Ring til os 70 22 66 00

Sydney, den røde ørken og tropiske strande

  21-dages rejse fra 27460 kr. pr. person

Om rejsen

Dette rejseforslag kombinerer fly, tog og guidede udflugter. Undervejs oplever du meget af det, Australien er kendt for – fascinerende Sydney, Ayers Rock/Uluru, Great Barrier Reef, Whitsunday Islands og Fraser Island, der er verdens største sandø. Rejsen afsluttes i paradisiske Palm Cove nord for Cairns, hvor dagene nydes under svajende palmetræer.

Denne tur er perfekt til dig der gerne vil opleve en masse af Australien, men ikke selv vil køre. Du tager toget langs østkysten, fra Brisbane til Cairns, og kan læne dig tilbage og nyde turen, uden at skulle bekymre dig om ruten eller trafikforhold. I togene har du dit eget sæde, der er cafevogne, hvor du kan købe dine måltider som nydes ved dit eget sæde eller i lounge området.

Rejseforslaget giver en idé om, hvad rejsen kommer til at koste inkl. fly, hoteller og ture med guide. Alle indenrigsflyvninger i Australien er også inkluderet.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Sydney og oplevelser i storbyen

  Velkommen til Australien! Allerede ved indflyvningen til Sydney kan du være heldig at se Operahuset, og senere på dagen kan du komme med på en rundvisning og bl.a. komme “back stage”. Mellem Circular Quay og Harbour Bridge gik de første europæere i land. En god begyndelse på opholdet i Sydney kunne også være en tur igennem Sydneys ældste bydel, The Rocks, der emmer af historisk atmosfære, selv om der nu er gallerier, butikker og cafeer i de gamle bygninger.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

 • Dag 3 På opdagelse i Sydney

  Her er forslag til to oplevelser, du ikke må gå glip af i Sydney. Den ene er naturligvis Sydney Opera House, der er blevet et australsk ikon, hvor du bl.a. kan komme på en guidet rundtur. Darling Harbour, der er et tidligere havneområde, er leveringsdygtig i underholdning  for hele familien. Her ligger Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et kæmpestort shoppingcenter.

  Tilkøbsmuligheder

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste "bridge climber" var 100 år. Turen gennemføres yderst professionelt med stor fokus på sikkerhed. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det vigtigt at bestille inden afrejsen. Du skal regne med, at prisen er lidt højere, hvis du "bridge climber" i weekenden, tidligt om morgenen og i jule/nytårsperioden.

  1.510 kr. pr. voksen
  1.020 kr. pr. barn

  * Afgang flere gange dagligt. Varighed: 3½ time. Inkl. udstyr, gruppefoto og certifikat.

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Du får udleveret cykel, hjelm og lille taske til kamera/pung. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  635 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

  Sydney Explorer - 24 timer

  Hop On – Hop Off bussen er en god og billig måde at komme rundt til seværdighederne på. Bussen kører med faste intervaller, og du kan stå af og på, som du har lyst. Du kan købe 24 timer eller 48 timer (550 kr.)

  285 kr. pr. voksen
  195 kr. pr. barn

  * Billetten gælder 24 timer.

 • Dag 4 Tid til flere oplevelser i Sydney

  Er du interesseret i at shoppe, er Queen Victoria Building på George Street et godt sted at begynde. De lokale kalder bygningen QVB, og den victorianske bygning har butikker i fire etager. Det er jo ikke noget særsyn i en storby, men det er derimod selv bygningen. Den er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske detaljer. Er du interesseret i kunst, vil vi anbefale Museum of Contemporary Art beliggende ved West Circular Quaymelem færgeterminalen og området The Rocks. Ud over den faste samling er der altid adskillige særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen “Down Under”. Der er gratis adgang til museet, som har længe åbent om torsdagen. Du kan naturligvis også vælge at nyde solen på den berømte badestrand Bondi Beach.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne eksklusive heldagstur med max. 17 deltagere, og turen inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Calmsley Hill, som er en arbejdende farm tæt på Sydney, hvor vi skal opleve nogle af de mange forskellige gårddyr samt koalaer og kænguruer. Det er også her, vi får vores "morning tea" serveret. Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder den enestående udsigt med et glas mousserende vin i hånden.

  1.465 kr. pr. voksen
  870 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 9 timer. Inkl. nationalpark gebyr, morning tea, 2-retters frokost, 1 glas mousserende vin samt transport hotel t/r.

  Vintur til Hunter Valley

  Australsk vin har i kvalitet overhalet mange af de "traditionelle" vinproducerende lande, og vindistriktet Hunter Valley ca. 160 km nord for Sydney er et af de vindistrikter, som er kendt her i Danmark. Guiden/chaufføren på denne heldagstur er naturligvis vinekspert, og der er inkluderet vinsmagning på tre forskellige vingårde. Der spises frokost på en restaurant på en af vingårdene. På vejen tilbage til Sydney stopper vi hos Keith Tulloch Winery, hvor vi nyder en vinsmagning sammen ned hjemmelavet chokolade der passer til. Turen giver en rigtig god indsigt i australsk vin, og du stifter bekendtskab med forskellige typer vingårde i Hunter Valley.  

  1.350 kr. pr. voksen
  750 kr. pr. barn

  * Afgang hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Varighed: kl. 7.00- 17.00. Inkl. 2-retters frokost med vin, vin- og chokoladesmagning og transport hotel t/r.

 • Dag 5-6 Den røde ørken med Ayers Rock/Uluru, Mount Olga/Kata Tjuta og aboriginske myter

  Fra Sydney går rejsen med fly til legendariske Ayers Rock/Uluru i den røde ørken. Vi foreslår, at du mindst én dag står tidligt op og ser solen stå op over Ayers Rock/Uluru, og senere kan du gå en tur ved foden af monolitten og bl.a. se urbefolkningens klippemalerier. Det vil være en god idé at vælge en guidet tur og på den måde få et interessant indblik i aboriginernes myter og få forklaringerne, der knytter sig til de hellige steder. Du kan også opleve Mount Olga/Kata Tjuta. Der er flere vandreture i området med de kugleformede klipper, der også har stor spirituel betydning for Anangu-folket. Hvis du har tid, så besøg Uluru-Kata Tjuta Cultural Center, inden du skal opleve solnedgangen ved den berømte monolit, der knejser 348 m over den flade slette.

   

  Her kan du bo dag 5 & 6

  Doubletree by Hilton Alice Springs

  Mellem Todd River og Alice Springs Golf Club ligger luksusresortet DoubleTree by Hilton Alice Springs. Bagved ses den knap 650 km lange bjergkæde ...

 • Dag 7 Fra den røde ørken til kystbyen Brisbane

  Det solrige klima har givet den største by i delstaten Queensland vokseværk, og de dejlige strande i nærheden af Brisbane har sat storbyen på verdenskortet. Nord for Brisbane ligger The Sunshine Coast, og syd for byen lokker The Gold Coast. Efter en lang flyvetur kan en tur gennem City Botanic Gardens, der ligger smukt ved Brisbane River, være en idé. Du kan gå over på den anden side af floden til South Bank Parklands, som både er et forlystelsesområde og et kunstigt strandområde med hvidt sand og palmer.

  Her bor du dag 7-9

  Brisbane | Oaks Charlotte Towers

  Et flot lejlighedshotel beliggende på en parallelgade til gågaden Queen Street i hjertet af Brisbane. Hotellet har 44 etager og en fantastisk uds...

 • Dag 8-9 Oplevelser i Brisbane

  Forslag til oplevelser denne dag kunne være en sejltur på Brisbane River, bridge climbing på Story Bridge og en tur til byens anden botaniske have, som er Mt. Cootha Gardens ved foden af Coot-tha-bjerget. Fra toppen af bjerget er der en storslået panoramaudsigt over byen, og man kan se helt til Moreton Bay. Er du dyreinteresseret, kan du tage til Lone Pine Koala Sanctuary, der både en zoologisk have og et center, der arbejder med beskyttelse af koalaer. Ud over de mange koalaer er der mulighed for at stifte bekendtskab med mange af de dyrearter, der kun findes i Australien.

  Her kan du bo dag 7-9

  Brisbane | Oaks Charlotte Towers

  Et flot lejlighedshotel beliggende på en parallelgade til gågaden Queen Street i hjertet af Brisbane. Hotellet har 44 etager og en fantastisk uds...

 • Dag 10 Togturen langs Australiens østkyst begynder - fra Brisbane til Fraser Island

  I dag starter togturen. Du tager afsted fra Brisbane togstation og tager The Tilt Train til Maryborough West Station. Herfra er der transfer til River Heads hvor du skal med færgen til Fraser Island, en kæmpe sandø. Her overnatter du to nætter på Kingfisher Bay Resort.  Ombord på toget har du dit eget sæde, og der er to vogne med en cafe, hvor du kan købe mad, snacks og drikkevarer.

  Togturen tager 3 timer og 40 minutter, derefter 50 minutters transfer og 40 minutters færge.

  Her bor du dag 10 & 11

  Kingfisher Bay Resort

  Kingfisher Bay Resort ligger tæt ved stranden og samtidig gemt i regnskoven. Respekt for naturen er den bærende filosofi, men alligevel kan resor...

 • Dag 11 Paradisstrande og regnskov på verdens største sandø, Fraser Island

  Fraser Island er verdens største sandø – 123 km er der fra nord til syd og 15 km fra øst til vest med de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med træer, der bliver 70 m høje. Læg hertil et spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Da “vejnettet” på Fraser Island udelukkende er hjulspor, venter der et 4WD-eventyr. Glæd dig til at cruise rundt på øens ”hovedvej”, som er stranden 75 Mile Beach – det i sig selv er en speciel oplevelse. Glæd dig til at opleve Lake McKenzie med det krystalklare vand og klitten The Cathedrals, der overrasker med sand i mange forskellige farver – og hold i øvrigt også udkig efter dingoer.

  Inkluderede måltider: Frokost.

 • Dag 12 Med fly nordpå til den populære badeby Airlie Beach

  Du tager turen tilbage til fastlandet med færgen, og transfer til togstationen sidst på eftermiddagen. Du går ombord på toget The Spirit of Queensland, hvor du har din egen Railbed. Dvs. om dagen har du et sæde du sidder på, og om natten bliver det lavet om til en seng. Der bliver serveret aftensmad og morgenmad ved din plads. Ombord på toget er der en 24 timers cafe vogn, og bad og toilet i enden af hver vogn.

  Togturen tager 13 timer.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

 • Dag 13-15 Sejltur til vidunderlige Whitsundays

  Ankomst til Proserpine Station, og tag en transferbus til Airlie Beach, hvorfra du sejler til de smukke Whitsundays øer, nærmere bestemt Hamilton Island. Her har du tre overnatninger på Reef View Hotel. Øgruppen består af 74 billedskønne øer, og langt de fleste øer er ubeboede og fredede. De ligger i læ af koralrevet, som her ligger ca. 60 km fra fastlandet.  I løbet af de næste par dage kan du tage på udflugter fra Hamilton Island, b.la. til Whitehaven Beach, der med sit snehvide sand uden tvivl er en af verdens smukkeste strande. I løbet af dagen bliver der mulighed for at snorkle og opleve den underskønne verden med farverige koraller og eksotiske fisk.

  Inkluderer måltider: Morgenmad dag 13

  Her bor du dag 13-15

  Hamilton Island | Reef View Hotel

  Vælger du dette hotel kommer du til at bo i store, luksuriøse værelser med alle de faciliteter, man kan forvente på et 4-stjernet hotel. Alle v...

 • Dag 16 Airlie Beach

  Du kommer tilbage til fastlandet med båd, og kan bruge dagen i Airlie Beach.

 • Dag 17 Afslapning i toget mod Tropiske Cairns

  Denne dag nydes i toget mod Cairns. Du kører tidligt om morgenen, så du kan nyde den skønne natur hele dagen, og vejen til Cairns. Du har dit eget sæde i toget, og der er en cafe hvor du kan købe mad og drikkevarer, samt et lounge område hvor du kan sidde og snakke med dine medrejsende.

  Toget kører fra Prosepine Station kl. 6.30, og ankomst til Cairns er kl. 16.30.

  Her bor du dag 17

  Bay Village Tropical Retreat

  Resortet ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Dejlige grønne, tropiske omgivelser med pool, og he...

 • Dag 18 Fortsæt til rolige Palm Cove

  Nyd morgenen og formiddagen i Cairns inden din transfer til rolige Palm Cove. De næste 2 nætter bor du i Palm Cove.

   

   

  Her bor du dag 18-19

  Palm Cove | The Reef Retreat

  Bor du her, får du det bedste af to verdener – regnskoven og koralrevet. The Reef Retreat ligger i den lille by Palm Cove, hvor ingen huse er h...

 • Dag 19 Afslapning og oplevelser i paradisiske Palm Cove

  Nyd feriens sidste del i paradisiske Palm Cove. Her er ingen huse højere end palmetræerne, og området er indbegrebet af paradis med sandstrand i en uendelighed, vajende palmer og turkisblåt hav.

  Her kan du bo dag 17-19

  Palm Cove | The Reef Retreat

  Bor du her, får du det bedste af to verdener – regnskoven og koralrevet. The Reef Retreat ligger i den lille by Palm Cove, hvor ingen huse er h...

 • Dag 20 Afrejse fra Cairns

  Transfer fra Palm Cove til Cairns lufthavn.

 • Dag 21 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Rydges Sydney Central i Sydney inkl. morgenmad
 • Fly Sydney - Ayers Rock inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Desert Garden i Ayers Rock
 • Fly Ayers Rock - Brisbane inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Oaks Charlotte Towers i Brisbane
 • 8-dags tur med engelsk rejseleder inkl. udflugter og måltider (5 x morgenmad, 3 x frokost og 2 x aftensmad)
 • 3 overnatninger på The Reef Retreat i Palm Cove
 • Transfer fra Carins til Palm Cove t/r
 • Fly Cairns – København inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2020 - 31. marts 2021Fra 27460 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot