21 Nyd livet i Port Douglas eller få regnskovsoplevelser

  Rejsen afsluttes med et par afslappende dage i den lille, hyggelig ferieby Port Douglas. Men du kan også vælge at opleve regnskoven og den aboriginale kultur på på en guidet tur – og vi foreslår turen “Daintree Dreaming”. Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i området nord for Port Douglas i 50.000 år, og en heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da to aboriginere tager dig med på en vandring gennem mangroven ved Cooya Beach. Turen følger urgamle stier, som deres forfædre har benyttet, og de to aboriginere finder spiselige planter i mangroven og viser, hvordan de – og også deres forfædre – har fanget fisk og krabber. På Janbal Aboriginal Art Gallery i Mossman møder du aborigineren Binna, som tager dig med ind i kunstens verden, og på en tur gennem regnskoven lærer du mere om aboriginernes samspil med naturen. (Turen kan tilkøbes).

   

 • Dag 22 Afrejse fra Cairns med fly til Danmark
 • Dag 23 Ankomst til Danmark

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Cambridge Hotel i Sydney inkl. morgenmad
 • Rundvisning i Operahuset
 • Indenrigsflyning Sydney - Brisbane
 • 1 overnatning på Hotel Grand Chancellor i Brisbane
 • 9-dages kør-selv-tur inkl. billeje, forsikringer, 8 overnatninger på hotel og kørselsvejledning
 • 1 overnatning på Bay Village Tropical Retreat
 • 4-dages krydstogt med "Coral Expeditions" inkl. måltider og aktiviteter
 • Transport Cairns - Port Douglas t/r
 • 3 overnatninger på Peninsula Boutique Hotel inkl. morgenmad
 • Fly Cairns – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. november 2017 - 31. marts 2018 Fra kr. 29.550
Fra kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Specialtilbud – spar kr. 1.330 (er fratrukket prisen)

Rejs i perioden 1/4 2018 – 31/3 2019

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 4.6 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km2 – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.