Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Cities & Wilderness

Om rejsen

Ottawa er Canadas hovedstad. Toronto er landets største by. I Québec City banker et fransk hjerte. Montreal balancerer mellem det franske og det canadiske. Vælger du dette rejseforslag, oplever du de fire storbyer, der har hver sin historie at fortælle. Læg hertil en endeløs række af naturoplevelser, og vi har inkluderet en af vores favoritter, som er Algonquin Provincial Park.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Toronto

  Toronto er Canadas største by og samtidig en af verdens mest multikulturelle metropoler. Ikke mindre end 100 forskellige etniske grupper sætter kolorit på gadebilledet, og de mange små og store etniske bydele er bl.a. et spændende kulinarisk bekendtskab.

 • Dag 2 Frokost med udsigt til Niagara Falls, vinsmagning og historiske Niagara-on-Lake

  Denne dag er der inkluderet en udflugt til Niagara-halvøen. Dagens store oplevelse er naturligvis Niagara Falls, der både er navnet på vandfaldene og den lille by, hvor de ligger, og her fra den canadiske side er der frit udsyn til det gigantiske 670 m brede hestesko-vandfald. Den ultimative oplevelse ved Niagara Falls er uden tvivl sejlturen med ”Hornblower”. Du oplever de tre vandfald, der udgør Niagara Falls – Amercian Falls, Breidal Veil Falls og Horseshoe Falls – og mærker kraften fra de brusende vandmasser især, når ”Hornblower” sejler tæt på Horseshoe Falls. Der bliver serveret frokost med udsigt til de spektakulære vandfald, og om eftermiddagen får du en vinoplevelse. Der bliver dyrket vin på Niagara-halvøen, og området er bl.a. kendt for dessertvinen Icewine, der fremstilles af druer, der i en periode har fået frost og derfor har et højt sukkerindhold, der resulterer i en meget sød vin. Der er inkluderet besøg og vinsmagning på en vingård, og der er desuden tid til at gå på opdagelse i den lille historiske by Niagara-on-Lake.

 • Dag 3 Vildmarken i Algonquin Provincial Park

  Den lejede bil hentes, og kun tre timers kørsel nord for Toronto og du befinder dig i et vildmarksområde af dimensioner. Der er tale om Algonquin Provincial Park. Området er lidt større end Sjælland, og Highway 60 er den eneste større vej, der går gennem provinsparken. Skovområdet er gennemskåret af talrige vandløb, og sammen med de mere end 2.000 søer er det et eldorado, hvis du vil sejle i kano. For at få en helstøbt naturoplevelse her i Algonquin Provincial Park foreslår vi min. to overnatninger, men gerne flere.

  Dagens distance: 279 km

 • Dag 4 Vandring, kanoture eller naturworkshops i Algonquin Provincial Park

  Algonquin Provincial Park er et spændende møde med de canadiske dyreliv. Bævere bygger dæmninger i vandløbene, oddere morer sig floderne, og der er også en stor bestand af ulve – og så stor, at parken gør sig stærkt gældende med hensyn til ulveforskning. Der er også mange bjørne, der holder til i området, men da de er meget sky, er det ikke ofte, man træffer dem. Der er mange afmærkede vandre- og kanoruter i provinsparken, hvis du vil være aktiv, men der er også mulighed for at deltage i forskellige workshops og blive klogere på naturen og området. Denne dag kan du nyde solnedgangen og senere en middag ved bålet under en stjernebesat himmel.

 • Dag 5 Peace Tower i fransk/engelske Ottawa

  Dagens mål er Ottawa, der siden 1857 været hovedstaden i Canada, og her foreslår vi to overnatninger. I Ottawa mødes det engelsktalende og det fransktalende Canada, og du kan opleve det bedste fra begge kulturer. Ottawa River løber tværs gennem byen og udgør grænsen mellem den engelsktalende provins Ontario og den fransktalende provins Québec, så der er gode grunde til at tage på opdagelse på begge sider af floden. Midt i Ottawa ligger landets imponerende parlamentsbygning, og det er muligt at komme på en rundvisning og til tops i Peace Tower, der er byens højeste tårn, og hvorfra man kan få en flot udsigt over byen.

  Dagens distance: 243 km

 • Dag 6 Sightseeing i Ottawa

  Mange af hovedstadens seværdigheder ligger i området omkring Parlamentet – og det er f.eks. Confederation Square med National War Memorial og National Gallery, hvis moderne arkitektur er en attraktion i sig selv. Sæt tid af til en museumsoplevelse på Canadian Museum of History (entré inkl.). Museet er et af Canadas absolut førende og mest moderne, og der er mange forskellige temaer at fordybe sig i. I centrum ligger også Byward Market, der er et populært område med fristende caféer, butikker og markedsboder. Det vil også være en god idé at overveje en sejltur på The Rideau Canal. Kanalen blev bygget i 1832, er en af de ældste kanaler i Nordamerika og er ikke overraskende på UNESCOs verdensarvsliste.

 • Dag 7 Omega Park i Montebello og majestætiske Mont Tremblant i Laurentian Mountains

  Du krydser grænsen til provinsen Québec, og dagens mål er Laurentian Mountains, men der er også spændende oplevelser undervejs. Du kan f.eks. besøge Omega Park i Montebello, hvor du kan opleve dyrelivet og se truede dyrearter fra området. Der er ingen ende på naturoplevelserne i nationalparken Mont Tremblant, hvor floder og søer har skabt et sandt ”kano-paradis”, men der er også mange andre muligheder for at være aktiv, f.eks. på mountainbike eller på en vandretur. Her på kanten af vildmarken kan du også være heldig at møde et spændende dyreliv.

  Dagens distance: 153 km

 • Dag 8 Historiske Trois Rivieres, "Kongevejen" og franske Québec City

  Dagens rute går via Trois Rivieres, og byen kunne passende være et frokoststop. Det er en by, hvor historien i høj grad er nærværende, og det er oplagt at tage en tur til fods i den historiske bydel og finde et sted at nyde frokosten. Senere på dagen kommer du til at følge den historiske vej, der på fransk hedder Chemin du Roy (“Kongevejen”). Den kan dateres tilbage til 1737 og var en af de første vigtige veje i denne del af Canada. Vejen følger den mægtige St. Lawrence River, og små charmerende landsbyer ligger som perler på snor og er et vidnesbyrd om et andet Canada. Du når til Québec City – den mest franske by i Canada, hvor ikke mindre end 95 % af indbyggerne taler fransk. Québec City er grundlagt i 1608 og er dermed den ældste by i Canada, og går man en tur i den gamle bydel, får man nemt den tanke, at man befinder sig Europa, og den historiske og velbevarede bymidte er fuldt fortjent på UNESCOs verdensarvsliste.

  Dagens distance: 370 km

 • Dag 9 Den gamle bydel, Chateau Frontenac og Battlefields Park i Québec City

  En dag med oplevelser i byen, der emmer af fransk atmosfære. Du oplever det bl.a på sightseeingturen til fods i den gamle bydel – Vieux Québec – som er inkluderet i prisen. Du vil bl.a. opleve den fascinerende 1700-tals arkitektur og den næsten fem km lange bymur, som er den eneste af sin art i Nordamerika. Nyd resten af dagen på egen hånd og besøg f.eks. Chateau Frontenac, Citadellet og Battlefields Park, hvor et af de mest berømte slag mellem englænderne og franskmændene fandt sted i 1759.

 • Dag 10 Via St. Lawrence River til Montreals franske stemning

  Ruten følger igen St. Lawrence River – en rute som også de første opdagelsesrejsende og pelsjægere fulgte. Men du kan naturligvis også vælge en rute længere inde i landet og f.eks. køre via Drummondville og se en levendegjort fransk landsby fra kolonitiden. Montreal ligger på en ø i St. Lawrence River og er den største fransktalende by uden for Frankrig. Den emmer af historie og fransk atmosfære, og specielt i bydelen Vieux Montreal vil du føle dig hensat til Paris. Gadenavnene, blomstersælgerne, musettemusikken bidrager til, at det næsten ikke kan blive mere fransk.

  Dagens distance: 272 km

 • Dag 11 Notre Dame Basilica, Place Jacques Cartier og udsigten fra toppen af The Clock Tower i Montreal

  Dagen er afsat til oplevelser i Montreal. Byen er grundlagt i 1642, og både i Vieux Montreal og Vieux Port kommer du på sporet af historien. Nyd stemningen på Rue Saint-Paul, der er byens ældste og smukkeste gade, kig indenfor i Notre Dame Basilica, der er en af de største kirker i Nordamerika, og oplev Place Jacques Cartier, hvor turister og godtfolk mødes. Gå heller ikke glip af det grønne åndehul Mount Royal Park. Parken har samme designer som Central Park i New York, og da den ligger højt, er her mange gode udsigtspunkter. Tager du en slentretur langs St. Lawrence River, kommer du forbi The Clock Tower, og fra toppen af tårnet er der en flot udsigt over St. Lawrence River og den gamle bydel.

 • Dag 12 Frilandsmuseet Upper Canada Village, sejltur i "Thousand Islands" og den tidligere hovedstad Kingston

  Undervejs til Kingston kan du besøge Upper Canada Village – et interessant frilandsmuseum, som er fortællingen om livet på landet i 1860’erne (entré inkl.). Landsbyen består af ikke mindre end 40 historiske bygninger, og du kan sikkert få en snak med nogle af ”indbyggerne”. I Gananoque venter der en skøn sejltur på en times tid i området, der bliver kaldt ”Thousand Islands”, og som er de ca. 1.000 øer, der ligger spredt over en strækning på 80 km i St. Lawrence River. Dagen slutter i Kingston, der i en kort periode fra 1841 – 1843 var hovedstad i Canada. Byen ligger, hvor Lake Ontario møder St. Lawrence River.

  Dagens distance: 291 km

 • Dag 13 Georgian Bay og Blue Mountains

  Fra Kingston fortsætter kør-selv-turen vestpå til Georgian Bay ved Lake Huron. Dagens mål er The Westin Trillium House i området Blue Mountains – et dejligt resort, hvor du kan glæde dig til at tilbringe sidste del af rejsen.

  Dagens distance: 406 km

 • Dag 14 Naturoplevelser i Bruce Peninsula National Park

  Du kan få storslåede naturoplevelser ved Georgian Bay, langs Lake Hurons øde kyst og i Bruce Peninsula National Park – og vil du slappe af, er The West Trillium House det perfekte sted.

 • Dag 15 Afrejse fra Toronto

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra Toronto.

  Dagens distance: 175 km

 • Dag 16 Ankomst til Danmark

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark – Toronto t/r inkl. flyskatter og afgifter
 • 14 overnatninger på hotel
 • 2 overnatninger i Log Cabin
 • 14 dages billeje, Intermediate SUV
 • Adgang til CN Tower
 • Dagstur til Niagara Falls inkl. frokost og vingårds besøg med vinsmagning i Niagara-on-the-Lake
 • Byvandring i Quebec City
 • 1 times sejltur ved "Thousand Islands"
 • Aktiviteter og helpension i Algonquin Provincial Park
Datoer Pris per person
01. maj 2019 - 04. oktober 2019Fra kr. 26915
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Canada

  Hvordan er reglerne for pas og visum til Canada?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.

  ETA – indrejsetilladelse til Canada

  For alle rejsende til Canada kræves der en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om man kun mellemlander i Canada. Det koster pt. CAD 7 og gælder i 5 år, eller til ens pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse via dette link: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en&_ga=1.134940981.552708448.1445597136

  Regler for indrejse til Canada med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og de kan læses her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

  Ud over ETA-tilladelsen, forældreerklæringen og andre relevante dokumenter jf. ovenstående link, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den canadiske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i Canada?

  Det er forbudt at indføre f.eks. frugt, grøntsager og planter til Canada. For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra Canada – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til Canada

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til Canada. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til Canada?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Hvad er valutaen i Canada?

  Valutaen er canadiske dollars (CA$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen bl.a. af hensyn til drikkepengesystemet. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Canada?

  Canada har seks tidszoner. Eksempelvis er østkysten 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan kommer jeg rundt i Canada?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og anden beklædning.

  Hvad er reglen om drikkepenge i Canada?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne canadiske skik. På restauranter lægger man typisk 15-20 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende, og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i Canada?

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Skal jeg medbringe en adapter til Canada?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Flade amerikanske stik bruges overalt, og det er nødvendigt at medbringe en ”adapter”. En adapter kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft, og opladning tager derfor længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra Canada?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i Canada, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et taletidskort Canada eller benyt internet-telefoni. Tast 0011 45 inden telefonnummeret, hvis du skal ringe hjem til Danmark. Der er adgang til internettet på mange hoteller, og internetcafeer er udbredt.

  Hvordan er maden og vandet i Canada?

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden. Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier der brygger velsmagende øl. Man kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes glimrende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets vinproduktion. Canadas multi-etniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og man kan stort set komme helt verden rundt rent kulinarisk. Men hvad der er på menukortet, er også bestemt af, hvor i landet man befinder sig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejser og hummer, og i præriestaterne er det saftige bøffer.

  Hvad er reglerne om rygning i Canada?

  Flere og flere offentlige områder i Canada bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra provins til provins, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i Canada?

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

 • Gode råd

  Generelt information om rejsen til Canada

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Da vi befinder os i bjergene en del af tiden, har man, især om morgenen, brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 grader om morgenen og 25-28 grader over middag. Det kan anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

 • Fakta om Canada

  Fakta om Canada

  • Statsform: Konstitutionelt monarki. Forbundsstat bestående af 10 provinser og 3 territorier
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Største by: Toronto med 2,8 mio. indbyggere
  • Befolkning: 35,6 mio. indbyggere
  • Sprog: Engelsk og fransk
  • Areal: 9.984.670 km²
  • Nationaldag: 1. juli
  • Højeste bjerg: Mount Logan i Yukon (6.050 m)
  • Længste flod: Mackenzie River (1.738 km)
  • Første nationalpark: Banff National Park 1885
  • Verdens længste grænse: 8.891 km – mellem Canada og USA
  • Mål, vægt & temperatur: Canada bruger metersystemet. Temperaturen måles i Celsius.

Trustpilot