Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Krydstogt: Det uberørte Tasmanien

Om rejsen

8-dages krydstogt med “Coral Discoverer” ved Tasmaniens sydkyst

På den australske ø Tasmanien spænder naturoplevelserne bredt. På dette krydstogt oplever du den sydlige del af øen, hvor naturen tæller alt fra tætte, grønne regnskove og smukke øer til vilde bjergområder med brusende floder. Dette krydstogt med ”Coral Discoverer” er et spændende alternativ til en kør-selv-ferie og et ø-ophold. Undervejs venter der både oplevelser ved kysten og på Maria Island og Bruny Island. På krydstogtet bliver der kræset for alle 72 passagerer om bord, og skibet er udstyret med moderne faciliteter. Med om bord er et dygtigt ekspeditionsteam, der ved alt om Tasmanien og som ledsager dig på dagsturene.

Glæd dig til at opleve følgende destinationer og highlights på turen:

OBS! Ruten varierer og bestemmes af kaptajnen afhængig af vejrforholdene. Der vil være en daglig briefing om dagens aktiviteter.

Highlights på turen

 • Hobart & River Derwent

  Turen begynder i Hobart, hvor der sejles fra havnen kl. 17 langs River Derwent og under den mægtige Tasman Bridge. Ved solnedgang byder kaptajnen velkommen med drinks, og du smager tasmanske oste og friske østers fra Bruny Island.

  Krydstogt

  Coral Discoverer

  Luksuskrydstogtskibet “Coral Discoverer” har plads til 72 personer. Skibet er blevet moderniseret i 2016, hvilket gør opholdet til en ...

 • Woodbridge & Huon

  Kom på en udflugt til Grandvewe Cheeses, der ligger ved Birchs Bay og er det eneste organiske fåremejeri i Australien. Her er det muligt at smage op til otte forskellige fåreoste og få indblik i produktionen. Ikke langt derfra ligger Woodbridge Marine Discovery Centre, hvor du kan lære om forskellige arter af hummere, søpindsvin og blæksprutter. Der er også besøg i den maleriske by Franklin, der er den ældste by i regionen med mange antikviteter, og Wooden Boat School, som producerer håndlavede træbåde.

 • Recherche Bay

  Ved Reserche Bay ligger Tasmaniens sydligste punkt, South East Cape. Området er en del af den nationale kulturarv og kan kun nås via skib. Cockle Creek ligger på kanten til det tasmanske vildnis, der er et beskyttet område. Her begynder vandreruten ”South Coast Track”, som det er muligt at tage med på i selskab med en erfaren ekspeditionsleder og en parkranger.

 • Tasmanian Wilderness World Heritage Area

  Området omkring Port Davey er et kæmpe stort uspoleret marinereservat. Her er flere forskellige vandreruter, hvor man kan udforske den endeløse vildmark. Få en uforglemmelig oplevelse i kajak i Bathurst Harbour, hvor du kan udforske den smalle bugt, som kun få skibe kan sejle igennem. Du kan også tage en guidet vandretur på ”Balmoral Hill Track” eller besøge den lokale landsby Melaleuca. Det er også her i området, du kan være heldig at se den truede papegøjeart ”Orange-bellied”, som bedst kendes på sin orange mave.

 • Bruny Island & Adventure Bay

  På Bruny Island ligger South Bruny National Park. Nationalparken ligger ud til et kæmpe kystområde, hvorfor der er stor chance for at se både sæler, hvaler og pingviner. Her er også flere vandreruter af forskellige længder og sværhedsgrader. Gå f.eks. ud til Cape Bruny Lighthouse – et af Australiens ældste fyrtårne, der oveni købet stadig er bemandet. Se også de stejle klipper, The Friars, der dækker et areal på ca. 42 ha og er hjemsted for en stor population af sæler. Ved Adventure Bay er det muligt at få en dukkert, sejle i kajak eller bare slappe af på stranden. Det er også muligt at udforske de historiske hvalfangerstationer fra det 19. århundrede og smage på tasmanske vine.

 • Freycinet National Park & Wineglass Bay

  Den spektakulære halvø Freycinet består af lyserøde granitbjerge – The Hazard Mountains. Nationalparken Freycinet er en af de mest populære på Tasmanien med strande, bjerge og pingviner og nogle helt fantastisk fotogene landskaber – især udsigten over Wineglass Bay er ubeskrivelig. Tag på en guidet vandretur på ca. halvanden time til Wineglass Bay Lookout og bagefter gå ned til stranden, der må siges at være en af de mest betagende strande i verden.

 • Maria Island

  Øen Maria Island er én stor nationalpark. Her er hverken biler, hoteller eller butikker men blot fredfyldt, uberørt natur. Du vil møde nysgerrige kænguruer og wallaby’er og se delfiner, der boltrer sig langs kysten. Tag med på en gåtur fra den historiske by Darlington på den nordlige del af øen til de dramatiske klipper ved Fossil Bay, der er skabt af bevægelsen af mineralholdig vand. Du kan også komme på en tur fra ruinerne ved Encampment Cove til øens anden straffefangestation ved Long Point på østen vestkyst.

 • Tasman National Park

  Man føler sig lille ved siden af de 300 m høje klippeformationer i Tasman National Park, og man kan ikke undgå at blive imponeret af dolomitterne, der skyder op fra havet. Se f.eks. de imponerende klippeformationer ”Tasman Arch”, ”The Candlestick” og ”Cathedral”. Det er ikke ualmindeligt, at se både australske og new zealandske pelssæler og delfiner og albatrosser her i området.

 • Port Arthur Historic Site

  Bliv sendt tilbage i tiden i Port Arthur, der er en gammel fængselsby. Port Arthur
  var Australiens mest berømte straffefangekoloni i perioden 1830-1877, der endte som en sindssygeanstalt. Port Arthur er som ét kæmpe museum. Om dagen er her så idyllisk og smukt, at det næsten kan være svært at forestille sig fortidens tragedier og massakrer.

Priser

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger i dobbeltkahyt på krydstogtskibet "Coral Discoverer"
 • Alle måltider
 • Lokale guider (engelsktalende)
 • Daglige ture
Datoer Pris per person
01. april 2018 - 26. marts 2019 Fra kr. 36815
01. april 2018 - 26. marts 2019 Fra kr. 31765
01. april 2018 - 26. marts 2019 Fra kr. 25200
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 4.6 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km2 – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.