Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00

Om ekstraoplevelser i Canada

Vi har her samlet en række af de ekstraoplevelser, som du kan krydre din ferie i Canada med. Hvad enten du vælger en af vores kør-selv-ferier eller selv sammensætter rejsen, så er det en god idé at planlægge turen hjemmefra og bestille en eller flere sightseeingture på forhånd.

Oversigt over ekstraoplevelser

 • Vancouver

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Vancouver. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Gourmet-oplevelser i Vancouver

  I selskab med en kulinarisk guide kommer du på en vandring gennem storbyen til gourmet-restauranter, får smagsprøver på lokale delikatesser og lokale vine og hører om, hvad der sker på storbyens gourmet-scene. Turen er en fornøjelse for smagsløgene og slutter hos et prisvindende ”gelateria”. Inkluderer  4 retter, 14 smagsprøver og 4 drikkevarer. Varighed ca. 3 timer.  

  Kr. 595 pr. person

  Med postflyet til Gulf Islands

  Du har mulighed for at komme med postflyet, som flyver forsyninger og passagerer til Gulf Islands, som er de mange små og større øer i Strait of Georgia. Du oplever, hvordan livet leves og møder de lokale. Hvordan turen forløber afhænger af de planlagte stop. Varighed ca. 3 timer.

  Kr. 1.280 pr. voksen
  Kr. 675 pr. barn

  Dagstur til Victoria inkl. spækhuggersafari

  En tur til Vancouver Island er et must, hvis du er på den canadiske vestkyst. Tag med på en spændende heldagstur til Victoria på Vancouver Island, der bl.a. byder på en spændende 3-timers ekspedition til Haro Strait i båd, hvor du kan opleve spækhuggerne i deres naturlige omgivelser. Bådturen giver også rig mulighed for at opleve sæler, fugle og tangskove, som regnes for at være blandt de mest produktive og dynamiske økosystemer på Jorden. Efter bådturen er der tid til at opleve Victoria, der siges at være den mest engelske by i Canada. Prisen inkluderer fly t/r Vancouver - Victoria, spækhuggersafari og tid på egen hånd i Victoria. ID nødvendigt ved check-in.

  Kr. 2.525 pr. voksen
  Kr. 1.415 pr. barn

  Unik oplevelse på Grouse Mountain & Capilano Suspension Bridge

  På denne aftentur oplever du bl.a en fantastisk udsigt ud over Vancouver, når du kommer til toppen af Grouse Mountain. Turen starter med en gåtur gennem den verdenskendte Stanley Park og videre forbi Lions Gate Bridge. Her går du ombord på en gondol, som tager dig til toppen af Grouse Mountain. På vej mod toppen vil du få rig mulighed for at se Canadas smukke natur og storbyen Vancouver fra oven. Herefter venter en vild oplevelse i Capilano Suspension Bridge Park, hvor du vil mærke adrenalinen pumpe, når du krydser Suspension Bridge. Turen tager ca. 5,5 time.  

  Kr. 660 pr. person

  The Grand Bike tour - Vancouver

  Denne guidede cykeltur starter i den berømte Stanley Park, hvor du cykler med havet på den ene side, og regnskov og vilde blomster på den anden side. Så hopper du på den lille færge, der sejler til Granville Island Public Market, hvor der er tid på egen hånd til lidt frokost eller til at kigge i de små butikker. Dagen sluttes af med en tur igennem Chinatown og Gastown, hvor du hører om byens historie og grundlæggelse. Der vil være mange stop i løbet af dagen, og turen foregår i fladt terræn på stier. Turen er i alt 20 km.

  Kr. 545 pr. voksen
  Kr. 485 pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.30, 10 og 10.30. Varighed: 5 timer. Inkl. cykel og cykelhjelm.

  The Grand Bike tour - Vancouver

  Denne guidede cykeltur starter i den berømte Stanley Park, hvor du cykler med havet på den ene side, og regnskov og vilde blomster på den anden side. Så hopper du på den lille færge, der sejler til Granville Island Public Market, hvor der er tid på egen hånd til lidt frokost eller til at kigge i de små butikker. Dagen sluttes af med en tur igennem Chinatown og Gastown, hvor du hører om byens historie og grundlæggelse. Der vil være mange stop i løbet af dagen, og turen foregår i fladt terræn på stier. Turen er i alt 20 km.

  Kr. 545 pr. voksen
  Kr. 485 pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.30, 10 og 10.30. Varighed: 5 timer. Inkl. cykel og cykelhjelm.

 • Vancouver Island

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler på Vancouver Island. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Grizzlybjørnesafari på Vancouver Island, Campbell River

  Turen begynder i Campbell River på Vancouver Island, hvorfra der sejles til Bute Inlet på fastlandet. Herfra går turen videre med minibus til ”bjørneland”. Fra udsigtsplatforme er du på første parket, når bjørnene fisker efter laks i de brusende floder. Inkl. picnic-frokost. Turen tager 7 timer og finder sted dagligt fra 1/9-15/10.

  Kr. 2.350 pr. person

  Hvalsafari fra Victoria

  Planlægger du en tur til Vancouver Island, er hvalsafari ved Victoria et must. Her er der gode chancer for at se spækhuggere, gråhvaler og vågehvaler, og måske dukker der marsvin og sæler op. Der er både en marinebiolog og naturvejleder med om bord. Turen begynder ved Inner Harbour i Victoria og tager 3 timer. Du vælger selv om du vil sejle i en overdækket båd eller en Zodiac!

  Kr. 570 pr. voksen
  Kr. 390 pr. barn

  På jagt efter Grizzly-bjørne og indianerkultur, Port Hardy

  Kom helt tæt på British Columbias Grizzly-bjørne og den candiske indianerkultur på denne sejltur, som varer 10-12 timer. Guiderne, som alle har indianerblod i årene, sejler dig rundt og viser deres folks tidligere territorier. På turen vil du være i nærkontakt med naturen på rigtig indianer-manér. Gennem en stor respekt for naturen og dyrelivet vil du lære og forstå, hvordan indianerne levede bl.a. i sameksistens med Grizzly-bjørnene, som du forhåbentligt også møder på turen.

  Kr. 3.310 pr. voksen
  Kr. 2.290 pr. barn

  * Turen varer 10-12 timer og er inkl. bådtransport, morgenmad, frokost, snacks og drikkevare. Daglig afgang i perioden 1/9-15/10 2018. Obs: Der kræves en fornuftig kondition da der skal gåes et godt stykke gennem skoven.

  Kajaktur ved Tofino

  At sejle i kajak er en stor naturoplevelse - især i den smukke natur ved Tofino på Vancouver Island. Nyd stilheden og sælerne, der dukker op på turen til Meares Island. Her går du i land og følger ”The Big Tree Trail” gennem regnskoven, mens guiden fortæller om naturen.

  Kr. 515 pr. person

  Bjørnesafari ved Clayoquot Sound, Tofino

  Tag med på bjørnesafari på Vancouver Island fra Tofino og oplev sortbjørnene i smukke omgivelser ved Clayoquot Sound. Når sortbjørnene vågner fra dvale, bevæger de sig sultent til nærmeste fødekilde – havet. Turen foregår i en Zodiac-gummibåd, der gør det muligt at sejle helt tæt på og observerer sortbjørnenes adfærd i naturen. Varighed: 2,5 time. Prisen inkluderer også leje af varm heldragt, hue, vanter og en varm drik.

  Kr. 650 pr. voksen
  Kr. 505 pr. barn

  Hvalsafari ved Tofino

  Er du i Tofino på Vancouver Island er en hvalsafari til Clayoquot Sound et must. Der er rig mulighed for at opleve gråhvaler, pukkelhvaler, søløver og den berømte hvidhovedede havørn. Turen foregår i speciallavede zodiac-gummibåde der tager dig med rundt i fjordens mange kroge – hvor dyrelivet vrimler og naturoplevelserne er store. Turen varer 2-3 timer, og prisen inkluderer lån af heldragt, hue og vanter.

  Kr. 1.305 pr. voksen
  Kr. 1.015 pr. barn

 • Jasper National Park

  Her ser du en oversigt over de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Jasper National Park. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur på Maligne Lake

  Natursceneriet ved Maligne Lake i nationalparken Jasper er lige så flot i virkeligheden som det, man ser på postkortene. En sejltur på Maligne Lake er en uovertruffen oplevelse, og der er fotostop ved Spirit Island, hvor det er muligt at komme i land. Maligne Lake ligger 48 km syd for Jasper.

  Kr. 410 pr. voksen
  Kr. 205 pr. barn

 • Banff

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Banff. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Banff Gondola til toppen af Sulphur Mountain

  Tag med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, og du bliver præsenteret for en 360 grades udsigt over bjerglandskabet, som Bow River snor sig igennem. På toppen er der restauranter og adskillige afmærkede vandrestier. Sulphur Mountain ligger 4,5 km fra Banff.

  Kr. 295 pr. voksen
  Kr. 155 pr. barn

  Banff National Park fra hesteryg inkl. BBQ-frokost

  Oplev det naturskønne område i Banff National Park fra hesteryg. Turen tager dig med rundt på hyggelige stier ved foden Sulphur Mountain. Der er tid til afslapning ved 3 Mile Cabin mens turguiderne forbereder en skøn BBQ-frokost. Du kan f.eks. træne dine lasso-evner eller tage et slag hestesko. Turen tilbage går langs Bow River. BBQ-menuen består af en steak, baked beans, bagte kartofler, cæsarsalat, dessert, kaffe, juice og varm kakao. Varighed: 3-3,5 time

  Kr. 670 pr. person

  * Børn under 6 år bliver kørt til BBQ-stedet i hestevogn og skal være i følgeskab med en voksen. Alle gæster skal have hjelm på under turen – hjelmen udlånes gratis af Banff Trail Riders.

  River rafting i Canadian Rockies

  En tur for hele familien - og en anderledes måde at opleve den majestætiske natur på. Turen går langs Kananaskis River med udsigt til smukke Canadian Rockies. Varighed ca. 2 timer. Inkl. transport fra/til Banff og Canmore og drikkevarer.

  Kr. 460 pr. voksen
  Kr. 375 pr. barn

 • Columbia Icefield

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler ved Columbia Icefield. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Tur til Athabasca-gletsjeren

  Hvad siger du til at stå på sne, der faldt for 400 år siden? Athabasca-gletsjeren er en af de mange gletsjere, der udgør Columbia Icefield, der er Nordamerikas største gletsjerområde. Turen med den terrængående bus - "en snocoach" - til gletsjerlandskabet er en enestående oplevelse. Turen afgår fra Columbia Icefield Discovery Center. Der er mange afgange dagligt, og turen varer 1,5 time.

  Kr. 375 pr. voksen
  Kr. 185 pr. barn

  Helikoptertur i the Rockies

  En tur på 20 min. med de mest eventyrlige bjerglandskaber. Der flyves over Cline Pass (2.900 m) til gletsjerne Cline, Lion og Lioness, og du kommer langt ”ind” i the Rockies. Turen inkluderer også en times hiking. Helikopterturen begynder hos Rockies Heli 25 km fra Columbia Icefields. Afgang: Flere daglige

  Kr. 1.250 pr. person

 • Blue River

  Her ser du en oversigt over de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Blue River. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  En times river safari i ødemarken

  På denne sejltur gennem Grizzly Bear Valley får du en uforglemmelig oplevelse, hvor du kommer helt tæt på dyrelivet, som leves langs flodens breder. Turen går gennem verdens eneste indre tempererede regnskov. I et utroligt landskab sejler du ud i økovenlige både og spejder efter bjørne, elge og ørne og sejler på floder, hvor der kun er få centimeter vand under kølen, og du får hurtigt fornemmelsen af at være et sted, hvor ingen andre har været før. En guide vil fortælle om de mange dyr, gletsjere, vandfald og sneklædte bjergtinder, som man møder på sin vej gennem de smukke floder.  

  Kr. 525 pr. voksen
  Kr. 260 pr. barn

 • Toronto

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Toronto. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Til tops i CN Tower

  Torontos vartegn er det 553 m høje udsigtstårn CN Tower. På 58 sekunder kommer du op til en 360 graders panoramaudsigt og kan i klart vejr se helt til Niagara Falls. Du kan også nyde udsigten fra etagen, hvor udsigtsplatformen har glasgulv, eller fra den roterende restaurant.

  Kr. 230 pr. voksen
  Kr. 165 pr. barn

  Cykeltur på Toronto Islands

  En cykeltur på Toronto Islands, der er bilfri, er en dejlig måde at opleve en af storbyens fredfyldte steder på. Turen begynder, når skumringen melder sig, og Torontos Skyline oplyses mere og mere. Turen foregår i et roligt tempo, og der er mange stop undervejs, hvor guiden fortæller.

  Kr. 540 pr. voksen
  Kr. 360 pr. barn

  Dagstur til Niagara Falls

  Er du i den østelige del af Canada må du ikke gå glip af Niagara Falls – et af verdens vidundere. Tag med på denne heldagstur fra Toronto til Niagara Falls, og oplev det bedste af naturen og bylivet omkring det mægtige vandfald. På en bådtur med Hornblower kommer du helt på Horseshoe Falls, der er det største af de tre vandfald, der udgør Niagara Falls. Der er frokost på Fallsview Restaurant, der har en formiddabel udsigt til vandfaldene. Her serveres en førsteklasses buffet med fisk, krabbe, roast beef, kylling, pasta, salatter, suppe, frugt, dessert, kaffe, te og juice. Turen følger også Niagara Parkway, der slynger sig langs Niagara Gorge, og du ser alle de kendte seværdigheder i området inkl. Niagara-on-the-Lake, der er kendt som Canadas smukkeste by. Dagsturen varer 8 timer og inkl. bus t/r, bådtur med Hornblower, frokostbuffet på Fallsview Restaurant, og besøg i Niagara-on-the-Lake.

  Kr. 790 pr. voksen
  Kr. 645 pr. barn

 • Niagara Falls

  Her ser du en oversigt over de ekstraoplevelser, vi anbefaler ved Niagara Falls. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur ved Niagara Falls

  De tre vandfald – American Falls, Bridal Veil Falls og det gigantiske Horsehoe Falls udgør Niagara Falls. Ét er at se vandfaldene, noget andet er at være så tæt på, at man mærker vandmassernes enorme kraft. Den oplevelse får du på en sejltur med Maid of the Mist fra den amerikanske side af vandfaldene.

  Kr. 200 pr. voksen
  Kr. 150 pr. barn

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 900.000 indbyggere Største by Toronto med 2.6 mio. indbyggere
  • Befolkning: 34,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km2
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.