Ring til os 70 22 66 00
Frihed på ferien - Australien - Risskov Rejser

Frihed på ferien

Om rejsen

Familien Bruun-Elmbak var sidste år på deres drømmerejse, hvor de kørte rundt i Australien i et autocamper. Det mobile hjem gav dem frihed og muligheden for at improvisere undervejs. I samråd med os fik de sig en fantastisk motorhome-ferie Down Under – læs mere nedenfor, hvis du vil inspireres til dit eget autocamper-eventyr, som vi selvfølgelig kan skræddersy.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Læs om familien Bruun-Elmbaks rejse til Australien

  På væggen i familien Bruun-Elmbaks hjem i Kastrup hænger et kæmpe fotografi fra Sydney. Det minder dagligt familien om sidste års sommerferie. Og den er værd at mindes, for betegnelsen drømmerejse dækker bedre den fem uger lange tur til Australien og Fijiøerne.

  “Vi fik udlevet vores drøm om at køre rundt i Australien i et motorhome,” fortæller Carsten Bruun.

  Udover Carsten består familien af Christina Elmbak og deres tre døtre Mille Petrine, Mie og Maria, som er 11, 16 og 17 år. De har tidligere camperet med telt på New Zealand, men ville denne gang gerne slippe for besværet med de mange op- og nedpakninger.

  “Et motorhome giver dig frihed, og du har ikke så meget spildtid med at pakke. Du er heller ikke fastlåst af reservationer på hoteller, men kan improvisere undervejs,” siger Carsten Bruun.

  Familiens rejse blev indledt i Sydney og derpå fulgte en tre dages bustur til den røde ørken, hvor de blandt andet så Ayers Rock eller Uluru, som er stedets aborigin-navn, før de vendte tilbage til Sydney, hvor deres motorhome ventede. Fra Sydney gik turen til nationalparken Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley, hvor en stor del af Australiens vin produceres. Derpå fulgte familien kysten op til Cairns i det nordlige hjørne af solskinsstaten Queensland. I Hervey Bay så de hvaler, og en tur til det berømte Great Barrier Reef blev det naturligvis også til.

  Gode campingpladser

  Familien Bruun-Elmbak nåede at køre 3.000 kilometer på deres rejse rundt i Australien.

  Man må ikke campere i det fri i Australien, og familien gik efter campingpladser med en vis komfort på grund af pigerne, der satte pris på swimmingpools.

  “Vi var glade for vores køleskab, men vi brugte mest campingpladsernes køkkenfaciliteter, når vi skulle lave mad, så hele bilen ikke stank af stegeos. Mange pladser havde gasgrill, som man frit kunne benytte,” fortæller Carsten Bruun og fortsætter:

  “Det var ikke svært at finde gode campingpladser, og ofte fik vi den ene plads til at ringe og reservere plads til os på den næste. På den måde fik vi også rabatter,” fortæller Carsten Bruun.

  Campingpladserne var et godt sted at møde australierne, som gerne ville dele deres rejsetips med danskerne.

  “Mange ældre australier bor i deres huse om sommeren, men i vinterhalvåret kører de nordpå i deres campingbiler. Australierne er meget imødekommende og åbne, og de vil rigtig gerne fortælle om deres land,” fortæller Carsten Bruun.

  Insidertips fra de lokale

  På en campingplads i Emerald Beach nord for Coffs Harbour fortalte en australier familien, hvor de kunne se kænguruer.

  “Han havde ret. Vi gik tyve minutter længere, og så kom de ganske rigtig hoppende,” fortæller Carsten Bruun.

  Andre gange fik de rejsetips til lokalområdet over en pint på den lokale pub. Familien holder meget af at vandre og fik ofte forslag til ture fra de lokale.

  Da familien nåede Cairns, deres sidste destination, skiftede de det mobile hjem ud med en hytte og en van, da det ikke var hensigtsmæssigt at køre rundt i byen med det store motorhome. Den sidste uge af ferien tilbragte familien på Fijiøerne, hvor den stod på afslapning og badeferie, før turen igen gik hjem til Danmark.

  Har du fået lyst til at rejse til Australien og køre rundt i dit eget mobile hjem? Så kan du finde yderligere inspiration til oplevelser med motorhome i Australien ved at følge linket.