Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Sydney, centrum og tropiske strande

Få op til 2 gratis indenrigsflyvninger i Australien, hvis du bestiller en rejse til en værdi af minimum 20.000 kr. pr. person inden 14. december. Værdien af de gratis indenrigsflyvninger kan max udgøre 2.000 kr. pr. person.

Om rejsen

Dette rejseforslag kombinerer tid på egen hånd og rejse med en gruppe ledet af en engelsk rejseleder. Undervejs oplever du meget af det, Australien er kendt for – fascinerende Sydney, Ayers Rock/Uluru, Great Barrier Reef, Whitsunday Islands og Fraser Island, der er verdens største sandø. I Tully River National Park bliver du budt velkommen af en aboriginal familie, hvis forfædre har færdedes i område i tusinder af år, og der er mange steder undervejs mulighed for at møde “aussierne” på hjemmebane. Rejsen afsluttes i paradisiske Palm Cove nord for Cairns, hvor dagene nydes under svajende palmetræer.

Rejseforslaget giver en idé om, hvad rejsen kommer til at koste inkl. fly, hoteller, krydstogt og ture med guide. Alle indenrigsflyvninger i Australien er også inkluderet.

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Sydney

  Velkommen til Australien! Allerede ved indflyvningen til Sydney kan du være heldig at se Operahuset, og senere på dagen kan du komme med på en rundvisning og bl.a. komme “back stage”. Mellem Circular Quay og Harbour Bridge gik de første europæere i land. En god begyndelse på opholdet i Sydney kunne også være en tur igennem Sydneys ældste bydel, The Rocks, der emmer af historisk atmosfære, selv om der nu er gallerier, butikker og cafeer i de gamle bygninger.

  Her kan du bo dag 2-4

  Cambridge Hotel Sydney

  Hotellet ligger centralt tæt ved Hyde Park i det livlige område Surrey Hills og i gåafstand til shopping, restauranter og seværdigheder, og t...

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  Kr. 220 pr. voksen
  Kr. 120 pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

 • Dag 3 Sydney

  Her er forslag til to oplevelser, du ikke må gå glip af i Sydney. Den ene er naturligvis Sydney Opera House, der er blevet et australsk ikon, hvor du bl.a. kan komme på en guidet rundtur. Darling Harbour, der er et tidligere havneområde, er leveringsdygtig i underholdning  for hele familien. Her ligger Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et kæmpestort shoppingcenter.

  Tilkøbsmuligheder

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste "bridge climber" var 100 år. Turen gennemføres yderst professionelt med stor fokus på sikkerhed. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det vigtigt at bestille inden afrejsen. Du skal regne med, at prisen er lidt højere, hvis du "bridge climber" i weekenden, tidligt om morgenen og i jule/nytårsperioden.

  Kr. 1.585 pr. voksen
  Kr. 1.070 pr. barn

  * Afgang flere gange dagligt. Varighed: 3½ time. Inkl. udstyr, gruppefoto og certifikat.

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  Kr. 665 pr. voksen
  Kr. 510 pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

  Sydney Explorer

  Hop On – Hop Off bussen er en god og billig måde at komme rundt til seværdighederne på. Bussen kører med faste intervaller, og du kan stå af og på, som du har lyst. Du kan købe 24 timer eller 48 timer (550 kr.)

  Kr. 305 pr. voksen
  Kr. 210 pr. barn

  * Billetten gælder 24 timer.

 • Dag 4 Sydney

  Er du interesseret i at shoppe, er Queen Victoria Building på George Street et godt sted at begynde. De lokale kalder bygningen QVB, og den victorianske bygning har butikker i fire etager. Det er jo ikke noget særsyn i en storby, men det er derimod selv bygningen. Den er opført som markedsbygning i 1898, og der er virkelig kælet for de arkitektoniske detaljer. Er du interesseret i kunst, vil vi anbefale Museum of Contemporary Art beliggende ved West Circular Quaymelem færgeterminalen og området The Rocks. Ud over den faste samling er der altid adskillige særudstillinger, der giver et fint indtryk af, hvad der rører sig på kunstscenen “Down Under”. Der er gratis adgang til museet, som har længe åbent om torsdagen. Du kan naturligvis også vælge at nyde solen på den berømte badestrand Bondi Beach.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne eksklusive heldagstur med max. 17 deltagere, og turen inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Calmsley Hill, som er en arbejdende farm tæt på Sydney, hvor vi skal opleve nogle af de mange forskellige gårddyr samt koalaer og kænguruer. Det er også her, vi får vores "morning tea" serveret. Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder den enestående udsigt med et glas mousserende vin i hånden.

  Kr. 1.520 pr. voksen
  Kr. 915 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 9 timer. Inkl. nationalpark gebyr, morning tea, 2-retters frokost, 1 glas mousserende vin samt transport hotel t/r.

  Vintur til Hunter Valley

  Australsk vin har i kvalitet overhalet mange af de "traditionelle" vinproducerende lande, og vindistriktet Hunter Valley ca. 160 km nord for Sydney er et af de vindistrikter, som er kendt her i Danmark. Guiden/chaufføren på denne heldagstur er naturligvis vinekspert, og der er inkluderet vinsmagning på tre forskellige vingårde. Der spises frokost på en restaurant på en af vingårdene. På vejen tilbage til Sydney stopper vi hos Keith Tulloch Winery, hvor vi nyder en vinsmagning sammen ned hjemmelavet chokolade der passer til. Turen giver en rigtig god indsigt i australsk vin, og du stifter bekendtskab med forskellige typer vingårde i Hunter Valley. 

  Kr. 1.420 pr. voksen
  Kr. 790 pr. barn

  * Afgang hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Varighed: kl. 7.00- 17.00. Inkl. 2-retters frokost med vin, vin- og chokoladesmagning og transport hotel t/r.

  Uberørt natur i Ku-ring-gai Chase National Park

  Få en naturoplevelse ud over det sædvanlige i Australiens anden ældste nationalpark, som ligger kun 45 min. kørsel nord for Sydney. Nationalparkens landskab er præget af sandstensklipper, og de bjergtagende udsigter hører til de flotteste i Sydney-området, og det gælder ikke mindst udsigten fra West Head Lookout. Ud over at få en stor naturoplevelse kommer du også på sporet af den aboriginale kultur, da nationalparken har en af landets største koncentrationer af aboriginale klippemalerier. Du ser betydningsfulde eksempler på “rock art”, får fortalt spændende historier og indsigt i aboriginal kultur. Dagens højdepunkt er en spektakulær sejltur gennem uberørte områder, og om bord serveres en lækker ”bush tucker”-inspireret frokost.

  Kr. 1.180 pr. voksen
  Kr. 820 pr. barn

  * Afgang: Mandag, torsdag, fredag, lørdag. Turen varer fra ca. kl. 7.45-16.00. Inkl. 2½ times cruise, frokost, drikkevarer, kaffe/te, frugt og snacks samt nationalparkgebyr og transport hotel t/r.

 • Dag 5-7 Sydney - Ayers Rock - Brisbane

  Fra Sydney går rejsen med fly til legendariske Ayers Rock/Uluru i den røde ørken. Vi foreslår, at du mindst én dag står tidligt op og ser solen stå op over Ayers Rock/Uluru, og senere kan du gå en tur ved foden af monolitten og bl.a. se urbefolkningens klippemalerier. Det vil være en god idé at vælge en guidet tur og på den måde få et interessant indblik i aboriginernes myter og få forklaringerne, der knytter sig til de hellige steder. Du kan også opleve Mount Olga/Kata Tjuta. Der er flere vandreture i området med de kugleformede klipper, der også har stor spirituel betydning for Anangu-folket. Hvis du har tid, så besøg Uluru-Kata Tjuta Cultural Center, inden du skal opleve solnedgangen ved den berømte monolit, der knejser 348 m over den flade slette.

  På dag 7 flyver du fra Ayers Rock til Brisbane på østkysten, den største by i delstaten Queensland.

  Her kan du bo dag 5 & 6

  Desert Garden Hotel

  Her får du et førsteklasses ophold. Rigtig gode veludstyrede værelser med udsigt til enten pool-området eller de store vidder. Her findes bar o...

 • Dag 8 Brisbane

  Det solrige klima har givet den største by i delstaten Queensland vokseværk, og de dejlige strande i nærheden af Brisbane har sat storbyen på verdenskortet. Nord for Brisbane ligger The Sunshine Coast, og syd for byen lokker The Gold Coast. Efter en lang flyvetur kan en tur gennem City Botanic Gardens, der ligger smukt ved Brisbane River, være en idé. Du kan gå over på den anden side af floden til South Bank Parklands, som både er et forlystelsesområde og et kunstigt strandområde med hvidt sand og palmer.

  Her kan du bo dag 7-9

  Brisbane | Oaks Charlotte Towers

  Et flot lejlighedshotel beliggende på en parallelgade til gågaden Queen Street i hjertet af Brisbane. Hotellet har 44 etager og en fantastisk uds...

 • Dag 9 Brisbane

  Forslag til oplevelser denne dag kunne være en sejltur på Brisbane River, bridge climbing på Story Bridge og en tur til byens anden botaniske have, som er Mt. Cootha Gardens ved foden af Coot-tha-bjerget. Fra toppen af bjerget er der en storslået panoramaudsigt over byen, og man kan se helt til Moreton Bay. Er du dyreinteresseret, kan du tage til Lone Pine Koala Sanctuary, der både en zoologisk have og et center, der arbejder med beskyttelse af koalaer. Ud over de mange koalaer er der mulighed for at stifte bekendtskab med mange af de dyrearter, der kun findes i Australien.

 • Dag 10 Brisbane - Noosa

  I dag starter den guidede del af turen. Du mødes med din engelske rejseleder  og resten af gruppen i Brisbane, inden turen går mod den hyggelige badeby Noosa, der har ry for at være en af de mest mondæne på denne del af den australske østkyst. En af dagens spændende oplevelser er koala-spotting i en nationalpark, og der bliver i øvrigt rig lejlighed til at nyde den vidunderlige kyststrækning med de skønne udsigter – og guiden ved lige, hvor du får de bedste vandreoplevelser. Nyd aftenen i Noosa, der har stort set alt, hvad hjertet begærer! Overnatning: Noosa Lakes Resort.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 En dag på Fraser Island

  Fraser Island er verdens største sandø – 123 km er der fra nord til syd og 15 km fra øst til vest med de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med træer, der bliver 70 m høje. Læg hertil et spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Da “vejnettet” på Fraser Island udelukkende er hjulspor, venter der et 4WD-eventyr. Glæd dig til at cruise rundt på øens ”hovedvej”, som er stranden 75 Mile Beach – det i sig selv er en speciel oplevelse. Glæd dig til at opleve Lake McKenzie med det krystalklare vand og klitten The Cathedrals, der overrasker med sand i mange forskellige farver – og hold i øvrigt også udkig efter dingoer. Efter storslåede naturoplevelser går turen tilbage til en helt anden verden i Noosa.

  Inkluderede måltider: Frokost.

 • Dag 12 Med fly videre nordpå til Airlie Beach

  Fra Noosa køres der til Brisbane, hvorfra der flyves til Airlie Beach – en populær badeby med et kæmpe udbud af aktiviteter. Nyd resten af dagen i det skønne ferieparadis – hvordan er helt op til dig, og du kan være helt sikker på, at guiden har en række spændende forslag. Overnatning: Mantra Croc Club.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Vidunderlige Whitsundays

  Denne dag er der arrangeret en sejltur til The Whitsundays. Øgruppen består af 74 billedskønne øer, og langt de fleste øer er ubeboede og fredede. De ligger i læ af koralrevet, som her ligger ca. 60 km fra fastlandet. Du kommer bl.a. i land på Whitsunday Island, der er den største af øerne. Her ligger Whitehaven Beach, der med sit snehvide sand uden tvivl er en af verdens smukkeste strande. I løbet af dagen bliver der mulighed for at snorkle og opleve den underskønne verden med farverige koraller og eksotiske fisk.

  Inkluderer måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 På sporet af aboriginernes kultur i Tully

  Sæt dig godt til rette i toget og nyd de skiftende landskaber på turen fra Airlie Beach til den historiske by Tully. Her i det regnskovsklædte landskab venter en uforglemmelig og autentisk oplevelse. Du bliver budt velkommen af  en aboriginal familie, hvis forfædre i tusinder af år har færdedes i området. Aboriginerne tager dig med langt ind i regnskoven til et afsidesliggende ”swimming hole”, og på den fortsatte vandring i Tully Gorge National Park får du et interessant indblik i aboriginernes fascinerende kultur og lærer bl.a. noget om ”bush tucker”. Vandringen slutter ved en af nationalparkens lejrpladser. Her bliver bålet tændt, og aboriginerne forbereder og serverer en traditionel middag. Efterhånden sænker mørket sig, og natdyrene begynder at vågne. Vi går en tur med lommelygter og ser, om vi kan komme på sporet af natdyrene. Vi tager afsked med værterne og kører til Mission Beach. Overnatning: Mission Beach Castaways Resort.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

 • Dag 15 Et tropisk regnskovseventyr på vej til Cairns

  Denne dag får du et sandt regnskovseventyr! Turen går nemlig til The Wet Tropics World Heritage Area med det enestående plante- og dyreliv, og det er tankevækkende, at mange arter ikke findes andre steder i verden. Nogle af denne turs bedste vandreoplevelser får du her. På vejen til bjergplateauet Atherton Tablelands stoppes der ved et af de smukke vandfald, hvor du kan få en kølig dukkert. Kratersøen Eacham med det krystalklare vand er også et stop værd, og det gælder også The Curtain Fig Tree. Træets luftrødder danner et ”gardin”, der er 15 m højt, og man formoder, at træet er 500 år gammelt. Dagen slutter i Cairns. Overnatning: Pacific Hotel/The Abbott Boutique Hotel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 16 Sejltur til Great Barrier Reef fra Cairns

  Great Barrier Reef er verdens største naturlige “bygningsværk”, og koralrevet følger Queenslands kyst fra Gladstone i syd til Torres-strædet ved Ny Guinea i nord. Det er ikke et sammenhængende rev, men består af et par tusinde små og store rev og mange koraløer. Ved Cairns ligger Great Barrier Reef forholdsvis tæt ved kysten, og denne dag venter en helt fantastisk sejltur det ydre rev. Glæd dig til at snorkle og dykke to forskellige steder på det ydre rev og til at opleve den forunderlige verden under havets overflade. Der bliver serveret frokost om bord. Har du hverken lyst til at snorkle eller dykke, er det skønt bare at nyde solen om bord. Det er gratis at låne snorkleudstyr, men dykkerudstyr skal der betales for. Tilbage i Cairns afslutter en dejlig afskedsmiddag eventyret.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 17-19 Palm Cove

  Nyd feriens sidste del i paradisiske Palm Cove. Her er ingen huse højere end palmetræerne, og området er indbegrebet af paradis med sandstrand i en uendelighed, vajende palmer og turkisblåt hav.

  Her kan du bo dag 17-19

  Palm Cove | The Reef Retreat

  Bor du her, får du det bedste af to verdener – regnskoven og koralrevet. The Reef Retreat ligger i den lille by Palm Cove, hvor ingen huse er h...

 • Dag 20 Afrejse fra Cairns
 • Dag 21 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  Kr. 1.315 pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  Kr. 1.370 pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Cambridge Hotel i Sydney inkl. morgenmad
 • Fly Sydney - Ayers Rock - inkl. skatter og afgifter
 • 2 overnatninger på Desert Garden i Ayers Rock
 • Fly Ayers Rock - Brisbane - inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Oaks Charlotte Towers i Brisbane
 • 8-dags tur med guide inkl. nogle måltider ( 5 morgenmad, 3 frokost og 2 aftensmad)
 • Udflugter på 8-dags turen så som Fraser Island 4WD tur, Whitsundays dagscruise og andet der er nævnt i dagsprogrammet
 • 3 overnatninger på The Reef Retreat i Palm Cove
 • Transfer fra Carins til Palm Cove t/r
 • Fly Cairns – København inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. april 2018 - 31. marts 2019Fra kr. 34300
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.