Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Udflugter og dagsture i Australien

  fra kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om udflugter og dagsture i Australien

Naturligvis kan man opleve meget på egen hånd i Australien. Men når man rejser til den anden side af jorden, kan det være svært at vide, hvad man skal opleve i storbyerne eller på den anden side af bygrænsen. Vi har håndplukket de bedste udflugter og dagsture i de forskellige delstater, og det er ture, der er kendetegnet ved passionerede guider og indhold af høj kvalitet. Vi har naturligvis “prøvekørt” turene, og mange af dem hører til vores absolutte favoritter. Det gælder bl.a. cykelturen i Sydney, pingvinparaden på Phillip Island og turen til Daintree National Park nord for Cairns. Det er en god idé at bestille inden afrejse og få oplevelserne flettet ind i din rejseplan, så slipper du for at bruge dyrebar tid på det praktiske, når du er der.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Oversigt over dagsture

 • Sydney

  Se vores udvalgte dagsture i New South Wales her – du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder, hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne eksklusive heldagstur med max. 17 deltagere, og turen inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Calmsley Hill, som er en arbejdende farm tæt på Sydney, hvor vi skal opleve nogle af de mange forskellige gårddyr samt koalaer og kænguruer. Det er også her, vi får vores "morning tea" serveret. Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder den enestående udsigt med et glas mousserende vin i hånden.

  1.465 kr. pr. voksen
  870 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 9 timer. Inkl. nationalpark gebyr, morning tea, 2-retters frokost, 1 glas mousserende vin samt transport hotel t/r.

  Sydney Explorer - 24 timer

  Hop On – Hop Off bussen er en god og billig måde at komme rundt til seværdighederne på. Bussen kører med faste intervaller, og du kan stå af og på, som du har lyst. Du kan købe 24 timer eller 48 timer (550 kr.)

  285 kr. pr. voksen
  195 kr. pr. barn

  * Billetten gælder 24 timer.

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder som Sydney Opera House og Darling Harbour, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Du får udleveret cykel, hjelm og lille taske til kamera/pung. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  635 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste "bridge climber" var 100 år. Turen gennemføres yderst professionelt med stor fokus på sikkerhed. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det vigtigt at bestille inden afrejsen. Du skal regne med, at prisen er lidt højere, hvis du "bridge climber" i weekenden, tidligt om morgenen og i jule/nytårsperioden.

  1.510 kr. pr. voksen
  1.020 kr. pr. barn

  * Afgang flere gange dagligt. Varighed: 3½ time. Inkl. udstyr, gruppefoto og certifikat.

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk.

  210 kr. pr. voksen
  115 kr. pr. barn

  * Turen varer en time, og der er daglig afgang hver halve time fra kl. 9 - 17.

  Sydney Harbour Story Cruise

  En sejltur er et "must" i Sydney. Sejlturen begynder ved Circular Quay, og du får et imponerende syn af storbyens skyline samt naturligvis både Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Du nyder synet af strande og parker fra søsiden, mens du hører historien om landet, dets folk, historie og udviklingen af en af verdens flotteste havnebyer.

  230 kr. pr. voksen
  175 kr. pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er afgang hver dag kl. 10 - 12.15 og 14.15 – 16.15 Prisen er inkl. kaffe/te og biscuits

  Vintur til Hunter Valley

  Australsk vin har i kvalitet overhalet mange af de "traditionelle" vinproducerende lande, og vindistriktet Hunter Valley ca. 160 km nord for Sydney er et af de vindistrikter, som er kendt her i Danmark. Guiden/chaufføren på denne heldagstur er naturligvis vinekspert, og der er inkluderet vinsmagning på tre forskellige vingårde. Der spises frokost på en restaurant på en af vingårdene. På vejen tilbage til Sydney stopper vi hos Keith Tulloch Winery, hvor vi nyder en vinsmagning sammen ned hjemmelavet chokolade der passer til. Turen giver en rigtig god indsigt i australsk vin, og du stifter bekendtskab med forskellige typer vingårde i Hunter Valley.  

  1.350 kr. pr. voksen
  750 kr. pr. barn

  * Afgang hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Varighed: kl. 7.00- 17.00. Inkl. 2-retters frokost med vin, vin- og chokoladesmagning og transport hotel t/r.

  Byvandring i Sydney

  Oplev en historisk del af Sydney på en fantastisk byvandring i området the Rocks, der er kendt for sine brostensbelagte gader, hyggelige caféer og historiske pubber. Kom helt tæt på byens historie, når du besøger nogle af Australiens ældste pubber og vandrer gennem historiske stræder. Den professionelle guide præsenterer de lokale seværdigheder og fortæller om de største, historiske begivenheder.

  160 kr. pr. voksen
  75 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10.30 og kl. 13.30 Varighed: 1 1/2 time

 • Melbourne

  Se vores udvalgte dagsture fra Melbourne her – du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder, hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Melbournes skjulte sider

  Som turist kan det være svært at finde de autentiske oplevelser i en storby. Men på denne byvandring (2 km) med en lokalkendt guide og max. 8 deltagere er du helt sikker på at få dem. Turen går forbi steder og seværdigheder, de fleste turister overser, og giver et indtryk af, hvad der rører sig i byen netop nu. Der er tid til et kaffe/te stop og til at smage på delikat chokolade.

  485 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt , undtagen søndag og helligdage kl. 09.50 og kl. 14.00. Varighed: 3 timer. Inkl. kaffe/te.

  Grampians National Park

  En heldagstur til Grampians National Park og byen Halls Gap, som ligger vest for Melbourne. Området betager alle med sine eroderede sandstensbjerge og enestående dyreliv, og der er gode chancer for at se emuer og kænguruer. Bjergene har stor spirituel betydning for aboriginerne, og guiden introducerer dig til den aboriginale kultur, ligesom der også er besøg på Brambruk Aboriginal Cultural Centre. Kortere ture til fods går til McKenzie Falls og udsigtspunktet Balconies. Husk vandrestøvlerne.

  665 kr. pr. voksen
  490 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere gange om ugen kl. 7.25. Varighed: 13 timer. Inkl. transport fra hotel t/r, morning tea.

  Naturoplevelser langs Great Ocean Road

  Great Ocean Road må opleves, og har du begrænset tid, så tag med på denne heldagstur og få de største highlights på den 214 km lange og spektakulære Great Ocean Road. I løbet af en dag får du lidt af det hele – overraskende udsigter ved De 12 Apostle og Loch Ard Gorge, hyggelige kystbyer og kølig regnskov på en gåtur i Otway Ranges.

  615 kr. pr. voksen
  515 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt mellem 7-8. Varighed : ca. 13 timer. Inkl. transport hotel t/r og frokost.

  Pingvinparade på Phillip Island

  Phillip Island ligger 130 km sydøst for Melbourne, og på vej til øen besøges Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park, hvor du kan opleve mange af Australiens unikke dyr og få et indblik i deres levevis. Vi skal også besøge historiske Churchill Island, hvor vi ser fåreklippere i action. Vi ser koalaer i deres naturlige omgivelser, inden vi når frem til Summerland Beach, der står for dagens største oplevelse. Hver dag året rundt, når solen går ned, kommer flere hundrede dværgpingviner tilbage fra havet og vralter til deres huler for natten helt uanfægtet af alle tilskuerne.

  På denne tur får du Penguin Plus pladser, dvs. du står på en udsigts platform lidt væk fra alle de andre.

  760 kr. pr. voksen
  665 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt, tidspunkt afhænger af sæson. Varighed: 12 timer. Inkl. transport hotel t/r, frokost og entreer. Viewing Platform er inkl.

  Kænguruer & koalaer

  Selvfølgelig kan vi ikke give garantier, når det gælder det australske dyreliv – og dog. På denne heldagstur kan vi godt (næsten) love dig, at du får set både kænguruer og koalaer i fri natur, og det skyldes ikke mindst guiden, som er en passioneret wildlife-ekspert og det, at der er maks. ti deltagere på turen. Turen går først til You Yangs Park. Her bliver du udstyret med kikkert, for det er ikke helt så nemt at spotte koalaerne mellem de grågrønne eukalyptusblade. Guiden har sit eget private koala-forskningsprojekt i området og øser af sin store viden. Efter frokost, som bliver serveret midt i naturen, vil du møde emuer og kænguruer i Serendip Open Range Sanctuary. Husk fornuftigt fodtøj og vandflaske.

  1.275 kr. pr. voksen
  960 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9.30. Varighed: 7,5 timer. Inkl. picnic frokost og billy tea samt transport fra hotel t/r. Tag på turen kl. 14.15 og se koalerne i skumringen, hvor de ofte er mere aktive - merpris kr. 75

  Vintur til Yarra Valley

  På denne vintur, hvor guiden naturligvis også er vinekspert, er der inkluderet vinsmagning på fire forskellige vingårde. Første stop er på Punt Road Wines, hvor der er vinsmagning. Der er stil og klasse over vinene fra vingården Balgownie Estate, og det vil du opleve i forbindelse med frokosten. På Yering Farm Vineyards bliver druerne håndplukket, og der produceres efter traditionelle metoder. Et besøg hos den franske champagneproducent Moët & Chandons australske datterselskab Domain Chandon er en perfekt afslutning på turen.

  690 kr. pr. voksen
  490 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9. Varighed: 7 timer. Inkl. frokost med et glas vin, vinsmagninger og rundvisning på Domaine Chandon

 • Alice Springs & Ayers Rock

  Se vores udvalgte dagsture i Northern Territory her – du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder, hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  A Night at Field of Light

  Der er afgang fra Ayers Rock Resort en time før solnedgang og kørt til et højdedrag, hvor den spektakulære udsigt til Ayers Rock/Uluru er kulisse for oplevelserne og får serveret mousserende vin og kanapeer, mens solen går ned. Der er dækket flot op, og du kan sætte dig til bords og nyde en 3-retters aboriginer-inspireret menu med tilhørende vine. Mens mørket sænker sig vil en passioneret ekspert fortælle om stjernehimlen på den sydlige halvkugle og lidt efter lidt tændes de 50.000 lyspærer i forskellige farver. Naturligvis får du hele historien om, hvordan Bruno Munros lysinstallation har fundet vej til netop den røde ørken, før du selv får mulighed for at gå på opdagelse i lysinstallationen. En uforglemmelig oplevelse.

  1.350 kr. pr. voksen
  675 kr. pr. barn

  * Turen varer 4½ time. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r, kanapeer og mousserende vin, 3-retters bush tucker inspireret buffet inkl. diverse vine mv., kaffe/te og portvin samt adgang til Field of Light udstillingen.

  Field of Light Sunrise

  På denne tur i 4wd og til fods får du den unikke oplevelse tidligt om morgenen, mens det stadig er mørkt i området omkring Ayers Rock/Uluru. Du får hele historien om lysinstallationen, der er symbol på et sovende frø, der bliver vækket til live, og hører om kunstneren Bruce Munro, der blev inspireret på en rejse til den røde ørken i 1992. Mens himlen stadig er fuld af stjerner, kan du gå gennem de mere end 50.000 lysende pærer. Efterhånden som solens stråler dukker op over horisonten, mister pærerne deres magt og må overgive sig til dagslyset.

  925 kr. pr. voksen
  715 kr. pr. barn

  * Turen varer fem timer. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r, lokal guide, guidet tur ved Uluru, entre til installationen og adgang til privat udsigtsplatform, hvor du får serveret morgenmad.

  Field of Light Star Pass

  På denne tur bliver du hentet på resortet en halv time før solnedgang og kørt til området ved Ayers Rock/Uluru, hvor du får en interessant introduktion til kunstneren bag projektet. Fra udsigtsplatformen, der giver fuldt udsyn over Ayers Rock/Uluru og lysinstallationen nydes lækre kanapeer samt mousserende vin, og efterhånden som mørket sænker sig, flyttes fokus fra Ayers Rock/Uluru til den lysende installation, som du kan udforske på egen hånd.

  480 kr. pr. voksen
  315 kr. pr. barn

  * Turen varer 2½ time. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r, entre til installationen, adgang til udsigtsplatform, mousserende vin og kanapeer.

  Field of Light Pass

  Få en unik oplevelse i den røde ørken. Australiens berømte monolit Ayers Rock/Uluru har fået selskab af den britiske kunstner Bruno Munros lysinstallation "Field of Light". Installationen består af mere end 50.000 lysende lamper på stilke, og når solen forsvinder under horisonten, og mørket sænker sig over den australske outback, skaber de tusindevis af pærer en ubeskrivelig stemning. Du får mulighed for at gå gennem installationen på egen hånd og opleve, hvordan de mere end 50.000 farvede lyskilder spiller sammen med outback'en.

  215 kr. pr. voksen
  155 kr. pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er tre afgange i løbet af aftenen. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r og entre til installationen.

  Sound of Silence Dinner

  På denne tur oplever du solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru på en meget speciel måde. Med udsigt til den berømte monolit nyder du lækre kanapeer og mousserende vin, mens solen kaster sine sidste stråler på Ayers Rock/Uluru. Der er dækket smukt op med hvide duge og levende lys, og  stemningen bliver slået an med didgeridoo-spil. Menuen, der bliver serveret under stjernerne, er en lækker bush tucker inspirereret buffet med australske specialiteter som f.eks. barramundi, krokodille og kænguru. En unik oplevelse der afsluttes med, at en astronom fortæller om stjernebillederne og afkoder himlen på den sydlige halvkugle.

  1.125 kr. pr. voksen
  565 kr. pr. barn

  * Turen varen ca. 4 timer. Afgang 1 time før solnedgang. Inkl.transport Ayers Rock Resort t/r, kanapeer og mousserende vin ved solnedgang, 3-retters bush tucker inspireret buffet m. drikkevarer( ikke alkohol), kaffe/te.

  Cykeltur rundt om Uluru

  Opdage Uluru på cykel!. Du cykler rundt om hele Uluru i dit eget tempo. Turen er 15 kilometer og du bestemmer selv tempo og stop.

  245 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt 3 gange om dagen Varighed: 3 timer Inkl. cykel, hjelm. Muligt at leje barnesæde og børnecykler.

  Byrundtur i Alice Springs

  Turen giver et godt indtryk af, hvordan livet leves i outback’en. Du besøger den gamle telegrafstation, som markerer stedet, hvor de første europæere slog sig ned. Vi kigger indenfor hos Royal Flying Doctor Service og School of the Air, hvor børn undervises via radio. Der er et stop ved Alice Springs Reptile Center, hvor du kommer på tæt hold af de krybdyr, som kun findes i Australiens ørkenområde. Turen slutter med et panorama view over byen fra toppen af Anzac Hill.

  530 kr. pr. voksen
  265 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (mandag, torsdag og lørdag i dec-feb) kl. 13.50. Varighed: 4 timer

  Ballontur i outback'en

  Oplev landskabet omkring Alice Springs på en 30 min. ballontur tidligt om morgenen, når solen kaster sine første stråler på landskabet. Mens du langsomt og lydløst (næsten) svæver hen over sletten, springer kænguruerne af sted under dig.

  1.350 kr. pr. voksen
  1.080 kr. pr. barn

  * Afgang hver dag kl. 4.15 - 5.45, afhængig af sæson. Turen varer ca. 4 timer og Inkl. transport t/r Alice Springs, certifikat, forfriskninger og champagne. Forsikring på AU$ 30 betales lokalt.

 • Cairns & Great Barrier Reef

  Se vores udvalgte dagsture i Queensland her – du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder, hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Til det ydre rev ved Upolu

  På en heldagstur fra Cairns med ”Ocean Freedom”- en 20 m katamaran i luksusklassen - kommer du til koralrevet i løbet af en god times tid. Der er derfor ekstra god tid (6 timer) til at opleve revet - ikke kun et sted, men to forskellige steder. Der er kun 75 gæster om bord, men da katamaranen er godkendt til langt flere, er der god plads til at nyde livet. Der sejles først til Upolu Cay, og alt efter temperament kan du snorkle, dykke eller opleve revet fra en båd med glasbund sammen med en naturguide. Mens der bliver serveret en dejlig frokost, går turen til Outer Edge Upolu Reef, hvor koralrevet er endnu mere fascinerende. Er du vild med at snorkle, er der inkluderet ”drift snorkling” (med følgebåd) ved det ydre rev.

  1.055 kr. pr. voksen
  615 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns Marina: Dagligt kl. 7.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. te/kaffe, frokost, frugt, ost og kage samt lån af snorkeludstyr. Introduktionsdyk koster ca. kr. 560. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

  Med sejl til Great Barrier Reef

  En dejlig tur fra Cairns om bord på 16m sejlbåden ”Ocean Free” er optakten til en skøn dag ved koralrevet. Stemningen er hyggelig og afslappet, og personalet gør deres til, at de forventningsfulde gæster (maks. 25) får en dag med sublime oplevelser. Der kastes anker ved Pinnacle Reef i nærheden af Green Island – en koralø med grøn regnskov omgivet af det mest hvide sand. Der bliver rig lejlighed til at snorkle mellem farvestrålende fisk og koraller, og du får naturligvis instruktion, hvis du er nybegynder. Det er en tur, hvor du får det bedste af revet og det bedste af en tropisk koralø – og det er helt op til dig, hvor lang tid du vil bruge hvert sted.

  980 kr. pr. voksen
  565 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns Marina: Dagligt kl. 8.00. Varighed: 9 timer. Inkl. te/kaffe, frokost, frugt, ost og kage, et glas vin på sejlturen tilbage samt lån af snorkeludstyr. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

  Til Michaelmas Cay

  Denne sejltur med Ocean Spirit fra Cairns foregår med en 32m luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø. Her kan du snorkle og dykke (mod tillæg), opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. På øen er der i øvrigt et fantastisk fugleliv. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.

  1.225 kr. pr. voksen
  665 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns: Dagligt kl. 8.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. kaffe/te formiddag og eftermiddag, stor frokost buffet samt lån af snorkeludstyr. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

  Sejltur til Low Isles – Great Barrier Reef

  Great Barrier Reef er en oplevelse, du ikke må gå glip af. Vælger du at bo i Port Douglas, kan du få oplevelsen på en heldagstur med Sailaway’s 15m luksuskatamaran med plads til 33 gæster om bord til Low Isles, som er en koralø på Great Barrier Reef. Udforsk de hvide sandstrande med kokuspalmer, som er omringet af de skønneste koraller og koralhav med fisk i eventyrlige farver. Du får for mulighed for at snorkle på egen hånd, og har du ikke prøvet at snorkle før, får du professionel instruktion og kan snorkle sammen med instruktøren.

  1.385 kr. pr. voksen
  965 kr. pr. barn

  * Afgang fra Port Douglas: Dagligt kl. 7.45. Varighed: 7,5 timer. Inkl. kaffe/te formiddag og eftermiddag med frugt og kage, stor frokost buffet, lån af snorkel udstyr samt transport fra hotellet t/r. Miljøskat på AU$ 7-8 betales lokalt. Turen kan også købes som en eftermiddagstur fra kl. 12.30 til 18.30, hvor der i stedet for frokost serveres kanapéer og mousserende vin på hjemturen.

  Daintree Dreaming

  Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i regnskovsområdet nord for Port Douglas i 50.000 år, og denne heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da en aboriginer tager dig med på en vandring gennem mangroven ved Cooya Beach. Turen følger urgamle stier, som hans forfædre har benyttet, og han finder spiselige planter i mangroven og viser, hvordan han – og også hans forfædre – har fanget fisk og krabber. Du kommer også gennem verdens ældste regnskov i Mossman Gorge og får mulighed for en svømmetur i det klare vand.

   

  1.290 kr. pr. voksen
  1.190 kr. pr. barn

  * Afgang: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00 fra Port Douglas. Varighed: 8 timer. Inkl. formiddagskaffe/te, picnic-frokost og transfer hotel t/r

  Over og gennem regnskoven

  Verdens smukkeste togtur er måske den gennem regnskoven til Kuranda. Jernbanen blev åbnet i 1891 og snor sig gennem de regnskovsklædte bjerge via et utal af broer og tunneler. Den enestående tur med veterantoget til Kuranda er en af oplevelserne på denne tur. I Kuranda har du tid til at kigge på de mange butikker og Heritage Markets, før turen går videre med bus til Rainforestation Nature Park. Her oplever du en danseforestilling med Pamagirri Aboriginal Dancers, kommer på en tur gennem regnskoven med et specielt amfibiekøretøj, kommer på Dreamtime Walk og får indsigt i aboriginal kultur. Der serveres en lækker barbeque frokost og aktiviteterne sluttes af med et besøg i Koala & Wildlife Park med bl.a. koalaer og krokodiller. Turen tilbage til kysten foregår med Skyrail Cableway – en 7,5 km svævebane, der bevæger sig langsomt hen over regnskovens tag. Der er stop undervejs, hvor man kan stå af og komme ”ned” i regnskoven.

  1.360 kr. pr. voksen
  700 kr. pr. barn

  * Afgang fra Port Douglas, Northern Beaches og Cairns dagligt fra kl. 7. Varighed: 11 timer. Inkl. al transport, entreer og frokost. Familiepris (2 voksne + 2 på 4-14 år) kr. 3.070 ialt.

  Daintree & Cape Tribulation

  En dag med regnskovsoplevelser på denne eksklusive tur i luksusbus med max. 28 gæster. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem nogle af de ældste regnskove i verden. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen. I Cape Tribulation stopper vi ved Alexandre Lookout med et spektakulært udsyn over Daintree Rivers flodmunding, Snapper Island og ud mod koralhavet. Vi nyder en dejlig frokost og gåtur på den berømte Cape Tribulation Beach. Før vi bevæger os ind i Mossman Gorge får vi en introduktion til området af de aboriginale ejere af området og på gåturen lærer du meget mere om de fascinerende hemmeligheder i en af verdens ældste regnskove.

  1.100 kr. pr. voksen
  735 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7 fra Carins og kl. 07.45 fra Port Douglas. Varighed: 11-11,5 timer. Inkl. kaffe/te formiddag og eftermiddag, frokost, Daintree River Cruise og transport hotel t/r.

  Whitsunday-øerne & Whitehaven Beach

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på denne halvdagstur, hvor du vil se noget af den smukkeste natur, Australien har at byde på. Du sejler fra Port of Airlie, og kaptajnen vil fortælle om områdets historie og naturlige vidundere, imens du nyder udsigten af Whitsunday-øerne på turen mod Whitehaven Beach. Whitehaven Beach befinder sig på den største af de 74 Whitsunday-øer, og det krystalklare, azurblå vand, og den uberørte, hvide sandstrand strækker sig over mere end syv kilometer. Nyd en vandretur, afslapning eller svømmetur, imens du beundrer udsigten af en af verdens smukkeste strande.

  665 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7.15 og 1.55. Varighed: 6,5 time. Inkl. kaffe/te samt miljøafgift.

  Eksklusiv sejltur til Whitsunday-øerne

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på en eksklusiv sejltur om bord på Camira, som er en højhastighedskatamaran, der er rummelig og behagelig at sejle med. Turen inkluderer en guidet gåtur på Whitsunday Island, som bl.a. vil føre dig til udkigsstedet Hill Inlet, der er et af de mest fotograferede steder i Australien. På den guidede gåtur får du bl.a. et indblik i det billedskønne områdes historie, og du vil lære om Ngaro-folket, som er Whitsundays oprindelige folk. På sejlturen vil du desuden få mulighed for at bade og opleve smukke strande, og det er ofte muligt at se rokker og store havskildpadder. Til frokost vil du få serveret et lækkert grillmåltid, og katamaranens mandskab, der har mange års lokal erfaring, vil gøre deres bedste for, du får en mindeværdig oplevelse.

  1.025 kr. pr. voksen
  715 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15. Varighed: 10 timer. Inkl. kaffe/te, barbeque-frokost med drikkevarer (vin & øl fra kl. 11) samt miljøafgift.

  Heldagstur til Fraser Island i 4WD

  På denne heldagstur til Fraser Island i en firhjulstrækker med guide er du sikker på at opleve en stor del af den naturskønne ø. Du kommer f.eks. til McKenzie Lake, hvor søbredden består af det fineste, hvide sand, og hvor små skildpadder muntrer sig i det turkisfarvede vand. Du oplever regnskovens flora og fauna, får historien bag det rustne skibsvrag på 75 Mile Beach og ser de farverige klitter The Cathedrals.

  1.220 kr. pr. voksen
  805 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt fra Hervey Bay hoteller. Varighed: 8,5 timer. Inkl. hoteltransfer, færge fra River Heads til Fraser Island (50 min.) og en heldags 4WD-tur med frokost.

 • Adelaide

  Se vores udvalgte dagsture i South Australia her – du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder, hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Vin- og madoplevelse i Barossa Valley

  Barossa Valley nordøst for Adelaide er det mest kendte vindistrikt i South Australia. De australske vingårde åbner gerne dørene, og mange vingårde er en totaloplevelse med vinsmagning, gourmetrestaurant, salg af vin og lokalt producerede råvarer, galleri osv. På denne eksklusive tur med maks. 24 deltagere besøger vi tre forskellige vingårde – heriblandt den mange gange prisvindende Pindarie og frokosten nydes på Lambert Estate. Du kommer til at smage på nogle af de fineste vine, som Barossa har at byde på og får en gourmetoplevelse, når de mange lokale råvarer præsenteres.

  730 kr. pr. voksen
  455 kr. pr. barn

  * Afgang: mandag, tirsdag og fredag fra kl. 09.15. Varighed: 8 timer. Inkl. morning tea, vinsmagning, 2 retters gourmetfrokost og transport hotel t/r.

  En dag på Kangaroo Island

  Har du et stramt program, så vælg denne 1-dags tur med de største highlights. Efter ankomst til Kangaroo Island går turen til Seal Bay, hvor de australske søløver soler sig på stranden, og en lokal ranger er med til at gøre turen på stranden ekstra interessant. Efter frokost bliver du tilskuer til et show med ørne, falke og ugler, inden turen går til Flinders Chase National Park, hvor du bl.a. ser forskellige kænguruarter og koalaer. I nationalparken ligger også Admiral's Arch og Remarkable Rocks, som også hører til turens store oplevelser.

  1.520 kr. pr. voksen
  975 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 6.45. Varighed: 16 timer. Inkl. 2-retters frokost, transport hotel t/r og færge t/r. Mulighed for at flyve den ene vej for kr. 1.000.

 • Perth

  Se vores udvalgte dagsture i Western Australia her – du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder, hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  The Pinnacles og Nambung National Park

  Denne heldagstur er én lang naturoplevelse. Først kommer du til Caversham Wildlife Park og ser de mange specielle australske dyrearter, og nogle af dem, vil du sikkert også se i naturen senere på dagen. Du kommer på en guidet tur på Indian Rock Lobster Factory, hvor vi også spiser vores picnic-frokost. Efter frokost i Cervantes – og måske en svømmetur - køres der til Nambung National Park. Nationalparken er især kendt for området The Pinnacles, hvor flere hundrede op til fem meter høje spidse klipper står spredt over et stort område.  Der køres videre til Lancelin, og da turen her foregår i et 4-hjulstrukken køretøj, kommer du til at opleve de kæmpemæssige sandklitter og ujævne stier på en sjov måde. Bagefter kan du prøve at ”sandboarde” – og det er rigtig sjovt, når man lige har fået greb om teknikken. Der venter en ekstra oplevelse på denne tur, hvis du tager med i perioden aug.-nov., når de vilde blomster står i fuldt flor.

  1.030 kr. pr. voksen
  580 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.00. Varighed: 11,5 timer. Inkl. transport, entreer og fish & chips picnic-frokost.

  Wave Rock – en bølge på land

  En heldagstur til Wave Rock – klippen, der har form som en bølge. Den særprægede klippe var en velbevaret hemmelighed, indtil der i 1967 kom et foto på forsiden af National Geographic. Formen skyldes vind- og vanderosion, og fra toppen af den 15 m høje og 110 m lange klippe er der udsigt langt ud over det flade landskab. Hippo’s Yawn er en anden særpræget klippeformation i området, og her ser du aboriginale klippemalerier. Det er i øvrigt en tur, der giver et godt indtryk af landskabet, de store afstande og det liv, der leves i de små byer. På vejen til Wave Rock stoppes der i York og på tilbagevejen i Babakin.

  1.030 kr. pr. voksen
  580 kr. pr. barn

  * Afgang: Tirsdag, onsdag, fredag og søndag kl. 8.00. Varighed: 12.5 timer. Inkl. transport, og picnic-frokost.

  Vin & natur syd for Perth

  Denne heldagstur går til området syd for Perth, hvor der venter mange forskellige oplevelser. På turen sydpå er der stop i byen Busselton, hvor en to km lang træmole strækker sig ud i havet. Der fortsættes til vindistriktet Margaret River, hvor der er tid til at nyde en frokost inkl. øl og cider smagning. Efter frokost går turen til Mammoth Cave, som eksperter anser for en af de mest interessante drypstenshuler i verden. Boranup Forest er også en af dagens spændende naturoplevelser, og det skyldes de kæmpemæssige karri-træer, der når astronomiske højder. Turen går så langt sydpå som til Cape Leeuwin, hvor Sydhavet og Det Indiske Ocean mødes. På vejen stopper vi i Margaret River på en vingård, hvor vi skal smage nogle dejlige vine fra dette berømte område.

  1.030 kr. pr. voksen
  580 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt (maj-august: ikke onsdag og søndag) kl. 8.00. Varighed: 13,5 timer. Inkl. transport, gourmet frokost med øl/cider smagning samt vinsmagning.

  Rottnest Island på cykel

  Øen ligger kun 20 km fra fastlandet og er en naturoplevelse med uberørt natur og dejlige strande. Hvis du vil have en aktiv dag i naturen på cykel, er det stedet at tage hen. Øen er 11 km lang og 4 km bred, så det tager ca. 3,5 time at køre øen rundt. Du udforsker øen på egen hånd og frokosten serveres på Rottnest Lodge. Det er i øvrigt her på Rottnest Island, man kan møde quokka’en, som er en lille kænguruart på størrelse med en huskat. Det søde lille pungdyr er ikke sky – snarere tværtimod – og der er mange, der ser sit snit til at tage nogle nuttede selfies med quokka'en.

  895 kr. pr. voksen
  445 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 08.45. Varighed: 8-10 timer. Inkl. transport hotel t/r, sejltur til Rottnest Island, cykelleje og hjelm samt frokost.

 • Tasmanien

  Se vores udvalgte dagsture på Tasmanien her – du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder, hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Eco-cruise ved Tasman Island

  Tasmanien er omgivet af verdens reneste vand og luft og har derfor et maritimt dyreliv, der er helt unikt. Det kan du opleve på denne heldagstur, der begynder i Hobart og går til Tasman-halvøen ca. 100 km øst for Hobart. Her begynder et 3-timers eco cruise, hvor du – alt efter tidspunkt på året – kommer til se sæler, delfiner, hvaler og mange forskellige havfugle. Der sejles mellem imponerende høje klipper, og naturvejlederen gør sit til, at du får en fantastisk oplevelse.

  1.155 kr. pr. voksen
  835 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 7.30. Varighed: 10 timer. Inkl. morning tea og frokost

  Hobart Highlights

  En interessant byrundtur i Hobart, hvor du kan stå af på 5 stop. Turen foregår i Tram rundt i byen, og du kommer forbi de mange historiske steder bl.a. Sullivan’s Cove og Salamanca Place ved havnefronten med de renoverede bygninger fra kolonitiden. Hobart er den næstældste by i Australien, og i bydelen Battery Point oplever du en række af byens ældste huse, hvoraf mange er bygget af straffefanger.

  270 kr. pr. voksen
  135 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.30. Varighed: 3 timer (uden at stå af)

  Cradle Mountain National Park

  En heldagstur fra Launceston med fokus på natur, men også med mange andre oplevelser på denne eksklusive tur med maks. 13 deltagere. Der stoppes i byen Sheffield, hvor de mange vægmalerier fortæller områdets historie. Turen til nationalparken Cradle Mountain går via det imponerende bygningsværk, Cethana Dam. Eftermiddagen kommer til at stå i naturens tegn, bl.a. ved den smukke Dove Lake og på 2 timers vandreturen, der følger Enchanted Forest Walk. Sidste stop på turen er Ashgrove Cheese Factory, hvor familien Bennett tager imod og fortæller om osteproduktionen.

  715 kr. pr. voksen
  360 kr. pr. barn

  * Afgang: mandag, onsdag, fredag og søndag kl. 8.00. Varighed: 8 timer. Inkl. ostesmagning og nationalparkgebyr.

  Gordon River Cruise

  Nyd en hel dag på havet på denne sejltur fra Strahan, der sejler gennem Macquarie Harbour. Om bord på det nye skib Spirit of the Wild, der er et specialbygget, miljøvenligt og støjsvagt fartøj, er der dygtige lokale guider. Turen går til et af Tasmaniens UNESCO-fredede naturområder, der er kendt for sine storslåede Huon-fyrretræer og fascinerende spejlrefleksioner. Vi går i land ved Heritage Landing og vandrer gennem regnskoven, hvor vi ser træer, der er mere end 2.000 år gamle. Vi ser også fyrtårnet ved Hells Gate, udmundingen til havet, besøger en laksefarm og kommer på en guidet tur på Sarah Island. Om bord serveres der en lækker frokostbuffet.

  855 kr. pr. person

  * Afgang dagligt fra Strahan Esplanade kl. 8.30 og retur kl. 14.15. Tilkøb vindues plads for kr. 155.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot