Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

test testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest test

test testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest testtest test

VÆLG test FORDI

test testtest testtest test
test testtest testtest testtest test
test testtest test
test test
VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV
Rejse ekspert Kamilla
SKRIV TIL OS HER
70 22 66 00

test byder på et hav af spændende oplevelser

Dagsprogram for turforslaget

 • test testtest test

 • test testtest testtest test

MED I REJSEN

test testtest test
test testtest test
test testtest test

TILLÆG

test testtest test
test testtest test

VI SKRÆDDERSYR REJSEN LIGE EFTER DINE BEHOV

RING TIL OS PÅ
Rejse ekspert Kamilla

VEJRET I test

Dagstemperatur (℃)

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

55°

Jul

Aug

Sep

Okt

55°

Nov

Dec

Nedbør (mm)

Jan

9

Feb

9

Mar

9

Apr

9

Maj

9

Jun

9

Jul

9

Aug

99

Sep

9

Okt

8

Nov

8

Dec

8

VEJRET I test

Dagstemperatur (℃)
Nedbør (mm)

Jan

9

Feb

9

Mar

9

Apr

9

Maj

9

Jun

55°
9

Jul

9

Aug

99

Sep

9

Okt

55°
8

Nov

8

Dec

8

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Inden du rejser til Albanien

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Albansk lek (ALL). Vi anbefaler, at der medbringes et beløb i kontanter i Euro, som veksles lokalt. Derudover kan der hæves i automater i de fleste byer. Nogle butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk nødvendig information, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Albanien har samme tid som Danmark.

  Transport

  I Albanien oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt til overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er lægger man typisk 10-15 % oveni regningen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man som sengetøj bruger lagner og tæpper, som findes i et skab på værelset eller kan fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Opbevar værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes når man afleverer nøglen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Albanien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Albanien bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes 0045 før telefonnummeret. Bemærk at det kan være dyrt at benytte sin mobiltelefon i Albanien. Der findes internetcaféer mange steder, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme.

  Mad & drikke

  Det albanske køkken er inspireret af både tyrkisk, græsk og italiensk madkultur, men har samtidig også sit eget særpræg. Et typisk frokostmåltid kan bestå af strimlet og langsomt kogt kød samt kogte løse ris. Som tilbehør serveres der salat med olieedikkedressing og friske grønsager som f.eks. agurker, tomater, peberfrugt og oliven. Der spises meget fisk og skaldyr i de kystnære områder og ved søerne. Undgå isterninger og at drikke vand fra hanen. Vand på flaske kan købes mange steder. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke. Hav altid håndsprit i tasken.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker og andres religiøse bygninger forventes det, at skuldre er dækket, og at bukser, kjole eller nederdel dækker knæ, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger – spørg rejselederen eller de lokale.

 • Fakta

  • Statsform: Albanien er en republik.
  • Hovedstad: Tirana med 421.000 indbyggere.
  • Befolkning 3 mio. indbyggere.
  • Religion: Muslimer 70 %, albanske ortodokse 20 %, romersk katolske 10 %.
  • Sprog: Albansk (officiel), græsk, vlach, romani, slaviske dialekter.
  • Areal: 28.748 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Maja e Korabit (Golem Korab) på 2.764 m.
  • Klima: Mildt tempereret med kolde, overskyede og våde vintre samt varme, klare og tørre somre.