Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Ekstraoplevelser i USA

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om ekstraoplevelser i USA

Vi har her samlet en række af de ekstraoplevelser, som du kan krydre din ferie i USA med. Hvad enten du vælger en af vores kør-selv-ferier eller selv sammensætter rejsen, så er det en god idé at planlægge turen hjemmefra og bestille en eller flere sightseeingture på forhånd. Nedenfor er en oversigt over de forskellige ekstraoplevelser, der er at vælge imellem, der tæller alt fra sejlture, udflugter, city pass og entrépakker til forlystelsesparker.

Endagsture i USA

Vil du have lidt ekstra indhold på din rejse til USA, så har vi et stort udvalg af endagsture lige fra helikopterture over Grand Canyon og riverrafting på Colorado River til besøg hos Universal Studios i Los Angeles og andre oplevelser i USA’s storbyer. Det eneste du skal koncentrere dig om, er at vælge mellem de mange spændende muligheder, så klarer vi resten!

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Dorte Drejer Jørgensen

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Dorte Drejer Jørgensen

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Oversigt over ekstraoplevelser

 • Californien

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Californien. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Studios i Los Angeles

  Få et underholdende kig ind i filmens og drømmenes verden! Universal Studios er både en forlystelsespark og et filmstudie, hvor der produceres shows og film næsten på samlebånd. Mød King Kong i en 3D-udgave skabt af Peter Jackson og se special effects manipulere med virkeligheden. Køb billetten på forhånd. Tilkøb: Front of the Line pass - Med dette pass kommer du forrest i køen til alle attraktioner og du kan reservere plads til diverse shows i parken. Kr. 1.165 pr. person i tillæg til almindelig adgangs billet.

  965 kr. pr. voksen
  910 kr. pr. barn

  * 1-dags pass til Universal Studios Hollywood

  Hop on / Hop off-bussen i LA

  Bussen er oplagt, når man vil have et indtryk af Los Angeles, hvor der bor så mange mennesker, at hvis L.A. var en stat, ville den være den 4 .største i USA. Du kan vælge mellem fire forskellige ruter, der hver er på ca. to timer. Der er ikke mindre end 50 steder, hvor du kan stå af og på.

  405 kr. pr. voksen
  245 kr. pr. barn

  * Billetten gælder i 24 timer til 4 ruter.

  Cykeltur i Santa Monica og Venice Beach

  Udforsk historiske gader og fascinerende arkitektur på en guidet cykeltur i Santa Monica og Venice Beach. Gennem et italienskinspireret landskab vil du få mulighed for at se skulpturer og graffitivægge, som er skabt af anerkendte gadekunstnere. På turen er der guider, der viser dig disse åbne gallerier på gaderne og giver dig et indblik i kunstnernes visuelle verden.

  555 kr. pr. voksen
  395 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 11. Varighed: 2-3 timer ( 12 kilometer i roligt tempo).

  Opdag det lokale Los Angeles

  Oplev Los Angeles som en af de lokale på denne dagstur, der både bringer dig til byens kendte vartegn og viser dig de alle de gemte oaser, som kun få finder frem til! Turen går til fods og med offentlig transport fra Hollywood til Santa Monica og undervejs kommer du forbi det originale Farmers Market og ikoniske Beverly Hills. Du ser Hollywood-skiltet, Rodeo Drive og Venice Beach, men besøger også en gemt have på Hollywood Boulevard, lærer om filmhistorie på et lokalt filmmuseum og cykler langs Stillehavets berømte strandpromenader.    

  1.080 kr. pr. voksen
  695 kr. pr. barn

  * Afgang kl. 09.00. Varighed: 7-8 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet).

  Vandretur langs San Franciscos kystlinje

  På denne vandretur oplever du al den naturlige skønhed, som alle amerikanske storbyer misunder San Francisco! Turen går forbi Golden Gate Bridge, imponerende boligområder og bugtens smukke strande. Undervejs går du langs stier, som kun de lokale kender til, og der bliver rig mulighed for at blive klogere på den bakkede storbys spændende historie.    

  410 kr. pr. person

  * Afgang kl. 13.30. Turen varer 3,5-4,5 timer i alt. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet).

  Guidet cykeltur i San Francisco

  San Francisco er nem at opleve til fods - og bestemt også på cykel. Denne 3-timers cykeltur begynder ved Fisherman's Wharf, følger havnefronten, går via Fort Mason over Golden Gate Bridge til Sausalito - og der er guide med på hele turen. Turen tilbage til San Francisco foregår med færge - og du kan evt. blive lidt længere i Sausalito og udforske området på egen hånd, hvis du har lyst til det. Turen er en alletiders familietur!  

  430 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Afgang: kl. 10 hver dag og også kl. 11.30 i juli og august. Varighed: 3 timer Inkl. leje af cykel, alt nødvendigt cykeludstyr og færgebillet.

  California Wine Country

  Besøg berømte Napa Valley på denne bustur fra San Francisco, som samtidig er en af Napas bedste vinsmagningsture. Vi besøger nogle af de bedste vingårde og både lærer om- og smager på den gode vin, der produceres. Turen foregår i en luksusbus med engelsktalende guide og inkluderer stop på 2-3 vingårde f.eks:

  • Kirkland Ranch Winery: Vinsmagning foran pejsen eller på verandaen med udsigt over Jamieson Canyon.
  • Bartolucci Family´s Madonna Estate: Oplev en vingård med økologisk vinproduktion.
  • Viansa Winery & Italian Marketplace i Sonoma Valley

  835 kr. pr. voksen
  405 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.00 fra San Francisco Varighed: 9 timer

  Napa Valley Wine Train

  En dekadent rejse ombord på det elegante vintage-tog gennem Napa Valley og tilbage til en anden tid; de glamorøse dage med togrejser. Vælg mellem frokost eller middag, som nydes i to forskellige typer stilfuldt renoverede, antikke Pullman togvogne - en spisevogn og en loungevogn. Togturen går gennem det frodige landskab i Napa Valley med de berømte vinmarker.

  1.500 kr. pr. person

  * Inkluderer 3 timers togrejse fra Napa, der afgår kl. 11:30 for frokost eller kl. 18:30 for middag.

  Smag på Mexico i San Diego

  Udforsk Californiens oprindelse og tag en bid af Mexico i San Diegos mest historiske område. Smag på håndlavede tortillas og autentiske tacos og skyld ned med vaskeægte tequila på et såkaldt 'tequileria', samtidig med at du får et unikt indblik i byens mexicanske kultur og historie i den gamle bydel.      

  475 kr. pr. voksen
  350 kr. pr. barn

  * Afgang: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag kl. 13:00. Varighed: 2 timer. Prisen inkluderer: 5 håndlavede tortillias med enten en øl, sodavand, margarita eller tequila og lokal engelsktalende guide. Ikke for børn under 6 år.

  Hvalsafari ved Monterey

  Monterey Bay er det perfekte sted at se hvaler hele året rundt. Tag på en 3,5-timers sejltur med en marinebiolog, som fortæller om hvalerne, delfinerne og andre af havets dyr.

  420 kr. pr. voksen
  345 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9. Varighed: 3,5-4 timer

  Santa Barbara - kajaktur

  Tag med på en skøn og afslappende introduktion til kajaksejlads – et 2 timers eventyr langs Santa Barbaras smukke kystlinje. Denne tur er den perfekte halvdagsaktivitet, og en god introduktion til kajaksejlads. Sjovt for hele familien! OBS! Man skal være fyldt 5 år for at deltage i turen.

  480 kr. pr. person

  * Afgang kl. 10:00 og 13:00. Varighed: 2 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet) og alt udstyr

 • Nevada

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Nevada. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur over Las Vegas

  Las Vegas er byen, der aldrig sover, og faktisk er Las Vegas allermest fascinerende om aftenen, når de mange kasinoer og hoteller ligger badet i lys. Oplev det på en helikoptertur. Turen varer 12 - 15 min., og du får et godt indtryk af byen, der lyser op i ørkenen, og som i 1950'erne kun var på størrelse med en dansk provinsby. Oveni bliver du hentet af en limousine på dit hotel.

  710 kr. pr. voksen
  660 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 20.15. Varighed: Turen varer 1,5-2 timer, hvor af 12-15 minutter er i helikopter. Inkl. limousine transfer.

  Helikoptertur med landing i Grand Canyon fra Las Vegas

  Få en spektakulær oplevelse fra luften! På denne helikoptertur fra Las Vegas venter der betagende udsigter over Hoover Dam og Lake Mead og selvfølgelig højdepunktet Grand Canyon. Helikopteren lander på et plateau i kløften, hvor der er en smuk udsigt over Colorado-floden. I disse fantastiske omgivelser serveres der en hyggelig champagne-picnic, inden turen går tilbage til Las Vegas.

  3.040 kr. pr. person

  * Turen starter og slutter i Las Vegas og varer ca. 4-4,5 time. Tillæg for Prime time mellem 9-11.45, samt solnedgang kl. 18.15 er kr. 150 pr. person.

 • Arizona

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Arizona. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur på Lake Powell til Antelope Canyon

  En spændende sejltur gennem den smalle, farverige og skulpturelle geologi ved den nedre del af Lake Powell. Turen starter ved Wahweap Marina ved Page, hvor du oplever Glen Canyon Dam, der er den andenstørste dæmning i hele USA. Dagens highlight er fascinerende Antelope Canyon, hvor smalle lysstråler trænger ned gennem klippeformationer til kløftens bund – et spektakulært syn! Efterfølgende venter Navajo Sandstone, en geologisk klippeformation i betagende røde og orange farver. Afgange dagligt kl. 10.30, 14.30 og 16.15 (1. april – 31. oktober). Turen varer ca. 1,5 timer.

  465 kr. pr. voksen
  345 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt (27/5-4/9) kl. 10.30, 14.30 og kl. 16.15. Varighed: 1,5 timer

  Helikoptertur over Grand Canyon fra Grand Canyon

  Der er ikke noget, der slår en helikoptertur over Grand Canyon! Den bedste oplevelse får du om morgenen og formiddagen, hvor sigtbarheden oftest er bedst. Det er vigtigt at bestille turen hjemmefra. Turen varer 30 min. og har afgang fra Grand Canyon.  

  1.535 kr. pr. voksen
  1.490 kr. pr. barn

  * Afgange: mange gange dagligt fra kl. 7.30 Varighed: 25 - 30 minutter.

  Naturskøn flyvetur over Horseshoe Bend og Lake Powell

  Tag en 30-minutters flyvetur over det smukke udsigtspunkt Horseshoe Bend og Lake Powell fra Page, hvor du kan opleve naturen fra sin mest spektakulære side.  Du kan fra oven få det flotte syn af Colorado-floden, der er formet som en hestesko omgivet af klinter. Glæd dig til at nyde udsigten over smukke Lake Powell, hvis turkisblå vand forgrener sig mellem eroderede røde sandstensklipper.

  900 kr. pr. voksen
  850 kr. pr. barn

  * Afgang: Flere gange dagligt fra Page fra kl. 8. Varighed: 30 minutter.

  Guidet tur til Antelope Upper Canyon

  Oplev enestående sandstensformationer på en guidet tur til Antelope Canyon. Din professionelle guide viser dig rundt og fortæller om stedets utrolige geologi og spændende historie. Desuden hjælper guiden dig gerne med at tage det perfekte billede i de smukke omgivelser, så du kan mindes denne oplevelse, når du kommer hjem.

  570 kr. pr. voksen
  490 kr. pr. barn

  * Varighed: 2 timer ( 1 time i Antelope)

  Med tog fra Williams til Grand Canyon

  Tag med på denne historiske tur fra byen Williams til Grand Canyon, og slip for at bruge hele dagen på at sidde bag rattet. Der har kørt tog på denne rute siden 1901, men hvor de førhen transporterende guld-malm og andet, transportere det i dag besøgende til Grand Canyons flotte South Rim. Du kører i 3 timer igennem prærie landskab, og undervejs er der musikere der underholder, du vil opleve et ægte cowboy-røveri og der er en café ombord. Toget har forskellige klasser, men uanset hvilken du vælger får du en dag fyldt med oplevelser, samtidig med du kan slappe af. Du får også tid til at opleve Grand Canyon på egen hånd. Tag enten en af de gratis shuttlebusser rundt i parken, eller gå en tur langs kanten, og tag nogle fantastiske billeder. Opgrader til First-class den ene vej for kr. 705 pr. person. Opgraderingen inkluderer gratis sodavand, vand, limonade, snacks og mulighed for at købe vin/øl/drinks.

  895 kr. pr. voksen
  425 kr. pr. barn

  * Varighed: 8,5 timer i alt ( 6 timer i toget). Inkluderer: Togtur frem og tilbage på Coach, cowboyshow og anden underholdning.

 • Utah

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Utah. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Gouldings Monument Valley tur

  På denne smukke tur kommer man rundt på den kendte 17-mile loop i Monument Valley og besøger også steder, som man ellers ikke har adgang til. Du vil se mange af de berømte monumenter på denne tur, bla.  The East & West Mittens, John Fords Point, Three Sisters, Totem Pole, Artist's Point og North Window. Hele dette område, som er Navajo indianernes, gemmer på skjulte skatte, såsom naturlige buer og et væld af smukke udsigtspunkter. På turen besøges også en autentisk Navajo hytte, hvor et medlem af den lokale Navajo-familie vil vise hvordan der væves gulvtæpper.

  780 kr. pr. voksen
  475 kr. pr. barn

  * Afgang kl. 16.00.(april-september. Andre tider i ydersæsonerne). Varighed: 3,5 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet) og diverse smagsprøver undervejs.

 • Florida

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Florida. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Orlando - 1 dags billet

  Entrebillet for en dag til enten Universal Studios eller Island of Adventures, hvor du kommer bag scenerne, bag lærredet og springer direkte ind i universet fra din favoritfilm fra Universal Movies. Uforglemmelige rutsjebaneture med loops og 3D effekter samt magiske eksperimenter i det fantastiske ”Wizarding World of Harry Potter”. En helt særlig dag for hele familien med sjov, fart og massevis af underholdning. Der findes mange slags billetter til Universal Studios og de andre parker, så spørg os for andre priser!

  1.385 kr. pr. voksen
  1.340 kr. pr. barn

  * 1 dags billet til enten Universal Studios eller Universal Islands of Adventures

  Disney World Orlando

  Entrebillet til Disney World i Orlando - med denne billet får du adgang til parken Disney World for én dag. Oplev magien i denne fantastiske park med forlystelser til alle aldre, mød de kendte Disney figurer som Mickey Mouse, Anders And og andre favoritter. Parken er meget stor så man kan godt bruge mere end én dag her, og der findes også andre parker så som Epcot, Animal Kingdom og vandparker. Hvis du ønsker at besøge mere end en park kan du med fordel købe en fler-dags billet, så kan du selv vælge hvilke parker du vil besøge. Kontakt os for priser på andre typer billetter.

  1.550 kr. pr. voksen
  1.475 kr. pr. barn

  Kennedy Space Center

  Tag på en udflugt i Kennedy Space Center i Orlando. Du får guidet tur og en indgangsbillet til centeret, hvor du kan møde astronauter, udforske rumrejser og opleve historien bag. Ved ankomst vil guider hjælpe dig med at komme godt ind i centeret. De fleste dage er der mulighed for at møde en astronaut, som vil give dig tips og tricks til, hvordan du får den bedste dag og oplevelse.

  480 kr. pr. voksen
  390 kr. pr. barn

  * Afgang: åbent året rundt fra kl. 9-17. Inkluderet er adgang til Space Shuttle Atlantis, IMAX teater 3D-film, Shuttle Launch Exp., bus tur og mød en astronaut.

  Svøm med søkøer

  En snorkletur i selskab med søkøerne er en enestående oplevelse - og det foregår naturligvis på søkøernes præmisser. Men da de er nysgerrige og accepterer ”besøgende”, skal du ikke blive overrasket, hvis der pludselig er tale om øjenkontakt. Prisen inkluderer alt udstyr. Der er søkøer her hele året rundt, men der er flest i de koldere måneder fra november til marts. Hvis du ikke vil svømme med søkøerne kan du tage 1-times bådtur, hvor der også er mulighed for at se dem. Spørg os for mere information.

  575 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt. Varighed: 7-9.30

  Svøm med delfiner fra Key Largo

  Key Largo er en af øerne blandt Florida Keys, og er et oplagt stop på enten udturen til- eller tilbageturen fra Key West. Her kan du nemlig svømme med delfiner og lærer om dem i en 1,5 timers interaktion sammen med en instruktør. Det giver dig en helt unik oplevelse med trænede delfiner, mens du både svømmer og snorkler.

  1.680 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt Varighed: 1,5 time inkl. orientering + adgang til parken hele dagen. Vigtigt: oplevelsen kræver at du både taler og forstår det engelsk, og er min. 7 år.

  Snorkletur i Key West

  Udforsk det eneste levende koralrev i Nordamerika ved Key West på en 3-timers snorkletur. Du vil her opleve krystalklart vand og snorkle ved revet, hvor du vil komme tæt på den flotte natur under overfladen. Du kan på turen hoppe i vandet fra en katamaran, som er en del af de største og mest luksuriøse katamaranflåder i Florida Keys.  

  450 kr. pr. voksen
  295 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 13. Varighed: 3 timer

  Marco Island kajak tur

  Denne guidede tur kombinerer bådtur, kajaksejlads og en vandretur i én vidunderlig oplevelse! Turen begynder med en smuk bådtur ind i det skønne naturområde, 10.000 Islands Wildlife Refuge, der omgiver Marco Island.  Stedet er et af de smukkeste naturområder i Florida og kun ganske få oplever det. Alle dage er forskellige, men du kan forvente at se en lang række vilde dyr afhængigt af vind og vejrforhold – fx søkøer, delfiner, havskildpadder, ørne, hejrer og mange forskellige arter af landfugle. På turen introducerer naturguiden dig til områdets unikke økosystemer, dets historie og dets kultur. Turen slutter på en af de fjerne, ubeboede øer, Shell Key, Kice Island, Panther Key eller Morgan Key.

  1.155 kr. pr. voksen
  575 kr. pr. barn

  * Afgang kl. 09:00 og 13:30. Varighed: 3,5 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet).

  Everglades kajak tur

  Everglades Area Tours åbner fjerntliggende områder i Everglades National Park for gennemsnitlig person på vores signaturtur! Det mest populære øko-eventyr, båden Assisteret kajak ECO Tour kombinerer det bedste fra en bådtur, en kajak tur og en vandretur. Ved hjælp af en dedikeret kajak transportbåd er du komfortabelt og sikkert transporteret til nogle af parkens smukkeste og fjerneste områder du vil stadig være tilbage i tiden til frokost, middag eller en anden tur.

  1.155 kr. pr. voksen
  575 kr. pr. barn

  * Afgang dagligt kl. 9 & 13.30. Varighed 4 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet).

  Bådtur til Key West fra Fort Myers

  Kom på bådtur til Key West i en moderne hurtigfærge med aircondition og lækkert design. Nyd den 3,5-timers sejltur fra Fort Myers på færgens solterrasse eller køb forfriskninger i færgens snackbar, få lækre cocktails eller bliv underholdt af færgens storskærme.

  1.535 kr. pr. voksen
  1.115 kr. pr. barn

  * Afgang kl. 8.30, hjemkomst kl. 21.30, ca. 6 timer på Key West. Varighed: ca. 13 timer i alt

  Miami bytur og cruise

  Tag med rundt i Miami i åben dobbeltdækker bus. Turen går igennem South Beach, Downtown, Coral Gables, Coconut Grove og Little Havana. Fortsæt turen i båd hvor du ser Miamis skyline, Fisher Island og alle de store villaer hvor de rige bor.

  365 kr. pr. voksen
  355 kr. pr. barn

  * Afgang: afgang kl. 9.30 eller kl. 13.30. Varighed: 2,5 timers bustur efterfulgt af 90 minutters sejltur. Turen varer ca. 6 timer i alt.

  Gåtur i Little Havana

  Tag med på en 2 timers gå-tur rundt i Miami's cubanske kvarter og få en fornemmelse af Cuba. Den lokale guide viser dig en cigar fabrik, kunstgallerier, kaffebar og juicebutik. Undervejs på ture vil der være smagsprøver ( kaffe, juice, mojito og snacks). Turen går rundt i hele Little Havana kvarteret, igennem parken hvor de lokale mænd spiller domino, ned ad gaden hvor der strømmer salsa musik ud fra husene og slutter så ved en lokal bar, hvor du får serveret en kølig mojito.

  435 kr. pr. voksen
  355 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 11. Varighed: 2 timers gåtur

  Airboat-tur og alligator show i Everglades

  Oplev alligatorer, skildpadder og andre eksotiske dyr i Everglades på en airboat-tur tværs gennem ”River of Grass” – en af verdens største og mest rolige floder. Du vil møde professionelle guider, som løbende under turen vil fortælle om vådområderne og det sprudlende og varierede dyreliv. Afslutningsvis har du adgang til Wildlife parken og mulighed for at opleve et show med kæmpende alligatorer. Det er også muligt at tage på turen fra Miami, hvor der er bustransfer til Everglades.

  390 kr. pr. voksen
  320 kr. pr. barn

  * Afgang: åbent dagligt fra kl. 9-16. Varighed: 1 timer airboattur og derefter besøg og show på alligator farmen.

 • Louisiana

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Louisiana. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Oak Alley Plantation

  Oplev den sydlige gæstfrihed på denne tur, der fører dig tilbage til herligheden i det gamle syd. Oplev en svunden tid i en af ​​sydens smukkeste plantager, Oak Alley Plantation, bygget i 1839. Bliv fascineret af den smukke allé med 28 majestætiske egetræer, der er mere end 250 år gamle. Verdens måske mest fotograferede plantage nogensinde, Oak Alley, har været kulisse for adskillige film og tv-serier og på denne guidede tur vil du blive taget igennem stedets fascinerende historie.

  530 kr. pr. voksen
  270 kr. pr. barn

  * Afgang kl. 12.00. Varighed: 5 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet). Bemærk: Adgang til 2. sal på plantagen er kun muligt ad trapper.

  New Orleans Jazz tur

  Kun ganske få byer kan konkurrere med New Orleans’ natteliv takket være den spændende musikscene. Fra autentisk dixieland til big brass og enhver anden form for jazz indimellem – mulighederne for at opleve live musik er uendelige i byen, der fødte den sejeste genre indenfor musik. Hør om oprindelsen af ​​jazz kulturen, inden vi kommer til 19th century neighborhood, der kan prale af byens bedste musiksteder og barer. Vi besøger et par af vores foretrukne lokale klubber, nyd en øl og oplev nogle af byens bedste lokale musikere. Der er ikke noget som en aften i "The Big Easy".

  430 kr. pr. person

  * Afgang kl. 17.30. Varighed: 2,5 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet). OBS! Denne tur er kun for personer på 21 år og derover.

  Dinner jazz Cruise

  Når aftenen falder på, er hjuldamperen, Creole Queen, klar til afgang. Gå om bord og sejl med på en skøn tur mens mørket falder på. Musikken fra det livlige jazzband fylder luften, mens du nyder en overdådig kreolsk buffet i de elegante indrettede spisesaloner. Interiøret er i overdådig victoriansk stil. Creole Queen har ydre dæk med smukke mønstrede smedejernsbeklædninger, der inviterer gæsterne til at slentre en tur tilbage i tiden. Efter middagen kan du nyde dine yndlingscocktails på promenadedækket, mens byens skyline glider forbi under en baldakin af stjerner.

  690 kr. pr. voksen
  395 kr. pr. barn

  * Ombord stigning ml. kl. 18-19, sejlturen er fra kl. 19-21.

 • New York

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i New York. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Hop on/Hop off All Loops - New York City tour

  48 timers hop on/hop off sightseeingbillet til Gray Lines hop on/off store rutenet på Manhattan og i Brooklyn med ialt 39 forskellige stoppesteder. En fantastisk måde at opleve New York på. Er du i New York for første gang, giver denne hop-on-billet dig det bedste overblik over byen. Bussens guide giver dig en særlig oplevelse, der foruden alt det faktuelle også indeholder personlige beretninger fra livet i New York City. Du kan frit stige af og på bussen, når du har lyst, og billetten er gyldig i hele 48 timer, hvilket giver dig de bedste forudsætninger for at få flest mulige oplevelser med hjem fra den imponerende storby.

  535 kr. pr. voksen
  455 kr. pr. barn

  * 48 timers pass til Hop on/hop off busserne, over 50 stop.

  Helikoptertur over Manhattan

  En tur i helikopter over Manhattan er den ultimative New York oplevelse. Du oplever en flot udsigt til Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge og Ellis Island, før turen følger Hudson River og giver dig hele Manhattan oplevelsen på nært hold med Chrysler-bygningen, Empire State Building og Central Park. Flyveturen  varer 15 minutter og afgår fra Downtown Manhattan Heliport på det sydlige Manhattan.

  1.890 kr. pr. person

  * Varighed: 15 minutter

  Sejltur ved Niagara Falls

  De tre vandfald – American Falls, Bridal Veil Falls og det gigantiske Horsehoe Falls udgør Niagara Falls. Ét er at se vandfaldene, noget andet er at være så tæt på, at man mærker vandmassernes enorme kraft. Den oplevelse får du på en sejltur med Maid of the Mist fra den amerikanske side af vandfaldene.

  150 kr. pr. voksen
  110 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt hvert 15. minut fra 17/5-3/11. Varighed: 20 minutter

  Kulinarisk rundtur i Brooklyn med lokal guide

  Tag på rundtur til fods i Brooklyn med en lokal guide og oplev, hvorfor Brooklyn er et af New Yorks bedste steder at udforske madkulturen. Du får kulinariske oplevelser inspireret af Italien, Mellemøsten, det moderne Amerika og Asien – så der er utallige smagsoplevelser i vente. Du kommer til at besøge familieejede madbutikker og få smagsprøver på udvalgte madsteder, mens guiden viser dig rundt under hele turen i det moderne nabolag. Der er maks. 12 personer på turen.

  570 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt kl. 12. Varighed 3 timer

 • Washington D.C.

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Washington D.C. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i Washington D.C.

  Oplev Washingtons historie og kultur på en guidet cykeltur. På cykelturen gennem gaderne udforsker du Capitol Hill, mindestedet for 2. verdenskrig, Washington-monumentet og mange andre kendte attraktioner i historiske Washington. På turen får du tips og tricks om, hvilke andre seværdigheder og begivenheder du kan se under resten af dit besøg i byen.

  335 kr. pr. voksen
  265 kr. pr. barn

  * Afgang: kl. 10.30. Varighed: 3 timer (11 kilometer i roligt tempo). Muligt at leje barnesæde eller trailer.

  Monuments by Moonlight

  Du har ikke set Washington, før du har set byen om aftenen! På denne tur bliver du taget med tilbage i tiden, når der køres langs de samme gader i byen som USA’s præsidenter.  Hør fortællinger og anekdoter om byens fascinerende historie. Der stoppes bla. ved Lincoln Memorial, Martin Luther King, Jr. Mindesmærke, Vietnam Veterans Memorial og andre.

  325 kr. pr. voksen
  235 kr. pr. barn

  * Afgang kl. 19:30 (marts-oktober) og kl. 18:30 (november-februar). Varighed: 2,5 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet).

 • Massachusetts

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Massachusetts. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari i Boston

  Tag på hvalsafari på en højhastighedskatarmeran med tre udendørs dæk, hvor der er rig mulighed for at opleve det sprudlende dyreliv til havs. Du får på denne tur en spektakulær oplevelse ved synet af delfiner, fugleliv samt forskellige hvalarter, heriblandt pukkelhvaler, finhvaler og den truede rethval.

  450 kr. pr. voksen
  290 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt. Varighed: 3,5-4 timer

  From Food to Freedom Trail i Boston

  På denne gåtur besøges nogle af de mest historiske steder i Boston's ældste kvarterer. Oplev den lokale side af Bostons mest populære kvarter, North End. Besøg nogle af byens berømte kirker og ”snack dig” gennem nabolaget - smag kød, ost, frisk brød, kager, pizza og cappuccino. Turen fortsætter langs den berømte Freedom Trail og videre til det moderne Boston. Fra den ikoniske Boston Harbor og ind i hjertet af den smukke Beacon Hill. Undervejs fortæller guiden levende om byens utrolige historie.

  720 kr. pr. voksen
  640 kr. pr. barn

  * Afgang kl. 10.00. Varighed: 5 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet) og diverse smagsprøver undervejs.

 • Pennsylvania

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Pennsylvania. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

 • Washington

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Washington. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Seattle City Pass

  Hvis du vælger at blive et par dage i Seattle, foreslår vi, at du køber et Seattle City Pass. Det inkluderer entre til Space Needle, Seattle Aquarium, Pacific Science Center, Argosy Cruises og Museum of Pop Culture eller Woodland Park Zoo. Passet er gyldigt i 9 dage. Sammen med passet følger et hæfte med praktiske informationer, bykort, åbningstider og rabatkuponer.

  735 kr. pr. voksen
  590 kr. pr. barn

  * Adgang til 5 seværdigheder. Varighed: 9 dage

  Besøg på Boeing flyfabrik

  Boeing i Seattle er verdens største flyfabrik, og et besøg her er ganske enkelt fascinerende! Du får et indtryk af, hvordan det bliver at være flypassager i fremtiden, og kan fordybe dig i flyhistoriens barndom. Men det mest interessante er rundvisningen i de kæmpestore haller, hvor de nye fly bliver samlet.

     

  595 kr. pr. voksen
  485 kr. pr. barn

  Show me Seattle - Taste of Pike Market

  Tag med på en intim guidet madtur på det  verdensberømte, Pike Place Market, når vi udforsker de små baggårde, smalle korridorer og små butiksfacader på jagt efter vores yndlingssteder. Smag det bedste, markedet har at byde på, mens en guiden deler underholdende historier om markedets historie, dets legendariske personligheder og enestående små virksomheder med dig.

  360 kr. pr. person

  * Afgang kl. 10.00. Varighed: 2,5 timer. Inkl. engelsktalende lokalguide (drikkepenge er ikke inkluderet) og diverse smagsprøver undervejs.

 • Alaska

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler i Alaska. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Heldagstur til Denali National Park

  På denne guidede tur du får en uforglemmelig oplevelse i det sub-arktiske landskab. Du kan være heldig at se elge, rensdyr, bjerggeder og ulve, og mon ikke der også dukker et par sortbjørne eller grizzly-bjørne op. Turen foregår i bus, og undervejs fortæller chaufførren om, hvad du ser og sørger for at gøre stop de helt rigtige steder på den ca. 85 km lange strækning ind i parken.

  1.725 kr. pr. voksen
  785 kr. pr. barn

  * Afgang dagligt fra maj - september kl. 6.40 eller 13.40. Varighed: 6-7 timer i maj, og 7-8 time i juni-september OBS! Det er et krav at alle børn op til 4 år sidder i en autostol og fra 4-8 år på en selepude.4

  Fisketur fra Homer

  Homer er et slaraffenland for fiskere. Tag med på en halvdags fisketur med en vaskeægte fiskeekspert, som vil give dig instruktioner, lære dig teknikker og kender de gode fiskesteder. Turen er en oplagt familietur (det anbefales dog at børn er min. 10 år), eller for dig, der ønsker at lære at fiske. Der vil bliver fanget efter laks, stillehavstorsk og kingefisk, det variere efter sæsonen.

  2.060 kr. pr. voksen
  1.850 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 6 Varighed: 6-8 timer. Prisen er inkl. fiskeudstyr, transfer og fileteringsknive og filetering.. Turen inkluderer ikke mad ( du skal medbringe noget), fiskelicens (ca. 25 dollars pr. person) og drikkepenge.

  Gletsjervandring på Root Glacier

  Udforsk det bedste af Kennicott på denne heldagstur der kombinerer en gletsjervandring og en historisk byrundtur. Første del af turen består af en spektakulær vandretur på Root Glacier, hvor der venter gletsjersprækker, skinnende blå søer og vandfald. Du spiser picnic frokost på isen, og derefter kommer du tilbage til Kennicott.  OBS! Der er ingen krav om erfaring, men du skal kunne vandre 8-10 km i et ujævnt terræn og på stejle trapper.

  1.140 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt fra maj - september kl. 9. Varighed: ca. 8 timer. OBS! Turen egner sig ikke til børn.

  Sejltur i Kenai Fjords National Park

  Kom på en spændende sejltur i Kenai Fjords National Park, igennem Resurrection Bay for et tæt møde med diverse dyr. Du sejler forbi fugle kolonier, søløver og der bliver tid ti lstop for at fotograferer hvaler og de søde havoddere der ligger og svømmer rundt på ryggen. Du har også den enestående mulighed for at se flere glacier, så som Bear Glacier, den største i Kenai Fjords National Park.

  1.445 kr. pr. voksen
  745 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt fra maj - september på forskellige tidspunkter afhængig af sæson. Varighed: ca. 6 timer. Prisen er inkl. frokost og guide.

  Hundeslæde-tur på gletsjer

  Vil du have den ultimative Alaska-oplevelse? Denne tur går med hundeslæde til en gletsjer i Girdwood - en oplevelse du sent vil glemme! Nyd 15 minutters helikoptertur til base-campen på gletsjeren, som i sommerhalvåret er hjemsted for træning af den berømte slædehundsrace Iditarod. Her lærer du omkring slædeløb og får lov til at holde de bedårende små hvalpe, inden turens højdepunkt begynder - den ca. 3 km lange gletsjertur, hvor du bliver trukket af slædehunde. OBS! I forbindelse booking af turen er det nødvendigt at oplyse sin vægt.

  4.760 kr. pr. voksen
  4.335 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt fra maj - august kl. 8.30, 10.15, 12, 13.45, 15.30 og 17.15. Varighed: ca. 2-2,5 time. OBS! Max-vægt: 136 kg. Prisen er inkl. transfer fra hotel i Girdwood, helikoptertur og hundeslæde-tur.

 • Hawaii

  Her ser du en oversigt over alle de ekstraoplevelser, vi anbefaler på Hawaii. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker, som ikke er på listen.

  Tilkøbsmuligheder

  Svøm med delfiner og udforsk havgrotter på Big Island

  Denne fire timers udflugt kombinerer to spændende oplevelser. Du sejler først ud og svømmer med vilde delfiner, hvilket er en unik mulighed for at opleve deres energi og interesse for interaktion med mennesker på nærmeste hånd. Dernæst rejser du sydpå for at udforske havgrotter langs Kona-kysten, hvor der også er mulighed for at snorkle i det stille vand ved Kealakekua Bay Reserve, som mange betegner som det bedste sted at snorkle på Hawaii. På udflugten vil du desuden lære om stedets historiske og kulturelle baggrund, og på hjemvejen er der sandsynlighed for at se dyr som hvaler, djævlerokker og havskildpadder.

  1.400 kr. pr. voksen
  1.190 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 8. Varighed: 4 timer. Inkl. snorkeludstyr, frisk tropisk frugttallerken, drikkevarer og snacks.

  Snorkel med Manta Rays på Big Island

  Oplev en Hawaiian solnedgang imens du sejler til den berømte Manta Ray Village ud for Kona's kyst. At snorkle med manta rays om aftenen er en uforglemmelig oplevelse. Manta rays er ikke farlige for mennesker, og de kommer frem når det er mørkt for at spise plankton.

  975 kr. pr. voksen
  875 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt mellem kl. 17-18 ( afhænger af årstiden). Varighed: 1 timer (45 min. snorkling). Inkl. snacks, juice, vand, sodavand og varm kakao.

  Helikoptertur på Big Island

  Få en helt unik oplevelse med en helikoptertur over de utroligt smukke Kohala Mountains. Helikopteren vil føre dig op langs stejle havklipper og tage dig ned i dybe, snoede dale som Waimanu, Pololu og Waipio. Turen giver dig et enestående indblik i øens utroligt smukke natur fra et imponerende perspektiv.

  1.615 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt kl. 7:30-16:00. Varighed: 30-40 minutter.

  Svøm med delfiner på Oahu

  Få en helt unik oplevelse på Oahu og kom helt tæt på delfiner i Sea Life Park Hawaii! På denne tur vil du lære om delfinernes leveforhold, og du vil desuden få mulighed for at svømme og tage billeder med dem. Dette er en enestående mulighed for at komme tæt på et yderst fascinerende dyr. Du har også adgang til Sea Life Park Hawaii resten af dagen.

  1.560 kr. pr. person

  * Programtider: Dagligt 10:15, 11:45, 13:00 & 14:30. Ankomst: 30 minutter før programstart. Varighed: 45 minutter. Inkl. adgang til Sea Life Park Hawaii. Inkl. transfer fra Waikiki hoteller.

  Sea Life Park Hawaii

  Lær om delfinerne og deres liv, samtidig med at du kommer helt tæt på, og endda får en svømmetur og et kys med dem. Du kan bruge hele dagen i Sea Life parken, og du skal blot huske dit svømmetøj til din tur i poolen med de skønne, glade dyr.

  1.560 kr. pr. person

  * Afgang: kl. 10.15, 11.45, 13 eller 14.30. Adgang til parken hele dagen.

  Hvalsafari på Maui

  Tag på hvalsafari på Maui og oplev den fantastiske pukkelhval, som hvert år migrerer fra Alaska til vandet ved Mauis kyst. Pukkelhvalen er et enestående og gigantisk dyr, der bliver omkring 15 m lang og vejer omkring 30-35 tons. Turen vil foregå med en rummelig katamaran, og dette er uden tvivl den bedste måde at opleve de nænsomme giganter og det vestlige Mauis smukke landskab på.

  520 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7:30 eller 12:30. Check-in: 15 minutter før afgang. Varighed: 2 timer.

  Udforsk Lanai

  Denne heldagsudflugt fra Lahaina på Maui til naboøen, Lanai er helt unik, da firmaet som står for turen, er det eneste, der har lov til at lade sine gæster snorkle i Hulopo'e Marine Preserve. I dette billedskønne, beskyttede naturområde strækker den strålende hvide sandstrand sig i bunden af en smuk bugt, der beskytter et farverigt, levende koralrev. Fiskene, der bor i koralrevet i dette område, er utroligt smukke og i alle regnbuens farver og skal simpelthen opleves. Fra morgenstunden serveres der lækker morgenmad ombord, herunder bla. hjemmebagte kanelsnegle, frugt og juice. Der er max. 50 passagerer ombord på båden, så der er masser af plads til at slappe af og nyde turen og udsigten over Maui, Lanai og Molokai på turen over Auau-kanalen.  Fremme på Lanai er der flere forskellige aktiviteter at vælge imellem. Du kan bla. snorkle, spille volleyball på stranden, solbade eller tage med en på guidet tur på øen i minibus. På den guide tur fortæller den vidende lokalguide om Lanai's historie, og du besøger bla. en af øens historiske plantager. Dagen sluttes af med en lækker middag i lysthuset, Hale O Manele Pavillion, med en fantastisk udsigt over Manele-bugten. Efter middagen sejler båden tilbage til Maui efter en oplevelsesrig dag fyldt med sol, naturoplevelser og lækker mad.   OBS! Der er masser af muligheder for at sidde i skygge ombord, ligesom der er toiletter og badeværelser med brusere.

  1.995 kr. pr. voksen
  1.140 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt. Varighed: hele dagen. Inkl. morgenmad, BBQ frokost, is og drink på tilbagevejen.

  Snorkling på det vestlige Maui

  Hvis du er eventyrlysten, bør du tage på snorkeltur på Maui. De erfarne kaptajner kender de bedste steder at snorkle på øens vest side, og før du kommer i vandet, vil bådens yderst behjælpelige mandskab give lektioner og forberede dig på et fantastisk undervandseventyr. Dagen starter med kaffe, juice og morgenmad, derefter har du to snorkelture. Når du er færdig med at snorkle, vil der blive serveret en lækker BBQ frokost, og der vil være mulighed for at købe drikkevarer i baren.

  1.180 kr. pr. voksen
  705 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9.30. Varighed: 5 timer. Inkl. morgenmad, kaffe, juice, snorkeludstyr, frokost.

  Royal Lahaina Luau og show på Maui

  Oplev en traditionel Hawaiian luau på den dejlige Ka'anapali Beach på Maui. Royal Lahaina ligger lige ud til havet, så festen foregår med havudsigt, og den dejlige mad serveres til live underholdning.

  975 kr. pr. voksen
  520 kr. pr. barn

  Solopgang over Haleakala krater på Maui

  Sæt din alarm og tage lidt varmt tøj på, så er du klar til at tage med til toppen af vulkanen Haleakala. Her oppe er der en fantastisk udsigt, og du vil se solen stå op.

  1.410 kr. pr. voksen
  920 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt omkring kl. 02.30 (afhænger af årstiden).

  Sejltur med katamaran ved Kauai

  En af de bedste måder at opleve Kauais utrolige natur på er til vands. Kom på en halvdagstur og oplev storslåede Napali Coast fra en katamaran og få samtidig muligheden for at snorkle og se tårnhøje klipper, vandfald, havgrotter og uberørte strande. Fra december til april, vil du muligvis kunne se delfiner, skildpadder og pukkelhvale. Katamaranens kaptajn vil undervejs fortælle om Hawaii, hvilket giver et særligt indblik i øens historie. Katamaranen er yderst veludrustet med kvalitetsudstyr og sikkerhedsveste, og toiletter og bad er tilgængelige. Der vil blive serveret morgenmad, frokost, frugt, sodavand, juice og vand under turen.

  1.290 kr. pr. voksen
  975 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7:15. Check-in: 6:45. Varighed: 5-6 timer. Inkl. snorkeludstyr, morgenmad, frokost og drikkevarer.

  Helikoptertur på Kauai

  Kauai er Hawaiis fjerdestørste ø. Øen er beklædt med smaragdgrønne dale, skarpe bjergtinder og klipper, og Kauai er derfor Hawaiis smukkeste ø. På øen finder man ligeledes tropiske regnskove, forgrenede flode og strømmende vandfald, og den bedste måde at opleve øens formidable natur på er fra luften. Med en helikoptertur over Kauai får du udsigt til dele af øen, som ellers ikke er tilgængelige, og du får bl.a. mulighed for at se Napali Coast, Waimea Canyon, Manawaiopuna Falls og flere af øens skjulte vidundere fra et unikt perspektiv.

  1.610 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt 7:30-16:00. Varighed: 45-55 minutter ( mer-pris på 360 kr. på afgange mellem kl. 8.30 og 14)

 • National Park Pass

  Oplever USA’s mange nationalparker med dette pass. Kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du har specifikke ønsker.

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  USA's nationale parksystem (NPS) omfatter omkring  400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker og bygninger. Langt størstedelen af USA's 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, og især i denne del af USA er passet et godt valg. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede amerikanske landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 695, der gælder for en bil med op til fire personer. Man skal ca. besøge 3 parker for at prisen på passet er tjent hjem.

  695 kr. pr. person

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot