Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Solnedgang over Ayers Rock, Australien - Risskov Rejser
Kakadu & Kangaroo Island

15-dages rejse fra kr. 27.995

Få op til 2 gratis indenrigsflyvninger i Australien, hvis du bestiller en rejse til en værdi af minimum 20.000 kr. pr. person inden 14. december. Værdien af de gratis indenrigsflyvninger kan max udgøre 2.000 kr. pr. person.

Om rejsen

Specialtilbud  – spar kr. 795

Rejs i perioden  1/11-31/3 2019

Et forslag til en rejse spækket med naturoplevelser i det nordlige, centrale og sydlige Australien. Denne rejse er et godt valg, hvis du er interesseret i at opleve naturen på en aktiv måde. Nationalparkerne Kakadu og Litchfield og den røde ørken med bl.a. Ayers Rock/Uluru og Kings Canyon oplever du på ture med lokale guider, der gør deres til, at du får uforglemmelige oplevelser i Australien. Glæd dig også til en enestående togtur med The Ghan gennem den australske outback. Landskabet panorerer forbi, og de næsten uvirkeligt store afstande bliver meget nærværende. Kangaroo Island med det fascinerende dyreliv ligger i bugten ud for Adelaide, og det siger næsten sig selv, hvad der venter på den tyndt befolkede ø. Ud over kænguruer kan du også møde koalaer, emuer, sæler og søløver. Naturen er helt enestående med masser af bush, eventyrlige strande og særprægede klippeformationer, som vinden har formet til rene kunstværker.

 

 

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Afrejse fra Danmark.

 • Dag 2 Ankomst til Darwin

  Ankomst til Darwin – Australiens nordligste by, hvor livet leves  udendørs. Gå f.eks. en tur igennem den botaniske have til Museum & Art Gallery of Northern Territory, der har en interessant udstilling, der fortæller om juleaften 1974, hvor cyklonen “Tracy” jævnede en stor del af Darwin med jorden.

  Her kan du bo dag 2

  Travelodge Resort Darwin

  Et dejligt resort beliggende i et stort indbydende haveanlæg med pools, spa og vandfald. Central beliggenhed i centrum med kun 300 m til nærmeste...

 • Dag 3 Darwin - til nationalparkerne Litchfield og Kakadu

  De næste tre dage er spækket med naturoplevelser i nationalparkerne Litchfield og Kakadu, og da turen foregår med en mindre specialdesignet 4WD-bus, kommer du langt ud i vildmarken. Fra Darwin går turen sydpå til anderledes og overraskende naturoplevelser, og efter kun et par timers kørsel er du i nationalparken Litchfield. nationalparken er kendt for sine gigantiske termitboer og imponerende vandfald. Stort set hele året sender vandfaldene kaskader af vand ud over de grønne, stejle klippevægge, og Florence Falls og Wangi Falls er to af de mest betagende. Vi tager turen til fods og finder et godt sted at nyde den medbragte frokost. Efter frokost hjælper 4-hjulstrækket os langt ind i Kakadu National Park – til billabongs, hvor fuglene flokkes, og vandhuller, der tiltrækker kænguruer – og det bliver sikkert nødvendigt at krydse et par floder for at nå frem til den permanente teltlejr.

 • Dag 4 Flere naturoplevelser i Kakadu

  Landskabet i nationalparken Kakadu består bl.a. af flade vådområder med et netværker af floder, billabongs og sumpe og er et eldorado ikke kun for fuglene, men også for krokodiller, skildpadder og øgler. Sejlturen på Yellow Waters er en stor oplevelse, og der er store chancer for at møde saltvandskrokodiller og se et stort udsnit af de 250 forskellige fuglearter, der holder til i nationalparken. I Kakadu findes klippemalerier, der er omkring 30.000 år gamle, og du kommer til Nourlangie Rock og Ubirr Rock, hvor de bedst bevarede findes. Du får indblik i aboriginernes mytologi og hører om, hvordan landskabet blev til i Drømmetiden. Ved Ubirr Rock nyder vi udsigten fra Nadab Lookout ud over det næsten endeløse landskab.

 • Dag 5 Flere naturoplevelser i Kakadu

  Der er to spektakulære vandfald på programmet denne dag, men det mest spændende er måske det at komme dertil. Turen går først til det svært tilgængelige Twin Falls, som kun kan nås med 4WD, men der skal også sejles og forceres et stykke til fods for at nå frem til vandfaldet. Inden næste udfordring, som er turen til Jim Jim Falls, nyder vi de enestående omgivelser. Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Darwin.

 • Dag 6 Fra Darwin til Alice Springs

  Du flyver til Alice Springs  – eller Alice, som byen populært bliver kaldt. Alice Springs er med sine 27.000 indbyggere den største by i den røde ørken, og den opstod i forbindelse med, at man i 1870 etablerede en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og byggede en telegrafstation i nærheden af, hvor Alice Springs i dag ligger. Afstandene er enorme i denne del af Australien, og her i Alice Springs kan du opleve School of the Air, der underviser børn i de øde områder, og Flying Doctor Service, der sørger for, at syge og tilskadekomne får hurtigt hjælp.

  Her kan du bo dag 6

  Ibis Styles Alice Springs

  Central beliggenhed kun få minutters gang fra gågaden Todd Street. Hotellet ligger som en rigtig oase i et dejligt grønt og skyggefyldt område ...

 • Dag 7 Alice Springs - Ayers Rock/Uluru

  Denne dag begynder en 3-dages tur med en australsk guide i den røde ørken. Turen begynder i Alice Springs, og første stop er på Outback Camel Farm, hvor du kan komme på en ridetur (ikke inkl.). Efter frokost venter turens første vandreoplevelse, og det er i området ved foden af Ayers Rock/Uluru. Her ser du bl.a. en række af aboriginernes hellige steder og får et indblik i Anangu-folkets levevis. Senere ser du solnedgangen og det imponerende farvespil ved Ayers Rock/Uluru. Dagen slutter omkring lejrbålet i den permanente teltlejr.

 • Dag 8 Mount Olga/Kata Tjuta - Kings Canyon

  Du skal have vandrestøvlerne på fra morgenstunden. Tidligt om morgenen køres der nemlig til Mount Olga/Kata Tjuta, hvor du skal vandre ruten Valley of the Winds (ca. 8 km), der snor sig mellem de kugleformede klipper, som har stor spirituel betydning for Anangu-folket. Om eftermiddagen køres der til området ved Kings Canyon, hvor der overnattes i en teltlejr med udsigt til George Gill Ranges, og da lejren ligger meget afsides, kan du glæde dig til en gedigen outback-oplevelse.

 • Dag 9 Kings Canyon - Alice Springs

  Også denne dag begynder tidligt, for når solens første stråler er i færd med at farve landskabet, er du i allerede i gang med vandreturen på ca. 6 km ved Kings Canyon. Ruten følger kanten af kløften med de lodrette klippesider og går til Garden of Eden inderst i kløften. Efter en velfortjent frokost går turen igen til Alice Springs, hvor der overnattes.

  Her kan du bo dag 9

  Ibis Styles Alice Springs

  Central beliggenhed kun få minutters gang fra gågaden Todd Street. Hotellet ligger som en rigtig oase i et dejligt grønt og skyggefyldt område ...

 • Dag 10 Alice Springs - Adelaide - togtur med The Ghan

  Tog er en meget komfortabel måde at opleve det kæmpemæssige land på. Landskabet panorerer forbi,  og de næsten uvirkeligt store afstande bliver meget nærværende. Det legendariske tog The Ghan forbinder Alice Springs med Adelaide, og turen tager ca. et døgn og giver et godt indtryk af outback’en og de store afstande. Navnet The Ghan stammer fra den tid, hvor kameler – eller rettere sagt dromedarer indført fra Afghanistan – var eneste transportmiddel til og fra den røde ørken. Det er dromedardriverne, “afghans”, der har givet togstrækningen dens navn, for mens de sidste skinner til Alice Springs blev lagt, måtte passagererne nemlig stadig tilbagelægge et stykke på kamelryg. Togturen findes i forskellige kategorier, og vi foreslår Gold Service, der har fokus på service og komfort. Om dagen er der tre siddepladser i kupeen og om natten to køjer, og kupeen har eget bad/toilet. Queen Adelaide-restauranten serverer fortræffelige måltider med udsøgte vine. Alle måltider og drikkevarer er inkl. i prisen.

 • Dag 11 Ankomst til Adelaide

  Nyd dagen i Adelaide – den største by i delstaten South Australia, der samtidig er charmerende provinsiel. Torrens River snor sig gennem byens mange grønne områder, der bidrager med en dejlig atmosfære. Adelaides historie går tilbage til 1830’erne, hvor byen blev anlagt efter en nøje udtænkt plan med snorlige gader, der udgår fra Victoria Square, og som gør det nemt at udforske Adelaide den dag i dag.  Interesseret i vin? Så besøg National Wine Centre of Australia i Adelaide. Delstaten South Australia står for halvdelen af den australske vinproduktion, og vindistrikterne Barossa Valley, Coonawarra, Clare Valley og McLaren hører til de kendte.

   

  Her kan du bo dag 11

  Holiday Inn Express Adelaide

  Holiday Inn Express er placeret i byens absolutte centrum blot 200 m fra Art Gallery of South Australia. Hotellet tilbyder faciliteter som fitnessc...

 • Dag 12 Adelaide - Kangaroo Island

  Er der én ting, du ikke må gå glip af i South Australia, så er det Kangaroo Island. Øen ligger i bugten ud for Adelaide, og det siger næsten sig selv, hvad der venter på den tyndtbefolkede ø. Ud over kænguruer kan du også møde koalaer, emuer, sæler og søløver. Naturen er helt enestående med masser af bush, eventyrlige strande og særprægede klippeformationer, som vinden har formet til rene kunstværker. Vi har inkluderet en 2-dages tur, hvor du får de største highlights.

  Du bliver hentet på hotellet i Adelaide tidligt om morgenen. Turen går sydpå til Cape Jervis og herfra med færge til Kangaroo Island. Første oplevelse på øen er et besøg på Clifford’s Honey Farm. Efter frokost ved Vivonne Bay oplever du de australske søløver, der soler sig på stranden ved Seal Bay, og ser et rovfugleshow. Der overnattes på Aurora Ozone Hotel i Kingscote, og her overværer du, at pelikanerne fodres.

  Her kan du bo dag 12

  Aurora Ozone Hotel

  Hotellet ligger i Kingscote, som er den største by (ca. 2.000 indbyggere) på Kangaroo Island, og som er den by, hvor færgen fra fastlandet sej...

 • Dag 13 Flere oplevelser på Kangaroo Island

  Dagens første oplevelse er Emu Ridge Eucalyptus Distillery, hvor du ser, hvordan olien fra eukalyptustræerne anvendes i fremstillingen af så forskellige produkter som f.eks. sæbe og slik. I løbet af dagen kommer du til at se både kænguruer og koalaer. Koalaerne er normalt meget sky, men her på Kangaroo Island er det muligt at komme helt tæt på dem, og det kommer du især til at opleve i Hanson Bay Sanctuary, hvor der også spises frokost. I Flinders Chase National Park har vinden formet klipperne til de mest særprægede skulpturer, og du ser f.eks. Remarkable Rocks og Admiral’s Arch. Om aftenen er du tilbage i Adelaide.

  Her kan du bo dag 13

  Holiday Inn Express Adelaide

  Holiday Inn Express er placeret i byens absolutte centrum blot 200 m fra Art Gallery of South Australia. Hotellet tilbyder faciliteter som fitnessc...

 • Dag 14 Afrejse fra Adelaide

  Australien-eventyret synger på sidste vers, og der er afrejse fra Adelaide.

 • 15 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Ekstra dage i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney lufthavn.Ønsker man at bo på enkeltværelse koster pakken 6.295 kr.

  Kr. 4.195 pr. person

  Forlæng ferien på Hamilton Island

  Hamilton Island er en af de 74 øer, der udgør øgruppen The Whitsundays. Langt de fleste øer er ubeboede og fredede, og de ligger i læ af koralrevet, som her ligger ca. 60 km fra fastlandet. Listen med aktiviteter på Hamilton Island tæller ikke mindre end 60 forskellige – naturligvis er mange af dem vandsportsaktiviteter. Der er seks hoteller på Hamilton Island, og her findes hele spektret fra 3-stjernede familievenlige hoteller til den vildeste luksus - spørg din rejsekonsulent for yderligere information, eller læs mere her.

  Spørg efter pris.

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  Kr. 1.315 pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  Kr. 1.370 pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly Billund/København - Darwin, inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger inkl. morgenmad på Travelodge i Darwin
 • 3-dages turen "Dragonfly Dreaming Top End Safari" med overnatning i telt og inkl. måltider
 • Indenrigsflyvning Darwin - Alice Springs
 • 2 overnatninger i Alice Springs på Ibis Styles Hotel inkl. morgenmad
 • 3-dages turen "Goanna Dreaming Safari" med overnatning i telt og inkl. måltider
 • Togtur med The Ghan fra Alice Springs til Adelaide - kategorien Gold Service inkl. alle måltider og drikkevarer
 • 2 overnatninger på Holiday Inn Express i Adelaide
 • Turen "To dage på Kangaroo Island" inkl. morgenmad og frokost
 • Fly Adelaide - Billund/København, inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. november 2017 - 31. marts 2018Fra kr. 27.995
01. april 2018 - 31. marts 2019Fra kr. 28890
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Specialtilbud – du sparer kr. 795 pr. person hvis du rejser i perioden 1/11- 31/3 2019.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.