Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Kakadu & Kangaroo Island

  15-dages rejse fra 27.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Specialtilbud  – spar kr. 795

Rejs i perioden  1/11-31/3 2020

Et forslag til en rejse spækket med naturoplevelser i det nordlige, centrale og sydlige Australien. Denne rejse er et godt valg, hvis du er interesseret i at opleve naturen på en aktiv måde. Nationalparkerne Kakadu og Litchfield og den røde ørken med bl.a. Ayers Rock/Uluru og Kings Canyon oplever du på ture med lokale guider, der gør deres til, at du får uforglemmelige oplevelser i Australien. Glæd dig også til en enestående togtur med The Ghan gennem den australske outback. Landskabet panorerer forbi, og de næsten uvirkeligt store afstande bliver meget nærværende. Kangaroo Island med det fascinerende dyreliv ligger i bugten ud for Adelaide, og det siger næsten sig selv, hvad der venter på den tyndt befolkede ø. Ud over kænguruer kan du også møde koalaer, emuer, sæler og søløver. Naturen er helt enestående med masser af bush, eventyrlige strande og særprægede klippeformationer, som vinden har formet til rene kunstværker.

 

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Afrejse fra Danmark.

 • Dag 2 Ankomst til Adelaide

  Ankomst til Adelaide – den største by i delstaten South Australia, der samtidig er charmerende provinsiel. Torrens River snor sig gennem byens mange grønne områder, der bidrager med en dejlig atmosfære. Adelaides historie går tilbage til 1830’erne, hvor byen blev anlagt efter en nøje udtænkt plan med snorlige gader, der udgår fra Victoria Square, og som gør det nemt at udforske Adelaide den dag i dag.

  Her kan du bo dag 2

  Holiday Inn Express Adelaide

  Holiday Inn Express er placeret i byens absolutte centrum blot 200 m fra Art Gallery of South Australia. Hotellet tilbyder faciliteter som fitnessc...

 • Dag 3 Fra Adelaide til enestående natur og dyreliv på Kangaroo Island

  Er der én ting, du ikke må gå glip af i South Australia, så er det Kangaroo Island. Øen ligger i bugten ud for Adelaide, og det siger næsten sig selv, hvad der venter på den tyndtbefolkede ø. Ud over kænguruer kan du også møde koalaer, emuer, sæler og søløver. Naturen er helt enestående med masser af bush, eventyrlige strande og særprægede klippeformationer, som vinden har formet til rene kunstværker. Vi har inkluderet en 2-dages tur, hvor du får de største highlights.

  Du bliver hentet på hotellet i Adelaide tidligt om morgenen. Turen går sydpå til Cape Jervis og herfra med færge til Kangaroo Island. Første oplevelse på øen er et besøg på Clifford’s Honey Farm. Efter frokost ved Vivonne Bay oplever du de australske søløver, der soler sig på stranden ved Seal Bay, og ser et rovfugleshow.

  Her kan du bo dag 3 & 4

  Aurora Ozone Hotel

  Hotellet ligger i Kingscote, som er den største by (ca. 2.000 indbyggere) på Kangaroo Island, og som er den by, hvor færgen fra fastlandet sej...

 • Dag 4 Flere naturoplevelser på Kangaroo Island

  Dagens første oplevelse er Emu Ridge Eucalyptus Distillery, hvor du ser, hvordan olien fra eukalyptustræerne anvendes i fremstillingen af så forskellige produkter som f.eks. sæbe og slik. I løbet af dagen kommer du til at se både kænguruer og koalaer. Koalaerne er normalt meget sky, men her på Kangaroo Island er det muligt at komme helt tæt på dem, og det kommer du især til at opleve i Hanson Bay Sanctuary, hvor der også spises frokost. I Flinders Chase National Park har vinden formet klipperne til de mest særprægede skulpturer, og du ser f.eks. Remarkable Rocks og Admiral’s Arch.

 • Dag 5 Fra Kangaroo Island til Adelaide gennem vindistriktet McLaren Vale

  Turen går med færge tilbage til fastlandet og langs kysten til Adelaide gennem McLaren Vale, der er et af de mest kendte vindistrikter i delstaten South Australia. McLaren Vale er især blevet internationalt kendt for deres vine lavet på Shiraz og Cabernet Sauvignon. Vi foreslår en frokost på en af vingårdene – på besøgscenteret kan du få et overblik over mulighederne. Senere ankommer du til Adelaide, men inden du kører helt ind i centrum, kan du passende køre til udsigtspunktet Adelaide Hills og få et kig ud over byen.

  Her kan du bo dag 5

  Holiday Inn Express Adelaide

  Holiday Inn Express er placeret i byens absolutte centrum blot 200 m fra Art Gallery of South Australia. Hotellet tilbyder faciliteter som fitnessc...

 • Dag 6 Legendarisk togtur med The Ghan fra Adelaide til Alice Springs

  Tog er en meget komfortabel måde at opleve det kæmpemæssige land på. Landskabet panorerer forbi, og de næsten uvirkeligt store afstande bliver meget nærværende. Det legendariske tog The Ghan forbinder Adelaide med Alice Springs, og turen tager ca. et døgn og giver et godt indtryk af outback’en og de store afstande.

  Navnet The Ghan stammer fra den tid, hvor kameler – eller rettere sagt dromedarer indført fra Afghanistan – var eneste transportmiddel til og fra den røde ørken. Det er dromedardriverne, “afghans”, der har givet togstrækningen dens navn, for mens de sidste skinner til Alice Springs blev lagt, måtte passagererne nemlig stadig tilbagelægge et stykke på kamelryg. Togturen findes i forskellige kategorier, og vi foreslår Gold Service, der har fokus på service og komfort. Om dagen er der tre siddepladser i kupéen og om natten to køjer, og kupéen har eget bad/toilet. Queen Adelaide-restauranten serverer fortræffelige måltider med udsøgte vine. Alle måltider og drikkevarer er inkl. i prisen. Om aftenen ankommer du til Alice Springs.

  Her kan du bo dag 6

  Doubletree by Hilton Alice Springs

  Mellem Todd River og Alice Springs Golf Club ligger luksusresortet DoubleTree by Hilton Alice Springs. Bagved ses den knap 650 km lange bjergkæde ...

 • Dag 7 Fra Alice Springs til den røde ørken med Ayers Rock/Uluru

  De næste tre dage byder på en fantastisk tur i den røde ørken. Fra Alice Springs køres der til Ayers Rock Resort, og undervejs stoppes der ved en kamelfarm. Om eftermiddagen oplever du Uluru-Kata Tjuta Cultural Center, kommer på en vandretur til vandhullet Mutitjulu, ser urgamle klippemalerier, hører aboriginale legender og ser naturligvis solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru.

 • Dag 8 Solopgang, Mount Olga/Kata Tjuta og ”Sounds of Silence”-middag ved Ayers Rock/Uluru

  Dagen begynder tidligt, for du skal nå solopgangen ved Ayers Rock/Uluru. Når solen er stået op, fortsættes der til de karakteristiske bjerge, Mount Olga/Kata Tjuta. På vandreturen gennem Walpa Gorge sørger guiden for, at du får set planter, som ikke vokser andre steder på jorden.

  Dagen slutter med en helt unik oplevelse – middagen ”Sounds of Silence”. Der er dækket op med levende lys og hvide duge i nærheden af Ayers Rock/Uluru, og stemningen bliver slået an med didgeridoo-spil, velkomstdrink og kanapeér. Menuen består af australske specialiteter som barramundi, kænguru, emu og krokodille. Når mørket har sænket sig, tager en astronom dig med på en rejse over stjernehimlen.

 • Dag 9 Oplevelser i Alice Springs

  Nyd morgenen på resortet, inden turen går tilbage til Alice Springs. I Alice Springs kan du f.eks. opleve Flying Doctor Service og School of the Air og få en fornemmelse af, hvad de enorme afstande betyder for befolkningen i de isolerede områder i Australien. Byen opstod i forbindelse med, at man i 1870 etablerede en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og byggede en telegrafstation i nærheden af, hvor Alice Springs i dag ligger.

  Her kan du bo dag 9

  Ibis Styles Alice Springs

  Central beliggenhed kun få minutters gang fra gågaden Todd Street. Hotellet ligger som en rigtig oase i et dejligt grønt og skyggefyldt område ...

  Tilkøbsmuligheder

  Byrundtur i Alice Springs

  Turen giver et godt indtryk af, hvordan livet leves i outback’en. Du besøger den gamle telegrafstation, som markerer stedet, hvor de første europæere slog sig ned. Vi kigger indenfor hos Royal Flying Doctor Service og School of the Air, hvor børn undervises via radio. Der er et stop ved Alice Springs Reptile Center, hvor du kommer på tæt hold af de krybdyr, som kun findes i Australiens ørkenområde. Turen slutter med et panorama view over byen fra toppen af Anzac Hill.

  530 kr. pr. voksen
  265 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (mandag, torsdag og lørdag i dec-feb) kl. 13.50. Varighed: 4 timer

 • Dag 10 Med fly fra Alice Springs til Darwin

  Der flyves fra Alice Springs til Darwin i The Top End – som det nordlige Northern Territory også kaldes. To skelsættende begivenheder har sat sit præg på byen – det japanske bombardement i 1942 og cyklonen “Tracy”, der i 1974 jævnede en stor del af byen med jorden. Darwin er porten til et vildmarksområde af dimensioner, der udgøres af de tre nationalparker Kakadu, Katherine/Nitmiluk og Litchfield samt det næsten ubeboede Arnhem Land, der tilhører aboriginerne.

  Her kan du bo dag 10

  Travelodge Resort Darwin

  Et dejligt resort beliggende i et stort indbydende haveanlæg med pools, spa og vandfald. Central beliggenhed i centrum med kun 300 m til nærmeste...

 • Dag 11 Vildmarksoplevelser i nationalparkerne Litchfield og Kakadu

  De næste dage byder på en vildmarksoplevelse af de helt store, da du skal på en 3-dages tur til nationalparkerne Kakadu og Litchfield. Fra Darwin går turen sydpå til anderledes og overraskende naturoplevelser, og efter kun et par timers kørsel er du i nationalparken Litchfield. Nationalparken er kendt for sine gigantiske termitboer og imponerende vandfald. Stort set hele året sender vandfaldene kaskader af vand ud over de grønne, stejle klippevægge, og Florence Falls og Wangi Falls er to af de mest betagende. Turen tages til fods og undervejs nydes den medbragte frokost. Efter frokost går det med 4-hjulstrækker langt ind i Kakadu National Park – til billabongs, hvor fuglene flokkes, og vandhuller, der tiltrækker kænguruer.

   

 • Dag 12 Oplevelser i Kakadu Nationalpark og sejltur på Yellow Waters

  Landskabet i nationalparken Kakadu består bl.a. af flade vådområder med et netværk af floder, billabongs og sumpe og er et eldorado ikke kun for fuglene, men også for krokodiller, skildpadder og øgler. Sejlturen på Yellow Waters er en stor oplevelse, og der er store chancer for at møde saltvandskrokodiller og se et stort udsnit af de 250 forskellige fuglearter, der holder til i nationalparken. I Kakadu findes klippemalerier, der er omkring 30.000 år gamle, og du kommer til Nourlangie Rock og Ubirr Rock, hvor de bedst bevarede findes. Du får indblik i aboriginernes mytologi og hører om, hvordan landskabet blev til i Drømmetiden. Ved Ubirr Rock kan du nyde udsigten fra Nadab Lookout ud over det næsten endeløse landskab.

 • Dag 13 På opdagelse i Darwin

  Ankomst til Darwin – Australiens nordligste by, hvor livet leves udendørs. Gå f.eks. en tur igennem den botaniske have til Museum & Art Gallery of Northern Territory, der har en interessant udstilling, der fortæller om juleaften 1974, hvor cyklonen “Tracy” jævnede en stor del af Darwin med jorden.

  Her kan du bo dag 13

  Travelodge Resort Darwin

  Et dejligt resort beliggende i et stort indbydende haveanlæg med pools, spa og vandfald. Central beliggenhed i centrum med kun 300 m til nærmeste...

 • Dag 14 Afrejse fra Darwin

  Australien-eventyret synger på sidste vers, og der er afrejse fra Darwin.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Ekstra dage i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på det 4-stjernede hotel Rydges Sydney Central med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn. Ønsker man at bo på enkeltværelse koster pakken 6.495 kr.

  4.195 kr. pr. person

  Forlæng ferien på Hamilton Island

  Hamilton Island er en af de 74 øer, der udgør øgruppen The Whitsundays. Langt de fleste øer er ubeboede og fredede, og de ligger i læ af koralrevet, som her ligger ca. 60 km fra fastlandet. Listen med aktiviteter på Hamilton Island tæller ikke mindre end 60 forskellige – naturligvis er mange af dem vandsportsaktiviteter. Der er seks hoteller på Hamilton Island, og her findes hele spektret fra 3-stjernede familievenlige hoteller til den vildeste luksus - spørg din rejsekonsulent for yderligere information, eller læs mere her.

  Spørg efter pris.

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly Billund/København - Adelaide med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Holiday Inn Express i Adelaide
 • Turen "To dage på Kangaroo Island" inkl. morgenmad og frokost
 • Togtur med The Ghan fra Adelaide til Alice Springs - kategorien Gold Service inkl. alle måltider og drikkevarer
 • 2 overnatninger i Alice Springs på Ibis Styles Hotel inkl. morgenmad
 • 3-dages turen "Goanna Dreaming Safari" med overnatning i telt og inkl. måltider
 • Indenrigsflyvning Alice Springs - Darwin
 • 2 overnatninger inkl. morgenmad på Travelodge i Darwin
 • 3-dages turen "Dragonfly Dreaming Top End Safari" med overnatning i telt og inkl. måltider
 • Fly Darwin - Billund/København, inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. november 2017 - 31. marts 2018Fra 27.995 kr.
01. januar 2019 - 31. marts 2021Fra 30135 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Specialtilbud – du sparer kr. 795 pr. person hvis du rejser i perioden 1/11- 31/3 2019. Rabatten er fratrukket prisen.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot