Ring til os 70 22 66 00

Canada: Vancouver & nordlys

  6-dages tur fra 13.695 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

På denne fantastiske tur oplever du alt det bedste af storbyen Vancouver, der emmer af både kultur og historie og som byder på overdådigt smukke naturlandskaber. Og som turens absolutte højdepunkt kommer du helt tæt på det spektakulære og farverige nordlys, der danser på den canadiske nattehimmel i Whitehorse. Glæd dig til at opleve dette helt unikke fænomen sammen med et væld af andre skønne canadiske oplevelser på denne tur.

Highlights

 • Storbyoplevelser i smukke Vancouver
 • Farvestrålende nordlys i Whitehorse
 • White Pass-jernbanen og den gamle hjuldamper S.S. Klondike i Whitehorse

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vancouver

  Canada-eventyret starter i Vancouver, der har én af verdens flotteste placeringer med smukke bjerglandskaber på den ene side og Georgia-strædet på den anden side. Selv om storbyen har mere end 2 mio. indbyggere og et hav af oplevelser, føles byen mindre, hvilket måske skyldes de flotte naturlandskaber og det faktum, at byen er omgivet af vand på hele tre sider. Du kan derfor godt glæde dig til nogle skønne dage i Vancouver.

  Her bor du dag 1 & 2

  Rosedale on Robson Suite Hotel

  Hotellet har en ideel beliggenhed på hjørnet af Robson St. og Hamilton St. i downtown, og du kommer til at bo tæt på både seværdigheder og sh...

 • Dag 2 Stanley Park, Capilano Canyon og den gamle bydel Gastown

  I Vancouver er der masser af ting at give sig til! Start f.eks. dagen med at besøge Stanley Park, der er Nordamerikas største bypark og Vancouvers grønne åndehul, og som byder på et væld af vandre- og cykelstier. Du kan også tage en tur i Vancouver Akvarium eller se en berømt samling af totempæle. Besøger du byen i sommerperioden, kan du også tilbringe nogle dejlige og afslappende timer ved stranden.

  Hvis du er modig nok, kan du også tage en tur ud til Capilano Canyon og krydse den 137 m lange hængebro, der svæver 70 m over vandet. På den anden side af hængebroen venter der en hyggelig gåtur under trækronerne på de enormt høje douglasgraner.

  Du bør også afsætte tid til at udforske den gamle bydel Gastown med de hyggelige brostensbelagte gader og gamle lygtepæle. Her kan du også se det gamle dampur, der hver time sender kaskader af damp afsted. Er du til kunst, er her flere gallerier, du kan udforske, og herudover er der et væld af designerbutikker og hyggelige restauranter og caféer, som du kan slå dig ned på.

 • Dag 3 Videre til Whitehorse og en aften i nordlysets tegn

  Du starter dagen med at flyve til Whitehorse, der er ét af de mest tilgængelige steder i Canada at se nordlys. Whitehorse kaldes også for Canada Wilderness City, hvilket ikke er overraskende, da byen ligger ved bredden af Yukon-floden og er omgivet af smukke bjerge, og tæt ved bygrænsen finder du et væld af vandrestier.

  Ved ankomst tjekker du ind på dit hotel, der ligger blot et stenkast fra Whitehorse bymidte, hvorefter du f.eks. kan gå på opdagelse rundt i byen eller shoppe efter vintertøj til de næste par dage. Om aftenen venter der en helt unik oplevelse. Du skal nemlig være vidne til det helt fænomenale syn, nordlys – måske endda for første gang nogensinde. Tag plads i den hyggelige, opvarmede vildmarkshytte, læn dig tilbage med en kop varm te eller kaffe, og gør dig klar til at blive betaget af det forunderlige, farverige lys på himlen.

  Her bor du dag 3, 4 & 5

  Best Western Gold Rush Inn Whitehorse

  Hotellet er beliggende centralt i Whitehorse med kort afstand til shoppingmuligheder, restauranter og aktiviteter. Hvis du trænger til lidt selvfo...

 • Dag 4 Byrundtur og nordlys

  Dagen byder på en spændende tur rundt i Whitehorse by, der i 1953 blev hovedstad i Yukon efter Dawson City. Her kan du opleve byens vartegn – den gamle hjuldamper S.S. Klondike, som du har mulighed for at hoppe om bord på. Hjuldamperen spillede en enorm rolle under guldfebertiden, hvor floderne var vigtige transportveje. I dag står skibet som et museum på flodbredden og giver besøgende et indblik i, hvordan besætningen om bord levede.

  Oplev også den historiske, smalsporede White Pass-jernbane, der forbinder Whitehorse med havnen i Skagway, Alaska. Jernbanen blev bygget i slutningen af 1890’erne under guldfeberen og bruges udelukkende som turistrute i dag.

  Herudover byder dagen på spændende oplevelser som Main Street og Schwatka-søen, der blev lavet ved at inddæmme Yukon-floden og opføre et vandkraftværk. Aflæg også et besøg ved laksetrappen ved Yukon River-dæmningen, hvor du gennem glas kan følge laksenes vandring op ad Yukon-floden og over dæmningen. Byen har også en interessant træskyskraber og en gammel trækirke fra 1990, som er nogle af de eneste af sin slags i verden.

  Eftermiddagen er fri til at slappe af, inden du om aftenen igen skal se nordlyset danse på den flotte nattehimmel. Nyd nogle hyggelige timer sammen med dine medrejsende foran pejsen i vildmarkshytten med snacks og en kop varm kakao eller te.

  Du vender tilbage til hotellet omkring kl. 02.30 om natten.

 • Dag 5 En dag på egen hånd og en sidste søgen efter nordlys

  Efter en sen aften i går, har du dagen fri til at slappe af eller gå på opdagelse rundt i Whitehorse. Vil du se endnu mere af byen, kan du f.eks. besøge Yukon Beringia Interpretive Center, hvor du bliver klogere på de første mennesker på det amerikanske kontinent, og bevæger dig 15-30.000 år tilbage i tiden til istidens æra.

  Når mørket falder på, går jagten efter det spektakulære nordlys igen i gang.

 • Dag 6 Afrejse mod Danmark

  Efter nogle fantastiske dage med unikke oplevelser tager du turen tilbage til Vancouver, hvor hjemrejsen mod Danmark venter.

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Vancouver-Whitehorse-Danmark inkl. skatter og afgifter
 • 6 overnatninger på specielt udvalgte hoteller
 • Guidet nordlys udflugt
 • Transfer fra og til lufthavnen i Whitehorse
 • Varme drikkevarer og snacks ved nordlys turen
 • Bytur i Whitehorse dag 4
Datoer Pris per person
16. august 2021 - 11. april 2021Fra 13.695 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Datoer Pris per person
16. august 2021 - 11. april 2021Fra 15.650 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot