Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Ekstraoplevelser i Canada

  fra kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om ekstraoplevelser i Canada

Vi har her samlet en række af de ekstraoplevelser, som du kan krydre din ferie i Canada med. Hvad enten du vælger en af vores kør-selv-ferier eller selv sammensætter rejsen, så er det en god idé at planlægge turen hjemmefra og bestille en eller flere sightseeingture på forhånd.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Oversigt over ekstraoplevelser

 • Vancouver

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Vancouver. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Gourmet-oplevelser i Vancouver

  I selskab med en kulinarisk guide kommer du på en vandring gennem Gastown, Vancouvers nr. 1 kvarter for restauranter. Du får smagsprøver på lokale delikatesser og lokale vine og hører om, hvad der sker på storbyens gourmet-scene. Turen er en fornøjelse for smagsløgene, og alle retter er parret med drikkevare med alkohol ( kan også bestilles uden).  

  1.105 kr. pr. voksen
  825 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 15. Varighed: 3 timer. Inkl. 4 smagninger mad med drikkevare (inkl. alkohol til + 19 år)

  Dagstur til Victoria inkl. spækhuggersafari

  En tur til Vancouver Island er et must, hvis du er på den canadiske vestkyst. Tag med på en spændende heldagstur til Victoria på Vancouver Island, der bl.a. byder på en spændende 3-timers ekspedition til Haro Strait i båd, hvor du kan opleve spækhuggerne i deres naturlige omgivelser. Bådturen giver også rig mulighed for at opleve sæler, fugle og tangskove, som regnes for at være blandt de mest produktive og dynamiske økosystemer på Jorden. Efter bådturen er der tid til at opleve Victoria, der siges at være den mest engelske by i Canada. Inkl. 35 minutters vandfly, spækhuggersafari, tid på egen hånd i Victoria, Butchart Gardens og 90 minutters sejltur tilbage til Vancouver ID nødvendigt ved check-in.

  3.205 kr. pr. voksen
  1.785 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.30. Varighed: 12-13 timer. Inkl. 35 minutters vandfly, spækhuggersafari, tid på egen hånd i Victoria og i Butchart Gardens og 90 minutters sejltur tilbage til Vancouver.

  The Grand Bike tour - Vancouver

  Denne guidede cykeltur starter i den berømte Stanley Park, hvor du cykler med havet på den ene side, og regnskov og vilde blomster på den anden side. Så hopper du på den lille færge, der sejler til Granville Island Public Market, hvor der er tid på egen hånd til lidt frokost eller til at kigge i de små butikker. Dagen sluttes af med en tur igennem Chinatown og Gastown, hvor du hører om byens historie og grundlæggelse. Der vil være mange stop i løbet af dagen, og turen foregår i fladt terræn på stier. Turen er i alt 20 km.

  615 kr. pr. voksen
  535 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.30, 10 og 10.30. Varighed: 5 timer. Inkl. cykel og cykelhjelm.

 • Vancouver Island

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler på Vancouver Island. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Grizzlybjørnesafari på Vancouver Island, Campbell River

  Turen begynder i Campbell River på Vancouver Island, hvorfra der sejles til Bute Inlet på fastlandet. Herfra går turen videre med minibus til ”bjørneland”. Fra udsigtsplatforme er du på første parket, når bjørnene fisker efter laks i de brusende floder. Inkl. picnic-frokost.

  3.370 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt kl 11.30 ( kl. 11 fra 1/10-16/10). Varighed: 7-8 timer. Inkl. picnic frokost.

  Hvalsafari fra Victoria

  Planlægger du en tur til Vancouver Island, er hvalsafari ved Victoria et must. Her er der gode chancer for at se spækhuggere, gråhvaler og vågehvaler, og måske dukker der marsvin og sæler op. Der er både en marinebiolog og naturvejleder med om bord. Turen begynder ved Inner Harbour i Victoria og tager 3 timer. Du vælger selv om du vil sejle i en overdækket båd eller en Zodiac!

  630 kr. pr. voksen
  440 kr. pr. barn

  * Afgang: flere gange dagligt. Varighed: 3 timer

  Kajaktur ved Tofino

  At sejle i kajak er en stor naturoplevelse - især i den smukke natur ved Tofino på Vancouver Island. Nyd stilheden og sælerne, der dukker op på turen til Meares Island. Her går du i land og følger ”The Big Tree Trail” gennem regnskoven, mens guiden fortæller om naturen.

  585 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt, tidspunkt afhængig af vejr. Varighed: 4 timer. Min. alder er 12 år

  Bjørnesafari ved Clayoquot Sound, Tofino

  Tag med på bjørnesafari på Vancouver Island fra Tofino og oplev sortbjørnene i smukke omgivelser ved Clayoquot Sound. Når sortbjørnene vågner fra dvale, bevæger de sig sultent til nærmeste fødekilde – havet. Turen foregår i en Zodiac-gummibåd, der gør det muligt at sejle helt tæt på og observerer sortbjørnenes adfærd i naturen.    

  720 kr. pr. voksen
  550 kr. pr. barn

  * Afgang: 1 gang dagligt, tidspunkt afhænger af tidevandet. Varighed: 2,5 timer

 • Whistler

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Whistler. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Svævebanen Peak to Peak - Whistler

  Den 4,4 km lange svævebane mellem Whistler og Blackcomb-bjergene har slået rekorden som verdens længste og byder på en overvældende naturoplevelse med udsigt til søer og skove, gletsjere og bjergtoppe. Besøg også Peak to Peak Viewing Gallery, som giver dig mulighed for at se, hvordan svævebanen fungerer.

  400 kr. pr. voksen
  200 kr. pr. barn

  * Prisen inkluderer: adgang til svævebaner og 50 km vandrestier i området.

  Bjørnesafari fra Whistler

  Unik mulighed for at udforske enestående plante- og dyreliv! Oplev storslåede gletsjere og regnskove samt det utrolige plante- og dyreliv i Whistler og Blackcomb Mountains, der er hjemsted for op til 60 sortbjørne og deres unger. Populationen er blevet studeret i mere end to årtier, og du får derfor et unikt indblik i de store rovdyrs hverdag, når du besøger deres huler og de steder, de spiser og sover. Oplev den smukke natur på helt tæt hold, når du vandrer gennem uberørte enge eller kører gennem en labyrint af veje og oplever skjulte, naturskønne økosystemer. Den erfarne guide besidder stor viden om Whistlers flora og fauna, økologi og bjørnebiologi, hvilket er medvirkende til at give dig en helt exceptionel og lærerig oplevelse.

  1.625 kr. pr. voksen
  1.555 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt fra 15/5-15/10. Varighed: 3 timer.

  Kanotur på River of Golden Dreams

  Få en fantastisk oplevelse med en kanotur på en rolig og krystalklar flod i naturskønne omgivelser. Turen starter ved Alta Lake og slutter ved Green Lake, som er berømt for dens billedskønne turkisgrønne farve. Undervejs vil du opleve en enestående natur og spektakulær bjergudsigt, og du passerer et vådområde med en overflod af vandfugle og smukt fugleliv. Du kan vælge at sejle i kano eller kajak, og du kan vælge at sejle med eller uden guide.

  1.065 kr. pr. voksen
  530 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9:30, 10:30 & 13:30 fra 15/5-22/9. Varighed: 3 timer. Inkl. guide.

 • Kelowna

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Kelowna. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Opdag vinene i Kelowna

  Denne tur er en perfekt introduktion til vinene i området. Du kommer både til at opleve de største og ældste vingårde og de mindre, men mere personlige. Du besøger fem vingårde i alt og får desuden frokost på Gray Monk Grapevines restaurant.

  1.245 kr. pr. voksen
  905 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 10. Varighed: 6,5 timer, Inkl. 20-25 vinsmagninger på 5 forskellige vingårde, frokost, vand og snacks på bussen, transfer fra Kelowna.

 • Jasper National Park

  Her ser du en oversigt over de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Jasper National Park. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur på Maligne Lake

  Natursceneriet ved Maligne Lake i nationalparken Jasper er lige så flot i virkeligheden som det, man ser på postkortene. En sejltur på Maligne Lake er en uovertruffen oplevelse, og der er fotostop ved Spirit Island, hvor det er muligt at komme i land. Maligne Lake ligger 48 km syd for Jasper.

  480 kr. pr. voksen
  240 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere gange dagligt. Varighed: 1,5 timer

  Mild rafting for alle i Jasper

  Nyd en afslappende rafting tur på Athabasca floden igennem Jasper National Park. Turen er 16 km og du kommer igennem små rapids og lange rolige stræk, så selv de mindste og ældste kan være med.

  495 kr. pr. voksen
  180 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 12 ( og kl. 15.45 1/7-7/9) Varighed: 2,5 time. Min. alder 2 år.

 • Banff

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Banff. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Banff Gondola til toppen af Sulphur Mountain

  Tag med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, og du bliver præsenteret for en 360 grades udsigt over bjerglandskabet, som Bow River snor sig igennem. På toppen er der restauranter og adskillige afmærkede vandrestier. Sulphur Mountain ligger 4,5 km fra Banff.

  370 kr. pr. voksen
  190 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt mellem kl. 08.00 - 22.30 ( afhængig af sæson). Valgfrit tidspunkt.

  Banff National Park fra hesteryg inkl. BBQ-frokost

  Oplev det naturskønne område i Banff National Park fra hesteryg. Turen tager dig med rundt på hyggelige stier ved foden Sulphur Mountain. Der er tid til afslapning ved 3 Mile Cabin mens turguiderne forbereder en skøn BBQ-frokost. Du kan f.eks. træne dine lasso-evner eller tage et slag hestesko. Turen tilbage går langs Bow River. BBQ-menuen består af en steak, baked beans, bagte kartofler, cæsarsalat, dessert, kaffe, juice og varm kakao. Varighed: 3-3,5 time

  890 kr. pr. voksen
  890 kr. pr. barn

  * Inkl. frokost. Børn under 6 år bliver kørt til BBQ-stedet i hestevogn og skal være i følgeskab med en voksen. Alle gæster skal have hjelm på under turen – hjelmen udlånes gratis af Banff Trail Riders.

  Kanotur i Canadian Rockies i en Voyageur kano

  En tur for hele familien - sejl i en Voyageur kano og opleve den majestætiske natur i et dette transportmiddel der blev brugt i 1800-tallet til at transportere b.la. skind. Turen går langs Bow River i Banff National Park.

  350 kr. pr. voksen
  155 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere gange dagligt. Varighed: 1,5 timer.

  Rafting i Rocky Mountains

  En halvdags tur for de eventyrlystne. Horseshoe Canyon har spetakulær natur, store bølger og op til Grade 4 whitewater rafting. Du bevæger dig igennem  smalle passager med bjerge på begge sider, og der er også tid til at hoppe i vandet fra klipperne. Grade 3-4 whitewater.

  760 kr. pr. person

  * Afgang: onsdag og fredag kl. 7.35. Varighed: 5-5,5 timer. Min. 12 år. Inkl. transfer fra Banff, våddragt, hjelm, støvler og hansker, let snack og vand.

 • Columbia Icefield

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler ved Columbia Icefield. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Tur til Athabasca-gletsjeren

  Hvad siger du til at stå på sne, der faldt for 400 år siden? Athabasca-gletsjeren er en af de mange gletsjere, der udgør Columbia Icefield, der er Nordamerikas største gletsjerområde. Turen med den terrængående bus - "en snocoach" - til gletsjerlandskabet er en enestående oplevelse. Turen afgår fra Columbia Icefield Discovery Center.  

  460 kr. pr. voksen
  230 kr. pr. barn

  * Der er mange afgange dagligt, og turen varer 1,5 time. Tilkøb: Adgang til Skywalk for kr. 145 pr. person

  Helikoptertur i the Rockies

  En tur på 20 min. med de mest eventyrlige bjerglandskaber. Der flyves over Cline Pass (2.900 m) til gletsjerne Cline, Lion og Lioness, og du kommer langt ”ind” i the Rockies. Helikopterturen begynder hos Rockies Heli 45 km fra Columbia Icefields.

  1.250 kr. pr. person

  * Afgang: flere gange dagligt. Varighed: 20 minutter

 • Blue River

  Her ser du en oversigt over de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Blue River. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  En times river safari i ødemarken

  På denne sejltur gennem Grizzly Bear Valley får du en uforglemmelig oplevelse, hvor du kommer helt tæt på dyrelivet, som leves langs flodens breder. Turen går gennem verdens eneste indre tempererede regnskov. I et utroligt landskab sejler du ud i økovenlige både og spejder efter bjørne, elge og ørne og sejler på floder, hvor der kun er få centimeter vand under kølen, og du får hurtigt fornemmelsen af at være et sted, hvor ingen andre har været før. En guide vil fortælle om de mange dyr, gletsjere, vandfald og sneklædte bjergtinder, som man møder på sin vej gennem de smukke floder.  

  690 kr. pr. voksen
  415 kr. pr. barn

  * Afgang: hver halve og hele time mellem kl. 9-16. Varighed: 1-2 timer. Børn 4 år og under er gratis.

 • Revelstoke

  Her ser du en oversigt over de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Blue River. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Rafting i Revelstoke

  Denne rafting tur er en Grade 3, men begyndere kan sagtens være med. Turen får gennem Mt. Revelstoke National Park, så udover rafting, får du også flot natur undervejs. Turen er 26 km lang og slutter med en stor rapid.

  680 kr. pr. voksen
  560 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt. Varighed: 4 timer. Ikke tilladt for personer under 8 år. Inkl. våddragt, hjelm og let snack og vand.

 • Toronto

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Toronto. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Til tops i CN Tower

  Torontos vartegn er det 553 m høje udsigtstårn CN Tower. På 58 sekunder kommer du op til en 360 graders panoramaudsigt og kan i klart vejr se helt til Niagara Falls. Du kan også nyde udsigten fra etagen, hvor udsigtsplatformen har glasgulv, eller fra den roterende restaurant.

  300 kr. pr. voksen
  220 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt mellem kl. 9-22.30

  Cykeltur på Toronto Islands

  En cykeltur på Toronto Islands, der er bilfri, er en dejlig måde at opleve en af storbyens fredfyldte steder på. Turen begynder, når skumringen melder sig, og Torontos Skyline oplyses mere og mere. Turen foregår i et roligt tempo, og der er mange stop undervejs, hvor guiden fortæller.

  610 kr. pr. voksen
  475 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 18. Varighed: 3 1/2 time

  Cykeltur i downtown Toronto

  Denne cykeltur er en perfekt introduktion til den multikulturelle storby som Toronto er. Du cykler med en lokal, og får en god fornemmelse af byens forskellige kvarterer og kulturelle og historiske seværdigheder. Highlights er CN Tower, Union Station, Kensington Market, Eaton's Center, Harbourfront, Queen Street West, City Hall, Flatiron bygningen og Lawrence Market.

  530 kr. pr. voksen
  410 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9 og kl. 13 Varighed: 3,5 time.

  Dagstur til Niagara Falls

  Er du i den østelige del af Canada må du ikke gå glip af Niagara Falls – et af verdens vidundere. Tag med på denne heldagstur fra Toronto til Niagara Falls, og oplev det bedste af naturen og bylivet omkring det mægtige vandfald. På en bådtur med Hornblower kommer du helt på Horseshoe Falls, der er det største af de tre vandfald, der udgør Niagara Falls. Der er frokost på Fallsview Restaurant, der har en formiddabel udsigt til vandfaldene. Her serveres en førsteklasses buffet med fisk, krabbe, roast beef, kylling, pasta, salatter, suppe, frugt, dessert, kaffe, te og juice. Turen følger også Niagara Parkway, der slynger sig langs Niagara Gorge, og du ser alle de kendte seværdigheder i området inkl. Niagara-on-the-Lake, der er kendt som Canadas smukkeste by.  

  1.055 kr. pr. voksen
  935 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 10. Varighed: 9 timer. Inkl. bus t/r, bådtur med Hornblower, frokostbuffet på Fallsview Restaurant, og besøg i Niagara-on-the-Lake.

 • Niagara Falls

  Her ser du en oversigt over de ekstraoplevelser, vi anbefaler ved Niagara Falls. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur ved Niagara Falls

  De tre vandfald – American Falls, Bridal Veil Falls og det gigantiske Horsehoe Falls udgør Niagara Falls. Ét er at se vandfaldene, noget andet er at være så tæt på, at man mærker vandmassernes enorme kraft. Den oplevelse får du på en sejltur med Maid of the Mist fra den amerikanske side af vandfaldene.

  150 kr. pr. voksen
  110 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt hvert 15. minut fra 17/5-3/11. Varighed: 20 minutter

 • Ottawa

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Ottawa. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Cykelrundtur i Ottawa

  På denne tur har du mulighed for at udforske Canadas hovedstad via byens smukke cykelstier. På denne afslappede cykelrundtur oplever du downtown Ottawa, og en lokal guide vil undervejs fortælle om de seværdigheder, der passeres. Dette er en unik måde at udforske denne fantastiske by på, og du vil bl.a. opleve mindesmærket for de canadiere, der er omkommet under krig, samt det nationale kunstmuseum og naturligvis Rideaukanalen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

  325 kr. pr. voksen
  305 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10:00 og 13:30. Varighed: 2 timer.

  Byrundtur i Ottawa inkl. sejltur

  Udforsk Canadas hovedstad på en sjov og lærerig busrundtur. Byrundturen foregår i autentiske dobbeltdækkerbusser, der kan åbne taget, så du kan nyde udsigten fuldt ud. Undervejs vil guiden fortælle om Ottawas seværdigheder og fascinerende historie, og når busrundturen er overstået, venter en spændende sejltur på floden. Efterfølgende er der mulighed for at opleve mere af den charmerende og arkitektonisk imponerende hovedstad. Stig på og af bussen ved de seværdigheder, du ønsker at udforske nærmere, og oplev byen i eget tempo. Ottawa har et væld af fantastiske attraktioner, der er værd at udforske, og det er bl.a. her, du finder Rideaukanalen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

  550 kr. pr. voksen
  385 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt hver time mellem kl. 10-19 ( afhængig af sæson). Varighed: min. 2 timer.

 • Montreal

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Montreal. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Byvandring i Montreal

  Oplev Canadas næststørste by på en spændende byvandring, hvor du oplever alle de største seværdigheder, Montreal har at byde på. Montreal er den største fransktalende by uden for Frankrig, og det bemærker man hurtigt, når man bevæger sig rundt i bybilledet. En erfaren guide vil præsentere Montreals største seværdigheder og fortælle om de vigtigste, historiske begivenheder. På turen vil du opleve et væld af fantastiske attraktioner, bl.a. Notre Dame-Basilica, rådhuset i Montreal og det historiske finansdistrikt.

  300 kr. pr. voksen
  180 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 11. Varighed: 4 timer.

  Busrundtur i Montreal

  Oplev Montreal i eget tempo på en guidet busrundtur, der stopper ved byens største seværdigheder og mest fascinerende kvarterer. Udforsk byen i en autentisk dobbeltdækkerbus med åbent tag, hvor det er muligt at nyde udsigten fuldt ud, eller en luksuriøs bus med aircondition. Busserne stopper jævnligt, og du bestemmer selv, hvad du vil se, og hvornår du stiger af og på. Montreal er Canadas næststørste by, og den rummer masser af fantastiske attraktioner, kunst, arkitektur, museer, butikker og restauranter, som du ikke må gå glip af.

  360 kr. pr. voksen
  240 kr. pr. barn

  * Afgang: Hvert 15. minut. Billetten gælder i to dage.

 • Québec

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Québec. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari fra Québec

  I Charlevoix-regionen tæt på Québec findes et af de bedste steder at tage på hvalsafari. Udforsk hvalernes kongerige på en guidet bådtur, der bringer dig gennem fortryllende steder og landskaber. Oplev bl.a. de barske områder, hvor de første kolonister slog sig ned, inden du går om bord på en båd, der er specialdesignet til hvalsafari. På turen er der mulighed for at se flere forskellige hvalarter, og måske spotter du en våge- eller hvidhval. Undervejs vil en erfaren guide fortælle om hvalernes leveforhold, og du får et unikt indblik i hvalernes liv. Det anbefales at medbringe varmt tøj på denne tur.

  1.105 kr. pr. voksen
  750 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9:00. Varighed: 11 timer.

  Byvandring i Québec

  Québec er en af de ældste europæiske bosættelser i Canada, og byen har mange fantastiske seværdigheder, du ikke må gå glip af. Oplev Québec på en enestående byvandring, hvor du både oplever byens største seværdigheder, men også nogle af Québecs skjulte skatte. En erfaren, lokal guide vil præsentere Québecs smukke arkitektur og fortælle om byens historie. På turen vil du bl.a. opleve den gamle bydel i Québec, som er på UNESCOs verdensarvsliste, samt nogle af byens største historiske vartegn som militærmuseet Museé Royal 22e Régiment, og det elegante, gamle hotel Château Frontenac, der er et arkitektonisk vidunder fra 1893.

  165 kr. pr. voksen
  80 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere gange dagligt. Tider er sæsonafhængige. Varighed: 2 timer. Børn under 8 år er gratis.

 • Tadoussac

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Québec. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Whale watching ved Tadoussac

  Hvalsafari er et must! Ved Tadoussac nord for Quebec City, hvor Saguenay-fjorden møder St. Lawrence River, er der i sommerhalvåret gode chancer for at se både hvidhvaler, blåhvaler, pukkelhvaler og finhvaler. Du kan vælge mellem en Zodiac båd ( min. 6 år) eller en overdækket båd.

  615 kr. pr. voksen
  460 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt flere gang. Varighed: 2-3 timer.

 • Discovery Pass

  Oplever Canada’s mange nationalparker med dette pass.

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  Nationalparker er en stor del af Canada og er alt fra snebeklædte bjergkæder til søer, skov og store flade områder. Langt størstedelen af Canada's nationalparker ligger i det vestlige Canada, og især hvis du skal til British Columbia og Alberta er passet en fordel. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 640 for voksne, kr. 545 for pensionister og kr. 1.355 for en familie ( børn under 18 år er gratis). 

  640 kr. pr. person

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot