Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Great Ocean Road i Australien - Risskov Rejser
Tasmanien & Great Ocean Road

25-dages rejse fra kr. 31.725

Om rejsen

Vælger du dette rejseforslag, kan vi godt love dig naturoplevelser uden sidestykke samtidig med, at du oplever fire forskellige delstater. Der står en lejet bil klar i Adelaide, og turen til Melbourne følger Great Ocean Road, hvor den ene spektakulære udsigt afløser den anden, og hvor der er gode chancer for at komme i nærkontakt med kænguruer og koalaer. Det er ingen overdrivelse at kalde Tasmanien for en stor naturoplevelse. En tredjedel af øen er nationalpark, og det siger lidt om, hvad der venter dig. Også her står en bil klar, og vi foreslår, at du koncentrerer dig om det vestlige Tasmanien med de stort set øde og næsten endeløse nationalparker.

Fra Tasmanien flyver du til den australske østkyst – og det er næsten som at komme til en helt anden verden her i ”The Sunshine State”, som delstaten Queensland bliver kaldt. På denne del af rejsen bor du dels i den subtropiske regnskov i Lamington National Park og dels på verdens største sandø, Fraser Island – og begge steder venter unikke naturoplevelser.

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Mulighed for stop i Østen
 • Dag 3 Ankomst til Adelaide

  Adelaide er den største by i delstaten – en storby, der samtidig er charmerende provinsiel. Gaderne er som lagt efter en lineal, hvorimod Torrens River snor sig gennem byen. De mange grønne områder skaber en helt speciel atmosfære, og byen er nem at udforske til fods.

 • Dag 4 Adelaide - Kangaroo Island

  Bilen hentes, og du begiver dig mod Kangaroo Island.  Du kan vælge at bruge god tid på turen langs kysten til Cape Jervis, hvorfra færgen sejler til Kangaroo Island. Delstaten South Australia står for halvdelen af den australske vinproduktion, og vindistriktet Mc Laren Vale syd for Adelaide er et af de mest kendte vindistrikter og er især blevet internationalt kendt for vine lavet på Shiraz og Cabernet Sauvignon. Det er oplagt at spise frokost på en af vingårdene og få en australsk vinoplevelse. Du når til Cape Jervis og skal med færgen til Kangaroo Island, der ligger i bugten ud for Adelaide, og hvor du ikke kun møder et stort antal kænguruer, men også emuer, søløver, echidna’er, pelikaner, pingviner og mange rovfugle. Naturen på Kangaroo Island er også helt enestående med masser af bush, eventyrlige strande og særprægede klippeformationer. Heldigvis er der afsat et par dage til at opleve Australiens tredje største ø, hvor naturoplevelserne begynder, så snart færgen har lagt til. Færgeturen tager ca. 45 min. Den første overnatning på Kangaroo Island er i Kingscote, og her i nærheden kan du se den mindste pingvinart, som i Australien bliver kaldt ”fairy penguin”, gå i land i skumringen.

 • Dag 5 Kangaroo Island

  Omkring halvdelen af Kangaroo Island er nationalparker, og en af dem er nationalparken Flinders Chase på den vestlige del af øen, og som vi foreslår, du koncentrerer dig om denne dag. Her har vinden formet klipperne til de mest særprægede skulpturer – og Remarkable Rocks og Admiral’s Arch er de mest kendte. I Flinders Chase er der gode chancer for at se kænguruer, wallabies og echidnaer, og selv om koalaerne normalt er meget sky, er det muligt at komme helt tæt på dem.  Det kan du f.eks. opleve i Hanson Bay Sanctuary, hvor koalaerne holder til i de høje eukalyptustræer. Frokosten kan du f.eks. nyde ved Vivonne Bay med den dejlige sandstrand, og når dagen går på hæld, vil du helt sikkert se kænguruer, der komme ud på de åbne arealer for at græsse.

 • Dag 6 Kangaroo Island - Victor Harbour

  Vi foreslår, at du tilbringer det meste af dagen på Kangaroo Island og tager med færgen senere på dagen. På Kangaroo Island har man specialiseret sig i destillering af eukalyptusolie, og et besøg på Emu Ridge Eucalyptus Oil Destillery syd for Kingscote kunne være en ide. Her kan du få et indblik i produktionen og se, hvordan man anvender olien fra eukalyptustræernes blade til en lang række forskellige produkter. Ved Seal Bay er der en stor koloni af australske søløver, og sammen med en ranger er det muligt at komme tæt på dem, når de nyder solen på stranden. Efter en dag med mange naturoplevelser går turen tilbage til fastlandet og til Victor Harbour.

 • Dag 7 Victor Harbour - Robe

  Victor Harbour er en gammel hvalfangerby, og stemningen fra tidligere tider kan indfanges på Whalers Haven Colony Museum. Inden du forlader Victor Harbour, vil det være en god ide at besøge Granite Island, hvor du kan møde både dværgpingviner og wallaby’er. Man kan gå til øen via en dæmning fra fastlandet. Den lille ø e omkranset af kæmpemæssige kampesten og deraf navnet. Dagens rute til Robe følger kysten, og du kan evt. tage en afstikker til Coorong National Park, der overrasker med et fantastisk fugleliv.

 • Dag 8 Robe - Port Fairy

  På turen til Port Fairy er der mulighed for mange spændende stop og afstikkere, og det kunne f.eks. være til Beachport, som i 1830’erne spandt guld på hvalfangsten, og til drypstenshulerne Tantanoola Caves, der ligger i nærheden af Millicent. Inden du krydser grænsen til delstaten Victoria, kommer du til Mt. Gambier. Byen har navn efter den 5.000 år gamle udslukte vulkan i nærheden, og den skal du bestemt se. Kratersøen Blue Lake skifter farve hvert år i november – men hvorfor er stadig en uløst gåde. Du når til Port Fairy – en af de ældste bosættelser i Victoria med mange bevaringsværdige bygninger, som blev bygget, da hvalfangsten var på sit højeste.

 • Dag 9 Port Fairy - Apollo Bay

  Australiens smukkeste kystvej er uden tvivl Great Ocean Road, der snor sig langs Victorias sydkyst – og ud over flotte naturscenerier har vejen også en speciel historie. Inden den 250 km lange kystvej blev åbnet i 1932, var de små byer på Victorias sydkyst meget isolerede, og under visse vejrforhold helt afsondrede. I mange år havde der været planer om at bygge en vej, men først efter 1. verdenskrig blev planerne realiseret. Man anså nemlig bygningen af kystvejen som en mulighed for at beskæftige de hjemvendte soldater og samtidig mindes de faldne – og at vejen kunne blive en turistattraktion var heller ikke uvæsentlig i forbindelse med en finansiering. Denne dag køres der ca. halvdelen af strækningen, og det er til den hyggelige kystby Apollo Bay. Du kommer i gennem Warrnambool, der har et spændende maritimt museum, der på en interessant måde fortæller historien om nogle af kystens mange skibsforlis. Det er også denne dag, du kommer til Port Campbell National Park med ”resterne” af The Twelve Apostles og London Bridge – nogle kystvejens mest særprægede klippeformationer. Der skulle også gerne blive tid til et stop i regnskoven i Otway National Park og til en tur mellem trækronerne på Otway Tree Top Walk.

 • Dag 10 Apollo Bay - Melbourne

  Nyd turen gennem de små byer på Victorias sydkyst og den sidste strækning af Great Ocean Road, der slutter i badebyen Torquay. Her fra Torquay er der ca. 95 km til Melbourne, og vi foreslår et længere stop i byen, der har status som “surfing capital of Asutralia”, men som også er kendt for den skønne Bells Beach. Der er vandremuligheder gennem eukalyptusskoven, hvor du kan være heldig at spotte koalaer.

  Bilen afleveres i Melbourne, og du kan nyde resten af dagen ved f.eks. Yarra River eller i Botanic Gardens. En ide kunne også være at besøge The National Galley of Victoria. Museumskompleksets arkitektur er meget futuristisk og en stor kontrast til Flinders Street Station, der i hundrede år har ligget på den anden side af gaden.

 • Dag 11 Melbourne

  Hele dagen er til oplevelser i Melbourne. Byen med næsten 4 mio. indbyggere emmer af international atmosfære og gør sig blandt andet stærkt gældende inden for mode og kultur. Melbourne er også kendt som værtsby for Australian Open i tennis og Formel 1-løb. The National Gallery of Victoria har en af de bedste samlinger af australsk kunst og har til huse i et futuristisk museumskompleks på Federation Square – en stor kontrast til den mere end 100 år gamle Flinders Street Station på den anden side af gaden.

 • Dag 12 Melbourne - Launceston

  Fra Melbourne flyves der til Launceston på Tasmanien. Tasmanien er halvanden gang større end Danmark, men her bor kun ca. 512.000 indbyggere, og heraf 216.000 i Hobart, og øen overrasker med en meget afvekslende natur. Bilen står klar til dig i lufthavnen, og ruten går til den centrale del af Tasmanien.

 • Dag 13 Launceston - Cradle Mountain

  Første stop på turen kan passende være i Sheffield med de mange vægmalerier, der fortæller egnens historie. Fortsæt til Cradle Mountain – Lake St. Clair National Park med Mt. Ossa, der er Tasmaniens højeste bjerg, og Lake St. Clair, der er Tasmaniens dybeste sø. Naturscenerierne i nationalparken er helt ubeskrivelige. Dyrelivet er også et kapitel for sig, og på en vandretur kan du være heldig at se forskellige wallaby-arter, næbdyr og wombatter

   

 • Dag 14 Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

  Naturoplevelserne står i kø på Tasmanien, og det vil opleve denne dag, der er afsat til at opleve Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park, der ubetinget er et af Australiens bedste vandreområder. Du kan enten vandre på egen hånd eller tage med på en af de guidede vandreture – du kan også opleve naturen på mountainbike eller hesteryg.

 • Dag 15 Cradle Mountain - Strahan

  Ruten til vestkysten går gennem et område med få spor af civilisationen til Strahan, der ligger på grænsen til Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. Det er et vildmarksområde af dimensioner. Der skulle gerne være tid til en sejltur på Gordon River enten denne dag eller den næste.

 • Dag 16 Strahan - Hobart

  På turen til Hobart er det en god ide at tage en afstikker til Lake St. Clair og til Russell Falls i Mt. Field National Park. Begge stder er oplagt til et frokoststop.

 • Dag 17 Hobart - Brisbane

  Der flyves til nye og helt andre eventyr på den australske østkyst. Du lander i Brisbane, der er den største by i delstaten Queensland. Brisbane River snor sig gennem byen, og South Bank Parklands ved floden er et hyggeligt sted at slappe af eller spise middag.

 • Dag 18 Brisbane - Lamington National Park

  Den resterende del af rejsen bor du dels på O´Reilly’s Rainforest Retreat i regnskoven sydvest for Brisbane og dels på Kingfisher Bay Resort på Fraser Island og får på denne måde det bedste af to verdener. Denne dag er der sørget for transport  fra Brisbane til O’Reilly’s Rainforest Retreat i regnskoven syd for Brisbane. At bo på dette resort er en kæmpe oplevelse, og det skyldes både naturen og stedets familiære atmosfære. Landskabet med subtropisk regnskov er gennemskåret af dybe kløfter, og de gigantiske træer og mange vandfald konkurrerer om at være højest. På O’Reilly’s Rainforest Retreat er det naturen, der sætter dagsordenen, og der er f.eks. ikke tv på værelset.

 • Dag 19 Lamington National Park

  Begynd dagen tidligt med bird watching med en af stedets naturvejledere. Senere kan du udforske den subtropiske regnskov, og du kan få frokost med, hvis du vil af sted på egen hånd.

 • Dag 20 Lamington NP– Fraser Island

  Denne dag går turen via Brisbane til Fraser Island – og der er naturligvis sørget for transporten. Fraser island er verdens største sandø, og klitlandskaber og brede sandstrande omkranser regnskoven midt på øen. Du skal bo på Mercure Kingfisher Bay Resort, der  ligger godt gemt i regnskoven tæt ved stranden.

 • Dag 21 Fraser Island

  Denne dag kan du glæde dig til en heldagstur med en guide, der kender alt til øsen natur og historie. Men det mest spændende bliver måske turen i 4WD på de sandede hjulspor, der snor sig gennem regnskoven.

 • Dag 22 Fraser Island - Brisbane - Afrejse fra Brisbane
 • Dag 23 Ankomst til Danmark

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly København - Adelaide, inkl. skatter og afgifter
 • 1 overnatning på Majestic Roof Garden Hotel i Adelaide
 • 7-dages-kør-selv-tur inkl. billeje, forsikringer, 6 overnatninger på hotel og kørselsvejledning
 • 2 overnatning på Clarion Suites i Melbourne
 • Indenrigsflyvning: Melbourne - Lanceston
 • 6-dages kør-selv-tur inkl. billeje, forsikringer, 5 overnatninger på hotel og kørselvejleding
 • Indenrigsflyvning: Hobart - Brisbane
 • 1 overnatning på Ibis Hotel i Brisbane
 • 2 overnatninger på O'Reilly's Rainforest Retreat inkl. morgenmad
 • Guidede ture i området ved O'Reilly's Rainforest Retreat
 • 2 overnatninger på Mercure Kingfisher Bay Resort inkl. morgenmad
 • Heldagstur med guide på Fraser Island
 • Transport mellem Brisbane, Lamington National Park og Fraser Island
 • Fly Brisbane - København, inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. april 2017 - 31. marts 2018 Fra kr. 31.725
01. april 2018 - 31. marts 2019 Fra kr. 32.400
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 4.6 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km2 – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.