Ring til os 70 22 66 00

Fra Sydney til Cairns langs den solrige kyst

  21-dages rejse fra 24650 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

I dette rejseforslag kommer du på en smuk kør-selv-tur fra Sydney til Cairns langs den solrige østkyst. I Australiens største by, metropolen Sydney, er der tid til at opleve byens største seværdigheder, bl.a. det ikoniske Operahus, Sydney Harbour Bridge og Bondi Beach. Dernæst starter kør-selv-turen nordpå langs Stillehavskysten. Der er tale om en strækning, hvor dejlige strande og hyggelige badebyer ligger som perler på en snor. Undervejs er der mange muligheder for at finde en strand, du kan have helt for dig selv.

Strækningen fra Byron Bay til Brisbane kaldes “Gold Coast” og “Surfers Paradise”, da det virkelig er indbegrebet af et ferieparadis og et slaraffenland for surfere. På verdens største sandø, Fraser Island, venter et spændende dyreliv, de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med 70 m høje træer. Tilbage på fastlandet fortsætter køreturen nordpå ad “solskinskysten”, der også byder på flere nationalparker og regnskove. Glæd dig til at opleve paradisørerne The Whitsundays, som er indehaver af nogle af verdens bedste og smukkeste strande. Kør-selv-turen slutter i Cairns, der pga. sin beliggenhed ved Great Barrier Reef er et godt udgangspunkt for sejlture til revet.

Rejseforslaget giver en idé om, hvad rejsen kommer til at koste inkl. fly, hotel og billeje. Du kan læse mere om Australien her.

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Sydney

  Ankomst til Australiens største by, metropolen Sydney, der nok bedst er kendt for sit vartegn Operahuset. En sejltur omkring havneområdet er et must og en oplagt mulighed for at opleve storbyens imponerende skyline.

  Her kan du bo dag 2 & 3

  Travelodge Sydney

  Hotellet ligger centralt i forhold til det, man skal opleve i Sydney, f.eks. gåafstand til Darling Harbour. Et hotel, hvor man får meget for peng...

  Tilkøbsmuligheder

  Sydney Harbour Story Cruise

  En sejltur er et "must" i Sydney. Sejlturen begynder ved Circular Quay, og du får et imponerende syn af storbyens skyline samt naturligvis både Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Du nyder synet af strande og parker fra søsiden, mens du hører historien om landet, dets folk, historie og udviklingen af en af verdens flotteste havnebyer.

  230 kr. pr. voksen
  175 kr. pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er afgang hver dag kl. 10 - 12.15 og 14.15 – 16.15 Prisen er inkl. kaffe/te og biscuits

 • Dag 3 Underholdning på Darling Harbour, afslapning på Bondi Beach og sightseeing i Operahuset i Sydney

  Brug dagen omkring Darling Harbour, et tidligere havneområde, der er blevet transformeret til et underholdningsmekka. Her ligger bl.a. Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et stort shoppingcenter. Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge er de to bygningsværker, der dominerer storbyens skyline, og vi vil varmt anbefale bridge climbing på den 134 m høje bro, hvorfra der er en formidabel udsigt 360 grader rundt og bl.a. til Operahuset. Den spektakulære bygning er et storslået syn, men du skal ikke nøjes med at beundre det arkitektoniske mesterværk udefra. Tag på en guidet rundvisning hvor du i løbet af en times tid hører historien om bygningen, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon i 1957. En anden idé kunne være at udforske Sydney på en cykeltur med en lokal guide, som viser dig både kendte og mindre kendte sider af byen. Du kan naturligvis også vælge at nyde solen på den berømte badestrand Bondi Beach.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste "bridge climber" var 100 år. Turen gennemføres yderst professionelt med stor fokus på sikkerhed. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det vigtigt at bestille inden afrejsen. Du skal regne med, at prisen er lidt højere, hvis du "bridge climber" i weekenden, tidligt om morgenen og i jule/nytårsperioden.

  1.510 kr. pr. voksen
  1.020 kr. pr. barn

  * Afgang flere gange dagligt. Varighed: 3½ time. Inkl. udstyr, gruppefoto og certifikat.

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Du får udleveret cykel, hjelm og lille taske til kamera/pung. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  635 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

 • Dag 4 Nordpå til vinsmagning i Hunter Valley

  I dag starter kør-selv-ferien nordpå. Fra Sydney går turen til Hunter Valley, der er det ældste vindistrikt i New South Wales med vintraditioner, der går 150 år tilbage i tiden. Her kan du glæde dig til at lære mere om områdets historie og produktion, når du ser en gratis film om vinproduktionen samt kommer til en vinsmagning (inkluderet – værdi AU$ 30 ).

  Dagens distance: 165 km

 • Dag 5 Delfiner, eventyrlige stillehavsstrande og videre til Port Stephens

  Er du vininteresseret, kan du udforske vinområdet yderligere og besøge flere vingårde i Hunter Valley, inden der fortsættes til Port Stephens. Du kan også tage direkte ud til kysten, hvor strandene ligger som perler på en snor. Strandene her ved Stillehavet er helt eventyrlige, og området bliver ikke overraskende kaldt ”Blue Water Paradise”. Alligevel er det delfinerne, der tiltrækker sig den største opmærksomhed. En bestand på omkring 140 bottlenose-delfiner holder til ved Nelson Bay, og du kan opleve de legesyge delfiner på en sejltur om eftermiddagen.

  Dagens distance: 101 km

  Her kan du bo dag 5

  Ramada Resort Shoal Bay

  Ramada Resort Shoal Bay har en fantastisk beliggenhed kun et stenkast fra en dejlig sandstrand. Hotellet har både indendørs og udendørs pool i l...

 • Dag 6 Via Pacific Highway, bananplantager og fristende strande til Coffs Harbour

  Fortsæt med Pacific Highway nordpå. Kør-selv-turen går igennem et landskab med bananplantager og regnskov og forbi fristende strande. På ruten er der mange små, hyggelige badebyer, der inviterer til et stop. Tag evt. en lille afstikker til Myall Lakes National Park, hvor et 40 km langt og smalt klitområde ligger til ene side og med søer og laguner til den anden. På den måde skabes der unikke betingelser for et rigt fugleliv. Coffs Harbour er en af de mest populære byer på strækningen mellem Sydney og Brisbane.

  Dagens distance: 387 km

  Her kan du bo dag 6

  Best Western Zebra Hotel

  Best Western Zebra Motel ligger i centrum af den charmerende Coffs Harbour kun 10 minutters kørsel fra Park Beach. Flere attraktioner så som Big ...

 • Dag 7 Skønne udsigter ved Lennox Head og fyrtårnet ved Byron Bay

  Turen fortsætter på Pacific Highway via Woodburn til Ballina, og den går nu tættere på kysten. Stop i Lennox Head og nyd atmosfæren i den lille by og udsigten fra Pat Morton Lookout ud over den vidunderlige strand. I 1960’erne valfartede hippier i stort antal til Byron Bay, og byen blev kendt for sin alternative livsstil, og der er stadig noget uhøjtideligt over byen med det solrige, subtropiske klima. Cape Byron er det østligste punkt i Australien, og du må ikke gå glip af en tur til fods gennem regnskoven til fyrtårnet.

  Dagens distance: 240 km

   

  Her kan du bo dag 7 & 8

  Lord Byron Resort

  Lord Byron Resort ligger i hje...

 • Dag 8 Surf og afslapning ved Byron Bay og bushvandring ved Murwillumbah

  Der er mange helt perfekte bade- og surfstrande ved Byron Bay, f.eks. Watego’s Beach lige neden for fyrtårnet. Du kan også køre en tur til Minyon Falls og opleve regnskoven, og i den lille “pool” neden for det ca. 100 m høje vandfald kan du få en kølig dukkert. Et stykke inde i landet kan du komme på bushvandringer ved byen Murwillumbah, der ligger på kanten af et gammelt vulkankrater.

 • Dag 9 Surfers Paradise, regnskov i Lamington National Park og Brisbane

  Det kan godt betale sig at stå tidligt op og opleve solopgangen over Stillehavet, som kan være helt eventyrligt smuk. Hele strækningen fra grænsen mellem New South Wales og Queensland til Brisbane bliver kaldt ”Guldkysten”, og Surfers Paradise er virkelig indbegrebet af et ferieparadis. Gør et stop her inden der køres videre til Brisbane. Det er også en mulighed at tage en afstikker til Lamington National Park, der ligger ca. en times kørsel fra kysten. Nationalparken er en stor naturoplevelse med subtropisk regnskov, hundredvis af vandfald, gigantiske træer og rigtig mange forskellige fuglearter. Senere ankommer du til storbyen Brisbane. Vi anbefaler en tur gennem City Botanic Gardens, der ligger smukt ved Brisbane River. Du kan også gå over på den anden side af floden til South Bank Parklands, som både er et forlystelsesområde og et kunstigt strandområde med hvidt sand og palmer.

  Dagens distance: 166 km

  Her kan du bo dag 9

  Brisbane | Oaks Charlotte Towers

  Et flot lejlighedshotel beliggende på en parallelgade til gågaden Queen Street i hjertet af Brisbane. Hotellet har 44 etager og en fantastisk uds...

 • Dag 10 Badebyen Noosa og med færge til sandøen Fraser Island

  Ruten fra Brisbane følger Bruce Highway til den hyggelige badeby Noosa. Derefter køres der til Hervey Bay, hvor færgen til Fraser Island afgår. Fraser Island er verdens største sandø – 123 km er der fra nord til syd og 15 km fra øst til vest med de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med træer, der bliver 70 m høje. Læg hertil et spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Da “vejnettet” på Fraser Island udelukkende er hjulspor i sandet, bliver bilen stående på fastlandet.

  Dagens distance: 286 km

  Her kan du bo dag 10 & 11

  Kingfisher Bay Resort

  Kingfisher Bay Resort ligger tæt ved stranden og samtidig gemt i regnskoven. Respekt for naturen er den bærende filosofi, men alligevel kan resor...

 • Dag 11 Med 4WD til Lake McKenzie, The Cathedrals og Mehano-skibsvraget på Fraser Island

  Fraser Island er en stor nationalpark, og ikke mindre end 184.000 hektar udgør verdens sandø. Da der ikke er asfalterede veje på Fraser Island, men kun hjulspor i sandet, anbefales det at tage med på en guidet tur i 4WD rundt på øen bl.a. til Lake McKenzie, Eli Creek, The Cathedrals og Maheno-skibsvraget. Her cruises der rundt på øens ”hovedvej”, som er stranden 75 Mile Beach – det i sig selv er en speciel oplevelse.

  Tilkøbsmuligheder

  Fraser Island Adventure

  Kingfisher Bay Resort tilbyder en guidet tur i 4WD til bl.a. Seventy Mile  Beach, Wanggoolba Creek, The Pinnacles og Lake McKenzie. Turen koster kr. 1.075.

  1.075 kr. pr. person

 • Dag 12 Bundaberg på "sukkerkysten" og kystbyen Bargara

  Du tager med færgen tilbage til Hervey Bay og fortsætter nordpå. Kysten kaldes i daglig tale ”solskinskysten”, da klimaet her er godt stort set året rundt. Gør et stop i byen Bundaberg, som ligger på ”The Sugar Coast” – og navnet hentyder til områdets store produktion af sukkerrør. Byen er mest kendt for sin berømte Bundaberg-rom. Du når til Bargara, der ligger helt ude ved kysten.

  Dagens distance: 121 km

   

  Her kan du bo dag 12

  Kelly's Beach Resort

  Kelly Beach Resort er et øko-venligt sted beliggende i hyggelige haveomgivelser. Hotellet har en udendørs pool, tennisbane og en restaurant. Der ...

 • Dag 13 Mount Archer National Park og gode bøffer i Rockhampton

  Ruten går til Gladstone og følger herfra Bruce Highway videre nordpå. Lidt nordøst for Rockhampton ligger den populære badeby Yeppon, hvorfra der sejler både til Great Keppel Island. Det er en populær ø, da den kun ligger 13 km fra kysten. Der overnattes i den historiske by Rockhampton, der har mange fredede bygninger fra byens barndom, og byen er især kendt som Australiens ”bøf-by”. Så der er nok ingen tvivl om, hvad menuen skal stå på denne aften. Hvis du er naturelsker, kan du udforske Mount Archer National Park, som har en utrolig bred vifte af planter og vilde blomster. Fra det 600 m høje bjerg er der en fantastisk udsigt ud over Rockhampton og kysten.

  Dagens distance: 310 km

  Her kan du bo dag 13

  Travelodge Rockhampton

  Travelodge Rockhampton er et dejligt hotel i hjertet af byen. Hotellet har flot udsigt over Fitzroy River og tilbyder fitnesscenter, udendørs swi...

 • Dag 14 Eungella National Park, Cedar Creek Falls og Airlie Beach

  Ruten går langs kysten. Gør et stop i byen Mackay, der er en stille by bevaret i gammel Queensland-stil. En af de store attraktioner i området er regnskovsområdet Eungella National Park, hvor man bl.a. kan se det specielle næbdyr. Videre til Airlie Beach. Her kan du besøge Conway National Park og Cedar Creek Falls, hvor du kan opleve strande og tropisk regnskov.

  Dagens distance: 481 km

  Her kan du bo dag 14 & 15

  Best Western Mango House Resort

  Best Western Mango House Resort er omgivet af Conway Nationalpark og ligger 5 minutters kørsel fra Shute Harbour. ...

 • Dag 15 Afslapning på Airlie Beach eller sejltur til Whitsunday-øerne

  Slap af ved lagunen ved stranden i Airlie Beach eller gå en tur gennem gågaden med butikker og caféer. Du kan også tage på en sejltur til Whitsunday-øerne, som består af 74 øer, hvoraf de fleste er ubeboede og fredede nationalparker. Der findes flere forskellige muligheder fra Shute Harbour, hvor der hver morgen sejler udflugtsbåde til flere af øerne og revet. Vi foreslår en tur, hvor du kommer til Daydream Island og til Hamilton Island og naturligvis til Whitsunday Island, der er den største af øerne. Her ligger Whitehaven Beach, der uden diskussion er en af verdens smukkeste strande med sit snehvide sand, og i 2017 blev stranden kåret til den 2. bedste strand i verden.

  Tilkøbsmuligheder

  Whitsunday-øerne & Whitehaven Beach

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på denne halvdagstur, hvor du vil se noget af den smukkeste natur, Australien har at byde på. Du sejler fra Port of Airlie, og kaptajnen vil fortælle om områdets historie og naturlige vidundere, imens du nyder udsigten af Whitsunday-øerne på turen mod Whitehaven Beach. Whitehaven Beach befinder sig på den største af de 74 Whitsunday-øer, og det krystalklare, azurblå vand, og den uberørte, hvide sandstrand strækker sig over mere end syv kilometer. Nyd en vandretur, afslapning eller svømmetur, imens du beundrer udsigten af en af verdens smukkeste strande.

  665 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7.15 og 1.55. Varighed: 6,5 time. Inkl. kaffe/te samt miljøafgift.

  Eksklusiv sejltur til Whitsunday-øerne

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på en eksklusiv sejltur om bord på Camira, som er en højhastighedskatamaran, der er rummelig og behagelig at sejle med. Turen inkluderer en guidet gåtur på Whitsunday Island, som bl.a. vil føre dig til udkigsstedet Hill Inlet, der er et af de mest fotograferede steder i Australien. På den guidede gåtur får du bl.a. et indblik i det billedskønne områdes historie, og du vil lære om Ngaro-folket, som er Whitsundays oprindelige folk. På sejlturen vil du desuden få mulighed for at bade og opleve smukke strande, og det er ofte muligt at se rokker og store havskildpadder. Til frokost vil du få serveret et lækkert grillmåltid, og katamaranens mandskab, der har mange års lokal erfaring, vil gøre deres bedste for, du får en mindeværdig oplevelse.

  1.025 kr. pr. voksen
  715 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15. Varighed: 10 timer. Inkl. kaffe/te, barbeque-frokost med drikkevarer (vin & øl fra kl. 11) samt miljøafgift.

 • Dag 16 Via Bowen til snorkling ved Townsvilles rev

  Turen går via Bowen til Townsville, og her kan du gøre et stop, hvis du har lyst til lidt oplevelser under vandet, da revet ligger få meter fra vandkanten. Det er derfor blot med at hoppe i badetøjet og tage snorkleudstyret på – og så er der ikke langt til hyggelige møder med fisk og andre dyr, der lever under vandet. Alt efter tidevandet er det også muligt at gå en tur ud til fyrtårnet, når der er lavvande.

  Dagens distance: 275 km

  Her kan du bo dag 16 & 17

  Mercure Inn Townsville

  Mercure Inn Townsville er omgivet af tropisk have og ligger på bredden af The Lakes ca. 4 km fra Townsville centrum. På hotellet kan du nyde godt...

 • Dag 17 Victoria Bridge, The Strand og Castle Hill i den hyggelige tropeby Townsville

  Tropebyen Townsville har et hyggeligt centrum, som ikke er større end man kan gå til det hele. Der er skabt et hyggeligt restaurationsmiljø omkring den gamle svingbro Victoria Bridge, og ellers anbefaler vi en gåtur langs gågaden Flinders St. Mall, som ender ved havnen og byens gamle kvarter. Langs med havet løber den lange strandpromenade The Strand med grønne parkområder og et offentligt svømmebassin. Et overblik over byen kan fås fra Castle Hill (290 m).

 • Dag 18 Te-plantagen Nerada Plantation, Paronella Park og Great Barrier Reef ved Cairns

  På vejen til Cairns er der mulighed for at besøge Nerada Plantation vest for Innisfail og se, hvordan der dyrkes te. Paronella Park bør også med i overvejelserne, da ruinerne af det spanskinspirerede slot ligger i eventyrlige regnskovsomgivelser. Kør-selv-turen slutter i Cairns, der er den største by i det nordlige Queensland. Her ved Cairns ligger Great Barrier Reef forholdsvis tæt ved kysten, og Cairns er derfor et godt udgangspunkt for sejlture til revet, der strækker sig 2.000 km langs Australiens kyst.

  Dagens distance: 347 km

  Her kan du bo dag 18 & 19

  Bay Village Tropical Retreat

  Resortet ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Dejlige grønne, tropiske omgivelser med pool, og he...

 • Dag 19 En dag i Cairns eller udflugt til regnskov med krokodiller og eksotiske fugle i Daintree National Park

  Du kan naturligvis nyde dagen i Cairns eller tage på en sejltur ud på revet ved Great Barrier Reef. Men du kan også opleve mere af det tropiske nord. En god idé ville være at tage med på en tur til regnskoven nord for Cairns,  der hører til et af de mest uberørte regnskovsområder i hele Australien. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem Daintree National Park og på vandreturen ved Cape Tribulation, og en svømmetur er der også tid til. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen.

  Tilkøbsmuligheder

  Til det ydre rev ved Upolu

  På en heldagstur fra Cairns med ”Ocean Freedom”- en 20 m katamaran i luksusklassen - kommer du til koralrevet i løbet af en god times tid. Der er derfor ekstra god tid (6 timer) til at opleve revet - ikke kun et sted, men to forskellige steder. Der er kun 75 gæster om bord, men da katamaranen er godkendt til langt flere, er der god plads til at nyde livet. Der sejles først til Upolu Cay, og alt efter temperament kan du snorkle, dykke eller opleve revet fra en båd med glasbund sammen med en naturguide. Mens der bliver serveret en dejlig frokost, går turen til Outer Edge Upolu Reef, hvor koralrevet er endnu mere fascinerende. Er du vild med at snorkle, er der inkluderet ”drift snorkling” (med følgebåd) ved det ydre rev.

  1.055 kr. pr. voksen
  615 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns Marina: Dagligt kl. 7.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. te/kaffe, frokost, frugt, ost og kage samt lån af snorkeludstyr. Introduktionsdyk koster ca. kr. 560. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

  Til Michaelmas Cay

  Denne sejltur med Ocean Spirit fra Cairns foregår med en 32m luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø. Her kan du snorkle og dykke (mod tillæg), opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. På øen er der i øvrigt et fantastisk fugleliv. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.

  1.225 kr. pr. voksen
  665 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns: Dagligt kl. 8.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. kaffe/te formiddag og eftermiddag, stor frokost buffet samt lån af snorkeludstyr. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

  Daintree Dreaming

  Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i regnskovsområdet nord for Port Douglas i 50.000 år, og denne heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da en aboriginer tager dig med på en vandring gennem mangroven ved Cooya Beach. Turen følger urgamle stier, som hans forfædre har benyttet, og han finder spiselige planter i mangroven og viser, hvordan han – og også hans forfædre – har fanget fisk og krabber. Du kommer også gennem verdens ældste regnskov i Mossman Gorge og får mulighed for en svømmetur i det klare vand.

   

  1.290 kr. pr. voksen
  1.190 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00 fra Port Douglas. Varighed: 8 timer. Inkl. formiddagskaffe/te, picnic-frokost og transfer hotel t/r

 • Dag 20 Afrejse fra Cairns
 • Dag 21 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Travelodge Sydney
 • 6-dages kør-selv-turen "Stillehavskysten fra Sydney til Brisbane" inkl. 5 overnatninger på hotel og kørselsvejledning
 • 1 overnatning på Oaks Charlotte Towers Brisbane
 • 2 overnatninger på Kingfisher Bay Resort Fraser Island
 • 9-dages kør-selv-turen "Paradisstrande, Great Barrier Reef & skønne øer" inkl. 8 overnatninger på hotel og kørselsvejledning
 • 2 overnatninger på Bay Village Tropical Retreat Cairns
 • 17 dages billeje inkl. fri kilometer og forsikringer
 • Fly Cairns – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2020 - 31. marts 2021Fra 24650 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot