Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Daintree National Park i Queensland
Udflugter og dagsture i Australien

Om udflugter og dagsture i Australien

Naturligvis kan man opleve meget på egen hånd i Australien. Men når man rejser til den anden side af jorden, kan det være svært at vide, hvad man skal opleve i storbyerne eller på den anden side af bygrænsen. Vi har håndplukket de bedste udflugter og dagsture i de forskellige delstater, og det er ture, der er kendetegnet ved passionerede guider og indhold af høj kvalitet. Vi har naturligvis “prøvekørt” turene, og mange af dem hører til vores absolutte favoritter. Det gælder bl.a. cykelturen i Sydney, pingvinparaden på Phillip Island og turen til Daintree National Park nord for Cairns. Det er en god idé at bestille inden afrejse og få oplevelserne flettet ind i din rejseplan, så slipper du for at bruge dyrebar tid på det praktiske, når du er der.

Oversigt over dagsture

 • Northern Territory

  Se vores udvalgte dagsture i Northern Territory her – du er velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  A Night at Field of Light

  Du bliver hentet på Ayers Rock Resort en time før solnedgang og kørt til et højdedrag, hvor den spektakulære udsigt til Ayers Rock/Uluru er kulisse for oplevelserne og får serveret mousserende vin og kanapeer. Mørket sænker sig,  og du kan sætte dig til bords og nyde en 3-retters aboriginer-inspireret menu, og du vil også opleve aboriginere spille på didgeridoo. Naturligvis får du hele historien om, hvordan Bruno Munros lysinstallation har fundet vej til netop den røde ørken. Du får mulighed for at gå på opdagelsen i lysinstallationen. Bagefter kan du nyde synet fra en udsigtsplatform sammen med varm chokolade eller et glas portvin.    

  Kr. 1.280 pr. person

  * Turen varer 4½ time. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r, kanapeer og mousserende vin, optræden af aboriginere, 3-rettes menu og en afsluttende forfriskning.

  Field of Light Sunrise

  På denne tur får du den unikke oplevelse tidligt om morgenen, når det stadig er mørkt ved ankomsten til området. Du får hele historien om lysinstallationen, der er symbol på et sovende frø, der bliver vækket til live, og hører om kunstneren Bruce Munro, der blev inspireret på en rejse til den røde ørken i 1992. Mens himlen stadig er fuld af stjerner, kan du gå gennem de mere end 50.000 lysende pærer. Efterhånden som solens stråler dukker op over horisonten, mister pærerne deres magt og må overgive sig til dagslyset.

  Kr. 355 pr. person

  * Turen varer to timer. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r, lokal guide, entre til installationen og adgang til udsigtsplatformen, hvor du får serveret te,/kaffe/varm chokolade.

  Field of Light Star Pass

  På denne tur bliver du hentet på resortet en halv time før solnedgang og kørt til området ved Ayers Rock/Uluru, hvor du får en interessant introduktion til kunstneren bag projektet. Du får adgang til en udsigtsplatform, der giver fuldt udsyn over installationen, og efterhånden som mørket sænker sig, flyttes fokus fra Ayers Rock/Uluru til den lysende installation, som du kan udforske på egen hånd.    

  Kr. 410 pr. person

  * Turen varer 2½ time. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r, entre til installationen, adgang til udsigtsplatform, mousserende vin og kanapeer.

  Field of Light Pass

  Indtil den 31. marts 2018 kan du få en unik oplevelse i den røde ørken. Australiens berømte monolit Ayers Rock/Uluru har fået selskab af den britiske kunstner Bruno Munros lysinstallation "Field of Light". Installationen består af mere end 50.000 lysende lamper på stilke, og når solen forsvinder under horisonten, og mørket sænker sig over den australske outback, skaber de tusindevis af pærer en ubeskrivelig stemning. Der findes forskellige ture med guide, men du kan også vælge en tur på egen hånd. Du får mulighed for at gå gennem installationen på egen hånd og opleve, hvordan de mere end 50.000 farvede lyskilder spiller sammen med outback'en.

  Kr. 190 pr. person

  * Turen varer 2 timer og 15  min, og der er tre afgange i løbet af aftenen. Prisen er inkl. transport Ayers Rock Resort t/r og entre til installationen.

  Solnedgang ved Ayers Rock/Uluru

  Turen starter med en køretur rundt om Ayers Rock/Uluru og herefter er der besøg på Uluru – Kata Tjuta Cultural Centre, som giver en fin introduktion til en af verdens ældste kulturer. Ved foden af Ayers Rock/Uluru ser du aboriginale klippemalerier, får fortalt legender fra Drømmetiden og hører om Mala-folket. Turen slutter med solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru, og mens solen går ned, bliver der serveret vin og kanapéer.

  Kr. 635 pr. voksen
  Kr. 320 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 14.30-19.30 (april - okt.), 15.00-20.30 (nov. - marts). Varighed: 5 timer

  Solopgang ved Ayers Rock/Uluru

  Du bliver hentet på hotellet i Ayers Rock en times tid før solopgang. Efter at have set landskabet få farve går turen til Mount Olga/Kata Tjuta, hvor du kommer på en vandretur mellem de 36 runde småbjerge.

  Kr. 685 pr. voksen
  Kr. 345 pr. barn

  * Afgang: Dagligt ca. kl 6.00. Varighed: 5 timer. Nationalparkgebyr på AU$ 25 betales lokalt.

  Sound of Silence Dinner

  På denne tur oplever du solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru på en meget speciel måde. Med udsigt til den berømte monolit er der dækket op med hvide duge og levende lys, og mens solen kaster sine sidste stråler på Ayers Rock/Uluru, bliver stemningen slået an med didgeridoo-spil og velkomstdrink Menuen, der bliver serveret under stjernerne, består af australske specialiteter som f.eks. barramundi, krokodille og emu. En unik oplevelse der afsluttes med, at en astronom fortæller om stjernebillederne.

  Kr. 1.050 pr. voksen
  Kr. 525 pr. barn

  * Afgang: Dagligt, 1 timer før solnedgang. Varighed: 4 timer Inkl. canapés ved solnedgang, gourmet buffet, dessert, vin/øl/vand, kaffe/thé, underholdning og transfert/r. 

  Byrundtur i Alice Springs

  Turen giver et indtryk af, hvordan livet leves i outback’en. Der er besøg hos Royal Flying Doctor Service og School of the Air, og du kommer til den gamle telegrafstation, der var årsagen til, at Alice Springs opstod. Også inkl. Alice Springs Reptile Center.

  Kr. 515 pr. voksen
  Kr. 260 pr. barn

  * Afgang: Dagligt (mandag, torsdag og lørdag i dec-feb) kl. 13.50. Varighed: 4 timer

  Ballontur i outback'en

  Oplev landskabet omkring Alice Springs på en 30 min. ballontur tidligt om morgenen, når solen kaster sine første stråler på landskabet. Mens du langsomt og lydløst (næsten) svæver hen over sletten, springer kænguruerne af sted under dig.

  Kr. 1.325 pr. voksen
  Kr. 1.065 pr. barn

  * Afgang hver dag kl. 4.15 - 5.45, afhængig af sæson. Inkl. transport t/r Alice Springs, forfriskninger og champagne. Forsikring på AU$ 30 betales lokalt.

  Sæt dig til bords i bush’en

  Der er dækket op til middag under stjernerne i Western McDonnell Ranges med en 3-retters BBQ-menu inspireret af aboriginernes ”bush food”. Mens maden bliver tilberedt, fortæller Bob, der er aboriginer, om ingredienser, tilberedning og traditioner. Efter middagen går vi på udkig efter ”wild life”.

  Kr. 850 pr. person

  * Afgang: Hver dag kl. 16 - 22 (kl. 15 - 21 fra april - nov.). Inkl. transport hotel t/r, 3-retters menu og nationalparkgebyr.

 • New South Wales

  Se vores udvalgte dagsture i New South Wales her – du er velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Blue Mountains National Park

  Er du i Sydney, må du ikke snyde dig selv for en tur til Blue Mountains National Park. Naturen er helt fantastisk med skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Det er dampen fra olien i eukalyptustræernes blade, der giver bjergene deres blålige skær, og det er baggrunden for nationalparkens navn. Vi foreslår denne heldagstur i firehjulstrækker, der inkluderer både kendte og mindre kendte steder. Første stop på turen er Euroka Clearing som ligger i nationalparken. Her er der både fugleliv og kænguruer, og det er også her, der nydes en "morning tea". Fremme ved Blue Mountains ser du spektakulære vandfald, flotte udsigtspunkter og naturligvis den meget kendte klippeformation ”The Three Sisters”. Frokosten bliver serveret på det historiske og smukt beliggende Hydro Majestic Hotel. Om eftermiddagen ser vi flere udsigtspunkter, bl.a. Govetts Leap Lookout med udsigt til Bridal Veil Falls. Dagens sidste stop er Mt Tomah Botanic Gardens hvor vi får en flot udsigt til Sydney.  

  Kr. 1.475 pr. voksen
  Kr. 890 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7. Varighed: 10 timer. Inkl. morning tea, frokost og transport hotel t/r.

  En dag i Blue Mountains og overnatning på Lilianfels Resort & Spa

  Kom med på turen "En dag i Blue Mountains" og bo en nat på dette 5-stjernede resort beliggende kun 5 min. gang til udsigtspunktet Echo Point. Hvad, der i dag er et eksklusivt resort, var tidligere advokaten og politikeren Sir Frederick Darleys ”mountain retreat”. Sir Frederic Darley kom til Sydney fra Irland i 1862, og allerede dengang var Blue Mountains et populært udflugtsmål. Lilianfels Resort er en gennemført kvalitetsoplevelse – fra de udsøgte menuer, der serveres i restauranten, til de rummelige værelser, der er stilfuldt og gennemført indrettet med bl.a. flot marmorbadeværelse. Resortet har bl.a. opvarmet udendørs pool, sauna og spa, og man kan leje cykler.

  Kr. 4.195 pr. voksen
  Kr. 1.940 pr. barn

  * Inkl. morning tea, turen ”En dag i Blue Mountains”, overnatning med morgen- mad, frokost og transport hotel t/r.

  Sydney Explorer

  Hop On – Hop Off bussen er en god og billig måde at komme rundt til seværdighederne på. Bussen kører med faste intervaller, og du kan stå af og på, som du har lyst. Beach. Du kan købe 24 timer eller 48 timer (295 kr.)

  Kr. 200 pr. person

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire timer, får du et rigtig godt indtryk af Sydney. Sammen med den lokalkendte guide går turen til mange af de kendte seværdigheder, men du ser også mindre kendte sider af Sydney. Turen foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der er adskillige fotostop og pauser undervejs, bl.a. ved en hyggelig pub. Der kan lejes cykelanhænger til børn.

  Kr. 645 pr. voksen
  Kr. 495 pr. barn

  * Afgang: Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10.30. Varighed: 4 timer

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste "bridge climber" var 100 år. Turen gennemføres yderst professionelt med stor fokus på sikkerhed. Bridge Climbing er en af Sydneys største attraktioner, og vil du være sikker på denne oplevelse, er det vigtigt at bestille inden afrejsen. Du skal regne med, at prisen er lidt højere, hvis du "bridge climber" i weekenden, tidligt om morgenen og i jule/nytårsperioden.

  Kr. 1.770 pr. voksen
  Kr. 1.240 pr. barn

  * Afgang flere gange dagligt. Varighed: 3½ time. Prisen inkluderer udstyr, gruppefoto og certifikat.

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har nu i 40 år taget alle med storm. Men du må ikke nøjes med at beundre det arkitektoniske mesterværk udefra. Tag med på en guidet rundvisning, hvor du i løbet af en times tid hører historien om det arkitektoniske mesterværk.

  Kr. 190 pr. voksen
  Kr. 100 pr. barn

  * Turen varer en time, og der er afgang hver dag fra kl. 9 - 17.

  Guidet tur i Operahuset og gourmet-tallerken

  Vil du have en ekstra uforglemmelig oplevelse, kan du før eller efter den guidede tur i Operahuset få serveret en gourmet-tallerken med lækkerier kreeret af Sydneys dygtigste kokke, og som du kan nyde sammen med udsigten over Sydney Harbour.

  Kr. 440 pr. voksen
  Kr. 345 pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er afgang hver dag fra kl. 11. Turen er inkl. guidet rundvisning i Operahuset og gourmet-tallerken.

  Sydney Harbour Cruise

  En sejltur er et "must" i Sydney. Sejlturen begynder ved Circular Quay, og du får et imponerende syn af storbyens skyline og ser naturligvis både Operahuset og Harbour Bridge samt lystbådhavn, strande og parker fra søsiden.

  Kr. 225 pr. voksen
  Kr. 150 pr. barn

  * Turen varer ca. 2 timer, og der er afgang hver dag kl. 10 - 12.30 og 14.30 - 16. Prisen er inkl. te eller kaffe.

  Vintur til Hunter Valley

  Australsk vin har i kvalitet overhalet mange af de "traditionelle" vinproducerende lande, og vindistriktet Hunter Valley ca. 160 km nord for Sydney er et af de vindistrikter, som er kendt her i Danmark. Guiden/chaufføren på denne heldagstur er naturligvis vinekspert, og der er inkluderet vinsmagning på tre forskellige vingårde. Der spises frokost på en restaurant på en af vingårdene. På vejen tilbage til Sydney stopper vi hos Keith Tulloch Winery, hvor vi nyder en vinsmagning sammen ned hjemmelavet chokolade der passer til. Turen giver en rigtig god indsigt i australsk vin, og du stifter bekendtskab med forskellige typer vingårde i Hunter Valley.  

  Kr. 1.685 pr. voksen
  Kr. 980 pr. barn

  * Afgang hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Varighed: kl. 7.00- 17.00. Inkl. morning tea, vinsmagning, frokost med vin, vin- og chokoladesmagning og transport hotel t/r.

  Uberørt natur i Ku-ring-gai Chase National Park

  Nationalparkens landskab er præget af sandstensklipper, og de bjergtagende udsigter hører til de flotteste i Sydney-området, og det gælder ikke mindst udsigten fra West Head Lookout. Ud over at få en stor naturoplevelse kommer du også på sporet af den aboriginale kultur, da nationalparken har en af landets største koncentrationer af aboriginale klippemalerier. Du får en traditionel aboriginal-velkomst, ser betydningsfulde eksempler på “rock art”, får fortalt spændende historier og indsigt i aboriginal kultur. Dagens højdepunkt er en spektakulær sejltur gennem uberørte områder, og om bord serveres en lækker ”bush tucker”-inspireret frokost.

  Kr. 1.095 pr. voksen
  Kr. 795 pr. barn

  * Turen varer fra kl. 7.45-16.00. Afgang: Mandag, torsdag, fredag, lørdag. Inkl. 2½ times cruise, frokost, drikkevarer, kaffe/te, frugt og snacks samt nationalparkgebyr og transport hotel t/r.

 • Tasmanien

  Se vores udvalgte dagsture på Tasmanien her – du er velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Eco-cruise ved Tasman Island

  Tasmanien er omgivet af verdens reneste vand og luft og har derfor et maritimt dyreliv, der er helt unikt. Det kan du opleve på denne heldagstur, der begynder i Hobart og går til Tasman-halvøen ca. 100 km øst for Hobart. Her begynder et 3-timers eco cruise, hvor du - alt efter tidspunkt på året – kommer til se sæler, delfiner, hvaler og mange forskellige havfugle. Der sejles mellem imponerende høje klipper, og naturvejlederen gør sit til, at du får en fantastisk oplevelse.

  Kr. 1.135 pr. voksen
  Kr. 835 pr. barn

  * Afgang: Dagligt. Varighed: Turen er fra kl. 7.30 - 18.30. Inkl. morning tea og frokost

  Cradle Mountain National Park

  En heldagstur med fokus på natur, men også med mange andre oplevelser. Der stoppes i byen Sheffield, hvor de mange vægmalerier fortæller områdets historie. Turen til nationalparken Cradle Mountain går via det imponerende bygningsværk, Cethana Dam. Eftermiddagen kommer til at stå i naturens tegn, bl.a. ved den smukke Dove Lake og på gåturen, der følger Enchanted Forest Walk. Sidste stop på turen er Ashgrove Cheese Factory, hvor familien Bennett tager imod og fortæller om osteproduktionen. Turen er fra kl. 8.30 - 17 og der er afgang mandag, onsdag, fredag og søndag.

  Kr. 855 pr. voksen
  Kr. 290 pr. barn

  Byrundtur i Launceston

  Launceston er den næststørste by i Tasmanien og har en flot beliggenhed i bakkede omgivelser ved Tamar River. På denne byrundtur oplever du nogle af de mange arkitektoniske perler i Launceston, der emmer af victoriansk atmosfære. Turen inkluderer bl.a. Town Hall, York Park, Princess Theatre, Queen Victoria Museum, Tasmanian Turf Club og Australian Maritime College. Turen er fra kl. 10 - 12.30 og der er afgang hver dag undtagen søndag.

  Kr. 340 pr. person

  Hobart Highlights

  En interessant byrundtur i Hobart, der bl.a. går til Sullivan’s Cove og Salamanca Place ved havnefronten med de renoverede bygninger fra kolonitiden. Hobart er den næstældste by i Australien, og i bydelen Battery Point oplever du en række af byens ældste huse, hvoraf mange er bygget af straffefanger. Turen går også uden for Hobart – til den historiske by, Richmond, med Australiens ældste vejbro. Der er tid til at nyde den hyggelige og interessante by på egen hånd. Afgang hver dag (med visse undtagelser) kl. 9.45 - 12.45.

  Kr. 230 pr. voksen
  Kr. 115 pr. barn

  Gordon River Cruise

  Nyd en hel dag på havet på denne sejltur fra Strahan, der sejler gennem Macquarie Harbour. Om bord på skibet Lady Jane Franklin, der er et specialbygget og miljøvenligt fartøj, er der dygtige lokale guider. Turen går til et af Tasmaniens UNESCO-fredede naturområder, der er kendt for sine storslåede Huon-fyrretræer og fascinerende spejlrefleksioner. Vi går i land ved Heritage Landing og vandrer gennem regnskoven, hvor vi ser træer, der er mere end 2.000 år gamle. Vi ser også fyrtårnet ved Hells Gate, udmundingen til havet, besøger en laksefarm og kommer på en guidet tur på Sarah Island. Om bord serveres der en lækker frokostbuffet. Afgang dagligt fra Strahan Esplanade kl. 8.30-14.15.

  Kr. 640 pr. person

 • Victoria

  Se vores udvalgte dagsture i Victoria her – du er velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Melbournes skjulte sider

  Som turist kan det være svært at finde de autentiske oplevelser i en storby. Men på denne byvandring (2 km) med en lokalkendt guide er du helt sikker på at få dem. Turen går forbi steder og seværdigheder, de fleste turister overser, og giver et indtryk af, hvad der rører sig i byen netop nu.

  Kr. 475 pr. person

  * Afgang: Dagligt , undtagen søndag og helligdage kl. 10. Varighed: 3 timer

  Sightseeing og sejltur i Melbourne

  En tur, hvor du ser flere af Melbournes seværdigheder, f.eks. mindesmærket ” Shrine of Remembrance” og banen til det berømte Formet 1 Grand Prix. Turen går også til den hyggelige badeby St. Kilda med den dejlige strand og til den lille by Williamstown, hvor en sejltur på Yarra River begynder. På sejlturen tilbage til Melbourne kommer du bl.a. forbi The Docklands. Sightseeingturen slutter med en uforglemmelig udsigt til Melbournes skyline fra Bolte Bridge.

  Kr. 490 pr. voksen
  Kr. 240 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.10. Varighed: 5 timer

  Colonial Tramcar Restaurant

  Der kører stadig sporvogne i Melbourne, og en af dem er lavet om til restaurant. Se byens highlights, mens du nyder en 3-retters aftenmenu og bliver betjent af tjenere klædt i tøj fra 1860’erne.

  Kr. 510 pr. voksen
  Kr. 450 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 17.45. Varighed: 1 1/2 time

  Grampians National Park

  En heldagstur til Grampians National Park vest for Melbourne. Området betager alle med sine eroderede sandstensbjerge og enestående dyreliv, og der er gode chancer for at se emuer og kænguruer. Bjergene har stor spirituel betydning for aboriginerne, og guiden introducerer dig til den aboriginale kultur, ligesom der også er besøg på Brambruk Aboriginal Cultural Centre. Kortere ture til fods går til McKenzie Falls og udsigtspunktet Balconies. Husk vandrestøvlerne.  

  Kr. 675 pr. voksen
  Kr. 475 pr. barn

  * Afgang: Flere gang om ugen kl. 7.30. Varighed: 13 timer Inkl. frokost og transport fra hotel t/r.

  Naturoplevelser langs Great Ocean Road

  Du kan vælge en heldagstur fra Melbourne med de største highlights på Great Ocean Road. I løbet af en dag får du lidt af det hele - overraskende udsigter, hyggelige byer og de flotte klippeformationer i Port Campbell National Park.

  Kr. 890 pr. voksen
  Kr. 450 pr. barn

  * Inkl. transport hotel t/r og frokost.

  Pingvinparade på Phillip Island

  Phillip Island ligger 130 km sydøst for Melbourne, og på vej til øen besøges Maru Koala og Animal Park, hvor du bl.a. kan opleve koalaer og få et indblik i deres levevis. Phillip Island har også en stor bestand af koalaer, men det er helt sikkert dværgpingvinerne, der står for dagens største oplevelse. Hver dag året rundt, når solen går ned, kommer dværgpingvinerne tilbage fra havet og vralter til deres huler helt uanfægtet af alle tilskuerne.  

  Kr. 825 pr. voksen
  Kr. 415 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 13.15. Varighed: 9-10 timer. Tilkøb Viewing platform for 150 kr. pr. person. Inkl. transport hotel t/r og entré til Penguin Parade og Maru Animal Park.

  Kænguruer & koalaer

  Selvfølgelig kan vi ikke give garantier, når det gælder det australske dyreliv – og dog. På denne heldagstur kan vi godt (næsten) love dig, at du får set både kænguruer og koalaer, og det skyldes ikke mindst guiden og det, at der er maks. ti deltagere på turen. Turen går først til You Yangs Park. Her bliver du udstyret med kikkert, for det er ikke helt så nemt at spotte koalaerne mellem de grågrønne eukalyptusblade. Guiden har sit eget private koala-forskningsprojekt i området og øser af sin store viden. Efter frokost, som bliver serveret midt i naturen, vil du møde emuer og kænguruer i Serendip Open Range Sanctuary. Husk fornuftigt fodtøj.

  Kr. 1.250 pr. voksen
  Kr. 940 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9.30. Varighed: 8 timer Inkl. frokost og transport fra hotel t/r.

  Vintur til Yarra Valley

  På denne vintur, hvor guiden naturligvis også er vinekspert, er der inkluderet vinsmagning på fire forskellige vingårde. Første stop er på Punt Road Wines, hvor der er vinsmagning. Der er stil og klasse over vinene fra vingården Balgownie Estate, og det vil du opleve i forbindelse med frokosten. På Yering Farm Vineyard bliver druerne håndplukket, og der produceres efter traditionelle metoder. Et besøg hos den franske champagneproducent Moët & Chandons australske datterselskab er en perfekt afslutning på turen. Ønsker du at overnatte på Yarra Valley Lodge kan du hoppe af turen og fortsætte næste dag  

  Kr. 650 pr. voksen
  Kr. 450 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9. Varighed: 7 timer. Inkl. frokost, vinsmagning og rundvisning på Domaine Chandon.

 • South Australia

  Se vores udvalgte dagsture i South Australia her – du er velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Vintur til Barossa Valley

  Barossa Valley nordøst for Adelaide er det mest kendte vindistrikt i South Australia. De australske vingårde åbner gerne dørene, og mange vingårde er en totaloplevelse med vinsmagning, gourmetrestaurant, salg af vin og lokalt producerede råvarer, galleri osv. Her er et forslag til en vintur i Barossa Valley. Vinturen inkluderer vinsmagning på fire forskellige vingårde. Du kommer f.eks. til at smage vin lavet på Shiraz-druer fra nogle af verdens ældste vinstokke og får serveret en dejlig frokost på en af vingårdene.  

  Kr. 715 pr. voksen
  Kr. 440 pr. barn

  * Afgang: Mandag, tirsdag og fredag kl. 9.15. Varighed: 8 timer. Inkl. morning tea, vinsmagning, frokost og transport hotel t/r.

  Byvandring med en lokal i Adelaide

  På denne byvandring får du en fin introduktion til Adelaide, der ligger smukt mellem de dejlige strande i vest og Adelaide Hills skovklædte bakker i øst. Byen er bl.a. kendt for de snorlige gader i centrum, de mange grønne områder og de historiske monumenter og bygninger på North Terrace. Denne byrundtur koncentrerer sig om sidstnævnte - hvor vi bl.a. kommer forbi regeringsbygningen og universitetet. Vi besøger det berømte kunstgalleri, ser de historiske værker i Artlab og kommer forbi den historiske Queen Adelaide Club, som er hjemsted for byens rige. Nyd at gå på de små gader imens duften fra chokoladefabrikken Haigh’s Chocolates breder sig. Undervejs opdager du byens skjulte skatte og hemmeligheder i selskab med en lokal guide.

  Kr. 790 pr. voksen
  Kr. 595 pr. barn

  * Turen er fra kl. 10.00 - 12.00, og der er afgang dagligt. Prisen inkluderer entréer samt kaffe/te hos Haigh´s.

  En dag på Kangaroo Island

  Har du et stramt program, så vælg denne 1-dags tur med de største highlights. Efter ankomst til Kangaroo Island går turen til Seal Bay, hvor de australske søløver soler sig på stranden, og en lokal ranger er med til at gøre turen på stranden ekstra interessant. Efter frokost bliver du tilskuer til et show med ørne, falkoner og ugler, inden turen går til Flinders Chase National Park, hvor du bl.a. ser forskellige kænguruarter og koalaer. I nationalparken ligger også Admiral's Arch og Remarkable Rocks, som også hører til turens store oplevelser.

  Kr. 1.485 pr. voksen
  Kr. 940 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 6.45. Varighed: 16 timer. Inkl. frokost, transport hotel t/r og færge t/r. Mulighed for at flyve den ene vej for kr. 930.

 • Western Australia

  Se vores udvalgte dagsture i Western Australia her – du er velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  The Pinnacles og Nambung National Park

  Denne heldagstur er én lang naturoplevelse. Først kommer du til Caversham Wildlife Park og ser de mange specielle australske dyrearter, og nogle af dem, vil du sikkert også se i naturen senere på dagen. Du kommer på en guidet tur af Indian Rock Lobster Factory samt frokost. Efter frokost i Cervantes – og måske en svømmetur - køres der til Nambung National Park. Nationalparken er især kendt for området The Pinnacles, hvor flere hundrede op til fem meter høje spidse klipper står spredt over et stort område.  Der køres videre til Lancelin, og da turen foregår i en 4-hjulstrukken bus, kommer du til at opleve de kæmpemæssige klitter, når bussen besværet bevæger sig op og ned ad klitterne. Bagefter kan du prøve at ”sandboarde” – og det er rigtig sjovt, når man lige har fået greb om teknikken. Der venter en ekstra oplevelse på denne tur, hvis du tager med i perioden aug.-nov., når de vilde blomster står i fuldt flor.

  Kr. 1.050 pr. voksen
  Kr. 590 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.00. Varighed: 11,5 timer. Inkl. transport, entre til dyrepark og fish & chips-frokost.

  Wave Rock - en bølge på land

  En heldagstur til Wave Rock – klippen, der har form som en bølge. Den særprægede klippe var en velbevaret hemmelighed, indtil der i 1967 kom et foto på forsiden af National Geographic. Formen skyldes vind- og vanderosion, og fra toppen af den 15 m høje og 110 m lange klippe er der udsigt langt ud over det flade landskab. Hippo’s Yawn er en anden særpræget klippeformation i området, og her ser du aboriginale klippemalerier. Det er i øvrigt en tur, der giver et godt indtryk af landskabet, de store afstande og det liv, der leves i de små byer. På vejen til Wave Rock stoppes der i York og på tilbagevejen i Babakin.

  Kr. 1.050 pr. voksen
  Kr. 590 pr. barn

  * Afgang: Tirsdag, onsdag, fredag og søndag kl. 8.00. Varighed: 12.5 timer. Inkl. frokost og transport hotel t/r.

  Vin & natur syd for Perth

  Denne heldagstur går til området syd for Perth, hvor der venter mange forskellige oplevelser. På turen sydpå er der stop i byen Busselton, hvor en to km lang træmole strækker sig ud i havet. Der fortsættes til vindistriktet Margaret River, hvor der er tid til at nyde en frokost i den lille by, inden der er et par vinsmagninger på programmet. Efter frokost ved Lake Cave går turen til Mammoth Cave, som eksperter anser for en af de mest interessante drypstenshuler i verden. Boranup Forest er også en af dagens spændende naturoplevelser, og det skyldes de kæmpemæssige karri-træer, der når astronomiske højder. Turen går så langt sydpå som til Cape Leeuwin, hvor Sydhavet og Det Indiske Ocean mødes.

  Kr. 1.050 pr. voksen
  Kr. 590 pr. barn

  * Afgang: Dagligt (maj-august: ikke onsdag og søndag) kl. 8.00. Varighed: 13,5 timer. Inkl. transport, frokost og vinsmagning og frokost.

  Rottnest Island

  Øen ligger kun 20 km fra fastlandet og er en naturoplevelse med uberørt natur og dejlige strande. Hvis du vil have en aktiv dag i naturen på cykel, er det stedet at tage hen. Det kan f.eks. være på en heldagstur, der inkluderer transport, en kort guidet vandretur og frokost efterfulgt at cykeloplevelser på egen hånd. Det er i øvrigt her på Rottnest Island, man kan møde quokka’en, som er en lille kænguruart, der minder om en rotte.

  Kr. 675 pr. voksen
  Kr. 390 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10.00. Varighed: 8 timer. Inkl. transport hotel t/r, sejltur til Rottnest Island, cykelleje med udstyr og frokost.

 • Queensland

  Se vores udvalgte dagsture i Queensland her – du er velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder hvad du søger.

  Tilkøbsmuligheder

  Tangalooma Dolphin Adventure

  Moreton Island ligger ca. en times sejlads fra Brisbane og er en af de 300 større og mindre øer i bugten ud for Brisbane. Næsten hele Moreton Island er nationalpark, og der er ingen rigtige veje på øen, som stort set er ubeboet bortset fra Tangalooma Resort. Du får en rendyrket naturoplevelse på denne heldagstur, der bl.a. inkluderer en tur i 4WD i klitlandskabet. Turens absolut sjoveste oplevelse er sandboarding i klitterne midt på øen. Kast dig ud i det, selv om du aldrig har prøvet det før! I løbet af dagen er der tid til at snorkle og prøve forskellige aktiviteter ved resortet (ikke inkl.). I havet kan du være heldig at se både skildpadder og delfiner. Sidst på dagen dukker der som regel en flok delfiner op ved resortet, og du ser dem blive fodret, inden turen går tilbage til Brisbane.

  Kr. 1.070 pr. voksen
  Kr. 815 pr. barn

  * Afgang hver dag undt. lørdag. Turen varer fra kl. 8.45 - 20.30. Inkl. frokost og transport hotel t/r.

  Til det ydre rev ved Upolu

  På en heldagstur med ”Ocean Freedom”- en katamaran i luksusklassen - kommer du til koralrevet i løbet af en god times tid. Der er derfor ekstra god tid (6 timer) til at opleve revet - ikke kun et sted, men to forskellige steder. Der er kun 75 gæster om bord, men da katamaranen er godkendt til langt flere, er der god plads til at nyde livet. Der sejles først til Upolu Cay, og alt efter temperament kan du snorkle, dykke eller opleve revet fra en båd med glasbund sammen med en naturguide. Mens der bliver serveret en dejlig frokost, går turen til Outer Edge Upolu Reef, hvor koralrevet er endnu mere fascinerende. Er du vild med at snorkle, er der inkluderet ”drift snorkling” (med følgebåd) ved det ydre rev.  

  Kr. 975 pr. voksen
  Kr. 550 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. te/kaffe, frokost, frugt, ost og kage. Introduktionsdyk koster kr. 560.

  Til Michaelmas Cay

  Denne sejltur foregår med en luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø. Her kan du snorkle og dykke(mod tillæg), opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. På øen er der i øvrigt et fantastisk fugleliv. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.  

  Kr. 1.185 pr. voksen
  Kr. 620 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. morning & afternoon tea, frokost, glas vin på sejlturen hjem og transport hotel t/r

  Daintree Dreaming

  Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i området nord for Port Douglas i 50.000 år, og denne heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da en aboriginer tager dig med på en vandring gennem mangroven ved Cooya Beach. Turen følger urgamle stier, som hans forfædre har benyttet, og han finder spiselige planter i mangroven og viser, hvordan han – og også hans forfædre - har fanget fisk og krabber. Du kommer også gennem verdens ældste regnskov i Mossman Gorge og får mulighed for en svømmetur i det klare vand.  

  Kr. 1.275 pr. voksen
  Kr. 1.200 pr. barn

  * Afgang: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 7.30. Varighed: 11 timer. Inkl. morning tea, frokost og transfer hotel t/r

  Daintree & Cape Tribulation

  En dag med regnskovsoplevelser. Fra Cairns går turen nordpå, og der stoppes i Port Douglas, og i Wildlife Habitat kommer du på en guidet tur og ser dyrearter, der lever i tre forskellige australske landskabstyper. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem Daintree National Park og på vandreturen ved Cape Tribulation, og en svømmetur er der også tid til. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen. En eventyrlig afslutning på en dag i regnskovens tegn! Ønsker du at se Daintree og Cape Tribulation på en 2-dages tur, så se "To dage med regnskovsoplevelser".

  Kr. 915 pr. person

  * Afgang hver dag. Varighed: kl. 7.30 - 19.30. Inkl. entréer, morning tea, frokost, Daintree River Cruise og transport hotel t/r.

  Over og gennem regnskoven

  Verdens smukkeste togtur er måske den gennem regnskoven til Kuranda. Jernbanen blev åbnet i 1891 og snor sig gennem de regnskovsklædte bjerge via et utal af broer og tunneler. Den enestående tur med veterantoget til Kuranda er en af oplevelserne på denne tur. I Kuranda ser du bl.a. Australian Butterfly Sanctuary, og i Rainforestation Nature Park oplever du en danseforestilling med Pamagirri Aboriginal Dancers, kommer på en tur gennem regnskoven med et specielt amfibiekøretøj og ser koalaer og krokodiller i dyreparken. Turen tilbage til kysten forgår med Skyrail Cableway – en 7,5 km svævebane, der bevæger sig langsomt hen over regnskovens tag. Der er stop undervejs, hvor man kan stå af og komme ”ned” i regnskoven.

  Kr. 1.270 pr. voksen
  Kr. 640 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7.30. Varighed: 10 timer. Inkl. frokost og transfer fra hotel t/r

  Til verdens ende - næsten

  En tur nordpå til Cooktown, hvor du virkelig oplever et andet Australien, og hvor der ikke kommer mange turister – endnu. Turen er med 4WD minibus (maks. 16 deltagere), og man skal ikke langt nord for Daintree River, før det er slut med asfalten. Turen følger Bloomfield Track, og 4-hjulstrækket kommer til at stå sin prøve. Vandløb skal krydses, stigninger forceres - men glem nu ikke at holde øje med udsigterne over havet. De fås ikke bedre! Der spises frokost på Blloms Cafe før du besøger det legendariske Lions Den Hotel, som er fyldt med autentisk aussie-atmosfære. Turen går igennem Black Mountains, som er et område med spirituel betydning for aboriginerne, og videre til den historiske by Cooktown. Der bliver mulighed for at opleve den gamle guldgraverby på egen hånd, inden der køres tilbage via Mulligan Highway.  

  Kr. 1.475 pr. voksen
  Kr. 1.175 pr. barn

  * Afgang: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 6.30. Varighed: 14 timer. Inkl. morning tea, frokost og transport hotel t/r.

  Smag på Australien

  Sæt dig til bords i Ochre Restaurant i Cairns og få serveret en 4-retters menu, der er som en rejse gennem det australske køkken. Menuen tager udgangspunkt i lokale produkter, og inspirationen er både den oprindelige befolkning og de seneste trends. Udsøgte vine matcher menuerne perfekt og repræsenterer fire australske vindistrikter. Med andre ord – du får en gourmetoplevelse på den prisvindende restaurant, der er internationalt anerkendt som en af Australiens mest innovative.

  Kr. 760 pr. person

  * Inkl. 4-retters menu med vine.

  Sejltur til Great Barrier Reef

  Great Barrier Reef er en oplevelse, du ikke må gå glip af. Vælger du at bo i Port Douglas, kan du få oplevelsen på en heldagstur med Calypso til det ydre rev, hvor koraller og fisk har de mest eventyrlige farver. Du får for mulighed for at snorkle tre forskellige steder ved revet. Har du ikke prøvet at snorkle før, får du professionel instruktion og kan snorkle sammen med instruktøren.  

  Kr. 1.200 pr. voksen
  Kr. 875 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.20. Varighed: 8 timer. Inkl. morning tea, frokost og afternoon tea. Miljøskat på AU$ 7 betales lokalt.

  Éndagstur til Moreton Island

  Fra Brisbane kan du komme på en spændende heldagstur til Moreton Island. Der er ingen rigtige veje på øen, men da turen foregår med 4WD, er der ingen problemer med at komme rundt på sandøen. Moreton Island er stort set ubeboet bortset fra Tangalooma Resort, så du får en rendyrket naturoplevelse sammen med den passionerede guide. Der er god tid til at bade i ferskvandssøerne, til at nyde Honeymoon Bay og udsigten ved fyrtårnet ved Cape Moreton, der siges at være det mest blæsende sted i hele Australien. Hold i øvrigt udkig efter delfiner og skildpadder. Turens absolut sjoveste oplevelse er sandboarding i klitterne midt på øen. Kast dig ud i det, selv om du aldrig har prøvet det før! Turen varer fra kl. 08.45-20.30 og har afgang alle dage undtagen lørdag. Prisen er inklusiv frokost og transport fra hotellet i Brisbane t/r.

  Kr. 1.335 pr. voksen
  Kr. 925 pr. barn

  Med sejl til Great Barrier Reef

  En dejlig tur om bord på sejlbåden ”Ocean Free” er optakten til en skøn dag ved koralrevet. Stemningen er hyggelig og afslappet, og personalet gør deres til, at de forventningsfulde gæster (maks. 25) får en dag med sublime oplevelser. Der kastes anker ved Pinnacle Reef i nærheden af Green Island – en koralø med grøn regnskov omgivet af det mest hvide sand. Der bliver rig lejlighed til at snorkle mellem farvestrålende fisk og koraller, og du får naturligvis instruktion, hvis du er nybegynder. Det er en tur, hvor du får det bedste af revet og det bedste af en tropisk koralø – og det er helt op til dig, hvor lang tid du vil bruge hvert sted.

  Kr. 975 pr. voksen
  Kr. 550 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.00. Varighed: 9 timer. Inkl. te/kaffe, frokost, glas vin på sejlturen tilbage, frugt, ost og kage. Miljøafgift på AU$ 7 betales lokalt.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves visum til Australien for danske statsborgere, og det sørger Risskov Rejser for, da det er inkluderet i prisen. For at lave visum, skal vi bruge en kopi af dit pas, dit fulde navn, køn og fødselsdato. Desuden skal vi vide hvorvidt du har haft andre navne, og hvorvidt du tidligere har været straffet. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 4.6 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km2 – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.