Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Swimming pool at a group lodge, Yasawa Island, Fiji - Risskov Rejser
Sydney, Melbourne & Fiji

21-dages rejse fra kr. 26.495

Om rejsen

Ét er at opleve Australien. Noget andet er at opleve både Australien og en af Stillehavets eksotiske øer. Her foreslår vi at rejse til Australien og Fiji – stedet, hvor din drøm om et tropisk eventyr bliver til virkelighed. Der er god tid til at nyde livet på et dejligt resort på hovedøen Vitu Levu og til at udforske andre øer og få et indblik i landets mangfoldige kultur.

Oplevelserne i Australien koncentrerer sig om delstaterne New South Wales og Victoria. Selv om det sydøstlige Australien er landets tættest befolkede område, kan du glæde dig til mange naturoplevelser på kør-selv-turen fra Sydney til Melbourne. Vores bud på de bedste oplevelser er opholdet på Paperbark Camp, nationalparken Wilsons Promontory og Phillip Island, hvor du kan komme til ”pingvinparade”.

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Mulighed for stop i Østen
 • Dag 3 Ankomst til Sydney

  I 1770 gik den britiske opdagelsesrejsende James Cook i land i en bugt ikke langt fra det nuværende Sydney, og der skulle gå 18 år, før de første skibe med straffefanger ankom, og de indledende kapitler til Australiens moderne historie blev skrevet. En sejltur i Sydney er et must og en enestående mulighed for at opleve storbyens imponerende skyline.

 • Dag 4 Sydney

  Darling Harbour er et tidligere havneområde, der er blevet transformeret til et underholdningsmekka, og her ligger bl.a. Syndey Aquarium, Imaz Theatre, National Maritime Museum og et stort shoppingcenter. Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge er to bygningsværker, der dominerer storbyens skyline, og vi vil varmt anbefale bridge climbing på den 134 m høje bro, hvorfra der er en formidabel udsigt 360 grader rundt  og bl.a. til Operahuset. Den spektakulære bygning er et storslået syn, men du må ikke nøjes med at beundre det arkitektoniske mesterværk udefra. Der er mulighed for at komme med på en guidet rundvisning, hvor du i løbet af en times tid hører historien om bygningen.

 • Dag 5 Sydney

  En ide denne dag kunne være at udforske Sydneys ældste bydel, The Rocks, der ligger mellem Circular Quay og Harbour Bridge. En anden mulighed er cykeltur med en lokal guide, der går til flere af de kendte seværdigheder, men du ser også mindre kendte sider af Sydney, og da der cykles steder, der er forbeholdt cyklister og fodgængere, er det en meget afslappende oplevelse.

 • Dag 6 Sydney - Huskisson

  Den lejede bil hentes. Ruten sydpå følger Grand Pacific Drive gennem Royal National Park til Wollongong og videre til unikke oplevelser på Paperbark Camp ved Jervis Bay. Den 5-stjernede lodge ligger godt gemt mellem kæmpestore paperbark- og eukalyptustræer og består af 12 luksustelte i afrikansk safaristil, der mest minder om et hotelværelse. Teltene har eget bad og toilet, og komfort går som en rød tråd gennem indretningen. Den store forskel er, at du her er midt i bush’en og tæt på dyrelivet døgnet rundt. Teltene er placeret på pæle og hævet over jorden, og fra terrassen er der førsteklasses birdwatching. Restauranten ligger mellem trætoppene og serverer udsøgte menuer, som du kan nyde med udsigt til stjernehimlen.

 • Dag 7 Huskisson /Paperbark Camp

  Du kan låne cykler og udforske området, tage på vandreture, sejle i kano eller kajak, nyde livet på stranden eller opleve naturen med alle sanser fra din egen private terrasse.

 • Dag 8 Paperbark Camp - Canberra

  Turen går ind i landet til den australske regeringsby, Canberra, der ligger i sit eget ”miniterritorium” – Australia Capital Territory (ATC). Canberra blev designet i 1913 som et kompromis, for både Melbourne og Sydney lagde billet ind på at blive hovedstad. Centrum i den stramt planlagte by er Parliamen House på Capitol Hill, der er omgivet af  mange nationale institutioner og nationale museer. På den anden side af Lake Burley Griffin fører Aazac Parade op til Australian War Memorial med den spektakulære udsigt.

 • Dag 9 Canberra - Snowy Mountains

  Snowy Mountains bliver også kaldt de australske alper og er om vinteren et populært skiområde. Australiens højeste bjerg – Mt. Kosciusko (2.229 m ) – ligger i området. Ruten går via Cooma, som er den største by i Snowy Mountains, og dagen slutter i den hyggelige by, Thredbo, der ligger i 1.370 m højde, og du kan her komme til at spise på Australiens højest beliggende restaurant, Eagles Nest.

 • Dag 10 Snowy Mountains - Lakes Entrance

  Turen går ud til kysten. Lakes Entrance ligger i delstaten Victoria ved Gippsland Lakes, som er en række søer, der er adskilt fra havet med en smal landtange, og i området kan du se pelikaner og sorte svaner. Længere inde i landet strækker eukalytustræerne sig mod himlen, og dyrelivet er et helt andet med bl.a. kænguruer, koaler og wombatter. Selv om Victoria er Australiens tættest befolkede delstat, byder delstaten på natur i overflod og mange muligheder for at komme i nærkontakt med dyrelivet.

 • Dag 11 Lakes Entrace - Foster

  Nyd naturen med klitlandskaber og endeløse strande, bl.a. Ninety Mile Beach. Stræk ben ved Mt. Nicoll Lookout ved byen Foster, der ligger tæt ved Wilsons Promontory National Park. Nationalparken blev oprettet i 1898 som en af landets ældste, og her får du en naturoplevelse af de store!

 • Dag 12 Wilsons Promontory

  Dagen er afsat til naturoplevelser i Wilsons Promontory National Park, der ligger på en halvø med bushlandskaber og kilometerlange sandstrande. Ikke overraskende er det den mest populære nationalpark i Victoria, og en dag er ikke spor for meget i nationalparken, der dækker et areal på omkring 50.000 ha. Nationalparken er et eldorado af vandremuligheder og har et utal af flotte udsigtspunkter med udsigter, der er svære at løsrive sig fra. Det kan du bl.a. opleve, hvis du følger Mt Oberon Summit Walk, der fører op til den storslåede panoramaudsigt over Tidal River, kysten og øerne i det fjerne.

 • Dag 13 Foster - Phillip Island

  På Phillip Island (der er bro til øen) venter en speciel oplevelse, da øen har en stor bestand af dværgpingviner. Om aftenen kan du på Summerland Beach blive tilskuer til en ”pingvinparade”, for ved solnedgang kommer pingvinerne ind fra havet og går over stranden til deres huler længere oppe.

 • Dag 14 Phillip Island - Melbourne

  På Phillip island er der også mulighed or for se koalaer, og du kan evt. besøge Koala Conservation Centre inden turen tilbag til fastlandet. Du kommer til Mornington-halvøen, der er fyldt med fristelser – vingårde, hyggelige små byer og dejlige strande, du har for dig selv. Tag dig god tid til at nyde og opleve! Eller kør direkte til Melbourne og nyd resten af dagen der.

 • Dag 15 Melbourne - Fiji

  Hele dagen er til oplevelser i Melbourne. Byen med næsten 4 mio. indbyggere emmer af international atmosfære og gør sig blandt andet stærkt gældende inden for mode og kultur. Melbourne er også kendt som værtsby for Australian Open i tennis og Formel 1-løb. The National Gallery of Victoria har en af de bedste samlinger af australsk kunst og har til huse i et futuristisk museumskompleks på Federation Square – en stor kontrast til den mere end 100 år gamle Flinders Street Station på den anden side af gaden. Sidst på eftermiddagen kører du til lufthavnen, afleverer bilen og flyver om aftenen til Fiji.

 • Dag 16 Fiji

  Du lander tidligt om morgenen i Nadi på hovedøen Viti Levu og er nu i et eventyrligt tropisk paradis, der er lige så vidunderligt som det, man ser på postkortene med vajende palmer, hvide sandstrande og azurblåt hav. Den venlige og gæstfrie befolkning består af mange forskellige etniske grupper sætter kolorit på opholdet. Øgruppen består af hundredvis af øer, hvoraf kun halvdelen er beboet. Vi foreslår, at du bor på hovedøen Viti Levu, hvor Sheraton Fiji er et fortræffeligt valg. Der er tale om et fantastisk hotel i meget eksotiske omgivelser, og samtidig ligger resortettæt på både hovedstaden Nadi og lufthavnen. Det 5-stjernede resort er en rigtig “bounty-oplevelse”, og du kan dyrke alle former for vandsport, deltage i forskellige aktiviteter og – ikke mindst nyde livet ved poolen eller på stranden.

 • Dag 17 Nyd livet på Fiji

  Er dykning og snorkling din store lidenskab, er du kommet det helt rigtige sted. Fiji er ganske enkelt et eldorado for både koralfisk og dykkere.

 • Dag 18 Nyd livet på Fiji

  Tag f.eks. en tur rundt på Viti Levu. På den grønne og frodige ø bor omkring 75 % af Fijis befolkning. I hovedstaden Nadi kan du besøge markeder, gå på opdagelse i de små gader og se Sri Siva Subramaniya Swami-templet – det største hindutempel på den sydlige halvkugle.

 • Dag 19 Nyd livet på Fiji

  Nyd dagen på resortet eller tag til en af nabo-øerne

 • Dag 20 Afrejse fra Fiji

  Tidligt om morgenen flyver du tilbage via Hong Hong.

 • Dag 21 Ankomst til Danmark

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København - Sydney, inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Cambridge Hotel i Sydney inkl. morgenmad
 • Havnerundfart i Sydney
 • 10-dages kør-selv-tur inkl. billeje, forsikringer, fri km, 9 overnatninger på hotel og kørselsvejledning. Morgenmad inkl. på Paperbark Camp
 • Fly Melbourne - Fiji, inkl. skatter og afgifter
 • Transport på Fiji mellem lufthavn og hotel t/r
 • 4 overnatninger på Sheraton Fiji Resort inkl. morgenmad
 • Fly Fiji - København, inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. april 2017 - 31. marts 2018 Fra kr. 26.495
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 4.6 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km2 – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.