Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Hvalsafari ved Kaikoura
Udflugter i New Zealand

Om udflugter

Vi har her samlet en række af de ekstraoplevelser, som du kan krydre din ferie i New Zealand med. Hvad enten du vælger en af vores kør-selv-ferier eller selv sammensætter rejsen, så er det en god idé at planlægge turen hjemmefra og bestille en eller flere sightseeingture på forhånd. Nedenfor er en oversigt over de forskellige ekstraoplevelser, der er at vælge imellem, som tæller alt fra vinoplevelser, udflugter, sejlture og delfinsvømning. Det eneste du skal koncentrere dig om, er at vælge mellem de mange spændende muligheder, så klarer vi resten!

 • Auckland

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Auckland. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Best of Both Worlds

  Du får det bedste af to verdener – storbyen Auckland og flot natur i Waitakere Ranges – på denne heldagstur. I løbet af formiddagen ser du mange highlights i Auckland, der ligger i et område med ikke mindre end 52 sovende vulkaner. En halv times tid – længere er der ikke til naturoplevelserne i Waitakere Ranges, hvor der er stop ved Arataki Visitor Centre. Du kommer på en vandring mellem regnskovens kauritræer og gigantiske bregner og får en interessant oplevelse i selskab med den lokale naturguide. Turen går også til den dramatiske kyst og stranden Karekare med det sorte sand, hvor filmen ”The Piano” blev optaget.

  Kr. 1.115 pr. voksen
  Kr. 560 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9.00 Varighed: 8,5 timer

  Vintur til Waiheke Island

  På Waiheke Island i Hauraki-bugten er der i gennemsnit fem grader varmere end i Auckland, og der falder 30 % mindre regn, så klimaet er ideelt til vindyrkning. På denne spændende vintur er der besøg inkl. vinsmagning på tre forskellige vingårde – Stonyridge, Wild on Waiheke og Mudbrick – men fælles for dem er, at der lægges vægt på kvalitet frem for kvantitet. Der dyrkes også oliven på Waiheke Island, og på Rangihoua Estate får du et indblik i olivenproduktionen. Ud over disse oplevelser kan du glæde dig til øens naturskønne landskaber, og du kan tage med en senere færge tilbage, hvis du vil blive lidt længere på øen.

   

  Kr. 760 pr. person

  * Afgang: Dagligt Varighed: Kl. 10.30 - 17. Inkl. let frokost og vinsmagning på 3 vingårde samt færgebillet.

  Havnerundfart i Auckland

  Glæd dig til en hyggelig havnerundfart i Aucklands smukke havn. Her kan du læne dig tilbage og slappe af, imens du får serveret et informativt og underholdende kommentarspor om de steder, der sejles forbi. Turen går bl.a. forbi Viaduct Bassin, og du oplever nogle af havnens højdepunkter såsom Auckland Harbour Bridge, fyrtårnet Bean Rock og Devonport marinebase. En virkelig god og komprimeret måde at opleve Auckland på, og få syn for sagen for, hvorfor byen er kendt som Sejlenes By.

  Kr. 255 pr. voksen
  Kr. 125 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10.45 el. 13.45. Varighed: 1,5 time. Afgang fra Pier 2, Ferry Terminal, 99 Quay Street.

 • Bay of Islands

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler ved Bay of Islands. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur ved Bay of Islands

  En sejltur er et must i et af New Zealands smukkeste områder, hvor du kan opleve de legesyge delfiner på tæt hold. Du kommer bl.a. til den naturskønne Otehei Bay og Hole in the Rock – en stor klippe med et stort hul, som der sejles igennem hvis vejret er godt.

  Kr. 512 pr. voksen
  Kr. 255 pr. barn

  * Afgang: Dagligt. Varighed: kl. 9-13.

 • Coromandel

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Coromandel. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Naturoplevelser i kajak

  Næsten i paradis – det kommer du på denne tur, hvor du oplever området ved Hahei Beach og Cathedral Cove i kajak. Udforsk hemmelige huler, vær på udkig efter delfiner og nyd det azurblå vand, så langt øjet rækker. Ved Cathedral Cove kommer du i land til en forfriskning. Du behøver ikke at have sejlet havkajak tidligere – guiden skal nok lære dig teknikken.

  Kr. 570 pr. voksen
  Kr. 370 pr. barn

  * Afgang: Dagligt flere gang. Varighed: 3½ time

 • Waitomo

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler ved Waitomo. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til Waitomo Caves

  Turen går fra Auckland til Waitomo Caves syd for Otorohanga, og drypstenshulerne er en rigtig spændende oplevelse af flere grunde. Drypstenformationerne er helt fantastiske, og akustikken er eventyrlig, og så er der de lysende sankthansorme, der får hulerne til at ligne en lysende stjernehimmel. Sejlturen på den underjordiske flod er absolut denne turs højdepunkt.  

  Kr. 1.230 pr. person

  * Varighed: Kl. 7.30 - 15.10

 • Roturoa

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Roturoa. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  En aften i maori-kulturens tegn

  Gå ikke glip af en maori-festaften hos Te Puia i Whakarewarewa-dalen – en både interessant og underholdende oplevelse. Du bliver budt velkommen ”the maori way” og oplever ceremonien, der udspiller sig, når to grupper møder hinanden for første gang. De karakteristiske danse og sange, der tager udgangspunkt i maori-legender, er også en del af programmet. Du får serveret en hangi – et traditionelt maori-måltid tilberedt i en jordovn.

  Kr. 610 pr. voksen
  Kr. 330 pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Kl. 18.00 – 21.00. Prisen er inkl. transport og hangi.

  Rotorua Diamond Pass

  Med dette pas får du meget forskellige oplevelser i Rotorua. Du kan se det hele på en dag eller strække oplevelserne over flere dage. Du oplever TePuia, hvor gejseren Pohutu springer regelmæssigt, og det er også her, du kan se, hvordan maori-træskærerne arbejder på Maori Arts & Crafts Institute. Du kommer til Rainbow Springs, der giver indsigt i new zealandsk flora og fauna og bliver tilskuer til det underholdende Agrodome Sheep Show. En tur med svævebanen til en flot udsigt over Rotorua er også inkluderet, og det samme gælder et besøg i Polynesian Spa, hvor det mineralholdige vand fra de varme kilder er en lise for krop og sjæl. Et perfekt valg til din kør-selv-ferie.

  Kr. 890 pr. voksen
  Kr. 650 pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Hele dagen.

  Hobbiton Movie Set Tour

  Er du fan af Ringenes Herre eller Hobbitten? Her har du muligheden for at opleve en del det fantastiske univers fra de verdensberømte film. Turen starter med en kort køretur gennem den 1250 hektar store fårefarms arealer, inden du står med fødderne solidt plantet i The Shire. Guiden følger dig rundt i landskabet, og fortæller undervejs fascinerende detaljer om, hvordan kulisserne bag trilogierne blev skabt. Som afslutning på turen kan du nyde forskellige specialproducerede drikkevarer på Green Dragon Inn, alt imens du slapper af i håndlavede læderstole foran pejsen og med udsigt over søen, Mill og Bag End. Den guidede tur starter ca. kl. 8.00 og slutter omkring kl. 13.20.

  Kr. 375 pr. voksen
  Kr. 195 pr. barn

  * Afgang: dagligt.

 • Wellington

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Wellington. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Te Papa Tongarewa

  Nationalmuseet Te Papa har for alvor gjort op med museernes støvede image. Her bliver alle aspekter af New Zealands historie præsenteret på en måde, der ligger lysår fra traditionelle museer. Te Papa er en af de ting, som du ikke må gå glip af i Wellington. Afsæt helst en hel dag til besøget. Mængden af temaer er overvældende, så derfor foreslår vi en times introduktion med en Te Papa-guide. Du får et overblik og kan så bestemme dig for, hvad du vil fordybe dig i bagefter.

   

  Kr. 100 pr. voksen
  Kr. 55 pr. barn

  * Afgang: Flere gange i løbet af dagen. Varighed: En times introduktion.

  Lord of the Rings

  Tag med på interessant halvdagstur i Wellington og ”genoplev” filmtrilogien Ringenes Herre. Turen går først til The Embassy Theatre, hvor verdenspremieren fandt sted i 2003, og efter at have nydt udsigten fra Mt Victoria kan du fordybe dig i Tolkiens univers. I Wellington blev der optaget adskillige scener om ”Herredet”, og du ser flere forskellige locations, der blev brugt i begyndelsen af trilogien. Wellington eller ”Wellywood” er base for Peter Jacksons filmstudie og Weta Workshop, og på en rundvisning får du et spændende kig ind filmens digitale verden.

  Kr. 465 pr. voksen
  Kr. 250 pr. barn

  * Varighed: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 13.30 – 17.30.

  Færge fra Wellington til Picton

  Tag med færgen mellem de to hovedøer, og oplev New Zealands flotte kystlinje. Pris for passager: kr. 390 pr. person Pris for bil op til 5,5 meter kr. 1.060 ( ekstra 0,5 meter kr. 155) Pris for motorhome op til 5,5 meter kr. 635, op til 6 meter kr. 1.460, op til 6,5 meter kr. 1.695, op til 7 meter kr. 1.930, op til 7,5 meter kr. 2.165 og op til 8 meter kr. 2.400

  Spørg efter pris.

 • Picton

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Picton. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Færge fra Picton til Wellington

  Tag med færgen mellem de to hovedøer, og oplev New Zealands flotte kystlinje. Pris for passager: kr. 390 pr. person Pris for bil op til 5,5 meter kr. 1.060 ( ekstra 0,5 meter kr. 155) Pris for motorhome op til 5,5 meter kr. 635, op til 6 meter kr. 1.460, op til 6,5 meter kr. 1.695, op til 7 meter kr. 1.930, op til 7,5 meter kr. 2.165 og op til 8 meter kr. 2.400

  Spørg efter pris.

 • Tongariro National Park

  Her ser du den ekstraoplevelse, vi anbefaler i Tongario National Park. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Tongariro Crossing

  De største naturoplevelser i Tongariro National Park er samlet på denne en-dags guidede vandretur på 19 km. Den begynder i Mangatepopo Valley i 1.000 meters højde og går til området mellem Mt Tongariro og Mt Ngauruhoe og videre til det berømte Red Crater med udsigt til de ørkenagtige områder Otarere og Rangipo. Frokosten nydes ved den smukke Emerald Lake, og måske skal der samles kræfter til næste udfordring, som er turen til toppen af Mt Tongariro (1.967 m).

  Kr. 1.250 pr. person

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 8.00 – 17.00. Prisen er inkl. transport i nationalparken. Overtøj og fodtøj kan lejes.

 • Napier

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Napier. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Vinoplevelser på cykel

  Oplev vinområdet ved Hawkes’s Bay på en cykeltur i dit eget tempo. Cyklen står klar i Hastings (Napiers naboby), og ruten er planlagt, så du kommer til syv forskelige vingårde. Ruten er på 14 km – 22 km – alt efter hvor mange vingårde du får lyst til at besøge.  

  Kr. 280 pr. person

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 3 – 6 timer. Prisen er inkl. cykeludstyr og kortmateriale.

  Cykeltur i Napier

  Denne tur er for dig, der ønsker en lækker, lærerig og aktiv dag. Du vil på en 20 km. lang cykeltur få mulighed for at besøge op til otte vingårde. Undervejs får du mulighed for at smage på nogle af Hawkes Bay's bedste vine, alt imens du cykler i det fantastiske landskab ved vindistriktet Gimblett Gravels og Bridge Pa Triangle. Området er meget fladt og let at cykle i, og du kommer bl.a. forbi frugtplantager og smukke oliventræer.

  Spørg efter pris.

  * Varighed: 6 timer. Inkl. cykel + hjelm, rutekort, 1 flaske vand og vejhjælp.

 • Christchurch

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Christchurch. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Middag i unikke omgivelser

  Sæt dig til bords i en af Christchurchs stemningsfulde gamle sporvogne, der er flot restaureret, og få serveret en dejlig middag, mens du nyder byens centrum. Der er kun plads til 36 gæster, så det er en god ide at bestille bord inden afrejsen for at være sikker på denne unikke oplevelse, som kun Christchurch kan byde på.  

  Kr. 595 pr. person

  * Afgang: kl. 19.30. Varighed: 2 1/2 time. Inkl. 4 retters middag, velkomst drink og the/kaffe.

  Naturskøn togtur med TranzAlpine

  Strækningen forbinder Christchurch med Greymouth på Sydøens vestkyst, og den 223 km lange strækning går igennem bjergkæden Southern Alps og snor sig gennem tunneler og bjergpas og over viadukter. Vi kan sørge for, at der står en bil klar i Greymouth.

   

  Kr. 1.195 pr. voksen
  Kr. 795 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8.15 - 12-45. Varighed: 4½ time.

  Coastal Pacific

  Denne strækning forbinder Christchurch og Picton, og togplanen passer med færgens afgange/ankomster fra/til Picton. Glæd dig til en togtur, hvor du bl.a. kommer igennem vinområderne ved Blenheim og ser sæler og pingviner langs kysten. Kaikoura ligger på ruten, og her kan du afbryde rejsen og tage på hvalsafari.  

  Kr. 875 pr. voksen
  Kr. 625 pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/4 - 3/5 + 1/10 - 31/3) kl. 7 - 12.15. Varighed: 5 timer og 15 min.

 • Kaikoura

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Kaikoura. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Kaikoura hvalsafari

  Kaikoura på Sydøens østkyst er stedet at opleve hvaler – eller rettere sagt se halen eller ryggen af kaskelothvaler og spækhuggere. At der findes mange hvaler netop ved Kaikoura skyldes, at havbunden dykker stejlt omkring 1.000 m og skaber særlige strømforhold, som hvirvler alle hvalernes livretter frem. Selv om vi ikke kan give garantier, er chancerne store for at se hvaler.

  Kr. 800 pr. voksen
  Kr. 325 pr. barn

  * Afgang: Flere afgange dagligt. Varighed: 3,5 timer ( 2,5 time i vandet).

  Svøm med delfiner i Kaikoura

  I havet ud for Kaikoura kan du møde delfiner året rundt, og at svømme med de legesyge dyr kan meget vel blive en af rejsens største oplevelser. Der er tale om ”dusky dolphins”, der har ord for at have en meget interaktiv adfærd. Du bliver iført våddragt og får instruktion i at snorkle, så du er klar til at springe i vandet, når skipperen får øje på en gruppe delfiner.

  Kr. 905 pr. voksen
  Kr. 845 pr. barn

  * Afgang: 3 gange dagligt kl. 5.30, 8.30 og kl. 12.30. Varighed: 3,5 timer. Inkl. snorkeludstyr, våddragt og forfriskninger.

 • Marlborough

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Marlborough. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Train, Bike & Wine

  Kan du lide at cykle, så overvej denne tur på fem dage, hvor du kan nyde Marlborough-vindistriktet i dit eget tempo. Oplevelserne begynder dog i Christchurch, hvor du går om bord på Coastal Pacific og kører med til Kaikoura - og har du lyst, er der mulighed for at komme på hvalsafari. Næste dag forsætter du med toget til Blenheim i hjertet af Marlborough-vindistriktet. Du cykler maks. 30 km om dagen i New Zealands mest solrige hjørne, og der er god tid til at besøge kunsthåndværkere, vingårde og til at falde i snak med de hyggelige ”kiwier”. Alt det praktiske er der sørget for – f.eks. leje af cykel og transport af bagagen fra det ene dejlige overnatningssted til det andet. Netop de luksuriøse boutique-hoteller - Hotel d’Uberville, The Bell Tower og The Peppertree – gør turen til en særlig nydelse. Turen slutter i Blenheim.

  Inkl. togtur med Coastal Pacific, al transport, 4 nætter på hotel, morgenmad hver dag, middag på Peppertree, leje af cykel/udstyr og beskrivelse af ruten.

   

  Kr. 9.995 pr. person

  * Prisen er pr. person i dobbeltværelse.

  Vingårdsbesøg i Marlborough-vinregion

  Denne vintur byder på vingårdsbesøg i den berømte Marlborough-vinregion. Du lærer mere om områdets historie og møder passionerede vinbønder, der fortæller om sine vine på eksklusive vinsmagninger. På turen får du en helt særlig service, når du besøger de lokale vingårde, og du får et unikt indblik i de vine, du smager, ligesom du vil se dele af vingårdene, som normalt ikke er tilgængelige for offentligheden.

  Spørg efter pris.

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Ca. 6-7 timer. Inkl. transfer, tur-guide samt vinsmagning.

 • Nelson

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Nelson. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  En dag i Abel Tasman National Park

  Næste stop må være paradis! Den tanke vil helt naturligt dukke op, når du i havkajak udforsker de smukke kyststrækninger i nationalparken. Har du ikke sejlet i havkajak tidligere, får du en grundig instruktion, og nybegyndere sejler i øvrigt i dobbeltkajak. Guiden kender alle nationalparkens ”hidden secrets” og ved også, hvor de små blå pingviner holder til. Om eftermiddagen venter en sejltur til bl.a. sælkolonien ved Tonga Island. Senere kan du nyde de gyldne strande ved Onetahuti Bay og få en vandreoplevelse med fuglesang i regnskoven.  

  Kr. 785 pr. voksen
  Kr. 465 pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 9.20 (okt. – april). Varighed: 7½ time

  En dag på Queen Charlotte Track

  Vælger du denne 1-dags tur, kommer du til at vandre første etape af Queen Charlotte Track fra Ship Cove til Endeavour Inlet (14 km). Først går turen dog med vandtaxa fra Picton til vandreområdet, der har skrevet sig ind i historien. Captain Cook navngav Ship Cove, da han kastede anker her i 1770, og han vendte tilbage hertil flere gange på sine senere ekspeditioner. Du kommer til at vandre i et område, hvor de første møder mellem maorier og europæere fandt sted. Guiden fortæller levende om de historiske møder og om alt det, man kan observere i naturen.

   

  Kr. 1.875 pr. person

  * Afgang: Hver dag (okt. - april) Varighed: kl. 7.30 - 17.30. Prisen er inkl. gourmetfrokost og transport t/r med båd.

 • Franz Josef Gletsjeren

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler ved Franz Josef Gletsjerne. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur til gletsjerlandskabet

  Gletsjerne er i konstant bevægelse, og på en helikoptertur får du et godt indtryk af naturkræfterne, ser isskruninger, de uendelige sprækker og det skiftende farvespil med de blålige farver. Der landes på sneen, og der er et kort ophold i omgivelser, hvor kun få har sat deres fødder, og du kan glæde dig til en storslået udsigt til Mt Cook og Mt Tasman. Der er helikopterture til henholdsvis Fox- og Franz Josef-gletsjeren.

   

  Kr. 1.275 pr. voksen
  Kr. 900 pr. barn

  * Afgang: Hver dag (afhængig af vejret). Varighed: 20 min. inkl. landing

  Vandring i gletsjerdalen

  På guidede ture er det muligt at komme tættere på gletsjeren, og på denne tur oplever du Franz Josef-gletsjeren på nærmeste hold. Først går turen gennem regnskoven. Snart er der udsyn til gletsjertungen i 300 meters højde, og vandreturen følger gletsjertungen et stykke. Undervejs fortæller guiden om det spektakulære naturfænomen. Vandreturen afgår fra byen Franz Josef.

   

  Kr. 410 pr. voksen
  Kr. 335 pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 10.15 og 14.15. Varighed: 3 timer.

 • Dunedin

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Dunedin. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Albatrosser & pingviner

  Otago-halvøen er et eldorado for naturelskere. Ved Taiaro Head ligger der en koloni med kongealbatrosser – eneste sted, hvor de yngler på fastlandet – og albatroskolonien er målet for denne tur. På en sejltur er der rig mulighed for at se de svævende albatrosser med et vingefang på tre meter, og måske dukker der også delfiner og søløver op. I løbet af dagen møder du også den sjældne guløjede pingvin. Et net af overdækkede og kamuflerede gange gennemskærer Yellow Eyed Penguin Reserve, og det er muligt at komme tæt på de sky pingviner.

   

  Kr. 715 pr. voksen
  Kr. 270 pr. barn

  * Afgang: Hver dag kl. 8.30 og 13.30. Varighed: 5 timer

 • Queenstown

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Queenstown. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur med TSS Earnslaw

  Tag med på en afslappende sejltur på Lake Wakatipu med det historiske dampskib TSS Earnslaw. Der sejles til søens vestlige side, forbi Cecil Peak og Walter Peak, og undervejs fortæller kaptajnen. På turen tilbage er der musikalsk underholdning og mulighed for at studere det interessante skib nærmere.

   

  Kr. 405 pr. voksen
  Kr. 105 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10, 12 og 14. Varighed: 3,5 timer

  Vandring på Routeburn Track

  New Zealand er kendt for sine mange spektakulære vandreruter, og en af dem er Routeburn. Har du ikke tid til at gå hele ruten (32 km), kan du opleve 13 km af den på en dagstur fra Queenstown. Ruten er ikke voldsomt fysisk krævende. Strækningen til Routeburn Flats, hvor der spises frokost, er uden store stigninger. De kommer først på de 300 m op til Routeburn Falls, men du bliver så til gengæld belønnet med en ubeskrivelig udsigt. I løbet af dagen sørger guiden for, at du får en masse at vide om plante- og dyreliv, geologi og maorikultur.

   

  Kr. 980 pr. voksen
  Kr. 690 pr. barn

  * Længde: 13 km. Afgang: Dagligt. Varighed: kl. 8 - 17. Inkl. frokost. ( Børn fra 8 år)

  Til tops til udsigterne

  En tur med luftballon er en ubeskrivelig oplevelse. Har du ikke prøvet det tidligere, har du chancen her i Queenstown. Når solen kaster sine første stråler over Lake Wakatipu, stiger du til vejrs i luftballonen. Du svæver over dalen mellem Queenstown og Arrowtown, kan følge floderne Shotover og Kawarau langt ud i horisonten, mens ballonskipperen udpeger locations, der har været brugt i filmtrilogien Ringenes Herre. Du er i luften en times tid, og når du igen har fast grund under fødderne, får du serveret champagne og forfriskninger.

   

  Kr. 2.900 pr. voksen
  Kr. 2.145 pr. barn

  * Afgang: Hver dag (1/4-30/9). Varighed: 3-4 timer. Prisen er inkl. transport fra/til hotellet og forfriskninger.

  Jetboating på Shotover River

  Shotover River byder uden tvivl på den bedste jetboating-oplevelse i Queenstown-området. Sejlturen går gennem den smalle Shotover Canyon med de lodrette klippesider. Der er fart over feltet ned ad floden, og guiden ved lige, hvad der skal til for at skabe det store gys. Men der er også tid til at nyde omgivelserne – og få vejret!

  Kr. 755 pr. voksen
  Kr. 400 pr. barn

  * Afgang: Hvert kvarter fra kl. 8 - 17. Varighed: 1½ time (25 min. jetboating). Gratis bus fra Queenstown hvert kvarter.

  Skyline Queenstown

  En hel dag med sjov og aktiviteter. Du kan opleve den smukke udsigt over Queenstown eller udforske de mange forskellige muligheder, som Skyline Queenstown tilbyder. Du kan desuden stille sulten i en lækker restaurant, hvis dette bliver nødvendigt.

  Kr. 285 pr. voksen
  Kr. 215 pr. barn

  Vin & natur

  En tur for livsnydere med fokus på new zealandsk vin og gourmetoplevelser. Central Otago er verdens sydligste vinområde, og varme sommerdage og kølige nætter skaber Pinot Noir-rødvine, der berømmes langt uden for New Zealands grænser. Der er inkluderet vinsmagning på fem vingårde, og på en af dem får du serveret smagsprøver på new zealandske oste og på en anden en lækker gourmetfrokost. Turen går også til historiske guldminebyer og er en stor naturoplevelse.

   

  Kr. 1.095 pr. person

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 7 timer. Prisen er inkl. transport, vinsmagning, osteplatte og gourmetfrokost.

 • Fiordland

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Fiordland. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Heldagstur til Doubtful Sound

  En heldagstur til Doubtful Sound består faktisk af flere sejlture. Turen går med bus fra Queenstown til byen Manapouri, og her begynder den første sejltur, som går tværs over Lake Manapouri til West Arm. Her holder en bus, der kører deltagerne over Wilmot Pass til Deep Cove, hvor sejlturen på Doubtful Sound begynder. Der sejles ud til Det Tasmanske Hav, hvor der er store chancer for at se sæler, delfiner og pingviner ved de øer, der ligger her. Efter sejlturen på Doubtful Sound køres der igen til West Arm og tilbage til Queenstown.

  Turen kan også starte/slutte i Te Anau.

  Kr. 1.540 pr. voksen
  Kr. 780 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7.15. Varighed: 12,5 timer. Inkl. Thé og kaffe ombord på skibet.

  Doubtful Sound med overnatning

  På en 2-dages tur med overnatning er der endnu bedre tid til at nyde og opleve Doubtful Sound. Også denne tur går via Lake Manapouri til West Arm og med bus gennem regnskoven til Deep Cove, hvor sejlturen på fjorden begynder midt på eftermiddagen. Der kastes anker for natten i en af fjordens mange skjulte forgreninger, og fornemmelsen af at være lysår fra civilisationen vil helt sikkert trænge sig på.

  Prisen er for 2 personers kahyt. Pris for 4 personers kahyt er kr. 2.105 pr. person.

  Turen kan også starte/slutte i Queenstown.

   

  Kr. 3.350 pr. voksen
  Kr. 1.680 pr. barn

  * Varighed: 2 dage - kl. 11.00 - 12.45. Afgang: Dagligt. Inkl. en overnatning om bord, 3-retters middag og morgenmad.

  Heldagstur til Milford Sound

  Turen fra Te Anau til Milford Sound foregår med bus. Den spektakulære rute, Milford Road, er meget naturskøn og går bl.a. via Homer Tunnel, som først i 1953 blev gjort bred nok til biltrafik. Undervejs stoppes også ved det imponerende vandfald The Chasm og spejlsøen Mirror Lakes. Sejlturen på Milford Sound går helt ud til Det Tasmanske Hav, forbi Harrison Cove, Stirling og Lady Bowen Falls, og undervejs kan du være heldig at se sæler, delfiner og måske også pingviner.

  Kr. 805 pr. voksen
  Kr. 410 pr. barn

  * Afgang: Dagligt (1/10-30/4). Varighed: Kl. 8.00-16.30. Inkl. te og kaffe om bord på skibet.

  Milford Sound med overnatning - på Milford Mariner

  Den 22 km lange fjord er den mest kendte i Fiordland med lodrette klippesider, der fortsætter mere end 1.200 m under havoverfladen. Milford Sound bliver ofte betegnet som verdens ottende vidunder, og det skyldes ikke mindst Mitre Peak og vandfaldene Bowen og Stirling. Den absolut bedste oplevelse får du på en 2-dages sejltur. Der sejles i hele fjordens længde til Det Tasmanske Hav, og på tilbagevejen kastes der anker ved Harrison Cove. Har du lyst, kan du udforske fjorden i kajak – måske dukker de legesyge delfiner op og gør dig selskab. Du kan glæde dig til en eventyrlig aften under stjernerne og til at vågne op til en ny dag midt i et ubeskriveligt natursceneri. Sætter du pris på komfort, skal du vælge denne tur med Milford Mariner med overnatning i dobbeltkahyt med bad/toilet.

  Turen kan også starte/slutte i Queenstown.

  Kr. 2.835 pr. voksen
  Kr. 1.595 pr. barn

  * Afgang: Hver dag - kl. 12.45 - 12.30 til/fra Te Anau. Priser er inkl. overnatning i 2-personers kahyt, middag og morgenmad.

 • Wanaka

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Wanaka. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Jetboat og helikoptertur fra Wanaka

  Tag med på denne fantastiske tur, der kombinerer spændende oplevelser, en aktiv vandretur samt fart over feltet med jetboat langs Matukituki-floden forbi knejsende bjerge, fossende vandfald og landskaber fra Ringenes Herre-filmene. Der vil bl.a. være en ca. 50 minutters vandretur gennem en gammel bøgeskov, hvorefter båden sejler mod stranden, afhængigt af vandstanden i floden. Efterfølgende vil du komme på en helikoptertur, der varer ca. 25 minutter, og her vil du se det snedækkede bjerg Mount Aspiring, smukke vandfald og gletsjerdale.

  Spørg efter pris.

  * Afgang: Hver dag. Varighed: Ca. 4 timer. Inkl. transfer, redningsveste og regntøj.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til New Zealand

  Hvad er reglerne om visum og pas til New Zealand?

  Der kræves ikke visum til New Zealand for danske statsborgere, der rejser som turister, når opholdet er under 90 dage. Dog skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Hvordan er toldreglerne i New Zealand?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra New Zealand – se Skats hjemmeside: www.skat.dk

  Det er f.eks. strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf. Hvis man medbringer vandrestøvler skal disse være renset for jord, da de vil blive undersøgt ved ankomst til New Zealand. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Skal jeg have en rejseforsikring inden rejsen til New Zealand?

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og dermed heller ikke i New Zealand. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer inden rejsen til New Zealand

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til New Zealand. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i New Zealand?

  Møntfoden hedder New Zealandske dollars. Man behøver ikke at veksle til new zealandske dollars hjemmefra, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i New Zealand. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i pengeautomaterne – de såkaldte ATMs (Automatic Teller Machines), som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikkerne kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb og til drikkepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i New Zealand?

  Der er kun en tidszone i New Zealand. I princippet er New Zealand 11 timer foran dansk tid, men da New Zealand har sommertid fra oktober til marts, er forskellen 12 timer. I deres vinter mellem april og september er forskellen til gengæld 10 timer på grund af den danske sommertid.

  Hvad er reglerne med drikkepenge i New Zealand?

  Det er kutyme at give drikkepenge i New Zealand. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange, der arbejder i branchen, er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 75$ pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er hotellerne i New Zealand?

  Vi har valgt dejlige 3-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i New Zealand ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Der er desuden områder f.eks. på Sydøen, hvor udvalget af hoteller er begrænset. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Hvordan er sikkerheden i New Zealand?

  New Zealand er et af de lande i verden med mindst kriminalitet. Trods det skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Skal jeg bringe en adapter med til New Zealand?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i New Zealand er anderledes, og det er nødvendigt med en adapter. Denne kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Hvad koster det at ringe fra New Zealand?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i New Zealand, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i New Zealand. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, og en del hoteller tilbyder helt eller delvist gratis WiFi. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Skal du ringe fra Danmark til New Zealand: tast 0064 + tlf. nr.
  Skal du ringe fra New Zealand til Danmark: tast 0045 + tlf.nr.

  Hvordan er maden og vandet i New Zealand?

  Det new zealandske køkken forener det bedste fra Asien, Europa og Stillehavsøerne. Udbuddet af friske kvalitetsråvarer er stort, og fisk, skaldyr og kød fra lam og kvæg er ofte på menukortet. Nationalretten er lammekølle med mintsauce, og marengsdesserten “Pavlova” med kiwifrugter er også en typisk new zealandsk ret. De new nealandske vine har i løbet af få år taget verden med storm, og den new zealandske Sauvignon Blanc har især vundet mange internationale priser. Vinområderne ligger primært i de tørre, solrige regioner på østkysten, men også omkring Auckland, Nelson og Queenstown dyrkes der vin. New zealænderne er også gode til at brygge øl. De mest populære ølmærker er Steinlager og Kiwi Lager, men der findes også mange mindre bryggerier, der laver udmærket øl. Drikkevand fra hanen er lige så godt som i Danmark og kan drikkes uden betænkelighed.

  Hvordan er reglerne for rygning i New Zealand?

  Al rygning på offentlige steder er forbudt. New zealænderne værner meget om deres natur, og man skal undlade at efterlade cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til New Zealand?

  New zealænderne har en meget afslappet livsstil og klæder sig derefter, så det vil være en god retningslinje. Der kan være meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, da vi både opholder os ved kysten og i bjergene. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Man kan om sommeren forvente temperaturer på ned til 10-12 grader om morgenen, og senere på dagen op mod 25-28 grader. På sejlturene har man brug for en varm jakke. Har du ikke har fået det helt rigtige med, producerer new zealænderne ”outdoor wear” af god kvalitet. Skulle der blive behov for myggespray, kan det med fordel købes i New Zealand, og det gælder også solcreme med høj faktor.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting med i håndbagagen f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj. I Østen er det vigtigt, at man klæder sig passende, når vi besøger helligdomme.

 • Fakta

  Fakta om New Zealand

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Wellington med 325.000 indbyggere.
  • Største by: Auckland med 1,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 4.5 mio. indbyggere. 80 % er af europæisk afstamning, 15 % er maorier, 5 % er polynesiere og asiater.
  • Sprog: Engelsk og maori
  • Areal: 269.057 km2 – ca. 6 gange større end Danmark
  • Fra nord til syd: Der er 1.600 km fra toppen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen.
  • Højeste punkt: Mount Cook – 3.765 m
  • Længste flod: Waikato – 425 km
  • Nationaldag: Waitangi Day 6. februar – den dag i 1840, hvor Treaty of Waitangi blev underskrevet.
  • Nationalfugle: Kiwi og tui
  • Nationaltræ: Pohutukawa – det new zealandske juletræ.
  • Nationalsymbol: Et bregneblad
  • Klima: New Zealands beliggenhed på den sydlige halvdel af jordkloden betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi har vinter i Danmark og omvendt. Landet strækker sig over flere klimabælter – fra subtropisk i nord til næsten subarktisk i syd. Det karakteristiske ved det new zealandske vejr er, at det veksler meget inden for små afstande. På Sydøens vestkyst falder der næsten syv meter regn om året, hvorimod der på den østlige side af Southern Alps kun falder 30 cm regn om året. Det gennemsnitlige antal solskinstimer er på 2.400 og er langt højere end Danmarks 1.700.