Ring til os 70 22 66 00

Sommerferie i Australien

  12-dages rejse fra 12.310 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Tag på sommerferie i den tropiske del af Australien i solskinsstaten Queensland! Selvom Queensland-kalenderen siger vinter, så er det altså en vinter med en gennemsnitlig dagstemperatur på 26 grader i juli! Det er derfor på høje tid at åbne op for tanken om at holde din sommerferie i Australien, og vi har et fantastisk godt tilbud på en 12-dages rejse, der passer perfekt til en sommerferie eller forlænget efterårsferie!

Basen er en dejlig hotellejlighed i den hyggelige by Port Douglas, der ligger tæt på både strand, regnskov og oplevelser over og under vandet. Med i prisen har vi inkluderet en sejltur til Great Barrier Reef, hvor der også bliver mulighed for at snorkle, samt en heldagstur med oplevelser i verdens ældste regnskov i Daintree National Park og vandretur ved Cape Tribulation, hvor regnskov møder koralrev.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark til Australien via Singapore med Singapore Airlines
 • Dag 2-11 Ankomst til Port Douglas, udflugter til Great Barrier Reef og Daintree National Park og tid til egne oplevelser

  Efter ankomst bliver du hentet i lufthavnen og køres til Beach Terraces Holiday Apartments i Port Douglas. De næste 10 dage kan du glæde dig til at udforske området og fylde dagene ud med lige de aktiviteter, der passer til dagsformen og dit temperament. Der kan slappes af og dases ved pool og strand, der kan shoppes og nydes kaffe på et utal af caféer, og så er der et væld af udflugter, du kan tage ud på. Hotellet udbyder nogle, og vi har selvfølgelig også nogle at vælge imellem, ud over de to inkluderede udflugter til Great Barrier Reef og Daintree National Park.

  Sejltur til Great Barrier Reef

  Great Barrier Reef er en oplevelse, du ikke må gå glip af, og derfor har vi selvfølgelig inkluderet en udflugt til de fantastiske rev. På en heldagstur med båden Calypso går det til det ydre rev ved Great Barrier Reef, hvor koraller og fisk har de mest eventyrlige farver. Du får for mulighed for at snorkle tre forskellige steder ved revet. Har du ikke prøvet at snorkle før, får du professionel instruktion og kan snorkle sammen med instruktøren.

  *Afgang: Dagligt kl. 8.20. Varighed: 8 timer. Inkl. morning tea, frokost og afternoon tea. Miljøskat på AU$ 7 betales lokalt.

  Daintree & Cape Tribulation
  En dag med regnskovsoplevelser! I Wildlife Habitat kommer du på en guidet tur og ser dyrearter, der lever i tre forskellige australske landskabstyper. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem Daintree National Park og på vandreturen ved Cape Tribulation, og en svømmetur er der også tid til. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen. En eventyrlig afslutning på en dag i regnskovens tegn!

  *Afgang: Dagligt kl. 7.30. Varighed: 12 timer. Inkl. entréer, morning tea, frokost, Daintree River Cruise og transport hotel t/r.

  Her kan du bo under hele opholdet

  Beach Terraces Holiday Apartments, Port Douglas

  Hotellet ligger kun 70 m fra den underskønne Four Mile Beach, og det tager kun fem min. at gå til centrum af Port Douglas. Lejlighederne er lyse ...

 • Dag 11-12 Afrejse mod Danmark via Singapore med Singapore Airlines
 • 11-14 Mulighed for at forlænge med 4 dage

  Vil du have længere tid i dejlige Port Douglas i Queensland, kan du forlænge dit ophold på Beach Terraces Holiday Apartments med 4 dage (3 nætter).

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng dit ophold med 3 nætter på Beach Terraces v/ 2 voksne

  Du har mulighed for at forlænge dit ophold på Beach Terraces Holiday Apartments med tre nætter. *Bemærk venligst, at der i perioden 23. juni – 15. juli 2018 og 22. september – 7. oktober 2018 vil være et tillæg på kr. 545 pr. person v/ 2 voksne i 2-personers lejlighed.

  1.100 kr. pr. person

  Forlæng dit ophold med 3 nætter på Beach Terraces v/ 2 voksne og 2 børn

  Du har mulighed for at forlænge dit ophold på Beach Terraces Holiday Apartments med tre nætter. *Bemærk venligst, at der i perioden 23. juni – 15. juli 2018 og 22. september – 7. oktober 2018 vil være et tillæg på kr. 340 pr. person v/ 2 voksne og 2 børn i 4-personers lejlighed.

  685 kr. pr. person

Afrejser

Prisen inkluderer

 • København – Cairns t/r med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 9 overnatninger på Beach Terraces Holiday Apartments (v/ 2 personer lejlighed med 1 værelse og 1 badeværelse, v/ 4 personer lejlighed med to værelser og to badeværelser)
 • Transfer til Port Douglas t/r
 • Sejltur til Great Barrier Reef med mulighed for snorkling
 • Udflugt til Cape Tribulation og Daintree National Park
Datoer Pris per person
Fra 15.835 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Datoer Pris per person
Fra 12.310 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst

I perioden 23. juni – 15. juli 2018 og 22. september – 7. oktober 2018 vil der være et tillæg på kr. 545 pr. person v/ 2 voksne i 2-personers lejlighed og 340 kr. pr. person v/ 2 voksne og 2 børn i 4-personers lejlighed.

Dette tillæg gør sig også gældende ved 3-nætters forlængelsen i samme periode, hvorfor der betales yderligere kr. 545 pr. person v/ 2 voksne i 2-personers lejlighed og 340 kr. pr. person v/ 2 voksne og 2 børn i 4-personers lejlighed.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot