Ring til os 70 22 66 00

Sydney, Melbourne & Adelaide

  21-dages rejse fra 36980 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Oplev tre fantastiske storbyer på én rejse! I Sydney har du god tid til at udforske byen på egen hånd, og på kør-selv-turen fra Sydney til Melbourne kan du se frem til mange naturoplevelser undervejs, glæd dig bl.a. til opholdet på Paperbark Camp, hvor du bor blandt kæmpemæssige eukalyptustræer, eller Phillip Island, hvor du kan komme med til ”pingvinparade” og besøge koalaerne i deres naturlige omgivelser. Nyd et par dage i sports- og modemetropolen Melbourne, inden rejsen fortsætter med en 4-dages guidet tur langs den berømte Great Ocean Road og dernæst en 3-dages tur i 4WD til bjergkæden Flinders Rangers, hvor du  foruden de farverige og forrevne klipper oplever imponerende kløfter, spændende dyreliv og aboriginale hulemalerier. Rejsen afsluttes i Adelaide, inden turen igen går tilbage til Danmark.

Rejseforslaget giver en idé om, hvad rejsen kommer til at koste inkl. fly, hoteller og ture med guide.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Sydney

  I 1770 gik den britiske opdagelsesrejsende James Cook i land i en bugt ikke langt fra det nuværende Sydney, og der skulle gå 18 år, før de første skibe med straffefanger ankom, og de indledende kapitler til Australiens moderne historie blev skrevet. En sejltur i Sydney er et must og en enestående mulighed for at opleve storbyens imponerende skyline.

  Tilkøbsmuligheder

  Sydney Harbour Story Cruise

  En sejltur er et "must" i Sydney. Sejlturen begynder ved Circular Quay, og du får et imponerende syn af storbyens skyline samt naturligvis både Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Du nyder synet af strande og parker fra søsiden, mens du hører historien om landet, dets folk, historie og udviklingen af en af verdens flotteste havnebyer.

  230 kr. pr. voksen
  175 kr. pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er afgang hver dag kl. 10 - 12.15 og 14.15 – 16.15 Prisen er inkl. kaffe/te og biscuits

 • Dag 3 Darling Harbour, Harbur Bridge og Operahuset i Sydney

  Darling Harbour er et tidligere havneområde, der er blevet transformeret til et underholdningsmekka, og her ligger bl.a. Sydney Aquarium, Imaz Theatre, National Maritime Museum og et stort shoppingcenter. Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge er to bygningsværker, der dominerer storbyens skyline, og vi vil varmt anbefale bridge climbing på den 134 m høje bro, hvorfra der er en formidabel udsigt 360 grader rundt og bl.a. til Operahuset. Den spektakulære bygning er et storslået syn, men du må ikke nøjes med at beundre det arkitektoniske mesterværk udefra. Der er mulighed for at komme med på en guidet rundvisning, hvor du i løbet af en times tid hører historien om bygningen.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste "bridge climber" var 100 år. Turen gennemføres yderst professionelt med stor fokus på sikkerhed. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det vigtigt at bestille inden afrejsen. Du skal regne med, at prisen er lidt højere, hvis du "bridge climber" i weekenden, tidligt om morgenen og i jule/nytårsperioden.

  1.510 kr. pr. voksen
  1.020 kr. pr. barn

  * Afgang flere gange dagligt. Varighed: 3½ time. Inkl. udstyr, gruppefoto og certifikat.

 • Dag 4 Sightseeing i Sydneys bydele, afslapning på Bondi Beach eller udflugt til Blue Mountains

  En idé denne dag kunne være at udforske Sydneys ældste bydel, The Rocks, der ligger mellem Circular Quay og Harbour Bridge. En anden mulighed er cykeltur med en lokal guide, der går til flere af de kendte seværdigheder, men du ser også mindre kendte sider af Sydney, og da der cykles steder, der er forbeholdt cyklister og fodgængere, er det en meget afslappende oplevelse. Du kan naturligvis også vælge at nyde solen på den berømte badestrand Bondi Beach eller tage på en heldagstur til nationalparken Blue Mountains.

  Tilkøbsmuligheder

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Du får udleveret cykel, hjelm og lille taske til kamera/pung. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  635 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne eksklusive heldagstur med max. 17 deltagere, og turen inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Calmsley Hill, som er en arbejdende farm tæt på Sydney, hvor vi skal opleve nogle af de mange forskellige gårddyr samt koalaer og kænguruer. Det er også her, vi får vores "morning tea" serveret. Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder den enestående udsigt med et glas mousserende vin i hånden.

  1.465 kr. pr. voksen
  870 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 9 timer. Inkl. nationalpark gebyr, morning tea, 2-retters frokost, 1 glas mousserende vin samt transport hotel t/r.

 • Dag 5 Via Grand Pacific Drive til safarioplevelser i Paperbark Camp

  Den lejede bil hentes. Ruten sydpå følger Grand Pacific Drive gennem Royal National Park til Wollongong og videre til unikke oplevelser på Paperbark Camp ved Jervis Bay. Den 5-stjernede lodge ligger godt gemt mellem kæmpestore paperbark- og eukalyptustræer og består af 12 luksustelte i afrikansk safaristil, der mest minder om et hotelværelse. Teltene har eget bad og toilet, og komfort går som en rød tråd gennem indretningen. Den store forskel er, at du her er midt i bushen og tæt på dyrelivet døgnet rundt. Teltene er placeret på pæle og hævet over jorden, og fra terrassen er der førsteklasses birdwatching. Restauranten ligger mellem trætoppene og serverer udsøgte menuer, som du kan nyde med udsigt til stjernehimlen.

  Dagens distance: 194 km

  Her kan du bo dag 5 & 6

  Paperbark Camp

  I nærheden af Jervis Bay og godt gemt mellem kæmpestore paperbark- og eukalyptustræer ligger Paperbark Camp. Camp’en består af 12 luksustelt...

 • Dag 6 Afslapning på stranden eller aktiviteter i Paperbark Camp

  Du kan låne cykler og udforske området, tage på vandreture, sejle i kano eller kajak, nyde livet på stranden eller opleve naturen med alle sanser fra din egen private terrasse.

 • Dag 7 Parlamentet, spændende museer og Australien War Memorial i Canberra

  Turen går ind i landet til den australske regeringsby, Canberra, der ligger i sit eget ”miniterritorium” – Australia Capital Territory (ATC). Canberra blev designet i 1913 som et kompromis, for både Melbourne og Sydney lagde billet ind på at blive hovedstad. Centrum i den stramt planlagte by er Parliament House på Capitol Hill, der er omgivet af  mange nationale institutioner og museer. På den anden side af Lake Burley Griffin fører Anzac Parade op til Australian War Memorial med den spektakulære udsigt.

  Dagens distance: 197 km

  Her kan du bo dag 7

  Mercure Canberra

  Mercure Canberra er et charmerende hotel beliggende blot få minutters kørsel fra byens centrum. Hotellet har en dejlig have, en bar og restaurant...

 • Dag 8 Via smukke Princess Highway eller "de asutralske alper" til kystbyen Merimbula

  Du kan vælge mellem forskellige ruter fra Canberra til Merimbula, som er dagens mål. Du kan enten tage turen langs kysten på Princess Highway eller gennem det imponerende landskab ved naturreservatet Bimberi Wilderness og Snowy Mountains – der også kaldes de australske alper. Uanset hvad du vælger, så venter der en smuk køretur til Merimbula, der har en skøn placering ved kysten og byder på smukke strande og skinnende søer. Her er det også muligt at dyrke forskellige vandaktiviteter og opleve dyrelivet – og det kunne   f.eks. være på en hvalsafari.

  Dagens distance: 328 km

  Her kan du bo dag 8

  Comfort Inn Merimbula

  Comfort Inn Merinbula har en skøn beliggenhed tæt ved stranden, hvor det både er muligt at svømme og surfe, imens stranden Bar Beach i nærhede...

 • Dag 9 Frodige Coopracambra, Croajingolong og Lakes Entrance

  Turen går i dag både langs kysten og forbi nationalparkerne Coopracambra, der byder på uspoleret grøn natur med søer og vandfald og Croajingolong, der ligger helt ude ved kysten med regnskove og eukalyptustræer. Lake Entrance ligger i delstaten Victoria ved Gippsland Lakes, som er en række søer, der er adskilt fra havet med en smal landtange, og i området kan du se pelikaner og sorte svaner. Længere inde i landet strækker eukalyptustræerne sig mod himlen, og dyrelivet er et helt andet med bl.a. kænguruer, koalaer og wombatter.

  Dagens distance: 298 km

  Her kan du bo dag 9

  Comfort Inn & Suites Emmanuel

  Comfort Inn & Suites Emmanuel ligger i Lake Entrance i gåafstand til stranden. Hotellet har en dejlig pool, spa, grillområde og en restaurant...

 • Dag 10 Ninety Mile Beach, Wilsons Promontory National Park og pingvinparade på Phillip Island

  Nyd naturen med klitlandskaber og endeløse strande, bl.a. Ninety Mile Beach. Gør et stop i byen Foster ved Mt. Nicoll Lookout, der ligger tæt ved Wilsons Promontory National Park. Nationalparken blev oprettet i 1898, og er derfor en af landets ældste, og vi kan godt love dig for en naturoplevelse af de helt store. Der køres videre over broen til Phillip Island, hvor der venter en helt unik oplevelse. Øen har en stor bestand af dværgpingviner, og om aftenen kan du på Summerland Beach blive tilskuer til en ”pingvinparade”, for hver aften ved solnedgang kommer pingvinerne ind fra havet og går over stranden til deres huler længere oppe.

  Dagens distance: 332 km

  Her kan du bo dag 10

  Comfort Resort Kaloha

  Kaloha Comfort Resort ligger i en smuk tropisk have med en stor saltvandspool og spa. Hotellet ligger kun ca. et minuts gang fra en dejlig sandstra...

 • Dag 11 Kom i kontakt med koalaer, Mornington-halvøen og Melbourne

  På Phillip Island er der også mulighed for at se koalaer. Besøg f.eks. Koala Conservation Centre inden turen går tilbage til fastlandet. Højt oppe i eukalyptustræernes kroner kan du følge en træbro og komme i øjenkontakt med koalaerne – hvis de da ikke er faldet i søvn efter at have spist sig mætte i eukalyptusblade. Du kommer til Mornington-halvøen, der er fyldt med fristelser – vingårde, hyggelige små byer og dejlige strande, som du kan have helt for dig selv. Tag dig god tid til at nyde og opleve. Bilen afleveres i Melbourne, og du kan nyde resten af dagen ved f.eks. Yarra River eller i Botanic Gardens.

  Dagens distance: 179 km

 • Dag 12 Kunst, historie og shopping i Melbourne

  Hele dagen er til oplevelser i Melbourne. Byen med næsten 4 mio. indbyggere emmer af international atmosfære og gør sig blandt andet stærkt bemærket inden for mode og kultur. Melbourne er også kendt som værtsby for Australian Open i tennis og Formel 1-løb. The National Gallery of Victoria har en af de bedste samlinger af australsk kunst og har til huse i et futuristisk museumskompleks på Federation Square – en stor kontrast til den mere end 100 år gamle Flinders Street Station på den anden side af gaden.

  Tilkøbsmuligheder

  Melbournes skjulte sider

  Som turist kan det være svært at finde de autentiske oplevelser i en storby. Men på denne byvandring (2 km) med en lokalkendt guide og max. 8 deltagere er du helt sikker på at få dem. Turen går forbi steder og seværdigheder, de fleste turister overser, og giver et indtryk af, hvad der rører sig i byen netop nu. Der er tid til et kaffe/te stop og til at smage på delikat chokolade.

  485 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt , undtagen søndag og helligdage kl. 09.50 og kl. 14.00. Varighed: 3 timer. Inkl. kaffe/te.

  Vintur til Yarra Valley

  På denne vintur, hvor guiden naturligvis også er vinekspert, er der inkluderet vinsmagning på fire forskellige vingårde. Første stop er på Punt Road Wines, hvor der er vinsmagning. Der er stil og klasse over vinene fra vingården Balgownie Estate, og det vil du opleve i forbindelse med frokosten. På Yering Farm Vineyards bliver druerne håndplukket, og der produceres efter traditionelle metoder. Et besøg hos den franske champagneproducent Moët & Chandons australske datterselskab Domain Chandon er en perfekt afslutning på turen.

  690 kr. pr. voksen
  490 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9. Varighed: 7 timer. Inkl. frokost med et glas vin, vinsmagninger og rundvisning på Domaine Chandon

 • Dag 13 Great Ocean Road, The Twelve Apostles, Otway National Park og Port Campbell

  De næste 4 dage deltager du i en guidet tur med engelsk rejseleder, som bringer dig fra Melbourne til Adelaide langs den berømte Great Ocean Road, der snor sig langs Victorias sydkyst – og ud over flotte naturscenerier har vejen også en speciel historie. Inden den 250 km lange kystvej blev åbnet i 1932, var de små byer på Victorias sydkyst meget isolerede, og under visse vejrforhold helt afsondrede. I mange år havde der været planer om at bygge en vej, men først efter 1. verdenskrig blev planerne realiseret. Man anså nemlig bygningen af kystvejen som en mulighed for at beskæftige de hjemvendte soldater og samtidig mindes de faldne – og at vejen kunne blive en turistattraktion var heller ikke uvæsentlig i forbindelse med en finansiering.

  Denne dag kommer du bl.a. til Port Campbell National Park og ser de ikoniske klipper The Twelve Apostles – nogle af kystvejens mest særprægede klippeformationer. Der bliver også tid til et stop i regnskoven i Otway National Park.

  Inkluderede måltider: Frokost

  Her kan du bo dag 13

  Southern Ocean Villas

  Kun 8 minutters gang fra stranden og 5 min fra byen Port Campell ligger dette villa-hotel. Southern Ocean Villas tilbyder private villaer med udsig...

 • Dag 14 Klippeformationen London Bridge, ostelækkerier og fiskerbyen Port Fairy

  Denne morgen har du muligheden for at tage endnu en tur ud til The Twelve Apostles og opleve kysten fra luften på en helikoptertur (ikke inkluderet). I dag vil du desuden opleve den imponerende klippeformation London Bridge, inden du bevæger dig ind i landet for at smage på nogle af de lokale fristelser, når vi bl.a. besøger en osteproducent. Dagen afsluttes i den hyggelige fiskerby Port Fairy,  hvor du får mulighed at udforske byen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

  Her kan du bo dag 14

  Victoria Apartments

  Dette lejlighedshotel ligger kun 10 minutter fra stranden i hjertet af Port Fairy. Her bor du i gåafstand til flere restauranter, kunstgallerier o...

 • Dag 15 Fyrtårnet ved Cape Nelson, gådefulde Blue Lake og Penola

  I dag går turen sydpå, og første stop er Portland, hvor det igen er blevet tid til panorama-udsigter – bl.a. fra fyrtårnet Cape Nelson, som giver en fantastisk udsigt over kysten. Når vi når Mt. Gambier, er vi halvvejs igennem den samlede rute. Byen har navn efter den 5.000 år gamle udslukte vulkan i nærheden, som i dag ligger hen som en dybblå kratersø. Kratersøen Blue Lake skifter farve hvert år i november – men hvorfor er stadig en uløst gåde. Vi gør et stop ved søen og tager også en lille gåtur ved den sammenstyrtede hule Umpherston Sinkhole, som i dag er en magisk, frodig have.

  Dagen afsluttes i den historiske by Penola, hvor vi bl.a. nyder en middag i Pipers of Penola – en velrenommeret lokal restaurant, som tidligere var en kirke.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Her kan du bo dag 15

  Alexander Cameron Suites

  Alexander Cameron Suites ligger i centrum af den hyggelige, historiske by Penola med ca. 1.500 indbyggere, og lige nord for bye...

 • Dag 16 Coonawarras vinmarker, sejltur på Murray-floden, guidet tur i Naracoorte-grotterne og Adelaide

  Dagen starter med en rejse gennem Coonawarras vinmarker og fortsætter gennem landbrugsland og små, hyggelige byer. Der bliver også tid til en kort sejlads på River Murray, og i Naracoorte Caves tager vi på en guidet tur ind i hulernes fascinerende verden.

  Turen afsluttes i Adelaide, som er den største by i delstaten – en storby, der samtidig er charmerende provinsiel. Gaderne er som lagt efter en lineal, hvorimod Torrens River snor sig gennem byen. De mange grønne områder skaber en helt speciel atmosfære, og byen er nem at udforske til fods.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 17 Guidet tur i 4WD, aboriginale hulemalerier og spøgelsesbyer i Mount Remarkable National Park

  Bjergkæden Flinders Ranges er en af de smukkeste bjergkæder ikke kun i South Australia, men i hele Australien. Farverige og forrevne klipper, imponerende kløfter, spændende dyreliv og aboriginale hulemalerier. De næste 3 dage står på en guidet tur i 4WD, og undervejs bor du i Luxury Eco Villa på Rawnsley Park Station.

  Turen går i dag nordpå til Mount Remarkable National Park, hvor der er frokoststop i landskabet med de dramatiske kløfter. Der bliver sikkert også tid til at nyde udsigten over Spencer-bugten fra toppen af Mount Remarkable. Der fortsættes til Port Augusta og via Pichi Richi Pass til byen Quorn. Snart dukker Flinders Ranges op i det fjerne, og landskabet bliver mere øde med kæmpestore fårestationer og små spøgelsesbyer. Området har et rigt dyreliv med kænguruer og emuer, mange krybdyr og specielle fuglearter. Der er også mulighed for at se aboriginale hulemalerier i f.eks. Yurambulla Caves. De næste to nætter overnattes der i usædvanligt lækre villaer på Rawnsley Park Station, og der bliver lejlighed til at udforske den familiedrevne fårefarm og omgivelserne.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

 • Dag 18 Wilpena Pound, kløfterne Bunyeroo og Barchina og sjældne kænguruarter i Flinders Ranges

  Denne dag er en lang naturoplevelse, og turen går først til Wilpena Pound – et stort plateau på ca. 20 km x 8 km med form som et amfiteater omkranset af 1.000 m høje bjerge. Selv om formen minder om et vulkankrater, er den særprægede form opstået ved erosion.

  Der fortsættes over bjergkamme og langs flodlejer til kløfterne Bunyeroo og Barchina. Området var engang havbund, og flere millioner år gamle fossiler fortæller om skiftende klimaer og fortidens dyreliv. Måske er du heldig at spotte en af de mindre og sjældne kænguruarter – Yellow Footed Rock Wallaby – på klipperne. Turen tilbage til Rawnsley følger Moralana Scenic Drive, der anses for at være et af de mest storslåede ”tracks” gennem Flinders Ranges.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 19 Minebyen Melrose, vindistriktet Clare Valley og Adelaide

  I dag går turen til Melrose, som er den ældste by i Flinders Ranges, og de mange gamle bygninger fortæller historier fra en svunden tid. Turen tilbage til Adelaide går via vindistriktet Clare Valley, der bl.a. er kendt for sine prisbelønnede Riesling-vine, og der er naturligvis mulighed for vinsmagning i det naturskønne vindistrikt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her kan du bo dag 19

  Holiday Inn Express Adelaide

  Holiday Inn Express er placeret i byens absolutte centrum blot 200 m fra Art Gallery of South Australia. Hotellet tilbyder faciliteter som fitnessc...

 • Dag 20 Afrejse fra Adelaide
 • Dag 21 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Rydges Sydney Central i Sydney inkl. morgenmad
 • 7 dages billeje inkl. forsikringer og selvrisiko på 0 kr.
 • 2 overnatninger på Paperbark Camp inkl. morgenmad
 • 4 overnatninger mellem Sydney og Melbourne
 • 2 overnatninger på Clarion Suites i Melbourne
 • 4-dags bustur med engelsk rejseleder på Great Ocean Road inkl. 3 morgenmad, 4 frokost og 1 aftensmad
 • 2 vinsmagninger
 • 3-dags tur til Flinders Ranges
 • 2 overnatninger på Holiday Inn Express i Adelaide
 • Fly Adelaide – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. april 2020 - 31. marts 2021Fra 36980 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot