Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Tasmanien & Great Ocean Road

  21-dages rejse fra 28670 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Vælger du dette rejseforslag, kan vi godt love dig naturoplevelser uden sidestykke samtidig med, at du oplever fire forskellige delstater. Der står en lejet bil klar i Adelaide, og turen til Melbourne følger Great Ocean Road, hvor den ene spektakulære udsigt afløser den anden, og hvor der er gode chancer for at komme tæt på kænguruer og koalaer. Det er ingen overdrivelse at kalde Tasmanien for en stor naturoplevelse. En tredjedel af øen består af nationalparker, og det siger lidt om, hvad der venter dig. Også her står en bil klar, og vi foreslår, at du koncentrerer dig om det vestlige Tasmanien med de stort set øde og næsten endeløse nationalparker.

Fra Tasmanien flyver du til den australske østkyst – og det er næsten som at komme til en helt anden verden her i ”The Sunshine State”, som delstaten Queensland bliver kaldt. På denne del af rejsen bor du dels i den subtropiske regnskov i Lamington National Park og dels på Hamilton Island, der er en af de 74 øer, der udgør øgruppen The Whitsundays.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Adelaide

  Adelaide er den største by i delstaten – en storby, der samtidig er charmerende provinsiel. Gaderne er som lagt efter en lineal, hvorimod Torrens River snor sig gennem byen. De mange grønne områder skaber en helt speciel atmosfære, og byen er nem at udforske til fods.

  Her kan du bo dag 2

  Holiday Inn Express Adelaide

  Holiday Inn Express er placeret i byens absolutte centrum blot 200 m fra Art Gallery of South Australia. Hotellet tilbyder faciliteter som fitnessc...

 • Dag 3 Fra Adelaide og med færge til Kangaroo Island

  Bilen hentes, og du begiver dig mod Kangaroo Island.  Du kan vælge at bruge god tid på turen langs kysten til Cape Jervis, hvorfra færgen sejler til Kangaroo Island. Delstaten South Australia står for halvdelen af den australske vinproduktion, og vindistriktet Mc Laren Vale syd for Adelaide er et af de mest kendte vindistrikter og er især blevet internationalt kendt for vine lavet på Shiraz og Cabernet Sauvignon. Det er oplagt at spise frokost på en af vingårdene og få en australsk vinoplevelse. Du når til Cape Jervis og skal med færgen til Kangaroo Island, der ligger i bugten ud for Adelaide, og hvor du ikke kun møder et stort antal kænguruer, men også emuer, søløver, echidna’er, pelikaner, pingviner og mange rovfugle. Naturen på Kangaroo Island er også helt enestående med masser af bush, eventyrlige strande og særprægede klippeformationer. Heldigvis er der afsat et par dage til at opleve Australiens tredje største ø, hvor naturoplevelserne begynder, så snart færgen har lagt til. Færgeturen tager ca. 45 min. Den første overnatning på Kangaroo Island er i Kingscote, og her i nærheden kan du se den mindste pingvinart, som i Australien bliver kaldt ”fairy penguin”, gå i land i skumringen.

  Dagens distance: 188 km

  Her kan du bo dag 3

  Aurora Ozone Hotel

  Hotellet ligger i Kingscote, som er den største by (ca. 2.000 indbyggere) på Kangaroo Island, og som er den by, hvor færgen fra fastlandet sej...

 • Dag 4 Nationalparker og vildtlevende kænguruer på Kangaroo Island

  Omkring halvdelen af Kangaroo Island er nationalparker, og en af dem er nationalparken Flinders Chase på den vestlige del af øen, og som vi foreslår, du koncentrerer dig om denne dag. Her har vinden formet klipperne til de mest særprægede skulpturer – og Remarkable Rocks og Admiral’s Arch er de mest kendte. I Flinders Chase er der gode chancer for at se kænguruer, wallabies og echidnaer, og selv om koalaerne normalt er meget sky, er det muligt at komme helt tæt på dem.  Det kan du f.eks. opleve i Hanson Bay Sanctuary, hvor koalaerne holder til i de høje eukalyptustræer. Frokosten kan du f.eks. nyde ved Vivonne Bay med den dejlige sandstrand, og når dagen går på hæld, vil du helt sikkert se kænguruer, der komme ud på de åbne arealer for at græsse.

  Her kan du bo dag 4

  Kangaroo Island Wilderness Retreat

  Kangaroo Island Wilderness Resort er ikke bare et hotel men en oplevelse. Stedet ligger lige uden for indgangen til Flinders Chase National Park og...

 • Dag 5 Oplevelser på Kangaroo Island og med færge til Victor Harbor

  Vi foreslår, at du tilbringer det meste af dagen på Kangaroo Island og tager med færgen senere på dagen. På Kangaroo Island har man specialiseret sig i destillering af eukalyptusolie, og et besøg på Emu Ridge Eucalyptus Oil Destillery syd for Kingscote kunne være en idé. Her kan du få et indblik i produktionen og se, hvordan man anvender olien fra eukalyptustræernes blade til en lang række forskellige produkter. Ved Seal Bay er der en stor koloni af australske søløver, og sammen med en ranger er det muligt at komme tæt på dem, når de nyder solen på stranden. Efter en dag med mange naturoplevelser går turen tilbage til fastlandet og til Victor Harbor.

  Dagens distance: 139 km

  Her kan du bo dag 5

  Comfort Inn Victor Harbour

  Comfort Inn Victor Harbour ligger i hjertet af Victor Harbour tæt på byens restauranter og caféer. Hotellet består af 19 værelser og har en hy...

 • Dag 6 Den gamle hvalfangerby Victor Harbor og langs kysten til Robe

  Victor Harbor er en gammel hvalfangerby, og stemningen fra tidligere tider kan indfanges på Whalers Haven Colony Museum. Inden du forlader Victor Harbor, vil det være en god ide at besøge Granite Island, hvor du kan møde både dværgpingviner og wallaby’er. Man kan gå til øen via en dæmning fra fastlandet. Den lille ø e omkranset af kæmpemæssige kampesten og deraf navnet. Dagens rute til Robe følger kysten, og du kan evt. tage en afstikker til Coorong National Park, der overrasker med et fantastisk fugleliv.

  Dagens distance: 356 km

  Her kan du bo dag 6

  Best Western Melaleuca Motel & Apartments

  Best Western Melaleuca Motel & Apartments ligger centralt i Robe i gåafstand til stranden. Hotellet byder på gratis grillfaciliteter og hygge...

 • Dag 7 Forbi drypstenshuler, vulkanen Mt. Gambier og kratersøen Blue Lake til Port Fairy

  På turen til Port Fairy er der mulighed for mange spændende stop og afstikkere, og det kunne f.eks. være til Beachport, som i 1830’erne spandt guld på hvalfangsten, og til drypstenshulerne Tantanoola Caves, der ligger i nærheden af Millicent. Inden du krydser grænsen til delstaten Victoria, kommer du til Mt. Gambier. Byen har navn efter den 5.000 år gamle udslukte vulkan i nærheden, og den skal du bestemt se. Kratersøen Blue Lake skifter farve hvert år i november – men hvorfor er stadig en uløst gåde. Du når til Port Fairy – en af de ældste bosættelser i Victoria med mange bevaringsværdige bygninger, som blev bygget, da hvalfangsten var på sit højeste.

  Dagens distance: 290 km

  Her kan du bo dag 7

  Comfort Inn Port Fairy

  Hotellet er fordelt på tre bygninger og tilbyder både hytter og hotelværelser. Port Fairy Wharf ligger blot 5 minutter væk, og områdets stra...

 • Dag 8 Ad Great Ocean Road fra Port Fairy til Apollo Bay

  Australiens smukkeste kystvej er uden tvivl Great Ocean Road, der snor sig langs Victorias sydkyst – og ud over flotte naturscenerier har vejen også en speciel historie. Inden den 250 km lange kystvej blev åbnet i 1932, var de små byer på Victorias sydkyst meget isolerede, og under visse vejrforhold helt afsondrede. I mange år havde der været planer om at bygge en vej, men først efter 1. verdenskrig blev planerne realiseret. Man anså nemlig bygningen af kystvejen som en mulighed for at beskæftige de hjemvendte soldater og samtidig mindes de faldne – og at vejen kunne blive en turistattraktion var heller ikke uvæsentlig i forbindelse med en finansiering. Denne dag køres der ca. halvdelen af strækningen, og det er til den hyggelige kystby Apollo Bay. Du kommer i gennem Warrnambool, der har et spændende maritimt museum, der på en interessant måde fortæller historien om nogle af kystens mange skibsforlis. Det er også denne dag, du kommer til Port Campbell National Park med ”resterne” af The Twelve Apostles og London Bridge – nogle kystvejens mest særprægede klippeformationer. Der skulle også gerne blive tid til et stop i regnskoven i Otway National Park og til en tur mellem trækronerne på Otway Tree Top Walk.

  Dagens distance: 190 km

  Her kan du bo dag 8

  Comfort Inn The International

  Comfort Inn The International har en god beliggenhed i byen Apollo Bay, og hotellet ligger i  gåafstand til både stranden og byens restauranter...

 • Dag 9 Ad Great Ocean Road fra Apollo Bay til Melbourne

  Nyd turen gennem de små byer på Victorias sydkyst og den sidste strækning ad Great Ocean Road, der slutter i badebyen Torquay. Her fra Torquay er der ca. 95 km til Melbourne, og vi foreslår et længere stop i byen, der har status som “surfing capital of Asutralia”, men som også er kendt for den skønne Bells Beach. Der er vandremuligheder gennem eukalyptusskoven, hvor du kan være heldig at spotte koalaer.

  Bilen afleveres i Melbourne, og du kan nyde resten af dagen ved f.eks. Yarra River eller i Botanic Gardens. En ide kunne også være at besøge The National Galley of Victoria. Museumskompleksets arkitektur er meget futuristisk og en stor kontrast til Flinders Street Station, der i hundrede år har ligget på den anden side af gaden.

  Dagens distance: 198 km

 • Dag 10 En dag til oplevelser i storbyen Melbourne

  Hele dagen er til oplevelser i Melbourne. Byen med næsten 4 mio. indbyggere emmer af international atmosfære og gør sig blandt andet stærkt gældende inden for mode og kultur. Melbourne er også kendt som værtsby for Australian Open i tennis og Formel 1-løb. The National Gallery of Victoria har en af de bedste samlinger af australsk kunst og har til huse i et futuristisk museumskompleks på Federation Square – en stor kontrast til den mere end 100 år gamle Flinders Street Station på den anden side af gaden.

  Tilkøbsmuligheder

  Melbournes skjulte sider

  Som turist kan det være svært at finde de autentiske oplevelser i en storby. Men på denne byvandring (2 km) med en lokalkendt guide og max. 8 deltagere er du helt sikker på at få dem. Turen går forbi steder og seværdigheder, de fleste turister overser, og giver et indtryk af, hvad der rører sig i byen netop nu. Der er tid til et kaffe/te stop og til at smage på delikat chokolade.

  485 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt , undtagen søndag og helligdage kl. 09.50 og kl. 14.00. Varighed: 3 timer. Inkl. kaffe/te.

  Colonial Tramcar Restaurant

  Der kører stadig sporvogne i Melbourne, og en af dem er lavet om til restaurant. Se byens highlights, mens du nyder en lækker 3-retters aftenmenu med diverse vine, og bliver betjent af tjenere klædt i tøj fra 1860’erne. En hyggelig oplevelse.

  525 kr. pr. voksen
  470 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 17.45. Varighed: 1 1/2 time. Inkl. 3-retters menu med alle drikkevarer.

 • Dag 11 Med fly fra Melbourne til Launceston på Tasmanien

  Fra Melbourne flyves der til Launceston på Tasmanien. Tasmanien er halvanden gang større end Danmark, men her bor kun ca. 512.000 indbyggere, og heraf 216.000 i Hobart, og øen overrasker med en meget afvekslende natur. Bilen står klar til dig i lufthavnen, og ruten går til den centrale del af Tasmanien.

  Her kan du bo dag 11

  Leisure Inn Penny Royal

  Hotellet Leisure Inn Penny Royal har moderne faciliteter og ligger 10 min. gå gang fra Launceston. Værelserne har alle klimaanlæg, mulighed for...

 • Dag 12 Fra Launceston til Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park med Tasmaniens højeste bjerg

  Første stop på turen kan passende være i Sheffield med de mange vægmalerier, der fortæller egnens historie. Fortsæt til Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park med Mt. Ossa, der er Tasmaniens højeste bjerg, og Lake St. Clair, der er Tasmaniens dybeste sø. Naturscenerierne i nationalparken er helt ubeskrivelige. Dyrelivet er også et kapitel for sig, og på en vandretur kan du være heldig at se forskellige wallaby-arter, næbdyr og wombatter.

  Dagens distance: 141 km

  Her kan du bo dag 12 & 13

  Peppers Cradle Mountain Lodge

  Lodgen ligger på grænsen til nationalparken Cradle Mountain – Lake St. Clair og har en rustik atmosfære, der matcher omgivelserne, uden der e...

 • Dag 13 Fortryllende naturoplevelser i Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

  Naturoplevelserne står i kø på Tasmanien, og det vil opleve denne dag, der er afsat til at opleve Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park, der ubetinget er et af Australiens bedste vandreområder. Du kan enten vandre på egen hånd eller tage med på en af de guidede vandreture – du kan også opleve naturen på mountainbike eller hesteryg.

 • Dag 14 Til Strahan ved vildmarksområdet Franklin-Gordon Wild Rivers National Park

  Ruten til vestkysten går gennem et område med få spor af civilisationen til Strahan, der ligger på grænsen til Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. Det er et vildmarksområde af dimensioner. Der skulle gerne være tid til en sejltur på Gordon River enten denne dag eller den næste.

  Dagens distance: 144 km

  Her kan du bo dag 14

  Strahan Village

  Hotellet ligger med en smuk udsigt til vandet, værelserne på Strahan Village har alle et TV, Wi-Fi, mulighed for at lave kaffe/the og har et kø...

 • Dag 15 Lake St. Clair og Russell Falls i Mt. Field National Park på vej til Hobart

  På turen til Hobart er det en god ide at tage en afstikker til Lake St. Clair og til Russell Falls i Mt. Field National Park. Begge steder er oplagt til et frokoststop.

  Dagens distance: 334 km

  Her kan du bo dag 15

  Travelodge Hobart

  Hotellet har en god beliggenhed i det historiske Hobart – tæt ved  Battery Point, Franklin Wharf og Salamanca Place. Fra hotellet er der fl...

 • Dag 16-20 Hamilton Island med masser af vandsportsaktiviteter

  Hamilton Island er en af de 74 øer, der udgør øgruppen The Whitsundays. Langt de fleste øer er ubeboede og fredede, og de ligger i læ af koralrevet, som her ligger ca. 60 km fra fastlandet.

  Hamilton Island er den eneste ø på østkysten, der har en lufthavn, der kan modtage større jetfly. Det betyder, at du kan flyve til øen fra bl.a. Brisbane, Melbourne eller Sydney. Listen med aktiviteter på Hamilton Island tæller ikke mindre end 60 forskellige – naturligvis er mange af dem vandsportsaktiviteter. Når sulten melder sig, er der 16 restauranter og mange take aways at vælge imellem.

  Her kan du bo dag 16-20

  Hamilton Island | Palm Bungalow

  Palm Bungalows ligger i grønne tropiske omgivelser i kort afstand til Cats Eye Beach, men der er heller ikke langt til resortets pool. Bungalow...

 • Dag 20 Med fly fra Hamilton til Brisbane og hjemrejse
 • Dag 21 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly København - Adelaide, inkl. skatter og afgifter
 • 1 overnatning på Holiday Inn Express i Adelaide
 • 7-dages-kør-selv-tur inkl. billeje, forsikringer, 6 overnatninger på hotel og kørselsvejledning
 • 2 overnatning på Clarion Suites i Melbourne
 • Indenrigsflyvning: Melbourne - Lanceston
 • 6-dages kør-selv-tur inkl. billeje, forsikringer, 5 overnatninger på hotel og kørselvejleding
 • Indenrigsflyvning: Hobart - Brisbane - Hamilton Island
 • 4 overnatninger på Palm Bungalow på Hamilton Island
 • Fly Hamilton Island - København, inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2020 - 31. marts 2021Fra 28670 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot