Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Helikoptertur over Grand Canyon

Om ekstraoplevelser i USA

Vi har her samlet en række af de ekstraoplevelser, som du kan krydre din ferie i USA med. Hvad enten du vælger en af vores kør-selv-ferier eller selv sammensætter rejsen, så er det en god idé at planlægge turen hjemmefra og bestille en eller flere sightseeingture på forhånd. Nedenfor er en oversigt over de forskellige ekstraoplevelser, der er at vælge imellem, der tæller alt fra sejlture, udflugter, city pass og entrépakker til forlystelsesparker.

Endagsture i USA

Vil du have lidt ekstra indhold på din rejse til USA, så har vi et stort udvalg af endagsture lige fra helikopterture over Grand Canyon og riverrafting på Colorado River til besøg hos Universal Studios i Los Angeles og andre oplevelser i USA’s storbyer. Det eneste du skal koncentrere dig om, er at vælge mellem de mange spændende muligheder, så klarer vi resten!

Oversigt over ekstraoplevelser

 • Florida

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Florida. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Orlando

  Entrebillet for en dag i både Universal Studios og Island of Adventures, hvor du kommer bag scenerne, bag lærredet og springer direkte ind i universet fra din favoritfilm fra Universal Movies. Uforglemmelige rutsjebaneture med loops og 3D effekter samt magiske eksperimenter i det fantastiske ”Wizarding World of Harry Potter”. En helt særlig dag for hele familien med sjov, fart og massevis af underholdning.

  Kr. 1.510 pr. voksen
  Kr. 1.475 pr. barn

  Svøm med delfiner Florida Keys

  Islamorada er en af øerne blandt Florida Keys. Den ligger godt halvvejs på strækningen mellem Miami og Key West og er et oplagt stop på enten udturen til- eller tilbageturen fra Key West. Her kan du nemlig svømme med delfiner i Theater of the Seas. 30 minutters interaktion sammen med en instruktør, giver dig en helt unik oplevelse med trænede delfiner, mens du både svømmer og snorkler.  

  Kr. 1.935 pr. person

  * Oplevelsen kræver, at du både taler og forstår engelsk. Dette gælder også børn. Varighed: 30 minnutter + adgang til parken hele dagen

  Airboat-tur i Everglades fra Miami

  Oplev alligatorer, skildpadder og andre eksotiske dyr i Everglades på en airboat-tur tværs gennem ”River of Grass” – en af verdens største og mest rolige floder. Du vil møde professionelle guider, som løbende under turen vil fortælle om vådområderne og det sprudlende og varierede dyreliv. Afslutningsvis har du mulighed for at opleve et show med kæmpende alligatorer og mulighed for et besøg i souvenirshoppen.

  Kr. 350 pr. voksen
  Kr. 300 pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 8.30 eller kl. 12.30. Varighed: 5 timer

  Kennedy Space Center

  Tag på en udflugt i Kennedy Space Center 1 1/2 time fra Orlando. Du får guidet tur og en indgangsbillet til centeret, hvor du kan møde astronauter, udforske rumrejser og opleve historien bag. Ved ankomst vil guider hjælpe dig med at komme godt ind i centeret. De fleste dage er der mulighed for at møde en astronaut, som vil give dig tips og tricks til, hvordan du får den bedste dag og oplevelse.

  Kr. 420 pr. voksen
  Kr. 345 pr. barn

  * Afgang: åbent året rundt ml. kl. 9-17.

  Snorkletur i Key West

  Udforsk det eneste levende koralrev i Nordamerika ved Key West på en 3-timers snorkletur. Du vil her opleve krystalklart vand og snorkle ved revet, hvor du vil komme tæt på den flotte natur under overfladen. Du kan på turen hoppe i vandet fra en katamaran, som er en del af de største og mest luksuriøse katamaranflåder i Florida Keys.  

  Kr. 360 pr. voksen
  Kr. 240 pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.30. Varighed: 3 timer

  Bådtur til Key West fra Fort Myers

  Kom på bådtur til Key West i en moderne hurtigfærge med aircondition og lækkert design. Nyd den 3,5-timers sejltur fra Fort Myers på færgens solterrasse eller køb forfriskninger i færgens snackbar, få lækre cocktails eller bliv underholdt af færgens storskærme.

  Kr. 1.355 pr. voksen
  Kr. 820 pr. barn

  * Afgang kl. 8.30, hjemkomst kl. 21.45, ca. 6 timer på Key West. Varighed: ca. 13 timer i alt

  Svøm med søkøer

  En snorkletur i selskab med søkøerne er en enestående oplevelse - og det foregår naturligvis på søkøernes præmisser. Men da de er nysgerrige og accepterer ”besøgende”, skal du ikke blive overrasket, hvis der pludselig er tale om øjenkontakt. Prisen inkluderer alt udstyr.

  Kr. 540 pr. person

 • Californien

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Californien. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Studios i Los Angeles

  Få et underholdende kig ind i filmens og drømmenes verden! Universal Studios er både en forlystelsespark og et filmstudie, hvor der produceres shows og film næsten på samlebånd. Mød King Kong i en 3D-udgave skabt af Peter Jackson og se special effects manipulere med virkeligheden. Køb billetten på forhånd. Tilkøb: Front of the Line pass - Med dette pass kommer du forrest i køen til alle attraktioner og du kan reservere plads til diverse shows i parken. Kr. 1.165 pr. person i tillæg til almindelig adgangs billet.

  Kr. 825 pr. voksen
  Kr. 775 pr. barn

  Hop on / Hop off-bussen i LA

  Bussen er oplagt, når man vil have et indtryk af Los Angeles, hvor der bor så mange mennesker, at hvis LA var en stat, ville den være den 4 .største i USA. Du kan vælge mellem fire forskellige ruter, der hver er på to timer. Der er ikke mindre end 50 steder, hvor du kan stå af og på.

  Kr. 395 pr. voksen
  Kr. 240 pr. barn

  * Billetten gælder i 24 timer.

  Guidet cykeltur i San Francisco

  San Francisco er nem at opleve til fods - og bestemt også på cykel. Denne 3-timers cykeltur begynder ved Fisherman's Wharf, følger havnefronten, går via Fort Mason over Golden Gate Bridge til Sausalito - og der er guide med på hele turen. Turen tilbage til San Francisco foregår med færge - og du kan evt. blive lidt længere i Sausalito og udforske området på egen hånd, hvis du har lyst til det. Turen er en alletiders familietur!  

  Kr. 515 pr. voksen
  Kr. 350 pr. barn

  * Afgang: kl. 10 og kl. 13 hver dag. Varighed: 3 timer Inkl. leje af cykel, alt nødvendigt cykeludstyr og færgebillet.

  California Wine Country

  Besøg berømte Napa Valley på denne bustur fra San Francisco, som samtidig er en af Napas bedste vinsmagningsture. Vi besøger nogle af de bedste vingårde og både lærer om- og smager på den gode vin, der produceres. Turen foregår i en luksusbus med engelsktalende guide og inkluderer stop på 2-3 vingårde f.eks:

  • Kirkland Ranch Winery: Vinsmagning foran pejsen eller på verandaen med udsigt over Jamieson Canyon.
  • Bartolucci Family´s Madonna Estate: Oplev en vingård med økologisk vinproduktion.
  • Viansa Winery & Italian Marketplace i Sonoma Valley

  Kr. 685 pr. voksen
  Kr. 395 pr. barn

  * Afgang: kl. 9.00 fra San Francisco Varighed: 9 timer

  Cykeltur i Santa Monica og Venice Beach

  Udforsk historiske gader og fascinerende arkitektur på en guidet cykeltur i Santa Monica og Venice Beach. Gennem et italienskinspireret landskab vil du få mulighed for at se skulpturer og graffitivægge, som er skabt af anerkendte gadekunstnere. På turen er der guider, der viser dig disse åbne gallerier på gaderne og giver dig et indblik i kunstnernes visuelle verden.

  Kr. 495 pr. voksen
  Kr. 350 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10 og kl. 14.30 (nov-mar kl. 12.00). Varighed: 3-4 timer ( 10-12 kilometer i roligt tempo).

  Seaplane over San Francisco

  På en tyve minutters flyrejse kan du opleve skønne San Francisco fra oven. Du vil flyve langs kystlinjen ved den flotte by Sausalito, som ligger ud til bugten, og lige over den ikoniske Golden Gate Bridge. På flyturen kan du bl.a. se den historiske fængselsø Alcatraz, Downtown San Francisco og AT&T Sportspark. Afslutningsvis passerer du naturskønne Angel Island, hvorefter du vil få fast grund under fødderne igen tilbage i Sausalito’s Richardson-bugt.

  Kr. 1.200 pr. voksen
  Kr. 1.085 pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 10.45 (nov-apr kun man-tors). Varighed: 20 minutter

  Delfin- og hvalsafari

  Oplev synet af mægtige hvaler og legende delfiner på et skib fra Los Angeles. Skibet er designet specifikt til hvalsafarier og giver dig derfor de bedste forudsætninger for at opleve de smukke dyr. Der er siddepladser på skibets forstavn, loungeområder, betjening fra skibets personale og et udvidet dæk, hvorfra du har mulighed for at betragte og fotografere det fantastiske dyreliv. Du sejler på Californiens sydlige kystlinje, hvor du har chancen for at se gråhvaler, blåhvaler, marsvin, søløver, havfugle og forskellige delfinarter. Desuden fortæller det erfarne personale om området og dyrene under sejlturen.

  Kr. 305 pr. voksen
  Kr. 215 pr. barn

  * Varighed: 2,5-3 timer

  Hvalsafari ved Monterey

  Monterey Bay er det perfekte sted at se hvaler hele året rundt. Tag på en 3-timers sejltur med en marinebiolog, som fortæller om hvalerne, delfinerne og andre af havets dyr.

  Kr. 375 pr. voksen
  Kr. 300 pr. barn

  * Daglig afgang kl. 9.

 • Nevada

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Nevada. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur over Las Vegas

  Las Vegas er byen, der aldrig sover, og faktisk er Las Vegas allermest fascinerende om aftenen, når de mange kasinoer og hoteller ligger badet i lys. Oplev det på en helikoptertur. Turen varer 12 - 15 min., og du får et godt indtryk af byen, der lyser op i ørkenen, og som i 1950'erne kun var på størrelse med en dansk provinsby.

  Kr. 450 pr. person

  Helikoptertur med landing i Grand Canyon fra Las Vegas

  Få en spektakulær oplevelse fra luften! På denne helikoptertur fra Las Vegas venter der betagende udsigter over Hoover Dam og Lake Mead og selvfølgelig højdepunktet Grand Canyon. Helikopteren lander på et plateau i kløften, hvor der er en smuk udsigt over Colorado-floden. I disse fantastiske omgivelser serveres der en hyggelig champagne-picnic, inden turen går tilbage til Las Vegas.

  Kr. 2.755 pr. voksen
  Kr. 2.530 pr. barn

  * Turen starter og slutter i Las Vegas og varer ca. 4-4,5 time.

 • Arizona

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Arizona. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur på Lake Powell til Antelope Canyon

  En spændende sejltur gennem den smalle, farverige og skulpturelle geologi ved den nedre del af Lake Powell. Turen starter ved Wahweap Marina ved Page, hvor du oplever Glen Canyon Dam, der er den andenstørste dæmning i hele USA. Dagens highlight er fascinerende Antelope Canyon, hvor smalle lysstråler trænger ned gennem klippeformationer til kløftens bund – et spektakulært syn! Efterfølgende venter Navajo Sandstone, en geologisk klippeformation i betagende røde og orange farver. Afgange dagligt kl. 10.30, 14.30 og 16.15 (1. april – 31. oktober). Turen varer ca. 1,5 timer.

  Kr. 455 pr. voksen
  Kr. 335 pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 10.30, 14.30 og kl. 16.15. Varighed: 1,5 timer

  Helikoptertur over Grand Canyon fra Grand Canyon

  Der er ikke noget, der slår en helikoptertur over Grand Canyon! Den bedste oplevelse får du om morgenen og formiddagen, hvor sigtbarheden oftest er bedst. Det er vigtigt at bestille turen hjemmefra. Turen varer 30 min. og har afgang fra Grand Canyon.  

  Kr. 1.755 pr. voksen
  Kr. 1.405 pr. barn

  * Varighed: 25 - 30 minutter. Daglig afgang fra kl.10.00

  Naturskøn flyvetur over Horseshoe Bend og Lake Powell

  Tag en 30-minutters flyvetur over det smukke Horseshoe Bend og Lake Powell fra Page, hvor du kan opleve naturen fra sin mest spektakulære side.  Du kan fra oven få det flotte syn af floden Horseshoe Bend, der er formet som en hestesko omgivet af klinter. Glæd dig til at nyde udsigten over smukke Lake Powell, hvis turkisblå vand forgrener sig mellem eroderede røde landstensklipper.

  Kr. 685 pr. voksen
  Kr. 565 pr. barn

  * Varighed: 30 minutter. Afgang: Flere gange dagligt fra Page

  Guidet tur til Antelope Upper Canyon

  Oplev enestående sandstensformationer på en guidet tur til Antelope Canyon. Din professionelle guide viser dig rundt og fortæller om stedets utrolige geologi og spændende historie. Desuden hjælper guiden dig gerne med at tage det perfekte billede i de smukke omgivelser, så du kan mindes denne oplevelse, når du kommer hjem.

  Kr. 450 pr. voksen
  Kr. 380 pr. barn

  * Varighed: 2 timer

 • Utah

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Utah. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Bådtur i Canyonlands

  Få en spektakulær naturoplevelse på en 3-timers bådtur i smukke Canyonlands. Du vil se flotte stenklipper, der er formet langs flodbredderne, mens en guide fortæller om historien ved Moab og Utah området – heriblandt om film og reklamer, som er optaget i dette område. På sejlturen ned af den rolige Colorado-flod får du mulighed for at opleve det sprudlende dyre- og naturliv langs klipperne.

  Kr. 795 pr. voksen
  Kr. 715 pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 13. Varighed: 3 timer

 • New York

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i New York. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Hop on/Hop off All Loops - New York City tour

  48 timers hop on/hop off sightseeingbillet til Gray Lines hop on/off store rutenet på Manhattan og i Brooklyn med ialt 39 forskellige stoppesteder. En fantastisk måde at opleve New York på. Er du i New York for første gang, giver denne hop-on-billet dig det bedste overblik over byen. Bussens guide giver dig en særlig oplevelse, der foruden alt det faktuelle også indeholder personlige beretninger fra livet i New York City. Du kan frit stige af og på bussen, når du har lyst, og billetten er gyldig i hele 48 timer, hvilket giver dig de bedste forudsætninger for at få flest mulige oplevelser med hjem fra den imponerende storby.

  Kr. 520 pr. voksen
  Kr. 445 pr. barn

  Helikoptertur over Manhattan

  En tur i helikopter over Manhattan er den ultimative New York oplevelse. Du oplever en flot udsigt til Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge og Ellis Island, før turen følger Hudson River og giver dig hele Manhattan oplevelsen på nært hold med Chrysler-bygningen, Empire State Building og Central Park. Flyveturen  varer 15 minutter og afgår fra Downtown Manhattan Heliport på det sydlige Manhattan.

  Kr. 1.950 pr. person

  * Varighed: 15 minutter

  Sejltur ved Niagara Falls

  De tre vandfald – American Falls, Bridal Veil Falls og det gigantiske Horsehoe Falls udgør Niagara Falls. Ét er at se vandfaldene, noget andet er at være så tæt på, at man mærker vandmassernes enorme kraft. Den oplevelse får du på en sejltur med Maid of the Mist fra den amerikanske side af vandfaldene.

  Kr. 125 pr. voksen
  Kr. 95 pr. barn

  Kulinarisk rundtur i Brooklyn med lokal guide

  Tag på rundtur til fods i Brooklyn med en lokal guide og oplev, hvorfor Brooklyn er et af New Yorks bedste steder at udforske madkulturen. Du får kulinariske oplevelser inspireret af Italien, Mellemøsten, det moderne Amerika og Asien – så der er utallige smagsoplevelser i vente. Du kommer til at besøge familieejede madbutikker og få smagsprøver på udvalgte madsteder, mens guiden viser dig rundt under hele turen i det moderne nabolag. Der er maks. 12 personer på turen.

  Kr. 485 pr. person

  * Varighed 3 timer

 • Washington D.C.

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Washington D.C. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i Washington D.C.

  Oplev Washingtons historie og kultur på en guidet cykeltur. På cykelturen gennem gaderne udforsker du Capitol Hill, mindestedet for 2. verdenskrig, Washington-monumentet og mange andre kendte attraktioner i historiske Washington. På turen får du tips og tricks om, hvilke andre seværdigheder og begivenheder du kan se under resten af dit besøg i byen.

  Kr. 285 pr. voksen
  Kr. 215 pr. barn

  * Afgang: kl. 10.30. Varighed: 3 timer (11 kilometer i roligt tempo)

 • Massachusetts

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Massachusetts. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i Boston

  Kom med på en guidet cykeltur igennem historiske Boston fra Italian North End til Fenway Park, og mærk den unikke stemning og atmosfære. Du vil få en unik oplevelse ved hjælp af din guide, som vil føre dig rundt igennem små gader og stræder. Du vil få indblik i nogle af Bostons historiske seværdigheder og charmerende byliv, og få tips og tricks til hvad du kan se i byen.

  Kr. 410 pr. person

  * Afgang: kl. 10.00. Varighed: 3 timer ( 16 kilometer i roligt tempo)

  Hvalsafari i Boston

  Tag på hvalsafari på en højhastighedskatarmeran med tre udendørs dæk, hvor der er rig mulighed for at opleve det sprudlende dyreliv til havs. Du får på denne tur en spektakulær oplevelse ved synet af delfiner, fugleliv samt forskellige hvalarter, heriblandt pukkelhvaler, finhvaler og den truede rethval.

  Kr. 400 pr. voksen
  Kr. 275 pr. barn

  * Varighed 3 timer

 • Washington

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Washington. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Seattle City Pass

  Hvis du vælger at blive et par dage i Seattle, foreslår vi, at du køber et Seattle City Pass. Det inkluderer entre til Space Needle, Seattle Aquarium, EMP Museum eller Woodland Park Zoo, Pacific Science Center eller The Museum of Flight og en havnerundfart. Passet er gyldigt i 9 dage. Sammen med passet følger et hæfte med praktiske informationer, bykort, åbningstider og rabatkuponer.

  Kr. 550 pr. voksen
  Kr. 410 pr. barn

 • National Park Pass

  Oplever USA’s mange nationalparker med dette pass. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker.

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  USA's nationale parksystem (NPS) omfatter omkring  400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker og bygninger. Langt størstedelen af USA's 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, og især i denne del af USA er passet et godt valg. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede amerikanske landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 695, der gælder for en bil med op til fire personer. Man skal ca. besøge 3 parker for at prisen på passet er tjent hjem.

  Kr. 695 pr. person

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: http://denmark.usembassy.gov/visa/howtoapply.html 

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et kontrolnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen rundt i USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er busrejsen til USA?

  Vi lægger vægt på, at busserne har en god standard, og de har naturligvis aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen, og håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre beklædningsdele.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden rejsen til USA?

  På rejsen til og fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 321 mio. indbyggere.
  • Religion: 46% er protestanter, 20% katolikker, 2% jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.