Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Sejltur ved øerne Whitsundays - Risskov Rejser

Queensland har det hele

  fra kr. pr. person

Oplevelser i solskinsstaten

Queensland i Australien er en populær destination blandt danske rejsende, for delstaten har det hele – tropisk regnskov, kridhvide paradisstrande, hyggelige byer og et fantastisk dyreliv. Læs interviewet med vores rejseekspert Jane, der helt sikkert vil inspirere dig til også at tage af sted til Australien!

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

En rejseekspert fortæller

 • Rejseeksperten Jane fortæller om Queensland

  Prøv kræfter med surfbrættet i Surfers Paradise, oplev de skønneste sandstrande på Fraser Island og se det imponerende fugleliv fra trætoppene i Lamington National Park.

  Det lyder som en kliché, men den australske delstat Queensland, der ligger i den nordøstlige del af Australien, har vitterligt det hele.

  “I Queensland oplever du både fantastiske strande, rigt dyreliv, hyggelige byer, og regnskoven ligger i baghaven. Der er intet andet sted i verden, hvor du kan opleve så meget forskelligt på ét sted,” siger Australien-ekspert Jane.

  Den smukke kyststrækning mellem sydlige Brisbane, som er hovedstaden i solskinsstaten, og Cairns i nord er en klassiker for mange rejsende. Brisbane er en hyggelig by, men også et godt udgangspunkt for ture til Fraser Island og nationalparken Lamington National Park.

  “I nationalparken findes ‘Tree Top Walk’, som er en hængebro, der går over trætoppene. Herfra er der et fantastisk udsyn ned til fuglelivet i træerne,” fortæller Jane.

  Kridhvide strande og rigt dyreliv

  Fraser Island er verdens største sandø, og man kan kun komme rundt med firehjulstrækker. På øen er et enestående dyreliv med dingoer, skildpadder, dværgkænguruer, og fra juli til november kan man være heldig at se hvaler. Øen byder også på regnskov, kridhvide strande og krystalklare ferskvandssøer.

  Længere nordpå finder man Australiens svar på Miami – nemlig byen med det meget sigende navn Surfers Paradise. Udover at man kan boltre sig i de store Stillehavsbølger, byder byen også på spektakulære shows med delfiner og hvaler og masser af vandparker.

  I den modsatte ende af solskinsstaten ligger byen Cairns, som er det perfekte udgangspunkt for at opleve Australiens nok største turistattraktion Great Barrier Reef.

  “Folk skal altid ud til revet, for det er en kæmpe oplevelse. Man kan snorkle og dykke ovenpå revet og se fisk og skildpadder,” siger Jane.

  Oplev regnskoven dag og nat

  Fra Cairns er det også muligt at besøge den gamle aboriginerby Kuranda, som ligger midt i regnskoven. Turen foregår med et gammelt victoriansk tog gennem noget af det mest uberørte regnskov i landet.

  “Toget stopper flere gange undervejs, så man kan nyde udsigten og se vandfaldene,” fortæller Jane.

  Kuranda har et godt marked for kunsthåndværk og lokal kunst. Og når det er tid til at tage tilbage igen, kan man stige om bord på svævebanen og nyde den over syv kilometer lange tur over regnskovens trætoppe.

  “Mange vil gerne prøve at overnatte i regnskoven og opleve dyrelivet lige uden for døren. At tage en overnatning på et resort i regnskoven er en god måde at kommet tæt på dyrelivet,” påpeger Jane.

  Mange vælger at afslutte ferien med et par dasedage. Vil man forkæle sig selv med total afslapning på en skøn strand, er Fitzroy Island stedet. En skøn tropeø med kridhvide strande, blåt hav og tropisk regnskov.

  “Her kan man slappe af, men det er også muligt at holde aktiv ferie med vandsport og dykning. Endelig har stedet et skildpaddehospital. Her tager man sig af skildpadder, der er kommet til skade,” fortæller Jane.

  Turen mellem Brisbane og Cairns byder også på masser af små hyggelige byer og skønne strande, og så må man ikke snyde sig for at prøve de lokale specialiteter som kænguru, emu, slange og krokodille.

  Vil du se en oversigt over vores mange muligheder for rejser i Australien, følger du blot linket, og du kan også se vores rundrejser i Australien, der også går forbi Queensland.

Trustpilot