Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00

Om rejsen

Denne verdensberømte vandrerute i Fiordland National Park på Sydøen går fra TeAnau-søen til Milford Sound. Milford Track er kun åben i sommerperioden, og da der er begrænsning på antallet af vandrere, gælder det om at bestille i god tid. Er du ikke den store vandreentusiast, eller har du ikke mulighed for at afsætte flere dage til at vandre de 55 km, så anbefaler vi, at du oplever et stykke af den berømte rute på en heldagstur.

Dagsprogram

 • Én dag på Milford Track

  På denne éndags-tur får du set en flot del af den verdensberømte vandrerute i Fiordland National Park. Du oplever de fugtige skove, hører fuglelivet og kommer på sejltur på TeAnau-søen, det er nemlig nødvendigt at sejle ind til starten af vandreruten. Du kommer til at vandre gennem forholdsvis fladt terræn til det historiske Glade House, hvor der spises frokost. Der fortsættes langs Clinton Rivers krystalklare vand til Clinton Hikers Hut. Ruten er uden de store stigninger, alle i almindelig god fysisk form kan deltage, og der er god tid til at nyde naturen. Der er maks. 12 personer pr. guide.

  Længde: 11 km

  Afgang: Hverdag, november til april

  Varighed: 6.55 – 20.00

  Inklusiv: Transport fra/til TeAnau, frokost og kaffe/te.

 • 5 dage på Milford Track

  Det tager fem dage at gå de 55 km fra Lake TeAnau til Milford Sound. Du kan glæde dig til en forrygende naturoplevelse, som de professionelle guider gør om muligt endnu større med deres entusiasme og store viden. Undervejs overnattes der på komfortable lodges, der har fine faciliteter, når man tager i betragtning, at beliggenheden er langt uden for lands lov og ret.

  Du kan vælge lukusløsningen, som er overnatning i dobbeltværelse med eget bad/toilet, eller overnatning i 6-personers værelse. Fremme ved Milford Sound følger en sejltur på fjorden og busturen tilbage til Queenstown.
  Dag 1 – Queenstown – TeAnau – Glade House
  Vandredistance: 1,6 km

  Turen går med bus fra Queenstown til TeAnau, hvor du er fremme ved frokostid. Efter frokost sejles der fra TeAnau til den nordlige del af TeAnau Lake, og herfra er der kun en kort tur til fods til Glade House, der er første overnatningssted på vandreturen. Senere på eftermiddagen tager guiden deltagerne med ud i naturen ved Glade House. Om aftenen er der dejlig 3-retters menu, for selv om der langt til civilisationen, bliver der hver dag gjort meget ud af måltiderne.
  Dag 2 – Glade House – Pompolona Lodge
  Vandredistance: 16 km

  Milford Track begynder her ved Glade House, og ruten følger dalene Clinton og Arthur, der adskilles af MacKinnon Pass. Ikke længe efter starten krydses Clinton River via en hængebro, som er den største af de ni hængebroer, som passeres på ruten. Der fortsættes gennem Clinton Valleys bøgeskove til Hirere Falls, hvor der er frokoststop. Efterhånden bliver der længere mellem træerne, og du befinder nu i et engområde, der bliver kaldt the Prairie. Herfra vil du sikkert kunne begynde at mærke den svage stigning til Pompolona Lodge, hvor der overnattes.
  Dag 3 – Pompolona Lodge – Quitin Lodge
  Vandredistance: 15 km

  Idag er den mest krævende dag på hele turen. Det skyldes det omskiftelige vejr og stigningerne, da du skal op over MacKinnon-passet (1.069 m). Efter at have passeret Lake Mintaro begynder opstigningen til MacKinnon-passet, der er opkaldt efter Quintin MacKinnon, der opdagede ruten i 1888, og som selv var guide på ruten.  Vegetation ændrer sig gradvist, bl.a. fordi det regner mere her højere oppe. Stigningen kræver, at der må gås i zig-zag, men til gengæld er udsigten bagud over Clinton Valley helt fantastisk. Der er frokoststop ved toppen og rig lejlighed til at nyde udsigten. Så går det nedad til Quintin Lodge, hvor der overnattes. Efter at have slappet med en kop te, er der mulighed for en afstikker på halvanden time til Sutherland Falls. Det 580 m høje vandfald falder direkte fra Lake Quill, der får sit vand fra adskillige gletsjere.
  Dag 4 – Quintin Lodge – Mitre Peak Lodge
  Vandredistance: 21 km

  Denne dag skal du gå vandreturens længste distance, men det går nedad! Ruten går gennem Arthur Valley til Boatshed, som var en af de første hytter, der blev bygget, da Milford Track blev etableret i 1880’erne. Videre forbi Mackay Falls og Bell Rock til frokostspot ved vandfaldet Giant’s Gate. Efter frokost går ruten via Lake Ada til Sandfly Point, hvor Milford Track ender. En kort sejltur bringer deltagerne til Mitre Peak Lodge, som er sidste overnatningssted på vandreturen. Lodgen ligger ved Milford Sound med en helt enestående udsigt til Mitre Peak.
  Dag 5 – Milford Sound – Queenstown
  Efter morgenmaden venter en sejltur på Milford Sound, som også er en stor naturoplevelse. Efter sejlturen køres der med bus til Queenstown.

Afrejser

Prisen inkluderer

Periode Pris pr. person
01. november 2015 - 29. april 2016 Fra kr. 1.595
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Periode Pris pr. person
01. november 2015 - 29. april 2016 Fra kr. 1.200
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Der kræves ikke visum til New Zealand for danske statsborgere, der rejser som turister, når opholdet er under 90 dage. Dog skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside: www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf. Hvis man medbringer vandrestøvler skal disse være renset for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og dermed heller ikke i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder New Zealandske dollars. Man behøver ikke at veksle til new zealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i New Zealand. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har valgt dejlige 3-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter. Denne kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf. nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det new zealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk new zealandsk ret. De new nealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den new zealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. New zealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. New zealænderne værner meget om deres natur, og man skal undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer new zealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj. I Østen er det vigtigt, at man klæder sig passende, når vi besøger helligdomme.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 325.000 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4.5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori
  • Areal: 269.057 km2 – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m
  • Længste flod: Waikato – 425 km
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.