Ring til os 70 22 66 00
Ubirr Rock i Kakadu - Australien - Risskov Rejser

Dragonfly Dreaming Top End Safari

Om rejsen

Specialtilbud – Du får 10% rabat med afrejse alle måneder, undtagen  fra juli-oktober.

Litchfield og Kakadu Safari – ud i naturen på campingsafari

Denne tur foregår i en mindre, specialdesignet 4WD-bus, og du kan derfor glæde dig til en vildmarksoplevelse af de helt store. Gruppen er på maks. 17 deltagere, og du kan vælge mellem overnatning i permanente telte eller på hotel. Turen koncentrerer sig om de to nationalparker Litchfield og Kakadu i The Top End – som man populært kalder den nordlige del af Northern Territory.

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Litchfield og Kakadu

  Fra Darwin går turen sydpå til anderledes og overraskende naturoplevelser, og efter kun et par timers kørsel er du i nationalparken Litchfield. Nationalparken er kendt for sine gigantiske termitboer og imponerende vandfald. Stort set hele året sender vandfaldene kaskader af vand ud over de grønne, stejle klippevægge, og Florence Falls og Wangi Falls er to af de mest betagende. Vi tager turen til fods og finder et godt sted at nyde den medbragte frokost. Efter frokost hjælper 4-hjulstrækket os langt ind i Kakadu National Park – til billabongs, hvor fuglene flokkes, og vandhuller, der tiltrækker kænguruer – og det bliver sikkert nødvendigt at krydse et par floder for at nå frem til den permanente teltlejr.

   

 • Dag 2 Yellow Waters og aboriginale klippemalerier

  Landskabet i nationalparken Kakadu består bl.a. af flade vådområder med et netværker af floder, billabongs og sumpe og er et eldorado ikke kun for fuglene, men også for krokodiller, skildpadder og øgler. Sejlturen på Yellow Waters er en stor oplevelse, og der er store chancer for at møde saltvandskrokodiller og se et stort udsnit af de 250 forskellige fuglearter, der holder til i nationalparken. I Kakadu findes klippemalerier, der er omkring 30.000 år gamle, og du kommer til Nourlangie Rock og Ubirr Rock, hvor de bedst bevarede findes. Du får indblik i aboriginernes mytologi og hører om, hvordan landskabet blev til i Drømmetiden. Ved Ubirr Rock nyder vi udsigten fra Nadab Lookout ud over det næsten endeløse landskab.

   

 • Dag 3 Twin Falls og Jim Jim Falls

  Der er to spektakulære vandfald på programmet denne dag, men det mest spændende er måske det at komme dertil. Turen går først til det svært tilgængelige Twin Falls, som kun kan nås med 4WD, men der skal også sejles og forceres et stykke til fods for at nå frem til vandfaldet. Inden næste udfordring, som er turen til det 259 m høje Jim Jim Falls, nyder vi de enestående omgivelser. Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Darwin.

   

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Overnatning i 2-personers telte eller i dobbeltværelse (hotel)
 • 2 x morgenmad, 3 x frokost og 2 x aftensmad
  Datoer Pris per person
  01. maj 2019 - 31. oktober 2019Fra 4430 kr.
  01. november 2019 - 31. marts 2020Fra 4330 kr.
  Bestilling

  Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

  Få et tilbud
  Datoer Pris per person
  01. maj 2019 - 31. oktober 2019Fra 6160 kr.
  01. november 2019 - 31. marts 2020Fra 5570 kr.
  Bestilling

  Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

  Få et tilbud
  Datoer Pris per person
  01. maj 2019 - 31. oktober 2019Fra 7850 kr.
  01. november 2019 - 31. marts 2020Fra 6710 kr.
  Bestilling

  Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

  Få et tilbud

  Tillæg

  Nationalparkbegyr på AU$ 52.50 betales lokalt. ( rejser i november-marts AU$ 37,5)

  NB! Ændret rute fra november – marts.

  Alt det praktiske

  • Inden du rejser til Australien

   Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

   Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

   Hvordan er toldreglerne i Australien?

   For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

   Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

   Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

   Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

   Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

   Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

   Medicin & vaccinationer i Australien

   Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

   Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

   Hvad er valutaen i Australien?

   Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

  • Lokale forhold

   Hvad er tidsforskellen i Australien?

   Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

   Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

   Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

   Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

   Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

   Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

   Lidt om hotellerne

   Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

   Sikkerhed

   Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

   Elektricitet

   Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

   Mobiltelefon & Internet

   Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

   Mad & drikke

   Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

   Rygning

   Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

  • Gode råd

   Hvordan er UV-strålerne i Australien?

   Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

  • Fakta

   Fakta om Australien

   • Statsform: Konstitutionelt monarki.
   • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
   • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
   • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
   • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
   • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
   • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
   • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
   • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
   • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
   • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
   • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
   • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

  Trustpilot